abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 18 mei 2017 @ 23:51:58 #51
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_171043371
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 23:31 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Afkomst is eigenlijk het laatste wat me boeit.
Dieven zijn klootzakken, of ze nou wit bruin geel
of paars zijn. Kan er geen minuut van wakker liggen als dit soort tuig dit lot is beschoren.
Als hij netjes in de schoolbanken had gezeten had hij nu nog lekker een potje Fifa kunnen doen ipv naar adem happen aan een zuurstoftank.
Moet'ie wel eerst een pc of console stelen :P en fifa :P
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  vrijdag 19 mei 2017 @ 00:19:24 #52
56749 BlaZ
Sit iucundus tibi dies
pi_171043789
quote:
14s.gif Op donderdag 18 mei 2017 15:37 schreef Monopoly het volgende:
Ik heb als 10 jarige jongen wel eens snoep gestolen bij de Jamin (1 zakje fireballen). Werd gepakt en moest voor straf helpen met schoonmaken eind van de dag, anders zouden ze de politie en de rechtbank bellen (dat maakte verdomde indruk op mij toendertijd).

Als 10 jarige jongen weet je natuurlijk dat het stelen niet mag, maar kan je je moeilijker beseffen wat de gevolgen kunnen zijn van je daden. Wanneer je 15 bent, heb je dit besef natuurlijk veel meer. Toegegeven, je bent nog niet (mentaal) volwassen, maar het maakt de zaak wel kwalijker. Je weet dat je opgepakt kan worden na diefstal, je weet dat je de ondernemer een hoop ellende geeft. Naast het verlies van waren, het invullen van aangifte en eventuele nare/traumatische ervaringen.

In mijn optiek moeten deze jongens dan ook niet de cel in om ze uit de maatschappij te houden. Nee, ze moeten in oranje pak met een ketting en een zware loden bal aan de voet, het schoolplein van hun eigen school vegen. Daarna in dat zelfde pak in de eigen wijk de sigarettenpeuken en blikjes energy opruimen. Daarna rondom hun eigen jeugdhonk/kerk/moskee/wijkcentrum/disco/hangplek hetzelfde doen. Laat iedereen in hun directe omgeving maar zien dat ze gepakt zjin. Dat hun eer wordt aangetast.

Stuur je ze naar de cel voor een laffe 2-3 weken? Dan komen ze als martelaar terug. Is gewoon cultstatus. "Ik heb 2 weken gezeten". Ook daar maken ze meer kans om in aanraking te komen met de wat zwaardere jongens (en dan heb ik het niet over lichaamsgewicht, maar qua gewicht van hun uitgeprinte strafblad).

Wie van jullie moest wel eens op school prullenbakken legen na een opstootje of pubergedrag?
Wie vond het erg, omdat iedereen je zag?

Juist. Dat werkt bij 15 jarige pikkies.

Sorry voor dit epistel. Dit gebeuren irriteerde mij enigzins.
En bij herhaling heropvoedingskampen.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 02:51:05 #53
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_171044614
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 15:44 schreef Vallon het volgende:

[..]

Exact, en-publique de rotzooi van hun vriend(inne)jes opruimen.
Dan nog zijn (en waren) er jongelingen die het zinnige verstand ontbeerde om te begrijpen dat hun gedrag ongewenst was.

Diefstal en (hoe te) straffen is van alle tijden. Je moet idd oppassen dat zaken zich niet gaan vermengen. Diefstal hier, zie ik compleet los van de aanrijding.
IN zijn onderbroek van alle jongens en meisjes van de hele school de voeten wassen. Net zoals Jezus dat deed, toen de vraag speelde wie de minste moest zijn

quote:
Johannes 13
12 Toen Hij hun voeten had gewassen, trok Hij zijn bovenkleren weer aan. Toen ging Hij bij hen aan tafel zitten. Hij vroeg: "Begrijpen jullie wat Ik heb gedaan? 13 Jullie noemen Mij 'Meester' en 'Heer.' Dat is goed, want dat BEN IK ook. 14 Ik, jullie Heer en Meester, heb dus jullie voeten gewassen. Daarom moeten jullie ook elkaars voeten wassen. 15 Want Ik heb jullie een voorbeeld gegeven. Jullie moeten hetzelfde doen als Ik. 16 Luister goed! Ik zeg jullie dat een dienaar niet belangrijker is dan zijn heer. En een boodschapper is niet belangrijker dan de man die hem heeft gestuurd. 17 Het is heerlijk voor jullie als jullie dat begrijpen en je ook zo gedragen.
in plaats van naar een plek te gaan waar dure merkkleding wordt verkocht die vooral dient voor uiterlijk vertoon en daar te gaan stelen.
Non possumus non loqui
  vrijdag 19 mei 2017 @ 11:30:49 #54
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_171048142
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 02:51 schreef Knip het volgende:
IN zijn onderbroek van alle jongens en meisjes van de hele school de voeten wassen. Net zoals Jezus dat deed, toen de vraag speelde wie de minste moest zijn
Hmmmmm, ms vindt die persoon dat wel een lekker goddelijk orgastisch gebeuren en je kunt je afvragen of die jongens/meisjes (laat staan ouders) zo'n verwerpelijk figuur wel aan hun lijf willen laten zitten.

Neeeuuh, straffen moet passen in het breinbegrip van het moment. Net als bij een kleuter is het ergste om door je ongewenste gedrag jezelf (daardoor) uit je omgeving te plaatsen.

Ik zie naast een fikse geldboete aan de ouders, meer in iets als verplicht aantal dagen (gelijk de leeftijd) rondlopen in een fluorescerend strafpakje met opschrift, "pas op dief" al of niet in combinatie met blokkeren communicatie (telefoon, social-media etc.)

Een puberaal brein snapt niets van vooraf benoemde consequenties omtrent acties en al helemaal niet wanneer die in de verre toekomst liggen. Indien praten niet helpt, moet je kinderen t.a.v. ongewenst gedrag opvoeden met een Pavlov reactie.

[ Bericht 2% gewijzigd door Vallon op 19-05-2017 11:38:45 ]
Geluk verdien je niet maar dat krijg je
pi_171150604
Nederlandse rechtspraak, dus veroordeling voor de chauffeur, vrijspraak voor het tuig vanwege de impact die dit ongeluk op hem gehad heeft. En natuurlijk een royale schadevergoeding.

(Ik ben bang dat het zoiets gaat worden)
pi_171156683
15 jaar en dan al beroepscrimineel... Ik wens niemand dood, maar mocht dit stuk stront aan z'n verwondingen overlijden en dan gaat er bar weinig aan verloren.

Mijn medelijden gaat uit naar de chauffeur van het vrachtwagentje. Die man moet enorm zijn geschrokken, terwijl hij nergens schuld aan heeft.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC - WEBSITE
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')