abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 17 mei 2017 @ 11:15:24 #1
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_170998775
Plenair debat Tweede Kamer over de vastgelopen coalitie besprekingen tussen 17mar17 en 15mei17.

quote:
N.a.v.; kabinetsformatie2017 Verschillen op sommige onderwerpen te groot:
'Uiteindelijk hebben we helaas moeten vaststellen dat de verschillen op sommige onderwerpen te groot zijn.' Zo blikte informateur Edith Schippers terug op de vastgelopen besprekingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks om te komen tot een nieuw kabinet. 'Het loopt dus vast op de inhoud, en niet op ieders wil om er uit te komen.'
Livedebat NPO1 17mei17 10u45, coalitiedebat.

Debat over het eindverslag van de informateur, sprekerlijst (elk 3 min)
M. (Mark) Rutte
G. Wilders
S. van Haersma Buma
A. Pechtold
J.F. Klaver
E.G.M. Roemer
L.F. Asscher
G.J.M. Segers
M.L. Thieme
H.C.M. Krol
C.G. van der Staaij
T. Kuzu
T.H.P. Baudet

[ Bericht 15% gewijzigd door Vallon op 17-05-2017 11:25:08 (TS losgesplitst van mijn reactie) ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  woensdag 17 mei 2017 @ 11:26:19 #2
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_170999040
10u45: Wilder valt Ruttte rechtstreeks aan waarom hij (Rutte/VVD) weigert om met de PVV/Wilders in zee te gaan. Elke andere coalitie op links (SP, PvdA, CU) zal volgens Wilders net als met GL nl. sowieso breken op de immigratie.

VVD ([sprekend namens 2.5M kiezers) valt de PVV aan ( 1.5M kiezers representerend) die hij verwijt dat Wilders volgens zijn lezing, destijds bij het Catshuis is weggelopen.
Rutte weigert om over zijn schaduw te stappen en verwijt Wilders het land destijds gedurende 4 maanden instabiliteit te hebben veroorzaakt.

Er waart heel duidelijk een persoonlijke (partij?) vete terwijl hoe je het ook wendt of keert, de PVV wel degelijk (een betere?) kabinetspartner is dan alle andere opties. Dit los overigens of de PVV wel voldoende bestuur(servaring) kan leveren.

Grappig hoe zaken uit het verleden, PVV zat in 2012 niet eens in het kabinet en gedoogde het slechts op haar punten, nog zo lang doorwerken. Er is volgens Rutte 0% kans dat de VVD gaat samenwerken met de PVV. Ik vraag mij af of Rutte meent over de gehele VVD te kunnen spreken en dus 2.5M kiezers.....

Rutte weigert verder inzage of en in hoeverre er met D66 en CDA (on)overbrugbare breekpunten waren t.a.v. immigratie, inkomen en klimaat. Rare jongens die de 2e Kamer niet willen vertellen wat er in de beslotenheid van hun achterkamertjes is besproken.

De zittende partijen weten dus niet waar ze nu wel of niet op moeten zetten.

11u25: Asscher drukt door met vragen naar het verschil..... de vraag is simpel.... wat is de eis t.a.v. immigratie om aan te kunnen schuiven in een nieuw kabinet.

11u30: Roemer vraagt aan Rutte bevestiging dat GL dus dwars lag... Rutte weigert dat en laat zich niet verleiden dat er dus wel consensus was met D66 & CDA t.a.v. de primcipële verschillen. Roemer: "Dit is toch één grote schijnvertoning, wat was nu precies het verschil met GL dan weten wij wat we morgen moeten doen."

11u33: Wilders aan het woord, 62 dagen weggooide tijd gevolgd door alle PVV retoriek die je daar bij kunt voorstellen. Wilders in z'n element die alvast een verkiezingsspeech afsteekt. Wilders heeft imho een punt dat persoonlijke onvrede uit het verleden geen grote rol mogen horen te spelen.j

11u39: Buma bedankt al beschouwende iedereen voor zijn tijd zonder ook maar een glimp te geven hoe verder. Het CDA benadrukt nogmaals dat een kabinet moet steunen op een meerderheid in beide kamers.

11u41: Asscher vraag Buma of er wel overeenstemming was tussen CDA en GL t.a.v. de oorzaak van de mislukking...... Buma beantwoordt een serie ongestelde vragen en passeert de tijd. Buma gaat er dus niet op in. Buma stelt vast dat de mislukte coalitie ieder geval heeft opgeleverd dat met één partij er geen coalitie mogelijk is. Asscher stelt vast dat het dus weer 15 maart 2017 is en er één partij is afgevallen. Buma weigert een uitspraak te doen.

11u51 Pechthold..... beschouwt dat de gesprekken tot D66's teleurstelling zijn vastgelopen en geeft aan waarom de coalitie zo kansrijk was. Ook hij praat over verschillen zonder in te gaan wat die verschillen waren. Rond vervolgens af dat D66 bereid is door te gaan.

11u54 Asscher vraagt Pechthold naar de (on)_mogelijkheden.
Pechthold, D66 heeft altijd de ruimte om de verbinding te zoeken behalve met de PVV. In alle volwassenheid heeft de D66 vastgesteld dat er geen coalitie mogelijk was.
Asscher herhaalt zijn vraag om te achterhalen of wanneer (duidend op zichzelf) iemand aanschuift of dat dan wel reëel is.
Asscher stelt vast dat er geen principieel verschil was t.a.v. immigratie tussen GL en D66..... Pechthold trapt niet in de woord-val.

12u00 van der Staai (SGP)j vraag bevestiging dat D66 alleen heil ziet naar een overtuigende kabinetsmeerderheid. Pechthold geeft aan dat gezien het verleden het niet zinnig is om te zoeken naar een kleine/krappe meerderheid die weinig stabiel zou zijn.

12u03 Klaver aan het woord: Tijdens de verkiezing bleken de verschillen groot (inkomen, klimaat, immigratie) en de coalitie toont aan dat er een onoverbrugbare kloof was. GL zal altijd de samenwerking zoeken.
Roemer herhaalt de bekende vraag: waarom met wie is het misgelopen. Klaver zegt dat het is misgelopen met VVD, D66 en CDA....... Roemer: dus GL stond alleen.

Grappig, ze hebben met elkaar duidelijk afgesproken geen letter te bevestigen wat iedereen helder kan vermoeden...

12u10 Asscher hakt door op Klaver. Waarom heb je 2 maanden nodig om te moeten vast te stellen dat er principiële verschillen waren.... Klaver retourneert dat je dat van te voren niet weet....... Klaver weigert aan te geven wat de ondergrens was voor GL en waarom dat niet eerder duidelijk was.

Grappig dat GL/Klaver uiteindelijk aangeeft dat afgelopen maandag het gfinale breekpunt idd migratie was....

12u16: Thieme op Klaver: wat is het advies van GL. Klaver wandelt over de vraag heen dat zij dat later natuurlijk zullen beantwoorden, Thieme wil weten of het klimaat de kern moet zijn van het volgende kabinet. GL onderstreept dat, wat de reden was om deel te nemen aan een coalitie. Thieme vraag zich dus af waarom GL überhaupt met de meest klimaatonvriendelijke partijen (vooral duidend op CDA/VVD) ging praten.
Thieme wil zich er kennelijk verder tussen wurmen als progressieve klimaatpartij en valt Klaver aan op hypocrisie en het verwijt het een gebrek aan strategie.

12u22 Roemer aan het woord: stelt vast dat er te grote verschillen waren wat voor hem geen verrassing was en vraag zich af waarom dat 2 maanden heeft moeten duren. De vraag is wat is de concrete oorzaak en wie heeft dat opgeworpen.
Roemer gaat en geeft vervolgens advies aan dat er haast is geboden om ... haar punten van zorg te kunnen oppakken.

12u25 Buma stelt vast dat SP, wat Roemer bevestigt, de VVD uitsluit om een coalitie mee te vormen. Buma bespeelt dat de SP (opnieuw) wegduikt aan de zijlijn.

12u36 Pechthold stelt vast dat Roemer veel krietiek heeft en inzet op één centraal linkse variant (6 partijen) die realistisch gezien onhaalbaar is. Pechthold vraag Roemer wat is gedaan, Roemer wipt weg dat hij met te zeggen , geduldig af te wachten totdat alle andere opties (kennelijk) onmogelijk zijn.

Pechthold heeft een punt dat de SP wederom de rol van zijljner te speelt en nog nooit ook maar iets constructiefs heeft gehoord van de SP om met D66 tot samenwerking te komen. Dit buiten een etentje vorig jaar zomer.....

Aiiiii dit legt ook een zenuwtje bloot.... de onwil en kennelijk afwezigheid om samen te werken ondanks alle mooie woorden. Pechthold daag SP uit om 's een keer haar handen vuil te gaan maken....

12u46 Klaver valt Romer aan: wat je plan B wanneer plan A niet lukt. Roemer geeft/bevestigd dat deze dan lekker gaat wachten op een linkse meerderheid. Elke andere combinatie sluit (SP) dus uit.

In het linkse blok morrelt er ook wat waarbij Roemer, Klaver verwijt spelletjes te spelen zoals met de Asscher handdruk om vervolgens zichzelf (GL) 'toch' in een rechts coalitie op te offeren. Kortom Roemer verwijt GL dat zij de linkse idealen hebben verkwanseld.

Klaver zal er niet uitkomen met Roemer die alleen een centrum links kabinet wil.

12u53: Asscher aan het woord die zich afvraagt of we naar een schijnvertoning zaten te kijken waarbij geen der partijen (zelf genoegzaam) wil zeggen wat/waarom het ondanks de gezellige tijd inhoudelijk mis ging. De vraag wordt wat dus de 'echte' ondergrens is die een verdere coalitie bepaald. Asscher vraagt de informateur om duidelijkheid te scheppen.

Nu lunch, ook voor mij, daarna gaan zij verder ik lekker wat anders doen. Veel plezier en geniet van de zon.

[ Bericht 6% gewijzigd door Vallon op 17-05-2017 12:57:47 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  woensdag 17 mei 2017 @ 11:58:21 #3
205466 Yesse
Oooh burn!
pi_170999782
Heb het gevoel dat Asscher nog niet zeker is wat hij nou wil: meedoen of in de oppositie zitten.. Hij zeurt zo door op de reden waarom het is mislukt.
Just once I want my life to be like an eighties movie..
  woensdag 17 mei 2017 @ 18:23:04 #4
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_171009327
Het is schandalig dat hiermee 8 weken zijn verneukt en nog schandaliger dat er zo om de hete brei wordt gedraaid.
Het zijn met recht de slechtste politici welke Nederland ooit heeft gehad!.

En dit gaat dus helemaal niets worden.
Nieuwe verkiezingen waar waarschijnlijk eenzelfde uitslag uit zal volgen alleen veel stemmen van GL en SP gaan richting PvdA.
Dus het zal wel een PvdA-VVD-CDA-D66 (plus klein extra partijtje?) zooi worden aan het eind.

En wederom Trutte weer 4 jaar MP. Proficiat! :(
  woensdag 17 mei 2017 @ 18:25:18 #5
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_171009374
Rutte had het op de radio over CU of pvda of sp.
  woensdag 17 mei 2017 @ 18:27:59 #6
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_171009444
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 18:25 schreef ExtraWaskracht het volgende:
Rutte had het op de radio over CU of pvda of sp.
De SP wil niet. Die doen precies wat hun achterban ook doet: geen verantwoordelijkheid nemen, achterover hangen en roepen dat alles kut is en dat dat door anderen komt.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  woensdag 17 mei 2017 @ 18:28:30 #7
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_171009455
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 18:25 schreef ExtraWaskracht het volgende:
Rutte had het op de radio over CU of pvda of sp.
SP?
Wat een slap gelul van die Rutte.
Dat gaat dus nooit en dat weet 'ie.
Slijmerige slang want dan kan hij weer zeggen: " Kijk maar. IK sta overal voor open! Het ligt niet aan mij hoor!"
  woensdag 17 mei 2017 @ 18:29:20 #8
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_171009474
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 18:27 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

De SP wil niet. Die doen precies wat hun achterban ook doet: geen verantwoordelijkheid nemen, achterover hangen en roepen dat alles kut is en dat dat door anderen komt.
Doe mij denken aan 99.999... LOL _O-
  woensdag 17 mei 2017 @ 18:42:58 #9
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_171009748
Oja, verder zeiden de verslaggevers dat er tegenstrijdige verhalen waren over de precieze reden waaorm het geklapt was. Het zou er over gaan dat CDA + VVD per se wilden dat Nederland zich hard zou maken voor een aanpassing aan het VN vreemdelingenverdrag waarmee asielzoekers teruggestuurd en opgevangen zouden kunnen worden in de regio van het conflict ipv in landen waar het asiel wordt aangevraagd en dat GL voor het huidige beleid van individuele beoordeling was.... althans, zoiets staat het me bij.

