abonnement Unibet Coolblue
pi_171933478
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 10:37 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Oh nee dan zeggen we inderdaad iets anders. Iemand zit in de asielprocedure zolang hij geen positieve beslissing heeft gehad. Gedurende die tijd heeft hij een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Krijgt hij een positieve beslissing, dan krijgt hij er een voor onbepaalde tijd
Tja, ik blijf er bij dat wat jij zegt naar mijn mening niet klopt. Ik kan ook nergens informatie vinden dat jouw verhaal onderschrijft.

De asielprocedure is om te kijken of iemand recht heeft op asiel, pas als dat is vastgesteld, krijgt iemand een verblijfsvergunning asiel voor bepaalde tijd (5 jaar). Vanaf dat moment is die persoon statushouder en geen asielzoeker (hij heeft immers asiel gekregen). Iemand die nog in de procedure zit en dus nog geen (definitieve) beslissing heeft gekregen, heeft tot dat moment een W-document.
Na die vijf jaar kan die verblijfsvergunning afhankelijk van aan welke voorwaarden de persoon voldoet worden opgevolgd door (1) een nieuwe verblijfsvergunning asiel voor bepaalde tijd, (2) een verblijfsvergunning asiel voor onbepaalde tijd, (3) een verblijfsvergunning EU-langduring ingezetene. Ook heeft de IND de mogelijkheid om na die eerste vijf jaar de verblijfsvergunning niet te verlengen, bijvoorbeeld wanneer is gebleken dat de persoon geen gevaar meer loopt bij terugkeer naar zijn land van herkomst.

Zie bijvoorbeeld:
quote:
Nederland verleent een verblijfsvergunning asiel voor bepaalde tijd aan zowel verdragsvluchtelingen als aan degenen die in aanmerking komen voor subsidiaire bescherming.
Deze vergunning wordt verleend voor vijf jaar en kan onder meer worden ingetrokken als de grond voor de verlening is komen te vervallen, met andere woorden: als de vervolging of het reële risico in het land van herkomst heeft opgehouden te bestaan
...
Na vijf jaar eindigt de geldigheidsduur van de vergunning. Er zijn dan vier mogelijkheden: ...
Lees verder: https://zoek.officielebek(...)rttype=1&sortorder=4
Oftewel; iemand die een VVA-bepaalde tijd heeft gekregen, heeft al een positieve beslissing op zijn asielaanvraag gekregen, maar kan de komende vijf jaar zijn verblijfsrecht verliezen wanneer de omstandigheden in het land van herkomst gedurende die vijf jaar veranderen.

Als jij wel informatie hebt waaruit blijkt dat iemand in afwachting van de belissing op zijn eerste aanvraag een VVA-bepaalde tijd heeft, graag een linkje. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')