abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171063336
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 22:24 schreef mignonne het volgende:
Bij een eerste kind is het niet zelden het geval dat er gewoonweg te vroeg gestart wordt met persen. Volledig ontsluiting is nog niet hetzelfde als 'klaar om te persen'. Het hoofd moet ook diep genoeg staan. Alleen daar op wachten... dat kan/mag gerust nog een uur of 2 uur duren bij een eerste.
Ik denk dat wij wel een half uur gewacht hebben, en toen ik vervolgens 1 keer geperst had tijdens een gewone wee konden ze de haartjes al zien! Tijdens het wachten had ik mijn kind er dus al bijna uitgezucht. :D
pi_171063683
GvsE O+ En je tl;dr vond ik geweldig. Nu lekker genieten!

Handige info Mignonne. Dat verklaart waarschijnlijk waarom ik ook totaal geen oerkracht heb ervaren en het persen relatief lang duurde.

Ook bijzonder om te lezen dat iedere bevalling anders is/kan zijn. Ik merk dat ik bij heel veel dingen blijf hangen in hoe ik het de eerste keer heb ervaren en dat ik er eigenlijk vanuit ga dat het nu 'dus' ook zo weer gaat zijn.

Vanmiddag nog een echo gehad en mijn placenta ligt nu hoog en dat is goed. We kwamen binnen en kregen gelijk te horen: je komt voor de groeiecho toch? Ehh.. nee? Nouja uiteindelijk heeft ze alles toch opgemeten qua groei en de mini heeft een aardige inhaalslag gemaakt. Alleen nog steeds korte pootjes :P Hij wilde verder niet leuk op de 3d-foto, ook niet na wat flink gepor, dus we hebben een plaatje van een voet en een wazig hand-over-hoofd-shot meegekregen. Trollkind! :+
  vrijdag 19 mei 2017 @ 22:54:53 #103
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_171063744
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 22:24 schreef mignonne het volgende:

[..]

En dan krijg je een tweede en snap je straks direct wat er mee bedoelt wordt ♡ ;)
Ik hoor het mijn eigen verloskundige nog zeggen bij de eerste "je voelt strakjes dat het hoofdje zakt en de bocht om gaat." En ik maar denken jaja t zal wel. Tot ik bij de tweede in de auto zat op weg naar het ziekenhuis en precies dat voelde wat ze toen zei. Ik heb nog tegen B. geroepen oh god dt bedoelde ze :o hij snapte alleen niet wat ik bedoelde 😂

Het bestaat echt, reflectoire persdrang. Maar treedt pas echt goed krachtig op als het hoofdje op een bepaald punt in je baringskanaal zit. Het drukt dan op je rectum wat zorgt voor die reflex. Bij een eerste kind is het niet zelden het geval dat er gewoonweg te vroeg gestart wordt met persen. Volledig ontsluiting is nog niet hetzelfde als 'klaar om te persen'. Het hoofd moet ook diep genoeg staan. Alleen daar op wachten... dat kan/mag gerust nog een uur of 2 uur duren bij een eerste.
Maar zou je die reflex dan niet alsnog moeten krijgen als je de baby de bocht om hebt geduwd?
Want zoals ik bij de tweede had, heb ik echt nooit gevoeld bij de eerste.


GvsE, wat een mooi meisje O+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_171063821
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 17:15 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik heb dat als co-assistent wel gezien bij bevallende vrouwen, als ze al persween kregen voordat ze volledige ontsluiting hadden, waren ze bijna niet tegen te houden.
Dit dus. Ik moest ervan overgeven. En ik raakte in paniek. De VK zei: 'niet meepersen' en ik deed niets, maar zag mijn buik naar beneden duwen. Zoiets vreemds...
pi_171065050
Mooi verhaal, fijn dat het achteraf vooral meeviel, en toffe originele naam heeft je dochter gekregen! Hoop dat alles goed gaat nu thuis O+

Ik word zo nieuwsgierig naar bevallen. Vooral om het resultaat trouwens, maar ook wel om eindelijk een keer mee te maken waar ik zo vaak naast heb gestaan.

voornaamste reden om het nog minimaal 10 weken uit te stellen is dat het kind nog steeds geheel naamloos is :{
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_171065333
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 22:54 schreef Sylver_ het volgende:
Maar zou je die reflex dan niet alsnog moeten krijgen als je de baby de bocht om hebt geduwd?
Want zoals ik bij de tweede had, heb ik echt nooit gevoeld bij de eerste.
Hier niet in ieder geval. Het meepersen voelde eerst ook totaal nutteloos, maar toen bleek dus dat ze er al bijna was. :Y)
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 23:41 schreef Lemijn het volgende:
voornaamste reden om het nog minimaal 10 weken uit te stellen is dat het kind nog steeds geheel naamloos is :{
Heb je wel al een top 10 ofzo? Misschien kunnen we meedenken in het namentopic?
pi_171065416
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 23:54 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Hier niet in ieder geval. Het meepersen voelde eerst ook totaal nutteloos, maar toen bleek dus dat ze er al bijna was. :Y)

[..]

Heb je wel al een top 10 ofzo? Misschien kunnen we meedenken in het namentopic?
Ik heb een lijstje, al een jaar, en alles is het net niet. Het is nogal hopeloos en ik wil er niet over nadenken vooral, dat maakt het nog erger. Aarzel om te beslissen, het voelt zo vreemd om nu echt een naam te kiezen... Maar morgen ga ik mezelf er wel weer toe zetten serieus na te denken.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 20 mei 2017 @ 07:53:42 #108
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_171067577
Lastig h, die namen :{. Hier wordt vooral de jongensnaam een probleem. Wat ik leuk vind, vindt hij niet leuk. En hij vind nog niks echt leuk....
We hebben wel al een aantal meisjesnamen op een lijst staan die we beide leuk vinden, dus daar voorzie ik geen problemen.
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
  zaterdag 20 mei 2017 @ 08:20:09 #109
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_171067715
Mooi verhaal GvsE! Zo als buitenstaander (die nog moet bevallen O-) ) klinkt het niet als de "perfecte" bevalling, maar daarom extra fijn om te horen dat je er wel heel positief op terug kijkt. Al zal het eindresultaat daar ongetwijfeld bij helpen O+ wat een plaatje heb je gebakken!

Fijn van de goede echo, Kazy! En van die trollbaby's heb ik er ook een. Betaal je een smak geld voor pretecho's, ligt overal een hand voor of het gezicht in de placenta :{

Lemijn, weet je wel het geslacht van de baby of moet je twee namen kiezen? Misschien helpt het om een lijstje met 'eisen' te delen? Goed uit te spreken in Engels, juist wel of niet top 100, dat soort dingen?
Ben je bekend met de site nameberry? Let wel op: hier kun je je shortlist een stuk langer maken :')
Wij hebben alleen nog onenigheid over de tweede naam. Tenminste, ik heb besloten, man heeft misschien nog niet door dat zijn mening niet de juiste is :P gelukkig heeft hij nog een paar weken om het licht te zien.

Wij zijn gisteren weer goedgekeurd door de verloskundige. De steken die ik eerder deze week voelde waren geen blaasontsteking maar blijkbaar omdat de baby al aan het indalen is (of daar al klaar mee is)! Is dat niet heel vroeg (nu 32 weken)?
De verloskundige vond mijn baarmoeder ook heel hoog liggen, maar bij het meten was ie niet groot. Haar conclusie: mijn romp is te klein voor mijn baby :D
pi_171067812
Namen, dat stel ik nog even uit tot we weten wat het wordt. Dat scheelt een onnodige discussie.

GvsE, wat een schatje heb je daar. O+

Stroop, volgens mij is het niet extreem vroeg hoor. Je kan maar vast beginnen. :P

Hier 10weken en een beetje en ik kan m'n buik echt niet meer inhouden. Dinsdag de Termijnecho en als die goed is vertel ik woensdag alles op m'n werk.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_171067879
Goede echo voor kazy *O*

Nog een hoera voor de goede NIPT van Rena *O*

Wat een lieve foto GvsE!

Bizar hoe snel zo'n buik gaat de tweede keer he Kris :D

Gisteren had ik de GTT. Het drankje was serieus lekker! 8/10, would buy. Ik vond het ook helemaal niet dik of te zoet oid. Flashbacks naar de middelbare school waar mijn ontbijt enkel bestond uit een glas cola :') O+
pi_171067888
Skittles. :D.

GvsE, wat fijn dat je positief terugkijkt! En wat een snoepje heb je gebakken zeg. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_171068215
GvsE, ik moest lachen om je tldr. :D Fijn dat je er met een goed gevoel op terug kijkt en je heerlijk op de roze wolk zweeft.

Lemijn, ik had exact hetzelfde kunnen zeggen. Hier ook wel een lijstje, maar het is allemaal gewoon niet d naam. En hoe meer ik erover nadenk, hoe meer namen ik stom vind. En dan heb ik ook nog een kerel met een ietwat andere smaak, dus ik krijg echt stress van de vraag die inmiddels iedereen stelt 'hebbie al een naam? Ja toch?' Eh, nou, nee. :|
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_171068663
GvsE O+ Het klinkt alsof je een fijne bevalling had! En nu genieten van het resultaat!
pi_171068973
Lemijn, hier precies hetzelfde probleem. Een lijstje met net niet namen. Er is maar 1 naam die ik heel tof vind, maar die past weer lastig icm andere namen want het moet ook nog eens een beetje bij elkaar en bij O passen -O- Gelukkig staat 1 tweede naam al wel vast, maar de andere 2e naam is nog compleet onbekend. Ik word er ook een beetje moedeloos van, heb nog max 4 weken...

GvE, je klinkt erg gelukkig! Geniet er van!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_171069050
Eerlijk gezegd steunen jullie namentroubles mij wel weer een beetje. Ik houd van niet te lang, niet te modern, geen top 20, Nederlands. Dat klinkt vrij ruim, maar heeft tot nu toe als resultaat dat ls ik eens iets noem tegen de vader, hij heel neutraal kijkt en dat betekent dat ie er niks in ziet. Als klap op de vuurpijl hebben we een vernoem-dilemma en een onbekend geslacht.

Ach. We komen vast allemaal tot een besluit uiteindelijk, en daarna is het gewoon zo toch? En ik ga vanavond oude samentopics doorlezen voor inspiratie, gelukkig zijn dat er nogal veel.

Skittles, ik zou bijna gaan vragen om die GTT. Even een indicatie verzinnen. Lactulose siroop op de lege maag vind ik ook prima, dus ik constateer opeens een gemiste kans :'(
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_171069653
Ik kan je aanraden Lemijn om een middag te prikken met de aanstaande vader, en dan onder genot van koffie/thee en taart met elkaar af te spreken dat je pas weggaat als er een naam is. Allebei voorbereid komen met een lijstje van tenminste drie namen per geslacht. En dan praten, nadenken, namen laten inzinken, namenlijsten op internet erbij nemen en beslissen. Werkte voor ons heel goed. Het was een soort van werkoverleg. 😀
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zaterdag 20 mei 2017 @ 11:31:19 #118
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_171069757
Namen.. Ik ben blij dat onze baby uiteindelijk toch een naam heeft gekregen :+

Wij hadden heel lang geen naam en 2 weken voor de UD ineens 2 namen. Uiteindelijk een dag of 2 voor de bevalling de knoop doorgehakt welke het ging worden.

Ik vind het ook maar lastig. Maar nu kan ik me niet voorstellen dat ze anders zou heten :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_171069924
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 10:38 schreef Lemijn het volgende:
Eerlijk gezegd steunen jullie namentroubles mij wel weer een beetje. Ik houd van niet te lang, niet te modern, geen top 20, Nederlands. Dat klinkt vrij ruim, maar heeft tot nu toe als resultaat dat ls ik eens iets noem tegen de vader, hij heel neutraal kijkt en dat betekent dat ie er niks in ziet. Als klap op de vuurpijl hebben we een vernoem-dilemma en een onbekend geslacht.

Mijn jongste twee voldoen aan je genoemde eisen :+
pi_171069949
Wij mogen een meisjesnaam gaan verzinnen. :D. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_171069965
Jaaaaa, wat leuk! *O* *O* *O*
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  zaterdag 20 mei 2017 @ 11:43:49 #122
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_171070003
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 11:40 schreef DevilsAndDust het volgende:
Wij mogen een meisjesnaam gaan verzinnen. :D. O+.
woei O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 20 mei 2017 @ 11:46:16 #123
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_171070051
Ik denk dat je je er bij namen kiezen op een gegeven moment ook maar gewoon bij neer moet leggen. Jullie hebben er een die jullie allebei tof genoeg vinden, ok, dan wordt dat de naam. Ik denk dat je anders blijft twijfelen en zoeken en als je gewoon met die gekozen naam in je hoofd verder gaat, dan gaat hij vanzelf goed passen :Y


Wij hebben er ondertussen een die we beiden leuk vinden, klein dingetje nog is dat een van onze close vrienden ook zo heet, maar dat is eigenlijk niet zo'n ramp vinden we tot nu toe :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_171070095
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 11:23 schreef Franny_G het volgende:
Ik kan je aanraden Lemijn om een middag te prikken met de aanstaande vader, en dan onder genot van koffie/thee en taart met elkaar af te spreken dat je pas weggaat als er een naam is. Allebei voorbereid komen met een lijstje van tenminste drie namen per geslacht. En dan praten, nadenken, namen laten inzinken, namenlijsten op internet erbij nemen en beslissen. Werkte voor ons heel goed. Het was een soort van werkoverleg. 😀
Oh, daar zijn wij tot nu toe heel goed in, overlegsessies met voorbereide lijstjes - zo hebben wel al bijzonder vlot een co-ouderschapsplan in elkaar getimmerd.

Wup, als jij jouw namen wil PM'en, dan ga ik uit de passieve stand en voorstellen om een namenafspraak maken. Want eigenlijk weet ik heel goed dat het zo werkt :s)

DaD, wat tof!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_171070101
DaD, een zusje voor I. *O* Tof! *O*
Geen twijfel over mogelijk dus?

Ik wacht ook nog maar even met namen tot nadat we het geslacht weten, wel zo makkelijk! ;)
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')