abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 4 mei 2017 @ 21:31:19 #1
438611 JackDaniel
Godverdomme kinderachtig!
pi_170692269
registreer om deze reclame te verbergen
Zoals titel al aangeeft is mijn Xbox 360 naar de filistijnen geholpen! Ik wou gaan gamen en deed er een cd in en het klepje dicht, toen de disk gelezen werd kwam er een keihard ratelend geluid uit. Ik snel het klepje open gedaan en nog een keer geprobeerd dicht te doen, geluid bleef, meerdere malen geprobeerd en uit/aangezet maar werkte niet.

Andere disk erin, zelfde probleem. Zonder disk dichtgedaan en de lade ging automatisch open, ook meerdere keren opnieuw geprobeerd maar bleef aanhouden, op youtube gekeken, kon een stukje plastic zijn wat afgebroken was die de sensor blokkeerde, de xbox even heen en weer geschud en hoorde inderdaad een geluid wat sterk op een los stukje plastic leek.

Ding opengeschroefd en bleek niks te zitten, of was er al uitgevallen bij het openmaken :') . Kastje van de disklezer zonder behuizingen aangesloten en de xbox aangezet om te kijken waar dat geluid dan vandaan kwam, lijkt dus dat het mechanisme van de laser t ver omhoog komt, of het 'dragertje' in het midden van de disk te weinig waardoor de disk over de lade en laser schuift en niet in balans blijft draaien. Heb de disk met mijn vinger een beetje in balans gehouden waardoor de disk wel netjes bleef draaien, maar heb zo'n donker bruin vermoeden dat het contact van de laser met de disk de laser ook heeft doen overlijden, disks kunnen dus niet meer gelezen worden.

Mijn vraag dus: Kan ik hem beter door het raam naar buiten keilen en een andere kopen via mp of zou het ook helpen om alleen een nieuw kastje van de lezer te bestellen en die te vervangen? Lezers zijn gloednieuw een tientje dus misschien wel de moeite waard. Had iets gelezen dat de lezer dan geflasht moet worden. Weet enigszins wel wat het betekend, maar nog nooit gedaan, is dit te doen aan de hand van bv een tutorial of is het meer Chinees voor beginners?

Alvast dank voor enige reacties! _O_ _O-
pi_170692735
Playstation, dats nu.
pi_170784261
registreer om deze reclame te verbergen
Ik zou gewoon de drive vervangen. Heb je een Xbox 360 S of normale editie?
I wished for my computer to be as easy to use as my telephone; my wish has come true because I can no longer figure out how to use my telephone.
  maandag 8 mei 2017 @ 21:07:34 #5
467570 Pikketanussie
Gaat er altijd in
pi_170784309
Ik zou een andere Xbox aanschaffen, de 360 kost op Marktplaats geen flikker meer.
Losse console heb je voor 3-4tientjes man
Maar gaat er soms ook weer uit
  dinsdag 9 mei 2017 @ 09:05:52 #6
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_170792291
ik heb nog een 360 elite te koop
voor 25 euro stuur ik m op of mag je hem afhalen

ligt al ff in de kast
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')