[ Bericht 4% gewijzigd door ExtraWaskracht op 17-05-2017 18:48:12 ]
pi_171014126
PvdA en SP zullen er alles aan doen om de vorming van een kabinet tegen te houden stiekem hopend op nieuwe verkiezingen waarna ze weer wat meer zeteltjes in de kamer hebben. Althans dat hopen ze.

Jammer dat VVD, D66 en CDA samen niet meer dan 75 zetels hebben gehaald.
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
  woensdag 17 mei 2017 @ 23:22:56 #11
198365 Morendo
The Real Deal
pi_171017634
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 18:29 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Doe mij denken aan 99.999... LOL _O-
GL en SP zijn dan ook als twee druppels water. Evenals klopkoek en 99.999 erg veel op elkaar lijken.
Die Lebenslust bringt dich um.
  donderdag 18 mei 2017 @ 02:26:38 #12
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_171019834
Wat was het toch mooi geweest als GroenLinks het goede uit de VVD naar boven had gehaald en een liberaal kabinet had gevormd. Nu moeten we het weer met conservatisme, populisme en repressie doen, totaal geen blik op de toekomst. CDA, dat altijd het slechtste in de VVD naar boven haalt.
  donderdag 18 mei 2017 @ 06:03:34 #13
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171020092
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 18:27 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

De SP wil niet. Die doen precies wat hun achterban ook doet: geen verantwoordelijkheid nemen, achterover hangen en roepen dat alles kut is en dat dat door anderen komt.
Wat blijft dit toch een zielig frame. De fantasie loze VVDers, dat zijn pas de grootste parasieten.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  donderdag 18 mei 2017 @ 07:05:37 #14
445514 DonDruiper
FOK!off met je popup a(i)ds.
pi_171020175
Misschien ben ik een totale noob hoor, maar waarom negeert iedereen de tweede partij van Nederland?

Ik snap de aversie tegen de PVV maar de tweede partij van Nederland compleet negeren staat toch haaks op een democratie?
Zuiger van het FOK!-OMT
pi_171020233
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 18:23 schreef DUTCHKO het volgende:
Het is schandalig dat hiermee 8 weken zijn verneukt en nog schandaliger dat er zo om de hete brei wordt gedraaid.
Het zijn met recht de slechtste politici welke Nederland ooit heeft gehad!.

En dit gaat dus helemaal niets worden.
Nieuwe verkiezingen waar waarschijnlijk eenzelfde uitslag uit zal volgen alleen veel stemmen van GL en SP gaan richting PvdA.
Dus het zal wel een PvdA-VVD-CDA-D66 (plus klein extra partijtje?) zooi worden aan het eind.

En wederom Trutte weer 4 jaar MP. Proficiat! :(
De politici hebben echter wel een beveiligde omgeving waar de politici ongestoord kunnen kibbelen. Triest toch?
pi_171020517
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 07:05 schreef DonDruiper het volgende:
Misschien ben ik een totale noob hoor, maar waarom negeert iedereen de tweede partij van Nederland?

Ik snap de aversie tegen de PVV maar de tweede partij van Nederland compleet negeren staat toch haaks op een democratie?
De PVV wil zelf niet zoveel en heeft op voorhand Rutte uitgesloten. Dan blijven er weinig opties met hen over :P
  donderdag 18 mei 2017 @ 08:44:36 #17
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_171020907
GroenLinks heeft iedereen bij de neus genomen. Zij willen gewoon geen verantwoordelijkheid op zich nemen. Het landsbelang heeft niet hun prioriiteit. GroenLinks is geen echte groene partij, het is een erfgenaam van marxistische clubjes als CPN en PSP en is dus GekLinks.
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
  donderdag 18 mei 2017 @ 09:41:03 #18
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_171021691
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 07:05 schreef DonDruiper het volgende:
hien ben ik een totale noob hoor, maar waarom negeert iedereen de tweede partij van Nederland?

Ik snap de aversie tegen de PVV maar de tweede partij van Nederland compleet negeren staat toch haaks op een democratie?
Die PVV discussie is al in een eerder topic besproken.

Anyway, de enige min-of-meer reeele coalitie met PVV lijkt VVD/PVV/CDA/SGP/FvD, maar ze zijn ook op zoek naar een meerderheid in de 1e kamer en liever wat meer dan 76/77 zetels in de Tweede Kamer. Daarbij heeft Rutte vooraf aangegeven niet met Wilders te willen en Wilders niet met Rutte te willen (hoewel Wilders daar nu op terug is gekomen).
  donderdag 18 mei 2017 @ 12:14:05 #19
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_171025160
quote:
1s.gif Op donderdag 18 mei 2017 08:02 schreef 99.999 het volgende:

[..]

De PVV wil zelf niet zoveel en heeft op voorhand Rutte uitgesloten. Dan blijven er weinig opties met hen over :P
Maar als de VVD niets lukt komt de PVV aan de beurt!
pi_171025257
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 12:14 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Maar als de VVD niets lukt komt de PVV aan de beurt!
Vast, maar wat die dan wel willen en of de betreffende partijen dat zien zitten is onbekend...
  donderdag 18 mei 2017 @ 12:31:56 #21
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_171025497
quote:
7s.gif Op donderdag 18 mei 2017 12:19 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Vast, maar wat die dan wel willen en of de betreffende partijen dat zien zitten is onbekend...
Ik denk dat ze ook niet zonder de VVD kunnen.
Dus dat word weer een paar weken verliezen en dan opnieuw naar de stembus!
  donderdag 18 mei 2017 @ 13:27:01 #22
418547 Old_Pal
Meningfabriek
pi_171026834
Wat een zooitje:
Iedereen sluit PVV uit
SP sluit VVD uit
D66 ziet CU niet zitten
PvdA wil met niemand regeren
50+ haat alle jongeren
DENK haat alle blanke Nederlanders
Etc.

Hoe lang zal de parlementaire democratie nog bestaan?
"Vroeger toen alles beter was, was alles slechter"
pi_171027008
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 12:31 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Ik denk dat ze ook niet zonder de VVD kunnen.
Dus dat word weer een paar weken verliezen en dan opnieuw naar de stembus!
Dat opnieuw nar de stembus kan je vergeten. Er zal gewoon een kabinet komen, wees gerust. En zolang de PVV zichzelf isoleert zal het niet met hen zijn.
pi_171027035
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2017 09:41 schreef ExtraWaskracht het volgende:
Daarbij heeft Rutte vooraf aangegeven niet met Wilders te willen en Wilders niet met Rutte te willen (hoewel Wilders daar nu op terug is gekomen).
Kleine correctie. Rutte heeft aangegeven nooit niet never met de PVV te willen regeren. Wilders heeft aangegeven niet met pathalogisch leugenaar Rutte te willen regeren.

Ergo: Rutte dumpen en de PVV aan laten schuiven aan de onderhandelingstafel.

Het is compleet absurd dat een partij met god weet hoeveel schandalen afgelopen jaren flink verliest en vervolgens de boel stagneert door te roepen dat de PVV niet mee mag praten. Terwijl juist de PVV heel veel stemmen gewonnen heeft. Waar de VVD er zoals gezegd heel veel verloor. :{
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  donderdag 18 mei 2017 @ 13:40:20 #25
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171027157
quote:
7s.gif Op donderdag 18 mei 2017 13:35 schreef Geralt het volgende:

[..]

Kleine correctie. Rutte heeft aangegeven nooit niet never met de PVV te willen regeren. Wilders heeft aangegeven niet met pathalogisch leugenaar Rutte te willen regeren.

Ergo: Rutte dumpen en de PVV aan laten schuiven aan de onderhandelingstafel.

Het is compleet absurd dat een partij met god weet hoeveel schandalen afgelopen jaren flink verliest en vervolgens de boel stagneert door te roepen dat de PVV niet mee mag praten. Terwijl juist de PVV heel veel stemmen gewonnen heeft. Waar de VVD er zoals gezegd heel veel verloor. :{
Oké. Van dinky toys en pitspoezen heb je meer verstand.

Waarom moet het nou weer zo kneiterrechts?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')