abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 3 september 2017 @ 21:05:48 #151
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_173572007
registreer om deze reclame te verbergen
Newgarden vergooit zijn kampioenschap |:(
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_173572036
Ook Kanaan die daar nog uitvliegt.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_173572179
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 21:05 schreef sasquatsch het volgende:
Newgarden vergooit zijn kampioenschap |:(
Laatste race is nog dubbele punten toch?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 3 september 2017 @ 21:18:08 #154
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_173572355
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2017 21:12 schreef franklop het volgende:

[..]

Laatste race is nog dubbele punten toch?
Oh ja :@
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_173572437
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2017 21:18 schreef sasquatsch het volgende:

[..]

Oh ja :@
Niet dat deze fout het Newgarden veel makkelijker maakt :+
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_173572491
laatste race start pas om 0:30 NL tijd -O-
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 3 september 2017 @ 21:37:59 #157
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_173572950
registreer om deze reclame te verbergen
Deed me een beetje denken aan Hamilton in China 2007. Gooide daar ook op een lullige wijze zijn kampioenschap weg. Of David Coulthard die op weg leek naar de zege ergens in 1995 en vervolgens in de pitlane crasht.
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  woensdag 13 september 2017 @ 12:29:28 #158
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_173749485
Voordat we aankomend weekend aan de laatste wedstrijd van dit seizoen beginnen is er een silly season overzicht voor het volgende seizoen.

AJ Foyt Enterprises (Chevrolet)
Het ligt niet in de lijn der verwachting dat Foyt zijn team net zoals vorig jaar volledig omgooit, maar het lijkt erop dat Tony Kanaan, die weg moet bij Ganassi, volgend jaar hier zijn intrede maakt. Wie van de andere twee coureur daarvan de dupe wordt is afwachten, maar het meest waarschijnlijk is Carlos Munoz, waarvan het sowieso al de vraag was of hij bleef. Want AJ Foyt's eerste seizoen met Chevrolet is niet echt succesvol verlopen en Munoz was naar verluid al op zoek naar een beter alternatief.

Andretti Autosport (Honda)
In tegenstelling tot bijvoorbeeld teams als Penske of Ganassi blijft Andretti wel rijden met vier full-time auto's en misschien komt er zelfs een vijfde bij. Drie coureurs zijn nu al zeker, namelijk Marco Andretti, Ryan Hunter-Reay en Alexander Rossi. De vierde naam die nu de ronde doet is die van Zack Veach, die een meerjarig contract zou hebben afgesloten, die Takuma Sato gaat vervangen.
Het was even onduidelijk of Andretti over zou stappen naar Chevrolet motoren, maar heeft besloten toch bij Honda te blijven. Deze onzekerheid was voor Takuma Sato en Honda reden om naar een ander team uit te kijken en zodoende stapt Sato waarschijnlijk bij RLL Racing in. Voor de vijfde wagen (als die er komt) wordt onder andere de naam van Fernando Alonso genoemd als hij besluit over te stappen van de F1 naar de IndyCars, alhowel dat op dit moment onwaarschijnlijk lijkt.

Chip Ganassi Racing (Honda)
Chip Ganassi lijkt net als Penske zijn team terug te gaan schalen. De vraag is of het twee of drie full-time coureurs worden. Enige zekerheid is Scott Dixon, die de NTT Data sponsoring van Tony Kanaan overneemt. Tony Kanaan moet dus op zoek naar een ander team. Het is de ook vraag of Max Chilton en Charlie Kimball blijven. Beiden hebben beide funding, maar de vraag is of dit genoeg is voor Chip Ganaasi. Een grote kanshebber voor een zitje lijkt WEC- en Le Mans kampioen Brendon Hartley. Een andere naam die (bijna overal) genoemd wordt is die van Esteban Gutierrez, die de Mexicaanse zakenman Carlos Slim achter zich heeft staan. Slim heeft al eerder met Ganassi zaken gedaan. Ook wordt Formule E coueur Felix Rosenqvist genoemd, die al eens getest heeft voor Ganassi, al lijkt het waarschijnlijker dat hij pas in 2019 in stapt.

Dale Coyne Racing (Honda)
Sebastien Bourdais is weer terug na zijn crash in de Indy 500 en zal ook volgend jaar voor Dale Coyne uitkomen. Ed Jones wil graag blijven maar veel zal afhangen van de hoeveelheid geld die hij meeneemt, nu zijn Indy Lights kampioenschap bonus weg is. Andere namen die genoemd worden zijn die van Esteban Gutierrez, die al een paar keer inviel voor Bourdais en Tony Kanaan, al lijkt die voor Foyt te kiezen. Dale Coyne kennende zal het wel vlak voor de eerste race van het volgende seizoen worden voordat de tweede coureur bekend gemaakt wordt.

Ed Carpenter Racing (Chevrolet)
Teameigenaar Ed Carpenter zal ook volgend seizoen op de ovals rijden. Daarnaast is het waarschijnlijk dat JR Hildebrand de andere wagen gaat rijden. Spencer Pigot, die afgelopen seizoen de niet-ovals voor zijn rekening nam, wil graag een full-time zitje. Mogelijk dat Ed Carpenter hem dat biedt en zichzelf op de ovals als derde coureur inzet, mits er voldoende funding gevonden wordt. Anders lijkt het waarschijnlijk dat Pigot zijn heil elders zal zoeken en Carpenter een andere coureur nodig heeft voor de #20. Bijvoorbeeld Esteban Gutierrez, die zo'n beetje bij elk team genoemd wordt. Voor hem zou een seizoen alleen op straten- en permanente circuits een opstap kunnen zijn naar een full-time seizoen in 2018.

Harding Racing (Chevrolet)
Harding Racing, die dit seizoen al een aantal races reed met Gabby Chaves, zal vanaf volgend seizoen full-time mee doen in de IndyCar series met Gabby Chaves als coureur. Misschien zelfs met twee coureurs aangezien ook hier de naam van Zack Veach genoemd wordt, al lijkt die voor Andretti te kiezen.

Rahal Letterman Lannigan Racing
De coureur die zeker is bij dit team is de zoon van de teambaas Graham Rahal. Verder zou Takuma Sato zijn opwachting bij dit team maken, waardoor het team uitbreidt van n naar twee full-time coureurs.

Schmidt Peterson Motorsport
Bij SPM is nog niets bekend. James Hinchcliffe lijkt zeer waarschijnlijk te blijven, alhoewel hij ook in de belangstelling zal staan van andere teams, maar heeft nog niets getekend. Veel zal afhangen van wie zijn teamgenoot wordt, want Hinchcliffe wil een sterke teamgenoot naast zich om het team naar voren te brengen. Geprobeerd werd Alexander Rossi aan te trekken, maar die heeft besloten bij Andretti te blijven. Zeker is dat Mikhail Aleshin het niet wordt aangezien die kiest voor een avontuur met de SMP Dallara in het WEC.
Mogelijke vervanger zou Santiago Urrutia kunnen zijn in de Indy Lights wordt ondersteund door SPM sponso Arrow. Andere namen die genoemd worden zijn die van Charlie Kimball, Spencer Pigot, Tony Kanaan en Robert Wickens. Sam Schmidt zou zelf een lijst van 28 namen hebben om te evalueren. Tristan Gommendy is in ieder geval de derde coureur voor SPM tijdens de Indy 500.

Team Penske
Team Penske lijkt terug te gaan schalen van vier naar drie coureurs. Helio Castroneves lijkt hier de dupe van te gaan worden, aangezien Will Power, Simon Pagenaud en Joseph Newgarden blijven. Waarschijnlijk verkast Castroneves naar de IMSA Sportscars competitie om daar (samen met Montoya) in de Acura DPi van Penske te stappen. Wel zal hij voor Penske nog de Indy 500 rijden, zoals Montoya afgelopen jaar nog deed.

Carlin Racing (?)
Carlin Racing is actief in de Indy Lights en wil graag de sprong maken naar de IndyCar Series. Voorwaarde is dan wel dat er genoeg financiering is. Financiering die mogelijk door de coureur meegebracht worden. Als mogelijke coureurs worden Max Chilton en Charlie Kimball genoemd. Chilton reed al voor Carlin in de Indy Lights. Het team zou naast de sponsoring van beide coureurs gefinancierd kunnen worden met het zogenaamde Leader Circle geld, wat voor de top 22 auto's in het kampioenschap beschikbaar wordt gesteld. Aangezien een paar teams terugschalen (Penske, Ganassi) komt er geld vrij.

Juncos Racing (Chevrolet)
Dit seizoen was Juncos Racing part-time aanwezig en mogelijk dat dat volgend seizoen ook het geval zal zijn, misschien zelfs full-time. Ze hebben in ieder geval drie chassis, die worden aangepast aan de nieuwe aero regels. Mocht Juncos Racing in 2018 terugkeren in de IndyCar is het waarschijnlijk dat Indy Lights kampioen Kyle Kaiser voor ze gaat rijden net zoals in de Lights. Door zijn kampioenschap heeft Kaiser in ieder geval budget voor drie races. Een andere optie zou Sage Karam kunnen zijn, alhoewel het gerucht gaat dat die zijn krediet in de IndyCar heeft verspeeld met zijn gedrag vorig seizoen.

Naast de bovengenoemde coureurs is er nog een flink aantal wat genoemd wordt op zoek te zijn naar een IndyCar zitje. Veel van hen zijn Indy Lights coureurs zoals Colton Herta, Zacharias Caman de Melo, Matheus Leist, Shelby Blackstock, Neil Alberico en Juan Piedrahita.

AJ Foyt Enterprises (Chevrolet): Tony Kanaan, Conor Daly, Carlos Munoz
Andretti Autosport (Honda): Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti, Alexander Rossi, Zack Veach , Fernando Alonso
Chip Ganassi Racing (Honda): Scott Dixon, Brendon Hartley, Esteban Gutierrez, Charlie Kimball, Max Chilton, Felix Rosenqvist, Tony Kanaan
Dale Coyne (Honda): Sebastien Bourdais, Ed Jones, Tony Kanaan
Ed Carpenter Racing (Chevrolet): Ed Carpenter (ovals), Spencer Pigot, JR Hildebrand, Estaban Guttierez
Harding Racing (Chevrolet): Gabby Chaves
Rahal Letterman Lannigan Racing (Honda): Graham Rahal, Takuma Sato
Schmidt Peterson Motorsport (Honda): James Hinchcliffe, Santiago Urrutia, Charlie Kimball, Tony Kanaan, Robert Wickens, ...
Team Penske (Chevrolet): Will Power, Simon Pagenaud, Joseph Newgarden

Juncos Racing (Chevrolet): Kyle Kaiser
Carlin Racing (?): Max Chilton, Charlie Kimball

[ Bericht 0% gewijzigd door sasquatsch op 14-09-2017 00:55:19 (Pigot, Veach bevestigd) ]
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_173749814
Geen Castroneves volgend jaar, dat is kut :{

Power of Pagenaud kunnen me echt niks schelen, had die er dan uit getrapt :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 14 september 2017 @ 00:48:44 #160
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_173765016
Pigot gaat full-time racen voor Ed Carpenter

Zack Veach bevestigd bij Andretti

[ Bericht 30% gewijzigd door sasquatsch op 14-09-2017 00:53:47 ]
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_173776385
Penske en Ganassi dus met minder auto's, maar als er bij andere (of nieuwe) teams meer plekjes komen vind ik dat prima. Castroneves weg vind ik wel prima, die heeft zijn tijd wel gehad imo, idem voor Kanaan. Lekker alleen de Indy 500 rijden zou ik zeggen. Tof dat Pigot een full-time zitje heeft. En ik hoop dat Gutierrez wegblijft. :') Dan liever een Munoz of Rosenqvist.
  donderdag 14 september 2017 @ 22:04:57 #162
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_173781851
quote:
0s.gif Op woensdag 13 september 2017 12:47 schreef heywoodu het volgende:
Geen Castroneves volgend jaar, dat is kut :{

Power of Pagenaud kunnen me echt niks schelen, had die er dan uit getrapt :+
Volgens Autosport.com is dat nog niet helemaal zeker:

quote:
Several trusted sources, one a longstanding and senior Penske member, have informed Autosport that the team's engineers and crew chiefs have been told it will continue as a four-car IndyCar squad in 2018, while Chevrolet is also believed to be eager for the team not to be downsized.
Castroneves vind ik nog wel een toegevoegde waarde voor Indycar. Rijdt nog altijd van voren, strijd nog om het kampioenschap. Kanaan daarentegen laat nog maar weinig zien.
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  donderdag 14 september 2017 @ 23:52:24 #163
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_173784041
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:04 schreef 4-elements het volgende:

[..]

Volgens Autosport.com is dat nog niet helemaal zeker:

[..]

Castroneves vind ik nog wel een toegevoegde waarde voor Indycar. Rijdt nog altijd van voren, strijd nog om het kampioenschap. Kanaan daarentegen laat nog maar weinig zien.
Ik las het vandaag ook, maar het leek er lang op dat Penske zou terugschalen. Zelfs Castroneves was er van overtuigd en wilde het Penske zo moeilijk mogelijk maken om het te ditchen.

quote:
Castroneves had been penciled in as the star driver of the second car, but the three-time Indianapolis 500 winner was known to be unhappy at the prospect, despite being offered ‘one-off’ drives at the Brickyard each May.
After scoring his 30th IndyCar victory, at Iowa Speedway in July, Castroneves vowed to make it as difficult as possible for Penske to switch him from open-wheel racing to sportscars by winning this year’s IndyCar title.
Dus waarschijnlijk heeft hij Penske er van kunnen overtuigen om toch met hem verder te gaan. :)
En Kanaan blijft ook nog in de IndyCar.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_173791991
Kanaan mag nou weleens opbokken eigenlijk van mij. Die is echt al jaaaren op z'n retour.
  vrijdag 15 september 2017 @ 14:58:36 #165
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_173792504
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 14:25 schreef Funzel het volgende:
Kanaan mag nou weleens opbokken eigenlijk van mij. Die is echt al jaaaren op z'n retour.
Maar nog steeds immens populair :)
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_173792514
Ja true en dat werkt nou eenmaal in de VS.
  zondag 17 september 2017 @ 12:43:58 #167
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_173826462
Josef Newgarden is een puntje uitgelopen in de tussenstand. Hij heeft de pole voor de race van vanavond. Het was sowieso een Penske feestje in de kwalificatie met alle Penskes op de eerste twee rijen. Dixon start van P6.

De race is vannacht om 00.30 uur.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_173849054
Was mijn te laat die race :+
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  maandag 18 september 2017 @ 21:42:09 #169
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_173861161
Mij ook. Gisteren tijdens de NASCAR in slaap gevallen. Daarnet de race teruggekeken.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_173863448
Hier ook opgenomen en net de hele race gekeken. Was niet echt boeiend, maar goed, Newgarden kampioen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 20 september 2017 @ 14:58:48 #171
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_173890135
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
  woensdag 4 oktober 2017 @ 23:08:20 #172
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_174201333
Penske gaat definitief terug naar drie coureurs. Helio Castroneves gaat in de IMSA Sportscars rijden voor Penske (samen met Montoya), maar zal nog wel de Indy 500 rijden voor Penske.

Stefan Wilson zal de Indy 500 rijden voor Andretti Autosport. Nadat hij dit jaar zijn auto aan Alonso ter beschikking stelde mag hij volgend jaar dus wel in de The Greatest Spectacle in Racing rijden.
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_174201368
-O-
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 5 oktober 2017 @ 23:46:43 #174
46976 sasquatsch
a.k.a. Yeti, Bigfoot, etc.
pi_174225343
Geen Helio, maar nog wel Tony Kanaan, die een meerjarig contract met AJ Foyt heeft getekend.

http://www.racer.com/indy(...)irms-kanaan-for-2018
The only thing that stays the same is change (Change - Melissa Etheridge)
"Formula 1 is a magic thing and a few missing decibels will not change that." - Joe Saward
pi_174239569
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 23:08 schreef sasquatsch het volgende:
Penske gaat definitief terug naar drie coureurs. Helio Castroneves gaat in de IMSA Sportscars rijden voor Penske (samen met Montoya), maar zal nog wel de Indy 500 rijden voor Penske.

Stefan Wilson zal de Indy 500 rijden voor Andretti Autosport. Nadat hij dit jaar zijn auto aan Alonso ter beschikking stelde mag hij volgend jaar dus wel in de The Greatest Spectacle in Racing rijden.
Lijkt er dus op dat we nog minder wagens hebben dan vorig jaar? Of Carlin en Juncos moeten mee gaan doen..
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')