abonnement Unibet Coolblue
pi_171507049
Het Amerikaanse bedrijf Bioquark wil hersendode patiënten weer tot leven wekken door dode delen van de hersens te vervangen door stamcellen.

Persoonlijk denk ik dat dit experiment met stamcellen eerder zal lukken bij patiënten die één of meerdere herseninfarcten hebben opgelopen. Daarom vraag ik mij af waarom Nederlandse neurologen niet de stap durven te nemen om onderzoek te doen bij patiënten met herseninfarcten door het afgestorven hersenweefsel te vervangen door stamcellen.

'Het Amerikaanse bedrijf Bioquark wil doden tot leven wekken'

‘Het is nu al een van de meest omstreden bedrijven ter wereld, terwijl ze nog geen product hebben verkocht: Bioquark. Deze Amerikaanse start-up wil een product op de markt brengen dat miljarden kan opbrengen. Ze willen namelijk de doden weer tot leven wekken. De mensen achter deze onderneming denken namelijk dat ze hersensdode patiënten weer kunnen revitaliseren.

Daartoe willen ze stamcellen in de hersenstam spuiten om daarna via lasertherapie en zenuwstimulatie het dode brein via een soort harde reset weer tot leven te wekken. Of die methode werkt, is niet bekend. Daarom wil Bioquark graag experimenteren. Aanvankelijk zou dat in India gebeuren, waar al twintig patiënten waren geselecteerd. Maar toen dat uitkwam, werd het experiment door de Indiase overheid alsnog verboden.

Klaarblijkelijk heeft de onderneming nieuwe proefkonijnen gevonden om op te experimenteren, aangezien ze net hebben aangekondigd een grote proef te zullen uitvoeren later dit jaar. Als de uitkomsten daarvan positief zijn, dan kan de therapie niet lang daarna op grotere schaal worden uitgevoerd. De bedoeling is dat dode delen van de hersens worden vervangen door de stamcellen, die zich daarna tot hersencellen zullen ontwikkelen.

Gerenommeerde artsen hebben al vraagtekens geplaatst bij de effectiviteit, maar Bioquark ziet er een toekomst in. Aangezien hersensdode patiënten op een andere manier niet meer tot leven komen, is het de moeite van het proberen misschien waard. Maar toch stuit dat rommelen met lichamelijk nog levende mensen velen tegen de borst. Als de hersens grotendeels zijn uitgevallen, is iemand er dan nog? En als je een persoon terughaalt, wat voor persoonlijkheid heeft hij of zij dan?

Bovendien kan de patiënt zelf geen toestemming geven om met het experiment mee te doen. Een ander beslist dus over leven (en potentieel) dood.

Dankzij het experiment weten we over een tijdje zeker of de hersens een reset-knop hebben of niet. Werkt de therapie niet, dan is dat waarschijnlijk ook gelijk het einde voor Bioquark, dat sinds 2007 bestaat.’

Bron: http://www.msn.com/nl-nl/(...)zPsO&ocid=spartandhp

[ Bericht 0% gewijzigd door Begripvol op 06-06-2017 23:19:21 ]
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_171507134
Daar gaat een gedeelte van de doneren dan...
AMG heten en dan een Volvo rijden...
pi_171507246
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 19:48 schreef -AMG- het volgende:
Daar gaat een gedeelte van de doneren dan...
Met stamcellen kunnen ze ook zieke organen en weefsel herstellen.
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
  dinsdag 6 juni 2017 @ 20:22:47 #4
314096 yarnamc
nitimur in vetitum
pi_171508253
Ik vermoed dat tegen het moment dat de technologie zo ver staat dat hersendode mensen terug kunnen gerevitaliseerd worden, de technologie ook wel ver genoeg zal staan om via 3D-printing en stamcellen organen te vervangen.
pi_171510173
Dood is dood.
Misschien is het ooit wel mogelijk om uit één stamcel een kopie van een overledene te maken,
Dan wordt er een identiek persoon gevormd, maar de overledene keert daarmee niet terug.
pi_171512904
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 21:17 schreef Schonedal het volgende:
Dood is dood.
Misschien is het ooit wel mogelijk om uit één stamcel een kopie van een overledene te maken,
Dan wordt er een identiek persoon gevormd, maar de overledene keert daarmee niet terug.
Hersendood is niet per definitie dood. Er zijn genoeg mensen van wie artsen dachten dat ze hersendood waren, maar die toch om de een of andere reden uit hun diepe coma zijn ontwaakt. Met de orgaandonatie laten artsen niets meer aan het toeval over. Voor hen geldt dood is dood. Deze desastreuze denkwijze van artsen kun je vergelijken met mensen die schijndood zijn, terwijl er uit hun lichaam organen en weefsels worden geplukt. Vroeger werden deze mensen in feite levend begraven.
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_171513104
https://gezondheidineigenhandblog.wordpress.com/orgaandonatie/

Hersendood

'... Het uitnemen van de organen gebeurt na overlijden, staat in het donorregister en de voorlichtingsfolder van de Overheid. Maar is dit zo? Nee!

De waarheid is dat de donatie plaatsvindt na de hartdood of na de hersendood en tussen die twee mogelijkheden bestaat een levensgroot verschil.

Wat krijgt de donor hiervan mee?
Er zijn artsen die aangetoond hebben dat het bewustzijn doorgaat.

Wat zijn de verschillen tussen donatie bij de hartdood en de hersendood?
Volledige narcose wordt niet standaard toegepast. Er gebeuren meer zaken bij de donatieprocedure die onbekend zijn gebleven.

De term hersendood is bedacht om wettelijke ruimte te creëren bij nog levende mensen om de organen te kunnen verwijderen zonder dat de arts wordt aangeklaagd voor moord met voorbedachte rade ... .'

[ Bericht 0% gewijzigd door Begripvol op 07-06-2017 00:03:22 ]
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_171554132
Kicken
Hey
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')