abonnement Unibet Coolblue
pi_171051075
Laatst artikeltje gelezen uit de Washington Post waarin juist dit:

quote:
Schoolvoorbeeld
Volgens de koning is Nederland een schoolvoorbeeld van een multiculturele samenleving. Hij benadrukt dat ons land al eeuwenlang onderdak biedt aan mensen uit alle windstreken. Godsdienstvrijheid, persvrijheid en de eeuwige strijd tegen het water hebben volgens de koning van Nederland een sterke democratie gemaakt. Amsterdam noemt hij de hoofdstad van de tolerantie.
Werd gezien als een marketingtool om de werkelijkheid te verhullen aan het buitenland. Een werkelijkheid van racisme, misogynie en erger. Een bewust gecreëerd beeld dat in tegenspraak is met de werkelijkheid dus.

Hier het artikeltje: https://www.washingtonpos(...)m_term=.2791de93d1f9

quote:
In 2015, the NRC used the N-word in a headline to refer to Ta-Nehisi Coates, and the outside world got a taste of the way that Dutch media refers to black people in the country. Geenstilj, now under fire for its treatment of white women, has for years mounted hate campaigns against non-white activists, journalists and pretty much anyone who is at odds with its right-wing ideologies. Last year, when Geenstijl viciously attacked journalist Seada Nourhussen, demanding she lose her job at a competing publication, no calls for an advertising boycott were made. When activist and teacher Arzu Aslan was subjected to racist attacks and demands for her firing, there was hardly any outcry from mainstream media. In both cases, misogyny and violent sexual threats were deployed as well. When employees of Telegraaf Media Groep harassed Quinsy Gario in his home, in an attempt to further demonize him as an "angry black man," there was little outrage.


That almost none of these instances of racial and/or sexist attacks on Dutch people of color ever make international headlines shows how, after decades of promoting tolerance as a marketing tool, the Netherlands has still managed to hide aspects of its culture from outside scrutiny. Behind this facade of tolerance and conviviality, Dutch media acts as a disciplining mechanism to quiet dissenters and those who challenge the hegemony of the dominant culture. When the same sexist media attacks targeting white women are deployed against Dutch black women, women of color or their allies, barely a peep is heard from the media establishment. Maybe, in the Netherlands, solidarity is only for white women, after all.
I´m back.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 13:35:27 #52
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171051349
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 13:27 schreef Ryan3 het volgende:
Laatst artikeltje gelezen uit de Washington Post waarin juist dit:

[..]

Werd gezien als een marketingtool om de werkelijkheid te verhullen aan het buitenland. Een werkelijkheid van racisme, misogynie en erger. Een bewust gecreëerd beeld dat in tegenspraak is met de werkelijkheid dus.

Hier het artikeltje: https://www.washingtonpos(...)m_term=.2791de93d1f9

[..]

Ipv geobsedeerd naar Amerika kijken zouden Nederlanders eens hun eigen land met dezelfde blik moeten bezien.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Eindredactie Games vrijdag 19 mei 2017 @ 13:37:53 #53
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_171051420
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 12:51 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Vooralsnog kan ik je nog niet betrappen op inhoudelijk antwoord dus blijf ik ook met holle frasen komen.

Dat je zelf niet doorhebt dat je uitermate denigrerend bezig bent tegenover andersdenkenden vind ik wel jammer ja.

Mensen meteen zo extrewm wegzetten komt de discussie niet ten goede in elk geval.
Je reageert ook wel meteen als een gebeten hond met rabies. Ik zet niemand weg, ik wijs op een trend die in dit soort topics structureel aanwezig is. Namelijk dat wanneer je je ook maar enigszins genuanceerd uitlaat over de multiecultie in Nederland in het algemeen of het vluchtelingenbeleid in het bijzonder, je onevenredig de wind van voren krijgt.

