Pils of bier zit wel degelijk een verschil in.quote:Op dinsdag 23 mei 2017 13:23 schreef Keyos het volgende:
Boeit me echt geen ******* of het patat of friet is, ben een Rotterdammer en gebruik dat zelfs door elkaar volgens mij. Net als de woorden 'pils' of 'bier' (al associeer ik bier vaker met Belgisch spul).
Is ook zo, maar het gebeurt meer dan zat dat ik aan een bar zeg ' doe mij maar een biertje', terwijl het gewoon een pils van de tap is.quote:Op dinsdag 23 mei 2017 13:24 schreef ElDinosaur het volgende:
[..]
Pils of bier zit wel degelijk een verschil in.
Pils is altijd bier, maar bier is niet altijd pils.quote:Op dinsdag 23 mei 2017 13:25 schreef Lokasenna het volgende:
Wat is het verschil eigenlijk? Ik drink het niet dus ik heb geen idee.
Ja maar wat maakt sommige bieren een pils?quote:Op dinsdag 23 mei 2017 13:25 schreef ElDinosaur het volgende:
[..]
Pils is altijd bier, maar bier is niet altijd pils.
Slotje.
Hey eindelijk komt er iets leuks uit je toetsenbordquote:
quote:Op dinsdag 23 mei 2017 13:26 schreef Lokasenna het volgende:
[..]
Ja maar wat maakt sommige bieren een pils?
quote:Pils (ook pilsener of pilsner genoemd) is een soort bier dat voor het eerst door de Duitser Josef Groll in de stad Pilsen (Tsjechisch: Plzeň) in het voormalige Oostenrijk-Hongarije en het huidige Tsjechië werd gebrouwen. De naam is afgeleid van de naam van de stad. Pils bevat ongeveer 5% alcohol. Het is een ondergistend bier met een goudgele kleur. Pils komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 4 graden Celsius.
Pils wordt gebrouwen uit mout, water, hop en gist. Soms worden suiker en ongemoute granen (maïs, gerst en anderen) toegevoegd. Deze laatste ingrediënten verhogen wel het alcoholgehalte, maar voegen weinig toe aan de smaak. Soms wordt er karamel toegevoegd om de kleur wat donkerder te maken. Het toevoegen van hulpstoffen is echter hoogst ongebruikelijk in Duitsland (Reinheitsgebot). Na het lageren wordt het bier meestal gefilterd, waardoor een heldere vloeistof ontstaat en een groot deel van de smaak verloren gaat.
Pils heeft de reputatie een vrij zwakke smaak te hebben. Zeker de grote merken gebruiken een commerciële receptuur die een zo groot mogelijk publiek moet aanspreken en daardoor weinig karakteristiek is. Kleinere pilsbrouwers komen vaker met uitgesproken hoppige, ongefilterde pilseners, die ook door liefhebbers van speciaalbier worden gewaardeerd.
Dit hoor ik ook dagelijks maar waarschijnlijk wordt het snel vergeten na alle poep die erna uit mijn toetsenbord komt.quote:Op dinsdag 23 mei 2017 13:26 schreef Elvi het volgende:
[..]
Hey eindelijk komt er iets leuks uit je toetsenbord
Ja. En hoe voelt dat zelfinzicht nou?quote:Op dinsdag 23 mei 2017 13:30 schreef dopfles1 het volgende:
[..]
Dit hoor ik ook dagelijks maar waarschijnlijk wordt het snel vergeten na alle poep die erna uit mijn toetsenbord komt.
Gemengde gevoelens maar ben druk bezig mijn e leven te verbeteren, dat is wel positief voor jullie denk ik.quote:
Voor jezelf vooralquote:Op dinsdag 23 mei 2017 13:34 schreef dopfles1 het volgende:
[..]
Gemengde gevoelens maar ben druk bezig mijn e leven te verbeteren, dat is wel positief voor jullie denk ik.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |