abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170898360
registreer om deze reclame te verbergen
Het lijkt er op dat mijn relatie langzaam naar de knoppen gaat. Ik heb jaren de pil geslikt maar kreeg hier, achteraf gezien, migraine door. In die mate zelfs dat het uiteindelijk migraine met uitvalsverschijnselen werd. Ik kwam bij de gynaecoloog terecht en kreeg per direct een contra-indicatie voor oestrogenen. Enige mogelijkheid voor mij was nog de koperspiraal of het hormoonspiraaltje. Aangezien het vloeien bij een koperspiraal nog erger zou worden, bleef het hormoonspiraaltje over. Het enige hormoon dat hier in zit, zou zich alleen beperken tot mijn baarmoeder en niet in de rest van mijn lichaam verspreid worden. Ammehoela, somber voelen, angstgedachten en als toppunt 2,5 week per maand vloeien. Ik kreeg het advies toch 8 maanden vol te houden omdat het lichaam er aan zou moeten wennen en dit voor mij de enige optie nog was. Na 8 maanden heb ik het hormoonspiraaltje laten verwijderen. Na een paar dagen van extreem vloeien en nog meer lichamelijke klachten lijkt het er op dat ik langzaam mijn eigen Ik terugkrijg. Ik kan dus gewoon niet tegen hormonen. Sterilisatie is voor mij is ook geen optie aangezien medici inmiddels terug aan het komen zijn op sterilisatie met veertjes (veroorzaakt veel klachten en problemen bij vrouwen) en ook de andere vorm van sterilisatie heeft de gynaecoloog afgeraden ivm mogelijkheid vervroegde overgang. Probleem is nu dus. Een goede anticonceptie. Mijn partner is het er over eens dat ik geen hormonen meer in mijn lichaam moet laten maar heeft mij ook al 2 jaar geleden beloofd dat hij zich zou laten steriliseren na de geboorte van ons laatste kind. Je voelt hem misschien al aankomen, hij wil niet meer. Heeft verschillende negatieve verhalen gelezen over verminderd libido, diverse ontstekingen aan bijbal, uitstralende pijnen naar benen etc etc. daarnaast is hij ontzettend bang voor de ingreep.
Na heel veel geruzie heb ik me erbij neergelegd dat hij niet wil. En heb geopperd dan met condoom te vrijen. Voor mij geen probleem. Maar ook dit zint hem niet. Voor hem is de spontaniteit eraf. Dit geruzie gaat steeds meer tussen ons in staan. Hij is een man met een groot libido, 2 tot 3 maal seks per week is normaal. Maar sinds de condoom discussie is de gezelligheid in huis ver te zoeken. Durf er verder met niemand zo openlijk over te praten. In de periode dat we twijfelden over een laatste kind, hanteerden we de voor-het-zingen-de-kerk-uit methode, maar hier had ik veel stress van. Elke keer als mijn menstruatie moest beginnen en het bleef uit, zat ik in de stress. Mijn partner wil nu dus weer met deze methode vrijen, maar ik wil niet meer iedere maand in de stress zitten of ik misschien van 1 verdwaalde zaadcel in zijn voorvocht zwanger zal zijn. Want een kinderwens is er na 4 kinderen absoluut niet meer!
Hij vind dat ik me aanstel, want hoe groot is nu de kans dat ik hier zwanger van raak, waarna ik zeg dat die kans net zo groot is als dat hij misschien last krijg van 1 van zijn opgesomde problemen na sterilisatie.
En zo gebeurt er niets. Omdat het vrijen op een laag pitje staat, raakt hij meer en meer gefrustreerd en ik ben in en in verdrietig.
Stel ik me inderdaad aan? Draagt het voor-het-zingen-de-kerk-uit echt geen risico's met zich mee? Want bij alles wat ik hierover lees, zijn ook de meningen verdeeld. De een zegt dat je wel zwanger kan raken van voorvocht, de ander roept dat dit absolute onzin is.
Zoals gezegd lopen er hier in huis 4 kinderen rond, waardoor we meer een bedrijf runnen dan een relatie hebben. Als de seks/intimiteit tussen ons nu ook nog verdwijnt, dan vraag ik mij af wat voor zin deze relatie nog heeft en ik denk er de laatste tijd vaak over na om er mee te stoppen. Ook omdat ik vind dat hij me niet respecteert in mijn argument dat ik niet meer onbezorgd met hem kan vrijen als we niet de hele penetratie een condoom gebruiken en het feit dat hij me een belofte heeft gedaan twee jaar geleden. Mij geeft dit het gevoel dat hij niet genoeg van mij houdt en me zeker niet respecteert..
pi_170898393
Wat is de reden dat een gewone sterilisatie voor jou risico tot vervroegde overgang zou brengen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_170898437
Hormonale problemen die mijn moeder en grootmoeder hierdoor gehad hebben, het advies van de gynaecoloog, het feit dat een sterilisatie voor een vrouw vele malen ingrijpender is dan voor een man, ik al 4 kinderen heb gebaard met alle rompslomp aan mijn lichaam en alle moeite die ik al gedaan heb om voor de anticonceptie te zorgen.
  zaterdag 13 mei 2017 @ 09:33:50 #4
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_170898486
registreer om deze reclame te verbergen
Waarom niet gewoon condooms? Je went er vanzelf (weer) aan.
Edit: las net dat hij dat niet wil. Sorry, maar ik vind je man een hork.
Volgens mij heb jij je best gedaan.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_170899151
Ik ben een man, en ik vind dat hij een hork is. Als duidelijk is dat het bij jou niet werkt om 'normale' anticonceptie te gebruiken en Sterilisatie wordt afgeraden door een specialist. Wat is er voor hem dan nog over als hij ook niet aan condooms wil beginnen?

Voor het zingen de kerk uit is leuk voor als een kind welkom is, maar je het liefst nog even wil wachten. Als het dan toch gebeurd is het geen ramp. Maar in jullie situatie is dat echt geen oplossing. Dus laat hem lekker kiezen. Condoom of knippen. Dat zijn de opties voor hem.
pi_170899222
Ik vind jouw man maar een klojo eerlijk gezegd :@

Leuk maar in feite zegt hij los jij het maar op..
I solemnly swear i'm up to no good
pi_170899290
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 09:33 schreef Tinkepink het volgende:
Sorry, maar ik vind je man een hork.
Volgens mij heb jij je best gedaan.
pi_170899300
Waarom ben je nog met hem getrouwd? Dump hem.
  zaterdag 13 mei 2017 @ 10:34:25 #9
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_170899342
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 10:25 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik vind jouw man maar een klojo eerlijk gezegd :@

Leuk maar in feite zegt hij los jij het maar op..
KuikenGuppy
pi_170899383
Je relatieproblemen komen overigens niet door anticonceptie, dat zie je hopelijk zelf ook.
Hou je van hem? Wil je met hem verder?
Hoe oud zijn jullie en de kinderen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_170899588
Kan hij niet eens gaan praten met een arts over sterilisatie bij hem? Wat hij precies kan verwachten qua pijn en ongemak, hoelang dat duurt tot alles weer normaal is, wat precies de kans is op de complicaties die hij op internet gelezen had, etc. Google is geen goede raadgever hierin, want als alles volgens verwachting gaat is de kans klein dat je alles op internet zet.
pi_170899673
Mijn vriend is ook gesteriliseerd, merk geen verschil met ongesteriliseerde mannen qua libido of allerlei klachten, ken wel meer die zich hebben laten steriliseren maar die klagen ook niet dat ze er spijt en of last van hebben sterker nog, ze zijn er juist blij mee, helemaal als ze net gescheiden zijn.

Mijn vriend vertelde dat hij voor mij ook een soort van relatie met een vrouw had gehad, hij had nooit verteld dat hij gesteriliseerd was, na verloop van tijd liep die relatie niet zo lekker en wilde hij er een eind aan breien, haalde die beste vrouw uit de kast dat ze al 3 week over tijd was. Zijn opmerking: Nou met wie heb jij dan in bed gelegen, ben al 6 jaar gesteriliseerd. Gevolg, die heeft hij nooit weer gezien of gehoord.

Dat hij nu een watje gaat uithangen vind ik wel triest, de meeste mannen rennen na een dag alweer vrolijk rond, voor een vrouw is het een zwaardere ingreep en dat libido vermindering zit tussen de oren echt niet tussen de benen.
pi_170899705
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 09:17 schreef rainbowpony het volgende:
Hij vind dat ik me aanstel,
quote:
Ook omdat ik vind dat hij me niet respecteert in mijn argument dat ik niet meer onbezorgd met hem kan vrijen als we niet de hele penetratie een condoom gebruiken en het feit dat hij me een belofte heeft gedaan twee jaar geleden. Mij geeft dit het gevoel dat hij niet genoeg van mij houdt en me zeker niet respecteert..
En intussen zijn frustraties op jou afreageren. Hork eerste klas.
crap in = crap out
pi_170899862
Bah wat een egoïst..
Ik vind ook dat het nu wel eens zijn beurt is.
Ik ken genoeg mannen die gesteriliseerd zijn en geen van allen klagen hier over. En de mannen die ik ken die het niet willen zijn allemaal idioten die bang zijn dat hun mannelijkheid aangetast zou worden.
Als je als vrouw geen anticonceptie meer neemt dan komt het libido vaak ook terug en kunnen jullie onbezorgd vrijen op elk moment van de maand! Zeker op het moment van je eisprong zal je heel veel zin hebben. Maar juist dan kan je niet vrijen als je man gewoon vruchtbaar is.
Condooms wil hij ook al niet...

Weet je, voor het zingen de kerk uitgaan is zowat de minst betrouwbare methode. Jullie zijn beiden vruchtbaar genoeg (zie 4 kinderen) dus nummer 5 gaat er zeker aankomen dan.
Ik zou zeker blijven aansturen op sterilisatie van hem.

Als echt niets anders kan dan zou je nog de kalender methode kunnen doen. Maar daar moet je echt mee bezig zijn. Plus op jouw piekmoment, wanneer je echt zin hebt, mag je niets doen. Ofwel met condoom.
Maar dat wil hij niet :')
pi_170899876
De ingreep bij een man zou ik niet willen bagatelliseren. Het blijft een operatie, niet iedereen heeft er na een dag geen last meer van. Zo'n 5% houdt pijnklachten na de behandeling en er kan een immuunreactie ontstaan.
crap in = crap out
pi_170899972
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 10:47 schreef ViviRAWRS het volgende:
Kan hij niet eens gaan praten met een arts over sterilisatie bij hem? Wat hij precies kan verwachten qua pijn en ongemak, hoelang dat duurt tot alles weer normaal is, wat precies de kans is op de complicaties die hij op internet gelezen had, etc. Google is geen goede raadgever hierin, want als alles volgens verwachting gaat is de kans klein dat je alles op internet zet.
Precies. Maar dan moet hij wel enigszins meedenken, en dat lijkt nu niet het geval. Hij legt het probleem volledig bij TS neer.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_170900179
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 11:04 schreef loveli het volgende:
De ingreep bij een man zou ik niet willen bagatelliseren. Het blijft een operatie, niet iedereen heeft er na een dag geen last meer van. Zo'n 5% houdt pijnklachten na de behandeling en er kan een immuunreactie ontstaan.
Ik denk niet dat iemand het hier bagatelliseert. Maar in vergelijking met de ingreep bij de vrouw is het wel een veel kleinere ingreep.
Plus eigenlijk is dit het enige wat je als man voor je partner kan betekenen igv anticonceptie.
Ze heeft jaren de pil genomen met genoeg bijwerkingen en heeft 4 kinderen op de wereld gezet.
Dan vind ik dat je dit wel voor je vrouw mag over hebben.
pi_170900197
Ze heeft trouwens alles geprobeerd wat mogelijk is. Dus ik denk dat zij haar verantwoordelijkheid meer dan voldoende heeft genomen.
  zaterdag 13 mei 2017 @ 11:29:32 #19
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_170900235
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 11:26 schreef Lenny77 het volgende:

[..]

Ik denk niet dat iemand het hier bagatelliseert. Maar in vergelijking met de ingreep bij de vrouw is het wel een veel kleinere ingreep.
Plus eigenlijk is dit het enige wat je als man voor je partner kan betekenen igv anticonceptie.
Ze heeft jaren de pil genomen met genoeg bijwerkingen en heeft 4 kinderen op de wereld gezet.
Dan vind ik dat je dit wel voor je vrouw mag over hebben.
Hij zou condooms kunnen gebruiken.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_170900829
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 11:04 schreef loveli het volgende:
De ingreep bij een man zou ik niet willen bagatelliseren. Het blijft een operatie, niet iedereen heeft er na een dag geen last meer van. Zo'n 5% houdt pijnklachten na de behandeling en er kan een immuunreactie ontstaan.
Dan gebruikt ie maar condooms! Alhoewel bij mij de zin rap over zou zijn, wat een egoïstische eikel :{
pi_170901244
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 11:26 schreef Lenny77 het volgende:

[..]

Ik denk niet dat iemand het hier bagatelliseert. Maar in vergelijking met de ingreep bij de vrouw is het wel een veel kleinere ingreep.
Plus eigenlijk is dit het enige wat je als man voor je partner kan betekenen igv anticonceptie.
Ze heeft jaren de pil genomen met genoeg bijwerkingen en heeft 4 kinderen op de wereld gezet.
Dan vind ik dat je dit wel voor je vrouw mag over hebben.
Condooms...
crap in = crap out
pi_170901299
Spontaniteit weg als argument tegen condooms is ook onzin, tenzij je 16 bent en het voor het eerst doet. Maar als je er handigheid in krijgt en ze op een vaste plek hebt liggen dan is het zo gepiept. Daarnaast zijn oraal en anaal zonder condoom ook opties als extra's voor hem om aan zijn condoomloze trekken te komen.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_170905070
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 11:29 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Hij zou condooms kunnen gebruiken.
Wil hij niet
pi_170905079
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 12:15 schreef loveli het volgende:

[..]

Condooms...
Wil hij niet...

Dat bedoel ik dus.
Hij wil niets doen wat maar zou kunnen helpen van zijn kant uit.
pi_170905097
De pil.... wat ik gehoord heb is dat helemaal niet zo gezond, het is beter om hem niet nemen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')