abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_171243055
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171243334
Met iedere aanslag die men aan IS toeschrijft in Europa neemt de steun voor Iran in Syrië toe.

Je zou bijna denken dat Iran er daadwerkelijk achter zit.
  zaterdag 27 mei 2017 @ 13:28:41 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171243779
Duurt niet lang meer en de oostflank van Khanasser Road is afgedekt:

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171251167
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 13:00 schreef WammesWaggel het volgende:
Met iedere aanslag die men aan IS toeschrijft in Europa neemt de steun voor Iran in Syrië toe.

Je zou bijna denken dat Iran er daadwerkelijk achter zit.
:')
  zaterdag 27 mei 2017 @ 19:09:50 #5
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171252560
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 13:00 schreef WammesWaggel het volgende:
Met iedere aanslag die men aan IS toeschrijft in Europa neemt de steun voor Iran in Syrië toe.

Je zou bijna denken dat Iran er daadwerkelijk achter zit.
:')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 27 mei 2017 @ 19:10:53 #6
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171252593
Tijgers maken kebab van ISIS.

MIG29_ twitterde op zaterdag 27-05-2017 om 17:52:00 Breaking || SAA Tiger forces liberate Maskaneh Tran Station and its buildings East Aleppo cs https://t.co/IxIyDHMsvU reageer retweet
MIG29_ twitterde op zaterdag 27-05-2017 om 17:59:59 Breaking || East Aleppo CS more and more villages liberated today By Tiger forces South -west Maskaneh .. i will News it Soon reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 27 mei 2017 @ 19:21:49 #7
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171252903
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_171259931
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 27 mei 2017 @ 23:34:55 #9
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171260218
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 23:25 schreef SecretPret het volgende:
[ afbeelding ]
:') AA als bron.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_171260259
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 23:34 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

:') AA als bron.
Niks mis mee. Vertel me maar wat er niet klopt aan dit plaatje.
tevens dit: http://www.4imn.com/news-agencies/
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 27 mei 2017 @ 23:43:00 #11
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171260455
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 23:36 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Niks mis mee. Vertel me maar wat er niet klopt aan dit plaatje.
tevens dit: http://www.4imn.com/news-agencies/
1) AA weet niet welk het volgende doel is.

2) Geeft geen bewijs dat die regio's bestolen worden.

3) AA vergeet blijkbaar dat terroristen opslagplaatsen vol met voedsel hebben en dat voedsel alleen voor de terroristen houden.

4) AA vergeet ook te zeggen dat de terroristen kans krijgen om zich vrijwillig over te geven voor een offensief begint.

5) Het taalgebruik van AA toont aan dat het geen neutrale bron is.

6) Op wat is de beoordeling van AA gebaseerd?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_171261358
Wat is de stand van zaken in Mosul?
pi_171261827
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 23:43 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

1) AA weet niet welk het volgende doel is.

2) Geeft geen bewijs dat die regio's bestolen worden.

3) AA vergeet blijkbaar dat terroristen opslagplaatsen vol met voedsel hebben en dat voedsel alleen voor de terroristen houden.

4) AA vergeet ook te zeggen dat de terroristen kans krijgen om zich vrijwillig over te geven voor een offensief begint.

5) Het taalgebruik van AA toont aan dat het geen neutrale bron is.

6) Op wat is de beoordeling van AA gebaseerd?
last but not least. DIT IS MAAR EEN FUCKING INFOGRAPHIC. :{w
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_171293193
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2017 00:10 schreef Pleun2011 het volgende:
Wat is de stand van zaken in Mosul?
Bijna volledig in handen van Irak. Zou binnen een week zo kunnen zijn.
pi_171300023
PMU, ook wel bekend als de sjiitische milities, hebben vanuit Irak de grens met Syrië bereikt.
  maandag 29 mei 2017 @ 15:27:30 #16
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171302123
Dat gaat de operaties voor SAA in de nabije toekomst vergemakkelijken.

Maskanah nu vanaf het noorden en westen ingesloten, alleen zuidelijk is er nog een vluchtweg voor ISIS-ratten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 29 mei 2017 @ 16:13:10 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171303295
Trouwens:



Bij de PMU.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171304033
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171304275
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 16:13 schreef Szura het volgende:
Trouwens:

[ afbeelding ]

Bij de PMU.
hier?

