abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 19 mei 2017 @ 15:46:43 #276
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_171054252
quote:
5s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:33 schreef Dekatria het volgende:

[..]

Daar ben ik het wel mee eens inderdaad. Je verliest dat verlengstuk van de trainer binnen de selectie.

Wie zou je als vervanger voor Kuijt kunnen halen?
Er voetballen in Nederland wel een aantal spelers met leiderschapskwaliteiten, maar die komen op het veld helaas te kort. Schaars en Vlaar bijvoorbeeld
pi_171054303
quote:
]Eerherstel van het instituut Feyenoord, na de diepe val
Vijftiende landstitel
Het fatalisme leek verankerd na de crisisjaren. De club is wakker gekust, betrokkenen gerehabiliteerd.

Steven Verseput
14 mei 2017

Het is de titel van de rehabilitatie. Van het voetbalinstituut Feyenoord, vooral. Het falen leek diepgeworteld, tot in de nerven van de club. Feyenoord, opgericht in 1908 en in 1970 de eerste Nederlandse winnaar van de Europa Cup I, was in de jaren rond 2010 gemarginaliseerd tot vulling van het Nederlandse voetballandschap. Groot in naam, maar verdronken in prestaties. Niet langer aanspraak makend op de topdrie, voorbijgestreefd als het was door AZ en FC Twente.

Toen Erwin Koeman tien jaar terug coach was bij Feyenoord „stonden er 68 spelers onder contract”, zei hij onlangs bij de NOS. Het zegt veel over de chaos in die jaren, in anarchie als Feyenoord was rond het vertrek van Jorien van den Herik in 2006. De roemruchte voorzitter leidde de club veertien jaar. Onder zijn bewind zetten de financiële problemen al in en kwam Feyenoord tijdelijk onder curatele van de KNVB. De machtsoverdracht na zijn vertrek was er één vol wantrouwen, onderzoeken en desorganisatie.

Lees ook: Deze 15 mannen maakten Feyenoord kampioen
Risico’s met grootverdieners

Er wordt in die jaren risico genomen, topspelers komen: grootverdieners Kevin Hofland, Roy Makaay, Denny Landzaat, Giovanni van Bronckhorst. De hoop: nieuw sportief succes, Champions League-voetbal en daarmee de zekerheid van miljoeneninkomsten. Maar de gok pakt desastreus uit. De KNVB-beker wordt in 2008 nog wel gewonnen, maar in de eredivisie blijft Feyenoord ver achter. Bovendien: de gehaalde spelers zijn op leeftijd, waardoor ze nauwelijks restwaarde vertegenwoordigden.

Financieel balanceert Feyenoord in die jaren op een dun koord. De schuldenlast bedraagt op het dieptepunt 43 miljoen euro. In 2010 wordt Feyenoord gered door De Vrienden van Feyenoord, een vermogende groep ondernemers. Zij steken 30 miljoen in de club, in ruil voor 49 procent van de aandelen. Zo wordt een groot deel van de schulden weggewerkt.

De aankopen van 2007, met van links naar rechts: Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland, Andwelé Slory, Nuri Sahin, Michael Mols, Luigi Bruins, Tim de Cler en Roy Makaay.
Foto Ed Oudenaarde / ANP
Resumerend, om het contrast met het heden te benadrukken, de eindranking in crisisjaren 2007-2011: zevende, zesde, zevende, vierde en tiende. Een 10-0 verlies bij PSV, een selectie die coach Mario Been in een geheime stemming wegstuurt en een 6-0 verlies bij FC Groningen.

Drie jaren van voorzichtige bloei volgen vanaf 2011 onder Ronald Koeman, door velen gezien als de grondlegger van het huidige succes. Onder hem worden onvoorziene tweede plaatsen behaald, met veel talenten van jeugdopleiding Varkenoord, goudader in tijden van financiële droogte.

Lees hier het liveblog over de kampioenswedstrijd terug
Maar het fatalisme leek verankerd te zijn, de afgelopen seizoenen; de val onder Fred Rutten in het competitieslot twee jaar terug, de recordreeks met zeven nederlagen onder Giovanni van Bronckhorst vorig seizoen. Instortingsgevaar dreigde altijd bij Feyenoord, wankel als het net opgetrokken fundament was. Typische volksclub, meer sentiment dan resultaat. Het leek geïnstitutionaliseerd. Tussenjaar op tussenjaar, de KNVB-beker als hoogst haalbare.

Ronald Koeman eindigde als trainer twee keer tweede met Feyenoord.
Foto Robin Utrecht / ANP

Samensmelten

Maar het kon dus toch, in een in meerdere opzichten onvoorspelbaar seizoen – zie de Europese krachttoer van Ajax, zie de instorting van Oranje. Het jaar dat alles goed valt bij Feyenoord, waarin het tafelzilver van Varkenoord samensmelt met ervaren krachten. De achttien jaar durende exercitie in geduld is beëindigd. De vijftiende landstitel en de eerste in de 21ste eeuw – een nieuwe generatie mag het zoet van een kampioen proeven.

Deze titel kent veel vaders, net als de nederlagenreeks van vorig seizoen veel verliezers kende. Meerderen hadden al weg kunnen zijn bij dit Feyenoord, ook in dat opzicht is dit het kampioenschap van het eerherstel. Iedere andere coach was na zeven nederlagen op rij ontslagen, clubjongen Van Bronckhorst werd gespaard. Hij mocht blijven. Mede met hulp van noodadviseur Dick Advocaat werd de ploeg wakker gekust.

Van Bronckhorst mag nu op zijn 42ste, met enige voorzichtigheid, het predicaat toptrainer krijgen. Feyenoord in deze omstandigheden kampioen maken, met een in de breedte beperkte selectie, is een klein wonder.

Het leergeld vorig jaar was duur, maar de beloning is thans groot. Hij is de vijfde coach in de clubhistorie die zowel de beker als de landstitel wint – Willem van Hanegem was in 1994 de laatste.

John Guidetti, de populaire Zweedse spits, na het behalen van de tweede plaats in 2012.
Foto Marco de Swart / ANP
En Eric Gudde, algemeen directeur sinds 2007, die hard saneerde en puin ruimde in de jaren van financiële nood. Vorig seizoen werd er in de kritieke fase maandenlang om zijn vertrek geroepen door een deel van de aanhang. Zijn relatie met de harde kern is punt van zorg. Maar hij bleef, in zijn rug gedekt door een meerderheid in de raad van commissarissen.

Gudde is misschien niet de meest visionaire directeur – geen type Toon Gerbrands, zijn collega bij PSV. Maar hij volhardde in zijn operatie: Feyenoord gezond krijgen. Dat is hem – met hulp van de Vrienden van Feyenoord – gelukt. Het positief eigen vermogen bedraagt bijna 20 miljoen, waar de club zeven jaar terug 35 miljoen in de min stond.

Het mislukken van het stadionplan in 2013 kleefde aan hem. Maar ook op dat gebied zijn er nu vorderingen: de gemeenteraad stemde donderdag in met een nieuw stadionproject. Volgens de berekeningen zou Feyenoord daarmee vanaf 2022 (oplevering stadion) financieel op ooghoogte van Ajax en PSV moeten komen.

Technisch directeur Martin van Geel, het andere prominente directielid: zat ook op de schopstoel vorig seizoen. Hem werd door een klein deel van de Vrienden van Feyenoord een falend aankoopbeleid verweten op het moment dat de club eindelijk weer miljoenen kon investeren.

Zijn positie werd wellicht gered door de bekerwinst vorig seizoen. Van Geel, eerder verantwoordelijk voor het aanstellen van Ronald Koeman, vond zijn gouden hand terug: hij haalde de Deense spits Nicolai Jørgensen, de Australische keeper Brad Jones en hij huurde aanvaller Steven Berghuis. Alle drie voltreffers.

Niet alleen in de top van de club zijn er dit soort verhaallijnen, ook in de selectie bestaan ze. Karim El Ahmadi was zeven jaar geleden nog invaller tijdens de 10-0 tegen PSV. Nu vormt hij de motor van dit Feyenoord, met maatje Tonny Vilhena. Die was vorige zomer al op weg naar de uitgang, kon tekenen bij Internazionale, maar bleef vanwege de ziekte van zijn inmiddels overleden moeder.

Woest

Aanvaller Jens Toornstra stond een kleine anderhalf jaar terug woest in het kantoor van Martin van Geel: hij wilde weg. Hij was reserve en miste het vertrouwen. Hij kon naar het Duitse Hoffenheim, maar Van Geel liet hem niet gaan. En zie dit seizoen, Toornstra is stuwende kracht in de as, sleuren, zagen, goals, assists.

Buitenspeler Berghuis die op een dood spoor zat bij Watford en als huurling weer tot leven werd gewekt in de Kuip. Eljero Elia die in de vergetelheid was geraakt, tot hij zich twee jaar terug zelf meldde bij Feyenoord, waar hij laat zien Oranje-waardig te zijn.

Feyenoord zakte diep, en met Feyenoord vielen er velen. Het gevallen instituut is opgestaan – en velen klimmen mee omhoog.
pi_171054401
De laatste
quote:
Van Bronckhorst: van een dubbele sollicitatie naar de Coolsingel

De trainer hield zich staande in de Kuip, ook na een recordreeks van zeven nederlagen. Mede dankzij het pact dat hij in 2015 sloot met ‘JP’.
Steven Verseput

15 mei 2017

De hoofdrolspelers van het kampioenschap, trainer Giovanni van Bronckhorst en zijn aanvoerder Dirk Kuijt.
Foto ANP
Het is voorjaar 2015 als Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, de gesprekken aangaat met twee kandidaten: Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst. Allebei zijn ze assistent onder coach Fred Rutten, die aan het eind van het seizoen zal vertrekken. Het dilemma: wie volgt hem op.

Velen gaan ervan uit dat Van Gastel het wordt, ook intern bij Feyenoord. Hij heeft meer ervaring, is mondiger, deed onder Ronald Koeman veel veldtrainingen en is drie jaar ouder. Er volgen twee gespreksrondes, met Van Geel en algemeen directeur Eric Gudde. Van Bronckhorst overtuigt beiden.

Willem van Hanegem

Het plaatje klopte, zegt Gudde nu over die gesprekken. „Zijn visie, de strategie, hoe hij dat wilde doen. Die heeft zijn ogen niet dicht gehad in zijn carrière.” Van Bronckhorst speelde onder verschillende toptrainers: Willem van Hanegem bij Feyenoord, Dick Advocaat bij de Glasgow Rangers, Arsène Wenger bij Arsenal en Frank Rijkaard bij Barcelona.

Gudde vertelt het in het Rotterdamse stadhuis, de geur van het vuurwerkrook trekt door de gangen. De kampioenshuldiging van Feyenoord is net achter de rug. Burgemeester Ahmed Aboutaleb richt zich in zijn speech tot Giovanni van Bronckhorst. „Wat moet jij de afgelopen tijd onder druk hebben gestaan.”

Lees ook: Eerherstel van het instituut Feyenoord, na een diepe val.
Wat Feyenoords verlossing na achttien jaar zonder titel met Van Bronckhorst deed, liet zich zien in een interview met de NOS. Heracles is verslagen, de Kuip gloeit na, Van Bronckhorst snikt zich door het gesprek. Aboutaleb: „Giovanni, dat je je tranen durft te laten zien op de nationale televisie. Dan ben je groot.”

VAN BRONCKHORST STANDBEELD IN HET STADSMUSEUM

Trainer Giovanni van Bronckhorst krijgt een standbeeld in het stadsmuseum van Rotterdam. Dat heeft het museum bekendgemaakt, nadat de trainer zondag met Feyenoord de landstitel behaalde. Het standbeeld wordt woensdag onthuld.

De coach voelt zich vereerd. „Ik moest er wel aan wennen. Een standbeeld. Dat is wel heel veel eer, maar als ik de andere standbeelden in het museum zie dan wordt ’ie in ieder geval mooi.”
Gio, kind uit de regio, gevoelsjongen, familieman, van kapitale waarde voor de club. Goede kop, slim, doet geen gekke dingen. In contrast met het soms zo rauwe karakter van Feyenoord. Golden boy. Hoewel hij in een met Feyenoord verweven carrière ook niet tot een landskampioenschap kwam – tot zondag.

Op jonge leeftijd werd hij geconfronteerd met de hegemonie van Ajax. Toen hij midden jaren negentig voorzichtig doorbrak wonnen zijn Amsterdamse generatiegenoten – Clarence Seedorf, Patrick Kluivert en Edgar Davids – ongeveer alles wat er te winnen viel. Feyenoord bleef ver achter.

Lees ook: De ongrijpbare liefde van Feyenoorders voor hun club.
Treffend is een passage in het klassieke voetbalboek De Coolsingel bleef leeg van Hugo Borst. Als Ajax in 1995 in Tokio de finale van de wereldbeker speelt tegen Grêmio, kijkt Van Bronckhorst met Feyenoord-ploeggenoten Mike Obiku, Orlando Trustfull en Rob Witschge de wedstrijd in het spelershome. Nadat Ajax de strafschoppenserie wint, vallen de Feyenoorders elkaar in de armen en lopen de polonaise, schrijft Borst. Juichen voor de rivaal – en zelf zo ver verwijderd van succes.

Terug naar het keuzemoment van 2015. Van Bronckhorst en Van Gastel sluiten een pact voordat ze de gesprekken met de directie ingaan: wie van de twee ook hoofdtrainer wordt, de ander zal zich schikken in een rol als assistent.

Van Gastel en Van Bronckhorst kennen elkaar goed, Feyenoord-jongens onder elkaar. „Die band is heel close”, zegt Van Gastel, maandag op het stadhuis. In de tweede helft van de jaren negentig speelden ze twee seizoenen samen bij Feyenoord. En in 2010 loopt Van Bronckhorst voor zijn opleiding trainer-coach stage bij Van Gastel, toen die trainer was van de jeugdploeg Feyenoord A1.

Spelers op het bordes.
ANP
Meester en leerling

In 2011 worden ze allebei assistent onder Koeman. „Dat was in het begin vooral proeven, een beetje kijken”, zegt Van Gastel, aanvoerder van de kampioensploeg in 1999. „Gio ging steeds meer doen, je zag dat hij zich aan het ontwikkelen was.” Van Bronckhorst doet in die periode ook zijn cursus coach betaald voetbal. Van Gastel was ook daarin zijn stagebegeleider.

Maar als het erop aankomt verliest de meester het van de leerling, Van Bronckhorst wint de sollicitatieprocedure. Voor Van Gastel is het pijnlijk. Hij moest slikken. „Zeker. Ik ben bij Gio thuis gaan zitten, heb mijn hart gelucht, we hebben een fles wijn op tafel gezet. Ik heb gezegd wat ik ervan vond en het was weer klaar. Over tot de orde van de dag.”

Van Gastel zet zijn ego opzij en houdt zich aan het verbond: hij wordt assistent. Van Gastel: „Mijn grootste waarde als assistent is dat ik heel trouw en loyaal ben. Mijn hoofdtrainer hoeft zich nooit zorgen te maken.” Met de ervaring van Jan Wouters wordt de technische staf gecomplementeerd.

Ze voelen elkaar goed aan, Van Gastel en Van Bronckhorst. „Omdat we al zo lang samenwerken, hebben we aan een half woord of een gezichtsuitdrukking genoeg.” De taakverdeling is helder. Van Gastel, geprezen als veldtrainer, neemt in trainingen het voortouw. „Gio fietst daar soms doorheen. Of staat erboven, in de helikopterview.”

De kracht van Van Bronckhorst is dat hij als een ‘manager’ opereert, zegt Gudde. „Hij benut de experts op de diverse onderdelen uitstekend. Hij is degene die het uiteindelijk allemaal verbindt.” Hij heeft Wouters voor het tactische aspect, Arno Philips voor het conditionele, René Felen voor de teamontwikkeling en Van Gastel als pure voetbaltrainer.

Van Bronckhorst kan intern hard en duidelijk zijn, in weerwil van de beeldvorming van de vriendelijk ogende coach die ook je buurman had kunnen zijn. Hij heeft een natuurlijk soort autoriteit, zei Van Geel eerder in NRC>. „Als hij boos is, is het altijd heel beschaafd”, zegt Van Gastel – bijgenaamd ‘JP’.

Zoals inzake de kwestie Dirk Kuijt. De aanvoerder klaagde in een interview over zijn reserverol, hij had verwacht een streepje voor te hebben. „Wij als technische staf vonden dat we een ander soort middenveld moesten formeren”, zegt Van Gastel. „Dirk heeft altijd zijn waarde gehad. Zondag ook, ongekend. Maar er zijn ook wedstrijden geweest waarin andere kwaliteiten beter voor het team waren. Gio heeft dat heel eerlijk, heel duidelijk naar Dirk toe gecommuniceerd. Hij heeft alles aan de voorkant besproken. Dirk is alleen de eerste paar keer teleurgesteld geweest. Daarna heeft hij dat geweldig opgepakt.”

Een supporter met zicht op de huldiging.
ANP
bij Feyenoord bleef het zoet lang uit, tot zondag.

Hij heeft zich staande weten te houden, ook in de complexe periode vorig jaar met een recordreeks van zeven nederlagen. En wint nu in zijn eerste twee seizoenen als coach de beker en de titel. Van Gastel: „Hij krijgt het voor elkaar deze club goed te managen. Een lastige club met heel veel stromingen, die het niet altijd met elkaar eens zijn.”

In november verliest Feyenoord bij het inmiddels gedegradeerde Go Ahead Eagles. Het volgt op een Europa League-trip naar Oekraïne en de begrafenis van de moeder van Tonny Vilhena, waarbij de selectie aanwezig was. „Een hele rare week”, zegt Van Gastel. „Gio heeft op dat moment de groep beschermd in de pers. Dat is tekenend voor hem. Dat hij zo veel begrip had voor die jongens, omdat er zoveel gebeurd was.” Hij scoorde er punten mee in de selectie.

Lees ook: Deze vijftien maakten Feyenoord kampioen.
Ander sleutelmoment volgt tijdens het winterse trainingskamp in de Spaanse badplaats Marbella, zegt Van Gastel. „We zaten in een restaurant. Spontaan werd het een avondje uit. Heel gezellig, zingen, biertje drinken. Het was niet geregisseerd. De jonkies moesten een liedje zingen. Er is nooit iets naar buiten van gekomen, geen fimpje, niks. Daar zag je heel die groep naar elkaar komen.”

De titel kwam. Gio en ‘JP’, hun pact pakte uit, wie ook de hoogste in de rang was.
pi_171054418
Hoop trouwens echt dat kongologod blijft !!
  vrijdag 19 mei 2017 @ 15:58:57 #280
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_171054472
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:55 schreef Pleun2011 het volgende:
De laatste

[..]

Die had ik nog niet gelezen, mooi stuk.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  vrijdag 19 mei 2017 @ 15:59:44 #281
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_171054488
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:56 schreef OmgevallenFlat2 het volgende:
Hoop trouwens echt dat kongologod blijft !!
Ik hoop eigenlijk dat er een club met een zak geld komt voor hem, in potentie misschien wel de speler die het het verst kan schoppen maar toch ook wel erg onbetrouwbaar gebleken met blessures.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_171054551
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:45 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Misschien dat je hem irritant vindt als ie bij een andere club speelt, maar blij moeten zijn dat we van hem af zijn _O-

Kuyt is op zoveel vlakken belangrijk geweest in de club, de laatste periode steeds minder op het veld, maar zeker wel daarbuiten.
Hij voelt zich belangrijker dan ie is. Uitsupporters proberen te sussen als wisselspeler was nog wel het hoogtepunt. Dan heb je het echt niet begrepen.

En ik zou me er ook kapot aan ergeren als zo'n kneus bij mijn team zou spelen. Dat staat er los van.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 16:06:31 #283
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_171054624
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:02 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Hij voelt zich belangrijker dan ie is. Uitsupporters proberen te sussen als wisselspeler was nog wel het hoogtepunt. Dan heb je het echt niet begrepen.

En ik zou me er ook kapot aan ergeren als zo'n kneus bij mijn team zou spelen. Dat staat er los van.
Willem II zou zich gelukkig mogen prijzen met een speler die zelfs maar 1/10 van de statuur en drive heeft van Dirk Kuyt, misschien bereiken ze dan nog eens wat.

Dan vergeet je heel snel dat het een prekende dominee is die z'n kinderen er veel te veel bij betrekt en af en toe theatraal doet langs de lijn.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 16:08:31 #284
374132 Wicky15
It Wasn't Me
pi_171054660
Feyenoord heeft toch wel veel concurrentie voor Amrabat :P
pi_171054681
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 15:59 schreef Caland het volgende:

[..]

Ik hoop eigenlijk dat er een club met een zak geld komt voor hem, in potentie misschien wel de speler die het het verst kan schoppen maar toch ook wel erg onbetrouwbaar gebleken met blessures.
Maar als die er speelt staat die er wel echt, zoveel respect voor die jongen,


kijk bv is van 8:36, die jongen is echt zo snel en behendig
pi_171054696
quote:
Giovanni van Bronckhorst heeft niet de Rinus Michels Award gewonnen voor ‘beste trainer/coach van de Eredivisie’. De trainer van Feyenoord leidde de Rotterdamse club dit seizoen naar het eerste landskampioenschap sinds 1999, maar dat was niet genoeg om uitgeroepen te worden tot beste trainer. Uiteindelijk ging Peter Bosz met de prijs ervandoor.
_O- Lachwekkend _O-
  vrijdag 19 mei 2017 @ 16:11:54 #287
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_171054720
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:10 schreef Scrummie het volgende:

[..]

_O- Lachwekkend _O-
Wat :')
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 16:12:15 #288
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_171054728
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:10 schreef Scrummie het volgende:

[..]

_O- Lachwekkend _O-
Het is wmb wel te verdedigen eigenlijk.
pi_171054732
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:12 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Het is wmb wel te verdedigen eigenlijk.
Hoe dan in godsnaam?
pi_171054740
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:06 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Willem II zou zich gelukkig mogen prijzen met een speler die zelfs maar 1/10 van de statuur en drive heeft van Dirk Kuyt, misschien bereiken ze dan nog eens wat.


Wat een trieste opmerking zeg.
pi_171054756
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:12 schreef hafcfan het volgende:

[..]

Wat een trieste opmerking zeg.
Wat is er precies triest aan?
  vrijdag 19 mei 2017 @ 16:14:05 #292
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_171054757
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:12 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Hoe dan in godsnaam?
Ik zie nu pas dat het alleen voor de Eredivisie is, dan is het wel onbegrijpelijk. Op basis van z'n prestaties in Europa zou je hem nog de voorkeur kunnen geven.
pi_171054773
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:14 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Ik zie nu pas dat het alleen voor de Eredivisie is, dan is het wel onbegrijpelijk. Op basis van z'n prestaties in Europa zou je hem nog de voorkeur kunnen geven.
Ook al was het incl. Europees. Hij heeft nog niets, alleen een finale plaats.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 16:15:28 #294
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_171054786
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:12 schreef hafcfan het volgende:

[..]

Wat een trieste opmerking zeg.
Die gast komt hier iedere dag janken over ofwel onze fans ofwel onze spelers. Hij verdient geen medelijden
pi_171054793
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:10 schreef Scrummie het volgende:

[..]

_O- Lachwekkend _O-
Moet je bij de coaches (en aanvoerders?) zijn. Die stemmen daar op geloof ik.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 16:16:33 #296
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_171054804
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:15 schreef Typisch het volgende:

[..]

Moet je bij de coaches (en aanvoerders?) zijn. Die stemmen daar op geloof ik.
Alleen trainers volgens mij.
pi_171054821
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:15 schreef Typisch het volgende:

[..]

Moet je bij de coaches (en aanvoerders?) zijn. Die stemmen daar op geloof ik.
Maakt het niet minder lachwekkend.
  vrijdag 19 mei 2017 @ 16:19:16 #298
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_171054866
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 mei 2017 16:14 schreef Scrummie het volgende:

[..]

Ook al was het incl. Europees. Hij heeft nog niets, alleen een finale plaats.
Voor het eerst in 15 jaar voor een Nederlandse ploeg. Het is misschien niet makkelijk toe te geven, maar dat is echt een hele knappe prestatie. Verder ook maar 1 puntje achter ons geëindigd en dit allemaal met een heel jong elftal.

Maar goed, dat was dus blijkbaar niet rullevant
pi_171054929
Puur voor de Eredivisie is het wel raar ja. Ten Hag, Van der Gaag en Gio waren dan toch wel beter qua prestaties.
pi_171054938
maar lekker belangrijk
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')