abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_171029916
Neen, gewoon neen.

Nationalisme is daar de oorzaak niet van, maar bepaalde religieuze opvattingen. Je kunt het in nog zoveel vloeipapier verpakken, het blijft een lelijke, stinkende berg intolerante opvattingen die al eeuwenlang onschuldigen heeft opgejaagd.
"The moral test of government is how it treats those who are in the dawn of life, children; those who are in the twilight of life; the elderly, and those who are in the shadows of life, the sick, the needy and the handicapped." Hubert Humphrey.
pi_171033076
Ik vraag me af hoe mensen in vredesnaam aan die soort gedachtekronkels komen. Het is toch niet meer dan normaal om aan migranten aan te geven hoe we in Nederland met elkaar omgaan. Dat is niet beledigend, maar gewoon informatief.
ROBODEMONS..................|:(
pi_171033301
Want als je voor je eigen land staat en eigen bevolking dan ben je vies!

Nee we moeten alleen voor andere culturen staan, weg met ons!

Homo's :')
Misschien minder "homo achtig" gedragen en gewoon normaal doen, je voorkeur boeit me niet, je gedrag wel.
  donderdag 18 mei 2017 @ 18:31:20 #29
276822 Monopoly
Ik eet gehaktballen
pi_171033363
Oikofobie. Met dank aan Jeruzalem!

bZehGG6.jpg
Ik ook.
pi_171033402
Zeldzaam dom stuk. Maar van het NRC verwacht ik ook niet beter.
Leven is het verliezen van illusies. - LK
pi_171033693
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 18:33 schreef LelijKnap het volgende:
Zeldzaam dom stuk. Maar van het NRC verwacht ik ook niet beter.
Ik lees het nu pas door. En ik sta echt te kijken van hoe vooringenomen dit stuk is, dit is het slechtste ooit van wat ik van een professor onder ogen heb gekregen.

Ik ga morgen ook zeker deze man bellen.
915312.jpg?1494402806
H.G. Siebers

Universitair hoofddocent

Tilburg School of Humanities
Department of Culture Studies
Expertise
Hans Siebers is gespecialiseerd in en publiceert over:
1. het conceptualiseren en managen van de risico`s en kansen die voortvloeien uit diversiteit in de samenleving;
2. etnische ongelijkheid tussen migranten en niet-migranten op de arbeidsmarkt;
3. culturele diversiteit en etnische identiteit in organisaties;
4. Arbeidsverhoudingen


Als iemand zijn andere publicaties door wil zien, be my guest:
https://pure.uvt.nl/portal/en/persons/hg-siebers(65ca5d74-558b-4976-8c09-4e54444e49e8)/publications.html

[ Bericht 8% gewijzigd door WodanIsGroot op 18-05-2017 18:56:06 ]
pi_171033896
Nationalisme bezigde meneer twee jaar geleden nog niet, toen was het

quote:
...

Cultureel fundamentalisme
Cultureel fundamentalisme komt niet voort uit racisme, maar uit multiculturalisme

Migranten worden weliswaar ernstig gediscrimineerd in ons land, maar dat maakt die discriminatie nog niet racistisch. Geen enkel onderzoek heeft overtuigend aangetoond dat de discriminatie van migranten voortkomt uit racisme. Die discriminatie heeft geen enkele relatie met koloniaal racisme of met antisemitisme. Van racistische rechtvaardigingen van discriminatie op basis van een vermeend biologische of genetische minderwaardigheid van migranten ten opzichte van niet-migranten in media en politiek ontbreekt vrijwel elk spoor. Ook hier zitten we vrijwel allemaal even recht.

Discriminatie van migranten wordt ingegeven door cultureel fundamentalisme. Dat is wat anders dan racisme. Cultureel fundamentalisme komt niet voort uit racisme, maar uit multiculturalisme. Het vat mensen op als exemplaren uit culturele gemeenschappen. Mensen zouden hun identiteit ontlenen aan de waarden en normen die ze van hun eigen culturele gemeenschap zouden hebben meegekregen. Onder invloed van het multiculturalisme uit de vorige eeuw en hedendaagse sprekers als Paul Scheffer en Geert Wilders zijn mensen in dat idee gaan geloven.
http://www.volkskrant.nl/(...)t-met-rust~a3803317/

quote:
Wat we tegen cultureel fundamentalisme kunnen doen? Allereerst van Zwarte Piet afblijven. Ten tweede moeten we het beleid van de Nederlandse overheid screenen op cultureel fundamentalistische motieven. Niet alleen Geert Wilders maakt zich hier schuldig aan. Uit onderzoek naar etnische conflicten op de arbeidsmarkt blijkt dat mensen hun discriminerende mening ontlenen aan dingen die gezegd worden door politici. Kijk bijvoorbeeld naar de taaleis die nu geldt voordat men recht heeft op een uitkering of aan inburgeringscursussen. Allemaal maatregelen die migranten effectief uitsluiten. Die maatregelen voeden het cultureel fundamentalisme en werken discriminatie van migranten in de hand.
http://www.volkskrant.nl/(...)cisme-doen~a4131163/

En dit is positief nationalisme?
quote:
Neem de inbreng van medewerkers van de Belastingdienst met een migrantenachtergrond, die hun specifieke kennis over ondernemers met een bepaalde etnische achtergrond inbrengen om tot een effectieve en rechtvaardige belastingheffing van deze ondernemers te komen.
http://www.volkskrant.nl/(...)onderschat~a1001963/

[ Bericht 19% gewijzigd door WodanIsGroot op 18-05-2017 19:16:52 ]
pi_171034113
Het is dan ook het groeiend nationalisme in Nederland waardoor 2 mannen in Atjeh stokslagen krijgen vanwege homoseksuele handelingen. Heeft totaal niets met de achtergrond en religie van de mensen daar te maken.

WAT DE NEUK ECHT. Hoe kan iemand dit soort onzin uit z'n toetsenbord krijgen. En die mafklapper doet dit dus op kosten van de maatschappij.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_171034174
Deze homopropaganda slaat weer helemaal nergens op.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_171034385
Het rapport waar Hansie zich op basseert

https://www.kis.nl/publicatie/jeugdcriminaliteit-onder-migranten
pagina 75 en 76
quote:
"De houding jegens het gebruik van geweld is veel opvallender. Zowel eerste als tweede generatie staan positiever tegenover het gebruik van geweld dan jongeren zonder migrantenachtergrond."
...
"We kunnen dus concluderen dat zowel de sociaal economische status van de migrantengezinnen als de culturele achtergrond een rol spelen."
Wat een liegende nep prof is deze Hans toch. Zijn bron contradicteert met zijn eigen stelling.


En een gs topic hierover:
http://www.geenstijl.nl/m(...)obie_wat_is_dat.html
  donderdag 18 mei 2017 @ 19:23:14 #36
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_171034392
Kan elk artikel van de NRC niet standaard naar BNW doorverwezen worden? Er is toch geen zinnig persoon die die krant nog serieus neemt?
  donderdag 18 mei 2017 @ 19:24:56 #37
168739 Red_85
'echt wel'
pi_171034438
Ja hoor!?
En dat gelooft meneer zelf ook natuurlijk.

Gelukkig ziet iedereen met gezond boeren verstand wat er wel aan de hand is...
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_171036006
Het is een beetje een onduidelijk geschreven stuk nar mijn idee maar het lijkt wel in te haken op iets waar ik ook me ook al tijden aan erger: Het koppelen van universele waarden aan een nationale identiteit. Dit is schadelijk voor de integratie. Waarom? Het geeft de verkeerde boodschap af. Je zegt dat homo's getolereerd moeten worden, maar geeft daar geen verdere argumenten voor. Het is nou eenmaal Nederlands en jij moet dat dus ook vinden. De dwingende normaal.

Dit wekt irritatie op, ten eerste omdat je er als migrant al snel autochtone Nederlanders tegen zult komen die helemaal niet homotolerant zijn wat de stelling al snel doet wankelen, ook omdat die mensen dus blijkbaar niet hoeven te veranderen gezien ze al Nederlander zijn. Ongelijkheid.
Het is dus in eerste instantie al niet waar dat Nederlanders per definitie homo-tolerant zijn, maar het zou ook helemaal niet uit moeten maken wat Nederlanders ergens van vinden. Het gaat erom wat moreel en ethisch verantwoord is.

Daarnaast creëer je inderdaad tegenstellingen die er helemaal niet hoeven te zijn en projecteer je denkbeelden op mensen die ze helemaal niet hoeven te hebben.
Veel mensen met een migrantenachtergrond hebben helemaal geen probleem met homo's of hebben er überhaupt geen mening over. Anderen vinden het niks maar hebben geen enkele behoefte om homo's daarom lastig te vallen. Wanneer je die mensen gewoon met rust laat is er dus eigenlijk niets aan de hand, maar als je ze alsnog gaat aanvallen erop krijg je dus ook te maken met een kleine hoeveelheid mensen die daardoor in de verdediging schieten en gaan radicaliseren in hun standpunten. Ook heb je mensen die zich niet willen identificeren met de
Nederlandse identiteit, en daardoor ook geneigd zullen worden de andere kant op te zoeken. Zo kun je problemen verergeren ondanks goede intenties.

Inactie is productiever dan actie wanneer die actie tot ergere problemen leidt. We hebben keer op keer gezien dat dit soort standpunten onder migranten (en autochtonen, overigens) binnen een generatie kunnen verdwijnen zonder dat men de identiteitspolitie uit heeft hoeven hangen of tegenstribbelaars het land uit heeft hoeven werken.
Het allerbelangrijkste voor het bewerkstelligen van integratie is inclusiviteit, je moet manieren vinden waarop die migranten zich thuis kunnen voelen en betrokken kunnen raken. Door waarden als universeel te duiden en ze te verdedigen op merites geef je ze de kans om die over te nemen, door ze aan een nationale identiteit te koppelen werk je dit enkel tegen. Veel mensen hebben de hoop dat migranten gewoon een Nederlandse identiteit aan kunnen nemen, maar dat is in de meeste gevallen echt vrijwel onmogelijk. Als je jezelf in zo'n mate voor de gek moet kunnen houden is daar namelijk totale wederzijdse erkenning voor nodig en die is er gewoon niet. Probeer als iemand met een migratieachtergrond maar eens tijdens de talloze keren per week dat er naar je achtergrond gevraagd wordt consistent te stellen dat je in werkelijkheid nu ook een Nederlander bent. Er zullen toch aardig wat wenkbrauwen gefronst worden als je niet gewoon keihard uitgelachen wordt. En terecht. De term heeft namelijk veel meer implicaties dat enkel wat er op je paspoort staat, en wanneer je dit niet aan kunt passen zul je dus moeten accepteren dat mensen met een andere culturele achtergrond en identiteit hier ook ongestoord moeten kunnen wonen.

Dit alles betekent uiteraard niet dat homohaat niet bestreden mag worden, maar die discussies moeten op de juiste gronden en tegen de juiste mensen gevoerd worden. Oftewel tegen mensen die daadwerkelijk homo's haten en niet tegen mensen die een bepaalde
"culturele achtergrond" hebben, en dus ook omdat ze homo's haten en niet omdat ze een andere achtergrond hebben. De relevantie daarvan voor individuele standpunten en handelingen staat namelijk op losse schroeven, ook in de wetenschap dus zoals de schrijver duidelijk probeert te maken en is bovendien onveranderlijk en biedt dus geen oplossing voor het probleem.
Liberalism is gibberish smoothed out by experience – the things that ought to work but fail to work are just not tried again. ‘Conservatism’ of the Thatcher type is merely Liberalism with the good intentions removed.
  donderdag 18 mei 2017 @ 20:21:37 #39
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_171036310
De massale emigratie van joden uit Europa is uiteraard ook veroorzaakt door nationalisme.

Heeft echt niets met de islam te maken hoor.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
  donderdag 18 mei 2017 @ 20:23:03 #40
276822 Monopoly
Ik eet gehaktballen
pi_171036364
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 20:21 schreef MichaelScott het volgende:
De massale emigratie van joden uit Europa is uiteraard ook veroorzaakt door nationalisme.

Heeft echt niets met de islam te maken hoor.
Ja. Het Zionistisch belang. Ze verzamelen allemaal om hun (((eigen))) onterechte grond te verdedigen.

Lees je in over de Protocollen van Zion.
Ik ook.
pi_171036425
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 20:21 schreef MichaelScott het volgende:
De massale emigratie van joden uit Europa is uiteraard ook veroorzaakt door nationalisme.

Heeft echt niets met de islam te maken hoor.
Daar wordt Europa niet slechter van.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_171036445
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 14:18 schreef Interloper het volgende:
En dat gelul is dus waarom sociale wetenschap geen echte wetenschap is.
Dit inderdaad.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_171036556
Wat een raar stuk.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_171036763
To see or not to see. That's my answer.
pi_171036863
weg met ons!
There are only 151 Pokémon.
pi_171036935
Nationalisme is Nederland:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_171039190
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 18:49 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Ik lees het nu pas door. En ik sta echt te kijken van hoe vooringenomen dit stuk is, dit is het slechtste ooit van wat ik van een professor onder ogen heb gekregen.

Ik ga morgen ook zeker deze man bellen.
[ afbeelding ]
H.G. Siebers

Universitair hoofddocent

Tilburg School of Humanities
Department of Culture Studies
Expertise
Hans Siebers is gespecialiseerd in en publiceert over:
1. het conceptualiseren en managen van de risico`s en kansen die voortvloeien uit diversiteit in de samenleving;
2. etnische ongelijkheid tussen migranten en niet-migranten op de arbeidsmarkt;
3. culturele diversiteit en etnische identiteit in organisaties;
4. Arbeidsverhoudingen

Als iemand zijn andere publicaties door wil zien, be my guest:
https://pure.uvt.nl/portal/en/persons/hg-siebers(65ca5d74-558b-4976-8c09-4e54444e49e8)/publications.html
Bizar hoe zo'n vent aangesteld kan blijven. Hoe kan daar ook maar één zinvol (en objectief) onderzoek uitkomen?
Leven is het verliezen van illusies. - LK
pi_171040386
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 13:30 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Wat heeft dat in hemelsnaam met nationalisme te maken. Er wordt niet met vlaggen gewapperd. Er wordt geen volkslied gespeeld....
Sommige mensen zijn gewend om hun leven lang te liegen. Kunnen ze niet helpen, komt door nationalisme. Allemaal de schuld van Trump, Wilders, Le Pen.
pi_171043919
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 20:14 schreef rockstah het volgende:
Het is een beetje een onduidelijk geschreven stuk nar mijn idee maar het lijkt wel in te haken op iets waar ik ook me ook al tijden aan erger: Het koppelen van universele waarden aan een nationale identiteit. Dit is schadelijk voor de integratie. Waarom? Het geeft de verkeerde boodschap af. Je zegt dat homo's getolereerd moeten worden, maar geeft daar geen verdere argumenten voor. Het is nou eenmaal Nederlands en jij moet dat dus ook vinden. De dwingende normaal.

Dit wekt irritatie op, ten eerste omdat je er als migrant al snel autochtone Nederlanders tegen zult komen die helemaal niet homotolerant zijn wat de stelling al snel doet wankelen, ook omdat die mensen dus blijkbaar niet hoeven te veranderen gezien ze al Nederlander zijn. Ongelijkheid.
Het is dus in eerste instantie al niet waar dat Nederlanders per definitie homo-tolerant zijn, maar het zou ook helemaal niet uit moeten maken wat Nederlanders ergens van vinden. Het gaat erom wat moreel en ethisch verantwoord is.

Daarnaast creëer je inderdaad tegenstellingen die er helemaal niet hoeven te zijn en projecteer je denkbeelden op mensen die ze helemaal niet hoeven te hebben.
Veel mensen met een migrantenachtergrond hebben helemaal geen probleem met homo's of hebben er überhaupt geen mening over. Anderen vinden het niks maar hebben geen enkele behoefte om homo's daarom lastig te vallen. Wanneer je die mensen gewoon met rust laat is er dus eigenlijk niets aan de hand, maar als je ze alsnog gaat aanvallen erop krijg je dus ook te maken met een kleine hoeveelheid mensen die daardoor in de verdediging schieten en gaan radicaliseren in hun standpunten. Ook heb je mensen die zich niet willen identificeren met de
Nederlandse identiteit, en daardoor ook geneigd zullen worden de andere kant op te zoeken. Zo kun je problemen verergeren ondanks goede intenties.

Inactie is productiever dan actie wanneer die actie tot ergere problemen leidt. We hebben keer op keer gezien dat dit soort standpunten onder migranten (en autochtonen, overigens) binnen een generatie kunnen verdwijnen zonder dat men de identiteitspolitie uit heeft hoeven hangen of tegenstribbelaars het land uit heeft hoeven werken.
Het allerbelangrijkste voor het bewerkstelligen van integratie is inclusiviteit, je moet manieren vinden waarop die migranten zich thuis kunnen voelen en betrokken kunnen raken. Door waarden als universeel te duiden en ze te verdedigen op merites geef je ze de kans om die over te nemen, door ze aan een nationale identiteit te koppelen werk je dit enkel tegen. Veel mensen hebben de hoop dat migranten gewoon een Nederlandse identiteit aan kunnen nemen, maar dat is in de meeste gevallen echt vrijwel onmogelijk. Als je jezelf in zo'n mate voor de gek moet kunnen houden is daar namelijk totale wederzijdse erkenning voor nodig en die is er gewoon niet. Probeer als iemand met een migratieachtergrond maar eens tijdens de talloze keren per week dat er naar je achtergrond gevraagd wordt consistent te stellen dat je in werkelijkheid nu ook een Nederlander bent. Er zullen toch aardig wat wenkbrauwen gefronst worden als je niet gewoon keihard uitgelachen wordt. En terecht. De term heeft namelijk veel meer implicaties dat enkel wat er op je paspoort staat, en wanneer je dit niet aan kunt passen zul je dus moeten accepteren dat mensen met een andere culturele achtergrond en identiteit hier ook ongestoord moeten kunnen wonen.

Dit alles betekent uiteraard niet dat homohaat niet bestreden mag worden, maar die discussies moeten op de juiste gronden en tegen de juiste mensen gevoerd worden. Oftewel tegen mensen die daadwerkelijk homo's haten en niet tegen mensen die een bepaalde
"culturele achtergrond" hebben, en dus ook omdat ze homo's haten en niet omdat ze een andere achtergrond hebben. De relevantie daarvan voor individuele standpunten en handelingen staat namelijk op losse schroeven, ook in de wetenschap dus zoals de schrijver duidelijk probeert te maken en is bovendien onveranderlijk en biedt dus geen oplossing voor het probleem.
Maar waar in hemelsnaam zijn "we" dan nationalistisch. Wij Nederlanders presenteren de deugd van "aub geen homo's met een betonschaar bewerken" niet in gezelschap van de NL vlag en het Wilhelmus.
Wij Nederlanders presenteren dit gewoon als universele deugd.
Voorbeeld: in Augustus 2016 was er Europride in A'dam. Zo'n gay-parade dus. De organisatoren van deze parade vonden het een goed idee om de Amsterdamse gebedshuizen te vragen om de regenboogvlag (Dus niet de Nederlandse vlag!!!!!!!!!!!) te hijsen voor het gebedshuis. Dit verzoek werd door de meeste Christelijke kerken opgevolgd. Maar niet door de moskeeën. Het is dus een keuze van de moskeeën (de islam) om niet deel te nemen aan de universele acceptatie van homo's.
Dan moet je niet achteraf gaan zeuren dat het een typische "Nederlands ding" is. Want dat is dus niet zo. Dat wordt het omdat de moslims zelf kiezen voor afzondering. Homo-acceptatie wordt zo dus een "Nederlands feestje", waar wij Nederlanders helemaal niet blij mee zijn.
Als jij een verjaardagsfeestje geeft en je nodigt bv al jouw klasgenoten of collega's uit, en dan blijkt dat de donkere mensen niet willen komen, is het dan jouw schuld dat het een "blank feestje" wordt. En is jouw feestje dan een superieur blank feestje. Ik dacht het niet. En zo is het ook met de homo-acceptatie.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_171044472
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 13:35 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Leg eens uit
Gedegen onderzoek levert vaak saaie impopulaire conclusies op die bij het grote publiek niet tot nauwelijks in de smaak vallen. Men leest liever een sterk gezouten opiniestukje dat zich spiegelt aan de eigen mening.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')