Wat heb je met Maarten gedaan?quote:
Explosiegevaar.quote:Op woensdag 17 mei 2017 11:48 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Er zitten volgens mij twee redenen aan voor distilleren: de staat loopt geld mis (accijns) en veiligheid (het vormen van methanol ipv ethanol)
Het lijkt gedoogd te worden, maar niet officieel. Een beetje lastig ook hobbystokers actief op te sporen.quote:Op woensdag 17 mei 2017 12:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zelfs dat wordt tot bepaalde hoogte gedoogd. Maar echt enkel eigengebruik.
Van de regels van de slow cooker. Elke keer deksel open is 15 minuten langer kooktijd. Ik doe het lekker wel af en toe want ik heb geen haast. Maar ik kijk het liefst elk half uur.quote:
wat voor procedures moet je dan heen om als hobbystoker met uit de hand gelopen hobby ook je produkten te mogen verkopen?quote:Op woensdag 17 mei 2017 12:32 schreef Bramito het volgende:
[..]
Het lijkt gedoogd te worden, maar niet officieel. Een beetje lastig ook hobbystokers actief op te sporen.
Het is gewoon een elektrische braadpan. Natuurlijk mag je er wel aanzitten.quote:Op woensdag 17 mei 2017 12:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maak voor het eerst een Italiaanse runderstoof in de slow cooker. Ben erg benieuwd. Ik vind het toch wel een ernstig nadeel van dit ding dat ik er niet aan mag zitten.
https://www.belastingdien(...)ccijnsgoederenplaatsquote:Op woensdag 17 mei 2017 12:34 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
wat voor procedures moet je dan heen om als hobbystoker met uit de hand gelopen hobby ook je produkten te mogen verkopen?
http://indekoperenketel.b(...)-met-vergunning.htmlquote:Pieter vertelde mij dat hij een vergunning had voor de ketel, een vergunning voor het stoken van de ketel en een vergunning voor het hebben van een alcoholplaats. Voor de laatste vergunning moet je een boekhouding bijhouden van de hoeveelheden alcohol die je maakt of inkoopt. Aan de hand hiervan kan de Belastingdienst/douane berekenen hoeveel accijns je moet afdragen.
Volgens mij moet je in principe alleen al voor het bezit van een stookketel een vergunning hebben en daar hangt dan weer een berg administratieve plichten aan vast. Om te mogen verkopen, zal vast nog lastiger zijn. Alleen de accijns admin al.quote:Op woensdag 17 mei 2017 12:34 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
wat voor procedures moet je dan heen om als hobbystoker met uit de hand gelopen hobby ook je produkten te mogen verkopen?
Je moet je volledige productie, verkoop en derving kunnen afzetten tegen je inkoop.quote:Op woensdag 17 mei 2017 12:34 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
wat voor procedures moet je dan heen om als hobbystoker met uit de hand gelopen hobby ook je produkten te mogen verkopen?
Morgen gaan mijn ouders naar Spanje. Ik heb doorgegeven dat ik gedroogde peulvruchten wil in zo veel mogelijk aparte soorten. Maar mijn moeder vond het onzin dus ik weet niet of ik daadwerkelijk iets krijg.quote:
ook dat en wat anthrax zegt ja. Maar die vergunningen zijn imho minder gedoe dan de registratie voor de belastingquote:Op woensdag 17 mei 2017 12:39 schreef Bramito het volgende:
[..]
Volgens mij moet je in principe alleen al voor het bezit van een stookketel een vergunning hebben en daar hangt dan weer een berg administratieve plichten aan vast. Om te mogen verkopen, zal vast nog lastiger zijn. Alleen de accijns admin al.
EDIT: wat Anthraxx zegt dus...
Ze vond het onzin? OK, nou dat is dan makkelijk opgelost.quote:Op woensdag 17 mei 2017 12:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Morgen gaan mijn ouders naar Spanje. Ik heb doorgegeven dat ik gedroogde peulvruchten wil in zo veel mogelijk aparte soorten. Maar mijn moeder vond het onzin dus ik weet niet of ik daadwerkelijk iets krijg.