De vraag vind ik verneukeratief, want concretiseer "geslaagd" maar eens als het gaat over multiculturalisme. Overigens is die focus niet echt eerlijk want het nieuwsbericht gaat vooral om het (huidige) vluchtelingenbeleid. De massa-immigratie van de afgelopen jaren zie ik persoonlijk als een enorm probleem, dat je niet eenvoudig maar even op dezelfde bult kunt gooien als de Nederlandse multicul in het algemeen. Om dat onderscheid maar even te maken.
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
pi_171051425
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 13:35 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ipv geobsedeerd naar Amerika kijken zouden Nederlanders eens hun eigen land met dezelfde blik moeten bezien.
Dit is iemand die voor WP werkt en naar NL kijkt en dus precies hetgeen dat Willempie zegt ziet als een in stand gehouden mythe.
I´m back.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 14:47:39 #55
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_171052960
De vluchtelingen zelf zijn niet zo trots:



quote:
Boze vluchtelingen in stadhuis Den Haag

DEN HAAG - Een groep vluchtelingen heeft vrijdagmiddag een sit-in gehouden in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Ze zijn ontevreden over de huisvesting in Ypenburg.

Volgens de vluchtelingen was hen een eigen huis beloofd, maar zitten ze nu met zijn achten in één woning. Ook krijgen ze minder geld omdat ze samen in één huis wonen, vertelt een verslaggever van mediapartner Den Haag FM
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 mei 2017 @ 15:34:19 #56
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_171053979
Kijkt naar titel.

Kijkt naar al het 'ja maar zweden..''

:N doe maar ffkes niet pietertjes.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 mei 2017 @ 15:36:23 #57
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_171054013
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 12:44 schreef 2dope het volgende:

[..]

Ik had het niet specifiek over jou hoor, maar je voelt schijnbaar behoorlijk aangesproken dus dan zal het wel van toepassing zijn :7 Ik heb je reacties nu even teruggelezen maar ik zie weinig 'uiteenzetting' eigenlijk, vooral veel clichématig gewauwel.
Beetje vreemd dit. Je deponeert een stelling waar vervolgens afkeurend op gereageerd wordt (en terecht, want je generaliseert nogal) en als daar dus op gereageerd wordt voel je je blijkbaar aangesproken.

Zo bruin kan ik ze ook wel bakken ja.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_171054037
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:47 schreef Perrin het volgende:
De vluchtelingen zelf zijn niet zo trots:

[ afbeelding ]

[..]

Willempie heeft nog wel een ongebruikt tuinhuisje op zijn landgoed.
I´m back.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 15:39:58 #59
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_171054091
Het over godsdienst vrijheid hebben en dan juichend de islam binnenhalen die lijnrecht tegenover vrijheid staat :')
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_171054110
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:37 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Willempie heeft nog wel een ongebruikt tuinhuisje op zijn landgoed.
Als ik in een ongebruikt paleis mag wonen, dan kunnen die vluchtelingen mijn huidige woning zo overnemen.
Hoeveel jonko's moeten we smoken, voordat we vrij zijn, van dit regime?
pi_171054178
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 12:00 schreef Stranger het volgende:Economische migratie is al zo oud als de mensheid. Dankzij de economische migratie van het platteland naar de stad is er nu economische migratie van Polen naar datzelfde platteland. Waarom zou je dat nu ineens tegen moeten gaan?
Ah, krijgen we dat weer, emigratie door de eeuwen heen wordt er bij gehaald.
Met de Hugenoten en de Nederlanders die naar Canada, de VS en Australie gingen.

Het verschil is er alleen dat er toen geen uitgebreide verzorgingsstaat was voor migranten.
En in bijvoorbeeld Australie en Canada is dat nu nog steeds zo.
Ga als Nederlander daar maar eens heen en probeer maar eens je handje op te houden en als verse migrant de overheid daar vragen om uitkering en onderdak.
Veel succes :W
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 12:24 schreef 6star6lord6 het volgende:Waarom zou je überhaupt deze groepen importeren naar Europa? Ze leveren geeneens in bijdrage in onze cultuur, we krijgen alleen maar meer problemen door.

Criminaliteit is in alle westerse Europese landen gestegen.
En dan hebben we het nog niet eens over de kosten......
quote:
Het aantal aangifte`s daalt omdat er toch geen kut mee gedaan wordt.
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 12:25 schreef NgInE het volgende:Voor de rest zijn immigranten erg goed voor de economie:
https://fd.nl/ondernemen/(...)ch-voordeel-migratie
Dat is een onderzoek van het IMF, waar Europese landen maar ook landen als Canada, Australie, VS en Nieuw Zeeland vergeleken worden.
In die laatste 4 landen is er echt niet een ruime verzorgingsstaat voor vers aangekomen migranten, daar ben je op jezelf aangewezen.
Die landen trekken dan ook een ander slag volk.

