abonnement Unibet Coolblue
pi_170739759
Tjonge, achteraf denk ik, what is all the fuss about? Dan heb ik het over het bereiden.
Ik heb er heel lang tegenaan gehikt en zelfs zitten klooien met huishoudfolie.
En dat bleek achteraf helemaal niet nodig. Ik werd altijd tegengehouden door de berichten op internet, dat het allemaal zo'n gedoe is. En met dat azijn erbij. Bah, als ik ergens een hekel heb is het azijn, dat vind ik het toppunt van smerig (daarom stoof ik ook nooit vlees).

Maar goed, ik dacht vanmorgen voor het ontbijt, ik trek de stoute schoenen aan en probeer het op de simpelste manier.

Ik had ronddeeleieren gekocht bij Appie, gisteren.
Ik probeerde het gewoon met één ei.
Steelpannetje met wat water opgezet, totdat het net niet net wel kookte:
De damp slaat er van af, maar je ziet geen bellen, alleen maar een paar minibelletjes. Maar dus wel met damp. Daarna met een mes aan het roeren geslagen zodat er een draaikolkje ontstaat.
Gewoon een eitje gebroken op de rand van een koffiebeker en de inhoud van het ei in het water laten glijden, dooier blijft heel.
En het ging hartstikke goed! Alles bleef mooi bij elkaar, paar sliertjes eromheen, maar het zag er heel mooi uit. Ik heb het vier a vijf minuten laten staan zo, gewoon zelfde temperatuur en toen eruit gehaald met een gaatjeslepel.

Het was perfect!!!!

Goh, het is veel gemakkelijker dan ik dacht na al die verhalen op internet.
Misschien had ik geluk of zo. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zondag 7 mei 2017 @ 10:49:26 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_170739836
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 10:44 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien had ik geluk of zo. :)
Ik denk het.
pi_170740018
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 10:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik denk het.
Ik ga het vaker doen. Misschien omdat de eieren vers waren?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_170740249
Heb je er gelijk benedict van gemaakt?
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_170741249
Ik heb wel eens stoofvlees gemaakt maar nooit met azijn er in hoor?
  zondag 7 mei 2017 @ 12:18:33 #6
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_170741410
Breek eieren niet op een rand maar op een vlak stuk van je aanrecht. Dan vervalt die spanning of je dooier heel blijft. ;).
And so is the past
pi_170775259
Mij lukt het zo soms wel, soms niet. De truc met de zeef/vergiet geeft bij mij consistentere resultaten ;-)

http://www.seriouseats.co(...)breakfast-video.html
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  roze maandag 8 mei 2017 @ 15:36:45 #8
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_170775274
Waar is de foto dan?
Your beauty never ever scared me.
pi_170775575
quote:
1s.gif Op zondag 7 mei 2017 12:11 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
Ik heb wel eens stoofvlees gemaakt maar nooit met azijn er in hoor?
ik wel maar daar proef je uiteindelijk niks van.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')