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 29-05-2017 om 14:47:21 @Hammurabi_News NW. #Iraq: for 1st time #Iran|ian-backed Popular Mobilization Forces (#PMU) announce they reached t… https://t.co/Cl08nXfxJ9 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171323402
gewoon alles platgooien...

wat oudere tweets

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 24-02-2017 om 13:02:32 #Raqqa: nothing left of Military Housing inside former Division 17. https://t.co/TFqAWxltOT https://t.co/NNC3MhKEfq reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 24-02-2017 om 13:09:42 #Raqqa: Silos overlooking main #ISIS defense line (double barrier) wiped out last month by airstrikes.… https://t.co/KXkD1dwKBH reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 24-02-2017 om 13:31:41 #Raqqa: #ISIS double defense line meticulously targeted by US-led Coalition since 2015. https://t.co/i472VnFSUo reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 30 mei 2017 @ 13:39:33 #21
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_171324772
http://www.newsweek.com/m(...)-against-isis-617035

Mooi nieuws; Mattis zegt te gaan voor uitroeien van IS in plaats van ervoor te zorgen dat die klootzakken zich over de wereld verspreiden.

quote:
U.S. Secretary of Defense James ‘Mad Dog’ Mattis announced Sunday that the U.S. military had shifted strategy in the battle to defeat the Islamic State militant group (ISIS) in Iraq and Syria, resorting to “annihilation tactics.”

Mattis, speaking to CBS’ Face the Nation, said the forces battling to end the group’s self-styled “caliphate” in the Middle East, had changed their approach from attrition—denying the group’s fighters of its bases and supplies—to all-out destruction.

“Our intention is that the foreign fighters do not survive the fight to return home to North Africa, to Europe, to America, to Asia, to Africa, we are not going to allow them to do so,” Mattis said. “We are going to stop them there and take apart the caliphate.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_171330109
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 13:39 schreef EdvandeBerg het volgende:
http://www.newsweek.com/m(...)-against-isis-617035

Mooi nieuws; Mattis zegt te gaan voor uitroeien van IS in plaats van ervoor te zorgen dat die klootzakken zich over de wereld verspreiden.

[..]


Wat is het nieuws precies?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171339873
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2017 00:10 schreef Pleun2011 het volgende:
Wat is de stand van zaken in Mosul?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171345360
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-05-2017 om 10:10:15 S. #Syria: #FSA launched large overnight counter-attack, forcing #Iran|ian-backed militias to pull back to Zaza CP ~100 km from Al-Tanf. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-05-2017 om 12:08:54 S. #Syria #FSA assault vs #Iran|ian-backed forces was preceded by a barrage of Grad rockets on their positions. #RuAF airstrikes reported. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 mei 2017 @ 15:13:58 #26
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171349454
quote:
10s.gif Op woensdag 31 mei 2017 12:23 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-05-2017 om 10:10:15 S. #Syria: #FSA launched large overnight counter-attack, forcing #Iran|ian-backed militias to pull back to Zaza CP ~100 km from Al-Tanf. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-05-2017 om 12:08:54 S. #Syria #FSA assault vs #Iran|ian-backed forces was preceded by a barrage of Grad rockets on their positions. #RuAF airstrikes reported. reageer retweet
Twitter-terreinwinst?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171351836
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:13 schreef Szura het volgende:

[..]

Twitter-terreinwinst?
Poging nummer 100.000.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 31 mei 2017 @ 17:25:39 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171353132
Amaq-oprichter kapot geknald ^O^.

https://twitter.com/sayed_ridha/status/869934684469248002

Zal er werkelijk iemand verbaasd zijn dat het voorheen een 'oppositie-reporter/activist' was?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171366057
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:13 schreef Szura het volgende:

[..]

Twitter-terreinwinst?
Ik heb iig geen terreinwinst pica's gezien van de assadisten die dichterbij tanf zijn gekomen terwijl ze wel een nieuwe aanval hadden afgekondigd ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171366084
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 17:25 schreef Szura het volgende:
Amaq-oprichter kapot geknald ^O^.

https://twitter.com/sayed_ridha/status/869934684469248002

Zal er werkelijk iemand verbaasd zijn dat het voorheen een 'oppositie-reporter/activist' was?
Leuk dat strooien met frames. Tuurlijk waren het oppositie reporters geweest pre Isis tijdperk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171366460
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 juni 2017 @ 09:15:50 #32
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171368590
quote:
YPG terrorists dit dat. Niet echt een objectieve bron no?
pi_171369006
quote:
Is dit niet gewoon het inmasseren van de strijd die Assad/Iran met PMU straks mogelijk gaat leveren met de Koerden?
pi_171380848
quote:
2s.gif Op donderdag 1 juni 2017 09:42 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Is dit niet gewoon het inmasseren van de strijd die Assad/Iran met PMU straks mogelijk gaat leveren met de Koerden?
perhaps, maar ik begrijp de context niet helemaal.

dit is ook interessant, hasd shabi wordt steeds belangrijker in sinjar en wat het doet met de kdp pkk machtspel

The End of the PKK in Sinjar? How the Hashd al-Sha’bi Can Help Resolve the Yazidi Genocide
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171389592
wordt steeds gezelliger dat stukje woestijngebied

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 01-06-2017 om 18:52:32 S. #Syria: pro-Assad & Hezbollah deployed a large armoured force (20+ tanks & BMPs, incl. T-90) vs #ISIS.… https://t.co/LD8PL9w8tT reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 01-06-2017 om 21:51:56 3 Hezbollah members, including a commander (1st one), killed by #FSA and #ISIS in battles to control the desert between #Syria and #Iraq. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-06-2017 om 00:03:07 S. #Syria: US deployed more troops, equipment & airpower to protect Al-Tanf Base as #Iran|ian-backed forces move closer to "security zone". reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171389635
Een basis in de woestijn veroveren lijkt mij een kansloos verhaal als Amerikaanse luchtsteun flink is en de basis goed voorbereid blijkt te zijn.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 02:12:22 #37
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171389646
Die Amerikanen hebben daar geen zak te zoeken met hun basis
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171389661
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 02:11 schreef WammesWaggel het volgende:
Een basis in de woestijn veroveren lijkt mij een kansloos verhaal als Amerikaanse luchtsteun flink is en de basis goed voorbereid blijkt te zijn.
in theorie is dat inderdaad lastig, maar de grote vraag is, gaan de amerikanen all in voor de backing van hun mensen of gaan ze toch zich terugtrekken als de confrontatie echt dreigt te escaleren, wanneer de russen all in gaan.

dat valt nog te bezien
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171389669
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 02:12 schreef Szura het volgende:
Die Amerikanen hebben daar geen zak te zoeken met hun basis
feit is dat ze er zitten en met die realiteit moet nu gedeald worden. het is imo iig het interessantste stukje syrie conflict atm. wat er allemaal in de rest van het land gebeurt is redelijk voorspelbaar, maar tanf kan best voor verrassingen zorgen, maar misschien schat ik de amerikanen te hoog in :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 juni 2017 @ 02:32:05 #40
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171389757
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 02:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

feit is dat ze er zitten en met die realiteit moet nu gedeald worden. het is imo iig het interessantste stukje syrie conflict atm. wat er allemaal in de rest van het land gebeurt is redelijk voorspelbaar, maar tanf kan best voor verrassingen zorgen, maar misschien schat ik de amerikanen te hoog in :')
Rusland kennende bombarderen ze liever die FSA-slaafjes naar de gallemiezen, dan hebben de Yanks niks meer voor om in Zuid-Syrië te zitten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171389771
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 02:32 schreef Szura het volgende:

[..]

Rusland kennende bombarderen ze liever die FSA-slaafjes naar de gallemiezen, dan hebben de Yanks niks meer voor om in Zuid-Syrië te zitten.
voor de hand liggend uiteraard maar dat moet dus blijken
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171389827
Ik zou mijn geld er niet op inzetten dat de VS gewoon vertrekken zal, ook ivm Jordanië.
Maar... het kan daar lopen.
pi_171390186
Salaftjes/Soennietjes krijgen op alle fronten klappen.

Shi'at Ali _O_
pi_171390391
What’s going on with Qatar?

https://www.washingtonpos(...)m_term=.4b31165dc523

Qatar/Turkije vs Saudi/UAE/Egypte

Nice :7
  vrijdag 2 juni 2017 @ 08:53:06 #45
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_171390928
quote:
10s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 17:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat is het nieuws precies?
Dat de Amerikaanse minister van defensie (toch?) zegt dat het de bedoeling is dat IS en hun vriendjes tot op de laatste man worden afgeknald. De huidige generatie politici zal normaliter toch proberen die griezels tot overgave te dwingen en gevangen te nemen, met zo weinig mogelijk slachtoffers. Vervolgens worden ze na een paar jaar 'geresocialiseerd' weer op de wereld los gelaten maar het merendeel zal blijken nog steeds knettergek te zijn.

Als voor IS blijkt dat het kalifaat overdedigbaar is, kunnen ze ervoor kiezen om de vijand tot op de laatste man te bevechten en het martelaarschap te verdienen, maar het zou een geweldige grap zijn als ze zich massaal zouden overgeven als daar amnestie tegenover stond.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_171401316
sunni extremisten vs sjia extremisten.

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-06-2017 om 16:41:51 NW. #Iraq: #Iran|ian-backed forces led by Kataib Imam Ali close to reach vital #ISIS supply line on #Syria|n border… https://t.co/3Gjjc6ayTt reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171401790
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 juni 2017 @ 18:44:24 #50
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171402183
Weg tussen Maskanah en Raqqa nu ook afgesneden. Laat ISIS lekker wegrotten in Maskanah, niet teveel manschappen tegenaan gooien met urban warfare.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')