abonnement Unibet Coolblue
pi_171117149
quote:
VVD-voorzitter Henry Keizer raakt steeds verder in het nauw. Vandaag heeft Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie aangifte gedaan van oplichting door Keizer.
http://politiek.eenvandaa(...)_vvd_er_henry_keizer
quote:
Met het tijdelijk terugtreden van partijvoorzitter Henry Keizer is de onrust in de VVD nog niet bezworen. Lokale VVD'ers volgen met pijn in hun buik de controverse rond de zakelijke activiteiten van hun voorzitter. Een deel van hen vindt dat Keizer het voorzitterschap definitief moet neerleggen.
http://www.volkskrant.nl/(...)binnen-vvd~a4494494/
quote:
De communicatie bij de VVD verdiende ''geen schoonheidsprijs''. Er zijn ''grote fouten gemaakt'', zei VVD-leider Mark Rutte vrijdag tijdens het VVD-congres in Arnhem.
http://www.nu.nl/politiek(...)izer-opgeschort.html


Hiervoor zijn er ook al vier personen gevallen over een lullig bonnetje (Fred Teeven, Ivo Opstelten, Anoucka van Miltenburg, Ard van der Steur). Commissie-Oosting is geweest, Bas Haan heeft een boek geschreven met vernietigend oordeel. Ik noem een Jos van Rey, Mark Verheijen, Johan Houwers.

Maar op een of andere manier maakt dit allemaal niet uit. Kijk maar naar de verkiezingsuitslag (33 zetels) en een recente peiling:



Bron: peil.nl

Hoofdvraag van dit topic is dit: waarom maakt het de rechtse kiezer geen bal uit dat de VVD betrokken is bij allerlei integriteitsschendingen? Elke andere partij zou naar mijn idee allang van de kaart geveegd zijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2017 08:36:55 ]
pi_171117185
PVV :')
pi_171117219
Want HRA.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_171117266
En omdat iedereen wel zo'n mooie onderkin wil hebben.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  maandag 22 mei 2017 @ 14:54:15 #5
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171117295
Omdat Nederland de Amerikanen achterna gaat. Dit is dan het resultaat.

Onderschat het effect van ontlezing, verdwijnen kranten en commerciële televisie + geenstijl niet. Plus het kortwieken van de NPO. Mensen zijn beduidend minder gaan lezen, en als gevolg daarvan neemt de leesvaardigheid af. Ook onder hoogopgeleiden.

Wat hier staat over Brazilië, gaat net zo goed voor de hijgerige 24 uurs stroom in Nederland op.

Het is een standaard tendens onder media om een toon aan te nemen van 'wij zijn beschaafd en de rest van de wereld niet'.

quote:
Hoe komt de Braziliaanse politiek nog corrupter dan House of Cards?

Bevolking consumeert het nieuws met bier en popcorn

ARTIKELGeheime opnames van een gesprek van Michel Temer tonen aan dat de Braziliaanse president net zo corrupt is als veel van zijn hooggeplaatste landgenoten. Hoe kan het dat corruptie in Brazilië zo wijd ver spreid is?

Het woord corrupt is afgeleid van het Latijnse woord corruptus, en betekent bedorven, smerig en vervuild. In Brazilië gaat het niet om een rotte appel, vrijwel de hele mand stinkt. De ene na de andere machthebber gaat besmeurd ten onder, en de bodem van de beerput lijkt nog lang niet bereikt. De bevolking kijkt juichend maar verbijsterd toe.

Het hooggerechtshof maakte donderdag bekend een onderzoek te starten naar president Michel Temer (zie kader). Op dezelfde dag heeft het Openbaar Ministerie een arrestatieverzoek ingediend voor senator Aécio Neves, de man die in 2014 nipt de verkiezingen verloor van Dilma Rousseff. De zus van de oppositieleider is gisteren opgepakt en naar de gevangenis gebracht. Beelden van koffers vol bankbiljetten worden onafgebroken herhaald op televisie.

Inhalige en gecorrumpeerde politici zijn van alle tijden in het Zuid-Amerikaanse land. In 'een korte geschiedenis van corruptie in Brazilië', stelt historicus en corruptie-expert Rita Biason dat de ellende begon in 1500, met de komst van de Portugezen. Ambtenaren verrijkten zich destijds al schaamteloos met de illegale verkoop van goud, diamanten en specerijen.

Na de onafhankelijkheid in 1822 begonnen de praktijken die de hedendaagse Braziliaanse politiek kenmerken. Stemmen kopen, illegale financiering van verkiezingscampagnes, gesjoemel met openbare aanbestedingen en andere handjeklap tussen politici en bedrijfsleven. De bevolking heeft het altijd met een mengeling van verontwaardiging en bewondering aanvaard. 'Politici zijn nu eenmaal dieven', is een veelgehoorde uitspraak. 'Daar doe je niks aan.'

Nieuw is de sterke rechterlijke macht die gedegen onderzoek doet naar de hooggeplaatste criminelen. In maart 2014 begon het Openbaar Ministerie 'operatie wasstraat', het grootste corruptieonderzoek uit de Braziliaanse geschiedenis. Aanvankelijk lag de focus op staatsoliebedrijf Petrobras. Al snel bleek dat ook bouwgiganten en andere grote bedrijven onder een hoedje spelen met politici van verschillende partijen.

Koffers met smeergeld

Nu, drie jaar later, neemt de storm nog altijd in kracht toe. Betrokkenen krijgen strafvermindering als ze anderen erbij lappen, en maken daar gretig gebruik van. Tientallen politici en zakenlui zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen, honderden anderen wachten nagelbijtend af wanneer het hun beurt is. Wankelende politici wijzen met de beschuldigende vinger naar anderen, maar niemand lijkt te kunnen ontsnappen aan onderzoeksrechter Sergio Moro.

Brazilianen zijn woedend. Tandenknarsend lezen ze de berichten over dealtjes in achterkamers, koffers met smeergeld en Zwitserse bankrekeningen. Het is extra wrang omdat het land in een diepe crisis verkeert, armoede en werkloosheid stijgen en veel Brazilianen hebben moeite het hoofd boven water te houden. Het vertrouwen in de politiek is tot een nulpunt gedaald. De bevolking eist een grondige schoonmaak, rechter Moro is uitgegroeid tot nationale held.

'Het is positief dat de politieke en economische elites niet langer onaantastbaar zijn', zegt socioloog Esther Solano, docent aan de Federale Universiteit van São Paulo. 'Maar het is moeilijk te voorspellen wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn. Zowel links als rechts is besmet door de schandalen. Veel hangt af van hoe de gevestigde partijen zich gaan herpakken.'

Het ontbreekt in Brazilië aan een gedegen debat over de oorzaken van de ziekmakende corruptie. Politici hebben duidelijk geen baat bij al te veel zelfreflectie, maar ook de media blijven oppervlakkig. Ze brengen nieuwe onthullingen op spectaculaire wijze, zonder daarbij de broodnodige existentiële vragen te stellen. De bevolking consumeert het nieuws met bier en popcorn, protesteert af en toe, maar gaat vervolgens weer over tot de orde van de dag.

Socioloog Solano wijt dit aan het ontbreken van onafhankelijke media. 'De Braziliaanse media zijn in handen van slechts een paar steenrijke familie's. Ze vormen een monopolie en schurken van oudsher dicht tegen de macht aan', aldus Solano. 'Zij kunnen het monster van operatie wasstraat misschien niet meer stoppen, maar hebben er geen belang bij de onderliggende structuren van corruptie bloot te leggen.'
POL / Brazilië

De hedendaagse geconcentreerde Nederlandse media is echt weinig anders.

http://monitor.cmpf.eui.eu/mpm2015/results/netherlands/
http://ejc.net/media_landscapes/the-netherlands
http://www.oxfordscholars(...)0199987238-chapter-9
http://www.osce.org/fom/13870?download=true

[ Bericht 28% gewijzigd door Klopkoek op 22-05-2017 15:00:04 ]
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_171117435
Een gebrek aan alternatieven?
  maandag 22 mei 2017 @ 15:09:39 #7
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_171117669
Omdat die zogenaamde 'schandalen' nul komma nul invloed hebben op het beleid van de regering, waar de VVD in zit.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  maandag 22 mei 2017 @ 15:20:52 #8
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171117948
quote:
14s.gif Op maandag 22 mei 2017 15:09 schreef Fir3fly het volgende:
Omdat die zogenaamde 'schandalen' nul komma nul invloed hebben op het beleid van de regering, waar de VVD in zit.
Dat heeft o.a. een Teeven, Hooijmaijers, vastgoedfraude, Van Rey dus wel. Corruptie op bestuurlijk niveau heeft altijd invloed op beleid. Ja, media stoppen dat soms weg, laten de structuren niet zien en stellen de existentiële vragen niet - zie voorbeeld Brazilië hierboven. Hart van Nederland televisie scoort.

