abonnement Unibet Coolblue
pi_171317087




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_171317131
Politie mocht geweld gebruiken tegen Turkse minister Kaya

Als de Turkse minister Fatma Kaya van Familiezaken in maart op geen enkele manier had meegewerkt, had ze in het uiterste geval mogen worden aangehouden. Dat blijkt uit informatie die de NOS heeft verkregen na een WOB-verzoek.

De opdracht haar desnoods aan te houden is saillant, omdat in dat geval desnoods geweld gebruikt zou mogen worden. Daaruit blijkt dat het kabinet bereid was om tot het uiterste te gaan om te voorkomen dat Kaya in Nederland een toespraak zou houden over het Turkse referendum.

Uiteindelijk stapte Kaya zelf uit haar auto over in een Nederlands voertuig dat haar naar Duitsland bracht. Ze werd toen al enige uren tegengehouden in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb zei eerder al in Nieuwsuur dat hij toestemming had gegeven om te schieten mocht de situatie uit de hand lopen.

Stappenplan
De opdracht om de Turkse minister in het uiterste geval aan te houden werd namens het kabinet schriftelijk door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof overgebracht aan de korpsleiding van de Nationale Politie en de Marechaussee.

Volgens de opdracht van het kabinet moesten de politie en marechaussee volgens een stappenplan te werk gaan. Eerst moesten ze de auto van de Turkse minister traceren en haar "dringend te verzoeken direct terug te keren naar het land waar zij vandaan is gekomen".
Om de situatie niet direct te laten escaleren, was de opdracht "haar niet aan te houden en geen onnodig geweld te gebruiken, maar alle overige middelen te gebruiken om haar op veilige wijze te doen begeven naar Duitsland".

Het doel was "op vriendelijke wijze haar medewerking te verkrijgen", schrijft de NCTV aan de korpsleiding van de Nationale Politie. Maar als ze niet meewerkte, moest de minister de toegang tot Nederland worden geweigerd en direct naar Duitsland worden teruggebracht.

Diplomatieke crisis
Indien ze zich tegen de terugkeer naar Duitsland zou verzetten, moest de minister toch worden aangehouden, blijkt uit de opdracht aan de politie en marechaussee. Dat zou zeker hebben geleid tot een nog grotere diplomatieke crisis tussen Turkije en Nederland.

Zover is het niet gekomen, omdat minister Kaya in de nacht van 11 op 12 maart op het allerlaatste moment uit haar gepantserde auto stapte en zich door de politie naar de Duitse grens liet brengen. Ook de beschikking dat haar de toegang tot Nederland werd geweigerd, is daardoor uiteindelijk niet aan haar uitgereikt. Ze werd dus niet tot ongewenst vreemdeling verklaard.

Volgens de interne documenten van het ministerie van Veiligheid en Justitie had de minister kunnen worden aangehouden omdat er geen sprake was van een officiële missie. Nederland had immers niet ingestemd met een missie; daardoor genoot de Turkse minister geen immuniteit.
http://nos.nl/artikel/217(...)f6d98f.1496095588532
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_171317253
Leeft dit topic nog?
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_171317404
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 00:15 schreef SecretPret het volgende:
Leeft dit topic nog?
Het is een beetje een centraal topic. Om te voorkomen dat er telkens een apart topic komt iedere keer als Erdogan weer een land en/of zijn inwoners schoffeert.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_171340197
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 00:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het is een beetje een centraal topic. Om te voorkomen dat er telkens een apart topic komt iedere keer als Erdogan weer een land en/of zijn inwoners schoffeert.
die erdo is wel een beetje mak de laatste tijd lijkt het :O
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171340592
pi_171340595
pi_171340598
pi_171340606
pi_171340705
quote:
10s.gif Op woensdag 31 mei 2017 01:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

die erdo is wel een beetje mak de laatste tijd lijkt het :O
Heeft een kalmeringspiraaltje gekregen in DC van de CIA na de protesten, werkt nog zeker drie weken door.
pi_171345453
quote:
10s.gif Op woensdag 31 mei 2017 03:47 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Heeft een kalmeringspiraaltje gekregen in DC van de CIA na de protesten, werkt nog zeker drie weken door.
ach sooooo
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 mei 2017 @ 14:33:43 #12
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_171348268
quote:
10s.gif Op woensdag 31 mei 2017 01:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

die erdo is wel een beetje mak de laatste tijd lijkt het :O
Dan zit je niet op te letten.
Hij maakt ruzie met iedereen, hij is niet blij met dat trump de koerden aan het bewapenen is,hij laat geen duitse regeringsmedewerkers toe op een basis v. duitsland.
Het is niet zo prominent in het nieuws maar er gebeurt genoeg.
Door al dat gekrakeel van erdo loopt de toeristen-industrie veel geld mis. Wat hem niet in dank wordt afgenomen.
There is only one religion
pi_171355738
  vrijdag 2 juni 2017 @ 08:26:21 #14
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171390629
http://www.telegraaf.nl/b(...)_in_Venezuela__.html

quote:
CARACAS - Venezuela krijgt een referendum waarbij burgers kunnen stemmen over de nieuwe grondwet die president Nicolas Maduro wil invoeren.

Dat heeft Maduro donderdag afgekondigd.
De plannen van Maduro om de huidige grondwet te laten laten herschrijven door een speciaal daarvoor bijeengeroepen burgerraad, zorgen voor veel onrust in het land.
Volgens tegenstanders krijgt hij door die wetswijziging meer macht.
Er zijn al weken rellen en protesten.
Ook vanuit zijn eigen regering is er kritiek.
Nog een president die meer macht wil,, hij denkt wat Erdogan kan, dat kan ik ook *O* 8)7 })
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171496765
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171511015
Europees geld voor Turkije onder de loep

De Europese Rekenkamer onderzoekt de financiële steun die Turkije van de EU heeft gekregen als kandidaat-lidstaat. Turkije ontving in de periode 2007-2013 bijna 2,2 miljard euro aan pre-toetredingssteun en heeft zicht op nog eens zo’n 4,3 miljard. Het geld is bedoeld als ondersteuning voor hervormingen die nodig zijn voor toetreding.

De gesprekken liggen echter al een tijd stil, en de hervormingen in Turkije zijn de afgelopen jaren teruggedraaid, constateert de rekenkamer. De effectiviteit van de steun is nog nooit onderzocht.

Sinds de onderhandelingen in 2006 begonnen, zijn gesprekken over veertien van de 35 voor toetreding benodigde onderwerpen opgestart. Slechts één daarvan, over onderzoek en wetenschap, is afgerond. Een deel van het Europees Parlement wil dat de gesprekken officieel worden opgeschort, waardoor Turkije geen steun meer zou krijgen. Van de lidstaten heeft alleen Oostenrijk zich hard uitgesproken voor beëindiging van de Turkse kandidatuur.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_voor_Turkije__.html
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_171511816
Dat geld zit in de zakken van de AKP politici en daar hebben ze een mooi kollossaal paleis van kunnen bouwen.
  zaterdag 10 juni 2017 @ 09:55:47 #20
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171591186
Triest verhaal met turkije
gaat echt fout daar

IRAN II

http://www.telegraaf.nl/t(...)s__spookstad___.html
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 10 juni 2017 @ 09:59:02 #21
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_171591245
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 09:55 schreef michaelmoore het volgende:
Triest verhaal met turkije
gaat echt fout daar

IRAN II

http://www.telegraaf.nl/t(...)s__spookstad___.html
Wat denk jij. Ik ken ook meerdere mensen die Turkije bewust links laten liggen nu of die hun vakantie daar hebben geannuleerd en nu naar Spanje, Portugal of Griekenland gaan.

Maar Erdo is verder echt een geweldig staatshoofd dat van Turkije een welvarend land gaat maken hoor...
  zaterdag 10 juni 2017 @ 10:19:38 #22
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171591586
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 09:59 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Wat denk jij. Ik ken ook meerdere mensen die Turkije bewust links laten liggen nu of die hun vakantie daar hebben geannuleerd en nu naar Spanje, Portugal of Griekenland gaan.

Maar Erdo is verder echt een geweldig staatshoofd dat van Turkije een welvarend land gaat maken hoor...
Dank zij dat Turkije preferred handelspartner van de EU is

Dat kan ook zo weer over zijn
De Lira zakt steeds verder weg, die wil niemand nog hebben

https://www.wisselkoers.nl/turkse_lira
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 10 juni 2017 @ 10:46:54 #23
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_171591997
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 10:19 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Dank zij dat Turkije preferred handelspartner van de EU is

Dat kan ook zo weer over zijn
De Lira zakt steeds verder weg, die wil niemand nog hebben

https://www.wisselkoers.nl/turkse_lira
Mijn laatste zin was cynisch bedoeld ;)
pi_171658619
quote:
Voor het eerst na de coup dat pro overheid media zo expliciet de vae aanwijst als onderdeel van de coup. Er wordt door de Turken duidelijk gekozen voor escalatie na de move richting Qatar, die op dezelfde lijn zit met Turkije op veel beleidsvlakken

https://www.dailysabah.co(...)n-turkish-government
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 24 juni 2017 @ 03:04:47 #25
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171905938
http://www.nu.nl/buitenla(...)oeken-schrappen.html

quote:
Plannen van de Turkse regering om de evolutieleer van Darwin niet langer te onderwijzen, stuiten in het land op grote weerstand.
De CHP, de grootste oppositiepartij, verwijt de AKP van president Recep Tayyip Erdogan het onderwijs in het land op islamitische leest te willen schoeien.

"Een bewezen theorie uit het onderwijsprogramma schrappen is het minachten van kennis en wetenschap.

De AKP-regering vervangt het door een programma dat elementen van de sharia bevat", zei CHP-parlementariër Baris Yarkadas vrijdag tegen het Duitse persbureau DPA.
Turkije gaat de evolutie theorie als bewezen wetenschap afschaffen
Tja straks zeggen ze ook dat de aarde plat is

Ben benieuwd wanneer Erdogan zich tot profeet laat kronen

Knettergek al die moslims
http://www.telegraaf.nl/b(...)kka_verijdeld__.html
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171905956
quote:
Fixed.
pi_171905982
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 03:04 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.nu.nl/buitenla(...)oeken-schrappen.html

[..]

Turkije gaat de evolutie theorie als bewezen wetenschap afschaffen
Tja straks zeggen ze ook dat de aarde plat is

Ben benieuwd wanneer Erdogan zich tot profeet laat kronen

Knettergek al die moslims
http://www.telegraaf.nl/b(...)kka_verijdeld__.html
Nog een halfjaar te gaan om te zien of de Turkse lira tien cent waard wordt en of anders zou je je account door de shredder doen, benieuwd of je een man van je woord bent wanneer je ongelijk gaat krijgen.
pi_171906009
De lira is de laatste zes maanden stabiel maar met Erdokhan weet je nooit wat zijn volgende avontuur gaat worden.
Het kan alle kanten op :Y
pi_171906051
quote:
De Akp moffelt hele dinosauriers aan informatie weg uit de media dus dit gaat ze ook wel lukken. :')
  zaterdag 24 juni 2017 @ 04:10:54 #30
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_171906117
Erdogan geeft namens de gemeente Istanbul 50 gloednieuwe bussen als verjaardagscadeau aan de president van Guinee, tevens worden buschauffeurs opgeleid en worden alle reserve onderdelen van de bussen niet vergeten.

Check de reactie van de president van Guinee Alpha Condé .

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_171906135
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:10 schreef TeenWolf het volgende:
Erdogan geeft namens de gemeente Istanbul 50 gloednieuwe bussen als verjaardagscadeau aan de president van Guinee, tevens worden buschauffeurs opgeleid en worden alle reserve onderdelen van de bussen niet vergeten.

Check de reactie van de president van Guinee Alpha Condé .

Hij heeft flink wat banen in de academische sektor laten schrappen waardoor ze stukken minder uitgeven, dus dat kan er wel vanaf.

Waar ligt Guinee Alpha Condé? :')
  zaterdag 24 juni 2017 @ 06:38:59 #32
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171906375
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:10 schreef TeenWolf het volgende:
Erdogan geeft namens de gemeente Istanbul 50 gloednieuwe bussen als verjaardagscadeau aan de president van Guinee, tevens worden buschauffeurs opgeleid en worden alle reserve onderdelen van de bussen niet vergeten.

Check de reactie van de president van Guinee Alpha Condé .

Guinnee

De ergste dictatuur van Afrika en het enige land waar dictator Jammeh van Gambia heen kon en hem asiel wilde geven , daar past Erdogan wel ja

Hij zal ook wel goede vrienden met Mugabe gaan worden

https://fd.nl/economie-po(...)-met-dank-aan-ecowas

http://www.telegraaf.nl/b(...)okploegen_op___.html
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 24 juni 2017 @ 06:45:43 #33
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171906378
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 03:22 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nog een halfjaar te gaan om te zien of de Turkse lira tien cent waard wordt en of anders zou je je account door de shredder doen, benieuwd of je een man van je woord bent wanneer je ongelijk gaat krijgen.
nou , de lira is hard op weg naar het nulpunt, maak je geen zorgen , ik zie we een zekere trend in deze grafiek , vergelijkbaar met Zimbabwe het land van Mugabe, over minder dan 5 jaar is de Turkse lira inderdaad 10 euro cent of minder

Als ik je advies mag geven , leen zo veel je kan in Lira en koop er een huis voor of Euro's

https://www.chartoasis.com/forex/1/eur_try/5_years.html


Heb jij je euros al ingewisseld voor Lira zoals Erdo wil??

https://fd.nl/beurs/11844(...)d-lira-verder-omlaag
quote:
Turkse rente blijft ongewijzigd, lira verder omlaag
De Turkse centrale bank heeft dinsdag de markten verrast door de belangrijkste rente ongewijzigd te laten.

'Kom het buitenlands geld onder je kussen inwisselen voor lira's of goud', zei de president tijdens een toespraak in Ankara.

Volgens hem is de dure dollar niets minder dan een complot tegen Turkije. '

Waarom zouden buitenlandse valuta's meer waarde moeten hebben dan de Turkse lira?'

Begin vorige maand riep hij de mensen in zijn land op hun buitenlandse geld van de hand te doen om de munt te schragen.


[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 24-06-2017 07:06:49 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 24 juni 2017 @ 07:05:49 #34
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_171906407
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:10 schreef TeenWolf het volgende:
Erdogan geeft namens de gemeente Istanbul 50 gloednieuwe bussen als verjaardagscadeau aan de president van Guinee, tevens worden buschauffeurs opgeleid en worden alle reserve onderdelen van de bussen niet vergeten.

Check de reactie van de president van Guinee Alpha Condé .

De ene corrupte schoft omarmt de andere... :r :r :r
  zaterdag 24 juni 2017 @ 07:21:53 #35
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171906446
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 07:05 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

De ene corrupte schoft omarmt de andere... :r :r :r
zijn toekomstige vluchtroute is duidelijk
GUINNEE
Hij zal er wel vast een reserve paleis bouwen om de miljarden van Turkije in onder te brengen
net als Jammeh van Gambia deed

https://www.demorgen.be/b(...)aar-guinee-b3230716/
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171906450
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 06:45 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou , de lira is hard op weg naar het nulpunt, maak je geen zorgen , ik zie we een zekere trend in deze grafiek , vergelijkbaar met Zimbabwe het land van Mugabe, over minder dan 5 jaar is de Turkse lira inderdaad 10 euro cent of minder

Als ik je advies mag geven , leen zo veel je kan in Lira en koop er een huis voor of Euro's

https://www.chartoasis.com/forex/1/eur_try/5_years.html


Heb jij je euros al ingewisseld voor Lira zoals Erdo wil??

https://fd.nl/beurs/11844(...)d-lira-verder-omlaag

[..]

De Lira stond ergens rond 2012 bijna exact in lijn met de dode gulden. Je kon niks met dat gegeven maar het was wel een aardigheidje.

Nu krijg je voor f100,- een 177,- in liras terug en dat verschil gaat alleen maar breder worden. Ondertussen krijgen de meeste mensen gewoon hun salaris zonder correctie en worden veel producten geleidelijk flink duurder. De huisbaas zal de correctie ook gaan toepassen dus voor bepaalde mensen die normaal gesproken het 'net' konden rooien zal dit uiteindelijk wel een strop zijn.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 07:29:01 #37
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171906459
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 07:23 schreef Beathoven het volgende:

[..]

De Lira stond ergens rond 2012 bijna exact in lijn met de dode gulden. Je kon niks met dat gegeven maar het was wel een aardigheidje.

Nu krijg je voor f100,- een 177,- in liras terug en dat verschil gaat alleen maar breder worden. Ondertussen krijgen de meeste mensen gewoon hun salaris zonder correctie en worden veel producten geleidelijk flink duurder. De huisbaas zal de correctie ook gaan toepassen dus voor bepaalde mensen die normaal gesproken het 'net' konden rooien zal dit uiteindelijk wel een strop zijn.
sinds 2000 rekenen we al in Euro he, en sinds 2002 bestaat de gulden niet meer

maar de turken worden niet gecompenseerd voor het waardeverlies en worden snel armer en kunnen minder kopen ook door de veel hogere rente nu
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171906900
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 07:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

sinds 2000 rekenen we al in Euro he, en sinds 2002 bestaat de gulden niet meer

maar de turken worden niet gecompenseerd voor het waardeverlies en worden snel armer en kunnen minder kopen ook door de veel hogere rente nu
Niet helemaal waar.
pi_171907323
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 07:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

sinds 2000 rekenen we al in Euro he, en sinds 2002 bestaat de gulden niet meer
Welk deel van dode gulden had ik moeten verduidelijken :')?

quote:
maar de turken worden niet gecompenseerd voor het waardeverlies en worden snel armer en kunnen minder kopen ook door de veel hogere rente nu
Qua salaris worden de meesten niet gecompenseerd. De akp looft wel mooie bonussen uit voor mensen die trouwen en kinderen nemen. Dus misschien valt daar nog slaatje uit te slaan.
pi_171907749
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 06:45 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou , de lira is hard op weg naar het nulpunt, maak je geen zorgen , ik zie we een zekere trend in deze grafiek , vergelijkbaar met Zimbabwe het land van Mugabe, over minder dan 5 jaar is de Turkse lira inderdaad 10 euro cent of minder

Als ik je advies mag geven , leen zo veel je kan in Lira en koop er een huis voor of Euro's

https://www.chartoasis.com/forex/1/eur_try/5_years.html


Heb jij je euros al ingewisseld voor Lira zoals Erdo wil??

https://fd.nl/beurs/11844(...)d-lira-verder-omlaag

[..]

Nu is het ineens over 5 jaar? Terwijl het nog eerst voor het einde van het jaar zou zijn ? Als je een man van je woord bent zou ik mij eerder zorgen om je account als ik jou was.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 11:34:18 #41
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171909734
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 09:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nu is het ineens over 5 jaar? Terwijl het nog eerst voor het einde van het jaar zou zijn ? Als je een man van je woord bent zou ik mij eerder zorgen om je account als ik jou was.
nou dat lijkt me sterk
wijs me die post aan

zelfs de Zimbabwaanse dollar is niet in tijd van 5 maand van normaal naar 1000.000 dollar tegen de euro gegaan

maar de turkse lira is al aardig op weg toch ?

daar gaat wel 5 jaar overheen voor die op 1000 lira tegen de euro staat
https://www.valuta.nl/turkse_lira


maak gebruik van deze kennis en leen in lira , alles wat je kan,
Erdogan wil toch de rente niet omhoog doen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 24 juni 2017 @ 12:03:03 #42
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_171910351
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:20 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Hij heeft flink wat banen in de academische sektor laten schrappen waardoor ze stukken minder uitgeven, dus dat kan er wel vanaf.
Ze geven helemaal niet minder uit, ze geven juist gigantisch veel meer uit om de economische cijfers kunstmatig hoog te houden.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 18:35:44 #43
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171919091
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:20 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Hij heeft flink wat banen in de academische sektor laten schrappen waardoor ze stukken minder uitgeven, dus dat kan er wel vanaf.

Waar ligt Guinee Alpha Condé? :')
guinee is africa
https://www.google.nl/map(...)9.945587!4d-9.696645
Alpha Condé is de dictator , erger dan erg
https://nl.wikipedia.org/wiki/Guinee


http://www.mo.be/artikel/guinee-op-de-rand-van-de-afgrond
Erdogan is druk met allerlei criminele landen vrienden te worden , waarom??/

[ Bericht 13% gewijzigd door michaelmoore op 24-06-2017 19:01:52 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171921327
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 11:34 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou dat lijkt me sterk
wijs me die post aan

zelfs de Zimbabwaanse dollar is niet in tijd van 5 maand van normaal naar 1000.000 dollar tegen de euro gegaan

maar de turkse lira is al aardig op weg toch ?

daar gaat wel 5 jaar overheen voor die op 1000 lira tegen de euro staat
https://www.valuta.nl/turkse_lira

maak gebruik van deze kennis en leen in lira , alles wat je kan,
Erdogan wil toch de rente niet omhoog doen

quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 13:44 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

lees je wel het hele artikel dan??

[..]

wedden dat het eind dit jaar nog 10 euro cent voor een lira is ??
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 13:47 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Deal, diegene die ongelijk heeft doet z'n account door de shredder. Durf je het aan poepie?
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 21:34 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja poepie.
stelletejes domme sukkels


gooien hun eigen land voor de grabbles
Nogmaals. ben benieuwd of je een man van je woord bent.

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2017 20:26:17 ]
  zaterdag 24 juni 2017 @ 21:24:44 #45
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171922495
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 20:24 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

Nogmaals. ben benieuwd of je een man van je woord bent.

Nu is de LIRA een 25 euro cent
ik denk dat het inderdaad wel rond de 10 cent kan zitten ja
De LIRA komt van 50 |Euro cent

de lira gaat nog veel en veel verder down the drain , gewoon om dat ie niet aan de euro gekoppeld
en omdat Erdogan geen verstand van economie heeft en zich er wel mee bemoeit
.
account door de shredder is onzin
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171922583
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]


.
account door de shredder is onzin
Dacht ik al, lafaard.

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2017 21:28:29 ]
  zaterdag 24 juni 2017 @ 21:31:02 #47
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171922636
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:28 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dacht ik al, lafaard.
krijg nu al 4 lira voor een euro

straks ongeveer 6 lira, dat is de TREND


dat is al 50% waarde daling in EEN jaar , dat is al hyperinflatie
dat is al venezuela of zimbabwe
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171922718
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:31 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

krijg nu al 4 lira voor een euro

straks 6 lira

dat is al 50% waarde daling in EEN jaar , dat is al hyperinflatie
dat is al venezuela of zimbabwe
Je bent een lafaard die niet eens de uitdaging aandurft nadat je eerst hebt ingestemd over een punt wat je minimaal 10x op FOK! hebt beweerd, je bent niet eens meer serieus te nemen, lafbek.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2017 21:35:36 ]
pi_171922797
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:31 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

krijg nu al 4 lira voor een euro

straks ongeveer 6 lira, dat is de TREND


dat is al 50% waarde daling in EEN jaar , dat is al hyperinflatie
dat is al venezuela of zimbabwe
Het laatste half jaar is het stabiel dus stabiliteit is ook een trend :P
  zaterdag 24 juni 2017 @ 22:00:13 #50
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171923270
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:37 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Het laatste half jaar is het stabiel dus stabiliteit is ook een trend :P
klopt, was in het verleden ook zo, het totaalplaatje heet dan een totaaltrend

https://www.valuta.nl/turkse_lira

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 24-06-2017 22:28:58 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 27 juni 2017 @ 12:28:51 #51
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171986758
https://www.wisselkoers.nl/turkse_lira

Lira zakt vrolijk verder vandaag
Zal Erdo wel weer iets stoms gezegd hebben

[ Bericht 12% gewijzigd door michaelmoore op 27-06-2017 14:01:40 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 28 juni 2017 @ 08:48:48 #52
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172009021
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je bent een lafaard die niet eens de uitdaging aandurft nadat je eerst hebt ingestemd over een punt wat je minimaal 10x op FOK! hebt beweerd, je bent niet eens meer serieus te nemen, lafbek.
en verder, en verder
meer dan 4 lira voor een euro nu
https://finance.yahoo.com/quote/EURTRY=X?ltr=1

[ Bericht 39% gewijzigd door michaelmoore op 28-06-2017 10:05:53 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172017405
Dit is de koers van de Lira tov de Euro over 5 jaar

https://www.finanzen100.d(...)1621053997_11626854/

Misschien dat zo'n chart duidelijker voor je is, Triggershot.
Vind je nog steeds dat het zo goed gaat?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_172017478
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 14:37 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Dit is de koers van de Lira tov de Euro over 5 jaar
[ link | afbeelding ]
https://www.finanzen100.d(...)1621053997_11626854/

Misschien dat zo'n chart duidelijker voor je is, Triggershot.
Vind je nog steeds dat het zo goed gaat?
Ze geven m wel weer een kunstmatige injectie en dan krijgen we de lijn over 2 maanden te zien.
  woensdag 28 juni 2017 @ 19:00:35 #55
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172023787
Maduro van Venezuela die doet een Erodogantje

Hij zet het leger in wegens een """coup ""
https://www.theguardian.c(...)de-police-helicopter

[ Bericht 26% gewijzigd door michaelmoore op 29-06-2017 08:09:04 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172024405
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 14:37 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Dit is de koers van de Lira tov de Euro over 5 jaar
[ link | afbeelding ]
https://www.finanzen100.d(...)1621053997_11626854/

Misschien dat zo'n chart duidelijker voor je is, Triggershot.
Vind je nog steeds dat het zo goed gaat?
Waar reageer je in godsnaam op ?
pi_172024440
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 19:00 schreef michaelmoore het volgende:
Maduro van Venezuela die doet een Erodogantje

Hij zet het leger in wegens een coup
https://www.theguardian.c(...)de-police-helicopter
Maduro is Erdogan, maar dan op een IQ van rond de 70
  woensdag 28 juni 2017 @ 21:37:39 #58
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172028377
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 19:29 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Waar reageer je in godsnaam op ?
De EU nemen Turkije de status van preffered handelspartner af, weet je dat??

When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 29 juni 2017 @ 10:57:47 #59
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_172038415
Erdogan is volgende week in Duitsland voor de G20. Deze kans om de Turken daar nog wat op te hitsen kan hij natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Ik zou het lekker verbieden als Duitsland zijnde :')

http://nos.nl/artikel/218(...)ken-tijdens-g20.html
  donderdag 29 juni 2017 @ 11:01:21 #60
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_172038513
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2017 19:31 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Maduro is Erdogan, maar dan op een IQ van rond de 70
Op welk IQ zou Erdogan zitten?
  donderdag 29 juni 2017 @ 11:12:04 #61
399518 Shadowkid053
I'm tiny Rick!
pi_172038819
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 11:01 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Op welk IQ zou Erdogan zitten?
71
pi_172039495
quote:
13s.gif Op donderdag 29 juni 2017 10:57 schreef Twiitch het volgende:
Erdogan is volgende week in Duitsland voor de G20. Deze kans om de Turken daar nog wat op te hitsen kan hij natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Ik zou het lekker verbieden als Duitsland zijnde :')

http://nos.nl/artikel/218(...)ken-tijdens-g20.html
Normaal heb ik hier geen problemen mee, maar gezien de spanningen en de eerdere uitspraken van Erdogan lijkt me dit niet wenselijk. Dat moet Duitsland dus ook niet toelaten.
  donderdag 29 juni 2017 @ 12:16:41 #63
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172040511
quote:
13s.gif Op donderdag 29 juni 2017 10:57 schreef Twiitch het volgende:
Erdogan is volgende week in Duitsland voor de G20. Deze kans om de Turken daar nog wat op te hitsen kan hij natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Ik zou het lekker verbieden als Duitsland zijnde :')

http://nos.nl/artikel/218(...)ken-tijdens-g20.html
ongetwijfeld zal hij de kans aangrijpen om de Turken tegen de EU op te jagen ,

Zij lijfwacht zal wel weer tussen het publiek staan met de Turkse camera''s van zijn media erop gericht

dat Turkije indertijd door de EU tot preferred handelspartner is uitgeroepen deert hem kennelijk niet
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 29 juni 2017 @ 12:17:58 #64
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172040535
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 11:01 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Op welk IQ zou Erdogan zitten?
hoog genoeg om het verdeel en heers spelletje goed te kunnen spelen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172040558
De PKK heeft al een demonstratie aangekondig. De politie verwacht 3000 demonstranten, waaronder een groot aantal tegendemonstranten.

[ Bericht 0% gewijzigd door WodanIsGroot op 29-06-2017 12:34:35 ]
  donderdag 29 juni 2017 @ 12:24:09 #66
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_172040653
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 12:19 schreef WodanIsGroot het volgende:
De PKK heeft al een demonstratie aangekondig. De politie verwacht 3000 demonstraten, waaronder een groot aantal tegendemonstraten.
Nou simpel, ook met het oog op het gebeuren in Washington ga je dan geen openbare manifestatie toestaan, dat is vragen om rellen.
  donderdag 29 juni 2017 @ 12:28:04 #67
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_172040709
Lekker weer wat tribale Turkse conflicten uitvechten in West-Europa.

De vooruitgang is weer ver te zoeken :')
pi_172040813
quote:
7s.gif Op donderdag 29 juni 2017 12:24 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Nou simpel, ook met het oog op het gebeuren in Washington ga je dan geen openbare manifestatie toestaan, dat is vragen om rellen.
De politie heeft dan ook een demonstratie verbod voor de stad afgegeven maar dat gaat waarschijnlijk gebroken worden.

Het worden vast weer oudewerste g20 veldslagen, vooral nu de top ook nog eens naast de wijk Sankt Pauli gehouden wordt.

Ik had al n topic geopend daarover met wat linkjes erin.
GC / Protesten G20 top, Hamburg.
De PKK en Koerden zijn zeer nadrukkelijk aanwezig bij de protesten en antifa Duitsland. De erdogan bodyguards zijn trouwens niet welkom

https://www.nrc.nl/nieuws(...)n-duitsland-a1564558
  donderdag 29 juni 2017 @ 13:15:01 #69
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_172042092
quote:
1s.gif Op donderdag 29 juni 2017 12:33 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

De politie heeft dan ook een demonstratie verbod voor de stad afgegeven maar dat gaat waarschijnlijk gebroken worden.
Dan hoop ik dat ze er met de lange latten overheen gaan.
  donderdag 29 juni 2017 @ 13:16:29 #70
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_172042130
quote:
11s.gif Op donderdag 29 juni 2017 13:15 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Dan hoop ik dat ze er met de lange latten overheen gaan.
Lekker streampje kijken hoe de Duitse ME een stel Turken in elkaar beukt _O_
  donderdag 29 juni 2017 @ 13:32:06 #71
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_172042478
De toespraak van Erdo ist verboten

http://nos.nl/artikel/218(...)espraak-erdogan.html
  Moderator / Redactie Sport donderdag 29 juni 2017 @ 13:54:49 #72
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_172043160
quote:
14s.gif Op donderdag 29 juni 2017 13:32 schreef Twiitch het volgende:
De toespraak van Erdo ist verboten

http://nos.nl/artikel/218(...)espraak-erdogan.html
^O^

Europa en met name Duitsland en Nederland lijken eindelijk wakker te zijn.
  donderdag 29 juni 2017 @ 14:03:02 #73
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172043396
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 13:54 schreef Kyran het volgende:

[..]

^O^

Europa en met name Duitsland en Nederland lijken eindelijk wakker te zijn.
ja terecht

hij doet niets anders dan de Turken in Turkije tegen de EU op te zetten en Nederland en Duitsland als Nazis uit te schelden, en zich zelf als de underdog te profileren

En dan een stel turken politie tussen het publiek te plaatsen om foto's van politie honden te maken die naar Turken blaffen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Spellchecker donderdag 29 juni 2017 @ 14:11:03 #74
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  donderdag 29 juni 2017 @ 14:14:05 #75
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_172043666
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 14:03 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja terecht

hij doet niets anders dan de Turken in Turkije tegen de EU op te zetten en Nederland en Duitsland als Nazis uit te schelden, en zich zelf als de underdog te profileren

En dan een stel turken politie tussen het publiek te plaatsen om foto's van politie honden te maken die naar Turken blaffen
De greep die landen als Turkije en Marokko proberen te houden op mensen, zelfs als ze hier geboren zijn uit ouders die ook hier geboren zijn, is ronduit stuitend en afkeurenswaardig. Het werkt niet integreren in de hand en plaatst mensen - soms ongewild - tussen twee vuren.
  donderdag 29 juni 2017 @ 14:43:05 #76
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172044305
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 14:14 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

De greep die landen als Turkije en Marokko proberen te houden op mensen, zelfs als ze hier geboren zijn uit ouders die ook hier geboren zijn, is ronduit stuitend en afkeurenswaardig. Het werkt niet integreren in de hand en plaatst mensen - soms ongewild - tussen twee vuren.
Tja

Jemen is ook zo een land
Het is bedoeld om te zorgen dat die landen invloed krijgen in de EU, door hun burgers

En beslag te leggen op hun verdiensten middels een thuisland belasting di ein de zakken van de machthebbers vloeit

Het domste zijn de Turken die mee gaan in het verhaal van Erdogan en zijn kliek
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 29 juni 2017 @ 15:52:59 #77
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_172046075
Erdogan begint alweer te schuimbekken dat hij zijn 'onderdanen' niet mag toespreken tijdens de G20 in Duitsland.

Genot wel, die raaskallende Turken. De ontmaskering gaat verder.
  donderdag 29 juni 2017 @ 23:40:41 #78
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172057095
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172057133
En nu bestelen de Russen de arme Turken ook nog :(
Zelfs toiletpapier is niet veilig meer.

https://www.rt.com/news/394608-russian-tourists-turkish-hotel/
pi_172057327
quote:
0s.gif Op donderdag 29 juni 2017 15:52 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan begint alweer te schuimbekken dat hij zijn 'onderdanen' niet mag toespreken tijdens de G20 in Duitsland.

Genot wel, die raaskallende Turken. De ontmaskering gaat verder.
Erdogan danst om de hete brei heen met dit soort apekooi.
  zaterdag 1 juli 2017 @ 10:32:48 #82
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172084208
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172084384
Ik las gisteren in The Gardian over een grote protestmars tegen Erdogan van Ankara naar Istanbul, maar hier lees ik er niets over. Hier het artikel:
https://www.theguardian.c(...)eys-justice-marchers

[ Bericht 10% gewijzigd door Loekie1 op 01-07-2017 10:50:00 ]
  zaterdag 1 juli 2017 @ 11:35:06 #84
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_172085612
quote:
Heeft ook te maken met dat de euro in waarde stijgt t.o.v. de dollar ;)
There is only one religion
  zaterdag 1 juli 2017 @ 19:52:20 #85
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172097195
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 11:35 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Heeft ook te maken met dat de euro in waarde stijgt t.o.v. de dollar ;)
onzin , voorheen steeg de doller ten opzichte van de euro en toen daalde de LIRA ook
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172098814
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 19:52 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

onzin , voorheen steeg de doller ten opzichte van de euro en toen daalde de LIRA ook
27 juni: EURTRY 3.91
30 juni: EURTRY 4.02 (+3%)

27 juni: USDTRY 3.49
30 juni: USDTRY 3.51 (+0.6%)

Je snapt het allemaal niet zo goed he...
  zaterdag 1 juli 2017 @ 21:20:47 #87
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172099261
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:04 schreef xaban06 het volgende:

[..]

27 juni: EURTRY 3.91
30 juni: EURTRY 4.02 (+3%)

27 juni: USDTRY 3.49
30 juni: USDTRY 3.51 (+0.6%)

Je snapt het allemaal niet zo goed he...
ok, hoe dan ook , de LIRA blijft zakken

Dat was toch het punt ?
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172099388
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:20 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ok, hoe dan ook , de LIRA blijft zakken

Dat was toch het punt ?
Geen idee wat je punt is. De lira is inderdaad iets minder waard geworden, maar om te spreken van 'hard'?
  zaterdag 1 juli 2017 @ 21:27:31 #89
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172099426
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:25 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Geen idee wat je punt is. De lira is inderdaad iets minder waard geworden, maar om te spreken van 'hard'?
nou gehalveerd is toch een redeljjke crash sinds Erdo de economie volledig controleert
5 JAAR
https://finance.yahoo.com/quote/EURTRY=X?ltr=1
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172099622
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:27 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou gehalveerd is toch een redeljjke crash sinds Erdo de economie volledig controleert
5 JAAR
https://finance.yahoo.com/quote/EURTRY=X?ltr=1
Ja, zeg dan gewoon wat je bedoelt.
pi_172100190
Vertel me wie je vrienden zijn en ik zal je vertellen wie jij bent.

http://www.telegraaf.nl/b(...)egen_Turkije___.html

quote:
Orbán laakt 'vijandigheid tegen Turkije'

ANKARA - De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft zich vrijdag kritisch uitgelaten over ,,Turkije-vijandige uitlatingen door belangrijke EU-landen''. Zijn land zal daar niet aan meedoen, zei hij op bezoek in Ankara, zelfs niet als dat onaangename gevolgen heeft.

Orbán is in Turkije om de banden aan te halen. Hij heeft zijn halve regering en zo'n zeventig zakenmensen meegenomen. Zowel president Erdogan als premier Yildirim ontving de Hongaarse premier.

De vriendelijke plichtplegingen tussen Erdogan en Orbán vormen een sterk contrast met de diplomatieke ruzies die Turkije de afgelopen tijd met andere EU-landen had. Tussen Nederland en Turkije raakte de relatie ernstig bekoeld nadat Nederland een Turkse minister de deur wees omdat ze tegen een uitdrukkelijk verbod in een toespraak wilde houden in Rotterdam.

De Duitse regering liet donderdag nog weten dat Erdogan komende maand geen toestemming krijgt voor een toespraak tot Turkse Duitsers als hij de G20-top in Hamburg bezoekt.
  zaterdag 1 juli 2017 @ 21:55:54 #92
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172100194
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:34 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ja, zeg dan gewoon wat je bedoelt.
een vergelijkbare valuta de Bulgaarse LEV , die blijft wel redelijk stabiel met de euro

https://www.valuta.nl/bulgaarse_lev
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172104287
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juli 2017 21:55 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

een vergelijkbare valuta de Bulgaarse LEV , die blijft wel redelijk stabiel met de euro

https://www.valuta.nl/bulgaarse_lev
De Lev is gekoppeld aan de euro, jij bent niet de snuggerste thuis he :')
  zondag 2 juli 2017 @ 08:58:01 #94
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172106345
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 00:33 schreef xaban06 het volgende:

[..]

De Lev is gekoppeld aan de euro, jij bent niet de snuggerste thuis he :')
De Turkse Lira dus niet , want die zakt als een baksteen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172106424
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 08:58 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

De Turkse Lira dus niet , want die zakt als een baksteen
Je snapt het echt niet he. Je maakt de opmerking dat de Lev niet zakt en stabiel is tov de euro, maar dat is volkomen logisch wanneer de Lev gekoppeld is aan de euro.
  zondag 2 juli 2017 @ 09:12:23 #96
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172106479
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 09:05 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Je snapt het echt niet he. Je maakt de opmerking dat de Lev niet zakt en stabiel is tov de euro, maar dat is volkomen logisch wanneer de Lev gekoppeld is aan de euro.
klopt en de Lira dus duidelijk niet
Dus zakt de Lira


Nu al 5 jaar achtereen

[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 02-07-2017 09:20:09 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172106568
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 09:12 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

klopt en de Lira dus duidelijk niet
Dus zakt de Lira
Waarom betrek je de Lev erbij? Dat de Lira minder waard wordt roep je al heel lang, wat prima is, maar de Lev erbij betrekken :?
  zondag 2 juli 2017 @ 09:22:58 #98
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172106607
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 09:20 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Waarom betrek je de Lev erbij? Dat de Lira minder waard wordt roep je al heel lang, wat prima is, maar de Lev erbij betrekken :?
De Poolse Zloty is ook stabiel m maar de Turkse lira die zakt maar door

https://www.valuta.nl/poolse_zloty
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172106634
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 09:22 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

De Poolse Zloty is ook stabiel m maar de Turkse lira die zakt maar door

https://www.valuta.nl/poolse_zloty
Kan je ook inhoudelijk reageren?

Er zijn tientallen valuta die niet in waarde dalen, maar ook tientallen andere valuta die niet in waarde dalen. Ga je ze nu allemaal opnoemen?
  zondag 2 juli 2017 @ 13:50:08 #100
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172112207
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 09:25 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Kan je ook inhoudelijk reageren?

Er zijn tientallen valuta die niet in waarde dalen, maar ook tientallen andere valuta die niet in waarde dalen. Ga je ze nu allemaal opnoemen?
J maar de LIRA die zakt al 5 jaar en stijgt nooit, dat is het verschil
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172112339
Er wordt hier wel heel vaak hetzelfde liedje gezongen. Ik heb volgens mij al 80 posts met 'de lira is gezakt' gelezen. Is het het niet beter om gewoon de gevolgen mbt een evt daling te posten.
pi_172112480
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 13:55 schreef Beathoven het volgende:
Er wordt hier wel heel vaak hetzelfde liedje gezongen. Ik heb volgens mij al 80 posts met 'de lira is gezakt' gelezen. Is het het niet beter om gewoon de gevolgen mbt een evt daling te posten.
Ik zit het ook allemaal een beetje te lezen. Ik hoop dat de Lira morgen niet zakt, anders komen er weer precies dezelfde berichten voorbij.
pi_172113020
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:01 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Ik zit het ook allemaal een beetje te lezen. Ik hoop dat de Lira morgen niet zakt, anders komen er weer precies dezelfde berichten voorbij.
Als er geen nieuws is hebben we altijd de dagkoersen mbt de lira nog en een expert die iedere dag een stukje persoonlijk drama eraan komt hangen.

Ik ga maar eens met de Iraakse eenheid beginnen. Dan zit ik binnenkort op TV.
  zondag 2 juli 2017 @ 14:21:30 #104
261630 marsan
"D'oh!"
pi_172113057
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 13:55 schreef Beathoven het volgende:
Er wordt hier wel heel vaak hetzelfde liedje gezongen. Ik heb volgens mij al 80 posts met 'de lira is gezakt' gelezen. Is het het niet beter om gewoon de gevolgen mbt een evt daling te posten.
Maar als de lira structureel blijft zakken, is dat het vermelden toch waard?
Naast het posten over de gevolgen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_172113070
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:21 schreef marsan het volgende:

[..]

Maar als de lira structureel blijft zakken, is dat het vermelden toch waard?
Naast het posten over de gevolgen.
Als voetnoot misschien.
  zondag 2 juli 2017 @ 14:25:02 #106
261630 marsan
"D'oh!"
pi_172113147
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:22 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Als voetnoot misschien.
Waarom als voetnoot, als de gevolgen dan wel een post waard zijn?
De oorzaak van de gevolgen die het posten waard zijn, is imo ook wel het vermelden waard.
De gevolgen volgen immers op het dalen van. Alleen de gevolgen bespreken, is dan halfslachtig.
Zowel de oorzaak als het gevolg, is het posten waard imo.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_172113235
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:25 schreef marsan het volgende:

[..]

Waarom als voetnoot, als de gevolgen dan wel een post waard zijn?
De oorzaak van de gevolgen die het posten waard zijn, is imo ook wel het vermelden waard.
De gevolgen volgen immers op het dalen van. Alleen de gevolgen bespreken, is dan halfslachtig.
Zowel de oorzaak als het gevolg, is het posten waard imo.
Post dan eens in de week een grafiek met de koers. Als ik iedere dag een geschreven update krijg over een veld dat nog niet gemaaid is geloof ik het na een tijdje wel.
  zondag 2 juli 2017 @ 14:31:36 #108
261630 marsan
"D'oh!"
pi_172113326
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:28 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Post dan eens in de week een grafiek met de koers. Als ik iedere dag een geschreven update krijg over een veld dat nog niet gemaaid is geloof ik het na een tijdje wel.
Als je het wel gelooft, lees je een keer in de week het topic.
Maar het staat een ieder natuurlijk vrij om zo een wekelijks grafiek te posten. Ook jou.

Maar je zou wel dagelijks willen lezen over de gevolgen van dat niet gemaaid veld?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_172113624
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:31 schreef marsan het volgende:

[..]

Als je het wel gelooft, lees je een keer in de week het topic.
Maar het staat een ieder natuurlijk vrij om zo een wekelijks grafiek te posten. Ook jou.

Maar je zou wel dagelijks willen lezen over de gevolgen van dat niet gemaaid veld?
Zou 'jij' dagelijks iets willen lezen over een ongemaaid veld?
pi_172113747
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:40 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Zou 'jij' dagelijks iets willen lezen over een ongemaaid veld?
Gewoon elke dag koersen bespreken. Van de Lira in de Turkije topics. Van de ponden in de Brexit-reeks. Bij aanslagen voortaan geen drama meer over doden, maar gewoon goed kijken wat dat nou met de euro doet.

Vooral als je een koersdaling- of stijging een keer voorspeld hebt en die uitkomt, kun je dagelijks je gelijk komen halen in het betreffende topic.
pi_172113918
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:44 schreef Toefjes het volgende:

[..]

Gewoon elke dag koersen bespreken. Van de Lira in de Turkije topics. Van de ponden in de Brexit-reeks. Bij aanslagen voortaan geen drama meer over doden, maar gewoon goed kijken wat dat nou met de euro doet.

Vooral als je een koersdaling- of stijging een keer voorspeld hebt en die uitkomt, kun je dagelijks je gelijk komen halen in het betreffende topic.
Mja.. klinkt goed.

Iets mbt de koers had ook de eerste reactie op 911 moeten zijn. Gemiste kans.
pi_172113936
Een gevoelige snaar.
pi_172113944
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:49 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Mja.. klinkt goed.

Iets mbt de koers had ook de eerste reactie op 911 moeten zijn. Gemiste kans.
De beurzen waren toch een aantal dagen na 9/11 gesloten?

Akkoord, ik had dit op kunnen zoeken op google. Maar ben een beetje lui.
pi_172114214
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:51 schreef Toefjes het volgende:

[..]

De beurzen waren toch een aantal dagen na 9/11 gesloten?

Akkoord, ik had dit op kunnen zoeken op google. Maar ben een beetje lui.
Is ook weer zo.

We gaan het trouwens niet over de prestaties van het aandeel Ajax hebben.
pi_172114411
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 13:55 schreef Beathoven het volgende:
Er wordt hier wel heel vaak hetzelfde liedje gezongen. Ik heb volgens mij al 80 posts met 'de lira is gezakt' gelezen. Is het het niet beter om gewoon de gevolgen mbt een evt daling te posten.
Abi, hier is net als Turks bruiloft. Abi'ler samen economie praten.

En alleen maar ;)
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  zondag 2 juli 2017 @ 16:25:21 #116
261630 marsan
"D'oh!"
pi_172116065
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:40 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Zou 'jij' dagelijks iets willen lezen over een ongemaaid veld?
Dat was mijn vraag niet. Een vraag met een wedervraag beantwoorden is uberhaupt een beetje 'hmmmm'.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_172116150
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 16:25 schreef marsan het volgende:

[..]

Dat was mijn vraag niet. Een vraag met een wedervraag beantwoorden is uberhaupt een beetje 'hmmmm'.
Dit hele topic staat vol met dezelfde non-informatie.
pi_172116696
Toch wel met Beathoven eens, verander dan het topic naar "Turkse economie" oid.
  zondag 2 juli 2017 @ 16:47:13 #119
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172116789
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:21 schreef marsan het volgende:

[..]

Maar als de lira structureel blijft zakken, is dat het vermelden toch waard?
Naast het posten over de gevolgen.
Als de Lira een euro duppie is dan vermelden we dat
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172123919
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 16:43 schreef Triggershot het volgende:
Toch wel met Beathoven eens, verander dan het topic naar "Turkse economie" oid.
De huidige Turkse economie is sterk beinvloed door de nasleep van de couppoging en het daaropvolgende beleid van Erdogan.
Als straks bijvoorbeeld Gulen uitgeleverd wordt aan Turkije en daar is nog geen topic over, dan kan dat ook hier besproken worden.Noemen we de reeks ook niet ineens de Gulen-reeks.

Bovendien vinden sommige users het prettig om soms nog iets terug te lezen, en sinds de zoekfunctie stuk is is terug zoeken buiten een reeks om ondoenlijk.

Of wil je dat er voor elk Turks dingetje weer een nieuw topic komt?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_172124026
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 21:05 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

De huidige Turkse economie is sterk beinvloed door de nasleep van de couppoging en het daaropvolgende beleid van Erdogan.
Als straks bijvoorbeeld Gulen uitgeleverd wordt aan Turkije en daar is nog geen topic over, dan kan dat ook hier besproken worden.Noemen we de reeks ook niet ineens de Gulen-reeks.

Bovendien vinden sommige users het prettig om soms nog iets terug te lezen, en sinds de zoekfunctie stuk is is terug zoeken buiten een reeks om ondoenlijk.

Of wil je dat er voor elk Turks dingetje weer een nieuw topic komt?
Je doet maar hoor, voor mij is het topic met michaelmoore's zeer waardevolle bijdragen al verkracht. Al gestopt met volgen, prima oplossing.
  zondag 2 juli 2017 @ 21:22:04 #122
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172124470
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 21:05 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

De huidige Turkse economie is sterk beinvloed door de nasleep van de couppoging en het daaropvolgende beleid van Erdogan.
Als straks bijvoorbeeld Gulen uitgeleverd wordt aan Turkije en daar is nog geen topic over, dan kan dat ook hier besproken worden.Noemen we de reeks ook niet ineens de Gulen-reeks.

Bovendien vinden sommige users het prettig om soms nog iets terug te lezen, en sinds de zoekfunctie stuk is is terug zoeken buiten een reeks om ondoenlijk.

Of wil je dat er voor elk Turks dingetje weer een nieuw topic komt?
Dat is altijd zo met dictators die alles willen bepalen

Die gaan de rente bepalen , de bedrijven, de wetten, de oorlogen, en al hun vrienden in de regering die er ook de ballen verstand van hebben
En het hele land wordt langzaam aan streng islamitisch

Dus trekken bedrijven hun handen van Turkije af
en verkopen het vastgoed
hoelang Turkije nog preffered handelspartner van de EU blijft valt te bezien
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172124882
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2017 21:05 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

De huidige Turkse economie is sterk beinvloed door de nasleep van de couppoging en het daaropvolgende beleid van Erdogan.
Als straks bijvoorbeeld Gulen uitgeleverd wordt aan Turkije en daar is nog geen topic over, dan kan dat ook hier besproken worden.Noemen we de reeks ook niet ineens de Gulen-reeks.
Maar we posten ook niet iedere minuut het bericht Gülen nog op zn stoel zit en nog niet uitgeleverd is omdat we anders niets te melden hebben. Ik vind een berichtje over de koers helemaal niet het probleem maar het is de laatste weken alsof er buiten dat helemaal niets te melden valt en buiten dat om is het té makkelijk.

Triggershot zn idee voor een apart topic lijkt me helemaal zo slecht niet. Dan kan michaelmoore ook zn spam kwijt. Kan men hier weer met minder abstract nieuws bezig.
pi_172128404
Is de lira gezakt?
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  zondag 2 juli 2017 @ 23:21:45 #125
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_172128531
Opzich past het best in het topic maar niet zozeer in deze mate.
  maandag 3 juli 2017 @ 17:13:19 #126
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172143000
http://www.telegraaf.nl/b(...)_niet_zomaar___.html

Gaat toch niet door , die speeches van de Turkse Hitler

quote:
Maar een Duitse regeringswoordvoerder zei maandag dat hij ,,geruchten'' hoort over ,,mogelijke optredens in consulaten (..), maar namens de regering moet ik nog een keer beklemtonen dat die alleen maar aanvaardbaar zijn als ze ruim van tevoren bij Buitenlandse Zaken zijn aangevraagd'' en dat ermee is ingestemd.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 4 juli 2017 @ 09:48:45 #127
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172157883
https://www.rt.com/news/395178-turkey-aircraft-carriers-erdogan/

Erdogan gaat zelf gevechtsvliegtuigen bouwen

http://www.middenoostenan(...)eger-ter-wereld.html


quote:
Davutoglu kondigde openlijk aanval op Israël en Oost Europa aan

Voor de duidelijkheid: het gaat hier om een gebied van 'Sarajevo (Bosnië) tot aan Damascus (Syrië), en van Benghazi (Libië) tot aan Batumi (Georgië)', zoals de huidige premier Ahmet Davutoglu, destijds als minister van Buitenlandse Zaken, enkele jaren geleden verklaarde.
Diezelfde Davutoglu beloofde eind vorig jaar op een conferentie in Turkije aan Hamasleider Khalid Meshaal de 'spoedige bevrijding' van 'Palestina' (heel Israël) en Jeruzalem.

'Turkije is de kracht die alle moslimvolken vertegenwoordigt...
Jullie zijn het centrum van de Moslim-Unna en zullen de missie om Jeruzalem en de Al-Aqsa moskee te bevrijden uitvoeren,' concludeerde Meshaal, waarop de Davutoglu instemmend applaudisseerde en de duizenden aanwezige Turken massaal reageerden met 'Allahu Akbar!'
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172158679
Niet veel geleerd van het einde van de USSR.
pi_172163886
quote:
RT als bron
En een of 't ander blog die Davutoglu aanhaalt en m in een spannende context zet. Davutoglu, die allang geen rol meer vervult en ooit uit z'n functie gezet is omdat hij veel te soft was.

Jan Peter Balkenende wilde ook ooit de wereld nuken.

Doe maar weer koerslijstjes dan.
pi_172189790
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 14:14 schreef Beathoven het volgende:

Jan Peter Balkenende wilde ook ooit de wereld nuken.
oh?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 5 juli 2017 @ 15:09:35 #131
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172190180
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 14:14 schreef Beathoven het volgende:

Jan Peter Balkenende wilde ook ooit de wereld nuken.
klopt

en de PVDA en VVD mensen laten opsluiten

geen lastige coalitie besprekingen meer he
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172190841
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 15:09 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

klopt
Heb je ook andere bronnen dan dat blogpostje?
  woensdag 5 juli 2017 @ 15:41:51 #133
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_172190932
quote:
Ik zag Xander staan bij de gebruikte bronnen. Dan weet je al met wat voor gekkies je te doen hebt.
  woensdag 5 juli 2017 @ 18:36:44 #134
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172195727
Hitler wii speechen in DEUTSCHLAND en de Duitsers voor NAZI''S uitschelden, en een lijfwacht van 100 man menemen

[ Bericht 20% gewijzigd door michaelmoore op 05-07-2017 20:03:22 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172199379
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 18:36 schreef michaelmoore het volgende:
Hitler wii speechen in DEUTSCHLAND en de Duitsers voor NAZI''S uitschelden, en een lijfwacht van 100 man menemen
volgens mij heb je zelf ook geen idee waar je het over hebt.
pi_172199510
Duitsland is in de handen van Merkel dan ook een schurftland.
Mijn vriendin mag zonder MEU ook niet naar Keulen.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 woensdag 5 juli 2017 @ 20:50:14 #137
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_172199551
Laten we het hier feitelijk houden, ja. Dus met (goede) bronnen en geen inhoudsloos gebrul. Er mag best een beetje over de economie gesproken worden by all means, maar voor verdieping op dat vlak raadt ik jullie aan een ander topic te openen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  donderdag 6 juli 2017 @ 02:52:57 #138
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172206877
https://www.nrc.nl/nieuws(...)je-11656427-a1565663


Op blaren lopen voor de toekomst van Turkije
De Turkse oppositie nadert het einde van een 'mars voor gerechtigheid'. Het initiatief trekt tienduizenden deelnemers uit het hele land. 'We willen geen dictatuur van Erdogan'.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172207022
https://www.nrc.nl/nieuws(...)rd-11660423-a1565702

Rapport: Turkse organisaties niet vanuit Ankara aangestuurd

De conclusie van het onderzoek is opvallend mild gezien de langdurige discussie rondom de Turkse organisaties.

Turkse religieuze organisaties in Nederland worden niet aantoonbaar aangestuurd vanuit de Turkse overheid. Ook lijkt het erop dat Turkije de organisaties niet financiert. Tot die conclusie komt adviesbureau Radar, dat in opdracht van het kabinet onderzoek deed naar de vier grootste Turkse organisaties: Diyanet, Milli Görüs, Süleymanci en de Gülenbeweging.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 6 juli 2017 @ 12:03:09 #140
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_172211826
quote:
Turkse directeur Amnesty International opgepakt

De directeur van Amnesty International in Turkije is gisteravond gearresteerd, samen met een tiental andere prominente mensenrechtenactivisten en kopstukken van non-gouvernementele organisaties.

De groep zou zijn gearresteerd in een hotel op het eiland Buyukada, dicht bij Istanbul. Daar waren ze bijeen voor een training van de Nederlandse organisatie Hivos. Waarom ze zijn opgepakt, is onduidelijk; de Turkse autoriteiten hebben nog geen verklaring gegeven.

(NOS)
Gaat weer lekker daar. :') En laat me raden, allemaal Gulen aanhangers zeker.......
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 6 juli 2017 @ 12:50:42 #141
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172212950
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 12:03 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Gaat weer lekker daar. :') En laat me raden, allemaal Gulen aanhangers zeker.......
Nee dat smoesje gebruikt ie niet meer, dat heeft iedereen wel door nu

waarschijnlijk handlangers van NAZI EU landen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 6 juli 2017 @ 12:55:51 #142
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172213086
http://www.telegraaf.nl/b(...)se_toetreding__.html

quote:
STRAATSBURG - De EU moet de onderhandelingen met Turkije over toetreding stopzetten als het land verder afdrijft van Europese democratische waarden.

Die oproep deed een grote meerderheid van het Europees parlement (477 voor, 64 tegen en 97 onthoudingen) donderdag in Straatsburg.

Als Ankara geplande grondwetswijzigingen om president Erdogan meer macht te geven ongewijzigd doorvoert, is het tijd de kandidatuur te beëindigen, vindt het parlement.

De honderden miljoenen die Turkije jaarlijks krijgt om zich voor te bereiden op toetreding, zouden dan moeten worden besteed aan de Turken die wel geloven in Europese waarden, aldus Europarlementariër en Turkije-rapporteur Kati Piri (PvdA).
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 6 juli 2017 @ 13:20:29 #143
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_172213648
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 6 juli 2017 @ 13:43:51 #144
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172214138
quote:
Dat weet iedereen, alleen niemand zegt het
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 6 juli 2017 @ 13:49:32 #145
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_172214260
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juli 2017 13:43 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Dat weet iedereen, alleen niemand zegt het
Zweden zegt het nu in ieder geval wel. Kijken wie er volgt.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_172214266
quote:
De makers van dat rapport: http://stockholmcf.org/about-us/.

quote:
SCF is a non-profit organization set up by a group of journalists who have been forced to live in self-exile in Sweden against the background of a massive crackdown on press freedom in Turkey,
Iemand op Reddit vatte het goed samen:
quote:
It's a fresh organization set up by journalists that have fled government crackdowns in Turkey.

It might be obvious that they'll be anti-Erdogan but seeing as he's eradicating the free-press they're probably just journalists that continue their work from outside of the country. You probably don't want to trust it blindly as it's untested yet. The leader has been the Ankara-chief of the (edit: Gülenist) English-languaged Turkish newspaper "Today’s Zaman" and the publisher of his own news-site. It's hard to figure out objectivity for these things though as pretty much anyone who's in favor of free-speech is pegged as a political dissident.

edit: ok, missed out on the part where it's founded by Gülenists. So being part of the organisation accused of staging the coup pretty much gives them an agenda which should factor in when you judge the trustworthiness of their articles.

If this gets vetted and picked up by a more established news-outlet it would be more trustworthy. But I think most of us who followed along as the coup-attempt happened would agree that it looked a lot like it was orchestrated by the regime to purge dissent.
  vrijdag 7 juli 2017 @ 10:35:26 #148
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_172237192
quote:
Kabinet verbiedt Turkse vicepremier te komen voor coupherdenking

De Turkse vicepremier Tugrul Türkes is volgende week dinsdag niet welkom in Apeldoorn voor een herdenking van de mislukte staatsgreep in Turkije van een jaar geleden. Dat heeft het kabinet vrijdag gemeld.

Türkes wil te gast zijn bij een herdenking van de Unie van Europese Turkse Democraten (UETD) in congrescentrum Orpheus.

Het kabinet acht echter een bezoek van een Turkse bewindsman aan Nederland op dit moment niet gewenst.

Volgens het kabinet is het "gezien de huidige omstandigheden in de bilaterale relatie tussen onze landen" niet gewenst dat Türkes of een ander lid van het kabinet naar Nederland komt.

Spanningen

In maart van dit jaar leidde de voorgenomen komst van twee Turkse ministers die in Nederland campagne wilden voeren voor het Turkse referendum tot een diplomatieke rel. Bij het referendum mochten Turkse burgers zich uitspreken over een reeks maatregelen die de Turkse president Erdogan nog meer macht geven.

Minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavosoglu kreeg geen toestemming in Nederland te landen en minster van Familiezaken Fatma Kaya werd weggestuurd uit Rotterdam en terug naar Duitsland begeleid.

De beslissing dat de Turkse vicepremier nu niet welkom is volgens het kabinet "een logisch gevolg van de gebeurtenissen in maart".

Herdenking

De bijeenkomst op 11 juli is volgens het UETD een herdenking van de mislukte couppoging op 15 juli vorig jaar, die door ingrijpen van aanhangers van president Recep Tayyip Erdogan werd verijdeld.

Sinds de mislukte coup heeft Erdogan vele tienduizenden tegenstanders opgepakt en vastgezet, zoals leden van oppositiepartijen, journalisten en rechters. Ook heeft hij de persvrijheid en de vrijheden van minderheden flink ingeperkt. Deze acties hebben geleid tot veel kritiek van de internationale gemeenschap.

Door: ANP/NU.nl
Nieuw diplomatiek incident in de maak?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 7 juli 2017 @ 10:42:41 #149
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172237412
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 12:47 schreef Triggershot het volgende:
Waarom zijn zoveel niet-Turken en autochtonen zo begaan met Gulen, dat snap ik dus echt niet. Gulen geen zuiver koffie is was al 10 jaar geleden bekend in Nederland.
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2017 14:28 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Post dan eens in de week een grafiek met de koers.
goed plan

maar het heeft er ook mee te maken dat die -- Triggershot
denkt dat de koers zal stijgen door zijn superheld Erdogan

Terwijl de koers van de LIRA steeds maar blijft zakken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172237902
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 10:35 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Nieuw diplomatiek incident in de maak?
spijtig dat de twee overheden nog steeds lopen te escaleren...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 juli 2017 @ 11:04:27 #151
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_172238040
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 10:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

spijtig dat de twee overheden nog steeds lopen te escaleren...
Is natuurlijk ook raar dat je een gebeurtenis gaat herdenken die je zelf georkestreerd hebt.

Beetje alsof Rusland MH17 gaat herdenken, of ISIS de aanslagen in Parijs.

Maar dat terzijde.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_172238085
de zuiveringen die vandaag de dag gaande zijn hadden jaren terug moeten gebeuren. echter koos erdo en co. toentertijd ervoor om gulen te omarmen om het leger te castreren met alle gevolgen van dien. om erdo zelf te quoten, "wat hebben wij hen (gulenisten) niet gegeven wat zij van ons verlangden?"

Turkish military wanted measures to be taken against Gülenists in 2004
=======
It was exactly 13 years ago at a National Security Council (MGK) meeting on June 24, 2004, when a topic about “Fethullah Gülen” was being debated, the Office of the General Staff made an assessment on the threat posed by the Gülen group, which concluded: “In parallel with these developments, the Gülen group will appear in total peace with the current system and while looking, will place its members on all levels of government positions by way of sneakily seizing the system; they would try to topple the secular, democratic and social law state and, in place of it, form a state order based on religious principles, if no measures are taken against this. It is assessed that the group will progressively continue its activities.”

“The aforementioned group is sending out ‘Tolerance and Peace’ messages according to this strategy and they are hiding their intention - under the disguise of a moderate image - that when they reach the situation where no force would make them take a step backward, they will topple the current regime and replace it with a regime based on religious principles.”


[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 07-07-2017 11:11:36 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172238151
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:04 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Is natuurlijk ook raar dat je een gebeurtenis gaat herdenken die je zelf georkestreerd hebt.

Beetje alsof Rusland MH17 gaat herdenken, of ISIS de aanslagen in Parijs.

Maar dat terzijde.
leven en laten leven
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 juli 2017 @ 11:23:42 #154
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_172238576
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

leven en laten leven
Zeg dat even tegen de Turkse regering.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_172238736
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:23 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Zeg dat even tegen de Turkse regering.
ik zeg het tegen iedereen...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 juli 2017 @ 11:31:19 #156
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_172238766
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zeg het tegen iedereen...
Mag wel wat specifieker. Als iemand door rood rijdt, ga ik niet tegen een random omstander zeggen: "NIET DOOR ROOD RIJDEN, OEN!"
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_172238793
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:31 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Mag wel wat specifieker. Als iemand door rood rijdt, ga ik niet tegen een random omstander zeggen: "NIET DOOR ROOD RIJDEN, OEN!"
wat ik zeg / hoe ik iets zeg bepaal ik lekker zelluf!!!

[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 07-07-2017 11:44:19 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172240382
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 juli 2017 @ 12:26:59 #159
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_172240480
Lijkt mij aannemelijk, opzich.
Gulen zelf is meer een symbool dan daadwerkelijk een actieve machtsfactor.
  vrijdag 7 juli 2017 @ 12:43:57 #160
306743 Opa2012
© 2010..2017
pi_172241019
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 10:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

spijtig dat de twee overheden nog steeds lopen te escaleren...
Slechts eentje doet dat en wel overal dus aan onze overheid kan het niet liggen.
Hans Spekman (PvdA): 'Nivelleren is een feest!' [38 11 9 zetels]
pi_172241271
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 12:26 schreef WammesWaggel het volgende:
Lijkt mij aannemelijk, opzich.
Gulen zelf is meer een symbool dan daadwerkelijk een actieve machtsfactor.
Als dat zo is, wie bestuurt dan de gulen beweging?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_172241336
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 12:43 schreef Opa2012 het volgende:

[..]

Slechts eentje doet dat en wel overal dus aan onze overheid kan het niet liggen.
hand in eigen boezem steken blijft lastig voor velen. de ander de schuld geven is altijd makkelijker.

feit:

als die lamlul cavusoglu de landingsrechten niet waren ontzegd was de situatie nooit zo geescaleerd en had hij gewoon zijn praatje gedaan voor een handvol mensen en had er geen hond naar gekraaid, zoals hij de volgende dag in frankrijk heeft gedaan, maar nee, het was verkiezingstijd in nederland en het kwam rutte handig uit om zon standpunt in te nemen. hij heeft de nodige extra stemmen geoogst bij de verkiezingen net zoals erdo bij het referendum de nodige extra stemmen heeft geoogst door zijn standpunt. de politiek stinkt overal op deze aardkloot
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172241340
quote:
Lees dit artikel.

Gulenisten starten overal organisaties waarvan de namen op bestaande organisaties lijken. Dit is zo een organisatie.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)ief-6958631-a1547496

Ik dacht eerst ook dat Erdogan de coup had laten plegen.
Nu twijfel ik tussen:

1. Erdogan heeft de coup gepland en uitgevoerd
en
2. Erdogan en AKP wisten van de couppoging en hebben toegestaan dat het uitgevoerd werd
  vrijdag 7 juli 2017 @ 12:58:29 #164
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_172241429
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 12:52 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Als dat zo is, wie bestuurt dan de gulen beweging?
Opzich lijkt het mij logisch dat hij daarvoor iemand heeft aangewezen maar wie exact zou ik ook niet weten.
Wellicht is dat ook niet publiek kenbaar gemaakt, een raad met een voorzitter lijkt mij de meest veilige keuze overigens.
pi_172241556
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 12:54 schreef polderturk het volgende:

[..]

Lees dit artikel.

Gulenisten starten overal organisaties waarvan de namen op bestaande organisaties lijken. Dit is zo een organisatie.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)ief-6958631-a1547496

Ik dacht eerst ook dat Erdogan de coup had laten plegen.
Nu twijfel ik tussen:

1. Erdogan heeft de coup gepland en uitgevoerd
en
2. Erdogan en AKP wisten van de couppoging en hebben toegestaan dat het uitgevoerd werd
ik kan me er alles bij voorstellen dat ze ervan op de hoogte waren en dat het in zekere zin een "gecontroleerde" coup was, omdat het officiele verhaal aan alle kanten rammelt.

erdo citaat, "deze situatie (de coup) is voor ons een zege". zo kon hij nog verder en sneller gaan met wat hij voor ogen had omdat muv de gulensten zelf helemaal niemand ook maar enige genade heeft voor de gulenisten die gezuiverd worden uit het systeem, mensen hebben alleen problemen met de zuiveringen wanneer ook zijzelf (niet gulenisten) gezuiverd worden onder het mom van de gulenisten zuivering.
daarom lopen de CHP en HDP ers schouder aan schouder voor "rechtvaardigheid", omdat zij zelf nu slachtoffer worden van de zuiveringen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 7 juli 2017 @ 13:50:56 #166
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_172242731
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 10:35 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Nieuw diplomatiek incident in de maak?
Ze zijn weer kwaad. :P

quote:
Turken kwaad op weigering Türkes in Nederland

ISTANBUL - Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft opnieuw hard uitgehaald naar de Nederlandse regering nu de Turkse vicepremier Tugrul Türkes niet welkom is in ons land.

De Turkse media melden het prominent op hun websites en de reacties, ook op de sociale media, blijven niet uit. “Walgelijke nazi’s”, laat Ali Kumas op Facebook weten. Ook Zeshan Ahmad stelt dat de nazi-mentaliteit leeft in Europa. Nadat Nederland in maart had geweigerd twee Turkse ministers toe te laten die in ons land propaganda voor een referendum in Turkije wilden maken had president Erdogan ook al over een nazi-mentaliteit gerept.

“Hoe zit het eigenlijk met Nederlanders die niet welkom zijn in Turkije”, vraagt Pam Demirbacak zich af. Anderen denken dat Nederland wel weer bijdraait als onze politici geld nodig hebben of, zoals Selim Kacar voor de grap zegt, stemmen van de Turken nodig hebben om een regering te kunnen vormen. Veel Turken vinden dat Nederland met het verbod om de viceminister te laten spreken aantoont een schijndemocratie te zijn.

De in Utrecht wonende Alptekin Akdogan twittert dat Nederland weliswaar het recht heeft om een viceminister te weigeren, maar dat Nederland er uiteindelijk niets mee wint en de weigering alleen maar verliezers aan beide kanten oplevert.

Türkes wilde dinsdag een herdenking bijwonen vanwege de mislukte staatsgreep in Turkije van een jaar geleden. De Turkse vicepremier is uitgenodigd bij een herdenking van de Unie van Europese Turkse Democraten (UETD) die het evenement dat plaatsvindt op 11 juli in congrescentrum Orpheus in Apeldoorn aankondigen op de Facebookpagina.

Het kabinet acht een bezoek van een Turkse bewindsman aan ons land op dit moment niet gewenst, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. De gemoederen tussen Turkije en Nederland zijn lipen begin maart hoog op toen het kabinet weigerde in Nederland Turkse bewindslieden te laten spreken in het kader van een Turks referendum. Het vliegtuig met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken mocht niet landen en de Turkse minister van Familiezaken moest het land onder politiebegeleiding verlaten.

(Bron)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_172243004
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 12:54 schreef polderturk het volgende:

[..]

Lees dit artikel.

Gulenisten starten overal organisaties waarvan de namen op bestaande organisaties lijken. Dit is zo een organisatie.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)ief-6958631-a1547496

Ik dacht eerst ook dat Erdogan de coup had laten plegen.
Nu twijfel ik tussen:

1. Erdogan heeft de coup gepland en uitgevoerd
en
2. Erdogan en AKP wisten van de couppoging en hebben toegestaan dat het uitgevoerd werd
Hoe zie jij de gelekte emails van Otaiba (ambassadeur van de VAE in de VS)?

Ikzelf neig overigens naar 2...
pi_172243652
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 14:00 schreef zarGon het volgende:

[..]

Hoe zie jij de gelekte emails van Otaiba (ambassadeur van de VAE in de VS)?

Ikzelf neig overigens naar 2...
Ik heb er nog niet naar gekeken. De verklaring van admiraal Hayrettin Imren heeft me aan het twijfelen gebracht. Hij klapte uit de school na ruzie met andere Gulenistische generaals. Weet jij of er betere verklaringen zijn?

http://www.sozcu.com.tr/2(...)-ihbar-etti-1914112/

Dit is wat admiral Hayrettin Imren vertelde:

“Kod adım Seçkin. Kod isim verilmesinin nedeni örgütte var olan gizliliktir. Tuğamiral Nazmi Ekici'nin kod ismi ‘Muhsin', Tuğamiral Ayhan Bay'ın kod ismi ise ‘Abdurrahman'. 10 Temmuz günü öğretmen ‘Mert' kod adlı kişi, çok önemli bir konu için ertesi gün İstanbul'a gitmemiz gerektiğini bildirdi. Ümraniye'de bir eve geldik. Burada Kuzey Deniz Saha eski Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık da vardı. Bana ‘15 Temmuz Cuma gecesi sabaha karşı 03.30'da emir komuta zinciri içinde darbe yapılacağını, sıkıyönetim ilan edileceğini söyledi. Genelkurmay Başkanı'nın da ikna edileceğini anlattı.

Nazmi, cemaatin üst kademeleri ile görüşüyordu. Sisam Adası üzerinden Avrupa'ya geçiş planı yapıldı.

Vertaling:

"Mijn code naam is Seckin. De reden voor de code naamgeving is de geheimhouding die bestaat binnen de organisatie. De code naam van de Admiraal Nazmi Ekici is 'Muhsin', de code naam van admiraal Ayhan Bay is 'Abdurrahman'. Op 10 juli meldde de leraar, Mert, dat we de volgende dag naar Istanbul zouden moeten gaan voor een zeer belangrijke zaak. We kwamen naar een huis in Ümraniye. Er was ook Admiraal Omer Faruk Harmancık, voormalig stafchef van het Noorden Sea Field. Hij vertelde me dat op 15 juli, vrijdagavond om 03.30 's ochtends een krijgswet in de commando wordt verklaard. Ook de hoogste generaal (Hulusi Akar) zal overtuigd worden.

Nazmi had ontmoetingen met de hoogste leiders van de Gulen-beweging. Het plan was om naar Europa te gaan via het eiland Sisam

http://www.sozcu.com.tr/2(...)-ihbar-etti-1914112/
pi_172247868
Andere bewijsstukken zijn de transcripties van de whatsapp gesprekken die bellingcat ook in handen heeft gekregen. Generaals die orders aannemen van luitenanten. Dat is ongehoord bij seculieren maar de normaalste zaak bij Gulenisten. Die hebben een "abi" systeem. Iemand luistert naar zijn "abi". Ook al heeft hij een hogere rang dan zijn abi. Een abi luistert weer naar zijn eigen "abi" of naar een "bolge imami". Daarom is het bijna onvoorstelbaar dat Gulen niet van de coup af wist. Bevelen worden top-down gegeven en opgevolgd. Zal een groep Gulenisten een coup starten zonder dat hun "abi" ervan af weten en een akkoord hebben gegeven?

De Turkse geheime diensten zijn er achter gekomen en hebben het toen laten gebeuren. De geheime diensten zijn in de Gulen beweging geinfiltreerd en hebben misschien door paniek te zaaien ervoor gezorgd dat de Gulenisten vroeger dan gepland de couppoging zijn begonnen, waardoor het gedoemd was te mislukken.

Wat Erdogan nu echter doet is ongehoord. Duizenden leraren en huisvrouwen die niks met de coup te maken hebben zijn nu de gevangenis ingegooid.

https://www.bellingcat.co(...)yes-of-its-plotters/

https://www.bellingcat.co(...)roup-version-2.6.pdf
pi_172250615
quote:
De tijd heelt geen wonden in de relatie tussen Turkije en Nederland
Nederland weigert de Turkse vicepremier toestemming om in Apeldoorn te spreken. Na de diplomatieke ruzie in maart is de situatie nauwelijks ten goede gekeerd


Met de weigering van het Nederlandse kabinet de Turkse vicepremier Tugrul Turkes toestemming te verlenen komende dinsdag te komen spreken op een herdenkingsbijeenkomst in Apeldoorn is de ruzie tussen Nederland en Turkije weer in alle hevigheid opgelaaid. Van de-escalatie van de gespannen verhoudingen die Nederland zei na te streven lijkt weinig meer over. De Turkse reactie op het Nederlandse besluit wederom een Turkse minister niet toe te laten liet niet lang op zich wachten. „Het laat zien hoe het met de democratie in Nederland is gesteld”, aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagmiddag in een verklaring.

De Turkse vicepremier wilde in het Apeldoornse congrescentrum Orpheus komen spreken op een door de Unie van Europese Turkse Democraten georganiseerde manifestatie om de mislukte coup in Turkije van 15 juli vorig jaar te herdenken. Maar volgens het Nederlandse kabinet is een bezoek van vicepremier Turkes of een ander lid van de Turkse regering niet gewenst „gezien de huidige omstandigheden in de bilaterale relatie tussen Turkije en Nederland”.

Vicepremier Asscher (PvdA), die vrijdag de op de G20-top aanwezige premier Rutte verving bij de wekelijkse ministerraad, zei na afloop dat Nederland nog altijd behoefte heeft om te de-escaleren maar „dat begint niet met een politiek bezoek van de vicepremier’’. Het steekt het kabinet dat de Nederlandse ambassadeur in Turkije, Kees van Rij, nog altijd geen toegang krijgt van de Turkse autoriteiten naar zijn post terug te keren. „Het is gek als onze ambassadeur daar niet naar zijn werk kan, de vicepremier uit Turkije hier wel een toespraak kan houden. We vinden dat niet in balans”, aldus Asscher.

[...]
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_172252199
Hè hè, eindelijk. Nederland is niet gekke Henkie.
w/
pi_172252601
Hartstikke prima.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  vrijdag 7 juli 2017 @ 20:07:27 #173
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172252753
Erdogan maakt zijn eigen coup en nu wil ie dat hier komen vieren,

de gekkenhuis

we krijgen steeds meer gestoorde presidenten met vollledige macht
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 7 juli 2017 @ 20:14:21 #174
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_172252925
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 20:07 schreef michaelmoore het volgende:
Erdogan maakt zijn eigen coup en nu wil ie dat hier komen vieren,

de gekkenhuis

we krijgen steeds meer gestoorde presidenten met vollledige macht
De Jonge Turken willen dat ook jij gewoon vakantie komt vieren in Turkije, er is een garantie op zon :) ;)


  vrijdag 7 juli 2017 @ 20:28:36 #175
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172253316
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 20:14 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

De Jonge Turken willen dat ook jij gewoon vakantie komt vieren in Turkije, er is een garantie op zon :) ;)

ik ga niet naar Turkije, echt niet, Russen zat

Heb geen behoefte om uitgescholden te worden voor Nazi
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172254617
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 20:28 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik ga niet naar Turkije, echt niet, Russen zat

Heb geen behoefte om uitgescholden te worden voor Nazi
Daar hoef je niet naar Turkije voor ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 7 juli 2017 @ 22:49:35 #177
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172257371
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 21:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

Daar hoef je niet naar Turkije voor ;)
nee klopt

daarom ga ik ook niet
lat ze daar die erdogan maar houden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 7 juli 2017 @ 22:51:37 #178
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172257450
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 16:36 schreef polderturk het volgende:

Wat Erdogan nu echter doet is ongehoord. Duizenden leraren en huisvrouwen die niks met de coup te maken hebben zijn nu de gevangenis ingegooid.

https://www.bellingcat.co(...)yes-of-its-plotters/

https://www.bellingcat.co(...)roup-version-2.6.pdf
die zogenaamde coup is door Erdo zelf in elkaar gezet en ook de "bewijsstukken" die jij gehoorzaam oplepelt
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 8 juli 2017 @ 08:27:46 #179
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_172261481
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 10:35 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Nieuw diplomatiek incident in de maak?
Zolang de Nederlandse ambassadeur niet welkom is in Turkije zie ik niet in waarom een Turkse regeringsleider nog op officieel bezoek zou mogen komen in Nederland. Ook ligt de zieke retoriek (nazi's, fascisten, orgaanrovers, lafaards, zielloos, massamoordenaars etc. etc.) na het debacle in maart nog vers in het achterhoofd.


quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 12:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

hand in eigen boezem steken blijft lastig voor velen. de ander de schuld geven is altijd makkelijker.

feit:

als die lamlul cavusoglu de landingsrechten niet waren ontzegd was de situatie nooit zo geescaleerd
Feit:
Die lamlul dreigde al met "zware politieke en economische " sancties terwijl men nog aan het overleggen was over mogelijke scenario's voor zijn bezoek, dan ga je niet meer om de tafel want dat is namelijk chantage. Daar kom je alleen als supermacht mee weg en dat is Turkije gelukkig niet.

[ Bericht 1% gewijzigd door Twiitch op 08-07-2017 08:48:52 ]
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 8 juli 2017 @ 11:35:21 #180
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_172264118
quote:
Turkse vicepremier na kabinetsverbod: ik kom niet naar Nederland

De Turkse vicepremier Tugrul Türkes heeft laten weten dat hij niet naar Nederland komt om een toespraak te houden. Dat heeft Nieuwsuur gehoord van Turkse regeringsbronnen. Türkes wilde dinsdag in Apeldoorn spreken op een herdenking van de mislukte staatsgreep van vorig jaar in Turkije, maar het kabinet liet weten dat hij niet welkom was.

(NOS)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_172300536
Mooi dit : http://www.nu.nl/buitenla(...)egering-erdogan.html Triest als het niet gaat helpen.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_172300686
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:54 schreef truthortruth het volgende:
Mooi dit : http://www.nu.nl/buitenla(...)egering-erdogan.html Triest als het niet gaat helpen.
Waarom zou het zoveelste protest ineens gaan helpen?
  zondag 9 juli 2017 @ 19:21:12 #183
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172301122
wanneer gaat Erdogan een ASSAD worden??
Hij gaat dit niet pikken , echt niet
http://www.telegraaf.nl/b(...)g_in_Istanbul__.html


When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172301250
Zo, dat is een behoorlijke opkomst.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_172301364
quote:
Hij vergeleek de betogers met degenen die achter de mislukte staatsgreep zaten.
Gulenisten dus volgens Erdogan.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_172303950
Zelfs de opkomende zon was Erdogan vandaag niet gunstig gestemd _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_172304115
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  zondag 9 juli 2017 @ 21:09:13 #188
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172304200
http://www.telegraaf.nl/b(...)troepen_terug__.html

Duitsland heeft ook de zakken vol van dit onbetrouwbare NAVO lid
Dat gescheld op Nazi landen en Nederland betichten van het vermoorden van Moslims in Sebrenica

mafjoekel die erdogan

Denken jullie dat ie softer is dan ASSAD??

[ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 09-07-2017 21:48:18 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172306009
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:02 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Zelfs de opkomende zon was Erdogan vandaag niet gunstig gestemd _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een teken van god?
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  zondag 9 juli 2017 @ 22:10:20 #190
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_172306300
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:09 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)troepen_terug__.html

Duitsland heeft ook de zakken vol van dit onbetrouwbare NAVO lid
Dat gescheld op Nazi landen en Nederland betichten van het vermoorden van Moslims in Sebrenica

mafjoekel die erdogan

Denken jullie dat ie softer is dan ASSAD??
Vooralsnog heeft hij geen chemische wapens gebruikt tegen zijn eigen burgers.
Geef hem nog vijf jaar :P
  maandag 10 juli 2017 @ 09:38:32 #191
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172311749
Die gekke Erdigan wil in ieder land in Europa zijn coup gaan vieren

Nou gaat ie Oostenrijk ook weer voor NAZI's uitschelden

http://www.nu.nl/buitenla(...)-politici-weren.html

quote:
In navolging van Duitsland en Nederland zijn ook in Oostenrijk bijeenkomsten met Turkse politici afgelast.

Optredens van politici in Linz, Herzogenburg en Hörbranz gaan niet door.
Ook andere gemeenten in het land proberen andere bijeenkomsten te voorkomen.
De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken verklaarde zei dinsdag dat hij werkt aan een aanpassing van een wet die het mogelijk moet maken om bepaalde bijeenkomsten met buitenlandse politici te verbieden.

In Linz heeft de zaaleigenaar waar een bijeenkomst zijn medewerking ingetrokken. In de plaats Hörbranz bij de Duitse grens bleek de bijeenkomst ten onrechte als een boekpresentatie te zijn aangemeld waarna de gemeente het evenement verbood.

Wiener Neustadt denkt aan een beroep op de brandvoorschriften om een optreden tegen te houden.

Nederland
Ook Nederland zit niet te wachten op de komst van de Turkse politici, die campagne willen voeren voor een stem tijdens een Turks referendum in april.
Het referendum gaat over het uitbreiden van de macht van de president in het land.


[ Bericht 35% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2017 10:15:01 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172312775
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 09:38 schreef michaelmoore het volgende:
Die gekke Erdigan wil in ieder land in Europa zijn coup gaan vieren

Nou gaat ie Oostenrijk ook weer voor NAZI's uitschelden

http://www.nu.nl/buitenla(...)-politici-weren.html

[..]

Jouw artikel is 4 maanden oud beste Michael
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 10 juli 2017 @ 10:40:52 #193
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172312919
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 10:32 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Jouw artikel is 4 maanden oud beste Michael
http://nos.nl/artikel/218(...)turkse-minister.html

O sorry

deze is van vandaag


quote:
De Oostenrijkse regering heeft de Turkse minister van Economische Zaken verboden het land binnen te komen.

Minister Zeybecki wilde in Oostenrijk een manifestatie bijwonen ter herdenking van de couppoging van 15 juli vorig jaar in Turkije.

Het verbod komt van minister Kurz van Buitenlandse Zaken, zei een woordvoerder van zijn ministerie op de Oostenrijkse radio.
De manifestatie wordt zeer groot en de komst van de Turkse minister houdt volgens de woordvoerder een gevaar in voor de openbare orde en veiligheid in Oostenrijk.

Wenen zou een gewoon bezoek van de minister niet verbieden, zei de woordvoerder.

Kurz
Kurz heeft zware kritiek op de mensenrechtensituatie in Turkije.
Oostenrijk is een van de meest uitgesproken critici van Turkije naar aanleiding van de arrestaties en ontslagen in Turkije na de couppoging.
Turkije heeft 50.000 mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de staatsgreep en circa 150.000 mensen ontslagen of geschorst.


[ Bericht 22% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2017 11:20:07 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 10 juli 2017 @ 13:22:13 #194
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_172316356
Den Haag Turks spionnennest

DEN HAAG - In een uitgelekte conversatie tussen twee Turkse spionnen in Duitsland wordt Den Haag aangeduid als een commandocentrum voor de Turkse inlichtingendienst. De Hofstad wordt genoemd in een stiekeme audio-opname van een gesprek tussen de spion en zijn opdrachtgever

Vanuit Nederland zou de Turkse geheime dienst MIT zich bezighouden met het opstellen van lijsten van Koerdische PKK-activisten, die moeten worden uitgeschakeld.

Onder Koerden in Nederland groeit de angst dat kopstukken uit de weg worden geruimd door Turkije. In 2013 werden drie Koerdische vrouwen doodgeschoten in Parijs.

http://www.telegraaf.nl/b(...)_spionnennest__.html

http://www.telegraaf.nl/reportage/article28596668.ece

Maar voor de hand ligt natuurlijk ook gulen terroristen als doelwit van de lange arm uit ankara.
There is only one religion
  maandag 10 juli 2017 @ 13:35:38 #195
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172316585
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 13:22 schreef Dance99Vv het volgende:
Den Haag Turks spionnennest

DEN HAAG - In een uitgelekte conversatie tussen twee Turkse spionnen in Duitsland wordt Den Haag aangeduid als een commandocentrum voor de Turkse inlichtingendienst. De Hofstad wordt genoemd in een stiekeme audio-opname van een gesprek tussen de spion en zijn opdrachtgever

Vanuit Nederland zou de Turkse geheime dienst MIT zich bezighouden met het opstellen van lijsten van Koerdische PKK-activisten, die moeten worden uitgeschakeld.

Onder Koerden in Nederland groeit de angst dat kopstukken uit de weg worden geruimd door Turkije. In 2013 werden drie Koerdische vrouwen doodgeschoten in Parijs.

http://www.telegraaf.nl/b(...)_spionnennest__.html

http://www.telegraaf.nl/reportage/article28596668.ece

Maar voor de hand ligt natuurlijk ook gulen terroristen als doelwit van de lange arm uit ankara.
De Turkse KGB
stuur ze maar gauw het land uit
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172317854
Turkije arresteert tientallen academici vanwege couppoging

Onder hen bevindt zich een voormalige medewerker van Kemal Kilicdaroglu, de oppositieleider die de afgelopen weken een grote protestmars hield. De climax van deze mars was zondag een grote bijeenkomst tegen president Erdogan die vele honderdduizenden Turken op de been bracht.

Het is weer raak. De oppositie wordt nu blijkbaar ook al gekoppeld aan Gülenisme. Iedereen kan maar gewoon beter 50 jaar binnen gaan zitten en thee drinken terwijl de Akp zn zakken vult.
pi_172318924
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 14:21 schreef Beathoven het volgende:
Turkije arresteert tientallen academici vanwege couppoging

Onder hen bevindt zich een voormalige medewerker van Kemal Kilicdaroglu, de oppositieleider die de afgelopen weken een grote protestmars hield. De climax van deze mars was zondag een grote bijeenkomst tegen president Erdogan die vele honderdduizenden Turken op de been bracht.

Het is weer raak. De oppositie wordt nu blijkbaar ook al gekoppeld aan Gülenisme. Iedereen kan maar gewoon beter 50 jaar binnen gaan zitten en thee drinken terwijl de Akp zn zakken vult.
Waarom verbaast je dat als er zelfs binnen de AKP Gulenisten zijn opgepakt?
pi_172319093
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 15:04 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Waarom verbaast je dat als er zelfs binnen de AKP Gulenisten zijn opgepakt?
""""Gülenisten""""

Dat verbaast me niks. Bepaalde Akp-leden staan bijna lijnrecht tegenover het huidige beleid van Erdogan. Zelfs de mede-oprichter Abdullah Gül vindt de huidige koers kut. Maar het is media-technisch niet handig om hem als een Gülenist weg te zetten. Maar anderen die zijn visie uitragen kunnen het wel hebben.
pi_172319131
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 15:10 schreef Beathoven het volgende:

[..]

""""Gülenisten""""

Dat verbaast me niks. Bepaalde Akp-leden staan bijna lijnrecht tegenover het huidige beleid van Erdogan. Zelfs de mede-oprichter Abdullah Gül vindt de huidige koers kut. Maar het is media-technisch niet handig om hem als een Gülenist weg te zetten. Maar anderen die zijn visie uitragen kunnen het wel hebben.
Hey dat was mijn vraag helemaal niet :(
pi_172319143
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 15:11 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Hey dat was mijn vraag helemaal niet :(
dan vul je je eigen antwoord maar in.
  maandag 10 juli 2017 @ 17:47:42 #201
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172322779
Ha Ha

http://www.telegraaf.nl/b(...)iet_ontslaan___.html

Nou Erdogan kan dat wel hoor

Op staande voet

In geen enkele land kan de hoogste rechter worden ontslagen , behalve in Turkije
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 11 juli 2017 @ 11:43:35 #202
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172338043
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 00:15 schreef SecretPret het volgende:
Leeft dit topic nog?
nee, de Turken realiseren zich wat ze gedaan hebben
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 11 juli 2017 @ 12:23:08 #203
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_172338696
quote:
Ik denk dat dit een teken is dat Turkije eindelijk wakker aan het worden is. Belangrijk punt in de geschiedenis van Turkije.
  dinsdag 11 juli 2017 @ 14:02:45 #204
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172340708
http://www.telegraaf.nl/b(...)kt_in_Turkije__.html

Ha Ha , hij gaat nu ook alle ICT ers oppakken
knettergek die mafjoekel

quote:
ISTANBUL - De Turkse autoriteiten hebben de aanhouding gelast van 105 IT'ers. Zij worden volgens staatspersbureau Anadolu verdacht van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep van vorig jaar.

De politie heeft tot dusver zeker 52 van de verdachten opgepakt.
Het gaat onder meer om oud-medewerkers van de wetenschappelijke onderzoeksraad Tubitak en een telecomautoriteit.
Zij worden verdacht van het gebruik van Bylock, een app waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd.
Volgens de Turkse regering wordt die app gebruikt door volgelingen van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen.
_O_ _O_ _O_ :W _O- _O- *O*
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172340738
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 14:02 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)kt_in_Turkije__.html

Ha Ha , hij gaat nu ook alle ICT ers oppakken
knettergek die mafjoekel
Jij wil er niet heen op vakantie en maakt je daar zo druk om, of heb jij angst dat je je pensioen niet kan uitzitten?
  dinsdag 11 juli 2017 @ 14:05:03 #206
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172340746
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 14:04 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jij wil er niet heen op vakantie en maakt je daar zo druk om, of heb jij angst dat je je pensioen niet kan uitzitten?
ik ga er niet heen never meer

zal plekke waar ik mijn pensioen in vrede kan brengen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172340766
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 14:05 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ik ga er niet heen never meer

zal plekke waar ik mijn pensioen in vrede kan brengen
Zal maar aannemen dat het zal zat moet zijn en plekke plekken, of plaatsen?
  dinsdag 11 juli 2017 @ 14:07:30 #208
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172340790
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 14:06 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zal maar aannemen dat het zal zat moet zijn en plekke plekken, of plaatsen?
plaatsen , heel Azie en Afrika en Caraïben wacht op mij

Maar niet Turkije, mij teveel platte Russen daar , dan zou ik Griekenland kiezen

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 11-07-2017 14:35:24 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172341922
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 14:02 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)kt_in_Turkije__.html

Ha Ha , hij gaat nu ook alle ICT ers oppakken
knettergek die mafjoekel

[..]

_O_ _O_ _O_ :W _O- _O- *O*
Voortaan ook ff een cctje naar de president sturen als je whatsapp gebruikt :')
pi_172342018
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 14:06 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zal maar aannemen dat het zal zat moet zijn en plekke plekken, of plaatsen?
Ik zou nu wel ff wachten met vakanties boeken als je ooit online iets over de beste man geschreven hebt. Want als het gebruiken van een versleuteling al als strafbaar wordt gezien is de grens van het toelaatbare weer wat opgeschoven.

Het komt daar nu bijna op het niveau 'zn kop staat ons niet aan dus sluiten we m maar op'.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 juli 2017 @ 14:56:33 #211
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_172342042
Nog even en Kim Jong-un gaat jaloers worden op de streken van deze dictator.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_172342177
quote:
11s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 14:56 schreef Cobra4 het volgende:
Nog even en Kim Jong-un gaat jaloers worden op de streken van deze dictator.
Bij Kim is encryptie niet nodig want bijna niemand heeft internettoegang.
pi_172342206
Sotchi lijkt mij eigenlijk ook best lachen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 juli 2017 @ 15:04:45 #214
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_172342239
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 15:02 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Bij Kim is encryptie niet nodig want bijna niemand heeft internettoegang.
Erdogan heeft inderdaad nog heel wat werk te doen op dat gebied dan.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 11 juli 2017 @ 15:12:32 #215
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172342394
quote:
12s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 15:04 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Erdogan heeft inderdaad nog heel wat werk te doen op dat gebied dan.
Dat gaat niet zo lang meer duren of Whatsapp en Facebook zijn verboden
Als ie nu al APP ern WEB programmeurs gaat opsluiten, kan ze beter hierheen sturen, hier is echt wel veel werk voor ze

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 11-07-2017 17:19:57 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172342621
quote:
12s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 15:04 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Erdogan heeft inderdaad nog heel wat werk te doen op dat gebied dan.
Bij de telecomproviders zijn ze wel blij met Erdogan. Het was in 2012 al een hel met spookrekeningen aan mensen die al maanden geleden hun internet hadden afgesloten. Zo'n dictaat geeft alleen maar verdere ruimte om consumentenrechten met een korreltje zout te nemen en enorme spookbedragen binnen te harken.
  dinsdag 11 juli 2017 @ 15:52:34 #218
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172343268
https://www.valuta.nl/turkse_lira

koers staat nu al op 4,15 LIRA voor EEN euro, weer een all time high
De internationale markt is het vertrouwen nu echt kwijt

[ Bericht 13% gewijzigd door michaelmoore op 12-07-2017 06:07:38 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 12 juli 2017 @ 15:22:34 #219
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172365107
https://beta.telegraaf.nl(...)and-niet-aan-de-orde

nee die noodtoestand dat duurt nog we een paar jaar
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 12 juli 2017 @ 15:37:03 #220
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_172365424
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_172365499
quote:
Je hebt dat met incompetente leiders. Die zijn overal ter wereld met zichzelf en de onbelangerijke zaken mbt anderen bezig en dansen ondertussen hele kilometers om de hete brei heen.
  woensdag 12 juli 2017 @ 15:41:41 #222
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_172365547
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juli 2017 15:39 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Je hebt dat met incompetente leiders. Die zijn overal ter wereld met zichzelf en de onbelangerijke zaken mbt anderen bezig en dansen ondertussen hele kilometers om de hete brei heen.
En intussen mag de eigen bevolking in de stront zakken.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 12 juli 2017 @ 15:42:49 #223
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_172365568
Zal "The Great Dictator" van Chaplin al verboden zijn om te bekijken in Turkije? :D
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_172365735
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 15:41 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

En intussen mag de eigen bevolking in de stront zakken.
Dat ook

Als ze niet als makke lammetjes je zelfgecreerde regeltjes volgen en met spandoeken voor je klaarstaan zijn het Gülenisten die op de lijst komen om de bak in te gaan.

Zo hou je na verloop van de jaren nog een "paar" dienaren over en wordt je steeds wantrouwender.

Erdogan gaat nog weleens gekke dingen doen. Ik ga er geen termijn aanhangen maar als de weerstand gaat toenemen moet hij daar overheen en krijg je de kat in het nauw.
pi_172365873
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juli 2017 15:42 schreef Cobra4 het volgende:
Zal "The Great Dictator" van Chaplin al verboden zijn om te bekijken in Turkije? :D
Hij heeft Duitsland en Nederland al van Nazi praktijken beschuldigd. En er zullen wel meer geweest zijn dus die film is voor ons.

In Erdogans ogen is iedere leider van een land dat weerstand tegen 'm biedt een Nazi dus hij ziet zichzelf wat meer als een reddende engel.
  woensdag 12 juli 2017 @ 21:50:14 #226
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_172374441
quote:
Ophef in Duitse pers over buitensluiten journalisten bij G20 | NOS

Tijdens de G20-top in Hamburg van eind vorige week zijn de toelatingsbewijzen ingetrokken van 32 journalisten. Vier van hen hebben in het verleden gewerkt in Koerdische gebieden in het zuidoosten van Turkije. In de Duitse pers wordt vermoed dat Turkije de Duitse regering onder druk heeft gezet om de journalisten geen toegang meer te geven tot de G20.

De accreditaties van de journalisten werden ingenomen zonder opgaaf van redenen. Een fotograaf van het blad Der Spiegel had zijn accreditatie woensdag opgehaald, maar werd vrijdag niet meer toegelaten in het conferentiecentrum in Hamburg.

Regeringswoordvoerder Steffen Seibert liet weten dat de beslissing alleen op basis van Duitse inlichtingen is genomen. NOS-correspondent Jeroen Wollaars zegt dat Seibert altijd op zijn woord geloofd wordt door de Duitse media. Opmerkelijk is het daarom dat dat nu niet het geval is.

De journalisten Chris Grodotzki en Björn Kietzmann stapten met hun verhaal naar de pers. Zij werkten samen in de buurt van Diyarbakir in Zuidoost-Turkije, waar ze foto's hadden gemaakt. Beiden werden opgepakt op beschuldiging van spionage en anderhalve dag vastgehouden. Zij denken dat die gebeurtenis in Turkije de achtergrond is van het intrekken van hun toelatingsbewijs voor de G20.

De Turkse journalist Adil Yigit, wiens accreditatie ook werd ingetrokken, wijst ook naar de Turkse regering. Hij had een foto genomen van president Erdogan met het hoofd van de Turkse geheime dienst in Hamburg. Yigit vermoedt dat de Turkse inlichtingendienst dat heeft doorgegeven aan de Duitse dienst.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_172415029
“Take to the Streets”: Turkey’s Failed Coup, One Year Later
----------------
Gulenists certainly had a role in last year’s coup attempt, but this is only part of the story. In the past year, almost 170,000 people have faced legal action. 50,000 have been jailed, and another 8,000 are still wanted. Against this backdrop, a referendum was held on major changes to the Turkish constitution that further centralize the Turkish government and empower the office of the presidency. With a narrow 51.4 percent percent majority, the “yes” camp won, paving the way for a November 2019 election, wherein President Erdogan will run for a strengthened presidential system of government that effectively removes any serious check on his authority. The consolidation of his authority following the coup is yet another chapter in the steady erosion of Turkey’s democratic institutions.

The increased authoritarianism in Turkey builds on the post-coup fallout and efforts taken to collectively punish anyone linked to the Gulen movement, regardless of whether they had a role in the coup or not. The post-July 2016 purges are simply a continuation of action taken in January 2014, just after the release of the recordings on YouTube. The recordings, in turn, came about after the breakdown of a political alliance, aimed at politicizing and making loyal senior officers in the Turkish military. This same military, in turn, had elements revolt against the state, and in doing so, killed 248 of their fellow citizens.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172415765
De mythe van de Turkse coup staat de feiten in de weg


"Een jaar na de coup in Turkije is nog steeds niet duidelijk wat er precies is gebeurd en wie er verantwoordelijk voor was. Veel vragen blijven onbeantwoord – omdat Erdogan dat zo wil?

Toen Turkse leerlingen in september vorig jaar terugkeerden naar school, kregen ze een vijftien minuten durende film te zien over het verraad waarmee de natie die zomer was geconfronteerd. De film begint met de beeltenis van Mustafa Kemal Atatürk, de vader van het moderne Turkije, terwijl president Erdogan met gedragen stem het volkslied reciteert.

Vervolgens komen enkele glorieuze veldslagen uit het verleden voorbij, zoals de slag bij Gallipoli in 1915, die de opmaat vormde voor de stichting van de Turkse republiek. Dan springt de film over naar de coup van 15 juli, met dramatische beelden van burgers die zich verzetten tegen tanks nadat president Erdogan hen heeft opgeroepen de straat op te gaan. De boodschap is duidelijk: Atatürk heeft de Turkse republiek gesticht, Erdogan heeft hem gered.

De film is nu een vast onderdeel van het curriculum waarin de ‘tweede revolutie’ wordt verheerlijkt. Daarnaast heeft het ministerie van Onderwijs lesmateriaal uitgebracht. Daarin wordt het verhaal van de coup verteld, met foto’s en verhalen van de 250 martelaren die die nacht vielen. De beweging van imam Fethullah Gülen wordt afgeschilderd als een ‘Trojaans paard’ van buitenlandse machten, die in het verleden vaker opstanden in het Ottomaanse Rijk en coups in Turkije hebben gesteund.

Het curriculum is lang niet de enige manier waarop de regering van de coup een nationale mythe probeert te maken. Vlak na de coup is 15 juli uitgeroepen tot een nationale feestdag: de ‘Dag van Democratie en Martelaren’. De naam van de Bosporusbrug, die bezet werd door tanks, is veranderd in de ‘15 juli martelarenbrug’. In heel het land zijn straten, pleinen en scholen vernoemd naar degenen die zijn gekomen. En in april presenteerde het ministerie van Cultuur plannen voor een groot museum over de coup buiten Ankara, inclusief bibliotheek, café en souvenirwinkel.

Heldendaden

Deze mythologisering van de geschiedenis is niets nieuws in Turkije. Na de stichting van de Turkse republiek was het kemalisme decennialang de officiële staatsideologie. Op scholen werden de heldendaden van Atatürk (letterlijk: vader van de Turken) verheerlijkt. Hij maakte van Turkije na de val van het Ottomaanse Rijk een seculier, op het Westen gericht land. Zijn beeltenis siert munten, bankbiljetten, kantoren en winkels. Op het beledigen van Atatürk en het bezoedelen van zijn nalatenschap staat nog altijd één tot drie jaar celstraf.

Erdogan heeft lang ambities gekoesterd om de plaats van Atatürk in te nemen. Net als Atatürk presenteert hij zichzelf als een sterke leider die met mandaat van het volk de samenleving vormgeeft. Daarin moet het secularisme plaats maken voor meer islam. Maar het ontbrak Erdogan aan een mythe, een grote overwinning die de natie zou kunnen verenigen. De coup kwam wat dat betreft als „een godsgeschenk”, zoals Erdogan het uitdrukte.

Deze week staat Turkije uitgebreid stil bij de gebeurtenissen van vorig jaar. Erdogan heeft de herdenkingen aangegrepen om de mythe van de coup, en zijn rol daarin, kracht bij te zetten. Dinsdag bezocht hij de graven van de martelaren, waarna in moskeeën in heel Turkije de koran werd gereciteerd. Zaterdag leidt hij een ‘Mars voor Nationale Eenheid’ in Istanbul en vliegt hij naar Ankara voor een speciale zitting van het parlement. Als apotheose geeft hij een toespraak om half drie ’s nachts, het tijdstip waarop het parlement werd gebombardeerd.

Waarheidsvinding

De mythologisering van de coup staat waarheidsvinding in de weg. Een jaar na dato weten we nog steeds niet wat er precies is gebeurd. De regerende AKP van Erdogan en de oppositie zijn ervan overtuigd dat de coup het werk was van de Gülenbeweging. Maar sluitend bewijs ontbreekt en er zijn veel onbeantwoorde vragen. Het heeft er alle schijn van dat de regering die liever onbeantwoord laat.

Vooral de uren voordat opstandige troepen de Bosporusbrug bezetten zijn in nevelen gehuld. We weten inmiddels dat ene majoor O.K. (of H.A., zijn initialen zijn in de loop der tijd veranderd) al om 14:45 uur bij het hoofdkwartier van de militaire inlichtingendienst (MIT) in Ankara aanklopt om te waarschuwen voor een op handen zijnde opstand binnen het leger, of een moordaanslag op MIT-baas Hakan Fidan – er zijn verschillende versies van het verhaal. Zijn waarschuwing wordt serieus genomen.

MIT-baas Hakan Fidan belt om 16:30 met de chef-staf van het Turkse leger, Hulusi Akar, en gaat twee uur later bij hem langs. Wat ze precies hebben besproken is onduidelijk. Fidan zou hebben verteld over de mogelijke opstand of aanslag en zou de luchtmachtbasis Akinci hebben genoemd – naar later blijkt is dat het zenuwcentrum van de coup. Fidan verlaat later het hoofdkwartier en blijft een groot deel van de avond onvindbaar. Vreemd genoeg licht hij Erdogan en premier Yildirim niet in over de dreiging.

Ook Akar lijkt niet erg onder de indruk. Hij sluit weliswaar het luchtruim voor militair vliegverkeer, om troepenverplaatsingen naar Ankara te voorkomen, maar waarschuwt delegertop niet. Ook hij belt niet met Erdogan en Yildirim. Wel stuurt hij de commandant van de landmacht naar de luchtmachtbasis Akinci om poolshoogte te nemen, omdat de informatie die ze hadden „mogelijk onderdeel was van een groter plan”. De commandant wordt op de basis gevangen genomen door de couppplegers en enkele uren later wordt Akar zelf in zijn kantoor gegijzeld.

Wie is de mysterieuze majoor O.K.? Wat heeft hij precies verteld over het complot? Waarover spraken Fidan en Akar? Waarom hebben ze Erdogan en Yildirim niet gewaarschuwd? Erdogan zegt dat hij het nieuws over de coup pas ’s avonds vernam van zijn zwager. Maar waarom noemde hij vier keer een ander tijdstip? En waarom zijn Fidan en Akar nog steeds in functie, terwijl ze zo opzichtig hebben gefaald?

Op deze en andere vragen had de parlementaire onderzoekscommissie, die in oktober aan het werk ging, een antwoord kunnen vinden. Maar de hoofdrolspelers – Fidan, Akar, Yildirim en Erdogan – zijn niet door de commissie verhoord. Dat werd geblokkeerd door Erdogans AKP, die een meerderheid had in de commissie. Fidan en Akar stuurden wel schriftelijke verklaringen, maar die lieten de belangrijkste vragen onbeantwoord. Begin december besloot de commissie abrupt haar onderzoek af te ronden, na een oproep van Erdogan. De toedracht van de coup was volgens hem al duidelijk.

Het rapport van de commissie volgt de officiële lezing van de gebeurtenissen. De jarenlange alliantie tussen de AKP en de Gülenbeweging wordt gebagatelliseerd. In plaats daarvan stelt het rapport dat de Gülenbeweging hulp kreeg van alle partijen die sinds de jaren zeventig aan de macht waren. Ook claimt het rapport, zonder bewijs, dat de beweging steun kreeg van de Amerikaanse inlichtingendienst, de CIA.

De oppositiepartijen hebben daarna hun eigen rapport uitgebracht. De sociaal-democratische CHP spreekt van een ‘gecontroleerde coup’: Erdogan wist dat een staatsgreep op handen was, en heeft die bewust laten plaatsvinden op een moment dat die weinig kans van slagen had. Het zou hem de kans geven de zuivering van Gülenisten op te voeren en uit te breiden naar de rest van de oppositie. De theorie is gebaseerd op het feit dat Fidan en Akar ’s middags al wisten van de aanstaande opstand binnen het leger, de vele tegenstrijdigheden in het officiële verhaal, en de weerzin van de AKP om de waarheid boven tafel te krijgen.

De CHP hamert voortdurend op de ‘politieke vleugel van de coup’. Daarmee doelt de partij op de Gülenisten binnen de AKP. Sinds het conflict met Gülen uitbrak, zijn de politie, justitie, scholen, universiteiten en het leger gezuiverd. Maar de AKP zelf is tot nu toe gespaard gebleven. Volgens de oppositie omdat dan duidelijk zou worden hoe nauw de banden met de Gülenbeweging waren. Dat zou ook de reden zijn dat de lijst met ByLock-gebruikers, een app waarmee Gülenisten zouden hebben gecommuniceerd, niet openbaar is gemaakt.

Proces

Inmiddels zijn in Ankara, Istanbul en Izmir tientallen rechtszaken begonnen tegen de vermeende daders van de coup. Samen vormen die het grootste juridische proces in de geschiedenis van Turkije. Volgens Turkse journalisten die de processen nauwgezet volgen, wijst alles in de richting van de Gülenbeweging. Maar ze geven toe dat er weinig bewijs is.

Er zijn camerabeelden, maar die zijn schaars. Er zijn lijsten van de inlichtingendienst met vermeende Gülenisten in het leger. Er zijn vluchtgegevens van vermeende coupplegers naar Pennsylvania in de VS, waar Fethullah Gülen in ballingschap leeft. Er zijn gesprekken via ByLock en WhatsApp, en tussen gevechtspiloten en verkeerstorens. De hoofdverdachten ontkennen dat ze iets met de coup de maken hadden. Volgens journalisten is hun verdediging opmerkelijk gedisciplineerd. Soms geven ze zelfs woord voor woord dezelfde verklaring. Het kan nog jaren duren voordat er een definitief vonnis is.

De massale zuiveringen en het referendum over het presidentiële systeem hebben de verhoudingen verder op scherp gezet. De AKP wijst de theorie van een ‘gecontroleerde coup’ resoluut van de hand. De suggestie is volgens de partij oneerbiedig tegenover de mensen die die nacht om het leven kwamen. De AKP stelt dat het Turkse volk allang een duidelijk beeld heeft van de gebeurtenissen en de verantwoordelijken. De graven van de 250 martelaren zijn daar een stille getuige van."

Waar heb je bewijs voor nodig als je het woord van Erdogan en zijn AKP hebt?
pi_172415993
"Epos van 15 juli"

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172416121
Pilot who flew Erdoğan on coup night fired from Turkish Airlines over Gülen links

quote:
Barış Yurtseven, the pilot of the plane that brought Turkish President Recep Tayyip Erdoğan from Dalaman to İstanbul on the night of a failed military coup attempt last July, was fired from Turkish Airlines (THY) in February over alleged links to the Gülen movement, accused by the government of masterminding the putsch. the Doğan news agency reported on Thursday.

According to Doğan, Yurtseven’s dismissal from THY came to light when he recently applied for a job at another airline.

Yurtseven had been unable to pass a security check carried out by THY because he deposited money in Bank Asya, which was confiscated by the Turkish government due to its links to the Gülen movement following the coup attempt and because he left the transponder on, allowing the plane carrying Erdoğan to be tracked online on the night of the coup attempt.

Transponders, radio transmitters used to identify and locate aircraft, are normally supposed to be on, but they were required to be turned off out of security concerns during the coup attempt.
Pilot Yurtseven, who worked for THY for 20 years, said he deposited money in Bank Asya to pay for his child’s tuition and that he had no affiliation with the Gülen movement.

While no links between Yurtseven and the movement were discovered, he was fired from his job in February.

According to an earlier report in the Posta daily, Erdoğan asked the two pilots in the plane before takeoff whether they were on his side. The pilots were reported to have said: “We are on your side till the end. We will do whatever is necessary to take you and your family to your destination. We will die together if necessary.”

The military coup attempt on July 15 killed over 240 people. Immediately after the putsch, the Justice and Development Party (AK Party) government along with Erdoğan pinned the blame on the Gülen movement.

Fethullah Gülen, who inspired the movement, strongly denied having any role in the failed coup and called for an international investigation into it, but President Erdoğan — calling the coup attempt “a gift from God” — and the government initiated a widespread purge aimed at cleansing sympathizers of the movement from within state institutions, dehumanizing its popular figures and putting participants of the Gülen movement in jails.

According to a statement from Turkey’s Justice Ministry on July 13, a total of 50,510 people have been arrested while 169,013 others have been the subject of legal proceedings since the failed coup attempt in Turkey on July 15, 2016 on coup charges.
Mind boggling
pi_172416327
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 16:26 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
"Terroristen"

[ afbeelding ]
hebben de Gulenisten onder elkaar "15 juli" al een naam gegeven? zoiets als "shoah", "nakba", "de grote catastrofe" iets dramatisch klinkend in ieder geval
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172416362


Beelden van 'gebombardeerde' kamers van het parlementsgebouw. Zijn er deskundigen in de zaal die kunnen aangeven welke type bom geen brand- of schroeiplekken veroorzaakt?
pi_172416423


Schoonzoon: "Ja, het is zo'n vervelende gebeurtenis, zo'n coup"
pi_172416457
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 16:31 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
[ afbeelding ]

Beelden van 'gebombardeerde' kamers van het parlementsgebouw. Zijn er deskundigen in de zaal die kunnen aangeven welke type bom geen brand- of schroeiplekken veroorzaakt?
Dat kan gewoon de buitenste ring zijn, dan is er slechts schade door de schokgolf.
pi_172416681
Turkse asielzoekers in Nederland blijven in onzekerheid

Honderden naar Nederland gevluchte Turkse Gülenaanhangers wachten al maanden op een beslissing over hun asielaanvraag. ,,Het is een politieke zaak en ze laten ons wachten'', zegt één van hen.

Sinds de mislukte couppoging in Turkije, morgen precies een jaar geleden, vroegen 428 Turken asiel aan in Nederland. Dat aantal is veel hoger dan in voorgaande periodes. Het gaat vermoedelijk om veel Gülenisten, aanhangers van Fethullah Gülen die door Erdogan gezien wordt als de aanstichter van de coup. Zij vrezen in Turkije vervolgd te worden. Het gaat onder meer om studenten, wetenschappers, ondernemers en militairen.

Duitsland en Noorwegen hebben al wel asiel verleend aan Turkse Gülenisten. Dat leverde de landen veel kritiek op van de Turkse president Erdogan. De verhouding tussen Nederland en Turkije is al explosief sinds de rellen rond het Turks consulaat in Rotterdam eerder dit jaar.

Verlengde procedure
In Nederland zijn de Turken in de zogenoemde verlengde asielprocedure geschoven, die is bestemd voor zaken waarin de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) 'meer tijd' nodig heeft voor een zorgvuldige beslissing. De IND heeft dan 15 maanden de tijd om een beslissing te nemen.

,,Voor zover wij weten zijn er nog geen beslissingen genomen in Gülenzaken", zegt Maartje Terpstra van de Vereniging Asieladvocaten Nederland. Wel heeft de IND enkele Turken asiel geweigerd omdat ze niet konden aantonen Gülenist te zijn. ,,Maar de rechter is daar niet in meegegaan, die wil in die zaken eerst weten of de Turkse staat deze mensen mogelijk wel als Gülenaanhanger ziet."

Een jonge, naar Nederland gevluchte Gülenaanhanger, die anoniem wil blijven, diende inmiddels negen maanden geleden een asielaanvraag in. Ook enkele andere familieleden deden dat. Hij heeft niets met de mislukte coup te maken, zegt hij. ,,Onze asielaanvraag is hier nog steeds een politieke zaak en ze laten ons gewoon wachten. Onze advocaat vindt het abnormaal lang duren.''
http://www.ad.nl/binnenla(...)nzekerheid~a9855e83/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_172419455
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 16:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Turkse asielzoekers in Nederland blijven in onzekerheid

ik kan me niet voorstellen dat nederland gulenisten richting turkije zal sturen onder de huidige omstandigheden
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172419879
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 18:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik kan me niet voorstellen dat nederland gulenisten richting turkije zal sturen onder de huidige omstandigheden
Denk het ook niet.

Ze boycotten hun zaken ook.
pi_172420367
Dat zal Nederland nooit doen nee. Zelfs als ze dat zouden willen, dan nog kunnen ze dat zich internationaal gezien niet veroorloven.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 14 juli 2017 @ 20:10:36 #241
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172421707
http://www.telegraaf.nl/t(...)ect_ontbonden__.html

Invloed van Erdogan gaat in alles door
Niet alleen in de economie, maar ook in het voetballen


quote:
Galatasaray meldt dat Wesley Sneijder per direct mag vertrekken.


De 33-jarige Nederlander had nog een contract tot de zomer van 2018, maar dat is ontbonden door de Turkse topclub.

De Turken gaven twee maanden geleden al aan te willen verjongen. Sneijder wilde zelf langer door, maar de nieuwe trainer Igor Tudor vergaf het shirt met rugnummer tien onlangs al aan Younes Belhanda.

De Marokkaan baarde de afgelopen interlandperiode opzien door tegen Oranje te schoppen naar alles wat bewoog
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172423029
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 20:10 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.telegraaf.nl/t(...)ect_ontbonden__.html

Invloed van Erdogan gaat in alles door
Niet alleen in de economie, maar ook in het voetballen

[..]

if you say so...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 15 juli 2017 @ 00:27:52 #243
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172428674
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 21:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

if you say so...
http://www.telegraaf.nl/t(...)trek_Sneijder__.html

De Galatasaray fans zijn niet blij. , maar de club heeft opdracht gekregen van de politiek
Zal het voetbal niet ten voordele komen

quote:
Het nieuws dat Galatasaray het contract van Wesley Sneijder heeft ontbonden, is door de fans van de Turkse topclub slecht ontvangen.

Bij het trainingscomplex van Galatasaray meldden zich vrijdagavond honderden boze fans die hun onvrede uitten jegens het bestuur. Bekijk hier een aantal foto's.

Sneijder was sinds zijn komst aan het begin van 2013 mateloos populair.
De 33-jarige middenvelder pakte twee keer de landstitel met Gala, veroverde drie keer de Turkse beker en net zo vaak de Turkse Super Cup.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 15 juli 2017 @ 00:43:33 #244
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172429010
http://www.telegraaf.nl/b(...)ezoek_Turkije__.html

Hij is echt knetter gek, nog gekker dan Mugabe

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 15-07-2017 01:13:33 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172430298
Iedere succesvolle couppleger zal willen dat de dag van de coup een feestdag is en dat iedereen deze zal vieren.
pi_172430658
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 02:58 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Iedere succesvolle couppleger zal willen dat de dag van de coup een feestdag is en dat iedereen deze zal vieren.
Beter dat een anti-westerse moslim een coup pleegt dan de kemalisten die meestal pro-NATO zijn.15 juli 2016 was een coup die door Erdogan in gang is gezet om zich supermachtig te maken en de kemalistische regime + tegelijkertijd zijn aartsrivaal , de pro-westerse Gulen neer te halen. En dat heeft hij met succes gedaan.
koop
pi_172430780
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 16:31 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
[ afbeelding ]

Beelden van 'gebombardeerde' kamers van het parlementsgebouw. Zijn er deskundigen in de zaal die kunnen aangeven welke type bom geen brand- of schroeiplekken veroorzaakt?
Een forse sloopkogel.
pi_172430801
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 00:27 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

http://www.telegraaf.nl/t(...)trek_Sneijder__.html

De Galatasaray fans zijn niet blij. , maar de club heeft opdracht gekregen van de politiek
Zal het voetbal niet ten voordele komen

[..]

De Galatasarayfans zijn nooit blij geweest met Erdogan. Hij werd in 2011 nog het stadion uitgejoeld. Toen nam de Gülenist en oud speler Hakan Sukur het nog voor hem op via een directe verbinding vanuit de VS. Die sprak toen schande van de supporters van zn oude club.

Of Wesley Sneijder om politieke redenen eruit moet lijkt me nog wat ver gezocht maar indirect zou het kunnen, de politiek reikt in Turkije tot in iedere kleine hoek van de samenleving. Door NL ogen bekenen is het absurd. Voor een verjonging verdient iemand met zijn status een beter afscheid dan een directe deurwijzing. Maar goed, ik verwacht niet dat alles er op low level management niveau veel beter van wordt met die lopende razzias om zogenaamd Gulenisten op te sporen. Als de top van de BV Turkije als een kip zonder kop opereert dan raakt alles eronder de ook het spoor bijster.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 07:53:19 #249
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172431053
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 04:06 schreef herenschoenen het volgende:

[..]

Beter dat een anti-westerse moslim een coup pleegt dan de kemalisten die meestal pro-NATO zijn.

15 juli 2016 was een coup die door Erdogan in gang is gezet om zich supermachtig te maken en de kemalistische regime + tegelijkertijd zijn aartsrivaal , de pro-westerse Gulen neer te halen.

En dat heeft hij met succes gedaan.
Ja de coup is dus zeer geslaagd wil je zeggen
Dat moet voortaan door alle turken in |Europa gevierd worden ter ere van Erdogan , maar helaas is ie niet welkom om dat te doen in Duitsland, Oostenrijk en Nederland

Dus zijn dat Nazi's die Moslims vermoord hebben

Hij had zo graag in heel Europa toegejuicht willen worden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 15 juli 2017 @ 10:04:52 #250
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_172432230
Het is elke dag weer een verrassing met welke schitterende maatregel Erdolf nu weer komt. Topshow!
pi_172433383
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 00:27 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

http://www.telegraaf.nl/t(...)trek_Sneijder__.html

De Galatasaray fans zijn niet blij. , maar de club heeft opdracht gekregen van de politiek
Zal het voetbal niet ten voordele komen

[..]

Kan jij je claim dat het in opdracht van Erdogan was onderbouwen. Dat zou een primeur zijn namelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 15 juli 2017 @ 11:46:10 #252
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172433651
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 11:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

Kan jij je claim dat het in opdracht van Erdogan was onderbouwen.
Dat zou een primeur zijn namelijk.
nee , dat de hele "Gulen-coup " door Erdogan zelf geregeld is kan ik ook niet onderbouwen

Dat Galatasaray weinig meer klaarmaakt met voetbal dat kun je van opaan, die fans hebben dat goed gezien
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 15 juli 2017 @ 11:48:24 #253
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172433693
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 10:04 schreef WheeledWarrior het volgende:
Het is elke dag weer een verrassing met welke schitterende maatregel Erdolf nu weer komt. Topshow!
Ja hij bemoeit zich nu met alles in zijn alwetendheid
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172434062
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 11:46 schreef michaelmoore het volgende:

Dat Galatasaray weinig meer klaarmaakt met voetbal dat kun je van opaan, die fans hebben dat goed gezien
Ach de Turkse voetbal is al jaren in crisis en dit soort acties van kortzichtig financiële prioriteit stellen tonen aan waarom.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 15 juli 2017 @ 17:50:16 #255
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172441007
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 12:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ach de Turkse voetbal is al jaren in crisis en dit soort acties van kortzichtig financiële prioriteit stellen tonen aan waarom.
nee Galatasaray deed het erg goed ,met Sneijder, de fans hebben gelijk
De club heeft gewoon opdracht gekregen om die Nederlander eruit te zetten.
Maar ik denk dat de club geen keuze had.
http://www.nu.nl/voetbal/(...)bij-galatasaray.html

quote:
Fans
De recordinternational van Oranje weet niet welk moment er bovenuit steekt als hij terugkijkt op zijn vier seizoenen bij Galatasaray.
Hij werd onder meer twee keer kampioen van Turkije met de club.

"Ik heb veel onvergetelijke momenten beleefd hier, maar ze staan allemaal los van elkaar.
Ik kan er nu niet één moment uitkiezen.
Ik zal vooral de fans niet vergeten, die altijd achter me zijn blijven staan.
Ik hoop dat ze weer successen zullen vieren in de toekomst."
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172441136
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 17:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee Galatasaray deed het erg goed ,met Sneijder, de fans hebben gelijk
De club heeft gewoon opdracht gekregen om die Nederlander eruit te zetten.
Maar ik denk dat de club geen keuze had.
http://www.nu.nl/voetbal/(...)bij-galatasaray.html

[..]

Dat geneuzel over de fantastische fans zeggen heel veel spelers als ze vertrekken bij een club. Ook al vertrekken ze bij een club zonder echte harde kern.

Dit is gewoon mediatraining.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 19:00:35 #257
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172442465
Stel je voor dat Rutte zich met het voetbal gaat bemoeien , de opstelling , ha ha ha

Gaat ie alle Turken laten wegsturen
http://www.telegraaf.nl/t(...)trek_Sneijder__.html

De opvolger is een echte oranje schopper , dat is goed kennelijk

https://www.telesport.nl/(...)gt-zich-tegen-oranje
quote:
Sneijder wilde zelf langer door, maar de nieuwe trainer Igor Tudor vergaf het shirt met rugnummer tien onlangs al aan Younes Belhanda.

De Marokkaan baarde de afgelopen interlandperiode opzien door tegen Oranje te schoppen naar alles wat bewoog.
quote:
Belhanda had na tien minuten al niet meer op het veld mogen staan, toen hij op schandalige wijze met gestrekt been op Matthijs de Ligt kwam invliegen. En vijf minuten voor rust was ook Wesley Hoedt niet veilig. Toen de centrale verdediger een pass wilde versturen, kwam Belhanda opnieuw met gestrekt been inglijden.


[ Bericht 25% gewijzigd door michaelmoore op 15-07-2017 19:39:56 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172443023
5 redenen waarom Gulenisten de staatsgreep hebben gepleegd / betrokken waren

Geverifieerde en die-hard prominente Gulenisten betrapt op de camera en op militaire locaties tijdens de staatsgreep en dan nog steeds volhouden als Gulenist dat Erdogan het zelf heeft gedaan, dan heb je lef. :')

[ Bericht 41% gewijzigd door #ANONIEM op 15-07-2017 19:41:10 ]
pi_172443284
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 19:39 schreef Triggershot het volgende:
5 redenen waarom Gulenisten de staatsgreep hebben gepleegd / betrokken waren

Geverifieerde en die-hard prominente Gulenisten betrapt op de camera en op militaire locaties tijdens de staatsgreep en dan nog steeds volhouden als Gulenist dat Erdogan het zelf heeft gedaan, dan heb je lef. :')
Wat heeft een Gulenistische professor en een CEO van een Gulen bedrijf te zoeken op de militaire basis van waaruit de coup werd geleid op de dag van de coup?
pi_172443314
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 19:53 schreef polderturk het volgende:

[..]

Wat heeft een Gulenistische professor en een CEO van een Gulen bedrijf te zoeken op de militaire basis van waaruit de coup werd geleid op de dag van de coup?
Precies de vraag die ze ook in Turkije stellen en ze verdacht maakt dus.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 19:55:01 #261
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172443324
quote:
3s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 19:39 schreef Triggershot het volgende:
5 redenen waarom Gulenisten de staatsgreep hebben gepleegd / betrokken waren

Geverifieerde en die-hard prominente Gulenisten betrapt op de camera en op militaire locaties tijdens de staatsgreep en dan nog steeds volhouden als Gulenist dat Erdogan het zelf heeft gedaan, dan heb je lef. :')
ja de hele "coup"" van Erdo lijkt wel erg op de coup van Chavez
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172443424
Als ontkennende Gulenist ben je of een hypocriete hoerenzoon die het nu nog steeds ontkent of je bent zo erg gebrainwashed door je sekte dat je gewoon slachtoffer bent geworden van hun leugens. :')
  zaterdag 15 juli 2017 @ 20:02:13 #263
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172443484
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 19:58 schreef Triggershot het volgende:
Als ontkennende Gulenist ben je of een hypocriete hoerenzoon die het nu nog steeds ontkent of je bent zo erg gebrainwashed door je sekte dat je gewoon slachtoffer bent geworden van hun leugens. :')
Wat is het resultaat van deze erdogan coup??

heel veel ellende voor Turkije
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172443827
Wat ben jij een irritant kutkind zeg. :')
pi_172444193
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 19:54 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Precies de vraag die ze ook in Turkije stellen en ze verdacht maakt dus.
Een paar weken terug was ik ervan overtuigd dat Erdogan zelf de coup had uitgevoerd. Maar ik ben toch gaan twijfelen. Zie het bericht hieronder. Toch is dit geen reden om tienduizenden onschuldige huisvrouwen en leraren in de gevangenis te gooien.


quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 14:26 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ik heb er nog niet naar gekeken. De verklaring van admiraal Hayrettin Imren heeft me aan het twijfelen gebracht. Hij klapte uit de school na ruzie met andere Gulenistische generaals. Weet jij of er betere verklaringen zijn?

http://www.sozcu.com.tr/2(...)-ihbar-etti-1914112/

Dit is wat admiral Hayrettin Imren vertelde:

“Kod adım Seçkin. Kod isim verilmesinin nedeni örgütte var olan gizliliktir. Tuğamiral Nazmi Ekici'nin kod ismi ‘Muhsin', Tuğamiral Ayhan Bay'ın kod ismi ise ‘Abdurrahman'. 10 Temmuz günü öğretmen ‘Mert' kod adlı kişi, çok önemli bir konu için ertesi gün İstanbul'a gitmemiz gerektiğini bildirdi. Ümraniye'de bir eve geldik. Burada Kuzey Deniz Saha eski Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık da vardı. Bana ‘15 Temmuz Cuma gecesi sabaha karşı 03.30'da emir komuta zinciri içinde darbe yapılacağını, sıkıyönetim ilan edileceğini söyledi. Genelkurmay Başkanı'nın da ikna edileceğini anlattı.

Nazmi, cemaatin üst kademeleri ile görüşüyordu. Sisam Adası üzerinden Avrupa'ya geçiş planı yapıldı.

Vertaling:

"Mijn code naam is Seckin. De reden voor de code naamgeving is de geheimhouding die bestaat binnen de organisatie. De code naam van de Admiraal Nazmi Ekici is 'Muhsin', de code naam van admiraal Ayhan Bay is 'Abdurrahman'. Op 10 juli meldde de leraar, Mert, dat we de volgende dag naar Istanbul zouden moeten gaan voor een zeer belangrijke zaak. We kwamen naar een huis in Ümraniye. Er was ook Admiraal Omer Faruk Harmancık, voormalig stafchef van het Noorden Sea Field. Hij vertelde me dat op 15 juli, vrijdagavond om 03.30 's ochtends een krijgswet in de commando wordt verklaard. Ook de hoogste generaal (Hulusi Akar) zal overtuigd worden.

Nazmi had ontmoetingen met de hoogste leiders van de Gulen-beweging. Het plan was om naar Europa te gaan via het eiland Sisam

http://www.sozcu.com.tr/2(...)-ihbar-etti-1914112/
En ook dit bericht.

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 16:36 schreef polderturk het volgende:
Andere bewijsstukken zijn de transcripties van de whatsapp gesprekken die bellingcat ook in handen heeft gekregen. Generaals die orders aannemen van luitenanten. Dat is ongehoord bij seculieren maar de normaalste zaak bij Gulenisten. Die hebben een "abi" systeem. Iemand luistert naar zijn "abi". Ook al heeft hij een hogere rang dan zijn abi. Een abi luistert weer naar zijn eigen "abi" of naar een "bolge imami". Daarom is het bijna onvoorstelbaar dat Gulen niet van de coup af wist. Bevelen worden top-down gegeven en opgevolgd. Zal een groep Gulenisten een coup starten zonder dat hun "abi" ervan af weten en een akkoord hebben gegeven?

De Turkse geheime diensten zijn er achter gekomen en hebben het toen laten gebeuren. De geheime diensten zijn in de Gulen beweging geinfiltreerd en hebben misschien door paniek te zaaien ervoor gezorgd dat de Gulenisten vroeger dan gepland de couppoging zijn begonnen, waardoor het gedoemd was te mislukken.

Wat Erdogan nu echter doet is ongehoord. Duizenden leraren en huisvrouwen die niks met de coup te maken hebben zijn nu de gevangenis ingegooid.

https://www.bellingcat.co(...)yes-of-its-plotters/

https://www.bellingcat.co(...)roup-version-2.6.pdf
  zaterdag 15 juli 2017 @ 20:30:47 #266
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172444212
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 20:16 schreef Triggershot het volgende:
Wat ben jij een irritant kutkind zeg. :')
Het is wel de waarheid, kijk maar naar andere dictators , als Chavez en Mugabe
|Ze denken dat ze overal verstand van hebben , zelfs van voetballen w/ w/ *O* *O*
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172444387
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 20:30 schreef polderturk het volgende:

[..]

Een paar weken terug was ik ervan overtuigd dat Erdogan zelf de coup had uitgevoerd. Maar ik ben toch gaan twijfelen. Zie het bericht hieronder. Toch is dit geen reden om tienduizenden onschuldige huisvrouwen en leraren in de gevangenis te gooien.

[..]

En ook dit bericht.

[..]

Dat Erdogan achter de coup zit geloof ik ook niet. Geloof eerder dat het daadwerkelijk een coup was van tegenstanders maar dat Erdogan wel op de hoogte was d.m.v. infiltratie of verraad bij de coupplegers. Vervolgens heeft Erdogan de coup gebruikt als excuus voor de grote schoonmaak van Gulen aanhangers.

Dat Bellingcat stuk moet ik overigens nog lezen.
pi_172444470
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 20:30 schreef polderturk het volgende:

[..]

Een paar weken terug was ik ervan overtuigd dat Erdogan zelf de coup had uitgevoerd. Maar ik ben toch gaan twijfelen. Zie het bericht hieronder. Toch is dit geen reden om tienduizenden onschuldige huisvrouwen en leraren in de gevangenis te gooien.

[..]

En ook dit bericht.

[..]

Als je onschuldige mensen willens en wetens het leven verpest op basis van vage vermoedens en je heksenjacht ben je natuurlijk net zo goed een bastaard.
pi_172444502
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 20:37 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Dat Erdogan achter de coup zit geloof ik ook niet. Geloof eerder dat het daadwerkelijk een coup was van tegenstanders maar dat Erdogan wel op de hoogte was d.m.v. infiltratie of verraad bij de coupplegers. Vervolgens heeft Erdogan de coup gebruikt als excuus voor de grote schoonmaak van Gulen aanhangers.

Dat Bellingcat stuk moet ik overigens nog lezen.
Laatste is absoluut waar, hoewel hij er al lange tijd mee bezig was noemde hij het niet voor niets een "godsgeschenk".
pi_172444861
Ik durf in Turkije echt geen enkel vorm van kritiek te uiten ;( Toch wel erg.
pi_172444937
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 20:56 schreef Stimorol- het volgende:
Ik durf in Turkije echt geen enkel vorm van kritiek te uiten ;( Toch wel erg.
Doe plzzz, we willen je toch niet terug hier.
pi_172444971
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 19:58 schreef Triggershot het volgende:
Als ontkennende Gulenist ben je of een hypocriete hoerenzoon die het nu nog steeds ontkent of je bent zo erg gebrainwashed door je sekte dat je gewoon slachtoffer bent geworden van hun leugens. :')
Grappig -vervang Gulenist door Erdoganfan en het klopt precies even goed.
pi_172444996
quote:
9s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 20:58 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Doe plzzz, we willen je toch niet terug hier.
Ik durf niet. Her yer jandarma en politie.
pi_172445010
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 20:59 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Grappig -vervang Gulenist door Erdoganfan en het klopt precies even goed.
Nee.
pi_172445024
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:00 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Ik durf niet. Her yer jandarma en politie.
zijn er spanningen? Doe es way pics plaatsen.
pi_172445056
pi_172445063
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:01 schreef Triggershot het volgende:

[..]

zijn er spanningen? Doe es way pics plaatsen.
Nee, maar je voelt wel spanning.

Je denkt dat ik even uit de auto stap om foto's te maken van jandarma en politie? Nahhhhh.
pi_172445073
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:03 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Nee, maar je voelt wel spanning.

Je denkt dat ik even uit de auto stap om foto's te maken van jandarma en politie? Nahhhhh.
Doe gewoon, gebeurt niks. :7
pi_172445077
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:01 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nee.
Tuurlijk wel. Erdogan is slecht. Gulen is ook slecht. Allemaal een pot nat.
pi_172445084
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:02 schreef _ANKA_ het volgende:
[ afbeelding ]
In yo face Gulen :7
pi_172445108
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:03 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Tuurlijk wel. Erdogan is slecht. Gulen is ook slecht. Allemaal een pot nat.
Voor de niet-Turk als jij misschien.
pi_172445155
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:03 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Doe gewoon, gebeurt niks. :7
Als ik de volgende keer weer langs zo een tank geval rij maak ik een foto als het kan.
pi_172445168
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:06 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Als ik de volgende keer weer langs zo een tank geval rij maak ik een foto als het kan.
Zijn er tanks dan?
pi_172445277
Ja, kleine. Je weet dat we vlakbij Dersim wonen he? Daar zijn er wel spanningen. Ik denk daarom die controles etc.
pi_172445286
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:04 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Voor de niet-Turk als jij misschien.
Juist voor de Turken. Maar jij als kaaskop bent gelukkig geen loyaliteit verschuldigd aan deze twee schoften. Pak gewoon een vlaggetje en zwaai naar je nobele vorst.

pi_172445338
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:12 schreef Stimorol- het volgende:
Ja, kleine. Je weet dat we vlakbij Dersim wonen he? Daar zijn er wel spanningen. Ik denk daarom die controles etc.
Bedoel je niet gewoon gepantserde politiewagens?
pi_172445382
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:12 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Juist voor de Turken. Maar jij als kaaskop bent gelukkig geen loyaliteit verschuldigd aan deze twee schoften. Pak gewoon een vlaggetje en zwaai naar je nobele vorst.

[ afbeelding ]


Hij zal als eerste zwichten.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 21:29:49 #288
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172445776
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:03 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Tuurlijk wel. Erdogan is slecht. Gulen is ook slecht. Allemaal een pot nat.
Dictator is altijd slecht nieuws voor een land

Omdat ze overal verstand van denken te hebben, foute beslissingen nemen en investeerders vluchten
Dalende koers van de munteenheid is het logisch gevolg , hoge rente , hoge inflatie , gelijk blijvende of dalende lonen en recessie, gevolgd door opstand

Buitenland dat geen obligaties wil kopen en de geldpers begint te draaien
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172445853
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Dictator is altijd slecht nieuws voor een land
Precies. Deze hele discussie is "wie was de betere vader - Fritzl of Dutroux".
Academisch misschien boeiend; maar echt - het antwoord is "beide waren walgelijk".

Ofwel: Vergeet Turkije. Wees blij dat je in Nederland bent geboren en leeft. Leve koning Willem IV.
  zaterdag 15 juli 2017 @ 21:34:31 #290
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172445909
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:32 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Precies. Deze hele discussie is "wie was de betere vader - Fritzl of Dutroux".
Academisch misschien boeiend; maar echt - het antwoord is "beide waren walgelijk".

Ofwel: Vergeet Turkije. Wees blij dat je in Nederland bent geboren en leeft. Leve koning Willem IV.
http://www.vastgoedmarkt.(...)rtefeuille-101119603

Investeerders nemen de benen

Erdogan is een hele slechte man, erger dan Assad

[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 15-07-2017 22:11:33 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_172448366
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:34 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

http://www.vastgoedmarkt.(...)rtefeuille-101119603

Investeerders nemen de benen

Erdogan is een hele slechte man, erger dan Assad
Een slechtere man dat denk ik ook, maar geen slechtere leider van zijn land dan Assad naar de meeste geldende maatstaven.
pi_172448404
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:34 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

http://www.vastgoedmarkt.(...)rtefeuille-101119603

Investeerders nemen de benen

Erdogan is een hele slechte man, erger dan Assad
pi_172448488
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 23:04 schreef xaban06 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
:Y) :Y) :Y) :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172448507
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:34 schreef michaelmoore het volgende:

Erdogan is een hele slechte man, erger dan Assad
In welk opzicht?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_172449045
Erdogan noemt Guantanamo-gevangenis als voorbeeld

De Turkse president Erdogan neemt als eerste moslimleider de beruchte Amerikaanse Guantanamo-gevangenis waar moslims opgesloten zitten, omdat ze van terrorisme worden verdacht, als voorbeeld.

Hij kreeg enthousiast applaus toen hij zei dat vanaf nu alle gevangenen die worden verdacht van betrokkenheid bij de verijdelde staatsgreep van een jaar geleden dezelfde overall zullen moeten dragen ‘net zoals in Guantanamo’.

Zijn uitspraak volgde op een incident gisteren in een rechtszaal waar een van de verdachten van de coup een T-shirt droeg met als opschrift ‘Hero’ (Held).

Erdogan sprak tienduizenden burgers toe bij de brug over de Bosporus in Istanbul als onderdeel van de herdenkingsceremonies voor de slachtoffers van de mislukte militaire staatsgreep.

De Bosporusbrug was al kort na de traumatische nacht van 15 juli omgedoopt tot de ’15 Juli Martelarenbrug’. Vanavond werd vlak daarbij door Erdogan een monument voor de 249 martelaren ingewijd.

'Landverraders'
In zijn toespraak, die in alle grote steden van het land door honderdduizenden op pleinen werd gevolgd, haalde hij opnieuw uit naar de ‘landverraders’ die aanhangers zijn van zijn voormalige bondgenoot Fathullah Gülen, de ‘terroristen van de PKK en Daes (IS)’ en de sociaaldemocratische oppositieleider Kilicdaroglu.

Hij noemde hem een ‘lafaard’, omdat hij niet de straat opging in de nacht van de staatsgreep ‘maar alles op tv bekeek bij vrienden thuis’. Opnieuw haalde hij fel uit naar Kilicdaroglu, die Erdogan blijft beschuldigen van een ‘gecontroleerde coup’ bedoeld om alle oppositie uit te schakelen.

“Zoals jullie gemerkt hebben, zijn er twee groepen die die uitdrukking gebruiken”, zei Erdogan. “FETÖ-aanhangers en de buitenlanders die hen steunen. En ten tweede de leider van de grootste oppositiepartij”. Erdogan gebruikt voor de Gülen-aanhangers de term FETÖ, een afkorting van de ‘Fethullah Terroristische Organisatie’.

“We zullen deze verraders onthoofden”, zei hij over de Gülenisten die betrokken waren bij de coup.
http://www.ad.nl/buitenla(...)voorbeeld~ae0564ea8/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_172449055
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 23:04 schreef xaban06 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 23:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

:Y) :Y) :Y) :Y)
Zijn jullie nu serieus trots op deze hond?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_172449169
Als hij zijn Guantanamo bouwt op de Turks-en Caicoseilanden wint hij mijn respect als troll wel enigszins.
pi_172449203
https://twitter.com/michaeldaventry/status/886340288108797952

quote:
Twitter users reporting anyone making a mobile phone call in Turkey this evening must first listen to a message from President Erdoğan.
Haha het wordt alleen maar gekker :p
https://twitter.com/sendika_org/status/886340639247478789
pi_172449245
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 21:34 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

http://www.vastgoedmarkt.(...)rtefeuille-101119603

Investeerders nemen de benen

Erdogan is een hele slechte man, erger dan Assad
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 23:02 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Een slechtere man dat denk ik ook, maar geen slechtere leider van zijn land dan Assad naar de meeste geldende maatstaven.
Erger dan Assad? Dan ben je je verstand verloren. Assad heeft meer dan 200.000 burgers gedood, inclusief vrouwen en kinderen. Vele duizenden vrouwen en kinderen zijn gedood doordat ze met bomvaten en chemische wapens zijn gebombardeerd.

Erdogan is slecht, maar het niveau van Assad heeft hij nog niet bereikt.
  zondag 16 juli 2017 @ 00:17:16 #300
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_172449561
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 23:55 schreef polderturk het volgende:

[..]


[..]

Erger dan Assad? Dan ben je je verstand verloren. Assad heeft meer dan 200.000 burgers gedood, inclusief vrouwen en kinderen. Vele duizenden vrouwen en kinderen zijn gedood doordat ze met bomvaten en chemische wapens zijn gebombardeerd.

Erdogan is slecht, maar het niveau van Assad heeft hij nog niet bereikt.
Dat zie ik meer als het gevolg van onkunde dan slechtheid.
pi_172449618
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 23:55 schreef polderturk het volgende:

[..]

[..]

Erger dan Assad? Dan ben je je verstand verloren. Assad heeft meer dan 200.000 burgers gedood, inclusief vrouwen en kinderen. Vele duizenden vrouwen en kinderen zijn gedood doordat ze met bomvaten en chemische wapens zijn gebombardeerd.

Erdogan is slecht, maar het niveau van Assad heeft hij nog niet bereikt.
Die 200000 dode burgers zijn bij hem ruim 200000 burgers die onterecht ontslagen zijn en misschien een hoop daarvan die zonder eerlijk proces opgesloten zijn.

Hij is gelukkig nog niet zo moordzuchtig als Assad, maar hij gaat wel die kant uit als het volk tegen hem blijft rebelleren.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')