JA, maar ik maak er genoeg dingen omheenquote:
Bbq ook veel in de zomer. Maar doe er veel groentegerechten op.quote:Op dinsdag 13 juni 2017 14:10 schreef Ticootje het volgende:
Ik snap ook echt niet dat er mensen zijn die in de zomer makkelijker afvallen. "Ja dan heb je zo'n zin in een lekkere frisse salade"...
Man, ik heb alleen maar zin in wijn en bbq.
deze https://www.bodyenfitshop.nl/smart-waffles/quote:Op dinsdag 13 juni 2017 23:16 schreef vlindertje89 het volgende:
@bla: wat zijn die smartwafels uit jouw lijstje?
sowieso, vlees haal je bij een slager.quote:Op woensdag 14 juni 2017 09:22 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
nice, altijd fijn als de weegschaal meewerkt
Dat lijkt me wel wat zo'n lokale boer waar je vlees koopt. Zeker als je dan ook gewoon specifieke stukken vlees kunt reserveren.
Ik dacht altijd dat bijv de biefstuk ed nog moesten besterven. Rijpen, zeg maar.quote:Op woensdag 14 juni 2017 08:11 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
BBQ ... Toch maar eens kijken of we dat kunnen doen een dezer dagen! Ik hoorde dat bij de boer hier weer een koe geslacht is deze week, dus kan zelfs heel erg vers vlees halen (lokale boer met eigen koeien, die eens per maand een koe laat slachten en waar je dan dus delen van kunt reserveren. Maar op is op en dan is het nog niet ingevroren geweest als je het gebruikt)
Vanmorgen gewogen: 63,8 ! Dus dat is -1,4 . Vooral kilo's die er in 1,5 weekvakantie bij zijn gekomen, maar toch!
Lijstje gister:
O: kickstart van Rens Kroes
T: Nectarine en laatste stukje galia meloen
L: quinoa met spinazie en mozarella en amandelen
T: nootjes
D: Cashew ramen
S: 10k stappen
Planning vandaag:
O: chiazaad met kokosmelk, pindakaas en jam
T: Peer & nectarine
L: salade met geitenkaas
T: nootjes
D: wraps met garnalen of zomerstamppot
S: wandelen
Zeker wel. Maar het is sneller om dat over te slaan.quote:Op woensdag 14 juni 2017 12:22 schreef agter het volgende:
[..]
Ik dacht altijd dat bijv de biefstuk ed nog moesten besterven. Rijpen, zeg maar.
Is dat niet zo?
De koe is dan al een kleine week doodquote:Op woensdag 14 juni 2017 12:22 schreef agter het volgende:
[..]
Ik dacht altijd dat bijv de biefstuk ed nog moesten besterven. Rijpen, zeg maar.
Is dat niet zo?
Alleen als je kaas ook rotte melk vindt enzo. Het is een delicaat proces, voorafgaand en uiteindelijk overgaand aan rotten. Maar 'leven' is ook voorafgaand en uiteindelijk overgaand in rotten..quote:Op woensdag 14 juni 2017 12:36 schreef Ticootje het volgende:
besterven, das toch gewoon hetzelfde als rotten?
Een kleine week dood is niet lekker mals, tenzij het de rauw te eten delen zijn.quote:Op woensdag 14 juni 2017 13:19 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
De koe is dan al een kleine week dood
Nou als ik mn vriend soms ruik denk ik dat dat proces bij hem al heeft ingezet hoor.quote:Op woensdag 14 juni 2017 13:49 schreef sigme het volgende:
[..]
Alleen als je kaas ook rotte melk vindt enzo. Het is een delicaat proces, voorafgaand en uiteindelijk overgaand aan rotten. Maar 'leven' is ook voorafgaand en uiteindelijk overgaand in rotten..
Het is een delicaat proces.quote:Op woensdag 14 juni 2017 13:54 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Nou als ik mn vriend soms ruik denk ik dat dat proces bij hem al heeft ingezet hoor.
3 weken voor een rund.quote:Op woensdag 14 juni 2017 12:30 schreef sigme het volgende:
[..]
Zeker wel. Maar het is sneller om dat over te slaan.
Ik was vorige week in het slachthuis, kwam er volk vlees halen van een koe die de dag ervoor geslacht was. Zo snel kan zelfs het slachthuis dat niet, ze moesten een week later terugkomen. Dan heb je dus vlees dat een paar dagen bestorven is. Ik laat mijn schapen altijd anderhalve week besterven. Eén keer niet gedaan, en dat merk je enorm.
Varken hoeft niet te besterven. Kip 1 dag, schapen 10 dagen, rund 3 weken.
Het is idd biefstuk en zoquote:Op woensdag 14 juni 2017 13:50 schreef sigme het volgende:
[..]
Een kleine week dood is niet lekker mals, tenzij het de rauw te eten delen zijn.
Drogen is weer wat anders dan rijpen .quote:Op woensdag 14 juni 2017 15:29 schreef agter het volgende:
[..]
3 weken voor een rund.
Dat wist ik weer niet.
Dat zal wel minimaal zijn. Sommige delen drogen nog langer. Toch?
Misschien is dit iets voor jou voor thuis?quote:Op donderdag 15 juni 2017 19:30 schreef Moonah het volgende:
Blegh ik beweeg te weinig...
Krachttraining lukte deze week niet en oefeningen thuis vind ik stom.
Beter eten gaat wel nog steeds goed. Ik ga eens op zoek naar een weegschaal binnenkort.
O: kwark banaan whey lijnzaad
T: appel
L: brocollisoepje met blokjes ham en geraspte oude kaas
T: klein stukje aardbeientaart en half glas witte wijn
D: gebakken zoete aardappel/courgette/aubergine/paprika/tomaat/kipfilet en tzatziki
T: klein stukje witte chocolade
Opneembaarheid en smaak.quote:Op donderdag 15 juni 2017 09:37 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
maar van rijpen wordt het dus malser? of heeft het nog meer doelen?
o: brinta, koffie met melkx2
t: smartwafel
l: tonijn met beetje yofresh, tomaat en komkommer
t: smoothie van aardbei, frambozen, whey en yoghurt
d: tartaar, groente aardappels
ah ja smaak klinkt inderdaad logisch als je kijkt naar fruit ja.quote:Op donderdag 15 juni 2017 21:26 schreef V1z0R het volgende:
[..]
Opneembaarheid en smaak.
Telt ook voor andere dingen zoals groente (en fruit). Gecontroleerd rijpen/rotten hoe je het ook wilt noemen zorgt voor verbeterde opneembaarheid maar ook verschil in smaak. Een niet-rijpe appel heeft een meel smaak, bij rijping krijgt het de zoete smaak want de koolhydraten worden omgezet naar suikers(suikers zijn koolhydraten maar sneller opneembaar en zoet).
Bij sommige groentes worden hiervoor gassen ingezet om het proces te versnellen, kijk naar paprika's.
Koken/bakken is dus ook een gecontroleerde bewerking van voeding. Het vergroot de opneembaarheid van voeding. (Is trouwens de reden dat onze herseninhoud zo gegroeid is in de loop der tijd)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |