FOK!forum / Culinesse à gogo / zijn er ook mensen die express gluten eten?
possetjezondag 21 mei 2017 @ 18:58
Hoi je hoort soms over mensen die een glutenvrij dieet eten, dan is het graan van een bepaald soort dat geen gluten bevat, zelf echt geen enkel flauwwwww idee wat gluten precies zijn, maar vroeg me af : zijn er ook mensen die juist wel express gluten eten?
remlofzondag 21 mei 2017 @ 19:05
Ik drink het wel expres, want gluten zitten ook in bier.
stavromulabetazondag 21 mei 2017 @ 19:08
Gluten is gewoon een eiwit, niet meer en niet minder.

Ik eet expres brood met gluten, omdat de structuur een stuk lekkerder is. Maar ik neem aan dat jij
bedoeld of ik bewust voor een product met zoveel mogelijk gluten kies? Nee. Ik ben niet bang voor gluten, maar ook geen fan. Een soort gluten-agnost.

Zolang je geen allergie hebt, boeit gluten ook net zo weinig als elke andere eiwitsoort. Hooguit loop je bij een glutenvrij dieet het risico te weinig vezels binnen te krijgen, maar dat is vooral een gevolg van de voedingskeuzes die je dan maakt en niet van het feit dat het glutenvrij is.
Ticootjezondag 21 mei 2017 @ 19:21
Ja ik maak bijvoorbeeld pasta met gluten omdat de glutenvrije variant net rubbere kapotjes zijn.
Ook glutenvrijbrood is niet lekker.

Maar afgezien van die uitzonderingen eten wij het avondeten dus glutenvrij.
Sigaartjezondag 21 mei 2017 @ 19:23
Ik eet met opzet brood om mensen met glutenallergie te pesten. :Y
RobinOokzondag 21 mei 2017 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 18:58 schreef possetje het volgende:
vroeg me af : zijn er ook mensen die juist wel express gluten eten?
Ja, ik, alle Chinezen, alle Japanners, een hele zooi vegetariërs, veganisten en nog wat mensen.
Kijk : http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/gluten/
possetjemaandag 22 mei 2017 @ 02:21
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 19:08 schreef stavromulabeta het volgende:
Nee. Ik ben niet bang voor gluten, maar ook geen fan. Een soort gluten-agnost.
hoi effe theoretisch dan, als er een collectant aan je deur staat voor antigluten? geef je hem dan wel een euro? en als hij je een foldertje aanbied? neem je die dan of weiger je die dan?
possetjemaandag 22 mei 2017 @ 02:24
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 19:23 schreef Sigaartje het volgende:
Ik eet met opzet brood om mensen met glutenallergie te pesten. :Y
ja of practical joke, in NY is vast wel hippe antigluten restaurant, en dan ga je daar ook eten maar dan tijdens het eten heel luid gaan praten tegen je vrouw of maatje en dat je gluten zo enoooooorm lekker vind! :)
sirdanilotmaandag 22 mei 2017 @ 15:19
Alles wat een beetje structuur moet hebben en van deeg is gemaakt, moet met gluten. Anders is het gewoon altijd per definitie minder lekker. Dit geldt voor brood, alle broodachtigen (dus ook oliebollen, bolussen en wat dan ook) en noedels/pasta achtige dingen.

Heel veel andere bakproducten kunnen echter prima zonder gluten, denk aan koekjes.

Seitan is ook wel een gienige, dat is pure tarwegluten en wordt in azië (en nu door hipsters) gebruikt als vleesvervanger. Wat robinook zei dus.
Villas__Rubinmaandag 22 mei 2017 @ 15:22
Ik koop gluten altijd los. En dan bedreig ik mijn collega's ermee. 'KOM DAN JONGUH, ZAL JE EEN GLUUT GEVEN GEK!!!'
Ticootjemaandag 22 mei 2017 @ 15:30
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 15:19 schreef sirdanilot het volgende:
Alles wat een beetje structuur moet hebben en van deeg is gemaakt, moet met gluten. Anders is het gewoon altijd per definitie minder lekker. Dit geldt voor brood, alle broodachtigen (dus ook oliebollen, bolussen en wat dan ook) en noedels/pasta achtige dingen.

Heel veel andere bakproducten kunnen echter prima zonder gluten, denk aan koekjes.

Seitan is ook wel een gienige, dat is pure tarwegluten en wordt in azië (en nu door hipsters) gebruikt als vleesvervanger. Wat robinook zei dus.
Oliebollen heb ik gemaakt van een broodmix die echt niet onder deden voor oliebollen van tarwemeel.

Je kunt ook glutenvrij tarwemeel kopen btw.
#ANONIEMmaandag 22 mei 2017 @ 18:31
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 18:58 schreef possetje het volgende:
Hoi je hoort soms over mensen die een glutenvrij dieet eten, dan is het graan van een bepaald soort dat geen gluten bevat, zelf echt geen enkel flauwwwww idee wat gluten precies zijn, maar vroeg me af : zijn er ook mensen die juist wel express gluten eten?
Dat hele glutenvrij gebeuren is, zoals andere zaken die niet goed voor je zouden zijn volgens al die food bloggers en andere malloten, schromelijk overdreven door die anorexia smoelen/leeghoofden en hun semi-wetenschappelijke onderbouwingen. Vooral die bijgeleverde commentaren als :"dat ze zich ineens zoveel beter voelen" is dezelfde onzin als die metalen armbandjes waarmee mensen bij aanschaf ineens zich ook veel opgewekter en beter voelen terwijl het gewoon 1 grote zwendel van onzin was.


Eet gewoon wat je nodig hebt en lekker vind en doe het gewoon met mate. Je lichaam heeft voldoende afweer om e.e.a te zuiveren.


Glutenrvij... :') hipster BS in the max!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2017 12:31:08 ]
#ANONIEMvrijdag 26 mei 2017 @ 15:34
Nee.
Zo ben ik niet allergisch voor pinda's. Daarom ga ik nog niet expres veel pinda's eten.
Zo ben ik niet allergisch voor melk. Daarom ga ik nog niet expres veel melk drinken.
Zo ben ik niet allergisch voor schaaldieren. Daarom ga ik nog niet expres veel schaaldieren eten.
Zo ben ik niet allergisch voor bijensteken. Daarom ga ik me nog niet expres veel laten steken door bijen.
Zo ben ik niet allergisch voor chocola. Daarom ga ik nog niet expres veel chocola eten.

Alleen mensen die allergisch zijn voor gluten moeten daar rekening mee houden. De rest van de mensheid mag het gewoon lekker aan z'n aars laten jeuken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-05-2017 15:38:01 ]