Voor Aziatische en Afrikaanse migranten in Nederland is er geen enkele incentive om te gaan werken, je krijgt toch wel geld.
Altijd beter dan een hutje van geitenpoep en zelf voor je eten zorgen in donker Afrika.

Misschien had je ook de reactie`s onder dat FD artikel moeten lezen:
quote:
Het IMF houdt geen rekening met de sociale voorzieningen in een land als Nederland en daaraan gerelateerd de relatief hoge werkgeverslasten voor laaggeschoold werk. Vroeger had je misschien Nanny's en Butlers en andere persoonlijke dienstverleners, maar er is een reden waarom je die beroepen nauwelijks meer ziet. Kortom, het CBS heeft gelijk, de Nanny van vroeger is nu gewoon een niet westers allochtone immigrant met een bijstandsuitkering.
quote:
Het succes van de Engelstalige immigratielanden steunt vooral op het gegeven dat een automatische gezinshereniging daar niet bestaat, er hoge eisen worden gesteld aan de immigranten en er tot jaren na aankomst niet of nauwelijks gebruik gemaakt kan worden van sociale voorzieningen. De toevoeging van de noodzaak om opleidingen en talenkennis te bieden aan de immigranten wijst erop dat ook de IMF "deskundigen" inzien dat het gros van de nieuwkomers niet over de noodzakelijke kwaliteiten beschikken om te voorkomen dat ze de onderkant van de samenleving gaan vormen.
Blijft een feit dat migratie vooral veroorzaakt wordt door overbevolking en daardoor sociale ontwrichting in de landen van herkomst. Door het verplaatsen van het bevolkingsoverschot wordt slechts het probleem verplaatst. DE CBS cijfers die aantonen dat het grootste gedeelte van de immigranten een uitkering geniet bevestigen dit.


[ Bericht 37% gewijzigd door bluemoon23 op 19-05-2017 16:09:10 ]
pi_171054604
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:47 schreef Perrin het volgende:
De vluchtelingen zelf zijn niet zo trots:
Ik zie allemaal Afrikanen ?
Waarom noemen we die vluchtelingen ?

Was er geen veilig land dichterbij dan Nederland ?
quote:
3s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 12:20 schreef NgInE het volgende:
Het is erg makkelijk om daar 'de buitenlanders' de schuld van te geven omdat het op Feesboek stond.
:')
Schei toch uit met je gezeur over 'de buitenlanders'.
Jij probeert het weer onder buitenlanderhaar of xenofobie te schuiven, maar dat heeft er niets mee te maken.

Niemand heeft een hekel aan "de buitenlanders", met Belgen, Duitsers, Britten of Denen heeft niemand een probleem.
Kansloze economische migranten uit Azie en Afrika, die nog decennia na binnenkomst een kostenpost zijn voor de samenleving, daar hebben we gewoon niks aan.
Leuk dat je met rapportjes van het IMF schermt over de economische bijdrage van migranten, maar daar hebben de mensen die wij binnenhalen de opleiding, competenties, taalkennis en ervaring niet voor.

Laaggeschoold werk wordt veel minder, en als het zo mocht zijn dat een tuinbouwer goedkope arbeid nodig heeft dan zijn er daar genoeg oosteuropeanen voor die al in NL zijn.
  Eindredactie Games vrijdag 19 mei 2017 @ 16:21:42 #63
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_171054904
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:36 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Beetje vreemd dit. Je deponeert een stelling waar vervolgens afkeurend op gereageerd wordt (en terecht, want je generaliseert nogal) en als daar dus op gereageerd wordt voel je je blijkbaar aangesproken.

Zo bruin kan ik ze ook wel bakken ja.
Welke generalisatie? Als er weer eens ergens wordt geroepen dat niet-PVV'ers bijv. medeverantwoordelijk zijn voor verkrachtingen door migranten voel ik mij niet aangesproken hoor, dus dan zul je mij ook niet zien steigeren.
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 mei 2017 @ 16:24:04 #64
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_171054940
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:21 schreef 2dope het volgende:

[..]

Welke generalisatie? Als er weer eens ergens wordt geroepen dat niet-PVV'ers bijv. medeverantwoordelijk zijn voor verkrachtingen door migranten voel ik mij niet aangesproken hoor, dus dan zul je mij ook niet zien steigeren.
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 12:35 schreef 2dope het volgende:

[..]

Het is sowieso nogal een verneukeratieve vraag, "is de multiculti geslaagd". Als je daar een ook maar enigszins gematigd antwoord op geeft, is dat voor veel simpele mensen vaak een reden om het verdraaien naar "Oh dus jij bent voorstander van heel Afrika hierheen halen" en meer van dat soort hyperbolen.
Dit is niet generaliserend? Als je je afvraagt of dat generaliserend is, voel je je blijkbaar aangesproken? Da's wel een nieuwe voor mij.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 19 mei 2017 @ 16:31:07 #65
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_171055068
Kansloos kliekje Somaliërs of Eritreers ook weer op die foto.
  Eindredactie Games vrijdag 19 mei 2017 @ 16:37:11 #66
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_171055163
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:24 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

[..]

Dit is niet generaliserend?
Wie generaliseer ik dan?
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
pi_171055283
Hoeveel kamers stelt de koning beschikbaar voor de vluchtelingen ? Ruimte zat in het paleis lijkt mij

Kan onmogelijk beweren dat ik trots ben op onze koning met zon passieve houding
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 16:45:48 #68
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_171055296
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 14:47 schreef Perrin het volgende:
De vluchtelingen zelf zijn niet zo trots:

[ afbeelding ]

[..]

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat er volgende week bedden klaarstaan voor een sleep-in.
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
pi_171056156
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:05 schreef bluemoon23 het volgende:

:')
Schei toch uit met je gezeur over 'de buitenlanders'.
Jij probeert het weer onder buitenlanderhaar of xenofobie te schuiven, maar dat heeft er niets mee te maken.

Niemand heeft een hekel aan "de buitenlanders", met Belgen, Duitsers, Britten of Denen heeft niemand een probleem.
Kansloze economische migranten uit Azie en Afrika, die nog decennia na binnenkomst een kostenpost zijn voor de samenleving, daar hebben we gewoon niks aan.
Leuk dat je met rapportjes van het IMF schermt over de economische bijdrage van migranten, maar daar hebben de mensen die wij binnenhalen de opleiding, competenties, taalkennis en ervaring niet voor.

Laaggeschoold werk wordt veel minder, en als het zo mocht zijn dat een tuinbouwer goedkope arbeid nodig heeft dan zijn er daar genoeg oosteuropeanen voor die al in NL zijn.
Als dat allemaal waar is, waarom geef je dan 'de buitenlanders' de schuld en niet de automatisering?
Ook vreemd dat je het IMF niet ziet als een goede bron van informatie. Ik mag hopen dat die toch goede mensen in dienst nemen, aangezien ze een belangrijke taak vervullen.
Hoeveel jonko's moeten we smoken, voordat we vrij zijn, van dit regime?
pi_171058324
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 17:26 schreef NgInE het volgende:Als dat allemaal waar is, waarom geef je dan 'de buitenlanders' de schuld en niet de automatisering?
:? Ik geef 'de buitenlanders' helemaal nergens de schuld van ?
Waar haal je dat weg ?
quote:
Ook vreemd dat je het IMF niet ziet als een goede bron van informatie. Ik mag hopen dat die toch goede mensen in dienst nemen, aangezien ze een belangrijke taak vervullen.
Ik heb nergens beweerd dat het IMF geen goede bron van informatie is.
Alleen die verzameling van landen die zij hebben onderzocht zijn onderling niet vergelijkbaar, omdat die landen allemaal andere sociale verzekeringen, werknemers beschermings regelingen en belastingen kennen.
pi_171060443
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 19:21 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

:? Ik geef 'de buitenlanders' helemaal nergens de schuld van ?
Waar haal je dat weg ?

