abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_173991869
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 18:54 schreef Tchock het volgende:

[..]

Op mijn eigen voetbalervaring, vooral. Misschien overdreef ik wat te erg met "vrijwel alleen", maar het is zeker een groot percentage. Ik heb wat naar cijfers geprobeerd te zoeken, maar dat is lastig. Ik kwam wel tegen dat er per jaar zo'n 750.000 wedstrijden worden georganiseerd door de KNVB, en dat er 2.000 kunstgrasvelden in Nederland liggen.

Stel dat die 750K gelijk verdeeld zijn over zaterdag en zondag en dat er op andere dagen niet wordt gespeeld, dan spreek je over ruim 7.000 wedstrijden per "speeldag". Stel dat alle kunstgrasvelden gebruikt worden, dan kun je dus met vier wedstrijden per veld op zaterdag en zondag, alle amateurs kwijt op kunstgras.

Dit is natuurlijk maar een grove berekening om het punt aan te tonen dat er echt heel veel kunstgras ligt. Om echt te zeggen hoe veel amateurs op kunstgras spelen moet je daar goed onderzoek naar doen, en naar de verschillen tussen jeugd en senioren.

Ik heb zelf bij twee clubs gespeeld, de ene had één kunstgrasveld en drie grasvelden en de andere alleen twee kunstgrasvelden.
Is misschien ook anders in de Randstad, waar de grond duurder is.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2017 18:56:41 ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')