Ik zag het ja. Goed gedaan hoor DJMO!quote:
Je kan echt alle groente door pannenkoekenbeslag doen! Erwten, spinazie, wortels, pompoen, bloemkool, bieten, mais... Ik ben na vijf jaar moederschap een expert in gezonde pannenkoekenquote:Op donderdag 18 mei 2017 22:09 schreef livelink het volgende:
[..]
Dus dan doen jullie courgette of spinazie door het beslag? Het klinkt eerlijk gezegd heel vies op een of andere manier. En krijg je dan geen groenige pannenkoek?
En dan? Pureer je de groente eerst tot moes en dan door het beslag? Of is het nog herkenbaar?quote:Op vrijdag 19 mei 2017 09:36 schreef Mevr_Mus het volgende:
[..]
Je kan echt alle groente door pannenkoekenbeslag doen! Erwten, spinazie, wortels, pompoen, bloemkool, bieten, mais... Ik ben na vijf jaar moederschap een expert in gezonde pannenkoeken
Door beslag en dan met de staafmixer fijn malen. Groente is dan niet als zodanig herkenbaar. Mijn jongens zijn gek op gekleurde pannenkoeken, ook nu kleuter de ingrediënten kentquote:Op vrijdag 19 mei 2017 10:07 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
En dan? Pureer je de groente eerst tot moes en dan door het beslag? Of is het nog herkenbaar?
Hehe dit is ook mijn verwachting.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 12:41 schreef Phaidra het volgende:
Hier was het: rode pannenkoeken lust ik niet...
Ik vroeg mij wel een beetje hetzelfde af inderdaad.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 19:21 schreef Stormqueen het volgende:
Is er nog wel enige voedingswaarde aan de groenten als je het gladpureert en op hoog vuur bakt vraag ik me af? En wat is dan de toegevoegde waarde? Kind leert er geen groenten door eten, dus is het dan vooral om je eigen gemoed te sussen? Oprechte vraag hoor. Ik heb dit issue namelijk (nog) niet.
Ik vind het zelf lekker omdat het voor m'n gevoel meer een hartige maaltijd wordt dan iets zoets, en ik houd meer van zout en vet dan van zoet. voedingswaarde is denk ik niet heel veel, maar bij gewoon verse gesneden spinazie net zoveel als wanneer je het lang wokt ofzo?quote:Op vrijdag 19 mei 2017 19:21 schreef Stormqueen het volgende:
Is er nog wel enige voedingswaarde aan de groenten als je het gladpureert en op hoog vuur bakt vraag ik me af? En wat is dan de toegevoegde waarde? Kind leert er geen groenten door eten, dus is het dan vooral om je eigen gemoed te sussen? Oprechte vraag hoor. Ik heb dit issue namelijk (nog) niet.
Dat klinkt echt EXTREEM lekker! Ik mis onze ovenquote:Op vrijdag 19 mei 2017 19:30 schreef livelink het volgende:
Ik heb ook nooit groenten hoeven te verstoppen, maar ik ken wel mensen wiens kinderen zo rigoreus alles wat maar op groente leek niet aten (dat waren autistische kinderen, dus niet representatief voor alle kinderen) waarbij dit soort methodes wel een uitkomst was. En dat ook omdat het vooral de structuur was waarom kinderen het niet aten. Dan is gepureerd een uitkomst.
Away, wat bij ons een hitrecept is, is bietenlasagna. Daar vragen de kinderen om als ze zelf mogen kiezen wat we moeten eten. Is lasagna, dus behoorlijk vet, maar dan met bieten in plaats van gehakt. En die zoetige smaak maakt het erg lekker. En niet alleen de kinderen vinden het lekker, mijn man en ik ook. Misschien zou je dat eens kunnen proberen?
recept
Alles wat je doet met eten verandert je iets aan de voedingswaarde. Koken/bakken/alles. Bij groenten pureren zullen er vast nog wel vitaminen over zijn, maar vezels worden er wel minder interessant van. Als je kind echt niks van groenten wil weten lijkt het me beter dan niks. Maar als het in plaats van vlees gebruikt wordt schiet het in always geval weer het doel voorbij lijkt me gehakt verslaat bieten ruimschoots in kcal. Verder klinkt het wel lekker!quote:Op vrijdag 19 mei 2017 19:21 schreef Stormqueen het volgende:
Is er nog wel enige voedingswaarde aan de groenten als je het gladpureert en op hoog vuur bakt vraag ik me af? En wat is dan de toegevoegde waarde? Kind leert er geen groenten door eten, dus is het dan vooral om je eigen gemoed te sussen? Oprechte vraag hoor. Ik heb dit issue namelijk (nog) niet.
Ja, maar ik dacht dat de zoon van Away meer zou vallen voor de zoetige smaak ipv het gehakt. En dan is de rest van de lasagna natuurlijk wel een garantie voor kcal.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 20:21 schreef Crumpette het volgende:
[..]
Alles wat je doet met eten verandert je iets aan de voedingswaarde. Koken/bakken/alles. Bij groenten pureren zullen er vast nog wel vitaminen over zijn, maar vezels worden er wel minder interessant van. Als je kind echt niks van groenten wil weten lijkt het me beter dan niks. Maar als het in plaats van vlees gebruikt wordt schiet het in always geval weer het doel voorbij lijkt me gehakt verslaat bieten ruimschoots in kcal. Verder klinkt het wel lekker!
Ik denk dat mijn zoon minder lust.quote:Op vrijdag 19 mei 2017 20:17 schreef AwayTL het volgende:
Jullie overschatten mijn kind nu echt. Ik kan een lijst maken met wat hij eet en daar houdt het echt bij op:
Aardappelschijfjes en patat
Brood met chocopasta, pindakaas, vruchtenhagel, hagelslag of vlokken. Hartig kaas en vettige worsten zolang ze bruin zijn. Sinds kort ham.
Wortel
Sperziebonen
Hutspot
Kale pasta
Indien gevoerd doperwt
Appelmoes
Appel, aardbei, framboos, banaan (niet geprakt)
Visstick en witvis
Donuts
Slagroom
Harde broodjes
Pannenkoeken
Dit is het, maar dat vind ik verder niet problematisch. Ik was meer op zoek naar mogelijkheden om de dingen die hij eet meer body te geven, zodat hij iets sneller weer iets heeft om ziek mee te kunnen worden.
Ikzelf vind de recepten wel leuk, dus blijf maar door komen .
Die van mij komt daar ook niet aan denk ik, alles wat groente is wordt tegenwoordig geëlimineerd. Maar dan ook echt alles.quote:
Kijk die tips zocht ik! Ga ik proberen!quote:Op zaterdag 20 mei 2017 06:51 schreef Dot. het volgende:
Je zou de pannenkoeken natuurlijk ook met een scheut slagroom kunnen maken. En als je hem wat meer vezels wilt geven kun je boekweitmeel gebruiken. Of dubbel beleg proberen bij brood, zoals chocopasta met banaan, ham-kaas, plakjes aardbei met een dikke laag boter en een beetje suiker. En lust hij de kale pasta ook als je er boter over smelt? Dat zie je natuurlijk niet echt, dus lijkt niet heel sauzig, maar is wel lekker vet. Door de hutspot zou je misschien wat kikkererwten of witte bonen kunnen doen. Denk dat je het niet echt ziet of proeft, maar wel voedzaam.
Pannenkoeken van helemaal boekweit lukken hier nooit btw. 2(volkoren)bloem/1boekweit gaat wel goed. Extra ei in de pannenkoeken?quote:Op zaterdag 20 mei 2017 06:59 schreef AwayTL het volgende:
[..]
Kijk die tips zocht ik! Ga ik proberen!
Ik probeer toch gewoon wat gevarieerd te koken. Mijn man eet meer dan de kinderen, maar ik vind hem vrij kieskeurig. Ik probeer toch verschillende dingen aan te bieden en soms heb ik lekker veel (bv broccoli), omdat ze het alle drie niet eten. Ik kook er niet altijd iets bij. Soms doe ik er dan wel een extra groente bij, maar je kan hier eten wat op tafel staat, wil je dat niet dan is het jammer, ze krijgen dan niet iets anders.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 06:49 schreef Zana het volgende:
Ik dacht dat mijn zoon wenig lustte, maar zo te zien zijn er nog meer kinderen met niet zo heel veel variatie. En hij heeft het niet van een vreemde, want mijn partner is ook best kieskeurig ( en vertelt dan ook nog aan tafel tegen zoontje " ja, papa lust het ook niet" als ik zoon toch probeer te animeren om te proeven )
Hoe doen jullie dat met koken dan, eten jullie zelf dan ook maar beperkt of hebben jullie altijd nog iets anders achter de hand voor de kieskeurige eter? Ik wordt er namelijk een beetje gestoord van, die een lust dat niet, de andere weer iets anders niet. Ik kan eigenlijk maar weinig maaltijden bedenken, die wij alLe drie graag eten, vooral groente en sla zijn een problem, soep eet ook alleen ik....ga zo maar verder...en dan vooral vaak ook niet zeggen, wat ze wel willen eten als ik vraag, wat ik moet koken voor alle drie.
Mijn zoontje eet gerust alleen kale pasta of aardappel met een klontje roomboter, maar in mijn ogen is dat op ten duur geen komplete maaltijd.quote:Op zaterdag 20 mei 2017 21:45 schreef Clubsoda het volgende:
Ik snap die vraag nooit zo goed, zijn er dan gerechten waarvan een kind alle onderdelen niet lust? Misschien heb ik makkelijk praten want mijn kieskeurige eter lust wel graag rijst/couscous/pasta/bulgur en alle variaties daarop. Dat zit eigenlijk bij alles wat we eten erbij.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |