abonnement Unibet Coolblue
pi_171655876
Ik weet niet of je de speen zelf proeft voordat je je baby geeft, maar bij ons smaken ze wel eens naar vaatwasser. En dan hoeft Sjaak niets. Misschien heb je hier niets aan, misschien is het een tip.
En anders smaakt rubber natuurlijk ook heel anders dan een tepel. Kan je de speen niet eerst in de melk dopen, zodat hij naar melk smaakt? Of eerst tussen je borsten dragen/opwarmen voor de geur? Ik noem maar wat zijstraten hoor.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 12 juni 2017 @ 23:08:49 #252
269689 crew  Viv
pi_171655912
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 22:07 schreef Fazzoletti het volgende:
Ik heb ze al besteld, en heb de Spectra 9 plus. Volgens de website was dat geen uitzondering... ik ben benieuwd als ze straks binnen zijn :X
Wie weet heb je geluk:
quote:
I am the product designer for Pumpin' Pal. There are some moms that have a Spectra pump and the Pumpin' Pals fit well but there seems to be inconsistency from the Spectra manufacturing of the pump because there are other some moms that received Spectra flanges with their pump that don't accommodate the Pumpin' Pals. Since we can't assure that any mom has the ones that work we are saying that we don't fit Spectra :-(
https://www.amazon.com/fo(...)_hza?asin=B0085CBA90
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 22:20 schreef Sylver_ het volgende:
Nu zat ik te denken, misschien zit er een 'plastic smaakje' aan de melk doordat het in een fles zit?
Geen gekke gedachte hoor, al denk ik dat het niet zo snel gaat. Bij mijn waterfles merk ik pas na een dag een plasticsmaakje. Heb je al eens melk gegeven vanaf een niet-plastic lepeltje of bekertje (eierdopje ofzo)?
  dinsdag 13 juni 2017 @ 07:21:19 #253
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_171658957
Goede tips, Cactus en Vivi, thanks :)

Ik zal eerst eens kijken hoe ze reageert als het van een lepeltje komt.
De speen kan natuurlijk ook nog idd. Dat wordt wel iets lastiger, maar ik kan de trucjes die je noemt eens proberen.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_171659242
Of de panty eroverheen proberen voor de structuur/het gevoel (filmpje staat volgens mij in t vorige topic) :*
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  dinsdag 13 juni 2017 @ 13:31:08 #255
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_171665253
Heb ik geprobeerd :Y

Maakt helaas geen verschil.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_171674188
Even in een spoiler: ik ben mijn eigen geklaag zat, maar ik moet het toch even kwijt. Zo kan iedereen die geen zin heeft in een klaagzang er overheen lezen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_171674920
Och Selvaria wat rot dat het zo gaat ;(. Dat trekken herken ik wel, dat hebben allebei mijn kinderen wel gedaan eigenlijk (ene fase meer dan andere). Ik heb het altijd geīnterpreteerd als hun eigen manier van borstcompressie. Ik vond het ook niet prettig voelen. Ik hield de handjes dan vast, zodat ze niet tegen de borst konden duwen.

Zomaar wat ideetjes: als er geklooid werd aan de borst, hielp het wel eens om te wisselen van kant. Soms wisselde ik wel 5-6x per voeding. Dat hielp om de aandacht bij het voeden te houden.

Zou het uitmaken als je eerst kolft tot een tsr? Dat ze gaat duwen en trekken omdat het te lang duurt voor het op gang komt? Of merk je daarin geen verschil?

Wat betreft het in slaap vallen: I. kon ook alleen bij mij in slaap vallen aan de borst. Dat vond ik uiteindelijk heel beperkend en frustrerend. Bij A. hebben we daarom al vrij snel het voeden en in slaap vallen losgekoppeld. Ik voedde beneden en met destijds peuter om ons heen, viel hij niet zo snel in slaap. Daarna ging ik naar boven en legde hem in de co-sleeper. Ik lag er wel naast om hem te sussen en te troosten, er was steeds lichaamscontact. De eerste keer duurde het 40 min voor hij sliep, de keer erna was hij in 15 min in slaap. Het duurde niet lang voor het nog maar 5 min kostte. En dit konden mijn vriend en ik gemakkelijk aflossen. Soms lukte het niet zo goed en voedde ik alsnog. Maar dan kreeg hij tandjes of had last van zijn buik. Het gaf mij veel rust dat ik geen onmisbare factor meer was om te kunnen slapen.

Sterkte, het klinkt heel zwaar zo :*.
Venus in pocketformaat
Š loveli
  dinsdag 13 juni 2017 @ 20:16:40 #258
409579 LuDann
All the way
pi_171675190
Selvaria, wat ontzettend lastig zeg. Ik kan me goed voorstellen dat je er klaar mee bent.

Wolk 'vocht' ook lange tijd aan de borst. Het ging pas over toen ze wat ouder werd, ergens rond de 7-8 maanden geloof ik. Dit viel ook ongeveer samen met het moment dat ik op een streng dieet ging, maar ik kan niet met zekerheid zeggen of dat er wat mee te maken had.

Ze is overigens nog steeds vrij bewegelijk aan de borst, kan geen moment stilliggen. Maar het is niet meer alsof ze tegelijk wil drinken en de borst wil afstoten, zeg maar.
pi_171675520
Oh wat lastig zeg! Ik kan me heel goed voorstellen dat je wil stoppen, maar de fles klinkt ook nog niet als een goede optie.

Hier eerst ook veel loslaten, trekken en overstrekken. Volgens mij kwam het doordat er te veel melk tegelijk kwam, hij kon dat gewoon niet aan. Ik heb een tijdje met tepelhoedjes gevoed, toen ging het beter. Nu hij wat groter is gaat het goed.

Een lk heeft al eens meegekeken bij het voeden?

Zo ontzettend lastig als je niet weet waar het door komt. Heel veel sterkte, ik hoop dat het snel beter gaat!
pi_171675680
Ik denk dat we het op de een of andere manier ook los moeten koppelen, Phaidra. We hebben al wel een paar keer geprobeerd haar na het voeden gewoon op bed te leggen, man bleef er dan bij, evt met een flesje. Na drie kwartier overstuur krijsen stopte ik er dan toch maar weer een borst in en dan slaapt ze meestal zo.

Een tsr krijg ik vrij vlot en ze verslikt zich ook niet (meer), dus dat is het probleem ook niet. Ze is al eens gecheckt door een lk: ze hapt goed aan en alles in haar mondje ziet er ook goed uit.

Op melkarm dieet ben ik al, verder eet en drink ik ook niet zoveel spannends, dus dat geloof ik ook niet zo.

Uiteindelijk heb ik net even 5 minuten beneden stoom af zitten blazen terwijl L. op bed lag te huilen. Toen ik terugkwam hapte ze aan en sliep ze binnen een paar minuten. Als die worsteling daar aan vooraf nou toch eens niet nodig zou zijn.. :{
pi_171676272
Hm, dat zijn al echt veel mogelijke redenen die afvallen.
Doet ze dat trekken enzo altijd of soms?
Hier doet J het wel eens als hij vindt dat hij geen honger heeft. Als ik hem dan weg leg en na een paar minuten weer probeer wil hij ineens wel.

Is een second opinion van een andere lk nog een idee? (De eerste lk die ik had, had het helemaal fout, de tweede gaf goed advies).

Wat ontzettend ingewikkeld en frustrerend. Ik hoop dat iemand een briljante tip heeft of dat het ineens goed gaat! 😘
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 13 juni 2017 @ 22:00:50 #262
269689 crew  Viv
pi_171677831
Selv wat jammer dat nog steeds iedere voeding een gevecht is. :* Is ze op jouw werkdagen (bij man thuis of op de opvang) wel eens tijdens de fles in slaap gevallen? Ik voed haar altijd in slaap zo. Misschien kan je man dit proberen 's avonds, terwijl jij de eerste keren even de deur uit bent?
  dinsdag 13 juni 2017 @ 22:20:33 #263
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_171678288
ik ben ongesteld en F is echt woest, hij is normaal echt een borstmonster maar nu smaakt het niet lekker, hij trekt steeds vieze gezichtjes als hij aanhapt :D en dan huilen -O-
  dinsdag 13 juni 2017 @ 22:31:50 #264
149959 SQ
snelle trees
pi_171678630
Wat dat in slaap vallen betreft: ik ben vandaag net voor clustertijd vertrokken en noud ligt gewoon te slapen nu. Vaak maken we het onszelf ook onnodig moeilijk.

En als je écht wil stoppen denk ik echt dat je haar wel aan de fles kan krijgen. Al zul je haar dan wellicht een paar dagen helemaal niet kunnen voeden.

Knuffel :*
disclaimer
pi_171679879
Vivi, ze is wel eens aan de fles in slaap gevallen, maar werd toen een half uur later wakker en toen was weer alleen de borst goed.

Ik vind het zo lastig om een knoop door te hakken. Ik wil helemaal niet stoppen, daar ben ik emotioneel nog niet klaar voor, maar ik wil ook niet op deze manier door. Elke keer (meerdere keren op een dag momenteel) als het zo gaat vraag ik me af waarom ik toch in hemelsnaam door blijf gaan. En dan is er zo'n stemmetje dat zegt dat het misschien vanaf morgen/volgende week/volgende maand misschien wel perfect zal gaan en dan sukkel ik nog even door.

Ik slaap er maar wederom eens een nachtje over. :')
pi_171680605
Wat moeilijk sel!

Wat hier goed hielp bij dat duwen en trekken was consequent een knuffelspookje in zijn vrije hand stoppen. Eerst ging hij daarmee duwen (voelt al beter) en nu hoort hij echt bij drinken & slapen en legt hij hem zelf ik zijn gezicht/hals of zit ermee te friemelen.
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumberd
We'll share perfect moments
You and Me
pi_171683802
Kan me helemaal voorstellen dat je er mega-gefrustreerd van raakt zo Selvaria. Je hebt zo'n botte pech dat al die vervelende dingen elkaar zo opvolgen. Het zijn stuk voor stuk van die irritante dingen die best vol te houden zijn; als er tenminste een wat rustigere periode tussenzit!
Hopelijk gaat dat 'geklooi' aan de borst snel over :*
pi_171683986
Het is ook zo beladen, bv, Selvaria. Je doet het zo goed! :*

Ik zou inderdaad proberen het slapen van de borst te koppelen. Desnoods je man haar in de draagzak laten knopen en zo in slaap laten vallen, maar dat geeft jouw weer een beetje ruimte.

dat duwen en trekken heeft T ook een tijd gedaan. Ik zag het inderdaad ook als borstcompressie, en probeerde z'n handjes vast te houden, of hem wat in de hand te geven, een hydrofiel ofzo.

En weet je, het klinkt heel cru, maar als je stopt zal ze op een gegeven moment wel uit een fles drinken. Natuurlijk is dat niet fijn, maar ze zal zichzelf niet laten verhongeren.
  woensdag 14 juni 2017 @ 10:36:17 #269
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_171684810
Poeh Selv, dat is niet tof :{
Ik vind het altijd al een beetje irritant als ze dat af en toe doet, laat staan als elke voeding zo gaat.

Hier trekt en duwt ze als ze vindt dat de melkstroom niet meer snel genoeg gaat. Ik merk dat ze nog wel melk krijgt, maar het gaat d'r dan niet snel genoeg denk ik.
Van borst wisselen helpt dan wel (en op een regeldag blijf ik dus wisselen). Maar ik weet niet of dat ook de reden is dat L. het doet.

Ze trekt ook aan de tepel als de toeschietreflex te sterk is, maar dan neemt ze mijn tepel mee naar beneden, ipv mee naar achteren.

Ik denk trouwens ook dat als je echt wil stoppen dat het heus goed komt met slapen en het flesje. Het kan niet anders dan, dus jullie krijgen dan vanzelf een nieuwe routine.
Ik kan me wel voorstellen dat het moeilijk is om die keuze te maken, zeker als je eigenlijk niet wilt stoppen, maar het nu alleen even niet leuk vindt.

Hopelijk breekt er snel een rustige periode voor jullie aan :*
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 14 juni 2017 @ 12:53:52 #270
73386 Fazz
onderweg
pi_171687473
Selv, dikke knuffel :* Bv gaat niet boven alles hč, je doet al maanden zo je best en het kost zo veel energie...als je het bijltje erbij neer gooit hoef je jezelf echt niets te verwijten
pi_171689077
Jullie zijn lief, bedankt. :*

Ik zal mezelf ook niks verwijten, maar ik blijf gewoon hopen op 'betere tijden', want als het dan wel gewoon goed gaat is het zo fijn en lekker makkelijk. Ik vind het echt haast onmogelijk om in deze een knoop door te hakken..
pi_171689546
Jeetje Selv :* Hier werd alles omtrent de borstvoeding na ongeveer een half jaar makkelijker. Geen spruw meer, mijn ks-litteken was eindelijk dicht, ik droeg een ketting zodat ze daarmee kon spelen i.p.v. met mijn tepel of huid of haar en ik had ook weer de rust om er kalm en enthousiast voor te gaan zitten in plaats van me gespannen voor te bereiden op pijn en moeite. Ik hoop dat dat voor jullie ook snel komt :*
Make your own kind of music.
  woensdag 14 juni 2017 @ 14:45:13 #273
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_171690014
quote:
1s.gif Op woensdag 14 juni 2017 12:53 schreef Fazzoletti het volgende:
Selv, dikke knuffel :* Bv gaat niet boven alles hč, je doet al maanden zo je best en het kost zo veel energie...als je het bijltje erbij neer gooit hoef je jezelf echt niets te verwijten
Nou, dit. Selv :*.
KuikenGuppy
pi_171702244
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:04 schreef Selvaria het volgende:
Jullie zijn lief, bedankt. :*

Ik zal mezelf ook niks verwijten, maar ik blijf gewoon hopen op 'betere tijden', want als het dan wel gewoon goed gaat is het zo fijn en lekker makkelijk. Ik vind het echt haast onmogelijk om in deze een knoop door te hakken..
Zolang je geen knoop doorhakt gaat het natuurlijk gewoon door :*.
Bedoel je dat je geen knoop wil doorhakken op de meest kutte momenten? En/of sowieso niet om deze kwestie..
Wat zou jou helpen? Rust en steun ofzo? Of utopisch een tweede moeder in huis die ff kan voeden?
Of wil je gewoon ventileren dat het KUT gaat wetende dat de 'keuze' vanzelf wel volgt?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 14 juni 2017 @ 23:55:30 #275
269689 crew  Viv
pi_171702266
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:04 schreef Selvaria het volgende:
Ik zal mezelf ook niks verwijten, maar ik blijf gewoon hopen op 'betere tijden', want als het dan wel gewoon goed gaat is het zo fijn en lekker makkelijk.
Herkenbaar hoor! Ik kolf nu 7 maanden en het grootste deel van die tijd speelde hierin mee dat ik bleef hopen dat ze alsnog goed aan de borst zou gaan.

Wat ik me nog afvroeg: de flesjes die ze inmiddels drinkt bij man en op de opvang, is dat alleen moedermelk of ook kunstvoeding? Anders is "het bijltje erbij neergooien" nog complexer (geen gedoe meer aan de borst, maar fulltime kolven met dreumes en baby is ook gedoe).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')