Je schreef in een van jouw eerdere posts het volgende:

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:43 schreef bluemoon23 het volgende:

Voor Aziatische en Afrikaanse migranten in Nederland is er geen enkele incentive om te gaan werken, je krijgt toch wel geld.
Altijd beter dan een hutje van geitenpoep en zelf voor je eten zorgen in donker Afrika.

Je beweert dat jouw wereldbeeld niks met het neerkijken op uitheemse Nederlanders te maken heeft. Toch merk ik aan de manier waarop jij over immigranten praat een flinke dosis racisme. Je zet die mensen neer als lui, opportunistisch en dom.

En je geeft arbeidsimmigratie wel degelijk de schuld van het lage aantal banen voor laagopgeleide mensen. Misschien is dat overigens niet geheel onterecht, maar daar kunnen die immigranten ook niks aan doen. Die worden door jouw ex-baas aangenomen, omdat ze lekker goedkoop voor hem zijn. Dan houdt hij meer geld over om uit te geven aan zijn gokverslaving of wat dan ook.

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 19:21 schreef bluemoon23 het volgende:
Ik heb nergens beweerd dat het IMF geen goede bron van informatie is.
Alleen die verzameling van landen die zij hebben onderzocht zijn onderling niet vergelijkbaar, omdat die landen allemaal andere sociale verzekeringen, werknemers beschermings regelingen en belastingen kennen.
Dan kun je net zo goed stoppen met het internationaal uitwisseling van informatie, want het is toch altijd "anders dan in Nederland". Als je iets wilt vergelijken dan moet je toch echt naar anderen voorbeelden zoeken.
Hoeveel jonko's moeten we smoken, voordat we vrij zijn, van dit regime?
pi_171060527
En weer vervaagt het onderscheid tussen vluchtelingen en migranten. Het lijkt wel alsof het moedwillig gebeurt. Iedereen die hierheen komt, is "vluchteling"...
pi_171060557
Wim Lex snapt niet zo goed wat een migrant is.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_171061763
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 20:38 schreef NgInE het volgende:Je beweert dat jouw wereldbeeld niks met het neerkijken op uitheemse Nederlanders te maken heeft. Toch merk ik aan de manier waarop jij over immigranten praat een flinke dosis racisme.
Jij ziet achter elke boom racisme wat er niet is.
Ik zei: "Voor Aziatische en Afrikaanse migranten in Nederland is er geen enkele incentive om te gaan werken, je krijgt toch wel geld.
Altijd beter dan een hutje van geitenpoep en zelf voor je eten zorgen in donker Afrika."
Is er wel een incentive om te gaan werken in Nederland ?, misschien vinden ze het wel best met alleen een bijstandsuitkering ?
Wil jij beweren dat er in Afrika geen hutjes van geitenpoep zijn ?
Moeten ze daar niet zelf voor hun eten zorgen ?
Wat klopt er volgens jou niet aan die quote dan ?
quote:
Je zet die mensen neer als lui, opportunistisch en dom.
Heb jij cijfers van de migranten die binnenkomen wat betreft hun arbeidsmoraal en intelligentie ?
Opportunistisch zijn ze zeker, jij denkt dat ze voor Nederland kiezen omdat het weer hier beter is dan in Spanje ?
quote:
En je geeft arbeidsimmigratie wel degelijk de schuld van het lage aantal banen voor laagopgeleide mensen. Misschien is dat overigens niet geheel onterecht, maar daar kunnen die immigranten ook niks aan doen.
:? :O Jij ziet blijkbaar dingen in mijn posts die er niet zijn.
Ik geef arbeidsimmigratie helemaal niet de schuld van het lage aantal banen voor laagopgeleide mensen, hoe kom je erbij dat ik dat bedoel ?

De migranten willen (of kunnen alleen maar) laagopgeleid of ongeschoold werk, maar dat is er amper nog in Nederland, en zelfs daar is een redelijke kennis van Nederlands vaak wel handig bij.
quote:
Die worden door jouw ex-baas aangenomen, omdat ze lekker goedkoop voor hem zijn. Dan houdt hij meer geld over om uit te geven aan zijn gokverslaving of wat dan ook.
Mijn werkgever neemt wel buitenlandse werknemers aan, maar die hebben stuk voor stuk een universitaire opleiding en komen niet illegaal de grens over, die hebben keurig een visum voor kenniswerkers of zijn expat.
quote:
Dan kun je net zo goed stoppen met het internationaal uitwisseling van informatie, want het is toch altijd "anders dan in Nederland". Als je iets wilt vergelijken dan moet je toch echt naar anderen voorbeelden zoeken.
Voor een fatsoenlijk vergelijk over arbeidsmigratie en de economische gevolgen daarvan kun je niet VS, Canada, Australie vergelijken met Duitsland, Zweden en Nederland.
Dat is appels en peren vergelijken, de sociale voorzieningen en vangnet is maar een voorbeeld van het verschil.

Maar goed, ik lul toch tegen een muur aan 8)7 |:(
Want jij ziet achter elke boom een racist en xenofoob.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 21:35:14 #75
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_171061891
WA vergeet te vermelden dat een groot deel van de Nederlandse bevolking hier totaal niet achterstond.

:N
pi_171061907
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 21:30 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Jij ziet achter elke boom racisme wat er niet is.
Ik zei: "Voor Aziatische en Afrikaanse migranten in Nederland is er geen enkele incentive om te gaan werken, je krijgt toch wel geld.
Altijd beter dan een hutje van geitenpoep en zelf voor je eten zorgen in donker Afrika."
Is er wel een incentive om te gaan werken in Nederland ?, misschien vinden ze het wel best met alleen een bijstandsuitkering ?
Wil jij beweren dat er in Afrika geen hutjes van geitenpoep zijn ?
Moeten ze daar niet zelf voor hun eten zorgen ?
Wat klopt er volgens jou niet aan die quote dan ?

[..]

Heb jij cijfers van de migranten die binnenkomen wat betreft hun arbeidsmoraal en intelligentie ?
Opportunistisch zijn ze zeker, jij denkt dat ze voor Nederland kiezen omdat het weer hier beter is dan in Spanje ?

[..]

:? :O Jij ziet blijkbaar dingen in mijn posts die er niet zijn.
Ik geef arbeidsimmigratie helemaal niet de schuld van het lage aantal banen voor laagopgeleide mensen, hoe kom je erbij dat ik dat bedoel ?

De migranten willen (of kunnen alleen maar) laagopgeleid of ongeschoold werk, maar dat is er amper nog in Nederland, en zelfs daar is een redelijke kennis van Nederlands vaak wel handig bij.

[..]

Mijn werkgever neemt wel buitenlandse werknemers aan, maar die hebben stuk voor stuk een universitaire opleiding en komen niet illegaal de grens over, die hebben keurig een visum voor kenniswerkers of zijn expat.

[..]

Voor een fatsoenlijk vergelijk over arbeidsmigratie kun je niet VS, Canada, Australie vergelijken met Duitsland, Zweden en Nederland.
Dat is appels en peren vergelijken, de sociale voorzieningen en vangnet is maar een voorbeeld van het verschil.

Maar goed, ik lul toch tegen een muur aan 8)7 |:(
Want jij ziet achter elke boom een racist en xenofoob.
Je hebt wel degelijk vooroordelen, maar blijkbaar wil/kun je dit zelf niet in zien. Hoe dan ook, hier is een kattenplaatje:

Hoeveel jonko's moeten we smoken, voordat we vrij zijn, van dit regime?
pi_171061977
Ah, ik zie het al, jij bent er zo een die feiten benoemen racisme vindt ?
Jij hebt een zwaar leven of niet ?
pi_171062774
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 21:38 schreef bluemoon23 het volgende:
Ah, ik zie het al, jij bent er zo een die feiten benoemen racisme vindt ?
Jij hebt een zwaar leven of niet ?
Oh nee, mijn leven is extreem makkelijk. Dat is juist fijn. Maar bedankt dat je interesse toont in mijn levenssituatie. Hopelijk gaat het met jou ook goed.
Je kunt "feiten" benoemen, maar dit hoeft niet per se gepaard te gaan met een denigrerende toon. Maar als je zelf niet ziet dat je dat doet, dan kan ik er voor de rest ook niet zo veel aan doen.
Hoeveel jonko's moeten we smoken, voordat we vrij zijn, van dit regime?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')