abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_170626208
registreer om deze reclame te verbergen
Hallo.

Heb je zelf een persoonlijkheidsstoornis of ken je iemand met een persoonlijkheidsstoornis?
Of heb je vermoedens dat je er een hebt?
Hier kun je het allemaal kwijt.

Beknopte omschrijving van een persoonlijkheidsstoornis:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Veel persoonlijkheidsstoornissen komen tot ontwikkeling door traumatische ervaringen in combinatie met erfelijke gevoeligheid.

Korte omschrijving van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen (deze informatie komt van trimbos.nl, mens-en-samenleving.infonu.nl, psyonline.nl en psyq.nl):

.

Cluster A (vreemd en/of excentriek):

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
Paranoïde persoonlijkheidsstoornis (PPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis zijn wantrouwend. Ze hebben een vastomlijnde manier van denken en handleen op basis van achterdochtige ideeën over anderen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun visie op de wereld de juiste is en voelen zich bedreigd als anderen het anders zien. Ze zijn vaak koppig, ook als hun standpunt onjuist is. Dit kan soms op een waanidee lijken.
Verder voelen zij zich vaak kwetsbaar. Dit roept angst op. Die angst proberen ze te verminderen door te zoeken naar een oorzaak buiten zichzelf. De dreiging die zij voelen zetten zij om in woede om hun angst te verminderen.
Schizoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizoïde persoonlijkheidsstoornis (SPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis gedragen zich afstandelijk en hebben moeite om emoties te uiten. Ze leggen moeilijk contact en zijn vaak verlegen, teruggetrokken en stil. Ook doen zij veel dingen alleen en wonen vaak alleen.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis halen weinig plezier uit activiteiten. Soms compenseren ze een gebrek aan contact met een rijke fantasiewereld. Over het algemeen is er geen sprake van verlies van contact met de werkelijkheid.
Schizotypische persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizotypische persoonlijkheidsstoornis (STPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de ogen van anderen vaak bizar. Abnormale oogbewegingen en motorisch disfunctioneren zijn kenmerkend. Zij voelen zich ongemakkelijk in aanwezigheid van anderen en zijn wantrouwend. Zij hebben merkwaardige ideeën en overtuigingen.
.

Cluster B (dramatisch, emotioneel en/of impulsief):

Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
quote:
De antisociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in denken, voelen en gedrag.
Hierdoor kan iemand stemmingswisselingen krijgen, instabiele relaties met anderen hebben, zich impulsief en antisociaal gedragen en snelle behoeftenbevrediging najagen.
De antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) is één van de 10 persoonlijkheidsstoornissen en hoort tot de Cluster B persoonlijkheidsstoornissen.
Borderline persoonlijkheidsstoornis
quote:
Borderline persoonlijkheidsstoornis (kortweg: borderline) kenmerkt zich door sterke wisselingen in stemmingen, gedachten en gedrag.
Mensen met borderline zijn enorm impulsief, denken vaak zwart-wit, reageren extreem. Relaties zijn moeilijk te onderhouden, en wisselen ook sterk.
Er worden geen verschillende typen borderline persoonlijkheidsstoornissen onderscheiden.
Mensen met borderline kunnen echter wel verschillen in de mate waarin ze bepaald gedrag vertonen (zoals extraversie, neuroticisme).
Theatrale persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis vallen op door hun kleurrijk, extravert en dramatisch gedrag. Het zijn zeer emotionele mensen, die moeite hebben om lange diepgaande relaties aan te gaan. Zij staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook hebben ze de neiging om door middel van uiterlijk vertoon te verleiden of de aandacht op te eisen.
Vragen om aandacht is het centrale thema van deze ziekte. Wanneer een lijder aan de stoornis niet in het middelpunt van de belangstelling staat, voelt hij zich al gauw ongemakkelijk. Hij gaat dan opvallend of seksueel uitdagend gedrag vertonen. Zijn gevoelsuitingen maken een oppervlakkige indruk, maar worden op een hoogdravende manier gebracht. Door vage bewoordingen en overdrijvingen doet de patiënt zich interessanter voor dan hij in feite is. Hij kan makkelijk in huilen uitbarsten of kwaad worden wanneer hij niet de aandacht en complimentjes krijgt waarop hij denkt recht te hebben. Zo'n woedeaanval duurt meestal niet lang.
Narcistische persoonlijkheidsstoornis
quote:
Deze mensen vinden zichzelf veel beter dan andere mensen. Ze vinden alleen zichzelf belangrijk en interesseren zich weinig in het lot van anderen. Wel willen ze graag dat andere mensen hen goed en belangrijk vinden.Deze mensen willen graag de macht hebben. Vaak kom je ze tegen in hoge posities in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of de politiek. Hier is deze karaktertrek op een bepaalde manier handig. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld honderden mensen zonder schuldgevoel ontslaan.
.

Cluster C (angstig en/of gespannen):

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
quote:
De ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (OPS) wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mensen vinden het eng om iemand aan te spreken of voelen zich onzeker in onbekende situaties. Wanneer deze angst zo extreem wordt dat iemand zich geheel terugtrekt en nergens aan meedoet zou er sprake kunnen zijn van een ontwijkende of vermijdende persoonlijkheidsstoornis.
Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis
quote:
De afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (APS) wordt gekenmerkt door een buitengewone afhankelijkheid ten opzichte van anderen. Iedereen vindt het wel eens fijn verzorgd te worden of hulp te krijgen bij moeilijke beslissingen. Wanneer iemand altijd maar bevestiging nodig heeft, niet alleen kan zijn en altijd hulp en geruststelling nodig heeft om een besluit te nemen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met deze stoornis houden van orde en regelmaat. Vaak willen ze alles op hun eigen manier doen. Ze zijn willen alles zo goed mogelijk doen, hierdoor kunnen ze moeilijk beslissen maken. Dit perfectionisme gaat zover dat er veel te veel tijd in hun werk gaat zitten. Ze kunnen zo de deadline niet altijd halen. Bovendien hebben deze mensen moeite met het tonen en uiten van hun emoties.
Deze stoornis is iets anders dan de obsessief-compulsieve stoornis.
Vaak denken deze mensen ook dat hun manier de enige is; ze kunnen moeilijk een advies van iemand anders aannemen.
.

P.S.: liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur, want met die reacties ben ik nu wel een beetje klaar en ze zijn bovendien beledigend tegenover psychiatrisch patienten.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  dinsdag 2 mei 2017 @ 08:59:25 #2
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
  dinsdag 2 mei 2017 @ 09:25:56 #3
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170626726
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 08:59 schreef Gary_Oak het volgende:
OPS hier.
En wat ontwijk je dan precies?
...and the forests will echo with laughter...
  dinsdag 2 mei 2017 @ 09:28:56 #4
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170626763
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 09:25 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

En wat ontwijk je dan precies?
Vooral hechte relaties (zowel vriendschappelijk als romantisch), tenzij ik iemand écht kan vertrouwen. Het is absoluut geen sociale angst (al kan ik wel verlegen overkomen soms), maar me niet kwetsbaar op willen stellen en niet te veel van mezelf laten zien.
  dinsdag 2 mei 2017 @ 09:31:12 #5
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170626794
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 09:28 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Vooral hechte relaties (zowel vriendschappelijk als romantisch), tenzij ik iemand écht kan vertrouwen. Het is absoluut geen sociale angst (al kan ik wel verlegen overkomen soms), maar me niet kwetsbaar op willen stellen en niet te veel van mezelf laten zien.
Hmmm... ervaar je het als een belemmering in je dagelijkse functioneren?
...and the forests will echo with laughter...
  dinsdag 2 mei 2017 @ 09:34:00 #6
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170626844
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 09:31 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hmmm... ervaar je het als een belemmering in je dagelijkse functioneren?
Ja, niet echt een grote sociale kring (meer). Veel eenzaamheid, kan me niet ergens thuis voelen. Speaking of which, ik moet naar therapie. :+
  dinsdag 2 mei 2017 @ 09:59:02 #7
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_170627157
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 09:34 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ja, niet echt een grote sociale kring (meer). Veel eenzaamheid, kan me niet ergens thuis voelen. Speaking of which, ik moet naar therapie. :+
Succes!
Pain is temporary, Pride is forever.
  dinsdag 2 mei 2017 @ 17:58:55 #8
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170636489
Ik heb en had kenmerken van cluster C maar recente ervaringen en het feit dat ik kwetsbaar blijf doen me twijfelen aan de actualiteit van mijn vroegere PO plus de oppervlakkigere inschatting door mijn huidige psycholoog. Ik herken namelijk ook veel in beschrijvingen van lichte borderline-PS. Ik heb nu een nieuwe diagnose aangevraagd bij tweedelijnszorg maar ja, die wachttijden...
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
  dinsdag 2 mei 2017 @ 18:51:27 #9
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170637351
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 09:34 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Ja, niet echt een grote sociale kring (meer). Veel eenzaamheid, kan me niet ergens thuis voelen. Speaking of which, ik moet naar therapie. :+
Wat doen ze allemaal bij die therapie? Ben wel erg benieuwd hoe dat gaat met mensen die ontwijkend gedrag vertonen.
...and the forests will echo with laughter...
  dinsdag 2 mei 2017 @ 18:51:54 #10
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170637361
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 17:58 schreef Andromache het volgende:
Ik heb en had kenmerken van cluster C maar recente ervaringen en het feit dat ik kwetsbaar blijf doen me twijfelen aan de actualiteit van mijn vroegere PO plus de oppervlakkigere inschatting door mijn huidige psycholoog. Ik herken namelijk ook veel in beschrijvingen van lichte borderline-PS. Ik heb nu een nieuwe diagnose aangevraagd bij tweedelijnszorg maar ja, die wachttijden...
Waar twijfel je dan precies aan?
...and the forests will echo with laughter...
  dinsdag 2 mei 2017 @ 20:43:13 #11
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170640196
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 18:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Waar twijfel je dan precies aan?
Ik kom altijd te laat.
Ik kan het ene moment erg huilen en wanhopig zijn, een paar uur later heb ik mezelf opgeraapt en sta ik te juichen op muziek.
Ik geniet enorm van dingen als muziek, dans, de elementen.
Ik ben bovengemiddeld ongeremd in behoefte aan seks en lichamelijk contact.
Ik wil me heel graag hechten, ben snel verlatingsangstig.
Ik heb mede hierdoor veel mannen in prille beginnetjes en misschien ook in mijn vorige relatie afgeschrokken.
Ik kan heel lastig omgaan met moeilijke emoties als faalangst, voel me in het algemeen redelijk angstig. (Is ook OPS maar
Ben vaak zenuwachtig.
Kan me moeilijk beheersen met zoet en zout eten.
Het is vaak alles of niets in hoe ik over dingen denk die mij of mijn directe omgeving aangaan.
Ik heb vaak een rommelig huis, overal ditjes en datjes, en heb in het algemeen moeite met alles organiseren, werk, sporten, koken, schoonmaken.
Ik heb soms zelfmoordgedachten uit een cynische zak-in-de-stronthouding, nadrukkelijk géén zelfmoordwens!!
In de kern blijf ik enorm onzeker.
Impulsbeheersing vind ik moeilijk, ik slaap zelden op tijd omdat ik alle gedachten in mijn hoofd nog moet navolgen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Andromache op 02-05-2017 21:01:10 ]
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_170644471
Hey allemaal,

Een tijdje terug ben ik gediagnosticeerd met een psychotische persoonlijkheidsstructuur (wat een beetje lomp gebracht werd). Het is een diagnose waar ik het wel moeilijk mee heb (diagnose gestoorde bijlmoordenaar). Ik hoop dat het goed is dat ik hier mee post, omdat ik het meer wil leren accepteren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Clustertje A dus
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 09:26:22 #13
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170649698
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 20:43 schreef Andromache het volgende:

[..]

Ik kom altijd te laat.
Ik kan het ene moment erg huilen en wanhopig zijn, een paar uur later heb ik mezelf opgeraapt en sta ik te juichen op muziek.
Ik geniet enorm van dingen als muziek, dans, de elementen.
Ik ben bovengemiddeld ongeremd in behoefte aan seks en lichamelijk contact.
Ik wil me heel graag hechten, ben snel verlatingsangstig.
Ik heb mede hierdoor veel mannen in prille beginnetjes en misschien ook in mijn vorige relatie afgeschrokken.
Ik kan heel lastig omgaan met moeilijke emoties als faalangst, voel me in het algemeen redelijk angstig. (Is ook OPS maar
Ben vaak zenuwachtig.
Kan me moeilijk beheersen met zoet en zout eten.
Het is vaak alles of niets in hoe ik over dingen denk die mij of mijn directe omgeving aangaan.
Ik heb vaak een rommelig huis, overal ditjes en datjes, en heb in het algemeen moeite met alles organiseren, werk, sporten, koken, schoonmaken.
Ik heb soms zelfmoordgedachten uit een cynische zak-in-de-stronthouding, nadrukkelijk géén zelfmoordwens!!
In de kern blijf ik enorm onzeker.
Impulsbeheersing vind ik moeilijk, ik slaap zelden op tijd omdat ik alle gedachten in mijn hoofd nog moet navolgen.
Heel herkenbaar allemaal. Sorry dat ik het zeg, maar je bent een echte. Welkom bij de club! ;)
...and the forests will echo with laughter...
  woensdag 3 mei 2017 @ 09:27:51 #14
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170649716
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 22:41 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hey allemaal,

Een tijdje terug ben ik gediagnosticeerd met een psychotische persoonlijkheidsstructuur (wat een beetje lomp gebracht werd). Het is een diagnose waar ik het wel moeilijk mee heb (diagnose gestoorde bijlmoordenaar). Ik hoop dat het goed is dat ik hier mee post, omdat ik het meer wil leren accepteren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Clustertje A dus
Tering, wat klinkt dat minnetjes. Heb je met regelmaat last van psychoses?
...and the forests will echo with laughter...
pi_170652501
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 09:27 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Tering, wat klinkt dat minnetjes. Heb je met regelmaat last van psychoses?
Ow sorry :@ Ik wilde niet vervelend doen. Echt mijn excuses

Echte knallende psychoses heb ik gelukkig nu niet meer. Mijn medicatie doet zijn werk. Alleen de wanen en dingen die ik in de spoiler heb beschreven spelen eigenlijk wel de hele dag door. Het is wel zo goed onder controle dat ik goed kan functioneren en gelukkig ben.
Alleen soms is het moeilijk (vannacht kon ik bijvoorbeeld niet slapen omdat ik zeker wist dat er maden in en uit mijn knieholtes aan het kruipen was. Rationeel kan ik bedenken dat het onzin is, alleen het gevoel doet dan niet mee).
Maar het is echt duizend keer beter zo :)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 12:57:43 #16
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170653889
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 09:26 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Heel herkenbaar allemaal. Sorry dat ik het zeg, maar je bent een echte. Welkom bij de club! ;)
Ik ben echter niet manipulatief of woedend, en stoot mijn geliefden en vrienden niet bewust af, ik blijf vriendelijk en ik heb veel lang bestaande vriendschappen. Mijn groot gevoel voor humor, slimheid, zorgzaamheid en liefheid wordt gewaardeerd.

Er is uit een vorig persoonlijkheidsonderzoek en een lange deeltijddagbehandeling vooral dysthymie en kenmerken van een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis gekomen. Niet eerlijk laten zien wie ik ben, geen studie afmaken, geen richting aan het leven geven, sociaal isolement etc.

Maar ondanks dat het heel goed is gegaan een tijd, blijf ik instabiel. Huidige psycholoog zegt me te zien in cluster C. OPS of OCPS. Want in het ontwijken van lastige dingen ben ik snel obsessief-compulsief. Zou ik toch echt in cluster B kunnen zitten? Ik voel daar meer acceptatie bij. Dysthymie heb ik altijd geloofd, dat idee steun ik wel. OPS was deels wel waar maar deels ook niet, want ik ben altijd een sociaal dier geweest dat echter veel moeite met gevoelens heeft. En als het borderline is, kan ik ook beter mijn stomme liefdesleven accepteren. Mannen voelen iets aan me, misschien ook door de makkelijke seks. Afgelopen zaterdag nog, zat depressief thuis van niemand wil mij, een paar uur later op een feest een superlekkere en ook leuke vent naar mijn bed gelokt. Want ja, HET MOET NU. Hallo zwart-wit. En voor hem is de sjeu er nu wel af; zei hij wel heel aardig, trouwens, echt top van hem. Zo gaat het altijd. Ze voelen in hun onderbuik iets aan mij; te makkelijk met een persoonlijkheidsreden. Doei maar weer. Ik heb nog even nagedacht over of ik dan in mijn eentje moeder wil worden, maar dat wordt heel lastig. Kan ik een kind met hulp van mijn familie de stabiliteit geven die het nodig heeft? Nog 2 jaar reisjes en feesten en dan een kind? Waarschijnlijk beter van niet. En dat doet veel zeer omdat ik wel liefdevol en zorgzaam ben en dat niet door zal kunnen geven. Maar als het door een lichte BPS zo is, dan kan ik het makkelijker accepteren.

[ Bericht 12% gewijzigd door Andromache op 03-05-2017 13:51:36 ]
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
  woensdag 3 mei 2017 @ 13:01:01 #17
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170653952
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 11:53 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ow sorry :@ Ik wilde niet vervelend doen. Echt mijn excuses

Echte knallende psychoses heb ik gelukkig nu niet meer. Mijn medicatie doet zijn werk. Alleen de wanen en dingen die ik in de spoiler heb beschreven spelen eigenlijk wel de hele dag door. Het is wel zo goed onder controle dat ik goed kan functioneren en gelukkig ben.
Alleen soms is het moeilijk (vannacht kon ik bijvoorbeeld niet slapen omdat ik zeker wist dat er maden in en uit mijn knieholtes aan het kruipen was. Rationeel kan ik bedenken dat het onzin is, alleen het gevoel doet dan niet mee).
Maar het is echt duizend keer beter zo :)
Wat fijn dat je medicatie werkt. Personen die ik ken hebben erg getobd met AD. Wat doe je als coping tegen de wanen?
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_170654382
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 13:01 schreef Andromache het volgende:

[..]

Wat fijn dat je medicatie werkt. Personen die ik ken hebben erg getobd met AD. Wat doe je als coping tegen de wanen?
De afkorting AD ken ik van antidepressiva? Die slik ik ook, voor de stemmingen (prozac) en antipsychotica (haldol en abilify). Het heeft negen maanden opname gekost om tot de juiste diagnose en medicatie te komen, maar het heeft me een veel sterker en stabieler mens gemaakt.
(Het klinkt even walgelijk arrogant, maar ik heb de mazzel dat ik een redelijke intelligentie heb, waardoor ik het altijd weg wist te redeneren, en ook nooit besprak bij mijn behandelaren. Ze snapte mijn gedrag en dingen niet altijd, maar het werd duidelijk toen het mis ging en deze aap uit de mouw kwam)

Ik heb overal briefjes hangen voor wanneer ik wanen heb. Met name de destructieve wanen (dat ik zelfmoord moet plegen of mezelf pijn moet doen, ook al wil ik het niet) vang ik op met een veilige plek in mijn huis. Ik heb een knus hoekje waarin ik voldoende afleiding heb, maar waar ik niks raars kan doen. In dat hoekje moet ik dan blijven totdat de rust is terug gekeerd. Ook daar ligt een kaart met helpende gedachten en kaartjes van mijn vrienden.

Bij de beestjes en enge mannen in huis is het een kwestie van dom zappen op de televisie (serie kijken of lezen is dan te moeilijk) en dan er heel erg op letten dat ik niet ga krabben.

En in alle situaties kan ik ook gaan wandelen (al kan dat ook erg eng zijn), de crisisdienst bellen of mijn psycholoog mailen of bellen. Mijn vriend is ook altijd bereikbaar, maar die wil ik eigenlijk niet deze zorg geven, dus hem houd ik er vaak buiten.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 13:21:39 #19
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170654497
Wat vind ik dit knap van jou, dit vergt veel om het zo goed te organiseren.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_170655075
Jeetje CotS, wat heftig.. kan me niet voorstellen hoe zwaar het moet zijn om altijd jezelf zo onder controle te moeten houden. Je doet het - van wat ik zo lees - wel heel goed!
pi_170656607
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 13:21 schreef Andromache het volgende:
Wat vind ik dit knap van jou, dit vergt veel om het zo goed te organiseren.
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 13:49 schreef Franknfurter het volgende:
Jeetje CotS, wat heftig.. kan me niet voorstellen hoe zwaar het moet zijn om altijd jezelf zo onder controle te moeten houden. Je doet het - van wat ik zo lees - wel heel goed!
Dank jullie wel :@ De moeite is het wel waard als ik zie wat ik ervoor terug krijg.
Het was vooral voor de diagnose zwaar, maar nu is het goed te doen. Jullie zijn echt heel lief voor me :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 18:52:24 #22
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170661608
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 11:53 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Ow sorry :@ Ik wilde niet vervelend doen. Echt mijn excuses

Echte knallende psychoses heb ik gelukkig nu niet meer. Mijn medicatie doet zijn werk. Alleen de wanen en dingen die ik in de spoiler heb beschreven spelen eigenlijk wel de hele dag door. Het is wel zo goed onder controle dat ik goed kan functioneren en gelukkig ben.
Alleen soms is het moeilijk (vannacht kon ik bijvoorbeeld niet slapen omdat ik zeker wist dat er maden in en uit mijn knieholtes aan het kruipen was. Rationeel kan ik bedenken dat het onzin is, alleen het gevoel doet dan niet mee).
Maar het is echt duizend keer beter zo :)
Sorry? Waarvoor? :? Vind het knap dat mensen met psychoses altijd stand weten te houden. Ik zou echt niet weten wat te doen op zo'n moment. Misschien raar dat ik het zeg, maar ik vind je dapper. :)
...and the forests will echo with laughter...
  woensdag 3 mei 2017 @ 18:53:28 #23
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170661630
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 12:57 schreef Andromache het volgende:

[..]

Ik ben echter niet manipulatief of woedend, en stoot mijn geliefden en vrienden niet bewust af, ik blijf vriendelijk en ik heb veel lang bestaande vriendschappen. Mijn groot gevoel voor humor, slimheid, zorgzaamheid en liefheid wordt gewaardeerd.

Er is uit een vorig persoonlijkheidsonderzoek en een lange deeltijddagbehandeling vooral dysthymie en kenmerken van een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis gekomen. Niet eerlijk laten zien wie ik ben, geen studie afmaken, geen richting aan het leven geven, sociaal isolement etc.

Maar ondanks dat het heel goed is gegaan een tijd, blijf ik instabiel. Huidige psycholoog zegt me te zien in cluster C. OPS of OCPS. Want in het ontwijken van lastige dingen ben ik snel obsessief-compulsief. Zou ik toch echt in cluster B kunnen zitten? Ik voel daar meer acceptatie bij. Dysthymie heb ik altijd geloofd, dat idee steun ik wel. OPS was deels wel waar maar deels ook niet, want ik ben altijd een sociaal dier geweest dat echter veel moeite met gevoelens heeft. En als het borderline is, kan ik ook beter mijn stomme liefdesleven accepteren. Mannen voelen iets aan me, misschien ook door de makkelijke seks. Afgelopen zaterdag nog, zat depressief thuis van niemand wil mij, een paar uur later op een feest een superlekkere en ook leuke vent naar mijn bed gelokt. Want ja, HET MOET NU. Hallo zwart-wit. En voor hem is de sjeu er nu wel af; zei hij wel heel aardig, trouwens, echt top van hem. Zo gaat het altijd. Ze voelen in hun onderbuik iets aan mij; te makkelijk met een persoonlijkheidsreden. Doei maar weer. Ik heb nog even nagedacht over of ik dan in mijn eentje moeder wil worden, maar dat wordt heel lastig. Kan ik een kind met hulp van mijn familie de stabiliteit geven die het nodig heeft? Nog 2 jaar reisjes en feesten en dan een kind? Waarschijnlijk beter van niet. En dat doet veel zeer omdat ik wel liefdevol en zorgzaam ben en dat niet door zal kunnen geven. Maar als het door een lichte BPS zo is, dan kan ik het makkelijker accepteren.
Wat een verhaal zeg. Heb je nooit last van een schuldgevoel als je een wildvreemde meeneemt?
...and the forests will echo with laughter...
  woensdag 3 mei 2017 @ 19:00:39 #24
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170661795
Nee waarom? Naar wie? Eerder permanente wanhoop/verlatingsangst. Daarom is seks ook zo fijn en sporten ook. Zulke heftige fysieke gevoelens dat mijn hoofd geen ruimte krijgt. Voor iets serieus willen ze me toch al niet, dus mja.

Vandaag ook met moeite uit bed en iets gedaan omdat de teleurstelling erg vat op me heeft. Instabiel.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_170662006
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 12:57 schreef Andromache het volgende:

[..]

Ik ben echter niet manipulatief of woedend, en stoot mijn geliefden en vrienden niet bewust af, ik blijf vriendelijk en ik heb veel lang bestaande vriendschappen. Mijn groot gevoel voor humor, slimheid, zorgzaamheid en liefheid wordt gewaardeerd.

Er is uit een vorig persoonlijkheidsonderzoek en een lange deeltijddagbehandeling vooral dysthymie en kenmerken van een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis gekomen. Niet eerlijk laten zien wie ik ben, geen studie afmaken, geen richting aan het leven geven, sociaal isolement etc.

Maar ondanks dat het heel goed is gegaan een tijd, blijf ik instabiel. Huidige psycholoog zegt me te zien in cluster C. OPS of OCPS. Want in het ontwijken van lastige dingen ben ik snel obsessief-compulsief. Zou ik toch echt in cluster B kunnen zitten? Ik voel daar meer acceptatie bij. Dysthymie heb ik altijd geloofd, dat idee steun ik wel. OPS was deels wel waar maar deels ook niet, want ik ben altijd een sociaal dier geweest dat echter veel moeite met gevoelens heeft. En als het borderline is, kan ik ook beter mijn stomme liefdesleven accepteren. Mannen voelen iets aan me, misschien ook door de makkelijke seks. Afgelopen zaterdag nog, zat depressief thuis van niemand wil mij, een paar uur later op een feest een superlekkere en ook leuke vent naar mijn bed gelokt. Want ja, HET MOET NU. Hallo zwart-wit. En voor hem is de sjeu er nu wel af; zei hij wel heel aardig, trouwens, echt top van hem. Zo gaat het altijd. Ze voelen in hun onderbuik iets aan mij; te makkelijk met een persoonlijkheidsreden. Doei maar weer. Ik heb nog even nagedacht over of ik dan in mijn eentje moeder wil worden, maar dat wordt heel lastig. Kan ik een kind met hulp van mijn familie de stabiliteit geven die het nodig heeft? Nog 2 jaar reisjes en feesten en dan een kind? Waarschijnlijk beter van niet. En dat doet veel zeer omdat ik wel liefdevol en zorgzaam ben en dat niet door zal kunnen geven. Maar als het door een lichte BPS zo is, dan kan ik het makkelijker accepteren.
Ik heb nu even de rust en tijd om op jou te reageren, sorry dat het zo lang duurde.

Wat heb jij het ontzettend moeilijk zeg, echt naar om te lezen :* Om in cliche's te praten, je mag echt liever voor jezelf zijn :* Sommige keuzes, zoals het krijgen van kinderen, vragen veel tijd. Het is goed om na te denken of zoiets aan zou kunnen, maar je mag ook wel vertrouwen in jezelf hebben. Psychische problemen maken je geen slechte moeder.
Welke label het ook heeft, het maakt niet dat je leven ineens gemakkelijker is. Al kan een label heel helpend zijn, maar hoeft niet leidend te zijn he :*. Jij bent wie je bent en van die persoon mag je houden. Je staat op beide benen, ondanks alle moeilijkheden.

Heel erg veel sterkte
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170662193
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 18:52 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Sorry? Waarvoor? :? Vind het knap dat mensen met psychoses altijd stand weten te houden. Ik zou echt niet weten wat te doen op zo'n moment. Misschien raar dat ik het zeg, maar ik vind je dapper. :)
De sorry omdat ik dacht te negatief gereageerd te hebben en daarmee misschien mensen voor het hoofd gestoten te hebben. Sorry is een gevoel dat ik veel heb, een dag niet schuldig gevoeld is een dag niet geleefd toch ;)

En een compliment is nooit raar, zeker niet zo'n mooie. Dank je wel :* Ik doe gewoon mijn best en daag mezelf uit om zoveel mogelijk op de normale manier te doen (studeren, op mezelf wonen, sociaal leven. Dat soort dingetjes).
Echt knetter psychotisch ben ik gelukkig niet, maar ik heb dit soort dingen al heel mijn leven. Ik was eerder alleen bang om erover te praten, want het veel in de familie voorkomt (en ook heb gezien hoe het compleet uit de hand kan lopen). Dat is voor mij een reden om alles normaal te willen doen. Wat eigenlijk heel dom is, want ik moest eerst ontsporen voordat het goed kwam.

Dank je wel dat je zo lief voor me bent :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170662361
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 19:00 schreef Andromache het volgende:
Nee waarom? Naar wie? Eerder permanente wanhoop/verlatingsangst. Daarom is seks ook zo fijn en sporten ook. Zulke heftige fysieke gevoelens dat mijn hoofd geen ruimte krijgt. Voor iets serieus willen ze me toch al niet, dus mja.

Vandaag ook met moeite uit bed en iets gedaan omdat de teleurstelling erg vat op me heeft. Instabiel.
*knuffel* :*
Teleurstelling en dingen doen waar je later spijt van hebt mag hè, daar leer je van. Het is heel naar en natuurlijk wil je het niet, maar het helpt je te ontwikkelen.

Misschien heel erg dom, maar ken je het boek?Referrer=ADVNLGOO002008N-G-41309955837-S-300426079081-666840730? Daar krijg ik nu "therapie uit" en kan heel erg helpen met zulke problemen. Het is moeilijk en doet pijn, maar het kan erg goed helpen.

(dat van het sporten herken ik heel erg. Evenals je gedachte dat mensen je niet serieus willen)
Dat je nog niet iemand hebt gevonden die je niet serieus wil, betekent niet dat die persoon nooit zal komen. Soms heeft dat even tijd nodig, soms moet je eerst even goed aandacht aan jezelf geven. Vergeet nooit dat jij de moeite waard bent en dat je iemand kan vinden die ook de moeite voor jou waard is. Mensen die je niet serieus willen moet je niet laten bepalen hoe jij je voelt. Die zijn de energie niet waard. Al is dat heel erg gemakkelijk getypt, maar moeilijk te voelen.

Heel veel sterkte :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 20:06:40 #28
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170664268
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 19:13 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

De sorry omdat ik dacht te negatief gereageerd te hebben en daarmee misschien mensen voor het hoofd gestoten te hebben. Sorry is een gevoel dat ik veel heb, een dag niet schuldig gevoeld is een dag niet geleefd toch ;)

En een compliment is nooit raar, zeker niet zo'n mooie. Dank je wel :* Ik doe gewoon mijn best en daag mezelf uit om zoveel mogelijk op de normale manier te doen (studeren, op mezelf wonen, sociaal leven. Dat soort dingetjes).
Echt knetter psychotisch ben ik gelukkig niet, maar ik heb dit soort dingen al heel mijn leven. Ik was eerder alleen bang om erover te praten, want het veel in de familie voorkomt (en ook heb gezien hoe het compleet uit de hand kan lopen). Dat is voor mij een reden om alles normaal te willen doen. Wat eigenlijk heel dom is, want ik moest eerst ontsporen voordat het goed kwam.

Dank je wel dat je zo lief voor me bent :*
Wat goed van je dat je zo positief in het leven staat. Dat mag ik graag zien, haha. En nee, je reageerde niet te negatief, je bent tenminste eerlijk en dat waardeer ik het meeste. :) Maakt mij dat lief? Nee, eerlijkheid is een deugd. ;)
...and the forests will echo with laughter...
  woensdag 3 mei 2017 @ 20:09:00 #29
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170664367
quote:
1s.gif Op woensdag 3 mei 2017 19:00 schreef Andromache het volgende:
Nee waarom? Naar wie? Eerder permanente wanhoop/verlatingsangst. Daarom is seks ook zo fijn en sporten ook. Zulke heftige fysieke gevoelens dat mijn hoofd geen ruimte krijgt. Voor iets serieus willen ze me toch al niet, dus mja.

Vandaag ook met moeite uit bed en iets gedaan omdat de teleurstelling erg vat op me heeft. Instabiel.
Waarom zouden ze je voor iets serieus niet willen? Je komt op mij niet over als onbetrouwbaar of vervelend.
...and the forests will echo with laughter...
  woensdag 3 mei 2017 @ 20:57:24 #30
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170666452
Gewoon omdat dat altijd zo gaat. Echt leuke mannen, vlot, spontaan, knap, die elke vrouw kunnen krijgen en dan mij willen? Is toch alleen voor de seks of ze lachen me met vrienden uit, ze ghosten me of bedriegen me. Ze gaan uiteindelijk toch allemaal weg.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_170666542
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 20:57 schreef Andromache het volgende:
Gewoon omdat dat altijd zo gaat. Echt leuke mannen, vlot, spontaan, knap, die elke vrouw kunnen krijgen en dan mij willen? Is toch alleen voor de seks of ze lachen me met vrienden uit, ze ghosten me of bedriegen me. Ze gaan uiteindelijk toch allemaal weg.
:{ Wat naar dat je deze ervaring hebt... en wat naar dat je zo naar jezelf kijkt. Jij bent goed zoals je bent, laat niet je eigen waarde bepalen door anderen. Jij bent degene waarmee je je hele leven moet dealen...
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170666558
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 20:06 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat goed van je dat je zo positief in het leven staat. Dat mag ik graag zien, haha. En nee, je reageerde niet te negatief, je bent tenminste eerlijk en dat waardeer ik het meeste. :) Maakt mij dat lief? Nee, eerlijkheid is een deugd. ;)
Toch heel erg dank je wel :*
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_170667037
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 20:57 schreef Andromache het volgende:
Gewoon omdat dat altijd zo gaat. Echt leuke mannen, vlot, spontaan, knap, die elke vrouw kunnen krijgen en dan mij willen? Is toch alleen voor de seks of ze lachen me met vrienden uit, ze ghosten me of bedriegen me. Ze gaan uiteindelijk toch allemaal weg.
Zijn ze dan wel echt leuk?
  woensdag 3 mei 2017 @ 21:25:04 #34
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170667320
Nou ja het is vast niet de waarheid, maar mijn overtuiging. Ik klamp me vast of ik ben afstandelijk. Gezond kwetsbaar is er niet bij. Niemand moet me, echt dan, voor meer dan een avondje, door mijn overtuiging krijg ik wat ik denk.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_170667346
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 21:25 schreef Andromache het volgende:
Nou ja het is vast niet de waarheid, maar mijn overtuiging. Ik klamp me vast of ik ben afstandelijk. Gezond kwetsbaar is er niet bij. Niemand moet me, echt dan, voor meer dan een avondje, door mijn overtuiging krijg ik wat ik denk.
Ik denk dat je gelijk hebt met je laatste stuk zin.
pi_170667440
Wat Strawberry zegt

Ben je in behandeling Andromache? Of heb je dit probleem ooit besproken met een behandelaar? Het lijkt me namelijk echt slopend voor je zelfvertrouwen waar je nu doorheen gaat...
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 3 mei 2017 @ 21:45:11 #37
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170667881
Ja ik ben in behandeling en daardoor gaat het sociaal beter, ik heb wat relaties opgebouwd hier nu. Ik zou graag willen leren me gezond kwetsbaar op te stellen jegens personen die het waard zijn, zonder wantrouwen jegens knappe en geslaagde mensen, zonder personen direct af te schrijven. Gewoon, hier ben ik, mooi, leuk, grappig, en ik vind jou ook leuk.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_170668009
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 21:45 schreef Andromache het volgende:
Ja ik ben in behandeling en daardoor gaat het sociaal beter, ik heb wat relaties opgebouwd hier nu. Ik zou graag willen leren me gezond kwetsbaar op te stellen jegens personen die het waard zijn, zonder wantrouwen jegens knappe en geslaagde mensen, zonder personen direct af te schrijven. Gewoon, hier ben ik, mooi, leuk, grappig, en ik vind jou ook leuk.
Dat is iets dat ik je enorm zou gunnen.
Wat goed dat je al relaties opgebouwd hebt! Dat is best moeilijk.
Het erkennen van waar het aan ligt is de eerste stap, daarna komt het voelen ook :*
Zet hem op :* Het komt echt wel goed met jou
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 4 mei 2017 @ 06:36:11 #39
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_170673579
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 18:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wat doen ze allemaal bij die therapie? Ben wel erg benieuwd hoe dat gaat met mensen die ontwijkend gedrag vertonen.
Het is geen therapie met een specifieke interventie. Gewoon een groep met leeftijdsgenoten en dan praten over dingen waar je tegenaan loopt. :') Begin het een beetje zat te worden.

[ Bericht 18% gewijzigd door Gary_Oak op 04-05-2017 06:41:29 ]
  donderdag 4 mei 2017 @ 09:43:58 #40
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170675162
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 20:57 schreef Andromache het volgende:
Gewoon omdat dat altijd zo gaat. Echt leuke mannen, vlot, spontaan, knap, die elke vrouw kunnen krijgen en dan mij willen? Is toch alleen voor de seks of ze lachen me met vrienden uit, ze ghosten me of bedriegen me. Ze gaan uiteindelijk toch allemaal weg.
Oh, kom op zeg. Wat is er niet leuk aan jou? Weet wel zeker dat je een aantal positieve punten over jezelf op kunt noemen.
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 4 mei 2017 @ 09:45:17 #41
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170675193
quote:
9s.gif Op donderdag 4 mei 2017 06:36 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Het is geen therapie met een specifieke interventie. Gewoon een groep met leeftijdsgenoten en dan praten over dingen waar je tegenaan loopt. :') Begin het een beetje zat te worden.
Haha, dat klinkt net als de Vers training voor borderliners. Same old, same shit.
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 4 mei 2017 @ 09:46:51 #42
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170675230
quote:
0s.gif Op woensdag 3 mei 2017 21:01 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Toch heel erg dank je wel :*
Nou, nou, nou. :@ ;)
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 4 mei 2017 @ 10:36:14 #43
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170676154
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 09:43 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Oh, kom op zeg. Wat is er niet leuk aan jou? Weet wel zeker dat je een aantal positieve punten over jezelf op kunt noemen.
Klopt, maar het verschil tussen hoofd plus oppervlakkig gevoel versus diepste gevoelens.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_170677070
Oké, ik gun jullie even een moment om mij uit te lachen: Gisteravond ging ik even naar het toilet voordat ik naar bed ging. Ik zat op de WC en zag een gigantische naaktslak. Ik zat helemaal te griezelen en te gruwelen (ik vind beestjes zo eng en naar), maar besloot rustig te blijven zitten en niet met een plasticzakje het beest weg te halen, want natuurlijk zat dit in mijn hoofd. Ik zie altijd beestjes als ik moe ben. Dus ik negeerde het dapper en ging naar bed. Ondertussen balen dat ik weer eens deze waan had gehad.
Daarna ging mijn vriend naar de wc en vroeg mij daarna of ik niet die gigantische slak had gezien in de badkamer. Hij is zo lief geweest om hem op te ruimen.
Wijze les, soms zie ik ook beestjes die er daadwerkelijk zijn ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 4 mei 2017 @ 18:31:56 #45
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_170687171
Ik kan waarschijnlijk al binnen 1 maand terecht voor diagnostiek! Hoera restitutiepolis bij zvz die bij niet-gecontracteerde zorg in de GGZ het NZA-maximumtarief vergoedt. Een PO waaruit vast wel cluster B of C komt maar het vermoeden van ADD blijft ook. Ik ben gewoon lastig. Vannacht weer diep in de nacht salade zitten maken en kwark omdat ik aan mijn vitamientjes moest komen. Doe dat gewoon om 19u ipv de hele dag om man te sippen in badjas .. en dom Ajax kijken...
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_170687251
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 18:31 schreef Andromache het volgende:
Ik kan waarschijnlijk al binnen 1 maand terecht voor diagnostiek! Een PO waaruit vast wel cluster B of C komt maar het vermoeden van ADD blijft ook. Ik ben gewoon lastig. Vannacht weer diep in de nacht salade zitten maken en kwark omdat ik aan mijn vitamientjes moest komen. Doe dat gewoon om 19u ipv de hele dag om man te sippen in badjas .. en dom Ajax kijken...
He doe eens liever voor jezelf! Een dag sippen is heel erg naar en het is juist goed dat je alsnog de tijd neemt om goed voor jezelf te zorgen. Dat verdient een schouderklopje, geen straf. Zo zou je toch ook niet tegen een ander doen :* *knuffel*

Wat fijn dat ze bezig gaan met de diagnostiek. Ik hoop dat ze je daarmee wat meer richting kunnen geven. Het vinden van het juiste labeltje is zo stressvol (tenminste, vond ik).
Lastig ben je zeker niet :) Onzeker dat wel. Ik hoop dat het je gaat helpen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 4 mei 2017 @ 18:49:09 #47
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170687500
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 10:36 schreef Andromache het volgende:

[..]

Klopt, maar het verschil tussen hoofd plus oppervlakkig gevoel versus diepste gevoelens.
Daar heb je wel een punt. Levert het oppervlakkig zijn binnen relaties en vriendschappen je meer op?
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 4 mei 2017 @ 18:49:59 #48
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170687519
quote:
1s.gif Op donderdag 4 mei 2017 18:31 schreef Andromache het volgende:
Ik kan waarschijnlijk al binnen 1 maand terecht voor diagnostiek! Hoera restitutiepolis bij zvz die bij niet-gecontracteerde zorg in de GGZ het NZA-maximumtarief vergoedt. Een PO waaruit vast wel cluster B of C komt maar het vermoeden van ADD blijft ook. Ik ben gewoon lastig. Vannacht weer diep in de nacht salade zitten maken en kwark omdat ik aan mijn vitamientjes moest komen. Doe dat gewoon om 19u ipv de hele dag om man te sippen in badjas .. en dom Ajax kijken...
Wel genoten van de wedstrijd?
...and the forests will echo with laughter...
  donderdag 4 mei 2017 @ 18:51:03 #49
339901 LordofLeaves
Heer van bomen
pi_170687540
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 11:19 schreef ChildoftheStars het volgende:
Oké, ik gun jullie even een moment om mij uit te lachen: Gisteravond ging ik even naar het toilet voordat ik naar bed ging. Ik zat op de WC en zag een gigantische naaktslak. Ik zat helemaal te griezelen en te gruwelen (ik vind beestjes zo eng en naar), maar besloot rustig te blijven zitten en niet met een plasticzakje het beest weg te halen, want natuurlijk zat dit in mijn hoofd. Ik zie altijd beestjes als ik moe ben. Dus ik negeerde het dapper en ging naar bed. Ondertussen balen dat ik weer eens deze waan had gehad.
Daarna ging mijn vriend naar de wc en vroeg mij daarna of ik niet die gigantische slak had gezien in de badkamer. Hij is zo lief geweest om hem op te ruimen.
Wijze les, soms zie ik ook beestjes die er daadwerkelijk zijn ;)
Naaktslakken in je wc? Staat dat ding soms in je achtertuin? :P
...and the forests will echo with laughter...
pi_170689651
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2017 18:51 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Naaktslakken in je wc? Staat dat ding soms in je achtertuin? :P
Ik woon in een nogal gammel huisje. De wc zit in de badkamer (centrum van de stad, dus alles is klein) en in het plafond zit een ventilatierooster. Alleen dat ding werkt niet meer, waardoor er soms beestjes doorheen vallen. Wat die beesten op mijn dak doen weet ik niet, maar soms komen ze naar binnen. Soms ruim ik beestjes op die iedereen kan zien en soms ruim ik beestjes op die speciaal voor mij bestaan ;)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')