abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_171317087




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_171317131
Politie mocht geweld gebruiken tegen Turkse minister Kaya

Als de Turkse minister Fatma Kaya van Familiezaken in maart op geen enkele manier had meegewerkt, had ze in het uiterste geval mogen worden aangehouden. Dat blijkt uit informatie die de NOS heeft verkregen na een WOB-verzoek.

De opdracht haar desnoods aan te houden is saillant, omdat in dat geval desnoods geweld gebruikt zou mogen worden. Daaruit blijkt dat het kabinet bereid was om tot het uiterste te gaan om te voorkomen dat Kaya in Nederland een toespraak zou houden over het Turkse referendum.

Uiteindelijk stapte Kaya zelf uit haar auto over in een Nederlands voertuig dat haar naar Duitsland bracht. Ze werd toen al enige uren tegengehouden in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb zei eerder al in Nieuwsuur dat hij toestemming had gegeven om te schieten mocht de situatie uit de hand lopen.

Stappenplan
De opdracht om de Turkse minister in het uiterste geval aan te houden werd namens het kabinet schriftelijk door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof overgebracht aan de korpsleiding van de Nationale Politie en de Marechaussee.

Volgens de opdracht van het kabinet moesten de politie en marechaussee volgens een stappenplan te werk gaan. Eerst moesten ze de auto van de Turkse minister traceren en haar "dringend te verzoeken direct terug te keren naar het land waar zij vandaan is gekomen".
Om de situatie niet direct te laten escaleren, was de opdracht "haar niet aan te houden en geen onnodig geweld te gebruiken, maar alle overige middelen te gebruiken om haar op veilige wijze te doen begeven naar Duitsland".

Het doel was "op vriendelijke wijze haar medewerking te verkrijgen", schrijft de NCTV aan de korpsleiding van de Nationale Politie. Maar als ze niet meewerkte, moest de minister de toegang tot Nederland worden geweigerd en direct naar Duitsland worden teruggebracht.

Diplomatieke crisis
Indien ze zich tegen de terugkeer naar Duitsland zou verzetten, moest de minister toch worden aangehouden, blijkt uit de opdracht aan de politie en marechaussee. Dat zou zeker hebben geleid tot een nog grotere diplomatieke crisis tussen Turkije en Nederland.

Zover is het niet gekomen, omdat minister Kaya in de nacht van 11 op 12 maart op het allerlaatste moment uit haar gepantserde auto stapte en zich door de politie naar de Duitse grens liet brengen. Ook de beschikking dat haar de toegang tot Nederland werd geweigerd, is daardoor uiteindelijk niet aan haar uitgereikt. Ze werd dus niet tot ongewenst vreemdeling verklaard.

Volgens de interne documenten van het ministerie van Veiligheid en Justitie had de minister kunnen worden aangehouden omdat er geen sprake was van een officiële missie. Nederland had immers niet ingestemd met een missie; daardoor genoot de Turkse minister geen immuniteit.
http://nos.nl/artikel/217(...)f6d98f.1496095588532
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_171317253
Leeft dit topic nog?
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_171317404
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 00:15 schreef SecretPret het volgende:
Leeft dit topic nog?
Het is een beetje een centraal topic. Om te voorkomen dat er telkens een apart topic komt iedere keer als Erdogan weer een land en/of zijn inwoners schoffeert.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_171340197
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 00:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het is een beetje een centraal topic. Om te voorkomen dat er telkens een apart topic komt iedere keer als Erdogan weer een land en/of zijn inwoners schoffeert.
die erdo is wel een beetje mak de laatste tijd lijkt het :O
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171340592
pi_171340595
pi_171340598
pi_171340606
pi_171340705
quote:
10s.gif Op woensdag 31 mei 2017 01:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

die erdo is wel een beetje mak de laatste tijd lijkt het :O
Heeft een kalmeringspiraaltje gekregen in DC van de CIA na de protesten, werkt nog zeker drie weken door.
pi_171345453
quote:
10s.gif Op woensdag 31 mei 2017 03:47 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Heeft een kalmeringspiraaltje gekregen in DC van de CIA na de protesten, werkt nog zeker drie weken door.
ach sooooo
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 mei 2017 @ 14:33:43 #12
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_171348268
quote:
10s.gif Op woensdag 31 mei 2017 01:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

die erdo is wel een beetje mak de laatste tijd lijkt het :O
Dan zit je niet op te letten.
Hij maakt ruzie met iedereen, hij is niet blij met dat trump de koerden aan het bewapenen is,hij laat geen duitse regeringsmedewerkers toe op een basis v. duitsland.
Het is niet zo prominent in het nieuws maar er gebeurt genoeg.
Door al dat gekrakeel van erdo loopt de toeristen-industrie veel geld mis. Wat hem niet in dank wordt afgenomen.
There is only one religion
pi_171355738
  vrijdag 2 juni 2017 @ 08:26:21 #14
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171390629
http://www.telegraaf.nl/b(...)_in_Venezuela__.html

quote:
CARACAS - Venezuela krijgt een referendum waarbij burgers kunnen stemmen over de nieuwe grondwet die president Nicolas Maduro wil invoeren.

Dat heeft Maduro donderdag afgekondigd.
De plannen van Maduro om de huidige grondwet te laten laten herschrijven door een speciaal daarvoor bijeengeroepen burgerraad, zorgen voor veel onrust in het land.
Volgens tegenstanders krijgt hij door die wetswijziging meer macht.
Er zijn al weken rellen en protesten.
Ook vanuit zijn eigen regering is er kritiek.
Nog een president die meer macht wil,, hij denkt wat Erdogan kan, dat kan ik ook *O* 8)7 })
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171496765
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171511015
Europees geld voor Turkije onder de loep

De Europese Rekenkamer onderzoekt de financiële steun die Turkije van de EU heeft gekregen als kandidaat-lidstaat. Turkije ontving in de periode 2007-2013 bijna 2,2 miljard euro aan pre-toetredingssteun en heeft zicht op nog eens zo’n 4,3 miljard. Het geld is bedoeld als ondersteuning voor hervormingen die nodig zijn voor toetreding.

De gesprekken liggen echter al een tijd stil, en de hervormingen in Turkije zijn de afgelopen jaren teruggedraaid, constateert de rekenkamer. De effectiviteit van de steun is nog nooit onderzocht.

Sinds de onderhandelingen in 2006 begonnen, zijn gesprekken over veertien van de 35 voor toetreding benodigde onderwerpen opgestart. Slechts één daarvan, over onderzoek en wetenschap, is afgerond. Een deel van het Europees Parlement wil dat de gesprekken officieel worden opgeschort, waardoor Turkije geen steun meer zou krijgen. Van de lidstaten heeft alleen Oostenrijk zich hard uitgesproken voor beëindiging van de Turkse kandidatuur.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_voor_Turkije__.html
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_171511816
Dat geld zit in de zakken van de AKP politici en daar hebben ze een mooi kollossaal paleis van kunnen bouwen.
  zaterdag 10 juni 2017 @ 09:55:47 #20
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171591186
Triest verhaal met turkije
gaat echt fout daar

IRAN II

http://www.telegraaf.nl/t(...)s__spookstad___.html
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 10 juni 2017 @ 09:59:02 #21
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_171591245
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 09:55 schreef michaelmoore het volgende:
Triest verhaal met turkije
gaat echt fout daar

IRAN II

http://www.telegraaf.nl/t(...)s__spookstad___.html
Wat denk jij. Ik ken ook meerdere mensen die Turkije bewust links laten liggen nu of die hun vakantie daar hebben geannuleerd en nu naar Spanje, Portugal of Griekenland gaan.

Maar Erdo is verder echt een geweldig staatshoofd dat van Turkije een welvarend land gaat maken hoor...
  zaterdag 10 juni 2017 @ 10:19:38 #22
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171591586
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 09:59 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Wat denk jij. Ik ken ook meerdere mensen die Turkije bewust links laten liggen nu of die hun vakantie daar hebben geannuleerd en nu naar Spanje, Portugal of Griekenland gaan.

Maar Erdo is verder echt een geweldig staatshoofd dat van Turkije een welvarend land gaat maken hoor...
Dank zij dat Turkije preferred handelspartner van de EU is

Dat kan ook zo weer over zijn
De Lira zakt steeds verder weg, die wil niemand nog hebben

https://www.wisselkoers.nl/turkse_lira
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 10 juni 2017 @ 10:46:54 #23
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_171591997
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 10:19 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Dank zij dat Turkije preferred handelspartner van de EU is

Dat kan ook zo weer over zijn
De Lira zakt steeds verder weg, die wil niemand nog hebben

https://www.wisselkoers.nl/turkse_lira
Mijn laatste zin was cynisch bedoeld ;)
pi_171658619
quote:
Voor het eerst na de coup dat pro overheid media zo expliciet de vae aanwijst als onderdeel van de coup. Er wordt door de Turken duidelijk gekozen voor escalatie na de move richting Qatar, die op dezelfde lijn zit met Turkije op veel beleidsvlakken

https://www.dailysabah.co(...)n-turkish-government
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 24 juni 2017 @ 03:04:47 #25
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171905938
http://www.nu.nl/buitenla(...)oeken-schrappen.html

quote:
Plannen van de Turkse regering om de evolutieleer van Darwin niet langer te onderwijzen, stuiten in het land op grote weerstand.
De CHP, de grootste oppositiepartij, verwijt de AKP van president Recep Tayyip Erdogan het onderwijs in het land op islamitische leest te willen schoeien.

"Een bewezen theorie uit het onderwijsprogramma schrappen is het minachten van kennis en wetenschap.

De AKP-regering vervangt het door een programma dat elementen van de sharia bevat", zei CHP-parlementariër Baris Yarkadas vrijdag tegen het Duitse persbureau DPA.
Turkije gaat de evolutie theorie als bewezen wetenschap afschaffen
Tja straks zeggen ze ook dat de aarde plat is

Ben benieuwd wanneer Erdogan zich tot profeet laat kronen

Knettergek al die moslims
http://www.telegraaf.nl/b(...)kka_verijdeld__.html
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171905956
quote:
Fixed.
pi_171905982
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 03:04 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.nu.nl/buitenla(...)oeken-schrappen.html

[..]

Turkije gaat de evolutie theorie als bewezen wetenschap afschaffen
Tja straks zeggen ze ook dat de aarde plat is

Ben benieuwd wanneer Erdogan zich tot profeet laat kronen

Knettergek al die moslims
http://www.telegraaf.nl/b(...)kka_verijdeld__.html
Nog een halfjaar te gaan om te zien of de Turkse lira tien cent waard wordt en of anders zou je je account door de shredder doen, benieuwd of je een man van je woord bent wanneer je ongelijk gaat krijgen.
pi_171906009
De lira is de laatste zes maanden stabiel maar met Erdokhan weet je nooit wat zijn volgende avontuur gaat worden.
Het kan alle kanten op :Y
pi_171906051
quote:
De Akp moffelt hele dinosauriers aan informatie weg uit de media dus dit gaat ze ook wel lukken. :')
  zaterdag 24 juni 2017 @ 04:10:54 #30
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_171906117
Erdogan geeft namens de gemeente Istanbul 50 gloednieuwe bussen als verjaardagscadeau aan de president van Guinee, tevens worden buschauffeurs opgeleid en worden alle reserve onderdelen van de bussen niet vergeten.

Check de reactie van de president van Guinee Alpha Condé .

Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_171906135
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:10 schreef TeenWolf het volgende:
Erdogan geeft namens de gemeente Istanbul 50 gloednieuwe bussen als verjaardagscadeau aan de president van Guinee, tevens worden buschauffeurs opgeleid en worden alle reserve onderdelen van de bussen niet vergeten.

Check de reactie van de president van Guinee Alpha Condé .

Hij heeft flink wat banen in de academische sektor laten schrappen waardoor ze stukken minder uitgeven, dus dat kan er wel vanaf.

Waar ligt Guinee Alpha Condé? :')
  zaterdag 24 juni 2017 @ 06:38:59 #32
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171906375
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:10 schreef TeenWolf het volgende:
Erdogan geeft namens de gemeente Istanbul 50 gloednieuwe bussen als verjaardagscadeau aan de president van Guinee, tevens worden buschauffeurs opgeleid en worden alle reserve onderdelen van de bussen niet vergeten.

Check de reactie van de president van Guinee Alpha Condé .

Guinnee

De ergste dictatuur van Afrika en het enige land waar dictator Jammeh van Gambia heen kon en hem asiel wilde geven , daar past Erdogan wel ja

Hij zal ook wel goede vrienden met Mugabe gaan worden

https://fd.nl/economie-po(...)-met-dank-aan-ecowas

http://www.telegraaf.nl/b(...)okploegen_op___.html
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 24 juni 2017 @ 06:45:43 #33
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171906378
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 03:22 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nog een halfjaar te gaan om te zien of de Turkse lira tien cent waard wordt en of anders zou je je account door de shredder doen, benieuwd of je een man van je woord bent wanneer je ongelijk gaat krijgen.
nou , de lira is hard op weg naar het nulpunt, maak je geen zorgen , ik zie we een zekere trend in deze grafiek , vergelijkbaar met Zimbabwe het land van Mugabe, over minder dan 5 jaar is de Turkse lira inderdaad 10 euro cent of minder

Als ik je advies mag geven , leen zo veel je kan in Lira en koop er een huis voor of Euro's

https://www.chartoasis.com/forex/1/eur_try/5_years.html


Heb jij je euros al ingewisseld voor Lira zoals Erdo wil??

https://fd.nl/beurs/11844(...)d-lira-verder-omlaag
quote:
Turkse rente blijft ongewijzigd, lira verder omlaag
De Turkse centrale bank heeft dinsdag de markten verrast door de belangrijkste rente ongewijzigd te laten.

'Kom het buitenlands geld onder je kussen inwisselen voor lira's of goud', zei de president tijdens een toespraak in Ankara.

Volgens hem is de dure dollar niets minder dan een complot tegen Turkije. '

Waarom zouden buitenlandse valuta's meer waarde moeten hebben dan de Turkse lira?'

Begin vorige maand riep hij de mensen in zijn land op hun buitenlandse geld van de hand te doen om de munt te schragen.


[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 24-06-2017 07:06:49 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 24 juni 2017 @ 07:05:49 #34
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_171906407
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:10 schreef TeenWolf het volgende:
Erdogan geeft namens de gemeente Istanbul 50 gloednieuwe bussen als verjaardagscadeau aan de president van Guinee, tevens worden buschauffeurs opgeleid en worden alle reserve onderdelen van de bussen niet vergeten.

Check de reactie van de president van Guinee Alpha Condé .

De ene corrupte schoft omarmt de andere... :r :r :r
  zaterdag 24 juni 2017 @ 07:21:53 #35
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171906446
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 07:05 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

De ene corrupte schoft omarmt de andere... :r :r :r
zijn toekomstige vluchtroute is duidelijk
GUINNEE
Hij zal er wel vast een reserve paleis bouwen om de miljarden van Turkije in onder te brengen
net als Jammeh van Gambia deed

https://www.demorgen.be/b(...)aar-guinee-b3230716/
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171906450
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 06:45 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou , de lira is hard op weg naar het nulpunt, maak je geen zorgen , ik zie we een zekere trend in deze grafiek , vergelijkbaar met Zimbabwe het land van Mugabe, over minder dan 5 jaar is de Turkse lira inderdaad 10 euro cent of minder

Als ik je advies mag geven , leen zo veel je kan in Lira en koop er een huis voor of Euro's

https://www.chartoasis.com/forex/1/eur_try/5_years.html


Heb jij je euros al ingewisseld voor Lira zoals Erdo wil??

https://fd.nl/beurs/11844(...)d-lira-verder-omlaag

[..]

De Lira stond ergens rond 2012 bijna exact in lijn met de dode gulden. Je kon niks met dat gegeven maar het was wel een aardigheidje.

Nu krijg je voor f100,- een 177,- in liras terug en dat verschil gaat alleen maar breder worden. Ondertussen krijgen de meeste mensen gewoon hun salaris zonder correctie en worden veel producten geleidelijk flink duurder. De huisbaas zal de correctie ook gaan toepassen dus voor bepaalde mensen die normaal gesproken het 'net' konden rooien zal dit uiteindelijk wel een strop zijn.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 07:29:01 #37
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171906459
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 07:23 schreef Beathoven het volgende:

[..]

De Lira stond ergens rond 2012 bijna exact in lijn met de dode gulden. Je kon niks met dat gegeven maar het was wel een aardigheidje.

Nu krijg je voor f100,- een 177,- in liras terug en dat verschil gaat alleen maar breder worden. Ondertussen krijgen de meeste mensen gewoon hun salaris zonder correctie en worden veel producten geleidelijk flink duurder. De huisbaas zal de correctie ook gaan toepassen dus voor bepaalde mensen die normaal gesproken het 'net' konden rooien zal dit uiteindelijk wel een strop zijn.
sinds 2000 rekenen we al in Euro he, en sinds 2002 bestaat de gulden niet meer

maar de turken worden niet gecompenseerd voor het waardeverlies en worden snel armer en kunnen minder kopen ook door de veel hogere rente nu
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171906900
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 07:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

sinds 2000 rekenen we al in Euro he, en sinds 2002 bestaat de gulden niet meer

maar de turken worden niet gecompenseerd voor het waardeverlies en worden snel armer en kunnen minder kopen ook door de veel hogere rente nu
Niet helemaal waar.
pi_171907323
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 07:29 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

sinds 2000 rekenen we al in Euro he, en sinds 2002 bestaat de gulden niet meer
Welk deel van dode gulden had ik moeten verduidelijken :')?

quote:
maar de turken worden niet gecompenseerd voor het waardeverlies en worden snel armer en kunnen minder kopen ook door de veel hogere rente nu
Qua salaris worden de meesten niet gecompenseerd. De akp looft wel mooie bonussen uit voor mensen die trouwen en kinderen nemen. Dus misschien valt daar nog slaatje uit te slaan.
pi_171907749
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 06:45 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou , de lira is hard op weg naar het nulpunt, maak je geen zorgen , ik zie we een zekere trend in deze grafiek , vergelijkbaar met Zimbabwe het land van Mugabe, over minder dan 5 jaar is de Turkse lira inderdaad 10 euro cent of minder

Als ik je advies mag geven , leen zo veel je kan in Lira en koop er een huis voor of Euro's

https://www.chartoasis.com/forex/1/eur_try/5_years.html


Heb jij je euros al ingewisseld voor Lira zoals Erdo wil??

https://fd.nl/beurs/11844(...)d-lira-verder-omlaag

[..]

Nu is het ineens over 5 jaar? Terwijl het nog eerst voor het einde van het jaar zou zijn ? Als je een man van je woord bent zou ik mij eerder zorgen om je account als ik jou was.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 11:34:18 #41
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171909734
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 09:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nu is het ineens over 5 jaar? Terwijl het nog eerst voor het einde van het jaar zou zijn ? Als je een man van je woord bent zou ik mij eerder zorgen om je account als ik jou was.
nou dat lijkt me sterk
wijs me die post aan

zelfs de Zimbabwaanse dollar is niet in tijd van 5 maand van normaal naar 1000.000 dollar tegen de euro gegaan

maar de turkse lira is al aardig op weg toch ?

daar gaat wel 5 jaar overheen voor die op 1000 lira tegen de euro staat
https://www.valuta.nl/turkse_lira


maak gebruik van deze kennis en leen in lira , alles wat je kan,
Erdogan wil toch de rente niet omhoog doen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 24 juni 2017 @ 12:03:03 #42
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_171910351
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:20 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Hij heeft flink wat banen in de academische sektor laten schrappen waardoor ze stukken minder uitgeven, dus dat kan er wel vanaf.
Ze geven helemaal niet minder uit, ze geven juist gigantisch veel meer uit om de economische cijfers kunstmatig hoog te houden.
  zaterdag 24 juni 2017 @ 18:35:44 #43
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171919091
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 04:20 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Hij heeft flink wat banen in de academische sektor laten schrappen waardoor ze stukken minder uitgeven, dus dat kan er wel vanaf.

Waar ligt Guinee Alpha Condé? :')
guinee is africa
https://www.google.nl/map(...)9.945587!4d-9.696645
Alpha Condé is de dictator , erger dan erg
https://nl.wikipedia.org/wiki/Guinee


http://www.mo.be/artikel/guinee-op-de-rand-van-de-afgrond
Erdogan is druk met allerlei criminele landen vrienden te worden , waarom??/

[ Bericht 13% gewijzigd door michaelmoore op 24-06-2017 19:01:52 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171921327
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 11:34 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nou dat lijkt me sterk
wijs me die post aan

zelfs de Zimbabwaanse dollar is niet in tijd van 5 maand van normaal naar 1000.000 dollar tegen de euro gegaan

maar de turkse lira is al aardig op weg toch ?

daar gaat wel 5 jaar overheen voor die op 1000 lira tegen de euro staat
https://www.valuta.nl/turkse_lira

maak gebruik van deze kennis en leen in lira , alles wat je kan,
Erdogan wil toch de rente niet omhoog doen

quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 13:44 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

lees je wel het hele artikel dan??

[..]

wedden dat het eind dit jaar nog 10 euro cent voor een lira is ??
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 13:47 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Deal, diegene die ongelijk heeft doet z'n account door de shredder. Durf je het aan poepie?
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 april 2017 21:34 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja poepie.
stelletejes domme sukkels


gooien hun eigen land voor de grabbles
Nogmaals. ben benieuwd of je een man van je woord bent.

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2017 20:26:17 ]
  zaterdag 24 juni 2017 @ 21:24:44 #45
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171922495
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 20:24 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

Nogmaals. ben benieuwd of je een man van je woord bent.

Nu is de LIRA een 25 euro cent
ik denk dat het inderdaad wel rond de 10 cent kan zitten ja
De LIRA komt van 50 |Euro cent

de lira gaat nog veel en veel verder down the drain , gewoon om dat ie niet aan de euro gekoppeld
en omdat Erdogan geen verstand van economie heeft en zich er wel mee bemoeit
.
account door de shredder is onzin
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171922583
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]


.
account door de shredder is onzin
Dacht ik al, lafaard.

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2017 21:28:29 ]
  zaterdag 24 juni 2017 @ 21:31:02 #47
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171922636
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:28 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dacht ik al, lafaard.
krijg nu al 4 lira voor een euro

straks ongeveer 6 lira, dat is de TREND


dat is al 50% waarde daling in EEN jaar , dat is al hyperinflatie
dat is al venezuela of zimbabwe
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_171922718
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:31 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

krijg nu al 4 lira voor een euro

straks 6 lira

dat is al 50% waarde daling in EEN jaar , dat is al hyperinflatie
dat is al venezuela of zimbabwe
Je bent een lafaard die niet eens de uitdaging aandurft nadat je eerst hebt ingestemd over een punt wat je minimaal 10x op FOK! hebt beweerd, je bent niet eens meer serieus te nemen, lafbek.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2017 21:35:36 ]
pi_171922797
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:31 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

krijg nu al 4 lira voor een euro

straks ongeveer 6 lira, dat is de TREND


dat is al 50% waarde daling in EEN jaar , dat is al hyperinflatie
dat is al venezuela of zimbabwe
Het laatste half jaar is het stabiel dus stabiliteit is ook een trend :P
  zaterdag 24 juni 2017 @ 22:00:13 #50
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_171923270
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 21:37 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Het laatste half jaar is het stabiel dus stabiliteit is ook een trend :P
klopt, was in het verleden ook zo, het totaalplaatje heet dan een totaaltrend

https://www.valuta.nl/turkse_lira

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 24-06-2017 22:28:58 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')