abonnement Unibet Coolblue
pi_171214282
Ze maakte ook best wel toffe muziek vroeger.

  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 26 mei 2017 @ 04:08:42 #35
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_171214324
Ik ben uit 88 en heb al een hekel aan de moderne herrie die voor muziek moet doorgaan maar ben dan ook al bijna dertig dan ben je al één oudere.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_171214328
Soms maakt die muts best toffe nummers.

  Moderator vrijdag 26 mei 2017 @ 10:12:11 #46
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_171215714
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 01:56 schreef naamdrager het volgende:
Ik denk zelf dat het ook gewoon te maken heeft met gebrek aan kwaliteit. Vroeger (zeg maar tot ergens in de jaren '80, voor m'n gevoel) was kwaliteit nog een aardige factor in de hitlijsten. Iets moest 'goed', en origineel zijn om populair te worden. Dat is tegenwoordig heel anders: de top 40 wordt nu bepaald door commercieel gedreven muziek, die eindeloos dezelfde formule kopieert in de hoop dat er geld mee verdiend kan worden, met als resultaat dat alles op elkaar lijkt. Neem alleen al die epidemie van de laatste jaren van liedjes met precies datzelfde latin-achtige ritme dat gaat van 'boem-beboemboem, boem-beboemboem' (heeft dit trouwens een naam, ik zou het graag willen weten). Popmuziek móet tegenwoordig zo klinken dat het meteen de eerste keer dat je het hoort voor je oren toegankelijk is, en daarmee is originaliteit eigenlijk per definitie uitgesloten.

Wat ik hier vooral stom aan vind, is dat mensen werkelijk gaan denken dat 'de muziek' tegenwoordig niet meer goed is. Dat is onzin, top 40-popmuziek is tegenwoordig waardeloos, maar kwaliteitsmuziek bestaat nog steeds, je moet er alleen zelf naar op zoek want het vindt z'n weg niet meer naar de grote radiozenders.
Top 40 is altijd al de plek geweest voor genre formules. Als je door oude top40s bladert zit het bijna net zo vol met meuk als de huidige tijd (of iig van voor het streamen) de top40 is niet echt een goede graadmeter meer.

Volgensmij is goede muziek in elk tijdperk aanwezig en slechte ook. En wat je leuk vind kan soms in het ene tijdperk een beetje op de achtergrond zitten terwijl het in een later tijdperk weer terugkomt... Er zit altijd wel iets tussen wat tof is.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 26 mei 2017 @ 12:25:03 #47
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_171218451
Simpel; als puber hoor je veel dingen voor het eerst.

Als je wat langer in het muziekwereldje zit, dan hoor je in muziek van nu heel veel ouds en bekends.

(uitzonderingen daargelaten)

Beetje "been there, done that"-principe :Y
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_171221892
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 00:36 schreef SpecialK het volgende:
Mensen die echt van muziek houden weten dat elk genre, elke tijd en elk land goede muziek voortbrengt en dat het het waard is om dat te ontdekken en om up to date te blijven. Maar dat is 5% van de bevolking. Mensen die echt oprecht kunnen genieten van goede muziek, van muzikaal talent, wat voor vorm het ook aanneemt.

De overige 95% zijn mensen die muziek waarderen op een oppervlakkige manier. Ze horen het, het vult stilte op op het werk, het bindt zich langzamerhand aan hun beleving van die periode in hun leven. En als ze ouder worden en ze wat meer keuze hebben over de muziek die ze luisteren zullen ze dus altijd kiezen voor oude muziek wat referentie geeft aan het verleden.

Wat dat betreft. Als ik weer een zure babyboomer hoor kankeren op "de muziek van tegenwoordig" weet ik meestal wel hoe laat het is. Het verraad een vorm van gebrekkigheid in de persoon die het roept.

Stapje achteruit doen, en lekker laten pruttelen die lemmings.
Klopt. Ik ben een oudere 'jongere' en ik hou van muziek. Probeer zo goed mogelijk bij te blijven hoewel het me steeds meer moeite kost.
Ik ben van de TV-generatie en heb dus niet zoveel met het zoeken op internet naar nieuwe geluiden.

Waar ik wel een bloedhekel aan heb zijn leeftijdgenoten die mijn muzieksmaak met de grond gelijk maken omdat het niet meer van 'deze tijd' zou zijn.
Wat is er mis met bijv. Kate Bush of Chi Coltrane? Goede muziek blijft goede muziek.
En dat geldt voor alle genres, of dat nu klassieke muziek is, of jazz, of disco of soul of punk of rock of wat dan ook.

Wel wil ik zo eerlijk zijn om te zeggen dat niet alle genres mij aanspreken, vooral niet de 'moderne' genres. Voor mijn gevoel lijkt het allemaal op elkaar en ik hoor het verschil echt niet.
  Moderator vrijdag 26 mei 2017 @ 15:19:48 #49
9859 crew  Karina
Woman
pi_171222341
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 10:12 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Top 40 is altijd al de plek geweest voor genre formules. Als je door oude top40s bladert zit het bijna net zo vol met meuk als de huidige tijd (of iig van voor het streamen) de top40 is niet echt een goede graadmeter meer.

Volgensmij is goede muziek in elk tijdperk aanwezig en slechte ook. En wat je leuk vind kan soms in het ene tijdperk een beetje op de achtergrond zitten terwijl het in een later tijdperk weer terugkomt... Er zit altijd wel iets tussen wat tof is.
Vanwege jouw post heb ik toch even de top40 erbij gepakt om te luisteren wat daar nou tegenwoordig in staat. En, (niet slaan!) de nummer 1 vind ik leuk *O* (reggaeton volgens mij?)


En die van Enrique Iglesias is ook prima (beetje zelfde genre).

Verder vind ik de nummers van Pitbull over het algemeen ook leuk.

Maar in antwoord op de vraag: denk dat je toch een beetje in je jeugd blijft hangen qua muziek. vanwege herinneringen misschien?
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_171223452
Ik ben een ouwe zak en amateurmuzikant.

De "moderne" muziek is in mijn ogen helemaal geen muziek maar geluidsbehang net als wat je in de lift te horen krijgt.

Er zijn geen muziekkanten betrokken bij het maken van elektronische muziek.
Het betreft dus in mijn optiek programmatuur en net als in Excel en andere sofrware kan ik daar geen muziek in herkennen.

Muziek is ambachtelijk handwerk dus met een echte drummer en andere echte live spelende muzikanten.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')