Ja idd. Ben benieuwd.quote:Op woensdag 17 mei 2017 12:55 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ze vond het onzin? OK, nou dat is dan makkelijk opgelost.
quote:Op woensdag 17 mei 2017 13:04 schreef Kreator het volgende:
[..]
Die heeft een timeout gekregen voor te netjes zijn.
Die moeder van jou - het blijft fascinerend!quote:
Collect fruitquote:Op woensdag 17 mei 2017 13:06 schreef Kreator het volgende:
Bij mijn opa en oma ging dat veel makkelijker. Alle fruit van de bomen gingen in een megavat en daar werd dan Palinka van gemaakt.
Een paar honderd liter had je zo.
jquote:Op woensdag 17 mei 2017 13:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Die moeder van jou - het blijft fascinerend!
En vervelend voor jou natuurlijk, maar fascinerend niettemin!
Lol. Zo lang ze niet al te extreem doet, hebben wij er vaak ook wel lol om.quote:Op woensdag 17 mei 2017 13:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Die moeder van jou - het blijft fascinerend!
En vervelend voor jou natuurlijk, maar fascinerend niettemin!
Ze wil altijd iets voor me meenemen. Dit keer deed ik een verzoekje. Ze gaan 6 weken met de caravan op rondreis, er passen heus wel een paar zakken peulvruchten in hun enorme caravan en dito auto.quote:Op woensdag 17 mei 2017 13:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
j
Nou, ik zou er ook niet op zitten wachten om zoiets sufs als gedroogde peulvruchten mee te slepen uit Spanje.mdie kun je toch ook wel gewoon hier of online kopen?
Ja, in een caravan wel. Okay dan, wat een kutwijf, die moeder van je!!!!quote:Op woensdag 17 mei 2017 13:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ze wil altijd iets voor me meenemen. Dit keer deed ik een verzoekje. Ze gaan 6 weken met de caravan op rondreis, er passen heus wel een paar zakken peulvruchten in hun enorme caravan en dito auto.
quote:Op woensdag 17 mei 2017 13:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, in een caravan wel. Okay dan, wat een kutwijf, die moeder van je!!!!
nergens een turkse slager?quote:Op woensdag 17 mei 2017 13:55 schreef fietsie het volgende:
Rib-eyes gehaald voor op de BBQ, met groene asperges.
Was uit op lamsvlees maar dat is echt zoeken zoeken zeg...
In theorie 1 in Leeuwarden. Die bij vlagen open is, en dan uit een vrieskist verkoopt.quote:
apart zeg... en balenquote:Op woensdag 17 mei 2017 13:59 schreef fietsie het volgende:
[..]
In theorie 1 in Leeuwarden. Die bij vlagen open is, en dan uit een vrieskist verkoopt.
En 1 in Groningen.
Groningen heeft meerdere Turkse slagers hoor. Selwerd, Folkingestraat, Boterdiep.quote:Op woensdag 17 mei 2017 13:59 schreef fietsie het volgende:
[..]
In theorie 1 in Leeuwarden. Die bij vlagen open is, en dan uit een vrieskist verkoopt.
En 1 in Groningen.
De noodslachter heeft nog wel eens lam / schaap maar nu niet.
Dus uiteindelijk maar voor rib-eyes gegaan. En runderhambo's voor uk.
Zie je wel dat je er prima aan kan zitten!quote:Op woensdag 17 mei 2017 14:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh my, mijn stoofpot ruikt goddelijk
zo zeg!quote:Op woensdag 17 mei 2017 12:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je moet je volledige productie, verkoop en derving kunnen afzetten tegen je inkoop.
Dus als jij 500 kilo suiker koopt, dan zal je een opbrengst van 1200 liter met +-15% alcohol hebben. Dat moet je meten, registreren, verantwoorden. Je krijgt daar checks op.
Dit wordt weer gemeten, gecontroleerd en geregistreerd, vervolgens wordt daar per liter alcohol accijns over berekend.
Omdat dat programma vnl. entertainmentgericht was. Dat hele gedoe eromheen interesseert de kijker vast niet en ze gingen natuurlijk vooral bij gevestigde brouwerijen op bezoek.quote:Op woensdag 17 mei 2017 14:37 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
zo zeg!
Was laatst een programma over bierbrouwen op tv, maar daar heb ik ze niet over gehoord(of niet opgelet, of ging alleen over hobby bier )
nou is bier natuurlijk ook geen destilaat, dus dat werkt heel anders.....quote:Op woensdag 17 mei 2017 14:37 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
zo zeg!
Was laatst een programma over bierbrouwen op tv, maar daar heb ik ze niet over gehoord(of niet opgelet, of ging alleen over hobby bier )
ik wissut....quote:
Ja, dan zit je niet met geregistreerde vaten en alles. Wel controle op inkoop grondstoffen, productie, alcoholpercentage (accijns) en zulks.quote:Op woensdag 17 mei 2017 14:41 schreef liedetector het volgende:
[..]
nou is bier natuurlijk ook geen destilaat, dus dat werkt heel anders.....
Ik doe dat ook gewoon hoor, als ik thuis ben.quote:Op woensdag 17 mei 2017 12:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Van de regels van de slow cooker. Elke keer deksel open is 15 minuten langer kooktijd. Ik doe het lekker wel af en toe want ik heb geen haast. Maar ik kijk het liefst elk half uur.
Geldt dat ook voor brouwerijen die hun bieren laten rijpen op vaten?quote:Op woensdag 17 mei 2017 14:44 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ja, dan zit je niet met geregistreerde vaten en alles. Wel controle op inkoop grondstoffen, productie, alcoholpercentage (accijns) en zulks.
nu noem je het aal brouwerij, dat heeft dus niks met een thuisbrouwer te makenquote:Op woensdag 17 mei 2017 14:49 schreef MCH het volgende:
[..]
Geldt dat ook voor brouwerijen die hun bieren laten rijpen op vaten?
Ik denk dat er weinig thuisbrouwers zijn die een paar barrel aged vaten thuis hebben liggen dus ik denk dat LHO ook al niet meer op de thuisbrouwer doelde.quote:Op woensdag 17 mei 2017 14:50 schreef liedetector het volgende:
[..]
nu noem je het aal brouwerij, dat heeft dus niks met een thuisbrouwer te maken
of je leest even:quote:Op woensdag 17 mei 2017 14:53 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik denk dat er weinig thuisbrouwers zijn die een paar barrel aged vaten thuis hebben liggen dus ik denk dat LHO ook al niet meer op de thuisbrouwer doelde.
Ik snap er niks meer van maar ik zou het niet gek vinden nu er zoveel op vaten gerijpte bieren zijn dat er ook regelgeving voor brouwers komt. Het is zelfs zo hip dat het moeilijk is om aan vaten te komen om bieren in te rijpen.quote:Op woensdag 17 mei 2017 14:54 schreef liedetector het volgende:
[..]
of je leest even:
"Ja, dan zit je niet met geregistreerde vaten en alles."
https://www.belastingdien(...)ccijnsgoederen_makenquote:Op woensdag 17 mei 2017 14:59 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik snap er niks meer van maar ik zou het niet gek vinden nu er zoveel op vaten gerijpte bieren zijn dat er ook regelgeving voor brouwers komt. Het is zelfs zo hip dat het moeilijk is om aan vaten te komen om bieren in te rijpen.
Ok, duidelijk. Ik dacht misschien aan regelgeving zoals je die in de VS wel hebt dat in elk vat maar 1 keer whiskey mag rijpen.quote:Op woensdag 17 mei 2017 15:00 schreef liedetector het volgende:
[..]
https://www.belastingdien(...)ccijnsgoederen_maken
kortom zolang je het niet verkoop niks aan de hand en voor destilaat werkt dat anders
op vaten rijpen maakt het geen destilaat...
en wat denk je dat whiskey is dan?quote:Op woensdag 17 mei 2017 15:03 schreef MCH het volgende:
[..]
Ok, duidelijk. Ik dacht misschien aan regelgeving zoals je die in de VS wel hebt dat in elk vat maar 1 keer whiskey mag rijpen.
mijn oorspronkelijke vraag ging over wel verkopen van eigen bierquote:Op woensdag 17 mei 2017 15:00 schreef liedetector het volgende:
[..]
kortom zolang je het niet verkoop niks aan de hand en voor destilaat werkt dat anders
op vaten rijpen maakt het geen destilaat...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |