abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171093302
registreer om deze reclame te verbergen
Hallo.

Heb je zelf een persoonlijkheidsstoornis of ken je iemand met een persoonlijkheidsstoornis?
Of heb je vermoedens dat je er een hebt?
Hier kun je het allemaal kwijt.

Beknopte omschrijving van een persoonlijkheidsstoornis:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Veel persoonlijkheidsstoornissen komen tot ontwikkeling door traumatische ervaringen in combinatie met erfelijke gevoeligheid.

Korte omschrijving van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen (deze informatie komt van trimbos.nl, mens-en-samenleving.infonu.nl, psyonline.nl en psyq.nl):

.

Cluster A (vreemd en/of excentriek):

Parano´de persoonlijkheidsstoornis
quote:
Parano´de persoonlijkheidsstoornis (PPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een parano´de persoonlijkheidsstoornis zijn wantrouwend. Ze hebben een vastomlijnde manier van denken en handleen op basis van achterdochtige ideeŰn over anderen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun visie op de wereld de juiste is en voelen zich bedreigd als anderen het anders zien. Ze zijn vaak koppig, ook als hun standpunt onjuist is. Dit kan soms op een waanidee lijken.
Verder voelen zij zich vaak kwetsbaar. Dit roept angst op. Die angst proberen ze te verminderen door te zoeken naar een oorzaak buiten zichzelf. De dreiging die zij voelen zetten zij om in woede om hun angst te verminderen.
Schizo´de persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizo´de persoonlijkheidsstoornis (SPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizo´de persoonlijkheidsstoornis gedragen zich afstandelijk en hebben moeite om emoties te uiten. Ze leggen moeilijk contact en zijn vaak verlegen, teruggetrokken en stil. Ook doen zij veel dingen alleen en wonen vaak alleen.
Mensen met een schizo´de persoonlijkheidsstoornis halen weinig plezier uit activiteiten. Soms compenseren ze een gebrek aan contact met een rijke fantasiewereld. Over het algemeen is er geen sprake van verlies van contact met de werkelijkheid.
Schizotypische persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizotypische persoonlijkheidsstoornis (STPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de ogen van anderen vaak bizar. Abnormale oogbewegingen en motorisch disfunctioneren zijn kenmerkend. Zij voelen zich ongemakkelijk in aanwezigheid van anderen en zijn wantrouwend. Zij hebben merkwaardige ideeŰn en overtuigingen.
.

Cluster B (dramatisch, emotioneel en/of impulsief):

Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
quote:
De antisociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in denken, voelen en gedrag.
Hierdoor kan iemand stemmingswisselingen krijgen, instabiele relaties met anderen hebben, zich impulsief en antisociaal gedragen en snelle behoeftenbevrediging najagen.
De antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) is ÚÚn van de 10 persoonlijkheidsstoornissen en hoort tot de Cluster B persoonlijkheidsstoornissen.
Borderline persoonlijkheidsstoornis
quote:
Borderline persoonlijkheidsstoornis (kortweg: borderline) kenmerkt zich door sterke wisselingen in stemmingen, gedachten en gedrag.
Mensen met borderline zijn enorm impulsief, denken vaak zwart-wit, reageren extreem. Relaties zijn moeilijk te onderhouden, en wisselen ook sterk.
Er worden geen verschillende typen borderline persoonlijkheidsstoornissen onderscheiden.
Mensen met borderline kunnen echter wel verschillen in de mate waarin ze bepaald gedrag vertonen (zoals extraversie, neuroticisme).
Theatrale persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis vallen op door hun kleurrijk, extravert en dramatisch gedrag. Het zijn zeer emotionele mensen, die moeite hebben om lange diepgaande relaties aan te gaan. Zij staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook hebben ze de neiging om door middel van uiterlijk vertoon te verleiden of de aandacht op te eisen.
Vragen om aandacht is het centrale thema van deze ziekte. Wanneer een lijder aan de stoornis niet in het middelpunt van de belangstelling staat, voelt hij zich al gauw ongemakkelijk. Hij gaat dan opvallend of seksueel uitdagend gedrag vertonen. Zijn gevoelsuitingen maken een oppervlakkige indruk, maar worden op een hoogdravende manier gebracht. Door vage bewoordingen en overdrijvingen doet de patiŰnt zich interessanter voor dan hij in feite is. Hij kan makkelijk in huilen uitbarsten of kwaad worden wanneer hij niet de aandacht en complimentjes krijgt waarop hij denkt recht te hebben. Zo'n woedeaanval duurt meestal niet lang.
Narcistische persoonlijkheidsstoornis
quote:
Deze mensen vinden zichzelf veel beter dan andere mensen. Ze vinden alleen zichzelf belangrijk en interesseren zich weinig in het lot van anderen. Wel willen ze graag dat andere mensen hen goed en belangrijk vinden.Deze mensen willen graag de macht hebben. Vaak kom je ze tegen in hoge posities in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of de politiek. Hier is deze karaktertrek op een bepaalde manier handig. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld honderden mensen zonder schuldgevoel ontslaan.
.

Cluster C (angstig en/of gespannen):

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
quote:
De ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (OPS) wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mensen vinden het eng om iemand aan te spreken of voelen zich onzeker in onbekende situaties. Wanneer deze angst zo extreem wordt dat iemand zich geheel terugtrekt en nergens aan meedoet zou er sprake kunnen zijn van een ontwijkende of vermijdende persoonlijkheidsstoornis.
Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis
quote:
De afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (APS) wordt gekenmerkt door een buitengewone afhankelijkheid ten opzichte van anderen. Iedereen vindt het wel eens fijn verzorgd te worden of hulp te krijgen bij moeilijke beslissingen. Wanneer iemand altijd maar bevestiging nodig heeft, niet alleen kan zijn en altijd hulp en geruststelling nodig heeft om een besluit te nemen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met deze stoornis houden van orde en regelmaat. Vaak willen ze alles op hun eigen manier doen. Ze zijn willen alles zo goed mogelijk doen, hierdoor kunnen ze moeilijk beslissen maken. Dit perfectionisme gaat zover dat er veel te veel tijd in hun werk gaat zitten. Ze kunnen zo de deadline niet altijd halen. Bovendien hebben deze mensen moeite met het tonen en uiten van hun emoties.
Deze stoornis is iets anders dan de obsessief-compulsieve stoornis.
Vaak denken deze mensen ook dat hun manier de enige is; ze kunnen moeilijk een advies van iemand anders aannemen.
.

P.S.: liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur, want met die reacties ben ik nu wel een beetje klaar en ze zijn bovendien beledigend tegenover psychiatrisch patienten.
pi_171093323
Centraal gezet :).
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_171094894
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 13:09 schreef Samzz het volgende:
Centraal gezet :).
Goed zo!

Ik ben van plan om een keer die beschrijvingen van persoonlijkheidsproblemen in eigen woorden te zetten. Het zijn wel accurate beschrijvingen, echter veel mensen gaan degenen die eraan lijden stigmatiseren.

Narcisten worden bijvoorbeeld vaak beschouwd als slechte mensen, terwijl ze in de meeste gevallen hun hart op de goede plek hebben zitten. Maar omdat ze hun kwetsbaarheid niet durven tonen, ontwikkelt zich een gedragspatroon waardoor ze (vaak onbewust) anderen kwetsen. Daarna krijgen ze conflicten met anderen en worden ze afgewezen, met als gevolg dat ze nog meer in hun narcistische rol schieten, uit zelfbescherming om hun gevoelens van minderwaardigheid en eenzaamheid te onzeilen. Het is eigenlijk heel triest.

Borderline is de meest beruchte stoornis op FOK! Het wordt in verband gebracht met egoisme, manipulatie en claimend gedrag. Borderliners worden beschouwd als sociopaten. Dat hoeft helemaal niet. Meestal is hun empathisch vermogen in orde of zelfs goed ontwikkeld. Ze hebben alleen moeite om hun emoties te reguleren en in de juiste proporties te zien, want ze hebben een hechtingsstoornis waardoor ze zich in de kern van hun identiteit heel minderwaardig voelen. Ze willen heel graag geliefd worden door anderen, maar door hun minderwaardigheidsgevoelens voelen ze alsof ze dat niet verdienen. Ze worstelen voortdurend met heftige emoties die zich snel afwisselen. Ze kunnen dit onder normale omstandigheden vaak wel hanteren en beschikken dan over voldoende relativeringsvermogen. Maar de gevoelens van minderwaardigheid worden snel getriggerd. Ze weten meestal wel dat de situatie die de trigger heeft veroorzaakt niet in verhouding staat tot wat er feitelijk gebeurde, maar de emoties komen toch en ze weten zich er geen raad mee. Het kleurt hun zelfbeeld behoorlijk in en naarmate de stress oploopt, worden ze steeds vijandiger. Vooral naar zichzelf toe, maar de een richt dat op zichzelf door zichzelf te straffen met destructief gedrag. De ander reageert het op anderen af met woede. Maar ook daarmee willen ze eigenlijk zichzelf straffen door bevestigd te krijgen dat anderen hen inderdaad niet moeten en dat ze inderdaad zo minderwaardig zijn als ze zich voelen.

Er zijn borderliners die zover in dat patroon zitten dat ze ook niet behandeld kunnen worden. En dan praat je bijvoorbeeld over moeders die hun kinderen heel erg mishandelen. Deze mensen missen zelfreflectie. Ze willen niet met zichzelf geconfronteerd worden en niet aanvaarden dat hun problemen weleens in hunzelf liggen.

Gelukkig hebben andere mensen met borderline die zelfreflectie wel. Hoe destructief hun gedrag ook is en hoeveel last ze hebben van angsten en depressies: ze beseffen "ik kan hier alleen uitkomen als ik aan mezelf ga werken". Hoe wanhopig ze zich ook voelen en ook al hebben ze het idee dat het nooit meer goedkomt, ze zien wel in dat hetgeen wat zij denken en voelen niet per definitie hoeft te kloppen.

Alleen dit al laat zien dat ze ondanks hun persoonlijkheidsstoornis ook beschikken over inzicht en vermogen hun gedrag aan te passen. Behandelaars noemen dit de gezonde modus.

Ben je weleens geweest in een behandelcentrum voor mensen met borderline? Over het algemeen zie je daar mensen die best intelligent zijn en al veel zelfinzicht en inzicht in anderen hebben. Het enige wat wel opvalt is dat ze heel onzeker zijn en een lage eigendunk hebben. Daardoor lopen de emoties hoog op en blijven ze in destructief gedrag hangen.

Behandeling van borderline houdt eigenlijk in dat therapeuten hen stimuleren om hun gezonde modus die ze al reeds hebben in te zetten om meer overwicht te krijgen op hun emoties.

Ik heb meegemaakt dat draken van personen tijdens zo'n behandeling groeiden als hele sociale betrokken lieve mensen. Ze waren heel erg veranderd. Maar eigenlijk kan je zeggen dat ze meer zichzelf zijn geworden.
pi_171107655
registreer om deze reclame te verbergen
Het is gewoon heel erg gemakkelijk om elke negatieve gedraging als een persoonlijkheidsstoornis weg te zetten. Borderline en narcisme zijn helaas daarin het gemakkelijkste om aan te wijzen. Alles wat iemand (iig vaak op Fok) niet aanstaan, valt eronder weg te schuiven... Dat is jammer, want dat zijn twee hele nare stoornissen om te hebben, gok ik zo.
Daarnaast is het heel frustrerend dat elke vrouw met psychische problemen vanzelf het labeltje borderline krijgt, terwijl er heel andere dingen spelen. Ik heb het gevoel dat het vaak niet goed uitgezocht wordt.

Zelf kan ik er behoorlijk van balen als elke psychotische stoornis weggezet wordt als iemand met meerdere persoonlijkheden, bijlmoordenaar of iig als een gevaarlijke gek.
Maar goed, meer dan open zijn over wat het inhoud kun je niet doen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 22 mei 2017 @ 10:01:32 #5
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171111786
quote:
1s.gif Op zondag 21 mei 2017 14:23 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Borderline is de meest beruchte stoornis op FOK! Het wordt in verband gebracht met egoisme, manipulatie en claimend gedrag. Borderliners worden beschouwd als sociopaten. Dat hoeft helemaal niet. Meestal is hun empathisch vermogen in orde of zelfs goed ontwikkeld. Ze hebben alleen moeite om hun emoties te reguleren en in de juiste proporties te zien, want ze hebben een hechtingsstoornis waardoor ze zich in de kern van hun identiteit heel minderwaardig voelen. Ze willen heel graag geliefd worden door anderen, maar door hun minderwaardigheidsgevoelens voelen ze alsof ze dat niet verdienen. Ze worstelen voortdurend met heftige emoties die zich snel afwisselen. Ze kunnen dit onder normale omstandigheden vaak wel hanteren en beschikken dan over voldoende relativeringsvermogen. Maar de gevoelens van minderwaardigheid worden snel getriggerd. Ze weten meestal wel dat de situatie die de trigger heeft veroorzaakt niet in verhouding staat tot wat er feitelijk gebeurde, maar de emoties komen toch en ze weten zich er geen raad mee. Het kleurt hun zelfbeeld behoorlijk in en naarmate de stress oploopt, worden ze steeds vijandiger. Vooral naar zichzelf toe, maar de een richt dat op zichzelf door zichzelf te straffen met destructief gedrag. De ander reageert het op anderen af met woede. Maar ook daarmee willen ze eigenlijk zichzelf straffen door bevestigd te krijgen dat anderen hen inderdaad niet moeten en dat ze inderdaad zo minderwaardig zijn als ze zich voelen.

Er zijn borderliners die zover in dat patroon zitten dat ze ook niet behandeld kunnen worden. En dan praat je bijvoorbeeld over moeders die hun kinderen heel erg mishandelen. Deze mensen missen zelfreflectie. Ze willen niet met zichzelf geconfronteerd worden en niet aanvaarden dat hun problemen weleens in hunzelf liggen.

Gelukkig hebben andere mensen met borderline die zelfreflectie wel. Hoe destructief hun gedrag ook is en hoeveel last ze hebben van angsten en depressies: ze beseffen "ik kan hier alleen uitkomen als ik aan mezelf ga werken". Hoe wanhopig ze zich ook voelen en ook al hebben ze het idee dat het nooit meer goedkomt, ze zien wel in dat hetgeen wat zij denken en voelen niet per definitie hoeft te kloppen.

Alleen dit al laat zien dat ze ondanks hun persoonlijkheidsstoornis ook beschikken over inzicht en vermogen hun gedrag aan te passen. Behandelaars noemen dit de gezonde modus.

Ben je weleens geweest in een behandelcentrum voor mensen met borderline? Over het algemeen zie je daar mensen die best intelligent zijn en al veel zelfinzicht en inzicht in anderen hebben. Het enige wat wel opvalt is dat ze heel onzeker zijn en een lage eigendunk hebben. Daardoor lopen de emoties hoog op en blijven ze in destructief gedrag hangen.

Behandeling van borderline houdt eigenlijk in dat therapeuten hen stimuleren om hun gezonde modus die ze al reeds hebben in te zetten om meer overwicht te krijgen op hun emoties.

