abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 3 mei 2017 @ 19:48:17 #1
14505 OProg
A Life in Music
pi_170663481
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole stero´den: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole stero´den), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van prote´nen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer prote´nen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiŰnten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
ErytropoŰtine, rhEPO, DarbepoŰtine alfa (Aranesp), epoŰtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, coca´ne, cafe´ne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 4 mei 2017 @ 21:17:59 #2
179534 Waaghals
she appeared like an angel
pi_170691786
Don't try to wake me in the morning, cause i will be gone
  donderdag 4 mei 2017 @ 21:45:06 #3
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_170692697
Tutti pazzi!
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  donderdag 4 mei 2017 @ 22:43:09 #4
7889 tong80
Spleenheup
pi_170694341
registreer om deze reclame te verbergen
De jubileumeditie van de Giro d'Italia heeft nog voor de start een flinke deuk opgelopen.

Donderdag werd bekend dat de Italianen Stefano Pirazzi (30) en Nicola Ruffoni (26) tijdens out-of-competitioncontroles betrapt zijn op het gebruik van groeihormonen. De twee leverden op 25 en 26 april positieve plasjes in.

Beide coureurs maken deel uit van de selectie van Bardiani-CSF, dat deelname te danken heeft aan een wildcard. Pirazzi veroverde in 2013 de bergtrui. Ruffoni is een sprinter en won onlangs twee ritten in de Ronde van KroatiŰ.

"We zijn geschokt door het nieuws en wachten de resultaten van de tests af'', verklaarden teammanagers Bruno en Roberto Reverberi tegenover de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Het bestrafte duo, dat nog mag vragen om een contra-expertise, hangt ontslag boven het hoofd. Ook de ploeg wordt uitgesloten voor een periode van 15 tot 45 dagen, wat volgens de anti-dopingregels van de UCI gebeurt als binnen ÚÚn team twee renners binnen twaalf maanden worden betrapt.

http://www.telegraaf.nl/t(...)kelen_in_Giro__.html

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  donderdag 4 mei 2017 @ 23:03:37 #5
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_170694750
Ik was haast gaan geloven dat fietsen schoon was 😂
18 feb Avenged Sevenfold (Ziggo Dome); 26 maart Gojira (Utrecht) ;16-17-18 juni Graspop Metal Meeting (Dessel).
ESF fan, solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
pi_170789074
Het precieze vertalen is allemaal wat lastig met Google Translate, maar het komt er volgens mij met name op neer dat Patrik Sj÷berg de president van de Europese atletiekbond (Svein Arne Hansen) ervan beschuldigd zich bezig te hebben gehouden met het verbergen van mogelijke positieve tests op de Bislett Games e.d. :X

http://www.vg.no/sport/fr(...)-utoever/a/23991790/
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_170802014
registreer om deze reclame te verbergen
Roberto Heras wint beroep en ontvangt 724.000 euro schadevergoeding
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 9 mei 2017 @ 17:18:50 #8
147172 THEFXR
Alpha Bear
  dinsdag 9 mei 2017 @ 17:23:52 #9
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_170803246
In een kleine overwinning tegen doping versloeg de omerta verbrekende Bouchard Sharapova. Vertelde ook veel sms'jes van andere tennisspelers gekregen te hebben, maar weinigen durven zich in de media uit te spreken.
pi_171032779
quote:
De Internationale Gewichtheffersfederatie IWF heeft de MoldaviŰrs Iurie Dudoglo en Alexandr Spac voorlopig geschorst. Allebei testten ze positief op het gebruik van turinabol, een spierversterkend middel, zo is donderdag bekendgemaakt.

Dudoglo was op het EK in april in het Kroatische Split goed voor zilver in de klasse tot 56 kg. Spar werd op hetzelfde toernooi elfde in de min 77 kg, maar won vijf jaar geleden wel Europees brons.

Het is voorlopig onduidelijk wanneer de positieve stalen zijn afgenomen. Daarom is het ook nog niet geweten of Dudoglo zijn EK-eremetaal kan behouden.
pi_171132700
quote:
Riccardo Ricc˛ facing prosecution for allegedly supplying drugs to amateur cyclist

Ex-pro banned for 12 years for doping is among eight suspects in Modena investigation

Riccardo Ricc˛, the Italian former professional cyclist who in 2012 was handed a 12-year ban for doping offences, may face prosecution for supplying drugs to an amateur cyclist, reports the Gazzetta di Modena.

A preliminary hearing at the end of the month will determine whether charges will be pressed against the 33-year-old and seven other suspects regarding the distribution and use of banned drugs among amateur cyclists in Emilia-Romagna.

The potential charges follow a Carabinieri operation in 2014 which alleges that prescriptions stolen from a hospital were used to obtain drugs including EPO and its variant, CERA.

Ricc˛ is said to have supplied those products, among others, to a 28-year-old amateur rider who had wanted to improve his sporting performances.

The investigation, given the name Ti Piace Vincere Facile – which translates as, You Like to Win Easy – was taken over by magistrates in Modena, who have identified eight suspects, none of whom is a current professional rider.

Ricc˛ reportedly also stands accused of having supplied recreational drugs to another suspect who comes from his own home town of Formigine.

The newspaper adds that among the suspects is the leaseholder of a brothel in Modena, who is alleged to have sold drugs to cyclists, including Ricc˛ who has twice been banned for doping.

In 2008, he won two stages of the Tour de France but was fired by his Saunier Duval–Prodir team, which also withdrew from the race, after testing positive for CERA. He later received a 20-month ban.

Returning to the sport in 2010, he was fired by Vacansoleil in October of the following year after he became seriously ill as a result of a self-administered blood transfusion at his home.

He tried to return to racing with an Italian UCI Continental team but Italy’s national cycling federation stepped in to suspend him for the sake of his health and he was subsequently given a 12-year ban.

In 2014, he was reported to have been caught red-handed by Carabinieri as he attempted to buy prohibited substances including EPO and testosterone in a McDonald’s car park in Livorno, Tuscany.
pi_171134996
Dit is niet leuk, dit is een walgelijke hetze tegen Il Cobra.
Jack does it in real time...
  dinsdag 23 mei 2017 @ 08:09:47 #14
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_171135857
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 00:21 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ergens vind het nog altijd opmerkelijk dat ze die gast nog niet eens ergens gevonden hebben met een of andere overdosis ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  dinsdag 23 mei 2017 @ 17:43:13 #15
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_171150325
Ricco _O_
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  dinsdag 23 mei 2017 @ 18:06:37 #16
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_171150788
Ik zou ook bij hem kopen. Hij heeft verstand van goed spul
  zondag 28 mei 2017 @ 03:05:41 #17
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171263786
16 jaar test positief voor stanozolol
http://www.newindianexpre(...)le-test-1609696.html
  dinsdag 30 mei 2017 @ 21:51:27 #18
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_171335979
een canadees, 11 verboden stoffen in zijn dopingtest _O- :D
  dinsdag 30 mei 2017 @ 22:00:43 #19
14505 OProg
A Life in Music
pi_171336218
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 21:51 schreef THEFXR het volgende:
een canadees, 11 verboden stoffen in zijn dopingtest _O- :D
quote:
Canadian powerlifter Thomas Jamael has been banned four years after testing positive for 11 banned substances.

Jamael's urine sample was tested in-competition on Feb. 11.

It revealed the presence of anabolic steroids nandrolone, testosterone, methandienone, oxandrolone, oxymetholone, clostebol, boldenone and drostanolone, plus tamoxifen and letrozole which are hormone and metabolic modulators, along with cannabis.
Hij nam zijn sport tenminste serieus. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 30 mei 2017 @ 22:06:00 #20
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_171336328
Hormonen, testosteron, nandrolon.

Een eckte deze kerel _O_
  dinsdag 30 mei 2017 @ 22:18:04 #21
14505 OProg
A Life in Music
pi_171336630
Jezelf eerst helemaal vol dope knallen en dan een joint roken.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_171336829
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:18 schreef OProg het volgende:
Jezelf eerst helemaal vol dope knallen en dan een joint roken.
Misschien gewoon een heel bijzonder wietje.
  woensdag 31 mei 2017 @ 09:40:51 #23
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_171342546
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:00 schreef OProg het volgende:

[..]

[..]

Hij nam zijn sport tenminste serieus. :')
Kan ook gewoon besmet vlees zijn. Of een hormonale afwijking, waardoor hij al op jonge leeftijd een soort Spiderman was.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_171389558
Daniel Silva heeft een positief testje afgeleverd, nog daterend van de tijd voordat hij bij Funvic onder contract stond.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 02:27:36 #25
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_171389719
Die bleef vorig jaar tijdens de Volta in de buurt van Cesar Veloso en eindigde zelfs voor Lollercon. Dan weet je wel hoe laat het is.

Arm Funvic, dit hadden ze echt niet kunnen zien aankomen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')