abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_171135022
Het centrale topic voor al je ervaringen met luchtvaartmaatschappijen. Deel 10 alweer!
Van Easyjet tot Singapore Airlines en van KLM tot Uzbekistan Airways.

p006_0_1.jpg

Als je in dit topic iets post, geef dan ook even het onderstaande aan:

# Maatschappij
# Traject
# Vertraging
# Vriendelijk personeel
# Eten
# Entertainment
# Algehele indruk
# Eventueel informatie over de luchthavens

Voor al je vragen over vliegen kun je terecht in: [Centraal] Vragen over vliegen #2
En voor je awards, miles and more in:Frequent Flyer Programma's #1

Vorige delen:
Reeks Luchtvaartmaatschappijen - ervaringen en vluchtverslagen

[ Bericht 21% gewijzigd door UIO_AMS op 05-10-2017 10:07:41 ]
Jesus saves but death prevails.
pi_171135023
Ik update de OP morgen wel. Ben benieuwd of we van dit topic ooit nig een nieuw deel gaan zien. Vorige deed er vijf jaar over B-)
Jesus saves but death prevails.
  maandag 17 juli 2017 @ 23:08:49 #3
48439 DutchTrain
De wereld is (g)een pretpark!
pi_172495214
Om dit topic toch nog eens goed te beginnen...

... wat begon met een tip hier in TRV / [TRV] Nieuws en aanbiedingen #10 werd een avondje puzzelen met vluchten en dus een vlucht met de -volgens sommigen iconische- vlucht BA001 van London City naar New York JFK. Dat als onderdeel van een reis naar New York, Chicago en een stukje Florida.

# Maatschappij
British Airways

# Traject
London City - New York JFK met een tankstop in Shannon
Met de speciale volledige business class uitvoering van een Airbus A318. Ofwel, waar normaal 148 mensen zitten, zijn er nu maar 32 stoelen. Waarvan er bij deze vlucht ook nog maar eens 20 bezet waren. Voor deze vlucht, die 1x per dag uit beide richtingen vertrekt, is er een speciale lounge op London City, waar er wat hapjes en drankjes zijn.
De tankstop in Shannon wordt nuttig gebruikt, omdat er ook meteen de Amerikaanse grenscontrole is. Zodoende kan het vliegtuig landen op een binnenlandse terminal op JFK, waarvandaan je dan zonder verdere controle verder kunt.

35149875314_c5f5daacea.jpg

# Vertraging
kwartiertje, omdat het nog een beetje druk was voor de transatlantische oversteek. Dat werd goedgemaakt door een fraai rondje over Manhattan

35857599601_a99c525bcb.jpg

# Vriendelijk personeel
Best ever

# Eten :Y)
Plaatjes zeggen meer dan woorden:

35149880854_d4c1e49d2f.jpg

Op het stukje van London naar Shannon is er groentensushi met een glaasje champagne. Die rode plak lijkt misschien tonijn, maar was echt een wat zure groente. Culinair verantwoord, maar lekker is anders.

35149883374_a8a2cbd534.jpg

Van boven naar beneden geserveerd na de stop in Shannon:
het nagerecht; kaas met biscuitjes,
het hoofdgerecht; Barbecued heritage beef met asperges en friet/patat
high tea, net voor aankomst in New York; sandwiches, macarons en later nog een scone met clotted cream en chocolaatjes.
Kortom, ik had niet het idee dat ik de komende dagen nog iets hoefde te eten

# Entertainment

Aangezien de meeste mensen er een gewone werkdag van maken, is er geen vast entertainment aan boord. Er worden iPads uitgedeeld met daarop wat films, series en de overige gebruikelijke media. Daarbij krijg je een Bose noise cancelling hoofdtelefoon.

# Algehele indruk
Dit is een once-in-a-lifetime vlucht die ik toch voor de prijs die ik er nu voor betaalde (940 euro voor alle vluchten in business of first van Rotterdam naar London, New York, Chicago, Miami, London en weer terug) zo weer zou maken. Je zit even in een hele andere wereld, maar toch zijn de andere mensen aan boord ook gewoon mensen; een jonge gast die overduidelijk wel wat geld had, een ouder echtpaar en voor de rest mensen die vooral aan het werk waren tijdens de vlucht. En bovenal heel prettig personeel, dat iedereen met rust laat, maar ook net zo makkelijk en losjes een praatje maakt.
non sum uni angulo natus, patria mea totus hic mundus est
pi_172497902
Ik heb afgelopen half jaar 2x gevlogen:

November / December 2016
# Maatschappij
Finnair en Air Berlin

# Traject
Amsterdam -> Helsinki met Air Berlin en Helsinki -> Tokyo Narita met Finnair
Osaka Kansai -> Helsinki met Finnair en Helsinki -> Amsterdam met Air Berlin

# Vertraging
Alle vluchten kwamen op tijd op de bestemming aan.

# Vriendelijk personeel
Personeel van Air Berlin heb ik eigenlijk niet gezien op de korte vlucht, alleen bij in- en uitstappen. Finnair was prima, vriendelijke dames :)


# Eten

Vliegtuigeten is nooit dusdanig goed dat het lang blijft hangen wat het precies was. Ik herinner alleen nog dat ik alles opgegeten heb, dus het zal wel meevallen met de smerigheid. Verder kon je op de vlucht van Finnair ook gratis bier/wijn/frisdrank krijgen en hier dus mijn eerste Japanse biertje gedronken :)


# Entertainment

Heel entertainment systeem met films/series/games. Films en series heb ik eigenlijk geen gebruik van gemaakt want ik had zelf nogal wat films op mijn telefoon gezet. Van wat ik zag zat er een goede mix van oud en nieuw spul tussen. De games waren wel vermakelijk voor eventjes, voor de rest van de vlucht heb ik hem vooral op de kaart van de vlucht gezet :')

# Algehele indruk
Air Berlin was een dusdanig korte vlucht dat ik er eigenlijk niet al te veel over kan zeggen; ik had van te voren een stoel gereserveerd met extra beenruimte en die had ik ook gekregen; prima dus. Verder was het gewoon een volle europese vlucht waarvan je er elke dag honderden hebt :)

De vlucht van Finnair was een dikke prima; ook hier had ik een stoel met extra beenruimte gekocht helemaal vooraan de economy. Ook deze had ik gekregen, en ik kon mijn benen helemaal uitstrekken zolang de stewardess niet tegenover mezat. Na 9 uur vliegen werd de zitting van de stoel wel wat hard :')

# Eventueel informatie over de luchthavens
Helsinki: klein vliegveld, de overstap was redelijk snel geregeld. Ik had alleen problemen met de automatische paspoortcontrole omdat ik te lang was en de camera mijn gezicht niet kon zien :')

Narita en Kansai vond ik beiden wel groot; Op Narita was ik binnen notime door de immigrations en de bagage had ik ook zo gevonden. Vervolgens naar het station om de treinpas op te halen en dan met de trein naar Tokyo.

Beide stations zijn uitstekend met de trein te bereiken.


Mei/Juni 2017
# Maatschappij
KLM

# Traject
Amsterdam <-> Osaka Kansai

# Vertraging
We kwamen zowel heen als terug op tijd aan.

# Vriendelijk personeel
Jazeker, heb ze wel eens een stuk sjagrijniger gehad.


# Eten

Zelfde verhaal als bij Finnair... ik weet niet meer wat het was...


# Entertainment

Zelfde als bij finnair zo'n beetje.

# Algehele indruk
Ook deze vlucht was prima; als vond ik hem wel lang duren met 11uur (voor het eerst dat ik echt zo lang non stop gevlogen heb). De stoel was gelukkig wel minder hard dan die van finnair.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Voor Kansai zie boven.

[ Bericht 4% gewijzigd door polariteit op 18-07-2017 07:15:49 ]
Voor wat foto's, kijk hier
  dinsdag 18 juli 2017 @ 08:27:23 #5
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_172498534
# Maatschappij
Ryanair

# Traject
FR3101 Amsterdam - Dublin / FR3104 Dublin - Amsterdam

# Vertraging
Geen. Op de terugweg zelfs 27 minuten eerder geland.

# Vriendelijk personeel
Jep. Afgezien van de verschillende verplichte riedeltjes die ze van de baas moeten afdraaien over krasloten en dergelijke dan. Extra punten voor de crew in Dublin. Ik vergat mijn jas bij de koffiebar op het vliegveld en kwam daar pas bovenaan de trap bij het instappen achter (het was nog ruim 20 minuten tot vertrektijd gelukkig). Gelijk de Ryanair dame aangesproken. Die raadde me aan maar vast te gaan zitten maar zou kijken wat ze kon doen. Even later werd ik verzocht me buiten te melden bij het bagagepersoneel. Een van hen liep even mee naar binnen en ik had m'n jas terug. Was 's avonds anders een frisse fietstocht van het station naar huis geworden :').

# Eten
N.v.t.

# Entertainment
N.v.t.

# Algehele indruk
Je wordt van A naar B gebracht, voor meer dan dat betaal je dan ook niet. Beenruimte viel me met mijn 1,94 meter nog alleszins mee.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Koop in Dublin op de luchthaven alvast een retourtje als je de AirLink express (747/757) neemt. Daar kun je pinnen, als je in de stad instapt accepteren ze alleen contant gepast geld.

[ Bericht 1% gewijzigd door JDude op 18-07-2017 19:17:59 (Tijpfout :')) ]
Op vrijdag 27 mei 2011 11:37 schreef Bengeltje het volgende:
Kuukskes zijn sowieso lekkerder dan een stuk metaal/kunstof.
#teamfriet
pi_172510436
# Maatschappij
Air Transat

# Traject
Lissabon <-> Toronto

# Vertraging
Heen geen, terug ongeveer 1 uur bij vertrek. Was uiteindelijk 45 minuten bij aankomst

# Vriendelijk personeel
Heel erg vriendelijk en attent. Had zelf weinig nodig maar werd enkele keren vriendelijk aangesproken en geholpen. Zag dat aantal andere passagiers regelmatig hulp nodig hadden waar attent mee werd omgegaan. Steward zat op heenvlucht tegenover mij en begon uit zichzelf een praatje over van alles en nog wat. Zag ik ook elders in het vliegtuig gebeuren. Niet zo zakelijk is wel fijn. :)

# Eten
Heenweg warme maaltijd rundvlees met aardappelpuree en vlak voor landing pizzasnack. Terugweg een broodje kip en licht ontbijt voor landing. Was allemaal niks bijzonders. Alcoholische drank was niet gratis, de rest wel.

# Entertainment
Op de heenweg eigen scherm met recent aanbod van films (o.a. Fantastic Beats en The Accountant). Op de terugweg tot mijn verassing geen eigen scherm maar schermen door het vliegtuig heen waar films op te zien waren.

# Algehele indruk
Nieuwe vloot die ik op de heenweg had doet niet onder voor een reguliere maatschappij. Oudere, kleinere vloot op de terugweg is wat meer gedateerd qua schermen e.d.

Het is een chartermaatschappij met schappelijke prijzen. Service was wel heel netjes dus ik zou zeker nog eens met ze vliegen.

# Eventueel informatie over de luchthavens

Lissabon is mijn thuishaven op dit moment dus ik weet m'n weg makkelijk te vinden. Wel vaak vertraging in de avonduren, gelukkig op deze vlucht geen last van gehad. Toronto is groot, hadden een uur vertraging voornamelijk doordat laden lang duurde en taxiën/wachten in de file naast de startbaan.
pi_172543034
quote:
3s.gif Op maandag 17 juli 2017 23:08 schreef DutchTrain het volgende:
London City - New York JFK met een tankstop in Shannon
Dank voor het verslag! Ik vroeg me af waarom er zo snel een tankstop is ingeplanned. Het toestel is dan nog geen uur onderweg? Schiet de brandstof capaciteit net te kort om de oversteek vanaf Londen te maken oid?
  donderdag 20 juli 2017 @ 12:53:57 #8
36815 Silenus
Frikandel of kroket?
pi_172547781
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2017 07:31 schreef jaco het volgende:

[..]

Dank voor het verslag! Ik vroeg me af waarom er zo snel een tankstop is ingeplanned. Het toestel is dan nog geen uur onderweg? Schiet de brandstof capaciteit net te kort om de oversteek vanaf Londen te maken oid?
quote:
LONDEN - De nieuwe transatlantische British Airways-vluchten van Londen City Airport naar New York JFK zullen in het Ierse Shannon een tankstop van veertig minuten maken. Passagiers kunnen de wachttijd op deze luchthaven benutten om de Amerikaanse grens- en douaneformaliteiten af te handelen, zo heeft BAA aangekondigd. Het Amerikaanse Department of Homeland Security heeft op Shannon Airport een vestiging.

De nieuwe vliegroute van Londen City naar New York zal worden uitgevoerd met Airbus A318’s, voorzien van slechts 32 ‘flat-bed’ stoelen. Omdat de startbaan van de Londense stadsluchthaven niet lang genoeg is om met voldoende brandstof aan boord op te stijgen, is een tankstop in Ierland noodzakelijk.
https://www.luchtvaartnie(...)aliteiten-in-shannon
Gourmetten of steengrillen?
pi_173897525
# Maatschappij
SAS – Scandinavian Airlines
# Traject
Kopenhagen-Tokio en vv , in business class
# Vertraging
Geen.
# Vriendelijk personeel
“Normaal vriendelijk”.
# Eten en drinken
Was helemaal prima.
Details met veel fotos:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
# Entertainment
15.4” HD scherm, goede koptelefoon, OK film, serie en audio selectie.
# Algehele indruk
Helemaal prima! Het enige vervelende is dat ik nu geen economy (comfort/extra/plus) class meer wil vliegen :’)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
# Eventueel informatie over de luchthavens
Kopenhagen – lekker efficient. Prima lounge. Ik ben er al vele tientallen keren geweest, maar heb nu voor het eerst een keer daar gedouched. Beetje gedateerde ruimte, maar prima waterdruk en het was gewoonweg heerlijk om mijn reiszweet even weg te kunnen spoelen voordat ik de volgende twee vluchten nam.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Narita – daar ging ook alles lekker vlot, vroeg deze keer of er een andere lounge was dan die van United, en die was er, een van ANA, en die was een stuk beter volgens degene die me in aan het checken was. Wel een stuk verder lopen, maar ik had bijna een uur de tijd, dus dat was geen probleem.
De ANA lounge heeft een eigen sake-bar! Je kan ook 6 warme gerechten bestellen (niet gedaan, het was me daar te vroeg voor). Het eten zag er ook beter uit dan bij United en het geheel oogde wat moderner. Helemaal prima!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I'm surrounded by morons!
TRV [2016: Nederland, Portugal, België, Nederland, Nederland, Oostenrijk, Nederland, VK, Nederland, USA, Zweden, België, Japan.
TRV plannen 2017: Frankrijk, Duitsland, Duitsland, Zweden, Nederland, Japan
  donderdag 21 september 2017 @ 11:08:41 #10
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_173907099
Zo, hebben jullie ff? 8-)

# TUIFLY
# AMS- PDL (Ponta Delgada)
# Geen vertraging, maar vliegtuig stond geparkeerd in hangar aan andere kant van Schiphol en kon daarna niet goed naar de gate komen. Instappen moest daardoor erg snel omdat tijdslot van vertrekken zou verlopen.
# Stewardessen van Miami Airlines vlogen mee, evenals hun Amerikaanse instructievideo's. Ze oogden vriendelijk.
# Niks. Tuifly is tegenwoordig ook gewoon een budgetmaatschappij waarbij je voor je voeder moet betalen. Er kon 1 pepermuntje af.
# Entertainment was een klein videoschermpje dat uit het plafond kwam zakken. Zat je net verkeerd (te dichtbij), dan zag je alleen grijze beelden.
# Tuifly staat voor mij op gelijke hoogte met Rynair, Easyjet en Wowair. Budgetmaatschappijen. Krappe stoelen, voor alles bijbetalen. Het was een soort noodzakelijk kwaad op deze reis.
# Eventueel informatie over de luchthavens: weinig te doen in de aankomsthal, na de douane heb je alle autoverhuurbedrijven, wat souvenirwinkels en de SATA-deskjes.

# SATA Air
# PDL - PIX (Ponta Delgada - Pico island)
# Geen vertraging. Snel boarden, snel instappen.
# Je hebt het personeel amper nodig. Deze vluchtjes duren zo kort. Ze doen vooraf de veiligheidsinstructie, niet al te geinteresseerd en verdwijnen daarna naar hun stoelen. Ons personeel was allemaal man, leken ook pilotenuniformen te dragen.
# Eten: nvt.
# Entertainment: nvt, en niet nodig. De vlucht zelf was entertainment omdat je bij daglicht over de eilanden vliegt.
# Algehele indruk: netjes, voldoende beenruimte, je merkt duidelijk dat ze dit elke dag doen en er bedreven in geworden zijn.
# Eventueel informatie over de luchthavens: bagage is heel snel van de band, omdat ze er maar 1 hebben en er telkens maar één vlucht landt. Heel klein vertrekhalletje, er zat nog wel een pinautomaat en deskjes van autoverhuurbedrijven.

# SATA air
# HOR- TER - Horta - Terceira
# Vertraging: geen
# Vriendelijk personeel: wederom een dermate korte vlucht dat je alleen de safetyrules krijgt uitgelegd en ze naar hun stoel verdwijnen. Steward bij checkin was vriendelijk.
# Eten: nvt
# Entertainment: nvt
# Algehele indruk: wederom netjes en snel, deze vlucht.
# Eventueel informatie over de luchthavens: Terceira is een internationale luchthaven en dus al een stuk groter. Transport van vliegtuig naar vertrekhal gebeurde per busje. Ik zag ook bij andere toestellen dat passagiers netjes verzorgd werden. Personeel is vriendelijk.

# Tuifly
# TER - AMS (Terceira - Amsterdam)
# Vertraging: bij aankomst, door de sterke storm en regen rondom Schiphol op 14-9. We moesten eerst cirkelen rondom Rotterdam, daarna nog eens bij Schiphol. Je voelde de wind ook in het toestel, dus snap op zich de reden wel.
# Vriendelijk personeel: ditmaal gewone Tuifly stewardessen. Die waren vriendelijk. We hebben een klein deel van de reis in de rij van de nooduitgangen gezeten (voor ons de eerste keer), we kregen goed uitgelegd hoe dit in zijn werk ging.

Personeel van SATA had enkele stoelen dubbel geboekt, merkte ik (SATA boekt de vlucht in Terceira, in Ponta Delgada stapte een deel uit Amsterdam weer uit en kwamen er weer mensen naar Amsterdam bij). Tuifly had daar geen weet van, maar op zich paste iedereen in het toestel.

# Eten: zelfde laken een pak als bij de vertrekvlucht. Dus ons eigen lunchpakket maar opgegeten.
# Entertainment: we zaten deze vlucht iets gunstiger en daardoor heb ik af en toe wat meegepikt op het kleine schermpje, zoals een afl. van Person of interest.
# Algehele indruk: iets meer beenruimte, maar ook niet veel.
# Eventueel informatie over de luchthavens: nvt
"Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time."
—Thomas A. Edison
pi_173918126
# Maatschappij
Авіакомпанія Мотор Січ / Motor Sich Airlines

# Traject
Kyiv Zhuliany - Odessa - Kyiv Zhuliany

# Type Toestel
Antonov An-24RV (UR-MSI) eerste vlucht 21-03-1972

# Vertraging
Geen vertraging, op de terugweg enkele minuten eerder geland.

# Vriendelijk personeel
Typische Oekraïense vriendelijkheid. Het blijft toch een bepaald slag mensen. Ze deden niet onder voor bijvoorbeeld Ukrainian Airlines.
Het grondpersoneel had geen moeite met de vele mensen die foto's maakten op het tarmac bij het vliegtuig, selfies en wat al niet meer omdat vliegen met dit type toestel met een lijndienst bijna niet voorkomt en veel mensen om exact deze reden de vlucht geboekt hadden.

# Eten
Het is een relatief korte vlucht, en je kreeg thee / koffie en een veel te droog en hard koekje aangeboden en 2 muntsnoepjes. Op zich is dit prima, ik verwachte ook geen catering a la Turkish Airlines.

# Entertainment
Het type toestel is eigenlijk het entertainment. Het is een oud beestje, typische sovjet style, er zat bijvoorbeeld een gordijntje voor de ramen tegen het zonlicht. Daarnaast rook het ook alsof het uit 1972 kwam en geluidsisolatie was niet de hoogste prioriteit, ondanks dat dit een 'turbo' prop was was het goed merkbaar dat de motoren aan stonden.

# Algehele indruk
Men vliegt met de wat oudere type toestellen binnenlandse vluchten in Oekraïne en bijvoorbeeld Minsk, (Rusland zelf is even niet mogelijk).
Ondanks het oudere type toestellen kan men redelijk op tijd vliegen en heb ik het idee dat de piloten het ook echt waarderen dat ze in dit type toestellen vliegen.
Voor mij was deze vlucht echt een uitkomst gezien mijn aankomst op IEV en zo direct door kon naar Odessa en niet de veel latere vlucht vanaf KBP te hoeven nemen.
Nu heb ik geen vliegangst en zou het zeker na deze ervaring weer doen, en als je een beetje van vliegen houdt is dit zelfs een aanrader. Genoeg mogelijkheden om de ervaring vast te leggen.

# Eventueel informatie over de luchthavens
IEV is een prima luchthaven. Je hebt minimale tijd nodig om in te checken en dat kan ook kort van tevoren. 08:43 geland met een internationale vlucht en met gemak de 09.35 vertrektijd van deze vlucht gehaald. Je moet overigens wel een boarding pass ophalen, want in 1972 kon je ook niet online inchecken dus voeren ze dat ook nu niet in.
ODS (Odessa)
Men heeft een nieuwe terminal, maar die is er volgens mij vooral voor de sier, want anders dan dat je met aankomst van een domestic vlucht met de bus daar gebracht wordt en je daar je bagage kunt krijgen gebruik je deze terminal verder niet.
De oude Sovjet style terminal is functioneel, maar de ruimte beperkt, men een vlucht met een laag aantal passagiers geen probleem in de wachtruimte, maar ik heb daar ook wel eens gestaan met 150 passagiers en dan zijn twee wc's wel wat weinig... En de veiligheidscontrole zit daar op het niveau van Tel Aviv dat iedere tas een nacontrole verdiend...
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')