FOK!forum / Culinesse à gogo / Gefrituurde Haring bij Aziaten & Turken populair.. Ik vind het niks.
#ANONIEMdinsdag 16 mei 2017 @ 16:15
360.jpg

360.jpg

Vanmiddag dus dit uitgeprobeerd op advies van de lokale visboer omdat vele van zijn Aziatische en Turkse klanten deze licht gepaneerde haring, die dan in de frituur gaat, op deze wijze lekker vinden. Lekkerder dan de gewone rauwe haring met uitjes. Nou ik vond het niks. Niks als in: Te zoutig en als geheel gewoon "niks an."

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-05-2017 16:27:24 ]
Rezaniadinsdag 16 mei 2017 @ 16:16
Haring is sowieso ranzig, wat verwacht je?
sirdanilotdinsdag 16 mei 2017 @ 16:23
Geef mij maar gewoon kibbeling.
AnanYawdinsdag 16 mei 2017 @ 16:24
Waar heb je dit gegeten? Ik wil het wel proberen.
Servicemonsterdinsdag 16 mei 2017 @ 16:39
Mij lijkt dat met frituren er een behoorlijk gedeelte van de (vis)smaak verdwijnt?
RobinOokdinsdag 16 mei 2017 @ 17:45
quote:
15s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 16:15 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Vanmiddag dus dit uitgeprobeerd op advies van de lokale visboer omdat vele van zijn Aziatische en Turkse klanten deze licht gepaneerde haring, die dan in de frituur gaat, op deze wijze lekker vinden. Lekkerder dan de gewone rauwe haring met uitjes. Nou ik vond het niks. Niks als in: Te zoutig en als geheel gewoon "niks an."
Maar daar nemen ze een zoute haring voor? Geen echte rauwe?
vaduzdinsdag 16 mei 2017 @ 17:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 16:24 schreef AnanYaw het volgende:
Waar heb je dit gegeten? Ik wil het wel proberen.
In Rotterdam.
BasEnAaddinsdag 16 mei 2017 @ 20:17
Zonde van de haring
golferdinsdag 16 mei 2017 @ 20:18
Lijkt mij helemaal niks.
#ANONIEMdinsdag 16 mei 2017 @ 20:30
Kom er maar in robinook :P
golferwoensdag 17 mei 2017 @ 00:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 20:30 schreef MCH het volgende:
Kom er maar in robinook :P
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 17:45 schreef RobinOok het volgende:

Maar daar nemen ze een zoute haring voor? Geen echte rauwe?
#ANONIEMwoensdag 17 mei 2017 @ 08:36
quote:
3s.gif Op woensdag 17 mei 2017 00:56 schreef golfer het volgende:

[..]

[..]

Even overheen gelezen al ontbreekt er nog een oordeel van Robin.
Pietverdrietwoensdag 17 mei 2017 @ 10:11
Visboer in de buurt hier, net over de grens in NL heeft het me eens aangeboden, vond het okay, maar niet meer dan dat. Een Hollandse nieuwe in lekkerbekkendeeg en dan in de frituur. Zeker niet vies, maar ook geen delicatesse.
Heb dan liever scampies of een stuk kabeljauw, wijting of harder zo gebakken. Makreelfilet vond ik op deze manier ook niet super, heb liever gegrilleerd
#ANONIEMwoensdag 17 mei 2017 @ 17:35
Nou inderdaad. Scampies,kabeljauw... :9~

quote:
1s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 17:45 schreef RobinOok het volgende:

Maar daar nemen ze een zoute haring voor? Geen echte rauwe?
Nee, het is een gewone rauwe haring, vervolgens wordt die even licht gepaneerd en daarna in de frituur gedaan.

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 17-05-2017 17:35:52 ]
realAIVDwoensdag 17 mei 2017 @ 18:23
Grappig, had nooit gehoord van gepaneerde en gefrituurde haring.
Kan me voorstellen dat het niet de meest geweldige vissoort is om in een deegjasje te stoppen (anders was ik dat ongetwijfeld al wel tegengekomen).

Nu wel trek in een portie kibbeling ;-)
Pietverdrietwoensdag 17 mei 2017 @ 18:34
quote:
2s.gif Op woensdag 17 mei 2017 17:35 schreef Iwanius het volgende:
Nou inderdaad. Scampies,kabeljauw... :9~

[..]

Nee, het is een gewone rauwe haring, vervolgens wordt die even licht gepaneerd en daarna in de frituur gedaan.
Mijn visboer gebruikt een hollandse nieuwe
golferwoensdag 17 mei 2017 @ 18:59
quote:
1s.gif Op woensdag 17 mei 2017 18:34 schreef Pietverdriet het volgende:

Mijn visboer gebruikt een hollandse nieuwe
Dat doen de meesten en volgens mij is dat in Rotterdam niet anders:
http://vorige-ouwehand.ou(...)g/gefrituurde-haring
Pietverdrietwoensdag 17 mei 2017 @ 19:06
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 18:59 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat doen de meesten en volgens mij is dat in Rotterdam niet anders:
http://vorige-ouwehand.ou(...)g/gefrituurde-haring
Ik moet weer eens panharing gaan maken, lekker gebakken verse haring, heb ik echt heel lang niet meer gegeten
renwandonderdag 18 mei 2017 @ 00:53
Nou mensen, Iwanius vindt het niks dus het is niks!

Slotje!
#ANONIEMdonderdag 18 mei 2017 @ 10:50
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 18:23 schreef realAIVD het volgende:
Grappig, had nooit gehoord van gepaneerde en gefrituurde haring.
Kan me voorstellen dat het niet de meest geweldige vissoort is om in een deegjasje te stoppen (anders was ik dat ongetwijfeld al wel tegengekomen).

Nu wel trek in een portie kibbeling ;-)
Klopt. Het is alsof je een banaan paneert en gek genoeg smaakt dat best wel. De Surinamers noemen dat hun bakabana.

Maar een Hollandse nieuwe (rauwe haring) gepaneerd.. :N