De rijsttafel..quote:
Die heeft ze al gehad, en ze waren zeker een hitquote:Op dinsdag 16 mei 2017 08:38 schreef valentijn101 het volgende:
Stroopwafels zullen zeker een hit zijn.
Poffertjes gaan we eten voor lunchquote:
Oh, . Hmm, dan weet ik 't ook niet. Stamppot is inderdaad wel Nederlands. Boeie dat het zomer is, .quote:Op dinsdag 16 mei 2017 08:46 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Poffertjes gaan we eten voor lunch
Haring heeft ze uiteraard ook al geproefd. Was geen hitquote:
Ik denk dat het dit gaat worden idd.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 08:47 schreef ChipsZak. het volgende:
Oh, . Hmm, dan weet ik 't ook niet. Stamppot is inderdaad wel Nederlands. Boeie dat het zomer is, .
En dan 's avonds kunnen je de gefrituurde borrelhapjes uit de kast toveren, .
Ja, zuurkool met ananas bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 09:11 schreef ITrade het volgende:
Geef haar gewoon drop.
Hit gegarandeerd.
Stampot kan goed hoor, dat smaakt in de zomer ook prima!
Stamppot rauwe andijvie met spekjes vind ik echt een lentegerecht. Verse aardbeien na...quote:Op dinsdag 16 mei 2017 09:11 schreef ITrade het volgende:
Geef haar gewoon drop.
Hit gegarandeerd.
Stampot kan goed hoor, dat smaakt in de zomer ook prima!
Stamppot is geen Nederlands gerecht.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 09:11 schreef ITrade het volgende:
Geef haar gewoon drop.
Hit gegarandeerd.
Stampot kan goed hoor, dat smaakt in de zomer ook prima!
Friet is Belgischquote:
Ik zou iets kiezen wat ze wel lekker vinden. Volgens mij vinden buitenlanders dit vies. In ieder geval Ruby Wax.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 08:46 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Poffertjes gaan we eten voor lunch
Ruby Wax is niet de standaard.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 12:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou iets kiezen wat ze wel lekker vinden. Volgens mij vinden buitenlanders dit vies. In ieder geval Ruby Wax.
Oh. Ik wel. Nou, we zullen zien. Al kan ik me dan weer goed voorstellen dat ze te beleefd zullen zijn om toe te geven dat ze het niet te hachelen vinden.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 12:46 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Mijn reisgenote vindt pannenkoeken lekker, dus ik kan me niet voorstellen dat ze poffertjes niet te hachelen vindt.
Mijn reisgenote is daar zeker niet te beleefd voor.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 12:51 schreef RobinOok het volgende:
Oh. Ik wel. Nou, we zullen zien. Al kan ik me dan weer goed voorstellen dat ze te beleefd zullen zijn om toe te geven dat ze het niet te hachelen vinden.
Vaak zat gemaakt voor buitenlandse vrienden, nooit een klacht ontvangen en ze gingen altijd helemaal opquote:Op dinsdag 16 mei 2017 12:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou iets kiezen wat ze wel lekker vinden. Volgens mij vinden buitenlanders dit vies. In ieder geval Ruby Wax.
quote:Op dinsdag 16 mei 2017 12:04 schreef Tinkepink het volgende:
Andijviestamppot. Kan het hele jaar.
Ik mix er vaak in sambal gemarineerde kipfilet, reepjes bacon, paprika en ananas doorheen.
Edit: zie lijstje piet.
Wil je echt Hollands, dan lunch je met een in de ochtend klaargemaakte boterham met margarine (ril) en edammer of hagelslag pindakaas .
Wel meenemen in een plastic zakje en laten pletten in je tas.
Pindakaas is overal te vinden en is niet typisch Nederlands.quote:
Dank! Ik ga op zoekquote:Op dinsdag 16 mei 2017 15:29 schreef Xaryna het volgende:
Zijn zat zomerstamppotten hoor Rauwe andijviestamppot is een bekende. Als je zoekt op 'zomerstamppot', vind je genoeg.
Hachee is ook een leuke.
Dat klinkt bij vlagen erg Grieks. Daar zijn we al geweest.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 18:26 schreef Smallish het volgende:
Zomerstamppotje: aardappelpuree maken met crème fraiche, gesneden rucola erdoor, feta en zongedroogde tomaatjes erdoor, zwarte olijfjes en wat uitgebakken spekblokjes met paprikapoeder erdoor. Erg lekker!
Vindt ze niet lekkerquote:
Dan gebruik je het zoethout als roedequote:
Offtopic graag ergens anders. Dank.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 18:48 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
[..]
Dan gebruik je het zoethout als roede
Ja, je hebt een punt. Ik geloof dat ik zou gaan voor de andijviestamppot met bal gehakt of suddervlees.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 18:47 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Dat klinkt bij vlagen erg Grieks. Daar zijn we al geweest.
Ik vind wel dat er spekjes in horen!quote:Op dinsdag 16 mei 2017 19:07 schreef Smallish het volgende:
[..]
Ja, je hebt een punt. Ik geloof dat ik zou gaan voor de andijviestamppot met bal gehakt of suddervlees.
Spekjes komen er zeker in. Daar is niks Grieks aanquote:Op dinsdag 16 mei 2017 19:16 schreef Spanky78 het volgende:
Ik vind wel dat er spekjes in horen!
Bal gehakt mag er bij. Met jus.
En kroketten zijn altijd goed, bijna iedereen lust dat. Van Japanners tot chilenen en Amerikanen, iedereen lustte die.
Lekker, Nederlands en goedkoopquote:Op dinsdag 16 mei 2017 19:18 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Spekjes komen er zeker in. Daar is niks Grieks aan
Kroketten vind ik ook wel een goede optie.
Fuck haar. Ik zie hier:quote:Op dinsdag 16 mei 2017 12:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
KLB / Ruby Wax: Dutch food is disgusiting!
niets in staan waarvoor ik niet met gierende banden voor naar huis zou willen rijden.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 09:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ideeen met de prachtige culinaire producten die Nederland heeft
Witte asperges met Hollandaise en Opperdoezer ronde.
Stamppotje van postelein
Kooi gevangen wilde eend, wild is heerlijk verder, Ree is ook in het voorjaar erg lekker,
Texels lam met zeekraal
Oosterschelde kreeft is nu in seizoen
Oesters uit de Oosterschelde
Koude grond aardbeien
Mooie kaasplank na met Nederlandse kazen, appelstroop, kletsenbrood
Noordzeegarnalen cocktail (alleen met zure mayonaise erdoor)
Verder is vla heel erg nederlands, en vinden buitenlanders vaak erg lekker
Lunch?
Garnalen kroket, zelfgemaakte kalfsvlees kroket, goddelijk lekker.
Krentebrood met spijs, ook heel erg Nederlands
Hebben prachtige culinaire producten in NLquote:Op woensdag 17 mei 2017 14:25 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Fuck haar. Ik zie hier:
[..]
niets in staan waarvoor ik niet met gierende banden voor naar huis zou willen rijden.
Welles.quote:
Zo smerigquote:
Ooooh, dat is ZO geweldig lekker dat ik dat normaal niet in huis haal...dan lig ik geheid wakker met een knorrende maag tot dat hele ding op isquote:
Heerlijk!quote:
Uiteraad, 5 mm roomboter minimaalquote:
Waar komt het dan vandaan?quote:Op dinsdag 16 mei 2017 10:37 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Stamppot is geen Nederlands gerecht.
Stamppot is door de Spanjaarden geïntroduceerd. De soldaten aten het.quote:Op woensdag 17 mei 2017 17:01 schreef ITrade het volgende:
[..]
Waar komt het dan vandaan?
Bron Wiki:
Een stamppot is in Nederland en in Vlaanderen, waar het veelal stoemp wordt genoemd,[1] een traditioneel gerecht dat wordt bereid uit diverse onderdelen, meestal uit aardappelen en groenten.
Tja, tektoniek zorgde ervoor dat niets origineel is.quote:Op woensdag 17 mei 2017 18:24 schreef Sigaartje het volgende:
Stamppot is door de Spanjaarden geïntroduceerd. De soldaten aten het.
Verder is stamppot echt iets werelds, het komt overal voor.
Alleen Zweden kan bogen over de traditionele stamppot.
Het hoofdbestanddeel is al niet Nederlands...quote:Op woensdag 17 mei 2017 18:27 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Tja, tektoniek zorgde ervoor dat niets origineel is.
Stamppot is gewoon Nederlands.
Ons bier is heel wat anders dan het bier dat ze in de geschiedenis dronken in Nederland.quote:
Mooi.quote:Op woensdag 17 mei 2017 18:31 schreef Sigaartje het volgende:
Ons bier is heel wat anders dan het bier dat ze in de geschiedenis dronken in Nederland.
Om maar even door te gaan.
quote:Cornelis Joppenszoon (Leiden, 1561 - aldaar, 1591) was volgens de overlevering een Nederlandse weesjongen die in de Tachtigjarige Oorlog, aan het eind van het beleg van Leiden, op 3 oktober 1574 als eerste ontdekte dat de Spanjaarden vertrokken waren.
Joppenszoon zou in de vroege morgen de stad zijn uitgeglipt om een kijkje te gaan nemen bij de Schans Lammen, ruim een kilometer ten zuiden van de stadswallen. Daar zou hij een kookpot met hutspot (oorspronkelijk een Spaans gerecht van wortelen en pastinaken) gevonden hebben, die door de vluchtende Spanjaarden was achtergelaten, en deze teruggebracht hebben naar de stad
Ja pap.quote:Op woensdag 17 mei 2017 18:33 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Mooi.
Genoeg nu.
Terug naar wat over het algemeen genomen als Nederlandse gerechten worden aangemerkt.
Er werden destijds iig geen aardappelen gegeten, maar waarschijnlijk waren het meirapen. Erg lekker trouwens.quote:Op woensdag 17 mei 2017 18:34 schreef WodanIsGroot het volgende:
Is het verhaal van hutspot niet dat nadat het verjagen van het Spaanse beleg van Leiden dat de hongerige bevolking het Spaanse kamp inzwermde en alles wat ze daar vonden(peen, aardappel, ui, peper en spek) in een pot gooien.
Met hutspot herdenk ik altijd de tachtige jarige oorlog, ik weet alleen niet of het klopt :p maar je hebt wel een verhaaltje om te vertellen bij je stamppot gerecht.
Volgens mij zat er ook pastinaak in in die tijd. En of de wortels toen al oranje waren is ook de vraagquote:Op woensdag 17 mei 2017 18:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er werden destijds iig geen aardappelen gegeten, maar waarschijnlijk waren het meirapen. Erg lekker trouwens.
Tja, op de school werd ons door een museumdirecteur tijdens een excursie uitgelegd dat kunst ons veel kennis brengt, zien jullie op dit schilderij deze wortels, groter en wit ipv oranje zoals we ze tegenwoordig kennen. bla bla blaquote:Op woensdag 17 mei 2017 23:13 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Volgens mij zat er ook pastinaak in in die tijd. En of de wortels toen al oranje waren is ook de vraag
En mengsel van knollen, rapen etc.
Lekker hoor.
De oranje wortel is door de Nederlanders in de 17e eeuw verspreid. De paarse wordt nu weer geteeld, maken ze kleurend groentenconcentraat van. Want mensen zijn bang voor e-nummers, dus is daar goe dmee te verdienen.quote:Op donderdag 18 mei 2017 07:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, op de school werd ons door een museumdirecteur tijdens een excursie uitgelegd dat kunst ons veel kennis brengt, zien jullie op dit schilderij deze wortels, groter en wit ipv oranje zoals we ze tegenwoordig kennen. bla bla bla
Wijsneus pietje vroeg, maar meneer, is dat niet gewoon rettich? ...
Peen kwam en komt trouwens in meerdere kleuren voor.
Wijsneus Robin zou zeggen dat pastinaak meer voor de hand ligt...quote:Op donderdag 18 mei 2017 07:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, op de school werd ons door een museumdirecteur tijdens een excursie uitgelegd dat kunst ons veel kennis brengt, zien jullie op dit schilderij deze wortels, groter en wit ipv oranje zoals we ze tegenwoordig kennen. bla bla bla
Wijsneus pietje vroeg, maar meneer, is dat niet gewoon rettich? ...
Peen kwam en komt trouwens in meerdere kleuren voor.
Nee.quote:Op dinsdag 16 mei 2017 08:37 schreef dimmak het volgende:
Hoewel het seizoen begint in Juli, zijn ze begin Juni ook gewoon prima: een mosselpannetje!
Juni is helemaal geen probleem.quote:Op donderdag 18 mei 2017 16:07 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nee.
Geen mosselen eten in juni.
groetjes, een zeeuw
Mosselen in juni hoort niet, dan zijn ze nog niet goed. 28 juni begint het seizoen dit jaar.quote:Op donderdag 18 mei 2017 16:19 schreef dimmak het volgende:
[..]
Juni is helemaal geen probleem.
Groetjes,
sales manager, visgroothandel
Hangcultuur is eerder klaar dan bodemcultuur.quote:Op donderdag 18 mei 2017 16:24 schreef Coppi het volgende:
[..]
Mosselen in juni hoort niet, dan zijn ze nog niet goed. 28 juni begint het seizoen dit jaar.
Wie denk je dat er meer verstand van heeft?quote:Op donderdag 18 mei 2017 16:19 schreef dimmak het volgende:
[..]
Juni is helemaal geen probleem.
Groetjes,
sales manager, visgroothandel
Sales Manager.quote:Op donderdag 18 mei 2017 16:31 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wie denk je dat er meer verstand van heeft?
Iemand die uit een regio komt waar mosselen al sinds de oertijd worden gegeten en die er groot mee is geworden en mosselen kent van generatie op generatie overgeleverde kennis?
Of meneer de sales manager die ook in juni mosselen van B-kwaliteit wil verkopen?
Vreten ze in Brazilië zoveel mosselen dan?quote:Op donderdag 18 mei 2017 16:31 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wie denk je dat er meer verstand van heeft?
Iemand die uit een regio komt waar mosselen al sinds de oertijd worden gegeten en die er groot mee is geworden en mosselen kent van generatie op generatie overgeleverde kennis?
Of meneer de sales manager die ook in juni mosselen van B-kwaliteit wil verkopen?
Nee, nooit.quote:Op donderdag 18 mei 2017 17:14 schreef Bevestigingsmail het volgende:
[..]
Vreten ze in Brazilië zoveel mosselen dan?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |