abonnement Unibet Coolblue
pi_171093287
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 mei 2017 23:25 schreef Bonjoooouuurr het volgende:

[..]

niet kunnen reizen lijkt mij niet echt een symptoom van OPS? Iemand die mensen wil vermijden kan met veel reizen zeker aan zijn trekken komen lijkt me.

Onzekerheid is bij mij ook een hoofdpunt. Bij mij komt het voort uit een perfectionisme waarmee ik de lat altijd erg hoog leg voor mezelf en anderen. Verder zou ik mezelf ook niet als een wantrouwend persoon neer willen zetten, ik ben alleen erg bang voor een foute uitkomst en verwacht onbewust het ergste (dus ik krijg vaak last van een versnelde hartslag etc. waardoor ik best wel angstig word) Mijn psycholoog en ik hebben hier de laatste 3 sessies uitvoerig over gepraat over dit alles maar we zijn nog steeds niet op een behandelplan uitgekomen...

Ik overweeg verder om in groepstherapie te gaan, omdat erover praten met anderen mij doet beseffen dat ik niet de enige ben die deze problemen. Weet iemand of dit inbegrepen zit bij de basisverzekering?
Je bent zeker niet de enige die dit heeft.

En perfectionisme kan ook in je voordeel werken, want de resultaten die je maakt zijn dan ook mooier. Zie het niet enkel als een slecht iets.

Maar perfectionisme moet niet gevoed worden door angst dat mensen jou anders niet goed genoeg bent. Verder moet het je niet belemmeren dat je niks af krijgt vanwege tijdnood. En het moet je niet rigide maken dat je niet spontaan meer kan zijn of anderen gaat overheersen omdat ze het in jouw ogen niet goed doen.

Je zal het altijd wel min of meer blijven houden, maar dat is niet erg. Als het maar niet te destructief is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')