Zo had ik er nog niet over nagedacht Kan patat/friet ook in arachide?quote:Op maandag 8 mei 2017 16:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Je hebt toch wel een pan in huis? Vullen met pindaolie, zo heet laten worden dat een plukje brood erin meteen bruist en in een tel krokant is (of een thermometer gebruiken), bitterballen erin en eruit scheppen met een schuimspaan.
Als je maar heel sporadisch frituurt heb je geen friteuse nodig joh!
En dank voor de tip, Tree! Deze week eens kijken..
Vorige keer in de UK toch maar eens geprobeerd en ik vond het verrassend lekkerquote:Op maandag 8 mei 2017 15:52 schreef liedetector het volgende:
for your info die eten ook patata op brood!!!! brrr
Ja, hoor eens. Er zijn wel meer dingen waar een markt voor is, die niettemin een schande zijn voor de mensheid. Geen argument dus!quote:Op maandag 8 mei 2017 16:34 schreef MCH het volgende:
[..]
Ach, die van van Dobben zijn best goed en zelfs Lidl heeft ze dus er is een markt voor
Ja hoor, kan prima!quote:
d\ank scheelt me een open deurquote:Op maandag 8 mei 2017 16:33 schreef Tree het volgende:
Bitterballen uit de oven zijn sowieso een schande voor de mensheid.
ik wist serieus niet wat ik zag en zelf nog nooit de neiging gehad ook, sta toch niet voor jan lul te schillen wassen snijden voorbakken etc etcquote:Op maandag 8 mei 2017 16:38 schreef Isabeau het volgende:
Vorige keer in de UK toch maar eens geprobeerd en ik vond het verrassend lekker
Ooit één keer gekocht. Heb een airfryer dus moet je van alles uitproberen. Brak m'n tanden zowat op de harde korst en de inhoud was, als ik complimenteus ben, smakeloos. Toen 2 verwarmd, 1 half opgegeten en de rest weggegooid. Dat wil ik mezelf en een ander niet aandoen. Dit was uit een paarse zak geloof ik. Als ik bitterballen wil wil ik ook echte.quote:
mijn over buurvrouw op dieet...ik benieuwd naar dr nieuwe airfryer stond ooit voor de deur omdat ze dat wist met een kroket.... vriendinnetje deed open ik al in bed.... vriendinnetje komt boven en geeft mij een kroket (mag je me voor wakker maken echt).... ik wist niet wat ik mee maakte.... ik hoopte toen serieus dat je er ook lekkere dingen in kon maken (maar omdat al goeie oven, ik nooit zo een ruimte verspillend monster in mij keuken wilde laten wonen)quote:Op maandag 8 mei 2017 16:56 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ooit één keer gekocht. Heb een airfryer dus moet je van alles uitproberen. Brak m'n tanden zowat op de harde korst en de inhoud was, als ik complimenteus ben, smakeloos. Toen 2 verwarmd, 1 half opgegeten en de rest weggegooid. Dat wil ik mezelf en een ander niet aandoen. Dit was uit een paarse zak geloof ik. Als ik bitterballen wil wil ik ook echte.
@ Uniek, t spul is op de post
Vroeger waren bitterballen uit de oven een zachte blob en nu hebben ze de krokante korst wat overdreven zo te lezen!quote:Op maandag 8 mei 2017 16:56 schreef Kaatje1 het volgende:
Ooit één keer gekocht. Heb een airfryer dus moet je van alles uitproberen. Brak m'n tanden zowat op de harde korst en de inhoud was, als ik complimenteus ben, smakeloos. Toen 2 verwarmd, 1 half opgegeten en de rest weggegooid. Dat wil ik mezelf en een ander niet aandoen. Dit was uit een paarse zak geloof ik. Als ik bitterballen wil wil ik ook echte.
@ Uniek, t spul is op de post
goed idee het eens uit te proberen met gewone bitterballen bedoel je? ik ben bang dat dat net al uit de oven toch weer een blob wordt...ik vond hoe het (qua korst) nl nog heel vet voelde..als ik schoon vet gebruik voelt het minder vetquote:Op maandag 8 mei 2017 17:00 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Vroeger waren bitterballen uit de oven een zachte blob en nu hebben ze de krokante korst wat overdreven zo te lezen!
Maar misschien komt dat ook door de airfryer, dat is volgens mij wel goed voor krokante korstjes en zo.
de "gewone" soort? en sowieso frituurpan hoeft toch nit..gewoon dikke stalen pan is voldoende tochquote:Op maandag 8 mei 2017 17:01 schreef Anthraxx het volgende:
Bitterballen en kroketten uit de oven gaat prima. Geeft een krokante korst. Smaak is niet anders dan de rest van het diepvries spul. Voor die paar keer ga ik geen frituurpan aanschaffen.
Ja, ik koop meestal die van Mora. Staat op de zak dat ze ook in de oven kunnen. Weet niet of dat anders is dan altijd .quote:
mora is sowieso niet lekker in mijn beleving...maar als er al op staat geschikt voor oven is het de soort die in de airfryer kan dus.. meh denk ik danquote:Op maandag 8 mei 2017 17:03 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Ja, ik koop meestal die van Mora. Staat op de zak dat ze ook in de oven kunnen. Weet niet of dat anders is dan altijd .
je had ooit iets van beckers...goedkope meuk die prima was...maar geloof me in de oven kan dat echt never!!! (mora is voor wat je krijgt juist heel duur.. enige ooit eetbare wat die gemaakt hebben waren kroketrondjes (of dat is gewoon omdat ik die i nde jaren 90 adoreerde)quote:Op maandag 8 mei 2017 17:04 schreef Anthraxx het volgende:
Qua kroketten vind ik sowieso de goedkopere kroketten het lekkerst. Met hele stugge ragout. De Van Dobbens en aanverwante dingen vind ik veel te zout en de smaak gewoon niet lekker.
Die haalde wij gewoon bij de lokale snackbar. Maar die is al jaren failliet hier. De andere snackbars hebben alleen luxere zooi, die niet te eten zijn. Maar wel 3x zo duur.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:05 schreef liedetector het volgende:
[..]
je had ooit iets van beckers...goedkope meuk die prima was...maar geloof me in de oven kan dat echt never!!!
niet gewoon de standaard rundvlees kroket?? das voordeel wel van zelf bakken dan heb je tenminste wel keuze welke je wel of niet "blieft" en oude pan met liter ossewit (doe je het zo nooit teveel tegelijk bakken dus) werkt prima als je geen friteuse wil hoorquote:Op maandag 8 mei 2017 17:05 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Die haalde wij gewoon bij de lokale snackbar. Maar die is al jaren failliet hier. De andere snackbars hebben alleen luxere zooi, die niet te eten zijn. Maar wel 3x zo duur.
Ik denk dat het een standaard kroket is, maar ik weet het merk niet eigenlijk . Nooit ook naar gevraagd.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:07 schreef liedetector het volgende:
[..]
niet gewoon de standaard rundvlees kroket?? das voordeel wel van zelf bakken dan heb je tenminste wel keuze welke je wel of niet "blieft" en oude pan met liter ossewit (doe je het zo nooit teveel tegelijk bakken dus) werkt prima als je geen friteuse wil hoor
snap je bezwaar ansigh wel.... maar ben geloof ik niet heel bang met olie en open vuur.... wokken is oo kstandaard is niet heel anders ergens.... t is vooral je pitten goed kennen en zorgen dat niks oververhit ofzo (en wel heet genoeg wordt), maar nieuwe huis wordt inductie dus... nog nooit op gekookt benieuwd hoe dat bevalt en werkt welquote:Op maandag 8 mei 2017 17:09 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Ik denk dat het een standaard kroket is, maar ik weet het merk niet eigenlijk . Nooit ook naar gevraagd.
Ik twijfel nog over een pan. Nu doe ik het zoals Mini het doet, maar ik vind hete olie en open vuur geen fijne combinatie ivm brandveiligheid. Straks heb ik een inductie kookplaat, dus ook geen open vuur meer. Maar wellicht is een pan wel handiger.
Toen ik die leuke serie 'Back in time for dinner' keek over Engelse eetgewoontes per decennium werd er ook verteld dat de meeste huisbranden voor het bestaan van elektrische friteuses door de frituurpan op het gasfornuis kwamen.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:09 schreef Anthraxx het volgende:
Ik denk dat het een standaard kroket is, maar ik weet het merk niet eigenlijk . Nooit ook naar gevraagd.
Ik twijfel nog over een pan. Nu doe ik het zoals Mini het doet, maar ik vind hete olie en open vuur geen fijne combinatie ivm brandveiligheid. Straks heb ik een inductie kookplaat, dus ook geen open vuur meer. Maar wellicht is een pan wel handiger.
Ik ook. Wij willen het om zo min mogelijk gas te gebruiken en voorbereid te zijn op een tijd waarbij de gaskraan uiteindelijk dicht gaat. Voor nu is alleen de warmte nog via Gas.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:11 schreef liedetector het volgende:
[..]
snap je bezwaar ansigh wel.... maar ben geloof ik niet heel bang met olie en open vuur.... wokken is oo kstandaard is niet heel anders ergens.... t is vooral je pitten goed kennen en zorgen dat niks oververhit ofzo (en wel heet genoeg wordt), maar nieuwe huis wordt inductie dus... nog nooit op gekookt benieuwd hoe dat bevalt en werkt wel
sowieso met openvuur let je toch op... ik ken die situaties vooral omdat mensen dan weglopen of gads heel hoogzetten en je dan dus oververhitting krijgt...erbij blijven en het loopt wel los hoor...quote:Op maandag 8 mei 2017 17:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Toen ik die leuke serie 'Back in time for dinner' keek over Engelse eetgewoontes per decennium werd er ook verteld dat de meeste huisbranden voor het bestaan van elektrische friteuses door de frituurpan op het gasfornuis kwamen.
mooi voornemen en benieuwd naar je ervaring wel!!!quote:Op maandag 8 mei 2017 17:13 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Ik ook. Wij willen het om zo min mogelijk gas te gebruiken en voorbereid te zijn op een tijd waarbij de gaskraan uiteindelijk dicht gaat. Voor nu is alleen de warmte nog via Gas.
Zodra er iets in gaat met veel vocht dan heb je er wel grotere kans op. Daar ben ik altijd vrij huiverig voor. Maar het deksel ligt er naast, binnen handbereik.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Toen ik die leuke serie 'Back in time for dinner' keek over Engelse eetgewoontes per decennium werd er ook verteld dat de meeste huisbranden voor het bestaan van elektrische friteuses door de frituurpan op het gasfornuis kwamen.
Dat klopt wel. Ik loop er ook niet bij weg . Maar het blijft toch altijd wel een bewust risico. Misschien zit het tussen mijn oren .quote:Op maandag 8 mei 2017 17:14 schreef liedetector het volgende:
[..]
sowieso met openvuur let je toch op... ik ken die situaties vooral omdat mensen dan weglopen of gads heel hoogzetten en je dan dus oververhitting krijgt...erbij blijven en het loopt wel los hoor...
ik denk dat nu veel huisbranden zijn door televies en andere aparetn o peen standby functie btw
Wij zijn ook toe aan een nieuw fornuis en dat wordt ook inductie. Ook om oa die reden.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:13 schreef Anthraxx het volgende:
Ik ook. Wij willen het om zo min mogelijk gas te gebruiken en voorbereid te zijn op een tijd waarbij de gaskraan uiteindelijk dicht gaat. Voor nu is alleen de warmte nog via Gas.
Ik vind de friet uit de airfryer van mijn ouders ook echt heel lekkerquote:Op maandag 8 mei 2017 17:15 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik vind kip/kippedij qua vlees erg lekker in de AF, maar ook groenten "roosteren" Ook haal ik daar heel lekkere rose lam uit. Als ik alleen ben is dat ding prima (en snel) ipv de oven.
Ook laatst op verzoek van vrienden frites voor de AF gemaakt en ook heel goed te doen. Dat vond ik weer lekkerder dan de ovenfrites
Yes, maar aan de andere kant van de stad..quote:Op maandag 8 mei 2017 16:31 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je Snackbar de Molen wel kent in 030
snap een airfryer ansigh ook wel hoor!!! maar goed ik hecht aan mijn oven geloof ik en wil ik patat of kroketten dan heb ik toch echt wel een friteuse (okay ik het er 2..... een met ossewit voor vette bek en een met olie voor delicatere dingen (en neeg een frituur olie alah diamant ofzo) en ben ik met dat soort dingen bezig idd altijd erbij blijven en niet weglopenquote:Op maandag 8 mei 2017 17:15 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik vind kip/kippedij qua vlees erg lekker in de AF, maar ook groenten "roosteren" Ook haal ik daar heel lekkere rose lam uit. Als ik alleen ben is dat ding prima (en snel) ipv de oven.
Ook laatst op verzoek van vrienden frites voor de AF gemaakt en ook heel goed te doen. Dat vond ik weer lekkerder dan de ovenfrites
Ik vind het ook niet heel verkeerd. Mijn ouders hebben wel speciale friet, geschikt of gemaakt voor de AF. Geen idee of dat echt verschil maakt, maar ze komen er lekker knapperig uit. Of het minder vet is weet ik niet (geen idee hoe ze die dingen behandelen om het geschikt te maken).quote:Op maandag 8 mei 2017 17:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind de friet uit de airfryer van mijn ouders ook echt heel lekker
Ik heb nog nooit friet met ossenwit op .quote:Op maandag 8 mei 2017 17:18 schreef liedetector het volgende:
[..]
snap een airfryer ansigh ook wel hoor!!! maar goed ik hecht aan mijn oven geloof ik en wil ik patat of kroketten dan heb ik toch echt wel een friteuse (okay ik het er 2..... een met ossewit voor vette bek en een met olie voor delicatere dingen (en neeg een frituur olie alah diamant ofzo) en ben ik met dat soort dingen bezig idd altijd erbij blijven en niet weglopen
Tijd on te verhuizen.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:05 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Die haalde wij gewoon bij de lokale snackbar. Maar die is al jaren failliet hier. De andere snackbars hebben alleen luxere zooi, die niet te eten zijn. Maar wel 3x zo duur.
Er zit gewoon een olielaagje rond alle patatjes, dus dan 'frituurt' het eigenlijk nog steeds. Je voelt ook duidelijk verschil als je het uit de zak haalt, dan is het al best vet vergeleken met patat voor de frituurpan.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:18 schreef Anthraxx het volgende:
Ik vind het ook niet heel verkeerd. Mijn ouders hebben wel speciale friet, geschikt of gemaakt voor de AF. Geen idee of dat echt verschil maakt, maar ze komen er lekker knapperig uit. Of het minder vet is weet ik niet (geen idee hoe ze die dingen behandelen om het geschikt te maken).
Is wel erg lekker. Volgens een culinaire recensent wiens naam me even is ontschoten moet je eigenlijk paardenvet hebben voor de beste frietquote:
In ons nieuwe dorp zit een snackbar die 11de geworden is, bij het AD. Voor wat het waard is. Toch maar een keer proberen .quote:Op maandag 8 mei 2017 17:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Tijd on te verhuizen.
Ik ben J aan het overhalen om friet te halen straks. Ik heb trek in twisters.
vast van Dam geweest (en hij heeft gelijk, als ik het dan al zeldzaam eet is het ossewit bij gebrek aan....) en wat je zegt het voelt idd heel vettig en als het eruit komt ook vetter dan gewoon iets frituren in vers vetquote:Op maandag 8 mei 2017 17:20 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is wel erg lekker. Volgens een culinaire recensent wiens naam me even is ontschoten moet je eigenlijk paardenvet hebben voor de beste friet
Ik denk zelf ook helemaal niet dat het nu zoveel gezonder is dan uit de frituurpan, maar ik vond het dus wel lekker en gezond is sowieso niet helemaal de insteek als je patat gaat eten.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:22 schreef liedetector het volgende:
vast van Dam geweest (en hij heeft gelijk, als ik het dan al zeldzaam eet is het ossewit bij gebrek aan....) en wat je zegt het voelt idd heel vettig en als het eruit komt ook vetter dan gewoon iets frituren in vers vet
Maar ik hou ook heel veel van mijn oven hoor. Alleen voor 1 persoon is die vaak zo groot, en moet lang aan staan. En als ik "echte frites en kroketten" ga ik liever naar de snackbar. Ik heb wat met door mayo verzopen frietjes.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:18 schreef liedetector het volgende:
[..]
snap een airfryer ansigh ook wel hoor!!! maar goed ik hecht aan mijn oven geloof ik en wil ik patat of kroketten dan heb ik toch echt wel een friteuse (okay ik het er 2..... een met ossewit voor vette bek en een met olie voor delicatere dingen (en neeg een frituur olie alah diamant ofzo) en ben ik met dat soort dingen bezig idd altijd erbij blijven en niet weglopen
ik vind snackbar friet gewoon vaak smakeloze bende (ik geef toe ik eet geen mayo...)quote:Op maandag 8 mei 2017 17:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Maar ik hou ook heel veel van mijn oven hoor. Alleen voor 1 persoon is die vaak zo groot, en moet lang aan staan. En als ik "echte frites en kroketten" ga ik liever naar de snackbar. Ik heb wat met door mayo verzopen frietjes.
Naar België verhuizen, frietkot Frietquote:Op maandag 8 mei 2017 17:33 schreef liedetector het volgende:
[..]
ik vind snackbar friet gewoon vaak smakeloze bende (ik geef toe ik eet geen mayo...)
Mij gaat het dus om die mayo. Geen idee welke het is, wil het ook niet weten. Maar zo af en toe is dat zoooo lekker. Misschien een idee voor zondag.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:33 schreef liedetector het volgende:
[..]
ik vind snackbar friet gewoon vaak smakeloze bende (ik geef toe ik eet geen mayo...)
Laatste keer dat ik friet in België at kon je het vierkante papieren bakje op je bord omkeren en had je een mooi op een baksteen gelijkende hoop friet op je bord. Qua vorm dus, niet qua smaak. Die was vooral zacht en zompig. Maar wel lekkerquote:
ik vraag altijd Vlaamse friet zonder mayo, dan lekker thuis verse zwarte peper erover. En mayo heb ik ook nog wel ergensquote:Op maandag 8 mei 2017 17:26 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Maar ik hou ook heel veel van mijn oven hoor. Alleen voor 1 persoon is die vaak zo groot, en moet lang aan staan. En als ik "echte frites en kroketten" ga ik liever naar de snackbar. Ik heb wat met door mayo verzopen frietjes.
Och jee Ik ga ook slecht eten als ik me ongelukkig voel en kan me zo voorstellen dat migraine niet echt een gelukzalige ervaring is.quote:Op maandag 8 mei 2017 17:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik overweeg een glas frituurvet met een vaatje zout te nemen. Dan ben ik hopelijk van mijn vetcraving af en kunnen we gewoon asperges eten straks.
Migraine vandaag dus trek in evil voedsel. Migraine is zo goed als weg maar craving totaal niet.
oei idd en die craving gewoon doen en daarna klaar??/quote:Op maandag 8 mei 2017 17:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Och jee Ik ga ook slecht eten als ik me ongelukkig voel en kan me zo voorstellen dat migraine niet echt een gelukzalige ervaring is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |