Dat men zich maar eerst druk maken doet om de bierput hier.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 23:58 schreef Pokkelmans het volgende:
Hoe lang nog tot die Trump-gierput onherroepelijk wordt opengetrokken?
Hij gaat eerst nog even een holocaustgrap maken in Jeruzalem, de paus beledigen in Rome en de NAVO overbodig verklaren in Brussel. Daarna zal het snel gaan.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 23:58 schreef Pokkelmans het volgende:
Hoe lang nog tot die Trump-gierput onherroepelijk wordt opengetrokken?
Kan ik op z'n tijd echt wel van genieten. Lekker op zo'n warme meidag. Teringzon in je gezicht op zo'n overvol schijtterras, maar dan wel een koude IPA.quote:
IPA's zijn makkelijk om te brouwen, relatief goedkoop en snel te maken. En je kunt ze verkopen voor het dubbele van normaal bier. Katsching!quote:
Ja katsching, maar ik drink liever een lekkere pils.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 00:05 schreef Tchock het volgende:
[..]
IPA's zijn makkelijk om te brouwen, relatief goedkoop en snel te maken. En je kunt ze verkopen voor het dubbele van normaal bier. Katsching!
Meh, smaakt eigenlijk een beetje als een kruidig blondbier. Niet echt een uitgesproken smaak of zo.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 00:04 schreef Tchock het volgende:
[..]
Lekker? Ik ben groot fan van Gulpener.
Ik ookquote:Op zaterdag 20 mei 2017 00:07 schreef remlof het volgende:
[..]
Ja katsching, maar ik drink liever een lekkere pils.
Niet noemenswaardig makkelijker dan ander bier, is mijn ervaring.quote:
Ik heb er laatst over gesproken met een brouwende vriend en die vertelde me dat omdat er veel meer hop in zit (wat desinfecterend werkt) ze veel minder vaak mislukken. En het kan op kamertemperatuur in tegenstelling tot ondergistende bieren (of andersom?)quote:Op zaterdag 20 mei 2017 00:08 schreef Pokkelmans het volgende:
[..]
Niet noemenswaardig makkelijker dan ander bier, is mijn ervaring.
Volgens mij moeten ondergisten inderdaad op lagere temperatuur hun werk doen. Ik gebruik meestal gewoon zo'n bovengist, dus die doet het prima op "schuurtemperatuur". Maarja, mijn biertjes kunnen voorlopig dan ook niet tippen aan spul dat je bij de supermarkt koopt.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 00:10 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ik heb er laatst over gesproken met een brouwende vriend en die vertelde me dat omdat er veel meer hop in zit (wat desinfecterend werkt) ze veel minder vaak mislukken. En het kan op kamertemperatuur in tegenstelling tot ondergistende bieren (of andersom?)
Die is wel lekker ja.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 00:01 schreef Pokkelmans het volgende:
[..]
Het was volgens mij die meet op de Nijmeegse Bierfeesten dat ik de Jopen Mooie Nel "ontdekte". Heb daar inmiddels ook al de nodige liters van op.
Beetje de scheikundige uithangen.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 00:15 schreef Pokkelmans het volgende:
[..]
Volgens mij moeten ondergisten inderdaad op lagere temperatuur hun werk doen. Ik gebruik meestal gewoon zo'n bovengist, dus die doet het prima op "schuurtemperatuur". Maarja, mijn biertjes kunnen voorlopig dan ook niet tippen aan spul dat je bij de supermarkt koopt.
Klopt ook wel weer ja. Maar het is wel weer een biertje dat vrij breed verkrijgbaar is.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 00:35 schreef Monolith het volgende:
Ik vind de Mooie Nel eigenlijk niet zo bijzonder. Beetje slap.
Wehe, was wel een mooie dag toen. Was behoorlijk warm voor de tijd van het jaar en prima bieren.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 00:31 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Die is wel lekker ja.
Ik heb dat boekje overigens nog steeds, en een aantal biertjes er van (die ik dus had geproefd) heb ik al die tijd nog niet terug kunnen vinden in een bierwinkel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |