abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171403369
quote:
Zo diskwalificeert Forum voor Democratie zich

Waarom je leden van de beweging niet meer moet uitnodigen voor debatten. Hun methodes bederven de discussie en zijn schadelijk.

Afgelopen woensdag was ik te gast bij een evenement georganiseerd door de Jonge Democraten (de jongerenafdeling van D66), Rotterdam: ‘Tegenpolen’. Ik was door het bestuur uitgenodigd om een debat te voeren met een politieke tegenpool. Omdat ik fan ben van politieke jongerenorganisaties heb ik hier ‘ja’ op gezegd, niet wetende wie mijn tegenstander zou worden. Toen ik vervolgens te horen kreeg dat ik het tegen voormalig kandidaat kamerlid van Forum voor Democratie, bestuurslid van Forum-jeugd en opiniemaker Yernaz Ramautarsing moest opnemen, had ik liever willen cancelen, maar dat was helaas niet meer mogelijk.

Ik wilde niet cancelen omdat ik bang was dat ik het inhoudelijk niet tegen Yernaz zou kunnen opnemen, maar vooral na aanleiding van een debat dat ik onlangs op Radio 1 voerde tegen twee mannen afkomstig uit het Forum voor Democratie wereldje. Hoewel het debat aardig geleid werd, werden er continu persoonlijke aanvallen en drogredenen gebruikt tegen Heleen Mees en mij. Bovendien werden er verschillende seksistische opmerkingen gemaakt. Na dit debat trok ik de conclusie dat debatten als deze voeren tijdverspilling is, omdat je door de ad hominem argumentatie niet de diepte in kan en geen interessant debat meer kan voeren, maar ook omdat ik van mening ben dat we (internet)trolls als dezen, waar ik Yernaz ook onder schaar, eigenlijk geen podium meer moeten geven. Ze dragen immers niets constructiefs bij aan het publieke debat.

Het debat
De Jonge Democraten hadden de avond zeer professioneel georganiseerd. Omdat ik tot op heden last heb van bedreigingen uit de extreem-rechtse hoek, hadden ze een beveiliger voor me ingehuurd, en van te voren kreeg iedereen die een kaartje afnam een socialmedia-check (dit bleek ook nodig, de organisatie vertelde mij later dat er blijkbaar iemand zich aangemeld had die op Facebook poseert met wapens, om maar iets te noemen). Toch was er een behoorlijke schare fans van Yernaz meegekomen, te herkennen aan hun meegebrachte Surinaamse vlag (Yernaz is van Surinaamse afkomst), ‘communism kills’ t-shirts, ijzeren stormfrontinsignes met ‘Thor’-hamers, maar vooral hun gejuich voor Yernaz en later blijkt op sociale media en hun reacties op het debat, hun openlijke steun en al dan niet lidmaatschap van Forum voor Democratie.

Maar het bleef niet bij gejuich, deze groep jongens en meisjes reageerde continu overdreven verbaal op al mijn argumenten (boegeroep, huilgeluiden, allerhande verwensingen). Zodanig vaak en verstorend dat de jury een aantal keer heeft moeten ingrijpen. Na de eerste helft van de avond waarbij Yernaz en ik het een-op-een tegen mekaar opnamen (wat vanuit Yernaz zijn kant vooral bestond uit cliché rechtse oneliners, die over en weer met knikjes naar zijn publiek werden goedgekeurd), kreeg het publiek de kans om direct vragen aan ons te stellen. Het groepje Forum-jeugd liet deze kans niet onbenut en probeerde zo veel mogelijk aan het woord te zijn. Tijdens het debat tussen Yernaz en mij was seksisme een van de onderwerpen die we uitvoerig bediscussieerd hebben en de Yernaz-aanhangers gingen vooral op dit onderwerp in en gooiden er nog een schepje bovenop.

Er werden verschillende standpunten benoemd, zoals dat de benadeelde positie van vrouwen op de arbeidsmarkt vooral een keus is van vrouwen zelf, dat vrouwen klaarblijkelijk voorbestemd zijn om bepaalde taken in de samenleving te vervullen, dat mannen eigenlijk de achtergestelde groep zijn en ook vooral dat vrouwelijke slachtoffers van seksuele intimidatie en aanrandingen zich weerbaarder op moeten stellen (vrouwen moeten weerbaarheidstrainingen krijgen in het onderwijs, in plaats van seksuele voorlichting of voorlichting over seksisme).