De werkelijkheid is dat heel Nederland corrupter is geworden. Rechtser en harder ook. Armer.

Een enquete van Ernst en Young onder professionals liet zien dat meer dan 25% denkt dat corruptie "dagelijks" in hun organisatie voor komt.

Politici en bestuurders zijn een weerslag van de maatschappij.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_171119125
Huillary Topic
pi_171119316
Omdat er heel veel onwetende mensen die denken dat 'ze het gaan maken' en in de nabije toekomst bij die top 10% waar de VVD goed voor is gaan horen.
pi_171119513
Wat me vooral opvalt is dat VVD-kiezers doorgaans zo kritisch zijn op uitkeringsgerechtigden en dat deze lui het liefst zo hard mogelijk aangepakt moeten worden. Formulier per abuis verkeerd ingevuld? Boete! Zodra de eigen bewindslieden/bestuurders echter wat foutjes maken (personen waarvan je toch iets meer mag verwachten), is dit plots geen enkel probleem meer.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2017 16:24:48 ]
  maandag 22 mei 2017 @ 16:24:01 #12
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_171119539
Waar is ook alweer aangetoond dat Keizer iets fout heeft gedaan?

Nee, de verzonnen huilstukjes van de kleuters bij FTM tellen niet.
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplätze
pi_171119590
quote:
7s.gif Op maandag 22 mei 2017 16:24 schreef Verfassungsschutz het volgende:
Waar is ook alweer aangetoond dat Keizer iets fout heeft gedaan?

Nee, de verzonnen huilstukjes van de kleuters bij FTM tellen niet.
In de jaarrekeningen waar Keizer geen antwoord op had.
  maandag 22 mei 2017 @ 16:31:49 #14
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_171119750
Subvraag: Waarom maakt het al die progressieve politici en stemmers geen bal uit?

Al dat gelieg en gedraai van Rutte de laatste 7 jaar. Al die VVD'ers die ernstig de fout ingingen. De VVD heeft twee keer een kabinet gevormd met "extreem-rechts". Rutte heeft zelfs een extreemrechtse campagne gevoerd en uitspraken gedaan die voorheen als racistisch gezien werden door de progressieven....

....en toch lopen progressieve politici en vele progressieve stemmers weg met Rutte, bewonderen hem, willen met hem samenwerken, beschouwen hem als een vriend??? Hoedan?
  maandag 22 mei 2017 @ 16:32:47 #15
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_171119784
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 16:31 schreef Braindead2000 het volgende:
Subvraag: Waarom maakt het al die progressieve politici en stemmers geen bal uit?

Al dat gelieg en gedraai van Rutte de laatste 7 jaar. Al die VVD'ers die ernstig de fout ingingen. De VVD heeft twee keer een kabinet gevormd met "extreem-rechts". Rutte heeft zelfs een extreemrechtse campagne gevoerd en uitspraken gedaan die voorheen als racistisch gezien werden door de progressieven....

....En toch lopen progressieve politici en vele progressieve stemmers weg met Rutte, bewonderen hem, willen met hem samenwerken, beschouwen hem als een vriend??? Hoedan?
Omdat je er helemaal naast zit, mafketel. Dat ligt vrij voor de hand.
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitsplätze
  maandag 22 mei 2017 @ 16:44:26 #16
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171120077
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 16:31 schreef Braindead2000 het volgende:
Subvraag: Waarom maakt het al die progressieve politici en stemmers geen bal uit?

Al dat gelieg en gedraai van Rutte de laatste 7 jaar. Al die VVD'ers die ernstig de fout ingingen. De VVD heeft twee keer een kabinet gevormd met "extreem-rechts". Rutte heeft zelfs een extreemrechtse campagne gevoerd en uitspraken gedaan die voorheen als racistisch gezien werden door de progressieven....

....en toch lopen progressieve politici en vele progressieve stemmers weg met Rutte, bewonderen hem, willen met hem samenwerken, beschouwen hem als een vriend??? Hoedan?
De rot zit diep, zoals Engelen zei.

Het is niets anders dan Surinamers die maar voor Bouterse bleven stemmen. Als het schip niet gekeerd wordt dan komt die tijd ook nog wel. Dat, zoals Trump al zei, je letterlijk iemand op een vliegveld kan doodschieten zonder dat het wat doet.

Een partij die geen democratie wil, wordt ook niet bestraft en beloond volgens de regels van een democratie en rechtsstaat.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 22 mei 2017 @ 16:46:58 #17
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_171120148
quote:
15s.gif Op maandag 22 mei 2017 14:50 schreef xpompompomx het volgende:
Want HRA.
Zoveel waarheid in 2 woordjes. Nederlanders :r

korte termijn portemonnee denken is het.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  maandag 22 mei 2017 @ 16:48:02 #18
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_171120179
quote:
2s.gif Op maandag 22 mei 2017 16:22 schreef Friek_ het volgende:
Wat me vooral opvalt is dat VVD-kiezers doorgaans zo kritisch zijn op uitkeringsgerechtigden en dat deze lui het liefst zo hard mogelijk aangepakt moeten worden. Formulier per abuis verkeerd ingevuld? Boete! Zodra de eigen bewindslieden/bestuurders echter wat foutjes maken (personen waarvan je toch iets meer mag verwachten), is dit plots geen enkel probleem meer.
Lekkere stropop weer. Zo ken ik er ook nog wel een paar.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_171122667
quote:
14s.gif Op maandag 22 mei 2017 16:48 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Lekkere stropop weer. Zo ken ik er ook nog wel een paar.
De kern is 100% Wat nog veel erger is is dus dat de grootste leugenaar des lands gewoon verder mag.
Heb je al gelezen dat de volgende miljarden alweer klaar staan voor Griekenland..Hup hoor VVD Chappeau !!
pi_171122721
quote:
14s.gif Op maandag 22 mei 2017 15:09 schreef Fir3fly het volgende:
Omdat die zogenaamde 'schandalen' nul komma nul invloed hebben op het beleid van de regering, waar de VVD in zit.
Ik dacht bij de TT meteen "de algehele verdomming". En jawel hoor, het wordt nog meteen bevestigd ook.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 22 mei 2017 @ 19:14:42 #21
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_171123148
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 18:51 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik dacht bij de TT meteen "de algehele verdomming". En jawel hoor, het wordt nog meteen bevestigd ook.
Uh huh.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  maandag 22 mei 2017 @ 19:15:28 #22
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_171123159
Omdat een groot deel van de Nederlanders valt in de categorie Domme Klootzakken.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  maandag 22 mei 2017 @ 19:19:04 #23
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_171123238
quote:
2s.gif Op maandag 22 mei 2017 16:22 schreef Friek_ het volgende:
Wat me vooral opvalt is dat VVD-kiezers doorgaans zo kritisch zijn op uitkeringsgerechtigden en dat deze lui het liefst zo hard mogelijk aangepakt moeten worden. Formulier per abuis verkeerd ingevuld? Boete! Zodra de eigen bewindslieden/bestuurders echter wat foutjes maken (personen waarvan je toch iets meer mag verwachten), is dit plots geen enkel probleem meer.
Hoezo? Die moeten ook gewoon vervolgd worden. Het staat alleen los van het beleid dat de partij voert als partner in de regering.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 22 mei 2017 @ 19:22:35 #24
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171123328
quote:
7s.gif Op maandag 22 mei 2017 19:15 schreef Ringo het volgende:
Omdat een groot deel van de Nederlanders valt in de categorie Domme Klootzakken.
Wat verklaart de verschuiving in stemgedrag? Zijn er meer Domme Klootzakken bijgekomen?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_171123398
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 19:19 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Hoezo? Die moeten ook gewoon vervolgd worden. Het staat alleen los van het beleid dat de partij voert als partner in de regering.
Maar waarom blijven ze dan overeind staan in de peilingen? Als je vindt dat personen vervolgd moeten worden, keur je ze naar mijn idee af. Punt is dat er redelijk wat van deze gevallen zijn binnen de VVD, maar dit naar mijn weten nooit van invloed is geweest op de populariteit. Geven deze kiezers dan simpelweg niets om integriteit?

Dat ze bepaald beleid als regeringspartij voeren is prima, maar je zou zeggen dat men een partij op meer aspecten beoordeelt dan enkel beleid.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2017 19:27:29 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')