abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 3 mei 2017 @ 19:48:17 #1
14505 OProg
A Life in Music
pi_170663481
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 4 mei 2017 @ 21:17:59 #2
179534 Waaghals
she appeared like an angel
pi_170691786
Don't try to wake me in the morning, cause i will be gone
  donderdag 4 mei 2017 @ 21:45:06 #3
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_170692697
Tutti pazzi!
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  donderdag 4 mei 2017 @ 22:43:09 #4
7889 tong80
Spleenheup
pi_170694341
registreer om deze reclame te verbergen
De jubileumeditie van de Giro d'Italia heeft nog voor de start een flinke deuk opgelopen.

Donderdag werd bekend dat de Italianen Stefano Pirazzi (30) en Nicola Ruffoni (26) tijdens out-of-competitioncontroles betrapt zijn op het gebruik van groeihormonen. De twee leverden op 25 en 26 april positieve plasjes in.

Beide coureurs maken deel uit van de selectie van Bardiani-CSF, dat deelname te danken heeft aan een wildcard. Pirazzi veroverde in 2013 de bergtrui. Ruffoni is een sprinter en won onlangs twee ritten in de Ronde van Kroatië.

"We zijn geschokt door het nieuws en wachten de resultaten van de tests af'', verklaarden teammanagers Bruno en Roberto Reverberi tegenover de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Het bestrafte duo, dat nog mag vragen om een contra-expertise, hangt ontslag boven het hoofd. Ook de ploeg wordt uitgesloten voor een periode van 15 tot 45 dagen, wat volgens de anti-dopingregels van de UCI gebeurt als binnen één team twee renners binnen twaalf maanden worden betrapt.

http://www.telegraaf.nl/t(...)kelen_in_Giro__.html

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 4 mei 2017 @ 23:03:37 #5
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_170694750
Ik was haast gaan geloven dat fietsen schoon was 😂
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_170789074
Het precieze vertalen is allemaal wat lastig met Google Translate, maar het komt er volgens mij met name op neer dat Patrik Sjöberg de president van de Europese atletiekbond (Svein Arne Hansen) ervan beschuldigd zich bezig te hebben gehouden met het verbergen van mogelijke positieve tests op de Bislett Games e.d. :X

http://www.vg.no/sport/fr(...)-utoever/a/23991790/
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170802014
registreer om deze reclame te verbergen
Roberto Heras wint beroep en ontvangt 724.000 euro schadevergoeding
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 9 mei 2017 @ 17:18:50 #8
147172 THEFXR
Alpha Bear
  dinsdag 9 mei 2017 @ 17:23:52 #9
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170803246
In een kleine overwinning tegen doping versloeg de omerta verbrekende Bouchard Sharapova. Vertelde ook veel sms'jes van andere tennisspelers gekregen te hebben, maar weinigen durven zich in de media uit te spreken.
pi_171032779
quote:
De Internationale Gewichtheffersfederatie IWF heeft de Moldaviërs Iurie Dudoglo en Alexandr Spac voorlopig geschorst. Allebei testten ze positief op het gebruik van turinabol, een spierversterkend middel, zo is donderdag bekendgemaakt.

Dudoglo was op het EK in april in het Kroatische Split goed voor zilver in de klasse tot 56 kg. Spar werd op hetzelfde toernooi elfde in de min 77 kg, maar won vijf jaar geleden wel Europees brons.

Het is voorlopig onduidelijk wanneer de positieve stalen zijn afgenomen. Daarom is het ook nog niet geweten of Dudoglo zijn EK-eremetaal kan behouden.
pi_171132700
quote:
Riccardo Riccò facing prosecution for allegedly supplying drugs to amateur cyclist

Ex-pro banned for 12 years for doping is among eight suspects in Modena investigation

Riccardo Riccò, the Italian former professional cyclist who in 2012 was handed a 12-year ban for doping offences, may face prosecution for supplying drugs to an amateur cyclist, reports the Gazzetta di Modena.

A preliminary hearing at the end of the month will determine whether charges will be pressed against the 33-year-old and seven other suspects regarding the distribution and use of banned drugs among amateur cyclists in Emilia-Romagna.

The potential charges follow a Carabinieri operation in 2014 which alleges that prescriptions stolen from a hospital were used to obtain drugs including EPO and its variant, CERA.

Riccò is said to have supplied those products, among others, to a 28-year-old amateur rider who had wanted to improve his sporting performances.

The investigation, given the name Ti Piace Vincere Facile – which translates as, You Like to Win Easy – was taken over by magistrates in Modena, who have identified eight suspects, none of whom is a current professional rider.

Riccò reportedly also stands accused of having supplied recreational drugs to another suspect who comes from his own home town of Formigine.

The newspaper adds that among the suspects is the leaseholder of a brothel in Modena, who is alleged to have sold drugs to cyclists, including Riccò who has twice been banned for doping.

In 2008, he won two stages of the Tour de France but was fired by his Saunier Duval–Prodir team, which also withdrew from the race, after testing positive for CERA. He later received a 20-month ban.

Returning to the sport in 2010, he was fired by Vacansoleil in October of the following year after he became seriously ill as a result of a self-administered blood transfusion at his home.

He tried to return to racing with an Italian UCI Continental team but Italy’s national cycling federation stepped in to suspend him for the sake of his health and he was subsequently given a 12-year ban.

In 2014, he was reported to have been caught red-handed by Carabinieri as he attempted to buy prohibited substances including EPO and testosterone in a McDonald’s car park in Livorno, Tuscany.
pi_171134996
Dit is niet leuk, dit is een walgelijke hetze tegen Il Cobra.
Jack does it in real time...
  dinsdag 23 mei 2017 @ 08:09:47 #14
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_171135857
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 00:21 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ergens vind het nog altijd opmerkelijk dat ze die gast nog niet eens ergens gevonden hebben met een of andere overdosis ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 23 mei 2017 @ 17:43:13 #15
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_171150325
Ricco _O_
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  dinsdag 23 mei 2017 @ 18:06:37 #16
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_171150788
Ik zou ook bij hem kopen. Hij heeft verstand van goed spul
  zondag 28 mei 2017 @ 03:05:41 #17
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171263786
16 jaar test positief voor stanozolol
http://www.newindianexpre(...)le-test-1609696.html
  dinsdag 30 mei 2017 @ 21:51:27 #18
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171335979
een canadees, 11 verboden stoffen in zijn dopingtest _O- :D
  dinsdag 30 mei 2017 @ 22:00:43 #19
14505 OProg
A Life in Music
pi_171336218
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 21:51 schreef THEFXR het volgende:
een canadees, 11 verboden stoffen in zijn dopingtest _O- :D
quote:
Canadian powerlifter Thomas Jamael has been banned four years after testing positive for 11 banned substances.

Jamael's urine sample was tested in-competition on Feb. 11.

It revealed the presence of anabolic steroids nandrolone, testosterone, methandienone, oxandrolone, oxymetholone, clostebol, boldenone and drostanolone, plus tamoxifen and letrozole which are hormone and metabolic modulators, along with cannabis.
Hij nam zijn sport tenminste serieus. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 30 mei 2017 @ 22:06:00 #20
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_171336328
Hormonen, testosteron, nandrolon.

Een eckte deze kerel _O_
  dinsdag 30 mei 2017 @ 22:18:04 #21
14505 OProg
A Life in Music
pi_171336630
Jezelf eerst helemaal vol dope knallen en dan een joint roken.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_171336829
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:18 schreef OProg het volgende:
Jezelf eerst helemaal vol dope knallen en dan een joint roken.
Misschien gewoon een heel bijzonder wietje.
  woensdag 31 mei 2017 @ 09:40:51 #23
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_171342546
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:00 schreef OProg het volgende:

[..]

[..]

Hij nam zijn sport tenminste serieus. :')
Kan ook gewoon besmet vlees zijn. Of een hormonale afwijking, waardoor hij al op jonge leeftijd een soort Spiderman was.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_171389558
Daniel Silva heeft een positief testje afgeleverd, nog daterend van de tijd voordat hij bij Funvic onder contract stond.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 02:27:36 #25
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_171389719
Die bleef vorig jaar tijdens de Volta in de buurt van Cesar Veloso en eindigde zelfs voor Lollercon. Dan weet je wel hoe laat het is.

Arm Funvic, dit hadden ze echt niet kunnen zien aankomen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_171389911
Ook Taliani positief (in augustus al blijkbaar):

http://sport.repubblica.i(...)tivo-taliani/4697043
pi_171390825
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 03:43 schreef wimderon het volgende:
Ook Taliani positief (in augustus al blijkbaar):

http://sport.repubblica.i(...)tivo-taliani/4697043
Savio had al die tijd nog een lijk in de kast? :D
pi_171450639
Hoezo een technische sport ?
Grasbaanracer Jannick de Jong is betrapt op doping.
Balkbrug%201_0.jpg
Misschien dat je een valiumpje wil voordat je gaat racen zonder remmen.
Bij Hoevelaken linksaf
pi_171451750
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2017 17:29 schreef TheRipper het volgende:
Hoezo een technische sport ?
Grasbaanracer Jannick de Jong is betrapt op doping.
[ afbeelding ]
Misschien dat je een valiumpje wil voordat je gaat racen zonder remmen.
:D
pi_171470089
Nummer vier van de moderne vijfkamp op de Spelen in Rio is betrapt en haar 4e plek is geschrapt.
http://en.people.cn/n3/2017/0605/c90000-9224151.html
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 6 juni 2017 @ 00:53:00 #31
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171490545
ik vind dat ze weleens strenger mogen controleren in het voetbal. :(

.
12d7f01c18d34919ab2bde9ecf34f778.png

https://en.wikipedia.org/(...)o_died_while_playing
  woensdag 7 juni 2017 @ 01:23:32 #32
147172 THEFXR
Alpha Bear
  woensdag 7 juni 2017 @ 02:01:31 #33
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_171516190
quote:
Eerlijk gezegd, ik vind het niet kunnen dat de Amerikaanse 'openbare omroep' dit soort reportages gaat maken. Ze zouden beter eens kijken naar wat ze zelf in diezelfde periode deden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 11 juni 2017 @ 13:52:01 #34
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_171616288
Roberto Carlos zat aan de dope ... Wie had dat nu durven denken ...

http://m.sporza.be/permalink/1.3000385
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_171628999
quote:
Ex-voetballer Roberto Carlos heeft zondag aangegeven juridische stappen te overwegen nadat zijn naam genoemd werd in een reportage van de Duitse televisiezender ARD over doping in de Braziliaanse sportwereld.

“Ik verwerp de onverantwoorde beschuldigingen aan mijn adres. Ik heb nooit middelen genomen die mij voordelen zouden opgeleverd hebben ten opzichte van mijn collega’s op het veld”, verklaarde de inmiddels 44-jarige Braziliaan via Facebook.

Volgens de reportage heeft het Braziliaanse antidopingagentschap een dossier van 200 pagina’s over een dokter die werkte met verboden middelen en daarmee herhaaldelijk een Braziliaanse ex-international zou behandeld hebben. Het dossier, waarin de naam van Roberto Carlos zou staan, dateert van 2015 en is ter beschikking gesteld van de openbare aanklager in São Paulo.

“Ik ken die bewuste dokter niet en ik heb mijn advocaten de opdracht gegeven om gerechtelijke stappen te ondernemen”, aldus Carlos. De voormalige linksachter kende zijn grootste successen bij het Spaanse Real Madrid, waarmee hij vier keer Spaans landskampioen (1997, 2001, 2003, 2007) werd en drie keer de Champions League (1998, 2000, 2002) won. Met Brazilië kroonde hij zich tot wereldkampioen op het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea.
pi_171661647
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 21:52 schreef wimderon het volgende:

[..]

klinkt geloofwaardig dat hij die hele dokter niet kent :D
Zoek je volgende serie op Netflix, maar dan logisch, op genre en op imdb cijfer:
Welkeserie.nl
  dinsdag 13 juni 2017 @ 12:44:31 #37
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171663847
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 21:52 schreef wimderon het volgende:

[..]

Hier een link van de reportage
http://www.sportschau.de/(...)-dirty-game-100.html
pi_171669705
wat is het doel van dit topic? _O-
pi_171670106
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 16:33 schreef Faeroer het volgende:
wat is het doel van dit topic? _O-
Over doping praten? :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_171670219
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 16:50 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Over doping praten? :+
ik zie niemand loggen
pi_171670652
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 16:33 schreef Faeroer het volgende:
wat is het doel van dit topic? _O-
Uitwisselen van tips & tricks.
pi_171683195
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 17:10 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Uitwisselen van tips & tricks.
Niet teveel zout eten
  woensdag 14 juni 2017 @ 13:16:16 #43
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_171687930
quote:
Hein Verbruggen is afgelopen nacht op 75-jarige leeftijd overleden. Verbruggen was tussen 1991 en 2005 voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI).

UCI-preses van 1991 tot 2005
Hein Verbruggen was jarenlang een van de meest invloedrijke Nederlandse sportbestuurders. In 1991 werd Verbruggen voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI).

