Fer | dinsdag 9 mei 2017 @ 17:55 |
Ik zag dat je tegenwoordig kleine kopien kan kopen van de Oklahoma smoker. Iemand ervaring ermee, is het wat? Mij lijkt het wel handig dat je ook kan grillen, terwijl er iets in de smoker ligt te garen/roken. Of bij een feestje gegrilde zaken kan warmhouden in de smoker. | |
goed_volk | dinsdag 9 mei 2017 @ 18:11 |
Ik ga even volgen. Ben wel benieuwd naar de reacties. | |
Fer | dinsdag 9 mei 2017 @ 20:42 |
Ben net even bij Hornbach geweest, ze zijn wel heel klein en van dun staal gemaakt. Las ook dat ze nogal wat warmte verliezen en dat lijkt mij niet vreemd als je het zo ziet. De Tepro Toronto zag er trouwens wel goed uit, niet zo stevig als een Weber, maar wel praktisch en groot. Aslade, kolenlift en warmhoud plankje. Ik heb nu alweer 10 jaar een Weber 47cm trouwens. | |
Xlarge | woensdag 10 mei 2017 @ 09:37 |
Ik heb een Oklahoma smoker gehad, en is inderdaad fijn om mee te werken, in de praktijk is hij niet echt geschikt om mee te grillen , alhoewel het natuurlijk wel mogelijk is. Maar ze zijn in feite echt gemaakt om indirect te roken. Toch gaat mijn voorkeur uit naar de Weber WSM, die ik voor lange sessies gebruik. Als ik directer wil grillen, gebruik ik mijn Weber performer. Maar dan zit je wel aan twee bbq's vast. De Weber WSM is in ieder geval in geen situatie geschikt om te kunnen grillen, omdat er een waterpan tussen, zit | |
Deshain | woensdag 10 mei 2017 @ 10:55 |
Dat is idd het probleem met die neppers, wat je uitspaart op de smoker ben je in twee jaar al kwijt aan extra brandstof. Kopie van de Boretti Carbone (wat overigens een topding is): | |
Fer | woensdag 10 mei 2017 @ 17:18 |
Die Borreti is ook echt beter, degelijker of exact dezelfde met een merkje erop? | |
Deshain | donderdag 11 mei 2017 @ 15:19 |
Degelijker, dikker staal en veel betere passing waardoor er minder lekkage is en dus betere controle en resultaten bij roken. |