abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 15 mei 2017 @ 20:05:10 #126
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_170966845
registreer om deze reclame te verbergen
Wij hebben ook ieder een eigen rekening. Nu is het bij ons zo dat mijn vriendin Duits is, en ook in Duitsland werkt, en daar dus al jaren een bankrekening heeft. Die kan ze gewoon houden, en dat doet ze dan ook.

Daarnaast heb ik natuurlijk mijn Nederlandse betaal- en spaarrekeningen. Omdat er een groot verschil zit tussen onze inkomens, en mijn vriendin in het verleden niet in staat was om te sparen, heb ik het iets anders aangepakt.

Normaal gesproken, als je samen gaat wonen, deel je de kosten door 2. Als wij dat zouden doen zou mijn vriendin niks overhouden, dus dat doen we niet, want ik wil dat zij kan sparen (en dat ook doet). Ik heb gekeken wat het voor mij duurder zou worden en dat betaald zij. Daarnaast betaald ze ook de helft van de boodschappen. That's it.

Voorwaarde was/is wel dat zij een flink bedrag spaart per maand, standaard. Dat doet ze al vanaf we samen wonen. Daarnaast heeft ze haar zogenaamde veiligheidsgeld, dwz, zij heeft alles wat ze per maand moet betalen (kosten hier, eten, auto, telefoon, andere vaste uitgaven, dus k wat ze per maand spaart). bij elkaar opgeteld. Dat is wat ze in 1 maand nodig heeft.

Dat hebben we x3 gedaan, en dat geld heeft ze apart. Dat is geld dat ze uiteraard wel heeft, maar 'niet bestaat'. Het is geld dat bedoeld is voor als ze een keer werkloos zou mogen raken, dat ze in ieder geval 3 maanden lang met dat veiligheidsgeld al haar vaste lasten kan betalen. Dat geld heeft dus ook geen enkel ander doel dan die situatie, en wordt dus ook nergens anders voor gebruikt.

Vervolgens betalen we dingen naar rato. Dus als wij een vakantie boeken bv, dan betalen we dat niet 50/50, maar eerder 65/35. Maar we hebben ook nog ieder ons eigen geld, dus wat we gewoon zelf kunnen uitgeven, en daar gelden geen regels voor, en overleggen we ook niet. Als we ons eigen geld aan iets willen uitgeven, dan hoeven we daar niet over te overleggen.

Onze bruiloft hebben we ook op die manier geregeld. Wij trouwen op basis van beperkte gemeenschap van goederen, wat effectief betekent dat er 3 vermogens zijn. Het vermogen van mij voor het huwelijk, haar vermogen voor het huwelijk, en vanaf ons huwelijk ons gezamenlijke vermogen, met uitzondering van het huis, want dat is en blijft van mij. In Duitsland (en zo'n beetje overal) is dat al de standaard manier van trouwen, alleen hier in Nederland nog niet, maar vanaf 01-01-2018 is dat wel zo.
Breitling - Instruments for Professionals
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')