FOK!forum / Televisie / [Cul TV]The Food Detectives
golfermaandag 8 mei 2017 @ 14:47
02-05_1.jpg

Alles wat je moet weten over koken en het voedsel dat je eet.

Wie kan nog bijhouden wat de gezondste ingrediënten en de lekkerste recepten zijn of welke informatie over eten betrouwbaar is en welke niet?

Professor Alice Roberts, chef-kok Tom Kerridge en journalist Sean Fletcher onderzoeken de nieuwste ontwikkelingen op gebied van de voedselwetenschap, laten zien hoe je beter kunt eten voor minder geld en onthullen dingen waarvan van de voedingsindustrie niet wil dat wij die weten.

Aflevering 1: woensdag 10 mei om 22.30 uur op NPO 3
Bacteriën.

Chef-kok Tom Kerridge wil onze kookkunst verbeteren. In de eerste aflevering is hij in Poole and Weymouth en helpt hij mensen die problemen hebben met het bereiden van vis en gepocheerde eieren. Hij laat ook zien hoe je door pekelen perfect varkensvlees op tafel zet.

Professor Alice Roberts laat zien dat driekwart van het eten uit de supermarkt bacteriën bevat die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Ze neemt ook glutenvrije producten onder de loep.

Journalist Sean Fletcher kijkt wat er veel gebruikte producten zit, zoals in pasta.