abonnement Unibet Coolblue
pi_171513386
Het is eigenlijk een combinatie aan ideeën.

Ten eerste een Europees systeem dat immigranten bijhoudt op basis van iris, vingerafdruk, gezichtsbouw of DNA. Kom je binnen, wordt je geregistreerd en doorgestuurd naar een willekeurig land. Probeer je jouw land te veranderen, moet je wel een héél goede reden (nee, "familie woont daar" is dat dus niet) hebben om dat gedaan te krijgen. Je reden wordt gecontroleerd. Probeer je het systeem te saboteren, naar je hand te zetten of te ontlopen, wordt je als ongewenst vreemdeling verklaard, onmiddellijk en zonder pardon uitgezet naar het land waar je claimt vandaan te komen. Daarnaast mag je uit gaan leggen waarom je niet in de eigen regio terecht kan. Uitleg niet goed genoeg? Land uit.

Dubbel paspoort is verboden. Als het land van herkomst weigert om het paspoort in te trekken, vervalt automatisch de (in ons geval) Nederlandse identiteit. Geen BSN, geen niks. Ook geen bed, bad of brood of uitkering. Je hebt een vergunning nodig om hier te mogen werken als buitenlander, geen werk betekent vertrekken.

Asielzoekerscentra zijn geen paradijzen, mensen moeten redelijke vaste lasten betalen. Ook moeten ze zelf voor eten en kleding zorgen. Binnen die drie maanden moeten ze hard kunnen maken dat ze de vaardigheden hebben die ze zeggen dat ze hebben en een bedrijf moet interesse in ze tonen. Is dat niet het geval, worden ze uitgewezen en met de eerste mogelijkheid gestuurd naar het land waar ze zeggen vandaan te komen.

Nu het vergunningsysteem. Het verlengt 2x. Om een werkvergunning te krijgen moet je kunnen bewijzen dat je in staat bent om in je eigen levensonderhoud te voorzien.

De eerste periode (5 jaar) dat je die vergunning hebt, mag je op geen enkele manier in opspraak raken (geen verkeersovertreding, geen misdaad, geen betrokkenheid bij twijfelachtige organisaties, etc.) en van wat wij van goede eer en geweten achten. Daarnaast kom je in deze periode voor geen enkele uitkering in aanmerking. Werk verliezen betekent dat je een week de tijd krijgt om een nieuwe baan te vinden, zo niet: EU uit.

De tweede periode (5 jaar) dat je de vergunning hebt, wordt je geacht de taal in woord en geschrift machtig te zijn op het niveau van een gezonde volwassene. Is dat niet het geval? Betekent dat direct het land uit. In deze periode heb je echter wel recht op beperkte uitkeringen, maar de periode om nieuw werk te vinden is niet geheel opgeheven. Je moet dan binnen een jaar nieuw werk vinden. Lukt dat niet? Land uit. Overtredingen worden op dit punt geaccepteerd, maar verder in opspraak raken betekent land uit.

Na de tweede periode wordt de vergunning permanent, en heb je recht op alle tijdelijke (beperkte periode) uitkeringen. Bega je echter een misdaad dan ga je nog altijd onmiddellijk, zonder pardon het land uit.

Kinderen die alleen zijn, worden opgevangen en gekeken naar hun situatie. Blijkt dat ze hier gedumpt worden of gebruikt worden om later te herenigen met ouders, subiet het land uit. Is dat niet het geval, dan vangen we het kind op en doorloopt het gewoon de jeugd.

Het helpen van illegalen wordt strafbaar gesteld (kleine boetes tot gevangenisstraffen). Het helpen van illegalen wordt gezien als mensensmokkel.

Als je hier geboren bent en het andere land weigert het paspoort in te trekken, dan komt automatisch de Nederlandse identiteit te vervallen en krijg je dus met het vergunningensysteem te maken. Dat mag dat andere land dan aan jou uit gaan leggen.

Als mensen met kinderen uitgewezen worden op deze manier, is het aan dat andere land om het uit te leggen en op te lossen, zij werken niet mee. De vreemdelingen zijn op dat moment ook gelijk ongewenst. Dit gaat niet om onverschilligheid, maar om integriteit.

Voor deelname aan de overheid moet je een Nederlandse identiteit hebben, dit geldt niet voor semi-overheid, behalve opleidings- en onderzoeksinstituten.

Alle overheidsdocumenten zijn in het Nederlands.

