possetje | dinsdag 16 mei 2017 @ 03:47 |
Ha? besterven vlees, dat kom je wel eens tegen als je een keertje gedacht heb hoe het zou zijn in een leven , bijv op een onbewoond eiland waar je zelf je kip moet doden, en dan lees je al gelijk dat de kip moet besterven, Wat nogal als contradictie klinkt, omdat de kip als je hem slacht, toch al reeds gestorven is? en dan zou hij nog een beetje extra moeten sterven ? Maar ok : dit is wat wikipedia er over zegt, Een spier bestaat uit vezels in een omhulling van bindweefsel. Deze spiervezels zijn gebundeld in een bindweefselhoes. Tussen de spiervezels bevinden zich dwarsverbindingen van bindweefsel. Dit bindweefsel bestaat voornamelijk uit collageen. Door het bindweefsel af te breken ontstaat er malser vlees. Dit gebeurt door twee eiwitsplitsende enzymen: cathepsine en calpaïne. Deze enzymen zijn van nature aanwezig. Een tweede factor is glycoceen. Deze spiersuiker wordt tijdens het bestervingsproces omgezet in melkzuur en dat geeft bij het geslachte dier een daling van de zuurgraad. Methoden van besterven Globaal zijn er twee methoden van besterven: nat en droog. Nat besterven gebeurt in een vacuüm gezogen plastic zak die in bij een temperatuur van max. 4°C wordt bewaard. De temperatuur kan ook onder nul zijn. Droog besterven vindt ook in de koelcel plaats, echter wordt de lucht gecirculeerd. Welk vlees kan men laten besterven Rund: max. 3 maanden, gekoeld Kip 24 uur laten besterven Varken: max. 1 week Grof wild: max. 4 dagen Klein wild: max. 4 dagen (niet nodig ook niet bij hazen) Waterwild: af te raden ivm Salmonella- en Campylobactergevaar Alle dieren moeten ontweid (ontdarmd) zijn met uitzondering van klein wild met een onbeschadigd darmpakket. | |
Nighthawk88 | dinsdag 16 mei 2017 @ 03:53 |
Wat is nu je vraag. | |
possetje | dinsdag 16 mei 2017 @ 03:57 |
owww | |
Hdero | dinsdag 16 mei 2017 @ 05:29 |
Raar. | |
possetje | dinsdag 16 mei 2017 @ 05:40 |
ja ok voor mij zelf niet heel erg, maar ik kan snappen dat een ander het raar vind ja.. | |
Lunatiek | dinsdag 16 mei 2017 @ 05:47 |
Ja als het beest dood is moet je er niet gelijk van gaan knagen als Homo sapiens culinaraesis. Bloed laten weglekken (bloedworst), vel eraf, darmen hergebruiken als worstvel etc. Voor een deel kun je het besterven-effect chemisch doen door marinade, lijkt mij. | |
bijstandboy | dinsdag 16 mei 2017 @ 05:47 |
aids topic | |
possetje | dinsdag 16 mei 2017 @ 05:48 |
bloed is vaak erg lekker, vaak bestellen mensen juist express extra bloody biefstuk | |
possetje | dinsdag 16 mei 2017 @ 05:48 |
kanker nu eens op met je ziektes! | |
bijstandboy | dinsdag 16 mei 2017 @ 05:53 |
Pas als jij optyft met die kut topics van je | |
Hdero | dinsdag 16 mei 2017 @ 05:54 |
Dit is geen aids maar een ebola topic, dus 10x zo erg | |
Najieto | dinsdag 16 mei 2017 @ 07:15 |
Kneus | |
arvensis | dinsdag 16 mei 2017 @ 07:39 |
Heb vaak zat net geslacht vlees gegeten (na het schoonmaken natuurlijk). Net zo lekker. | |
#ANONIEM | dinsdag 16 mei 2017 @ 08:51 |
R&P / Totale nachtmerrie/dramasituatie via airbnb, hoe mijd ik dit Ik vond dit topic anders vreemder. | |
Deshain | dinsdag 16 mei 2017 @ 13:37 |
Dat is geen bloed maar myoglobine, bloed is waar er te weinig van in je hersens heeft gestroomd bij je geboorte... | |
possetje | dinsdag 16 mei 2017 @ 18:46 |
hoi ik ben havo nivo met allemaal negens, alleen op bepaalde leeftijd in de war geraakt, helaas.... | |
Isabeau | dinsdag 16 mei 2017 @ 19:24 |
Voor wikipedia info gaan we wel naar wikipedia. |