FOK!forum / Culinesse à gogo / Gepocheerd ei gemaakt, voor het eerst in mijn leven, zo simpel!
Sigaartjezondag 7 mei 2017 @ 10:44
Tjonge, achteraf denk ik, what is all the fuss about? Dan heb ik het over het bereiden.
Ik heb er heel lang tegenaan gehikt en zelfs zitten klooien met huishoudfolie.
En dat bleek achteraf helemaal niet nodig. Ik werd altijd tegengehouden door de berichten op internet, dat het allemaal zo'n gedoe is. En met dat azijn erbij. Bah, als ik ergens een hekel heb is het azijn, dat vind ik het toppunt van smerig (daarom stoof ik ook nooit vlees).

Maar goed, ik dacht vanmorgen voor het ontbijt, ik trek de stoute schoenen aan en probeer het op de simpelste manier.

Ik had ronddeeleieren gekocht bij Appie, gisteren.
Ik probeerde het gewoon met één ei.
Steelpannetje met wat water opgezet, totdat het net niet net wel kookte:
De damp slaat er van af, maar je ziet geen bellen, alleen maar een paar minibelletjes. Maar dus wel met damp. Daarna met een mes aan het roeren geslagen zodat er een draaikolkje ontstaat.
Gewoon een eitje gebroken op de rand van een koffiebeker en de inhoud van het ei in het water laten glijden, dooier blijft heel.
En het ging hartstikke goed! Alles bleef mooi bij elkaar, paar sliertjes eromheen, maar het zag er heel mooi uit. Ik heb het vier a vijf minuten laten staan zo, gewoon zelfde temperatuur en toen eruit gehaald met een gaatjeslepel.

Het was perfect!!!!

Goh, het is veel gemakkelijker dan ik dacht na al die verhalen op internet.
Misschien had ik geluk of zo. :)
RobinOokzondag 7 mei 2017 @ 10:49
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 10:44 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien had ik geluk of zo. :)
Ik denk het.
Sigaartjezondag 7 mei 2017 @ 11:01
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 10:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik denk het.
Ik ga het vaker doen. Misschien omdat de eieren vers waren?
Jordy-Bzondag 7 mei 2017 @ 11:17
Heb je er gelijk benedict van gemaakt?
lemmethinkaboutitzondag 7 mei 2017 @ 12:11
Ik heb wel eens stoofvlees gemaakt maar nooit met azijn er in hoor?
nogeenoudebekendezondag 7 mei 2017 @ 12:18
Breek eieren niet op een rand maar op een vlak stuk van je aanrecht. Dan vervalt die spanning of je dooier heel blijft. ;).
LastRequestmaandag 8 mei 2017 @ 15:36
Mij lukt het zo soms wel, soms niet. De truc met de zeef/vergiet geeft bij mij consistentere resultaten ;-)

http://www.seriouseats.co(...)breakfast-video.html
Amamaandag 8 mei 2017 @ 15:36
Waar is de foto dan?
Pregomaandag 8 mei 2017 @ 15:49
quote:
1s.gif Op zondag 7 mei 2017 12:11 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
Ik heb wel eens stoofvlees gemaakt maar nooit met azijn er in hoor?
ik wel maar daar proef je uiteindelijk niks van.