Daarnaast werd ik meermaals met ‘lieverdje’ en ‘schatje’ aangesproken, maar ook het (enige) vrouwelijke jurylid overkwam dit. Bovendien werd er op de momenten dat zij ingreep extra hard gejoeld. Toen ik aan een van de heren vroeg waarom hij de behoefte voelde het vrouwelijke jurylid om haar geslacht te diskwalificeren, ging het groepje vocaal los. Toen de rest van het publiek voor mijn opmerking klapte kregen ze flink wat middelvingers toegeworpen. Hierop kwam de fractievoorzitter van D66 Rotterdam met de gevatte opmerking: ‘ Jullie zijn zo snel op jullie tenen getrapt door een vrouw die vertelt over haar onderdrukking, wie moeten zich hier nou weerbaarder opstellen?’ .

Dit is overigens niet de eerste keer dat er bijeenkomsten verstoord worden door de aanhangers van Forum voor Democratie. Ook mijn vorige ‘kennismaking’ met de partij verliep op zijn zachtst gezegd niet netjes. Vorige week zaterdag was ik te gast bij de JOVD (de jongerenafdeling van de VVD) om te spreken over de ‘boze burger’. De voorgaande spreker, Theo Hiddema (de nummer twee van Forum voor Democratie), gaf vrouwelijke vragenstellers geen kans een vraag te stellen, maakte seksistische grappen over dat ik de volgende spreker was en weigerde mij bij de sprekerswissel een hand te geven.

De beweging
Buiten het feit dat Forum voor Democratie een extreem racistische en seksistische leider kent, een eng programma heeft en inmiddels met twee zetels in onze Tweede Kamer zit, is het grootste probleem dat er een complete beweging opgebouwd wordt rond Forum voor Democratie. De meetings van Baudet worden goed bezocht, de partij wil mee gaan doen aan gemeenteraadsverkiezingen en de aanmeldingen voor de jongerenafdeling lopen storm. Ze zijn op een populistische manier zieltjes aan het winnen, met snelle uitspraken en veel reacties geven op de actualiteit, om vervolgens al die nieuwe aanhangers onder te brengen in een beweging. Een beweging die er op uit is debatten en bijeenkomsten van anderen te verstieren (uit de reacties op de livestream van een van de Forummers kan worden opgemaakt dat er een vooropgezet plan was om mij zo ‘omver te werpen’, wat tot hun spijt niet is gelukt), en zichzelf racistisch en seksistisch presenteert. Daarnaast wordt het gedrag van de aanhangers van de partij niet door de partijtop afgewezen.

Hierdoor diskwalificeren zij zichzelf als gesprekspartners. Ik roep dus de verschillende media en debat- of discussiebijeenkomst organisatoren op om deze groep niet meer uit te nodigen en geen podium meer te bieden. Deze manier van debatteren voegt niets inhoudelijks toe, en is zelfs schadelijk. Maar deze zelf-diskwalificatie is niet genoeg om de beweging te stoppen: iedereen die deze extreem-rechtse beweging een halt toe wil roepen moet de handen ineenslaan en zich in de media, politiek en op straat blijven uitspreken tegen deze club. Links moet zich verenigen om een tegenbeweging op te bouwen die niet alleen deze neofascisten aanpakt, maar ook de neoliberale politiek die de opkomst van deze beweging mogelijk heeft gemaakt, en een sterk alternatief te bieden. Of je jezelf nou als rechts, midden of links identificeert: over politieke standpunten kunnen we discussiëren, maar dit gedrag moet niemand (meer) willen. Spreek je uit en kom in actie.
Bron: https://joop.vara.nl/opin(...)orum-democratie-zich

Waarom is het de afgelopen paar jaar zo moeilijk geworden om over politiek te praten, zonder dat de ad-hominems je om de oren vliegen?
Ik snap dat Anne Fleur niet altijd de meest genuanceerde meningen heeft, maar zo een behandeling verdient die arme meid toch niet?

images?q=tbn:ANd9GcQrAX7clT5dCoTPooybac7pHn4oE3dL8wALdZA_iwiF3XXQkEFXsw

Mooie foto! :Y
pi_171403425
Anne Fleur :')
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  Moderator vrijdag 2 juni 2017 @ 19:52:51 #3
179075 crew  hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_171403432
Da's toch die breedbekkikker?
  vrijdag 2 juni 2017 @ 19:55:29 #4
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_171403483
Mooie foto ja.


:')
Dit snap ik ook niet.
pi_171403497
Anne Fleur , je bent zo gek als een deur

A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  Moderator vrijdag 2 juni 2017 @ 19:56:29 #6
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_171403500
Niet weer deze nietszeggende stinksok.

Het was niets, is niets en het wordt niets maar door haar steeds aandacht te geven krijg je een soort self fulfilling prophecy.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 2 juni 2017 @ 19:59:05 #7
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_171403540
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 19:52 schreef hugecooll het volgende:
Da's toch die breedbekkikker?
Die kijkt met het linkeroog in de rechter broekzak. :')

ONZ / Deze kijkt met het linkeroog in de rechter broekzak
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  Moderator vrijdag 2 juni 2017 @ 20:00:29 #8
179075 crew  hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_171403561
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 19:59 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Die kijkt met het linkeroog in de rechter broekzak. :')

ONZ / Deze kijkt met het linkeroog in de rechter broekzak
Ik doelde op die Yernaz Ramautarsing
yernaz3.jpg
  vrijdag 2 juni 2017 @ 20:01:44 #9
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_171403591
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:00 schreef hugecooll het volgende:

[..]

Ik doelde op die Yernaz Ramautarsing
[ afbeelding ]
Yernaz heten :')

Een aardappel-hoofd hebben. :') :')
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
pi_171403603
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:00 schreef hugecooll het volgende:

[..]

Ik doelde op die Yernaz Ramautarsing
[ afbeelding ]
Zo zo madam is een verkapte racist
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 20:02:36 #11
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_171403606
Weer die labiele gek in de media. :')
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
pi_171403608
Stop nou es met nullen en niksnutten en 'rappers en vloggers' de aandacht te geven die ze niet verdienen.

Jeetje. Dom wichtje zonder ook maar een grammetje levenservaring.
pi_171403652
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 19:56 schreef Ali_boo het volgende:
Anne Fleur , je bent zo gek als een deur

Haha Harry is briljant!
pi_171403748
Dit soort extremistische GroenLinks adepten zijn levensgevaarlijk. Het type Volkert van der Graaf dat over lijken gaat.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 20:12:37 #15
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_171403771
Arme Anne Fleur, ik zou haar wel willen troosten.
pi_171403878
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:11 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Dit soort extremistische GroenLinks adepten zijn levensgevaarlijk. Het type Volkert van der Graaf dat over lijken gaat.
:')
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
  vrijdag 2 juni 2017 @ 20:20:38 #17
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_171403955
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 19:56 schreef Ali_boo het volgende:
Anne Fleur , je bent zo gek als een deur

_O_
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
pi_171403961
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:02 schreef myShizzle het volgende:
Stop nou es met nullen en niksnutten en 'rappers en vloggers' de aandacht te geven die ze niet verdienen.

Je bent behoorlijk naïef als je denkt dat dit probleem vanzelf weg gaat zolang men der gewoon negeert

Binnen een paar jaar word haar achterlijke gedachtegoed mainstream

Het komt eraan of je het nu leuk vind of niet
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 20:21:21 #19
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_171403973
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:12 schreef YazooW het volgende:
Arme Anne Fleur, ik zou haar wel willen troosten.
Ze zou best een beetje tegen zichzelf beschermd mogen worden.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn
pi_171404000
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:11 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Dit soort extremistische GroenLinks adepten zijn levensgevaarlijk. Het type Volkert van der Graaf dat over lijken gaat.
Dat is ook al zo een ding: als iemand een linkse mening heeft, dan support die gene van der Graaf en Stalin. Als iemand een rechtse mening heeft dan zijn het meteen Nazi's en Pinochetjes.
pi_171404040
Anne-Fleur :')
Victory or defeat it's up to me to decide.
pi_171404046
Die Anne-Fleur is bijzonder kwalijk bezig. En de website JOOP, die haar haatzaaiende praatjes publiceert, is mede-schuldig.

Alleen de links-naïeve, wereldvreemde politieke mening is de juiste; al het andere moet worden bestreden. En dat gebeurt op manier alsof de politieke tegenstander de reïncarnatie van Hitler is.

Dergelijke demonisering hebben we bij Pim Fortuyn ook gezien en we weten hoe dat is afgelopen. Daarom is het niet alleen kwalijk dat het gebeurt, het is ook kwalijk dat de politiek hierin totaal geen stelling neemt.

Precies hetzelfde zou ik vinden en opschrijven als extreem-rechtse figuren zich op deze manier over Jesse Klaver uitlieten. Handen af van onze politici. Stoppen met demoniseren.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC - WEBSITE
Spotify-playlist: 12/8 - music in 12/8 time
  vrijdag 2 juni 2017 @ 20:25:25 #23
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_171404069
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:23 schreef Chai het volgende:

[..]

Ze zijn hIer nogal geobsedeerd met haar
Ik heb geen idee wie ze is of waarom haar mening over politiek relevant zou moeten zijn.
pi_171404092
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:25 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wie ze is of waarom haar mening over politiek relevant zou moeten zijn.
De vorige keer in De Avonturen van Anne Fleur...:

pi_171404106
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:17 schreef bamibij het volgende:

[..]

:')
Je hebt haar oproep tot geweld gemist? De vijandige sfeer die ze creëert rondom Baudet's persoon?Het is weer precies dezelfde soort stemmingmakerij als toen bij Fortuyn.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')