Het is een heel hard systeem, maar dit zorgt wel gelijk voor een aantal dingen:
• Wij zijn een hoop mensen kwijt die het verdommen zich aan te passen;
• Dat gedoe met dubbele paspoorten zijn we kwijt;
• Minder makkelijk om spionnen in onze overheid te krijgen;
• Zo veel mogelijk mensen zijn het Nederlands machtig;
• Minder mensen in een uitkering.

En wat dan van die Nederlandse vrouw, met die Turkse man? Jammer, je wist waar je aan begon en had dit aan kunnen zien komen; jouw probleem, niet het onze.
  dinsdag 6 juni 2017 @ 23:04:08 #2
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_171513702
Klinkt mij als muziek in de oren.
pi_171515340
Morgen maar gelijk invoeren, en met terugwerkende kracht graag.
The road goes on forever
pi_171515392
lieve premier, ik zou graag dat alle vluchtenlingen moeten opdonderen, en dat jij ook opdondert.
pi_171515527
Bouw dan gewoon een muur, veel goedkoper.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_171515534
Of prop ze allemaal in concentratiekampen, kan ook hè.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_171515537
Briljant TS, ik zeg doen!
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 7 juni 2017 @ 00:31:21 #8
408813 crew  trein2000
pi_171515581
De eerste alinea en het idee om het dubbele paspoort gewoon op het bordje van het weigerland te leggen zie ik wel zitten. De rest is een tikje te hard, maar bijvoorbeeld het deel over de criminelen steun ik wel weer.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 7 juni 2017 @ 00:32:05 #9
441812 KetchupFTW
Klassenstrijd der snacksauzen
pi_171515592
tl;dr

Zal toch wel van het kaliber ''bouw de muur'' zijn.
“As everybody knows, but the haters & losers refuse to acknowledge, I do not wear a “wig.” My hair may not be perfect but it’s mine.” - Donald Trump, 45th president of the United States.
  woensdag 7 juni 2017 @ 00:33:39 #10
104871 remlof
Europees federalist
pi_171515609
Ik denk dat als TS vluchteling was hij tegen z'n plan zou zijn.
pi_171515616
Je werkstukje voor maatschappijleer hoef je hier heus niet te delen hoor.
  woensdag 7 juni 2017 @ 00:34:15 #12
463796 bijstandboy
jij al uitkering heb?
pi_171515621
Madagaskar plan weer invoeren
pi_171515632
Er zijn heel veel problemen met dit plan, maar laat ik bij een kleine beginnen:

Je zegt ongeveer tien keer dat mensen om welke reden dan ook het land uit moeten. Wat ga je er dan mee doen? Flikker je ze in Duitsland uit een busje? Of in Turkije?

Je kunt geen mensen uitzetten als het land van herkomst ze niet accepteert. Dat is momenteel al een groot probleem maar in jouw scenario zouden we nog véél meer mensen gaan uitzetten.
  woensdag 7 juni 2017 @ 01:42:08 #14
445480 Ingolstadt
RedStratocaster
pi_171516111
Doe maar TS. Eindelijk van dat volk af. (Bijna)
Raken om ze te helpen herinneren dat die schat van ongekende vermogens die het van ons heeft een trigger zit om er ook iets mee te doen. - Rini Stoutjesdijk
It ain't over till ehh... till... till it's over - Erik ten Hag
pi_171531920
Reactie op een aantal mensen:

De simpele intentie is om de mensen die misbruik van de situatie willen maken terug te sturen naar het land waar ze zeggen vandaan te komen. En die "allerlei redenen" zijn gewoon om het koren van het kaf te scheiden. Gedraag je je normaal (volgens onze maatstaven) en kom je met de beste bedoelingen dan is er niks aan de hand.

En als je hier als immigrant bent, dan is jouw geld jouw zorg.

Dit is absoluut niet categorie "een grote muur bouwen", maar wél het moeilijker maken voor de mensen die misbruik van de situatie willen maken of kwaaie intenties hebben.

Dus, nee. Dit is geen discriminatie.

[ Bericht 18% gewijzigd door Telefoonvork op 07-06-2017 19:42:48 ]
  donderdag 8 juni 2017 @ 06:04:56 #16
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_171541308
Niet elke immigrant is een armzalige gelukszoeker. Gaan we expats nu ook opeens als criminelen behandelen?

En succes met het terugsturen naar het land waar ze vandaan ZEGGEN te komen
Krekker is de bom!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')