Ik heb meegemaakt dat draken van personen tijdens zo'n behandeling groeiden als hele sociale betrokken lieve mensen. Ze waren heel erg veranderd. Maar eigenlijk kan je zeggen dat ze meer zichzelf zijn geworden.
Zelden zo'n mooie omschrijving gezien. :) Prima gedaan! ^O^
...and the forests will echo with laughter...
  maandag 22 mei 2017 @ 10:03:06 #6
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171111820
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 22:48 schreef ChildoftheStars het volgende:

Zelf kan ik er behoorlijk van balen als elke psychotische stoornis weggezet wordt als iemand met meerdere persoonlijkheden, bijlmoordenaar of iig als een gevaarlijke gek.
Maar goed, meer dan open zijn over wat het inhoud kun je niet doen
Haha, maar dat is toch ook zo? ;) Ik zie in jou wel een mogelijke bijlmoordenaar. :P
...and the forests will echo with laughter...
pi_171111994
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 10:03 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Haha, maar dat is toch ook zo? ;) Ik zie in jou wel een mogelijke bijlmoordenaar. :P
Tja, dat ik eenmaal met een bijl 's nachts huizen binnen sluip, betekent dat niet dat iedereen met mijn diagnose dat doet. Dat is generalisatie ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  maandag 22 mei 2017 @ 18:48:05 #8
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171122650
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 10:11 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Tja, dat ik eenmaal met een bijl 's nachts huizen binnen sluip, betekent dat niet dat iedereen met mijn diagnose dat doet. Dat is generalisatie ;)
Ha! Dat is nog waar ook. Jammer ook weer. :P
...and the forests will echo with laughter...
pi_171122866
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 10:01 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Zelden zo'n mooie omschrijving gezien. :) Prima gedaan! ^O^
Thanx
pi_171123121
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2017 22:48 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik heb het gevoel dat het vaak niet goed uitgezocht wordt.
Helaas is dat ook zo. De psychische hulpverlening is vaak net een fabriek. Er wordt snel een diagnose gesteld en vervolgens komt er een standaard behandeling die daarop aansluit. Er wordt dan niet goed gekeken naar wie jij bent als persoon en ook niet naar wat je wilt bereiken. Tevens wordt er niet goed geverifieerd of de diagnose klopt. Tenminste ze vragen dan niet aan jou of jij je erin voldoende kan herkennen.

Bij mij heeft het ook 20 jaar geduurd voordat herkend en erkend werd wat er precies aan de hand is. De eerste tien jaar waren het ergst met straatvrees, dwanggedachten mezelf of anderen iets aan te doen, paniekaanvallen, depressies en sociale isolatie dat ik eigenlijk niemand meer zag dan mijn moeder. Die hele reeks hulpverleners die ik bezocht zagen het aan als een soort van burnout die half Nederland heeft.

Daarna kwam ik er zelf achter via informatie dat het persoonlijkheidsstoornissen betreft. Dat bleek te kloppen, al kreeg ik toen geen borderline als diagnose. 5 jaar later kreeg ik wel borderline als diagnose en pas sinds een jaar ADHD wat verklaard waarom het mij ondanks alle therapie niet lukt structuur op te bouwen.

Het gaat wel beter met mij. Maar ik besef wel nu dat borderline niet iets is wat overgaat. Ik ben daarvoor teveel beschadigd.
pi_171123179
het kutte van OPS is dat je moeilijk je zelf kan open stellen. spontaan zijn en extravert enz lijkt de norm te zijn in deze samenleving.
FOK! is net een groot tijdschrift
pi_171124112
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 19:16 schreef Vimbavimba het volgende:
het kutte van OPS is dat je moeilijk je zelf kan open stellen. spontaan zijn en extravert enz lijkt de norm te zijn in deze samenleving.
Niet alleen in deze maatschappij. Je kan alleen gezien worden als je jezelf toont.
pi_171124319
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2017 19:53 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Niet alleen in deze maatschappij. Je kan alleen gezien worden als je jezelf toont.
hmm. is dat het ? ik durf dat niet want bang voor kritiek enz Maja dan lopen mensen over je heen
FOK! is net een groot tijdschrift
  maandag 22 mei 2017 @ 20:24:20 #14
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171125105
quote:
0s.gif [b]Op maandag 22 mei 2017 19:16 schreef Vimbavimba het volgende:[/b
spontaan zijn en extravert enz lijkt de norm te zijn in deze samenleving.
Klopt helemaal. Ik heb er jaren over gedaan en eindelijk geleerd 'nee' te zeggen tegen de samenleving en om te gaan leven hoe ik wil. Ik heb er vele assertiviteitstrainingen voor moeten volgen. Maar goed, met OPS zal dat nog wel een heel stuk moeilijker zijn.
...and the forests will echo with laughter...
  maandag 22 mei 2017 @ 20:26:33 #15
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171125203
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2017 20:01 schreef Vimbavimba het volgende:

[..]

hmm. is dat het ? ik durf dat niet want bang voor kritiek enz Maja dan lopen mensen over je heen
Ooit kom je wel tot het punt waarop je zult zeggen: tot hier en niet verder! Er gaat op een dag iets knakken in je hoofd en dat voelt heel bevrijdend.
...and the forests will echo with laughter...
pi_171125915
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2017 20:01 schreef Vimbavimba het volgende:

[..]

hmm. is dat het ? ik durf dat niet want bang voor kritiek enz Maja dan lopen mensen over je heen
Veel mensen zijn onzeker, maar hebben vaardigheden dat te verbloemen.

Maar als je bang bent voor kritiek, heb je dat vast erg vaak in het verleden gehad en dan vooral onterechte kritiek.
pi_171126163
quote:
1s.gif Op maandag 22 mei 2017 20:44 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Veel mensen zijn onzeker, maar hebben vaardigheden dat te verbloemen.

Maar als je bang bent voor kritiek, heb je dat vast erg vaak in het verleden gehad en dan vooral onterechte kritiek.
ja, door me niet goed genoeg te voelen voor neimand niet. Ik straal ook gewoon onzekerheid uit volgens mij.
FOK! is net een groot tijdschrift
pi_171129661
Als ik zo de verhalen lees, heb ik echt heel erg veel geluk met mijn behandelingen en therapieŰn. Alles is in overleg en samen besluiten we wat er gebeurt. Onder het motto, tel uw zegeningen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  dinsdag 23 mei 2017 @ 18:54:01 #19
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171151643
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 22:18 schreef ChildoftheStars het volgende:
Als ik zo de verhalen lees, heb ik echt heel erg veel geluk met mijn behandelingen en therapieŰn. Alles is in overleg en samen besluiten we wat er gebeurt. Onder het motto, tel uw zegeningen
Dat alles in gezamenlijke overleg gebeurt, is toch niets meer dan normaal? Ik heb nog niet meegemaakt dat mijn psych of de GGZ iets voor mij ging bepalen.
...and the forests will echo with laughter...
pi_171152638
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 18:54 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Dat alles in gezamenlijke overleg gebeurt, is toch niets meer dan normaal? Ik heb nog niet meegemaakt dat mijn psych of de GGZ iets voor mij ging bepalen.
Ik heb dat soms meegemaakt, maar dat was op momenten dat het nodig was. Alleen je leest op Fok! zoveel klachten van mensen erover dat ik me bewust ben van mijn geluk.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  dinsdag 23 mei 2017 @ 20:27:15 #21
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171154245
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 19:34 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ik heb dat soms meegemaakt, maar dat was op momenten dat het nodig was. Alleen je leest op Fok! zoveel klachten van mensen erover dat ik me bewust ben van mijn geluk.
Als ze niet langer handelsbekwaam zijn, dan is het natuurlijk prima. Maar buiten dat om, is het natuurlijk niet netjes.
...and the forests will echo with laughter...
pi_171175934
Bij elke stoornis pas ik volgensmij wel een beetje...
Maar toch vooral bij de Schizo´de stoornis achja we maken er het beste van.
  woensdag 24 mei 2017 @ 19:06:29 #23
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171176387
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2017 18:48 schreef Al-di-la het volgende:
Bij elke stoornis pas ik volgensmij wel een beetje...
Maar toch vooral bij de Schizo´de stoornis achja we maken er het beste van.
Waarom denk je dat?
...and the forests will echo with laughter...
pi_171176690
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2017 19:06 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Waarom denk je dat?
Omdat ik me vaak lekker isoleer, mijn emotie's uit ik sowieso niet vaak..., doe bijna alles alleen, en waar haal ik nou echt plezier uit? idk...
pi_171176826
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2017 19:16 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

Omdat ik me vaak lekker isoleer, mijn emotie's uit ik sowieso niet vaak..., doe bijna alles alleen, en waar haal ik nou echt plezier uit? idk...
Waarom denk je dat het een schizo´de stoornis is dan? Het zou bijvoorbeeld ook autisme of een depressie kunnen zijn. Is het niet verstandig om het uit te laten zoeken?
Het heeft mij enorm geholpen toen ik de diagnose van psychotische persoonlijkheidsstructuur (ook een clustertje a) kreeg, want er toen wat aan gedaan kon worden.
Jezelf labels opplakken zonder onderzoek is niet erg verstandig
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 24 mei 2017 @ 19:56:56 #26
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171178506
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2017 19:16 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

Omdat ik me vaak lekker isoleer, mijn emotie's uit ik sowieso niet vaak..., doe bijna alles alleen, en waar haal ik nou echt plezier uit? idk...
Beleef je nou echt plezier aan het isoleren? Het lijkt me sterk dat je niks leuk vind.
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 25 mei 2017 @ 01:14:18 #27
13132 Core.
schizo eend
pi_171189645
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2017 19:16 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

Omdat ik me vaak lekker isoleer, mijn emotie's uit ik sowieso niet vaak..., doe bijna alles alleen, en waar haal ik nou echt plezier uit? idk...
Misschien ben je wel een Indigo die met andere Indigo's wil omgaan en niet met de massa die nog niet ge´nformeerd is over de huidige stand van zaken.
En/of ben je gewoon spiritueel en 'gevoelig' en vind je de omgeving maar saai en 'vervelend'.

Ik zonder me ook vaak af van de buitenwereld, maar heb daar mijn redenen voor.
Blessed are the pure in heart: for they shall see God
Blessed are the weird people (poets, misfits, writers, mystics, painters, troubadours) for they teach us to see the world through different eyes
  donderdag 25 mei 2017 @ 09:35:29 #28
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171191368
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 01:14 schreef Core. het volgende:

[..]

Misschien ben je wel een Indigo die met andere Indigo's wil omgaan en niet met de massa die nog niet ge´nformeerd is over de huidige stand van zaken.
En/of ben je gewoon spiritueel en 'gevoelig' en vind je de omgeving maar saai en 'vervelend'.

Ik zonder me ook vaak af van de buitenwereld, maar heb daar mijn redenen voor.
Indigo? Say whut?
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 25 mei 2017 @ 09:51:13 #29
13132 Core.
schizo eend
pi_171191580
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 09:35 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Indigo? Say whut?
https://en.wikipedia.org/wiki/Indigo_children

Maar val niet over de woordsoep, het gaat om de achterliggende betekenis.
Blessed are the pure in heart: for they shall see God
Blessed are the weird people (poets, misfits, writers, mystics, painters, troubadours) for they teach us to see the world through different eyes
pi_171191942
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2017 19:20 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Waarom denk je dat het een schizo´de stoornis is dan? Het zou bijvoorbeeld ook autisme of een depressie kunnen zijn. Is het niet verstandig om het uit te laten zoeken?
Het heeft mij enorm geholpen toen ik de diagnose van psychotische persoonlijkheidsstructuur (ook een clustertje a) kreeg, want er toen wat aan gedaan kon worden.
Jezelf labels opplakken zonder onderzoek is niet erg verstandig
Achja wat het ook is van A tot Z, maakt me verder ook niet veel uit...het is immers wat ik zelf denk. Ik weet dat er iets mis zit, wat maakt me niet echt uit we proberen hoe dan ook er het beste van te maken.
pi_171191978
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 10:20 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

Achja wat het ook is van A tot Z, maakt me verder ook niet veel uit...het is immers wat ik zelf denk. Ik weet dat er iets mis zit, wat maakt me niet echt uit we proberen hoe dan ook er het beste van te maken.
Het beste ervan maken is altijd een goede. Alleen er bestaan goede medicatie die je leven gemakkelijker kunnen maken. Welke plaatje ze geven gaat het niet om, maar de hulp die je kunt krijgen erbij wel. Het klinkt niet of je er gelukkig bent, dat is zonde.
Heb je hulp waarmee je dit kunt bespreken?
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171192016
Even klagen hoor: dat slechte slapen (twee ß drie uur per nacht) maakt me echt helemaal gek. Slaapmedicatie werkt een beetje, alleen dat wil ik niet elke nacht nemen, want ik dan niks meer aan mijn dag heb. Alleen ik weet nooit wat ik moet doen om de nacht door te komen...

maar goed... met de verplaatsing van mijn pillen (tijdstippen anders) heb ik geen last meer van allerlei onzin in mijn hoofd en kom ik daadwerkelijk tot dingen, dat is me heel erg veel waard en vind ik dat ik verder niet meer mag klagen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171192086
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 10:22 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Het beste ervan maken is altijd een goede. Alleen er bestaan goede medicatie die je leven gemakkelijker kunnen maken. Welke plaatje ze geven gaat het niet om, maar de hulp die je kunt krijgen erbij wel. Het klinkt niet of je er gelukkig bent, dat is zonde.
Heb je hulp waarmee je dit kunt bespreken?
Ik ben niet zo weg van medicatie, dat vind ik zonde om aan zoiets verslaafd of onafhankelijk te worden. Ik bespreek wel eens soms met mensen wat over mezelf, maar dat doe ik als mol liever niet.
pi_171192105
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 10:30 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

Ik ben niet zo weg van medicatie, dat vind ik zonde om aan zoiets verslaafd of onafhankelijk te worden. Ik bespreek wel eens soms met mensen wat over mezelf, maar dat doe ik als mol liever niet.
Medicatie is een voorbeeld. Er zijn zoveel soorten hulp die geboden kunnen worden...
Maar ja... je moet het natuurlijk zelf weten
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 25 mei 2017 @ 10:38:22 #35
13132 Core.
schizo eend
pi_171192195
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 10:25 schreef ChildoftheStars het volgende:
geen last meer van allerlei onzin in mijn hoofd en kom ik daadwerkelijk tot dingen, dat is me heel erg veel waard en vind ik dat ik verder niet meer mag klagen
Last van dwanggedachtes en onzin in je hoofd? Ik heb daar ook jaren mee gelopen bij de hulpverlening, allerlei medicatie moeten slikken, therapietjes hier en daar. Niets hielp echt, behalve je als zombie door het leven te laten gaan door die medicatie. Maar dat is geen leven, zonder gevoel, zonder creativiteit.

Ik heb het zelf kunnen oplossen, gestopt met die hele GGZ en pillenschuivers en een boekje over meditatie gekocht voor een paar euro. Meditatie is heel simpel (mensen denken vaak te moeilijk, & verwachten dingen ervan, dat is juist een valkuil), het gaat om rust in je hoofd totdat je een serene stilte ervaart en vandaar uit leer je het (lichte mediteren bij alles wat je doet) in je leven te integreren en zal je zien dat alles veel makkelijker gaat.
Het is een soort Focus-training, grotere bewustwording van jezelf en je omgeving, als je begrijpt wat ik bedoel. ;)
Blessed are the pure in heart: for they shall see God
Blessed are the weird people (poets, misfits, writers, mystics, painters, troubadours) for they teach us to see the world through different eyes
pi_171192223
quote:
0s.gif Op woensdag 24 mei 2017 19:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Beleef je nou echt plezier aan het isoleren? Het lijkt me sterk dat je niks leuk vind.
Echt nutteloos voel ik me niet als ik een hele de dag thuis zit, met een klein dubbel gevoel zou je wel kunnen zeggen. Maar uiteraard wel lekker veilig en safe.
  donderdag 25 mei 2017 @ 10:56:06 #37
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_171192440
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 10:25 schreef ChildoftheStars het volgende:
Even klagen hoor: dat slechte slapen (twee ß drie uur per nacht) maakt me echt helemaal gek. Slaapmedicatie werkt een beetje, alleen dat wil ik niet elke nacht nemen, want ik dan niks meer aan mijn dag heb. Alleen ik weet nooit wat ik moet doen om de nacht door te komen...

maar goed... met de verplaatsing van mijn pillen (tijdstippen anders) heb ik geen last meer van allerlei onzin in mijn hoofd en kom ik daadwerkelijk tot dingen, dat is me heel erg veel waard en vind ik dat ik verder niet meer mag klagen
Is vetgedrukte omdat je dan te duf bent overdag? Welk middel gebruik je?
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_171193115
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 10:38 schreef Core. het volgende:

[..]

Last van dwanggedachtes en onzin in je hoofd? Ik heb daar ook jaren mee gelopen bij de hulpverlening, allerlei medicatie moeten slikken, therapietjes hier en daar. Niets hielp echt, behalve je als zombie door het leven te laten gaan door die medicatie. Maar dat is geen leven, zonder gevoel, zonder creativiteit.

Ik heb het zelf kunnen oplossen, gestopt met die hele GGZ en pillenschuivers en een boekje over meditatie gekocht voor een paar euro. Meditatie is heel simpel (mensen denken vaak te moeilijk, & verwachten dingen ervan, dat is juist een valkuil), het gaat om rust in je hoofd totdat je een serene stilte ervaart en vandaar uit leer je het (lichte mediteren bij alles wat je doet) in je leven te integreren en zal je zien dat alles veel makkelijker gaat.
Het is een soort Focus-training, grotere bewustwording van jezelf en je omgeving, als je begrijpt wat ik bedoel. ;)
Fijn dat meditatie e.d. voor je werken. Dat soort dingen heb ik ook geprobeerd, maar dat maakte de psychotische klachten enkel erger.
Medicatie maakt voor mij het verschil tussen echt (productief) leven en maanden achtereen opgesloten zitten.

Ik vind het wel een beetje jammer dat je de klachten van anderen niet serieus neemt...
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_171193119
quote:
5s.gif Op donderdag 25 mei 2017 10:56 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Is vetgedrukte omdat je dan te duf bent overdag? Welk middel gebruik je?
Tranxene
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 25 mei 2017 @ 11:45:04 #40
13132 Core.
schizo eend
pi_171193306
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 11:35 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Fijn dat meditatie e.d. voor je werken. Dat soort dingen heb ik ook geprobeerd, maar dat maakte de psychotische klachten enkel erger.
Medicatie maakt voor mij het verschil tussen echt (productief) leven en maanden achtereen opgesloten zitten.

Ik vind het wel een beetje jammer dat je de klachten van anderen niet serieus neemt...
Ik neem de klachten van anderen wel degelijk serieus, heb ook van alles meegemaakt, alleen ben ik van mening dat de GGZ + Farmacie de oorzaken niet aanpakken, maar de symptomen bestrijden. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik hoop dat je voor jezelf de oplossing zal vinden zodat ook jij van een normaal leven kan genieten.
Blessed are the pure in heart: for they shall see God
Blessed are the weird people (poets, misfits, writers, mystics, painters, troubadours) for they teach us to see the world through different eyes
pi_171193649
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 19:16 schreef Vimbavimba het volgende:
het kutte van OPS is dat je moeilijk je zelf kan open stellen. spontaan zijn en extravert enz lijkt de norm te zijn in deze samenleving.
Ja dit ja :') Ik kan ook moeilijk spontaan reageren. Dat moet ik echt zo bewust doen dat het heel krampachtig over komt. Ik bÚn wel blij voor een ander, maar het uiten op een spontane manier is een tweede.
pi_171194192
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 11:45 schreef Core. het volgende:

[..]

Ik neem de klachten van anderen wel degelijk serieus, heb ook van alles meegemaakt, alleen ben ik van mening dat de GGZ + Farmacie de oorzaken niet aanpakken, maar de symptomen bestrijden. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik hoop dat je voor jezelf de oplossing zal vinden zodat ook jij van een normaal leven kan genieten.
Met medicatie en therapie leef ik een heel normaal leven waarvan ik geniet :*

Ik ben alleen de GGZ en farmacie dankbaar dat ze me helpen in het hebben van dat leven. Voor sommigen werkt dat systeem wel goed
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 25 mei 2017 @ 12:48:41 #43
13132 Core.
schizo eend
pi_171194580
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 12:31 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Met medicatie en therapie leef ik een heel normaal leven waarvan ik geniet :*

Ik ben alleen de GGZ en farmacie dankbaar dat ze me helpen in het hebben van dat leven. Voor sommigen werkt dat systeem wel goed
Dat vind ik fijn om te horen dat het bij jouw wel goed gaat. En ik ben mij goed bewust dat binnen de GGZ genoeg mensen werken die het beste met de ander voorhebben.
Maar ik ben ook enkele tegengekomen die een dubbelspel spelen en wel degelijk weten wat er speelt en je bewust tegenwerken.

Ik ben zelf van nature spiritueel en merk dat deze wereld (elite) dat juist niet willen dat ik mijzelf verder ontwikkel hierin (en volgens mij is dat voor heel veel anderen dus ook zo, het probleem is echt enorm), en daar heb ik na vallen en opstaan een stokje voor gestoken. De oplossing zat bij mij van binnen (godzijdank!), en ik was van jongs af aan teveel afhankelijk gemaakt van anderen die dachten het wel te weten wat wel en wat niet kan en wat ik wel en niet moest doen in het leven. (word ook van jongs af aan 'aangeleerd' in scholen, mensen worden 'gekneed')

Ik heb toen de leiding over mijn eigen leven teruggepakt voor zover dat mogelijk is binnen dit systeem en ben aan mezelf gaan werken. Dat meditatie mij rust en ruimte voor zelfontplooiing geven is mijn ervaring en mijn manier van leven geworden waar ik blij mee ben. Vandaar dat ik het aanhaalde.
Blessed are the pure in heart: for they shall see God
Blessed are the weird people (poets, misfits, writers, mystics, painters, troubadours) for they teach us to see the world through different eyes
  donderdag 25 mei 2017 @ 18:44:48 #44
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171202891
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 10:40 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

Echt nutteloos voel ik me niet als ik een hele de dag thuis zit, met een klein dubbel gevoel zou je wel kunnen zeggen. Maar uiteraard wel lekker veilig en safe.
Wat doe je dan de hele dag?
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 25 mei 2017 @ 18:45:32 #45
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171202905
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 09:51 schreef Core. het volgende:

[..]

https://en.wikipedia.org/wiki/Indigo_children

Maar val niet over de woordsoep, het gaat om de achterliggende betekenis.
Haha, meen je dit nou serieus? Wat een onzin.
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 25 mei 2017 @ 18:46:49 #46
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171202927
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 10:25 schreef ChildoftheStars het volgende:
Even klagen hoor: dat slechte slapen (twee ß drie uur per nacht) maakt me echt helemaal gek. Slaapmedicatie werkt een beetje, alleen dat wil ik niet elke nacht nemen, want ik dan niks meer aan mijn dag heb. Alleen ik weet nooit wat ik moet doen om de nacht door te komen...

maar goed... met de verplaatsing van mijn pillen (tijdstippen anders) heb ik geen last meer van allerlei onzin in mijn hoofd en kom ik daadwerkelijk tot dingen, dat is me heel erg veel waard en vind ik dat ik verder niet meer mag klagen
Jij mag altijd klagen, Child. ;) Ben je nou niet de hele dag moe of duf?
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 25 mei 2017 @ 18:47:37 #47
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171202944
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 10:30 schreef Al-di-la het volgende:

[..]

Ik ben niet zo weg van medicatie, dat vind ik zonde om aan zoiets verslaafd of onafhankelijk te worden. Ik bespreek wel eens soms met mensen wat over mezelf, maar dat doe ik als mol liever niet.
Het klinkt misschien raar, maar ik ben het met je eens. Medicatie kan ook slechte kanten hebben. Ik spreek zelf uit ervaring.
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 25 mei 2017 @ 18:48:12 #48
13132 Core.
schizo eend
pi_171202956
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 18:45 schreef LordofLeaves het volgende:
Haha, meen je dit nou serieus? Wat een onzin.
Voor jou onzin, voor iemand anders niet. ;)
Blessed are the pure in heart: for they shall see God
Blessed are the weird people (poets, misfits, writers, mystics, painters, troubadours) for they teach us to see the world through different eyes
  donderdag 25 mei 2017 @ 18:49:29 #49
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_171202980
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 18:48 schreef Core. het volgende:

[..]

Voor jou onzin, voor iemand anders niet. ;)
Vat het niet persoonlijk op hoor, maar ik heb er helemaal niets mee. Dat jij er kracht uit kan putten, dat kan ik alleen maar toejuichen.
...and the forests will echo with laughter...
pi_171203024
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 18:46 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Jij mag altijd klagen, Child. ;) Ben je nou niet de hele dag moe of duf?
Dank je wel, maar pas op hoor, straks houd ik er niet meer mee op
Behoorlijk moe wel en kom ook niet tot veel, maar goed... de belangrijke dingen doe ik zodra ik wakker word en dan kan ik de rest van de dag klungelen. Het is alleen heel naar met de eetstoornis
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')