Verbruggen professionaliseerde de wielersport. Hij zorgde er onder meer voor dat profrenners mochten deelnemen aan de Olympische Spelen en ook de ProTour was zijn geesteskind.

De Nederlander had tot 2005 de touwtjes in handen bij de UCI. De Ier Pat McQuaid was zijn opvolger.

Nauwe band met Lance Armstrong
Verbruggen regeerde tijdens een periode waarin verboden producten gemeengoed leken in het peloton. De Nederlander werd na zijn periode bij de UCI nog geregeld onder vuur genomen voor zijn aanpak van de dopingproblematiek.

Zo zou de UCI - en dus ook Hein Verbruggen - Lance Armstrong beschermd hebben. "Armstrong diende door de UCI met alle denkbare middelen beschermd te worden", vertelde Dick Pound, ex-preses van het Wereldantidopingagentschap WADA, daar in 2015 over.

Ook lid bij het IOC
Hein Verbruggen was ook erelid van het IOC, het Internationaal Olympisch Comité. Hij speelde vooral als voorzitter van de coördinerende commissie bij de organisatie van de Olympische Spelen van Peking in 2008 een grote rol.

"Verbruggen was een vechter voor zijn sport", reageert IOC-voorzitter Thomas Bach. "Dankzij zijn betrokkenheid en managementkwaliteiten heeft hij bijgedragen aan het succes van de Spelen in Peking."
pi_171735735
quote:
Cookson defends biological passport, reveals existence of two ongoing cases
“We have got two biological passport cases in the tribunal at this very moment,” he said. “Those cases are ongoing. I think there will be probably be news in the next month or so.” He didn’t state who the riders were.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 17:38:29 #45
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_171736177
quote:
Honkballer Jair Jurrjens (31) heeft in de Verenigde Staten een schorsing gekregen van tachtig wedstrijden als gevolg van een positieve dopingtest.
Nederlanders gebruiken geen doping!!!
  vrijdag 16 juni 2017 @ 17:46:47 #46
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_171736300
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:11 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Daar horen we nooit meer wat over.
Dat maakt deze uitspraak van hem des te schimmiger
  vrijdag 16 juni 2017 @ 23:09:29 #47
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171742284
http://mobile.lemonde.fr/(...)l&utm_source=Twitter

Dopage : la justice espagnole bloque l’identification des clients du docteur Fuentes
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171742454
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 23:09 schreef Szura het volgende:
http://mobile.lemonde.fr/(...)l&utm_source=Twitter

Dopage : la justice espagnole bloque l’identification des clients du docteur Fuentes
ik kan geen chinees
pi_171766317
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 23:14 schreef Faeroer het volgende:

[..]

ik kan geen chinees
Spaanse justitie (moet zijn rechtbank geloof ik) blokkeert de bekendmaking van de klanten van Fuentes.

Gras is groen.
  zondag 18 juni 2017 @ 10:15:53 #50
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_171766457
Spaanse justitie is echt genant. Ze willen gewoon niet dat het bekend gemaakt wordt. Wada mag het wel inzien maar alle dopingzaken zijn al verjaard dus daar heb je niks aan.
  zondag 18 juni 2017 @ 10:15:55 #51
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_171766458
En er kan dus geen onderzoek meer worden heropend, cq.: de zaak Fuentes is definitief begraven.

Rafa Nadal (o.a.) vindt dit leuk.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  zondag 18 juni 2017 @ 10:35:24 #52
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171766698
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 10:15 schreef Bugno het volgende:
En er kan dus geen onderzoek meer worden heropend, cq.: de zaak Fuentes is definitief begraven.

Rafa Nadal (o.a.) vindt dit leuk.
zoals verwacht
pi_171766846
jammer, uiteindelijk zal de zaak wel de boeken in gaan als een wielerdopingzaak, terwijl dat maar een klein deel was.
pi_171773226
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 10:15 schreef Bugno het volgende:
En er kan dus geen onderzoek meer worden heropend, cq.: de zaak Fuentes is definitief begraven.

Rafa Nadal (o.a.) vindt dit leuk.
Ging volgens mij alleen om wielrennen en atletiek. In het tennis hoef je ook helemaal niet zo moeilijk te doen met bloedzakken enzo, je wordt nauwelijks gecontroleerd en mocht je zo oneindig dom zijn toch gepakt te worden dan wordt dat wel in de doofpot gestopt bij kaliber Nadal.

Verder is dit natuurlijk zeer verwacht, en zo onderhand weten we ook wel van alle wielrenners wie erbij zaten. Atleten is een ander verhaal wellicht.
  maandag 19 juni 2017 @ 05:43:56 #55
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_171782521
quote:
1s.gif Op zondag 18 juni 2017 17:13 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Ging volgens mij alleen om wielrennen en atletiek. In het tennis hoef je ook helemaal niet zo moeilijk te doen met bloedzakken enzo, je wordt nauwelijks gecontroleerd en mocht je zo oneindig dom zijn toch gepakt te worden dan wordt dat wel in de doofpot gestopt bij kaliber Nadal.

Verder is dit natuurlijk zeer verwacht, en zo onderhand weten we ook wel van alle wielrenners wie erbij zaten. Atleten is een ander verhaal wellicht.
voetballers ook
Oh wacht, technische sport
Feyenoord!!! * Barça
pi_171782767
quote:
9s.gif Op maandag 19 juni 2017 05:43 schreef Bonobo11 het volgende:

[..]

voetballers ook
Oh wacht, technische sport
Nee, die werken om dezelfde reden als tennis waarschijnlijk ook niet met bloedzakken. Dit is wel een informatief stuk: http://www.ad.nl/sport/va(...)an-fuentes~afaee566/.

Die 200+ klanten waaronder voetballers en tennissers was een misverstand; voetballers en tennissers werden op een andere manier geprepareerd. Het ging om 200+ bloedzakken, maar mannen als Botero, Mancebo, Sevilla en T. Dekker hadden lachend respectievelijk 17, 20, 15 en 10 bloedzakken in de koeling liggen, dus dat tikt wel aan.
pi_171782845
Hoe dan ook is de houding van de Spaanse justitie wel fantastisch, die beschermen graag hun sterren. Ook een prima strategie. ^O^
Jack does it in real time...
  dinsdag 20 juni 2017 @ 09:57:48 #58
14505 OProg
A Life in Music
pi_171806675
heywoodu heeft een leuk stukje op de frontpage gezet:

quote:
Blatter: "Dopingklokkenluiders zijn als klikspanen op school"
"Stepanova wil naar de Olympische Spelen en nu zegt iedereen dat het jammer is dat ze niet kan gaan, omdat ze als klokkenluider zo goed bezig is geweest. Nog even en klokkenluiders mogen overal weer aan meedoen, ook als ze zoals Stepanova zelf al eens betrapt zijn geweest. Dat is niet goed, want als je een klokkenluider bent, ben je zelf ook niet goed bezig", foetert de tot op het bot corrupte Zwitser.

"Nee, dat is niet goed. Stel je een student voor die op school als klokkenluider acteert en steeds stiekem naar de rector stapt...dit soort figuren zijn net zo erg als klikspanen op school".
Blatter: "Dopingklokkenluiders zijn als klikspanen op school"
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_171868526
golazoargentino twitterde op donderdag 22-06-2017 om 17:42:59 River Plate rocked by suspension for Lucas Martínez Quarta after positive doping test https://t.co/DBWubodY0u reageer retweet
golazoargentino twitterde op donderdag 22-06-2017 om 20:03:21 If this weren't bad enough news for River - Sebastian Driussi & Camilo Mayada have both also tested positive reageer retweet
puur toeval
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 22 juni 2017 @ 20:18:35 #60
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_171868633
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:14 schreef rubbereend het volgende:
golazoargentino twitterde op donderdag 22-06-2017 om 17:42:59 River Plate rocked by suspension for Lucas Martínez Quarta after positive doping test https://t.co/DBWubodY0u reageer retweet
golazoargentino twitterde op donderdag 22-06-2017 om 20:03:21 If this weren't bad enough news for River - Sebastian Driussi & Camilo Mayada have both also tested positive reageer retweet
puur toeval
Eerste reactie van de club: Besmette voedingssupplementen. _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_171870329
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 20:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Eerste reactie van de club: Besmette voedingssupplementen. _O_
niks aan de hand

golazoargentino twitterde op donderdag 22-06-2017 om 21:01:17 The story keeps going and now 7 River players could be involved...Martínez Quarta, Mayada, Driussi, Maidana, Ponzio, Fernández & Alario reageer retweet
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 22 juni 2017 @ 21:18:49 #62
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_171870626
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 21:11 schreef rubbereend het volgende:

[..]

niks aan de hand

golazoargentino twitterde op donderdag 22-06-2017 om 21:01:17 The story keeps going and now 7 River players could be involved...Martínez Quarta, Mayada, Driussi, Maidana, Ponzio, Fernández & Alario reageer retweet
Alario en Driussi staan in de belangstelling van allerlei grote Europese clubs, dus dit is wel echt groot nieuws. Alario, Maidana en Fernandez zijn ook Argentijnse internationals. :o

7 spelers, de clubarts dacht even een nieuw wondermiddel gevonden te hebben. _O-
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_171870920
Dadelijk gewoon het hele elftal 2 jaar eruit :D
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 22 juni 2017 @ 21:35:49 #64
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_171871106
Gewoon klein beetje clenbuterol in vleesch. Gebeurt wel vaker. Niks aan de hand. Doorlopen jongens!
  donderdag 22 juni 2017 @ 21:37:34 #65
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171871153
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 21:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Alario en Driussi staan in de belangstelling van allerlei grote Europese clubs, dus dit is wel echt groot nieuws. Alario, Maidana en Fernandez zijn ook Argentijnse internationals. :o

7 spelers, de clubarts dacht even een nieuw wondermiddel gevonden te hebben. _O-
dat spul is al erg lang bekend
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2962812/
pi_171871420
quote:
0s.gif Op donderdag 22 juni 2017 21:11 schreef rubbereend het volgende:

[..]

niks aan de hand

golazoargentino twitterde op donderdag 22-06-2017 om 21:01:17 The story keeps going and now 7 River players could be involved...Martínez Quarta, Mayada, Driussi, Maidana, Ponzio, Fernández & Alario reageer retweet
Dat was verdorie een goede biefstuk.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_171895713
Na Jair Jurrjens nu ook Urving Kemp betrapt op doping.
Wow, 2 honkballers al deze maand, dat had ik niet verwacht.
Bij Hoevelaken linksaf
pi_171896106
Evans op coke. Blijft een elitesport dat tennis.
pi_171903516
stu_fraser twitterde op vrijdag 23-06-2017 om 18:19:31 BREAKING: Dan Evans announces he has failed a drug test in April for cocaine reageer retweet
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zaterdag 24 juni 2017 @ 11:18:53 #71
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171909461
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 00:26 schreef superniger het volgende:
stu_fraser twitterde op vrijdag 23-06-2017 om 18:19:31 BREAKING: Dan Evans announces he has failed a drug test in April for cocaine reageer retweet
capriati vroeger ook
pi_171913400
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juni 2017 11:18 schreef THEFXR het volgende:

[..]

capriati vroeger ook
En Gasquet... oh, neen, die had enkel een meisje gekust dat had gesnoven :7
  zondag 25 juni 2017 @ 00:02:45 #73
408773 F.Begbie
Yeeeaaaaaahhhh!
pi_171925230
DDHdMbiXYAA41iX.jpg
Armed robbery. With a replica. I mean, how the fuck can it be armed robbery with a fucking replica?
  zondag 25 juni 2017 @ 00:04:47 #74
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_171925270
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 00:02 schreef F.Begbie het volgende:
[ afbeelding ]
Manmanman

En dat organiseert dan het WK volgend jaar.
  zondag 25 juni 2017 @ 09:38:05 #75
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_171928053
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2017 00:02 schreef F.Begbie het volgende:
[ afbeelding ]
staat dat artikel ergens leesbaar ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_171997055
quote:
UCI statement on André Cardoso
27 June 2017
The Union Cycliste Internationale (UCI) announces that Portuguese rider André Cardoso was notified of an Adverse Analytical Finding (AAF) of Erythropoietin in a sample collected in the scope of an out-of-competition control on 18 June 2017.

The control was planned and carried out by the Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), the independent body mandated by the UCI, in charge of defining and implementing the anti-doping strategy in cycling.

The rider has the right to request and attend the analysis of the B sample. In accordance with UCI Anti-Doping Rules, the rider has been provisionally suspended until the adjudication of the affair.

At this stage of the procedure, the UCI will not comment any further on any of these matters.

http://www.uci.ch/pressreleases/uci-statement-andre-cardoso/
Ouderwets EPO, lekker hoor!
pi_171997146
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 19:35 schreef TheArt het volgende:

[..]

Ouderwets EPO, lekker hoor!
Bevrijding van het Vaughters juk. _O_
  dinsdag 27 juni 2017 @ 19:37:43 #78
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_171997150
Oei, de Portugese Francis de Greef voor de bijl. Nou ja, kan hij over 2 jaar lekker gaan knallen in de Volta.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 27 juni 2017 @ 19:39:17 #79
362868 Slobeend
of all places
pi_171997209
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 19:37 schreef Mani89 het volgende:
Oei, de Portugese Francis de Greef voor de bijl. Nou ja, kan hij over 2 jaar lekker gaan knallen in de Volta.
Ik verwar hem altijd met José Mendes.
pi_171997972
EPO _O-
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 27 juni 2017 @ 20:01:33 #81
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_171998117
Beetje uitgeschoten met een microdosis dus ;(
pi_171998440
Werd ook wel weer eens tijd:
CyclingHubTV twitterde op dinsdag 27-06-2017 om 20:08:14 712 days without a positive test in the World Tour peloton. reageer retweet
pi_171999266
Haha wat een debiel.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_171999371
Zulke krabbelaars al aan de dope. #nieuwewielrennen
Jack does it in real time...
pi_171999519
EPO... Hoe begin je nou in 2017 aan EPO?
pi_171999535
Dat gezegd hebbende, heeft het wel iets leuks.

Ctc-dooWYAEBeZ8.jpg

:7
pi_172000490
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 20:36 schreef Koffieplanter het volgende:
EPO... Hoe begin je nou in 2017 aan EPO?
Ik neem aan dat een groot deel van het huidige peloton gewoon EPO op het menu heeft staan hoor. Lekker micrdosen op de vulkaan of in de jungle, niks meer aan doen.

Er positief op testen dan ben je echter wel een ontzettende amateur, zet dan zelf even wat bloedtests om te zien of je nog gloeit en waar je grenzen liggen. Maar misschien is het bij Trek allemaal wat amateuristisch...
Jack does it in real time...
  dinsdag 27 juni 2017 @ 21:14:34 #88
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172001056
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 20:58 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Ik neem aan dat een groot deel van het huidige peloton gewoon EPO op het menu heeft staan hoor. Lekker micrdosen op de vulkaan of in de jungle, niks meer aan doen.
Precies, misschien niet meer full retard naar de 60% gaan, maar gewoon zo nu en dan een klein spuitje zetten om de tekorten aan te vullen. Veel renners zullen het wel als een soort 'vitaminesupplement' ofzo zien.
pi_172001084
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 20:36 schreef Koffieplanter het volgende:
Dat gezegd hebbende, heeft het wel iets leuks.

[ afbeelding ]

:7
Tegenwoordig gewoon met het mondje dicht, niks mis mee.
2015-tour-de-france-nairo-quintana-chris-froome-maillot-jaune-white-jersey-610x350.jpg
pi_172001219
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 20:58 schreef DeeBee het volgende:

[..]Maar misschien is het bij Trek allemaal wat amateuristisch...
quote:
Zoals bekend lag zijn persoonlijke focus op de Giro d’Italia, waar de renner van Trek-Segafredo met podiumambities startte op Sardinië. De zevende plaats waarmee hij drie weken later in Milaan zijn Ronde van Italië afsloot, gaf hem niet echt een voldaan gevoel. „Het is lastig om er conclusies uit te trekken. Ik merkte wel dat ik niet het niveau had van de laatste jaren in de Tour de France. Mijn bloedwaardes waren ook aan de lage kant”, zo bleek dat hij een hematocrietwaarde van slechts 37 had, waar dat normaal dik in de 40 is. „En daar ga je ook niet bepaald harder van fietsen.” Oververmoeid trok Mollema weer huiswaarts, wetende dat 34 dagen later de zwaarste drieweekse wielerkoers ter wereld in zijn agenda stond aangevinkt.
Hematocriet van 37 klinkt niet echt professioneel nee.
pi_172001637
quote:
10s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 21:19 schreef showtimer het volgende:

[..]


[..]

Hematocriet van 37 klinkt niet echt professioneel nee.
iets teveel water door het lijf laten lopen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172001958
21eynVv.jpg

Op feesboek hep gestaan dat hij het niet gedaan hep.
  dinsdag 27 juni 2017 @ 21:49:21 #93
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_172002333
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 21:39 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]

Op feesboek hep gestaan dat hij het niet gedaan hep.
Tzat in een biefstuk ! Of nee, ik heb getongzoend met iemand die net seks gehad heeft met een EPO-zondaar. Of nee, ik ben net in Spanje naar de gynaecoloog geweest ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 27 juni 2017 @ 21:51:31 #94
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_172002423
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 20:09 schreef TheArt het volgende:
Werd ook wel weer eens tijd:
CyclingHubTV twitterde op dinsdag 27-06-2017 om 20:08:14 712 days without a positive test in the World Tour peloton. reageer retweet
Ik dacht al bijna dat we naar het tennis aan het kijken waren ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_172002690
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 21:51 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik dacht al bijna dat we naar het tennis aan het kijken waren ...
Dit is juist de beproefde tennis-tactiek, af en toe een krabbelaar pakken maar de toppers laten lopen. Zelfs in het tennis zijn de laatste tijd grotere namen gepakt dan in het wielrennen.

De tijden dat met het vingertje gewezen kan worden naar andere sporten, ondersteund door "ja maar zij..." lijkt voorbij. Alleen maar goed voor (de commercie in) het wielrennen natuurlijk, weldenkende mensen om mij heen zeggen zonder ironie dat het dopinggebruik in het wielrennen nu toch wel grotendeels voorbij is.
pi_172002822
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 22:00 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
weldenkende mensen om mij heen zeggen zonder ironie dat het dopinggebruik in het wielrennen nu toch wel grotendeels voorbij is.
_O-
in a crowd you lose humanity
pi_172003157
18 juni.. Had dan eigenlijk verwacht dat het vrijdag bekend zou worden, letterlijk aan de vooravond van de Tour..

Dat was in 2006 zo geniaal toen met dat Fuentes-dossier zo vlak voor de tour _O_
pi_172004893
Ik denk dat Zubeldia hem snachts stiekem een spuitje heeft gegeven om zo naar de Tour te kunnen gaan.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  dinsdag 27 juni 2017 @ 23:25:50 #99
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172005013
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 21:51 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik dacht al bijna dat we naar het tennis aan het kijken waren ...
whaha, je bedoelt nieuwe producten die ze niet kunnen vinden, ze hertesten niet voor niks 8 jaar terug.
  woensdag 28 juni 2017 @ 06:37:27 #100
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_172007915
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 21:14 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Precies, misschien niet meer full retard naar de 60% gaan, maar gewoon zo nu en dan een klein spuitje zetten om de tekorten aan te vullen. Veel renners zullen het wel als een soort 'vitaminesupplement' ofzo zien.
Een hersteldrankje en eerlijk gezegd lijkt me dat voor een WT prof ook helemaal niet zo slecht mits goed begeleid.
pi_172010208
quote:
10s.gif Op dinsdag 27 juni 2017 21:19 schreef showtimer het volgende:

[..]

[..]

Hematocriet van 37 klinkt niet echt professioneel nee.
Als ik een hct van 37 zou hebben, dan zou ik ziek zijn. Mijn normale hct is 44 en dat is gewoon gemiddeld. Ik heb een niet-sportieve collega die altijd zo rond de 51-52 scoort. Bij 37 is er bij een profwielrenner iets heel vreemds aan de hand.
  woensdag 28 juni 2017 @ 09:58:18 #102
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_172010318
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 09:53 schreef Coppi het volgende:

[..]

Als ik een hct van 37 zou hebben, dan zou ik ziek zijn. Mijn normale hct is 44 en dat is gewoon gemiddeld. Ik heb een niet-sportieve collega die altijd zo rond de 51-52 scoort. Bij 37 is er bij een profwielrenner iets heel vreemds aan de hand.
En een hct van 32 dan?

b31e565755.png

[ Bericht 0% gewijzigd door Mani89 op 28-06-2017 10:09:49 ]
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_172010606
quote:
11s.gif Op woensdag 28 juni 2017 09:58 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Een een hct van 32 dan?

[ afbeelding ]
32 is bizar laag. Dat correspondeert grofweg met een Hb van 6,4. Dan heb je klinisch gezien een anemie en moet je als man zijnde behandeld worden. Ik neem ga uit van een fout in de bepaling, manipulatie van de bloedwaardes door bloedafname icm vochtaanvulling of onbetrouwbare data. Ik welk lab en onder welke omstandigheden is de eerste kolom bepaald? Kan niet veel soeps zijn. Tenzijn Ugrumov ip de IC van een hospitaal lag.
pi_172012116
Mollema heeft / had onder de oude voorwaarden wel bizar veel ruimte om te spelen dan, hij had een soort valverde kunnen zijn.
  woensdag 28 juni 2017 @ 11:46:57 #105
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_172012757
4278968114.jpg

ondertussen in 2017
pi_172018416
laflammerouge16 twitterde op woensdag 28-06-2017 om 15:21:36 BREAKING - In Italy a 14-years old guy has been caught positive in antidoping test during a cycling race. It's a record. reageer retweet
Heeft Ricco misschien een zoon?
pi_172019276
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 15:24 schreef Koffieplanter het volgende:
laflammerouge16 twitterde op woensdag 28-06-2017 om 15:21:36 BREAKING - In Italy a 14-years old guy has been caught positive in antidoping test during a cycling race. It's a record. reageer retweet
Heeft Ricco misschien een zoon?
Vernoemd naar Contador zelfs. :)
pi_172058697
Dat deze josti's weer aandacht krijgen :')

http://nos.nl/artikel/218(...)beter-presteren.html
  vrijdag 30 juni 2017 @ 02:04:19 #109
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172058830
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 01:50 schreef wimderon het volgende:
Dat deze josti's weer aandacht krijgen :')

http://nos.nl/artikel/218(...)beter-presteren.html
wie gelooft deze onzin nu?
het onderzoek zal wel zo opgezet zijn om tot de minste prestatie te komen.
pi_172059034
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 01:50 schreef wimderon het volgende:
Dat deze josti's weer aandacht krijgen :')

http://nos.nl/artikel/218(...)beter-presteren.html
Ongelofelijk ja.

Viesdikke huisvaders een keer epo geven en ze de Ventoux op laten fietsen en dan concluderen dat epo niet werkt. _O-

Harm Kuipers vindt het overigens wel een heel leuk onderzoek denk ik. :Y
Jack does it in real time...
pi_172060116
Toch vreemd dat zoiets wordt gepubliceerd in een tijdschrift met een redelijke impact factor. Triest genoeg gaat het tegenwoordig ook in de wetenschap om de clicks.

Ze vinden dus geen verschil in die submaximale test, namelijk 283 om 277 watt. Bij zulke kleine groepen is dat niet significant, echter in topsport is een verschil van ruim 2% best relevant.

Volgende methodische fout is dat ze niet iedereen een trainingsschema hebben meegegeven waaraan men zich moet houden. Ik ken toevallig iemand die meedeed aan het onderzoek als proefpersoon, en die is als een gek gaan trainen om zo snel mogelijk de Ventoux op te kunnen fietsen (voor zichzelf). Dat soort toevalligheden kunnen natuurlijk een enorme rol spelen bij kleine groepen. Verder hebben ze volgens mij in het geheel geen voormeting uitgevoerd? Of vertellen ze daar niets over. Ik kan de figuren niet zien, maar een figuur met de prestaties per persoon op de voor- en nameting lijkt me toch het absolute minimum.
pi_172060552
Boogerd zei bij 3FM dat ie het niet zo gelooft en dat het wel werkt.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_172060705
quote:
De werking van EPO bij sporters is in verschillende studies onderzocht. Uit de resultaten blijkt dat het hemoglobine gehalte van het bloed door gebruik van EPO gemiddeld zo’n 9% toeneemt. De toename van het hemoglobine gehalte komt door een toename van het aantal rode bloedcellen (erytrocyten) in het bloed. Door de toename van het hemoglobine neemt ook de hoeveelheid zuurstof die door het bloed getransporteerd kan worden toe. Dit wordt gemeten door de maximale zuurstofopname te bepalen. De maximale zuurstofopname neemt bij gebruikers van EPO gemiddeld zo’n 7% toe.

Door de toename van zuurstof in het bloed bleek inderdaad ook het uithoudingsvermogen te verbeteren. Dit werd gemeten door tijdens een conditietest de zogenaamde ‘tijd tot uitputting’ te bepalen. Deze bleek bij getrainde sporters met 16,5% toe te nemen. Bij ongetrainde sporters was dit ongeveer 9%.
Bron
Leuk dat die onderzoeken zulke verschillende uitkomsten geven.
Bij Hoevelaken linksaf
pi_172060807
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 08:22 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Toch vreemd dat zoiets wordt gepubliceerd in een tijdschrift met een redelijke impact factor. Triest genoeg gaat het tegenwoordig ook in de wetenschap om de clicks.

Ze vinden dus geen verschil in die submaximale test, namelijk 283 om 277 watt. Bij zulke kleine groepen is dat niet significant, echter in topsport is een verschil van ruim 2% best relevant.

Volgende methodische fout is dat ze niet iedereen een trainingsschema hebben meegegeven waaraan men zich moet houden. Ik ken toevallig iemand die meedeed aan het onderzoek als proefpersoon, en die is als een gek gaan trainen om zo snel mogelijk de Ventoux op te kunnen fietsen (voor zichzelf). Dat soort toevalligheden kunnen natuurlijk een enorme rol spelen bij kleine groepen. Verder hebben ze volgens mij in het geheel geen voormeting uitgevoerd? Of vertellen ze daar niets over. Ik kan de figuren niet zien, maar een figuur met de prestaties per persoon op de voor- en nameting lijkt me toch het absolute minimum.
Was er niet op Fok ook een deelnemer aan het onderzoek die niet zo heel positief was over de opzet? Kan mij vaag iets herinneren.
Blijkbaar is er een 2% toename in wattage in de EPO-groep, maar door de opzet waarin er te weinig deelnemers waren krijgen ze dit getal niet significant. Grote kans dat ze met een groter budget die 2% wel als significant hadden kunnen aantonen.
pi_172060841
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2017 15:24 schreef Koffieplanter het volgende:
laflammerouge16 twitterde op woensdag 28-06-2017 om 15:21:36 BREAKING - In Italy a 14-years old guy has been caught positive in antidoping test during a cycling race. It's a record. reageer retweet
Heeft Ricco misschien een zoon?
Is het wel een record? Ik kan mij Wesley Lommers herinneren. Die was toch ook 14? En zijn 12-jarige zusje werd ook preventief geschorst. Dan is die 12 jarige iig de jongst geschorste sporter.
pi_172071062
Iets van 5% verschil in VO2max en dan stellen dat EPO geen effect heeft. Wat een prutsers daar in Leiden. Als het van de dopinglijst af gaat bestel ik meteen een extra grote koelkast om hem helemaal vol te rammen met ampullen.
pi_172071556
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 09:19 schreef Coppi het volgende:

[..]

Is het wel een record? Ik kan mij Wesley Lommers herinneren. Die was toch ook 14? En zijn 12-jarige zusje werd ook preventief geschorst. Dan is die 12 jarige iig de jongst geschorste sporter.
Record voor Italiaanse wielrenners :P

Brazilië heeft ook al eens een zwemmer van 13 gehad die betrapt werd.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_172073361
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 01:50 schreef wimderon het volgende:
Dat deze josti's weer aandacht krijgen :')

http://nos.nl/artikel/218(...)beter-presteren.html
Ik ben maar een leek maar wat ik over dit onderzoek heb gelezen is van een amateuristisch niveau. Ik hoop dat de medische wetenschap wat professioneler is.
  vrijdag 30 juni 2017 @ 19:14:57 #119
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172073596
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 19:04 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik ben maar een leek maar wat ik over dit onderzoek heb gelezen is van een amateuristisch niveau. Ik hoop dat de medische wetenschap wat professioneler is.
Nou ja, de onderzoekers in kwestie zijn allemaal Msc, PhD's enz.. Daar verwacht ik wel stukken meer van of is het tegenwoordig beroerd gesteld met waarde van zulke titels. Dit onderzoek slaat nergens op. Je hele conclusie baseren op stel amateurwielrenners die gewoon 2x Ventoux op rijden en verder nooit trainen of zo
pi_172073870
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 19:14 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Je hele conclusie baseren op stel amateurwielrenners die gewoon 2x Ventoux op rijden en verder nooit trainen of zo
Amateurs die 5 u in de week trainen, begreep ik. Die haal ik ook.

Welke doseringen hebben ze gebruikt? Was het eenmalig? Moest het geen kuur zijn? Zijn er bloedwaardes voor en achteraf gemeten? Met welke intensiteit reden ze omhoog? Als je ver onder je omslagpunt zit, lijkt me effect niet heel groot.

Geef ze een programma van Fuentes zou ik zeggen.
  vrijdag 30 juni 2017 @ 20:57:04 #121
40566 Ericr
Livewrong
pi_172076121
Uit een ander stuk op NOS.nl

quote:
Toch verwacht hoofdonderzoeker Jules Heuberger wel dat de werking bij professionals niet veel anders is. "De amateurs uit ons onderzoek waren redelijk goed getraind. Het is ook nog zo dat we bij de best getrainde deelnemers geen toename zagen van het effect van epo. Dus het lijkt niet logisch dat er dan bij de profs een heel ander resultaat zou komen."

Danny Nelissen betwijfelt dat. Hij legt uit dat epo vooral een herstelmiddel is en het bij topsporters helpt bij het rijden van meerdere etappes. "Ze kunnen niet beweren dat het bij profwielrenners niet zou werken op basis van deze groep, want die is niet representatief. En de inspanning is ook niet representatief. Ik heb geen enkele wielrenner van die groep gezien die 3800 kilometer met gemiddeld 44 kilometer per uur gereden heeft. Sterker nog, dat kunnen ze niet eens."
http://nos.nl/tour/artike(...)aarden-geworden.html

Nelissen heeft het over 44km/uur over 3800km. Dat halen de profs dan ook weer niet, snelste TDF was met een gemiddelde van 41,6k m/uur (2005).
  vrijdag 30 juni 2017 @ 21:27:48 #122
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172076940
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 09:19 schreef Coppi het volgende:

[..]

Is het wel een record? Ik kan mij Wesley Lommers herinneren. Die was toch ook 14? En zijn 12-jarige zusje werd ook preventief geschorst. Dan is die 12 jarige iig de jongst geschorste sporter.
die was 15 en zijn zusje kreeg WADA whereabouts ipv schorsing, toen heeft de minister van sport dat werd teruggedraaid.

[ Bericht 8% gewijzigd door THEFXR op 30-06-2017 21:33:38 ]
  vrijdag 30 juni 2017 @ 21:43:41 #123
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172077314
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 19:27 schreef alpeko het volgende:

[..]

Amateurs die 5 u in de week trainen, begreep ik. Die haal ik ook.

Welke doseringen hebben ze gebruikt? Was het eenmalig? Moest het geen kuur zijn? Zijn er bloedwaardes voor en achteraf gemeten? Met welke intensiteit reden ze omhoog? Als je ver onder je omslagpunt zit, lijkt me effect niet heel groot.

Geef ze een programma van Fuentes zou ik zeggen.
je moet ook ijzer tabletten slikken als je EPO neemt, dat is nl een booster voor EPO.
pi_172149974
inrng twitterde op maandag 03-07-2017 om 20:15:12 Matija Kvasina (Felbermayr-Simplon Wels) provisionally suspended, +ve for experimental drug Molidustat during Flèche du Sud race he won reageer retweet
Kvasina is uitgeschroeid.
  maandag 3 juli 2017 @ 21:35:09 #125
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172150022
Dat Oostenrijkse peloton blijft toch het kleine broertje van het Portugese circuit.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_172155721
Wat een god uit het B-circuit en die vent al aan de experimentele middelen. _O_

Wat een superbenzine moet het World Tour peloton toch op kachelen momenteel. :9~
Jack does it in real time...
  dinsdag 4 juli 2017 @ 07:33:02 #127
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_172156141
Over Modilustat:

"Mimicking hypoxia to treat anemia: HIF-stabilizer BAY 85-3934 (Molidustat) stimulates erythropoietin production without hypertensive effects."

Eigenlijk dus een soort EPO, waarbij je waardes niet naar het dak gaan, maar stabiel hoog blijven. Even opletten dus op derde-week-schroeiers...
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_172156457
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 19:14 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Nou ja, de onderzoekers in kwestie zijn allemaal Msc, PhD's enz.. Daar verwacht ik wel stukken meer van of is het tegenwoordig beroerd gesteld met waarde van zulke titels. Dit onderzoek slaat nergens op. Je hele conclusie baseren op stel amateurwielrenners die gewoon 2x Ventoux op rijden en verder nooit trainen of zo
Ook in de wetenschap gaat het tegenwoordig (ook) om de clicks. NRC had laatst een mooie reconstructie van hoe een flutartikel in Nature belandde. Peer-review proces is verre van waterdicht en persoonlijke voorkeur van de editor speelt ook een rol.
pi_172168567
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 juni 2017 21:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

die was 15 en zijn zusje kreeg WADA whereabouts ipv schorsing, toen heeft de minister van sport dat werd teruggedraaid.
Bedankt voor het verfrissen van mijn geheugen.
  donderdag 6 juli 2017 @ 00:16:37 #130
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172205782
almost

.
Sir Mo Farah named in dope report but quadruple Olympic gold medallist's camp insist: 'He's never failed a test'
http://www.dailymail.co.u(...)ort-Fancy-Bears.html
381958d1390624719-moog-sub-37-my-precious-lord-rings_preview.jpg
pi_172206846
Dr. Mabuse komt gezellig met een koffer van Movistar bij de rechtbank aan.

DEACzR0XsAEs9ka.jpg:large
  donderdag 6 juli 2017 @ 09:41:38 #132
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_172208919
quote:
10s.gif Op donderdag 6 juli 2017 02:41 schreef wimderon het volgende:
Dr. Mabuse komt gezellig met een koffer van Movistar bij de rechtbank aan.

[ afbeelding ]
Trololololol
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_172209070
Hahahaha held
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_172209142
Valv.Piti vindt dit leuk.
Jack does it in real time...
pi_172239306
Wel een leuk interviewtje van Verweij met Maalderink.

"Weet jij wel wat Kramer doet"

http://nos.nl/artikel/218(...)erkt-van-doping.html
- verwijderd door admin -
  vrijdag 7 juli 2017 @ 12:36:21 #136
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_172240793
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 11:51 schreef groenen het volgende:
Wel een leuk interviewtje van Verweij met Maalderink.

"Weet jij wel wat Kramer doet"

http://nos.nl/artikel/218(...)erkt-van-doping.html
Koentje is jellymad op het uitmuntende doping-programma van Sven.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  vrijdag 7 juli 2017 @ 12:53:31 #137
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172241301
Koen heeft gelijk. Bert is een debiel
pi_172242165
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 12:36 schreef Bugno het volgende:

[..]

Koentje is jellymad op het uitmuntende doping-programma van Sven.
Het wachten is op een keiharde reactie van de patron zelf.
pi_172247555
De Fancy Bears hebben blijkbaar ook wat over Hassan gevonden.
pi_172247636
En over Alex Schwazer, waarvan het lijkt dat de IAAF/WADA hem genaaid hebben om hem van Rio te weren. Schijnbaar zijn er zelfs collega-snelwandelaars (die een pleurishekel aan hem hebben) die de gang van zaken rondom zijn positieve steroïdentest maar vinden stinken (dat gaat dus niet over zijn positieve dopingtest van voor Londen, maar een latere waardoor hij Rio ook gemist heeft).

https://www.salto.bz/it/article/05072017/part-plot-against
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_172247785
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 16:25 schreef Dale__Cooper het volgende:
De Fancy Bears hebben blijkbaar ook wat over Hassan gevonden.
Wat wel opvallend is dat deze onthulling uit de tijd komt dat ze nog bij Hoedt zat... maar een afwijking kan zoveel betekenen, volgens mij is een ontsteking ook al voldoende om afwijkende bloedwaarden te hebben....

Neemt niet weg dat ik Hassan sinds ze naar Salazar is overgestapt sowieso een tandje minder vertrouw...
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  vrijdag 7 juli 2017 @ 22:04:55 #142
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_172256085
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 16:33 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Wat wel opvallend is dat deze onthulling uit de tijd komt dat ze nog bij Hoedt zat... maar een afwijking kan zoveel betekenen, volgens mij is een ontsteking ook al voldoende om afwijkende bloedwaarden te hebben....

Neemt niet weg dat ik Hassan sinds ze naar Salazar is overgestapt sowieso een tandje minder vertrouw...
die is hier waarschijnlijk clean opgetraind door Hoedt om het basisniveau te bepalen.
Nu wordt ze door vakmensen opgevoerd voor een grote carrière
Feyenoord!!! * Barça
  vrijdag 7 juli 2017 @ 22:30:48 #143
40566 Ericr
Livewrong
pi_172256852
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juli 2017 22:04 schreef Bonobo11 het volgende:

[..]

die is hier waarschijnlijk clean opgetraind door Hoedt om het basisniveau te bepalen.
Nu wordt ze door vakmensen opgevoerd voor een grote carrière
Daar was ze ook niet clean, 3.56 is het niveau van Chinese shildpadsoeploopsters of wat halve mannen uit de jaren 80.
  vrijdag 7 juli 2017 @ 22:33:42 #144
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172256932
Ondertussen loopt Jama Aden nog vrij rond. Dat is echt fantastisch
pi_172277494
quote:
De Jamaicaanse spurter Jason Livermore is betrapt op het gebruik van doping. Hij testte in december positief op een nog onbekende substantie tijdens een controle buiten competitie.

Livermore won met het Jamaicaanse kwartet goud op de 4x100 meter tijdens de Commonwealth Games van 2014. Hij vormde toen een team met Usain Bolt, Kemar Bailey-Cole en Nickel Ashmeade. Individueel snelde hij dat toernooi naar brons op de 200 meter.

Livermore, 29, moet zich op 11 september verantwoorden voor het Jamaicaanse antidopingcomité (Jadco). De sprinter maakt geen deel uit van de Jamaicaanse selectie voor het WK van volgende maand in Londen.
  zaterdag 8 juli 2017 @ 20:18:16 #146
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172277563
Er blijven steeds minder Jamaicanen over die niet gepakt zijn.
Alleen degene die het hardste loopt is natuurlijk schoon ^O^
in a crowd you lose humanity
  zondag 9 juli 2017 @ 13:59:55 #147
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172292257
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172292292
Matej Toth moet zich verantwoorden voor afwijkende bloedwaarden.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 9 juli 2017 @ 15:46:25 #149
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172296135
quote:
EwonSprokler twitterde op zaterdag 08-07-2017 om 19:56:43 Ajax talent Nouri, 20 y/old, in artificial coma after heart attack. People saying soccer doesnt have doping problem should wake t.f. up. reageer retweet
is natuurlijk al langer bekend, maar of ze er iets aan gaan doen.....
pi_172311588
quote:
15s.gif Op zondag 9 juli 2017 14:01 schreef heywoodu het volgende:
Matej Toth moet zich verantwoorden voor afwijkende bloedwaarden.
Neeeee, niet Tothgod.
  dinsdag 11 juli 2017 @ 13:59:22 #151
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172340639
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 15:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

EwonSprokler twitterde op zaterdag 08-07-2017 om 19:56:43 Ajax talent Nouri, 20 y/old, in artificial coma after heart attack. People saying soccer doesnt have doping problem should wake t.f. up. reageer retweet
is natuurlijk al langer bekend, maar of ze er iets aan gaan doen.....
https://mobile.twitter.co(...)s/884702914261987328

Kop in het zand en doorlopen

(Embedden lukt mij nooit)
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  dinsdag 11 juli 2017 @ 16:30:32 #152
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172344148
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 13:59 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

https://mobile.twitter.co(...)s/884702914261987328

Kop in het zand en doorlopen

(Embedden lukt mij nooit)
obrien_jonathan twitterde op dinsdag 11-07-2017 om 11:16:26 @DavieDouble @BeyondTLM Could be any/all. He also played in the 1990s, when defenders could kick strikers hard – th… https://t.co/f8KuoiD2Rj reageer retweet
pi_172357943
Treurig. Was altijd een fijne voetballer.
pi_172358713
Ralf Matzka heeft op 3 maart 2016 positief getest op het middel Tamoxifen, een stof die de aanmaak van testosteron stimuleert. De 27-jarige Duitser zit op dit moment zonder ploeg, maar reed het voorbije jaar voor Bora-Argon 18. Teammanager Ralph Denk zegt tegen diverse media dat hij het geval nu pas naar buiten brengt om Matzka te beschermen.

http://www.wielerflits.nl(...)t-matzka-bekend.html
  vrijdag 14 juli 2017 @ 12:34:29 #155
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172410152
http://www.letsrun.com/ne(...)-strangest-one-2017/

Frequent and Passionate” Kissing, Moxylong and an Indian Chemist: Gil Roberts’ Doping Case Is the Strangest One of 2017

_O_ _O_ _O- _O- _O- :W :W :W 8)7 8)7 8)7
pi_172412558
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juli 2017 12:34 schreef THEFXR het volgende:
http://www.letsrun.com/ne(...)-strangest-one-2017/

Frequent and Passionate” Kissing, Moxylong and an Indian Chemist: Gil Roberts’ Doping Case Is the Strangest One of 2017

_O_ _O_ _O- _O- _O- :W :W :W 8)7 8)7 8)7
:D

quote:
The arbitration decision also notes that upon returning to the States that Salazar saw Roberts and “whenever they were together, they kissed frequently and passionately.”

On March 24, Salazar was with Roberts at his apartment. She claimed that sometime between 1:00 and 1:30 p.m., she went to the kitchen and, unbeknownst to Roberts, took her medicine. Upon her return, she kissed Roberts, who “could not count the number of times they kissed between 1:00 p.m. and the doping control officer’s arrival (at 4:07 p.m.).”

Roberts argued that the probenecid showed up in his urine sample as a result of ingesting Moxylong, which contains probenecid, through kissing Salazar. At his hearing, he brought in drug testing expert Dr. Pascal Kintz as an expert witness. Kintz argued that, because probenecid must be taken in large doses (2-5 grams) to work as a masking agent, “it is more than likely that the very low concentration of probenecid measured in the urine of Gil Roberts is the consequence of exposure to minute amounts of the drug, something less than 2 mg within a few hours before specimen collection” and that it was “more than likely” that the probenecid in his system came from kissing Salazar.

For the record, Kintz had “no information regarding how much saliva was present in Ms. Salazar’s mouth, or how much probenecid was in the saliva, or how much saliva was transferred from her mouth to Roberts when they kissed.” Good to know. Even though he’s an expert witness, it would be a bit worrying if Kintz did have access to that information.
_O-
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_172456255
Bora-Hansgrohe team manager Ralph Denk has announced former rider Ralf Matzka returned a positive test for Tamoxifen on March 3, 2016. The 27-year-old German did not race for Bora after the Tour of Flanders in April last year and is not contracted to a team in 2017. He has not been suspended despite the adverse analytical finding,

http://www.cyclingnews.co(...)&utm_campaign=buffer
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_172456278
quote:
7s.gif Op zondag 16 juli 2017 13:28 schreef Pino112 het volgende:
Bora-Hansgrohe team manager Ralph Denk has announced former rider Ralf Matzka returned a positive test for Tamoxifen on March 3, 2016. The 27-year-old German did not race for Bora after the Tour of Flanders in April last year and is not contracted to a team in 2017. He has not been suspended despite the adverse analytical finding,

http://www.cyclingnews.co(...)&utm_campaign=buffer
Check voor de lol eens drie posts boven je.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_172456293
quote:
6s.gif Op zondag 16 juli 2017 13:29 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Check voor de lol eens drie posts boven je.
Stom. Ik had wel twee posts boven me gekeken.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  maandag 17 juli 2017 @ 09:34:16 #160
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172478314
David Walsh moet maar even achter Pederer aan gaan.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172486289
quote:
0s.gif Op maandag 17 juli 2017 09:34 schreef Klopkoek het volgende:
David Walsh moet maar even achter Pederer aan gaan.
Heb je die helemaal zelf bedacht? Zo ja, dan krijg je een sticker.
  maandag 17 juli 2017 @ 17:28:36 #162
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_172486953
Die heb ikzelf bedacht ja. Met dank aan die Belgische commentator trouwens die steeds Fèddererrr zegt in plaats van Féderer.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_172810164
quote:
De UEFA heeft Manchester United-verdedigers Phil Jones en Daley Blind een sanctie opgelegd na ongeregeldheden na de Europa League-finale. Beide spelers zouden zich misdragen hebben bij de dopingcontrole.

Beledigende uitspraken komen Jones duur te staan
Manchester United won eind mei de finale van de Europa League tegen Ajax, maar de dopingcontrole na de finale krijgt nog een staartje. De Europese voetbalbond UEFA heeft verdedigers Phil Jones en Daley Blind een sanctie opgelegd.

Volgens de UEFA werkte het duo niet mee aan de dopingcontrole. Jones zou de bevoegde dopingcontroleurs beledigd hebben en krijgt daarvoor een schorsing van 2 speeldagen en een boete van 5.000 euro.

Blind, die eveneens zijn medewerking niet verleend heeft, moet 5.000 euro ophoesten. Manchester United moet dan weer 10.000 euro aan de UEFA overmaken. United kan wel nog in beroep gaan.

"Jones werd weggeroepen terwijl hij met spandoek wilde poseren"
Manchester United is volgens Engelse media niet te spreken over de straf van de UEFA.

Jones zou door de dopingcontroleur weggeroepen zijn terwijl hij met de andere spelers wilde poseren bij een spandoek met het opschrift "Manchester - a city United". De actie kwam er in de nasleep van de aanslag in Manchester.
  maandag 31 juli 2017 @ 17:19:23 #164
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172810214
Niet meewerken aan een controle komt je normaal op een schorsing te staan.

Voetbal :')
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_172810247
Dit verhaal is echt fantastisch.
Jack does it in real time...
pi_172810325
Lekker de kaart trekken van die aanslag _O-
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_172810404
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 17:19 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Niet meewerken aan een controle komt je normaal op een schorsing te staan.

Voetbal :')
Niet per definitie toch? :P

quote:
Refusing to submit to doping control can carry the same sanction as a positive test. If an athlete refuses to take a test when notified, he/she must provide an explanation for the refusal on the relevant form and inform his/her governing body as soon as possible.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_172810434
Typerend wel.
pi_172810473
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 17:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Niet per definitie toch? :P

[..]

geen zin erin hebben lijkt me geen legitieme reden toch
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172810626
quote:
1s.gif Op maandag 31 juli 2017 17:29 schreef franklop het volgende:

[..]

geen zin erin hebben lijkt me geen legitieme reden toch
Niet echt nee.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_172810822
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 17:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Niet per definitie toch? :P

[..]

Waar komt dat vandaan? Gelden die regels ook in het voetbal?

Hoe dan ook is het 100% zeker dat de UEFA niet de meest logische straf oplegt (diskwalificatie).
pi_172810871
quote:
1s.gif Op maandag 31 juli 2017 17:29 schreef franklop het volgende:

[..]

geen zin erin hebben lijkt me geen legitieme reden toch
Een feestje is wel een goede reden uireraard.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
pi_172811184
Eigenlijk zou het WADA met deze zaak naar het CAS moeten gaan. Moet je inderdaad bij wielrennen proberen, dan mag er meteen 2 jaar over na gaan denken.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  maandag 31 juli 2017 @ 18:03:44 #174
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172811270
Op nu.nl staat het wat genuanceerder.
quote:
De UEFA heeft Manchester United maandag een boete van 10.000 euro opgelegd wegens het overtreden van de dopingregels rondom de Europa League-finale tegen Ajax.

De Europese voetbalbond legde verdediger Phil Jones bovendien een schorsing van twee wedstrijden op, omdat de Engelsman een dopingcontroleur zou hebben uitgescholden.

De 25-jarige Jones mist daardoor het duel om de Europese Super Cup op dinsdag 8 augustus met Real Madrid en de eerste groepswedstrijd in de Champions League.

Daarnaast moet Jones' collega in de achterhoede bij United Daley Blind .5.000 euro overmaken naar de bankrekening van de UEFA, omdat de Nederlander zich te laat zou hebben gemeld bij de dopingcontrole. Naar verluidt ging hij te lang door met feestvieren.

United won op 24 mei in Stockholm met 2-0 van Ajax door doelpunten van Paul Pogba en Henrikh Mkhitaryan.
Boetes volgens dit verhaal wegens uitschelden en te laat melden (hoeveel te laat staat er niet bij, maar als het een uur oid is, is het ook niet zo'n drama).
in a crowd you lose humanity
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 20:06:18 #175
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_172910131

Deze staat nu op Netflix. Over het Russische (en tevens wereldwijde dopingschandaal)
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 20:23:41 #176
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172910554
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 18:00 schreef komrad het volgende:
Eigenlijk zou het WADA met deze zaak naar het CAS moeten gaan. Moet je inderdaad bij wielrennen proberen, dan mag er meteen 2 jaar over na gaan denken.
voetbal wordt niet gecontroleerd door WADA
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 21:40:00 #177
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_172912247
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 20:06 schreef kikoooooo het volgende:

Deze staat nu op Netflix. Over het Russische (en tevens wereldwijde dopingschandaal)
Wat een heerlijk bizarre docu. Kijk hem nu. Toen in postte had ik hem zelf nog niet gezien. Ik lach me kapot om die Rodchenkov
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
pi_172915021
Morgen maar eens aanslingeren.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  vrijdag 4 augustus 2017 @ 23:40:57 #179
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_172915630
Morgen ofzo kijken...
Dat voetbal hun dopinggevallen keihard afschermd is een gegeven.
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_172969771
Sara Errani gepakt.

Die kennen we nog van de klantenlijst van Del Moral, waar ook Ferrer (de held van Criz2k, voor intimi) op stond.
pi_172969855
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 13:45 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Sara Errani gepakt.

Die kennen we nog van de klantenlijst van Del Moral, waar ook Ferrer (de held van Criz2k, voor intimi) op stond.
Het is blijkbaar een middel wat gebruikt wordt bij de behandeling van borstkanker, zou ook een reden kunnen zijn
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_172969954
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 13:49 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Het is blijkbaar een middel wat gebruikt wordt bij de behandeling van borstkanker, zou ook een reden kunnen zijn
Zou kunnen, maar door die Valencia / Del Moral link heeft ze natuurlijk wel de schijn tegen.

Toen ze bij hem wegging gingen haar prestaties ook bergafwaarts, wat dat betreft gek dat ze juist nu betrapt is (al past dat natuurlijk ook wel weer de tactiek van kleine vissen pakken binnen het tennis)
pi_172970000
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 13:49 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Het is blijkbaar een middel wat gebruikt wordt bij de behandeling van borstkanker, zou ook een reden kunnen zijn
Dan mag je er vanuit gaan dat ze toch snel komt melden dat ze borstkanker heeft (gehad). Niet dat je dat dan hoopt ofzo.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  maandag 7 augustus 2017 @ 13:56:59 #185
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172970027
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 13:45 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Sara Errani
De voormalig nummer vijf van de wereld, momenteel 98ste op de wereldranglijst, zou begin 2017 tegen bij een test in haar huis tegen de lamp zijn gelopen.

komt dus 6 maanden later
  maandag 7 augustus 2017 @ 15:41:02 #186
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_172972348
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 13:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

De voormalig nummer vijf van de wereld, momenteel 98ste op de wereldranglijst, zou begin 2017 tegen bij een test in haar huis tegen de lamp zijn gelopen.

komt dus 6 maanden later
Vreemd inderdaad...... mag tot vorige week gewoon mee blijven ballen en dus inkomsten genereren....
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:29:34 #187
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172973516
Errani, dat was echt een van m'n eerste tennisverdachten :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172973776
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 13:55 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dan mag je er vanuit gaan dat ze toch snel komt melden dat ze borstkanker heeft (gehad). Niet dat je dat dan hoopt ofzo.
quote:
The Player’s case as advanced in the “Pre-hearing Brief” of Mr Jacobs was that the
most likely way in which the Player came to ingest letrozole was by accidentally
consuming her mother’s anti-cancer medication “Femara.”
Raar verhaal.

http://www.itftennis.com/media/267586/267586.pdf
pi_172973792
quote:
Ik vind het nogal logisch hoor, ik slik ook de anti-borstkanker-medicatie van mijn moeder :P
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_172973898
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:44 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Ik vind het nogal logisch hoor, ik slik ook de anti-borstkanker-medicatie van mijn moeder :P
Zo simpel is het niet, de tortellini waren blijkbaar besmet.
  maandag 7 augustus 2017 @ 16:51:29 #191
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172973916
Misschien heeft ze een duif gegeten die behandeld werd voor borstkanker.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172973977
quote:
2s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:51 schreef SaintOfKillers het volgende:
Misschien heeft ze een duif gegeten die behandeld werd voor borstkanker.
_O- _O-
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_172974020
En er mee weg komen, ik weet niet of ik moet huilen of lachen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_172974130
Twee maanden schorsing _O-
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_172974410
quote:
11s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:50 schreef showtimer het volgende:

[..]

Zo simpel is het niet, de tortellini waren blijkbaar besmet.
Pap en mam zijn het nagegaan en die medicijnen lossen inderdaad op in de saus. Dat bewijs kan je niet zomaar wegleggen.
pi_172974420
Klassiekertje dit weer hoor.
  maandag 7 augustus 2017 @ 17:18:01 #197
14505 OProg
A Life in Music
pi_172974475
quote:
10s.gif Op maandag 7 augustus 2017 17:15 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Pap en mam zijn het nagegaan en die medicijnen lossen inderdaad op in de saus. Dat bewijs kan je niet zomaar wegleggen.
Klopt. En dat het dan ook nog eens precies een antioestrogene testosteronverhoger is is gewoon puur toeval.

Dus doorlopen allemaal.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 7 augustus 2017 @ 17:55:50 #198
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172975272
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 16:44 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Ik vind het nogal logisch hoor, ik slik ook de anti-borstkanker-medicatie van mijn moeder :P
just to be safe :D
  maandag 7 augustus 2017 @ 17:56:28 #199
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172975283
quote:
9s.gif Op maandag 7 augustus 2017 17:02 schreef heywoodu het volgende:
Twee maanden schorsing _O-
whut? das niks, das een lange vakantie
pi_172975295
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 17:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

whut? das niks, das een lange vakantie
lekker paar weken vakantie, training goed oppakken en je staat er weer prima voor
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_172976148
8)7
pi_172978435
Prima verhaal niks mis mee.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_172980134
quote:
9s.gif Op maandag 7 augustus 2017 17:02 schreef heywoodu het volgende:
Twee maanden schorsing _O-
Ongelofelijke hypocriete kutbond :')
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  maandag 7 augustus 2017 @ 21:20:12 #204
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_172980566
:').!!!!!!
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_172981006
quote:
9s.gif Op maandag 7 augustus 2017 17:02 schreef heywoodu het volgende:
Twee maanden schorsing _O-
Ik vergelijk maar weer met de zaak Johaug waar ruim een jaar schorsing voor een lippenbalsem overtreding tot FIS beroep bij CAS leidt want te weinig volgens de bond.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_172982132
Sunfield is vies MAD op twitter. _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_172982484
En al gewoon een half jaar door kunnen spelen ook, wat heeft ze bij elkaar geslagen in die tijd qua geld? _O-
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  dinsdag 8 augustus 2017 @ 23:45:33 #208
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_173009140
London 2017 | Thompson spent nearly seven hours in anti-doping

http://jamaica-gleaner.co(...).WYoim3_Ird0.twitter
pi_173030369
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 augustus 2017 20:06 schreef kikoooooo het volgende:

Deze staat nu op Netflix. Over het Russische (en tevens wereldwijde dopingschandaal)
scary good, veel verdachte hartaanvallen.
pi_173141039
David Walsh strikes again:
https://www.thetimes.co.u(...)ch-salazar-gmr3jwr6j

Interessant interview Paul Kimmage met dan martin (weet niet zo goed wat ik ervan moet denken, PK sympathiseert duidelijk met Martin en laat het na bepaalde vragen te stellen); https://amp.independent.i(...)itions-36026789.html
pi_173146361
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 18:07 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
David Walsh strikes again:
https://www.thetimes.co.u(...)ch-salazar-gmr3jwr6j

Interessant interview Paul Kimmage met dan martin (weet niet zo goed wat ik ervan moet denken, PK sympathiseert duidelijk met Martin en laat het na bepaalde vragen te stellen); https://amp.independent.i(...)itions-36026789.html

Heeft tramadol en salbutamol (voor z'n "astma") gebruikt. Kan allerlei details in het interview vertellen maar is en passant vergeten wat zijn eigen hematocriet was:

DM: My first real contact - and I remember this clearly - was on the morning of the first stage of the 'baby' Giro (the amateur Tour of Italy) in '06. They had tested everyone the day before and I remember being told at breakfast that three or four guys wouldn't be starting because (their haematocrit) was over the 50 per cent level. I thought, 'Holy shit! That's ridiculous!' Because that was perceived as doping, but one of my team-mates was laughing: 'Yeah, mine was 49.9 (per cent)!' and I never looked at him in the same light again. So that was the first realisation: 'Maybe you are surrounded by this'.

PK: What was your haematocrit?

DM: I can't remember. I was probably fucked, so it was probably 42 (per cent) or something. But I still beat him in the prologue (laughs).

;(
myg0t
pi_173148077
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 22:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

scary good, veel verdachte hartaanvallen.
Sterk inderdaad, aanradert.

Edit: misschien wel de beste documentaire die ik de laatste twaalf maanden heb gezien.

[ Bericht 3% gewijzigd door Jedi_Pimp op 14-08-2017 22:58:02 ]
myg0t
  maandag 14 augustus 2017 @ 22:41:51 #213
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_173148435
http://m.independent.ie/s(...)ir-own-36026746.html

Ook een heel goed artikel, over hoe hypocriet een land en het publiek omgaan met atleten. 'We' (Smeetsiaans) zijn er zelf ook niet vies van.
pi_173149230
quote:
0s.gif Op maandag 14 augustus 2017 21:34 schreef Jedi_Pimp het volgende:

[..]

Heeft tramadol en salbutamol (voor z'n "astma") gebruikt. Kan allerlei details in het interview vertellen maar is en passant vergeten wat zijn eigen hematocriet was:

DM: My first real contact - and I remember this clearly - was on the morning of the first stage of the 'baby' Giro (the amateur Tour of Italy) in '06. They had tested everyone the day before and I remember being told at breakfast that three or four guys wouldn't be starting because (their haematocrit) was over the 50 per cent level. I thought, 'Holy shit! That's ridiculous!' Because that was perceived as doping, but one of my team-mates was laughing: 'Yeah, mine was 49.9 (per cent)!' and I never looked at him in the same light again. So that was the first realisation: 'Maybe you are surrounded by this'.

PK: What was your haematocrit?

DM: I can't remember. I was probably fucked, so it was probably 42 (per cent) or something. But I still beat him in the prologue (laughs).

;(
Als je je hele leven getest wordt en schommelt tussen zeg 39 en 46 zou ik op zich wel snappen dat je niet precies weet wanneer je wat had. Op zich pleit zijn eerlijkheid wel voor 'em. Maar het is dan weer niet logisch dat hij "fucked" is na een proloogje.

Ik miste vooral vragen naar z'n overstap van JV naar Lefevre en natuurlijk vragen over ibarguren.

Wel leuk dat Froome belachelijk wordt gemaakt met zijn 95ste plaats in de ronde van Polen in 2011.
pi_173151789
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 22:41 schreef hhh38 het volgende:
http://m.independent.ie/s(...)ir-own-36026746.html

Ook een heel goed artikel, over hoe hypocriet een land en het publiek omgaan met atleten. 'We' (Smeetsiaans) zijn er zelf ook niet vies van.
Soowwww. _O_
Jack does it in real time...
pi_173152103
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 22:41 schreef hhh38 het volgende:
http://m.independent.ie/s(...)ir-own-36026746.html

Ook een heel goed artikel, over hoe hypocriet een land en het publiek omgaan met atleten. 'We' (Smeetsiaans) zijn er zelf ook niet vies van.
koekoek
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 08:51:28 #217
14505 OProg
A Life in Music
pi_173152502
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 22:41 schreef hhh38 het volgende:
http://m.independent.ie/s(...)ir-own-36026746.html

Ook een heel goed artikel, over hoe hypocriet een land en het publiek omgaan met atleten. 'We' (Smeetsiaans) zijn er zelf ook niet vies van.
quote:
At this stage Farah has so many red flags surrounding him he could form his own Communist Party.
_O_
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_173152565
Mo "If I or Salazar crossed the line, why bring it up all the time?" Farah verdient alleen maar verafgoding.

Hoe slecht doet de NOS dit? Hassan werden wel vragen gesteld, waarna ze met een briljante omkering kwam: als ik doping zou willen gebruiken zou ik juist niet naar Salazar gaan omdat die onder een vergrootglas ligt :').

Moet er over de kaaklijn en de spieren en de puistjes van schippers gepraat worden? Wat voor vragen zouden gesteld moeten worden?
pi_173152753
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 08:56 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Mo "If I or Salazar crossed the line, why bring it up all the time?" Farah verdient alleen maar verafgoding.

Hoe slecht doet de NOS dit? Hassan werden wel vragen gesteld, waarna ze met een briljante omkering kwam: als ik doping zou willen gebruiken zou ik juist niet naar Salazar gaan omdat die onder een vergrootglas ligt :').

Moet er over de kaaklijn en de spieren en de puistjes van schippers gepraat worden? Wat voor vragen zouden gesteld moeten worden?
Zuur lopen doen tijdens de analyse of de interviewtjes zonder enige onderbouwing heeft weinig zin en is ook niet fair naar de sporter toe. Degelijke onderzoeksjournalistiek is wél wenselijk en nodig. Ik heb niet het idee dat daar wat betreft doping aan wordt gedaan in Nederland.
pi_173153549
ik hoop dat Dafne een Hinault doet >:)
pi_173154185
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 09:11 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Zuur lopen doen tijdens de analyse of de interviewtjes zonder enige onderbouwing heeft weinig zin en is ook niet fair naar de sporter toe. Degelijke onderzoeksjournalistiek is wél wenselijk en nodig. Ik heb niet het idee dat daar wat betreft doping aan wordt gedaan in Nederland.
Je kan als journalist niet zomaar roepen, zoals wij hier doen, die was verbonden met die, dus er zou wel eens doping in het spel kunnen zijn. Ook de suggestie moet je echt goed kunnen onderbouwen.

Toch heeft de Nederlandse journalistiek uiteindelijk wel het e.e.a. gedaan. Bijvoorbeeld dit artikel toen Rabobank nog sponsor was: https://www.volkskrant.nl(...)an-de-paus~a3250937/ Ook Thijsje het wel wat onderzocht wat betreft Fuentes. Nieuwsuur had afgelopen jaar nog een goed stukje journalistiek over Cees Rein VdH en de offscores van bloedwaarden van olympische sporters die werden bijgehouden.

De farce is alleen de meerderheid van NOS sport afdeling, met name de vaste medewerkers, die vaak een stap verder gaat dan alleen niet beschuldigen, maar ook daadwerkelijk een narratief van schone sport voorhouden. En daar wringen de gezamenlijke belangen: ook journalisten van de NOS hebben geen belang bij een dopingimago van een sport, want dan zal het lastiger worden budget los te weken voor de aankoop van uitzendrechten.
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 10:41:38 #222
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173154250
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 22:41 schreef hhh38 het volgende:
http://m.independent.ie/s(...)ir-own-36026746.html

Ook een heel goed artikel, over hoe hypocriet een land en het publiek omgaan met atleten. 'We' (Smeetsiaans) zijn er zelf ook niet vies van.
Mensen zouden eens kritisch naar de eigen media moeten kijken. De NOS is absoluut veel nationalistischer dan 20 jaar geleden. Hebben dezelfde beweging gemaakt als daarin over de BBC en 'liberal journalists' wordt geschreven.
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173154401
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 10:41 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Mensen zouden eens kritisch naar de eigen media moeten kijken. De NOS is absoluut veel nationalistischer dan 20 jaar geleden. Hebben dezelfde beweging gemaakt als daarin over de BBC en 'liberal journalists' wordt geschreven.
Eh, dat wordt toch juist gedaan in dat artikel? Wat is je punt?
pi_173154536
Blijkbaar willen de kijkers die kritiekloze persoonlijke benadering i.p.v. objectieve verslaggeving.
pi_173154955
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 10:54 schreef TargaFlorio het volgende:
Blijkbaar willen de kijkers die kritiekloze persoonlijke benadering i.p.v. objectieve verslaggeving.
Waar blijkt dat uit?
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 11:17:16 #226
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173155061
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 10:47 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Eh, dat wordt toch juist gedaan in dat artikel? Wat is je punt?
Dat artikel doet dat ja, maar een heywoodu bijvoorbeeld ontkent gewoon dat de NOS provincialer, bekrompener en ook minder relativerender is geworden.

Mart Smeets stootte mensen tegen de borst, was net als zijn vriend Jean al snel voor arrogant versleten, maar hij begreep heel goed dat je geregeld moet relativeren en een brede blik moet houden. De paradox daarvan is dat juist in deze periodes de Nederlandse sportprestaties uitmuntend waren (bij de mannen).
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173156603
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 11:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat artikel doet dat ja, maar een heywoodu bijvoorbeeld ontkent gewoon dat de NOS provincialer, bekrompener en ook minder relativerender is geworden.

Mart Smeets stootte mensen tegen de borst, was net als zijn vriend Jean al snel voor arrogant versleten, maar hij begreep heel goed dat je geregeld moet relativeren en een brede blik moet houden. De paradox daarvan is dat juist in deze periodes de Nederlandse sportprestaties uitmuntend waren (bij de mannen).
De Mart noemen als iemand die wél kritische kanttekeningen zette wat betreft dopinggebruik is wel een stretch.
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 18:12:23 #228
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_173164193
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 12:21 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

De Mart noemen als iemand die wél kritische kanttekeningen zette wat betreft dopinggebruik is wel een stretch.
https://nos.nl/video/514329-1998-tvm-en-de-tour-dopage.html, hij deed soms nog wel z'n best.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_173164709
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 11:11 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Waar blijkt dat uit?
Volgens mij heeft Jan de Jong (directeur NOS) dat eens gezegd.
pi_173164724
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 12:21 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

De Mart noemen als iemand die wél kritische kanttekeningen zette wat betreft dopinggebruik is wel een stretch.
Die wilde ook niet van de weg afgereden worden...
pi_173164738
Onze Thijs en Maarten vd Weijden zijn in een leuke discussie gewikkeld.

Begon met een tweet van Sebastian Verschuren;

sverschuren twitterde op dinsdag 15-08-2017 om 11:14:45 Er zijn dus echt atleten die denken dat doping heel normaal is en erbij hoort. Ongelofelijk. #icarus reageer retweet
Zal niet de hele reeks tweets plaatsen hoor, als het goed is kan je het via de eerste tweet helemaal lezen :+
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_173165252
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 18:35 schreef franklop het volgende:
Onze Thijs en Maarten vd Weijden zijn in een leuke discussie gewikkeld.

Begon met een tweet van Sebastian Verschuren;

sverschuren twitterde op dinsdag 15-08-2017 om 11:14:45 Er zijn dus echt atleten die denken dat doping heel normaal is en erbij hoort. Ongelofelijk. #icarus reageer retweet
Zal niet de hele reeks tweets plaatsen hoor, als het goed is kan je het via de eerste tweet helemaal lezen :+
Valt me tegen van vd Weijden. Ik had hem minder naïef ingeschat.
pi_173165448
iemand komt met argument dat zwemmen een technische sport is O+
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_173165489
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 19:04 schreef rubbereend het volgende:
iemand komt met argument dat zwemmen een technische sport is O+
Hahahahahahahahaha
pi_173165622
Nieuwswaarde van Icarus is toch ook helemaal niet zo groot (voor iemand uit de sport)? Het meeste was al een hele tijd bekend volgens mij. Voor de rest liet het vooral zien dat die Rodchenkov een nog vreemdere vogel is dan ik al dacht. :D
pi_173165721
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 19:04 schreef rubbereend het volgende:
iemand komt met argument dat zwemmen een technische sport is O+
het is zoals schaatsen :')
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_173165830
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 11:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Dat artikel doet dat ja, maar een heywoodu bijvoorbeeld ontkent gewoon dat de NOS provincialer, bekrompener en ook minder relativerender is geworden.

Nee hoor. Ik zeg alleen dat het weinig anders is dan in andere landen :)
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173165881
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 18:57 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Valt me tegen van vd Weijden. Ik had hem minder naïef ingeschat.
Waar kan ik vinden wat hij heeft gezegd? Ik zie nergens een tweet van hem ofzo.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173165930
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 19:22 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Waar kan ik vinden wat hij heeft gezegd? Ik zie nergens een tweet van hem ofzo.
https://twitter.com/thijszonneveld/with_replies

En dan op elke afzonderlijke tweet klikken.
pi_173166013
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 19:24 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

https://twitter.com/thijszonneveld/with_replies

En dan op elke afzonderlijke tweet klikken.
Sow, heerlijk leesvoer.

mvdweijden twitterde op dinsdag 15-08-2017 om 14:31:47 @thijszonneveld @sverschuren Als het, volgens jou, normaal zou zijn in iedere sport. Hoe verklaar je dan dat Sebas… https://t.co/E9B1xFG5Vz reageer retweet
mvdweijden twitterde op dinsdag 15-08-2017 om 16:35:38 @sverschuren @thijszonneveld Niet grootschalig in het zwemmen, anders hadden we op de langste afstand als NL niet 3… https://t.co/re4iQCaraM reageer retweet
:')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_173166075
Ja echt bizar. Die heeft te lang met zijn hoofd in een zuurstoftent gelegen.

Of er zat helemaaal geen zuurstof in :')
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_173166375
Er was hier laatst nog zo'n mooi krantenartikel van 25 jaar geleden ofzo met Van den Hoogenband senior met de nodige medische tips in de sport?
pi_173166454
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 19:41 schreef Dale__Cooper het volgende:
Er was hier laatst nog zo'n mooi krantenartikel van 25 jaar geleden ofzo met Van den Hoogenband senior met de nodige medische tips in de sport?
pa Hoogenband heeft het allemaal van het internet laten wissen.
pi_173166467
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 19:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]

pa Hoogenband heeft het allemaal van het internet laten wissen.
Toch wat gevonden in de vorige reeksen.

RMsVfKx.jpg
pi_173168718
Icarus _O_
pi_173169938
Soooow, Thijs scoort punten vandaag. _O_

Zwemmen. :') Doen alsof zwemmers geen doping gebruiken. :') 'Technische sport' :') 'Het ligt aan de zwembaden!' :')

De DDR-zwemmers waren het toonbeeld van een staatsdopingprogramma en dan beweren dat het in het zwemmen geen gemeengoed was / is. _O-
Jack does it in real time...
pi_173170062
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 19:41 schreef Dale__Cooper het volgende:
Er was hier laatst nog zo'n mooi krantenartikel van 25 jaar geleden ofzo met Van den Hoogenband senior met de nodige medische tips in de sport?
En deze klassieker nog van Cees-Rein

7JO1RC4.jpg
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 21:47:22 #248
14505 OProg
A Life in Music
pi_173170146
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 21:40 schreef DeeBee het volgende:
Soooow, Thijs scoort punten vandaag. _O_

Zwemmen. :') Doen alsof zwemmers geen doping gebruiken. :') 'Technische sport' :') 'Het ligt aan de zwembaden!' :')

De DDR-zwemmers waren het toonbeeld van een staatsdopingprogramma en dan beweren dat het in het zwemmen geen gemeengoed was / is. _O-
Ik volg dat hele zwemmen eigenlijk niet, maar toen die snelle pakken werden verboden riepen ze toch dat die tijden zo onwaarschijnlijk waren dat ze zonder die pakken voorlopig niet gebroken zouden worden?

Ik krijg nu weer volop wereldrecords mee, dus hebben ze nu een 'nieuwe techniek' ontdekt ofzo?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_173170288
CD7bdoC.jpg

En nog een hele mooie van Cees-Rein.
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 21:55:24 #250
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173170366
De innige omhelzing van Hoogenband jr. met Maarten na zijn gouden race in het achterhoofd denk ik zomaar dat Maarten zelf ook een groot belang heeft bij het downplayen van doping in zijn sport.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 21:57:08 #251
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173170421
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 21:55 schreef Mani89 het volgende:
De innige omhelzing van Hoogenband jr. met Maarten na zijn gouden race in het achterhoofd denk ik zomaar dat Maarten zelf ook een groot belang heeft bij het downplayen van doping in zijn sport.
Iedereen die in zo'n hoogtetent heeft geslapen zit aan de doping.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173171295
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 21:57 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Iedereen die in zo'n hoogtetent heeft geslapen zit aan de doping.
helpt geen hol, zo'n tent
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 22:21:07 #253
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173171314
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 22:20 schreef THEFXR het volgende:

[..]

helpt geen hol, zo'n tent
Wel een prima drogreden om jezelf helemaal vol te mikken met EPO.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173171388
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 22:21 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Wel een prima drogreden om jezelf helemaal vol te mikken met EPO.
of hoogtestage als excuus voor je ABP afwijking
pi_173202472
Icarus ook gezien, ongelofelijk ook die belangen die spelen. Zo'n IOC is gewoon compleet ongeloofwaardig.

Hopelijk zet dit wat meer dopingartsen uit Engeland/Kenya/Jamaica/Spanje/Nederland aan het denken om de klok te luiden...
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  donderdag 17 augustus 2017 @ 14:12:37 #256
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173208895
Teflon Samu voor de bijl.
quote:
Samuel Sánchez betrapt op doping

Samuel Sánchez is tijdens een out-of-competition test op 9 augustus betrapt op doping. De Spanjaard van BMC had sporen van het groeihormoon GHRP-2 in zijn bloed. Dat maakt de UCI vandaag bekend.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 14:13:15 #257
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173208909
Sammy, wat doe je jongen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173208985
Je verwacht het niet.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 14:26:24 #259
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_173209236
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:16 schreef wimderon het volgende:
Je verwacht het niet.
Had eerder Lulu verwacht.
pi_173209261
Samu.. ;(

En zou Teuns al zenuwachtig worden?
pi_173209286
Jeetje Samu :'(

Dat gaat een Museeuw verhaal worden. :')
  donderdag 17 augustus 2017 @ 14:32:35 #262
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173209383
Nu graag een boek schrijven over de cowboyperiode bij Euskaltel onder leiding van Dokter Losa.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_173209389
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:16 schreef wimderon het volgende:
Je verwacht het niet.
Je verwacht van zo'n ervaren rot toch juist wel dat hij weet hoe hij niet gepakt moet worden?

Goed dat er eindelijk weer eens iemand van naam gepakt wordt. Snel bekendgemaakt ook, daar kan het tennis nog wat van leren.
pi_173209396
Anway:

Of misschien kan hij nog een cumbek maken bij W52 of Euskadi Basque Country – Murias Taldea.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 14:34:49 #265
14505 OProg
A Life in Music
pi_173209442
Pirazzi en Ruffoni vinden dit leuk.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_173209528
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:16 schreef wimderon het volgende:
Je verwacht het niet.
Nou idd.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_173209543
Sammy wat doe je nou. Jammer van zo'n sympathieke renner.
pi_173209583
Heeft Sunfield al hierover getweet?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_173209600
Buitengewoon matig dit.
pi_173209646
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:43 schreef superniger het volgende:
Heeft Sunfield al hierover getweet?
thijszonneveld twitterde op donderdag 17-08-2017 om 14:39:50 En zo is de zogenaamde gouden Spaanse wielergeneratie weer een zwart schaap rijker. reageer retweet
thijszonneveld twitterde op donderdag 17-08-2017 om 14:43:48 Toen Euskaltel ermee ophield kostte het Sanchez heel lang om nieuwe ploeg te vinden. Veel ploegen wilden zich toen al niet aan hem branden. reageer retweet
  donderdag 17 augustus 2017 @ 14:52:11 #271
14505 OProg
A Life in Music
pi_173209721
Makkelijk om nu te zeggen natuurlijk. Zijn leeftijd hielp met toen ook al bijna 36 ook niet echt mee.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_173209791
quote:
9s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:52 schreef OProg het volgende:
Makkelijk om nu te zeggen natuurlijk. Zijn leeftijd hielp met toen ook al bijna 36 ook niet echt mee.
je kunt je ook afvragen waarom hij nog aan de doping zat, hij was wel ongeveer einde carrière en grote overwinningen zaten er toch niet meer in.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_173209801
quote:
9s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:52 schreef OProg het volgende:
Makkelijk om nu te zeggen natuurlijk. Zijn leeftijd hielp met toen ook al bijna 36 ook niet echt mee.
In 2013 nog 60ste op de cqranking, met 30 renners per team zou je ondanks te verwachten aftakeling wel een teampje verwachten. Ter vergelijking: TLJ heeft op dit moment twee renners in de top-60.
pi_173209825
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:56 schreef komrad het volgende:

[..]

je kunt je ook afvragen waarom hij nog aan de doping zat, hij was wel ongeveer einde carrière en grote overwinningen zaten er toch niet meer in.
Zijn verhaal zal zijn dat hij niet kon omgaan met het proces van aftakeling een voor het eerst pakte, om toch nog in de buurt van het oude niveau te komen (of gewoon ontkennen natuurlijk).

Voordehandliggender lijkt mij dat dit zijn standaard praktijken waren in zijn hele carrière.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 14:59:52 #275
14505 OProg
A Life in Music
pi_173209837
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:56 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

In 2013 nog 60ste op de cqranking, met 30 renners per team zou je ondanks te verwachten aftakeling wel een teampje verwachten. Ter vergelijking: TLJ heeft op dit moment twee renners in de top-60.
Klopt. Maar je weet niet welke eisen er lagen bijvoorbeeld. We hebben eigenlijk weinig idee wat er allemaal liep dus daar dan op wijzen is gewoon nogal makkelijk.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_173209854
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:56 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

In 2013 nog 60ste op de cqranking, met 30 renners per team zou je ondanks te verwachten aftakeling wel een teampje verwachten. Ter vergelijking: TLJ heeft op dit moment twee renners in de top-60.
Samu was een van de weinig overgebleven grootverdieners bij de Basken, dan stel je tekenen voor een hongerloontje (wat het bij BMC in eerste instantie was) wel zo lang mogelijk uit natuurlijk.
pi_173209891
quote:
1s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:58 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]
Voordehandliggender lijkt mij dat dit zijn standaard praktijken waren in zijn hele carrière.
c94a8e8e-efaa-4c97-ac87-9feb25b73cc3?h=MTNhOTU5Mll6azBZVGhsT0dVdFpXWmhZUzAwWXprM0xXRmpPRGN0T1dabFlqSTFZamN6WTJNekx6WTRObmcyT1Rn

#neverforget :D
pi_173209977
Horner en Zabriskie, mooi man.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 15:09:38 #279
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173210027
Popovych zal wel een hele stapel post van de UCI hebben ontvangen dat hij nog zo lang heeft mogen doorrijden met een schone lei.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_173210095
quote:
10s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 15:02 schreef showtimer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

#neverforget :D
Wiggins en Thomas hoger, en daarna beter gaan rijden :').

Deze lijst gebruik ik vaak om het ongekende talent van De Gees te onderstrepen. Zesde worden in de Tour van 2010 met nog zo veel speelruimte over in je bloedpaspoort _O_.

Daarover gesproken, virtueel podium voor Gesink aangezien al twee man voor hem geschrapt zijn (contador en menchov, en Sanchez eindigde ook boven hem).
  donderdag 17 augustus 2017 @ 15:15:00 #281
362868 Slobeend
of all places
pi_173210124
GHRP-2 is vrij populair.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 15:29:37 #282
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_173210431
Ik keek de afgelopen weken eens wat atletiek, en proeerde te geloven dat landjes als Jamaica, en Trinidad en Tobago etc etc geheel natuurlijk zoveel sprint toppers kweken. En dat het nergens aan ligt dat Kenia en Ethiopie al deenia de lange afstanden domineren. Nee, dat ligt niet aan schimmige hoogtestages op plekken waar de controleurs alleen met ezel karavanen kunnen komen. Totaal niet...
Dat Samuel gepakt wordt, verbaasd me wel. Niet dat ie gebruikt, maar het gepakt worden...
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_173210623
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 15:29 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik keek de afgelopen weken eens wat atletiek, en proeerde te geloven dat landjes als Jamaica, en Trinidad en Tobago etc etc geheel natuurlijk zoveel sprint toppers kweken. En dat het nergens aan ligt dat Kenia en Ethiopie al deenia de lange afstanden domineren. Nee, dat ligt niet aan schimmige hoogtestages op plekken waar de controleurs alleen met ezel karavanen kunnen komen. Totaal niet...
Dat Samuel gepakt wordt, verbaasd me wel. Niet dat ie gebruikt, maar het gepakt worden...
Toch moet daar juist wel een genetische en/of culturele component in zitten, anders was het al veel vaker gekopieerd door andere landen. En zouden de sprintlanden ook meer succes hebben op de lange afstand en vice versa.
pi_173210661
is er al een reactie van BMC of Samu?

edit: de reactie

BMC Racing Team was notified on Thursday, 17 August by the Union Cycliste Internationale (UCI) of a potential anti-doping violation for the presence of GHRP-2 and its metabolite, in an out-of-race anti-doping control for Samuel Sánchez Gonzalez.

In accordance with BMC Racing Team's zero tolerance policy and UCI regulation, Sánchez has been provisionally suspended with immediate effect. Until the results of the B sample are provided, no further action will be taken.

All riders and staff are held to the highest ethical standard and BMC Racing Team is extremely disappointed to share this news on the eve of the Vuelta a España. Loïc Vliegen will replace Sánchez at the Vuelta a España.

[ Bericht 91% gewijzigd door komrad op 17-08-2017 15:45:28 ]
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 17 augustus 2017 @ 15:54:27 #285
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173211006
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 14:47 schreef TheArt het volgende:

[..]

thijszonneveld twitterde op donderdag 17-08-2017 om 14:39:50 En zo is de zogenaamde gouden Spaanse wielergeneratie weer een zwart schaap rijker. reageer retweet
thijszonneveld twitterde op donderdag 17-08-2017 om 14:43:48 Toen Euskaltel ermee ophield kostte het Sanchez heel lang om nieuwe ploeg te vinden. Veel ploegen wilden zich toen al niet aan hem branden. reageer retweet
Thijs weer eens met wat nattevingerwerk.

Sanchez nam bij Euskaltel altijd zo'n beetje de helft van het budget in beslag, die jongen was toentertijd veel te duur voor heel veel ploegen. Niet voor niets dat hij uiteindelijk een contract tekende bij een van de rijkste ploegen van het peloton.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173211369
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 15:54 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..] Niet voor niets dat hij uiteindelijk een contract tekende bij een van de rijkste ploegen van het peloton.
Waar toevallig een plekje vacant was geraakt na het ontslag van Ballan een maand eerder.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 16:19:12 #287
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173211431
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 16:15 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waar toevallig een plekje vacant was geraakt na het ontslag van Ballan een maand eerder.
Ja, wel een leuke ploeg uiteindelijk, dat Phonak 2.0.

Met Caruso, Ventoso en Van Avermaet ook nog dubieuze renners over. Kan allemaal daar.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  donderdag 17 augustus 2017 @ 16:19:16 #288
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_173211433
Sammy -O-
Spanje :r
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_173211647
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 16:19 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ja, wel een leuke ploeg uiteindelijk, dat Phonak 2.0.

Met Caruso, Ventoso en Van Avermaet ook nog dubieuze renners over. Kan allemaal daar.
Dylan geen klein vraagteken wat jou betreft?
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_173211656
Ik dacht dat hij al eens betrapt was, maar niet eens. Echt een van de teflonkoniningen uit dat tijdperk ja. _O_
Jack does it in real time...
  Redactie Sport donderdag 17 augustus 2017 @ 16:32:43 #291
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_173211671
Het oude wielrennen
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  donderdag 17 augustus 2017 @ 16:34:53 #292
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_173211707
Ik had niet door dat Sammy al zo "oud" was. Was hij van plan om volgend jaar ook te fietsen
  donderdag 17 augustus 2017 @ 16:39:14 #293
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173211802
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 16:30 schreef komrad het volgende:

[..]

Dylan geen klein vraagteken wat jou betreft?
Heel veel vraagtekens, maar hij is niet zoals Caruso en Ventoso al eens geschorst, of al eens genoemd in een schimmige zaak zoals Van Avermaet.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  donderdag 17 augustus 2017 @ 16:40:25 #294
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_173211829
Ik heb bingo.
quote:
Sánchez ontkent dopinggebruik: “Dit is een complete verrassing”

Vandaag werd bekend dat Samuel Sánchez positief heeft getest op het verboden groeihormoon GHRP-2. Voor de BMC-renner kwam het nieuws als een “complete verrassing”. Hij beweert tegenover het Spaanse persbureau EFE onschuldig te zijn.
“Mijn advocaten hebben me eigenlijk geadviseerd om te wachten met een verklaring tot het resultaat van de B-staal bekend is, maar dit nieuws kwam als een complete verrassing”, aldus Sánchez. “Ik kan het niet geloven.”

De Spanjaard stelt dat hij geen enkele reden heeft om verboden middelen te gebruiken. “Ik ben 39 jaar, ik ben al 19 jaar prof en ik sta op het punt om te stoppen, waarom zou ik dat dan doen?”

Sánchez benadrukt dat hij een “schoon geweten” heeft. De Spanjaard was in Nîmes voor de start van de Ronde van Spanje toen hij het nieuws hoorde. Sánchez is inmiddels op weg naar huis. BMC heeft Loïc Vliegen als vervanger opgeroepen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 17 augustus 2017 @ 16:41:14 #295
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173211858
Het valt mij op dat alle sporters altijd een schoon geweten hebben.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173211886
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 16:40 schreef Mani89 het volgende:
Ik heb bingo.

[..]

voor de volgende bingo ga ik voor besmet vlees, wat jullie :D
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 17 augustus 2017 @ 16:45:33 #297
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_173211949
quote:
Via zijn advocaat heeft Matteo Rabottini gereageerd op zijn voorlopige schorsing op verdenking van EPO-gebruik. “Ik ben een schoon mens met een zuiver geweten.”
quote:
Valverde begrijpt nog steeds niet waarom hij geschorst is. “Ik heb officieel niets verkeerds gedaan. Alles wat ik gedaan heb is legaal. Ik heb een schoon geweten. Nu denk ik alleen maar aan mijn rentree,” vertelde hij.
quote:
Ezequiel Mosquera ontkent dat hij verboden middelen gebruikt heeft. Van de nummer twee uit de van de voorbije Vuelta – die komende winter de overstap zou maken naar Vacansoleil – werd gisteren bekend dat hij tegen de dopinglamp gelopen is. “Ik heb een schoon geweten,” citeert het ANP de Spanjaard.
quote:
“Ik weet niet waar die substantie vandaan komt,” verklaarde de 33-jarige Sevilla. “Ik vraag een contra-expertise aan. Mijn geweten is schoon, ik heb niets verkeerd gedaan.”
quote:
Davide Rebellin zal 14 mei, om 12.00 uur worden verhoord door het Italiaans Olympisch Comité CONI. Intussen mag hij niet aan wedstrijden meedoen. De ervaren Italiaan vindt zichzelf niet schuldig: “Mijn geweten is schoon, ik heb niets gebruikt.”
quote:
Broers Fränk en Andy Schleck reageerden op Curaçao op de beschuldigingen aan het adres van de oudste telg. Ook gaven ze aan genoeg te genieten en vakantie te vieren, “Omdat ik niets verkeerd heb gedaan en dus een schoon geweten heb.”
#schoongeweten
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_173211996
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 16:45 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

#schoongeweten
Piti is toch wel een iets ander geval vind ik
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_173212019
Pijnlijk, had beter kunnen stoppen.

Dat krantenknipsels is wel echt onzin, Oscarito, Cancellara, Voigt, Voeckler, Terpstra, Boom zo laag. Dat zijn dan wel echt supertalenten.

Ah, ik zie ook de namen van Cunego en Basso heel laag. Vooral Cunego vind ik wel een interessante renner, die moet op een bepaald moment toch gewoon gestopt zijn met doping.
- verwijderd door admin -
pi_173212164
quote:
0s.gif Op donderdag 17 augustus 2017 16:40 schreef Mani89 het volgende:
Ik heb bingo.

[..]

Wel vervelend ja. Uitgerekend hij, die in het dopingnest Euskaltel schoon naar podiumplaatsen reed in grote rondes, wordt hier geflikt :(

Achteraf misschien maar goed dat Igor die boel heeft laten imploderen!
pi_173214774
Vol.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')