abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175978587
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 19:38 schreef nukes4life het volgende:

[..]

De hele ham op hoog zetten? Is ie dan wel helemaal goed warm van binnen? Bedankt voor de tips kan ik zeker wat mee! Steeds opnieuw basten was wel het plan haha.

Heb je nog tips om er wat bij in te pakken als je hem overdekt het eeerste anderhalf uur? Ik kan hem.Ook al marineren de hele dag of is dat niet nodig. Thanks Piet!
Ik ben piet niet hoor.

De ham gaar je eerst langere tijd op lage temperatuur. Bij het aflakken aan het eind zet je hem hoger.

Je zou de ham vooraf kunnen pekelen, dat maakt hem wat sappiger en geeft smaak. Een groot stuk vlees als zo'n ham zou ik 48 uur pekelen .

Ik doe bij zo'n groot stuk vlees vaak harde groenten (wortel, knolselderij, pastinaak, ui) die ik heb geblancheerd onderop. De groenten nemen dan de sappen van het vlees deels op en je baste het vlees met een steeds sterkere jus die ook weer meer smaak van de groente krijgt.

Je houdt het vlees afgedekt totdat je gaat aflakken.

[ Bericht 14% gewijzigd door Spanky78 op 24-12-2017 20:06:02 ]
Whatever...
pi_175978782
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 19:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ben piet niet hoor.

De ham gaar je eerst langere tijd op lage temperatuur. Bij het aflakken aan het eind zet je hem hoger.

Je zou de ham vooraf kunnen pekelen, dat maakt hem wat sappiger en geeft smaak. Een groot stuk vlees als zo'n ham zou ik 48 uur pekelen .
Haha sorry! Bedankt spanky! Ik heb maar een klein hammetje hoor, 1,6kilo ofzo. Hoe zou jij hem pekelen? Een vriend van mij marineerd hem in honing en whisky maar dat is iets anders zeker. Heel erg bedAnkt voor je tijd n al je tips
Spanky!!
pi_175979126
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 20:03 schreef nukes4life het volgende:

[..]

Haha sorry! Bedankt spanky! Ik heb maar een klein hammetje hoor, 1,6kilo ofzo. Hoe zou jij hem pekelen? Een vriend van mij marineerd hem in honing en whisky maar dat is iets anders zeker. Heel erg bedAnkt voor je tijd n al je tips
Spanky!!
Pekelen doe je in klassieke pekel. Zoek naar op op google.

Het hoeft trouwens zeker niet. Als je dit morgen wil maken ben je al te laat.

Braden in de oven. Oven op 150 graden. Kerntemperatuur naar 68 graden laten komen. Dan aflakken op 175 ofzo. Mengsels bevatten auto's wat zoet. Honing, ketjap... Bruine suiker samen met wat kruiden en smaakmakers.

Na het braden zeker een kwartier rusten uit de oven. Daarna pas aansnijden.
Whatever...
pi_175979317
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 20:21 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Pekelen doe je in klassieke pekel. Zoek naar op op google.

Het hoeft trouwens zeker niet. Als je dit morgen wil maken ben je al te laat.

Braden in de oven. Oven op 150 graden. Kerntemperatuur naar 68 graden laten komen. Dan aflakken op 175 ofzo. Mengsels bevatten auto's wat zoet. Honing, ketjap... Bruine suiker samen met wat kruiden en smaakmakers.

Na het braden zeker een kwartier rusten uit de oven. Daarna pas aansnijden.
Oké dan ga ik niet meer pekelen. Ik heb niet zon thermometer maar zal wel 1,5u laag doen en dan half uur hoog. Super man je bent een held! Heel erg bedankt en hele fijne kerstdagen!!
pi_175979490
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 20:30 schreef nukes4life het volgende:

[..]

Oké dan ga ik niet meer pekelen. Ik heb niet zon thermometer maar zal wel 1,5u laag doen en dan half uur hoog. Super man je bent een held! Heel erg bedankt en hele fijne kerstdagen!!
Laat de ham een uur voor bereiden uit de koelkast. Als je een zwoerd hebt ruitvormig insnijden en hij zal in totaal ongeveer 2,5 uur in de oven moeten. 2 uur laag , half uur hoog.
Whatever...
pi_175997027
https://www.jamieoliver.c(...)inter-pudding-bombe/

Hoe lang van te voren haal je zoiets uit de vriezer voor het serveren?
Er staat 20 minuten en dan buiten de koelkast bewaren, maar hij zegt ook dat je het eerst in de koelkast kan zetten... maar hoe lang dan?

Het moet natuurlijk lekker koud zijn, maar niet in en in bevroren lijkt me.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  maandag 25 december 2017 @ 20:30:50 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175998520
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 18:56 schreef -J-D- het volgende:
https://www.jamieoliver.c(...)inter-pudding-bombe/

Hoe lang van te voren haal je zoiets uit de vriezer voor het serveren?
Er staat 20 minuten en dan buiten de koelkast bewaren, maar hij zegt ook dat je het eerst in de koelkast kan zetten... maar hoe lang dan?

Het moet natuurlijk lekker koud zijn, maar niet in en in bevroren lijkt me.
Gewoon de stappen volgen

Welke stap raak je de weg kwijt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175998633
Die stap 8 vind ik onduidelijk.
20 min voor gebruik uit de vriezer is duidelijk. Maar dan in de koelkast of erbuiten? Doelt hij met 20 min op de tijd in de koelkast? Of is het dan langer 20 min buiten koelkast?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  maandag 25 december 2017 @ 20:50:25 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175998878
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 20:36 schreef -J-D- het volgende:
Die stap 8 vind ik onduidelijk.
20 min voor gebruik uit de vriezer is duidelijk. Maar dan in de koelkast of erbuiten? Doelt hij met 20 min op de tijd in de koelkast? Of is het dan langer 20 min buiten koelkast?
20 minuten voor serveren uit de vriezer halen, opmaken op de serveerschaal en het in de koelkast zetten zegt ie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 december 2017 @ 20:52:38 #210
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175998916
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

20 minuten voor serveren uit de vriezer halen, opmaken op de serveerschaal en het in de koelkast zetten zegt ie
Nee, hij zegt dat hij het voor het serveren van het hoofdgerecht vast in de koelkast zet om het te laten beginnen met ontdooien.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 25 december 2017 @ 20:56:51 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175999002
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 20:52 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nee, hij zegt dat hij het voor het serveren van het hoofdgerecht vast in de koelkast zet om het te laten beginnen met ontdooien.
Komtop hetzelfde neer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176019550
Bedankt beiden. Uiteindelijk een uur van te voren in de koelkast gezet, maar het was nog veel te hard. Volgende keer beter.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  donderdag 28 december 2017 @ 10:54:18 #213
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_176066779
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1. Vertel je slager dat je een rosbief maakt, er zijn meerdere stukken vlees geschikt
2. Vooraf garen in het waterbad. Garen op 50 graden voor een rode rosbief
3 daarna aanbraden
Kruiden zou ik zout, peper, foelie of muskaatnoot gebruiken\

40-45 ˚C is rauw (bleu)
50-55 ˚C is rood (saignant)
55-60 ˚C is rosé (a point)
65-70 ˚C is doorbakken (bien cuit)
Hoeveel voor 6 personen? Kleine eters 1 kilo, grote eters 2 kilo
Nog even terugkoppeling voor wie het interesseert: heb 1100 gram rosbief gehaald, flink bestrooid met zout en peper en kort aangebraden in roomboter met rozemarijn. Daarna vlees + boter/jus in een diepvrieszak en in water gelegd op 57,5 graden gedurende 9,5 uur. Daarna wederom nog even in een pan met roomboter afgebraden. Vlees was botermals en werd erg positief ontvangen.

Dingen waar ik volgende keer rekening mee houd:

• Vond 'm zelf ietwat te ver door, ik denk dat ergens tussen 52 - 55 graden het resultaat oplevert zoals ik 'm had willen hebben: rosbief-basis-recept.jpg
• 1100 gram is rijkelijk veel voor 5 personen, zeker als je het gebruikt als vleeswaren bij ontbijt. 600 gram was prima geweest voor een paar lekker dikke plakken.
• Ik ga er van uit dat het er geen 9+ uur in hoeft, maar anders had ik er midden in de nacht uit moeten gaan om alles aan te zetten. Ik vermoed dat 4 - 5 uur prima is.
• Heb de rozemarijn in de roomboter gegooid, maar las later dat je dat in principe niet mee (moet?) hoeft te bakken. Kan dat gewoon in de diepvrieszak gestrooid worden?
• Water van 57,5 graden is toch best heet om je handen in te steken.

Bedankt voor het meedenken ^O^ Heel fijn apparaat, zo'n Anova. Heb zin om een volgend gerecht te bereiden, suggesties?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  donderdag 28 december 2017 @ 13:13:26 #214
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176070137
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 13:40 schreef Pompelmoez het volgende:
Hey Piet. Ik heb een mooie grote kalfssucade gekocht. Paar maanden terug voor het eerst gegeten. Vriend kwam ermee aan zetten, van jij kan vast wel iets leuks mee. Toen maar t enige gedaan wat ik altijd doe met grote vleesdelen: in de stoofpan, bakken in boter en dan met een scheutje wijn e.d. Heerlijk mals als biefstuk, niet draadjesvleesachtig.
Nu voor de kerst lees ik alleen recepten waarin hij helemaal onder moet staan met fond?
Heb jij nog een goede tip? En wat is de kerntemperatuur die ik aan moet houden?
Beetje tussen wal en schip gevallen, deze vraag.
Wat heb je er uiteindelijk mee gedaan? Is het nog goed gekomen?
pi_176072646
quote:
14s.gif Op donderdag 28 december 2017 10:54 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Nog even terugkoppeling voor wie het interesseert: heb 1100 gram rosbief gehaald, flink bestrooid met zout en peper en kort aangebraden in roomboter met rozemarijn. Daarna vlees + boter/jus in een diepvrieszak en in water gelegd op 57,5 graden gedurende 9,5 uur. Daarna wederom nog even in een pan met roomboter afgebraden. Vlees was botermals en werd erg positief ontvangen.

Dingen waar ik volgende keer rekening mee houd:

• Vond 'm zelf ietwat te ver door, ik denk dat ergens tussen 52 - 55 graden het resultaat oplevert zoals ik 'm had willen hebben: [ afbeelding ]
• 1100 gram is rijkelijk veel voor 5 personen, zeker als je het gebruikt als vleeswaren bij ontbijt. 600 gram was prima geweest voor een paar lekker dikke plakken.
• Ik ga er van uit dat het er geen 9+ uur in hoeft, maar anders had ik er midden in de nacht uit moeten gaan om alles aan te zetten. Ik vermoed dat 4 - 5 uur prima is.
• Heb de rozemarijn in de roomboter gegooid, maar las later dat je dat in principe niet mee (moet?) hoeft te bakken. Kan dat gewoon in de diepvrieszak gestrooid worden?
• Water van 57,5 graden is toch best heet om je handen in te steken.

Bedankt voor het meedenken ^O^ Heel fijn apparaat, zo'n Anova. Heb zin om een volgend gerecht te bereiden, suggesties?
Rosbief op de foto is eerder 50 dan 55... ik ga zelf meestal voor 52 53.

En de rozemarijn kun je best even kort meebakken. Vind ik wel lekker' smaak komt dan goed vrij. Teentje knoflook kan er ook wel bij als je dat lekker vindt.

Maar helemaal zonder is ook best.

Goed dat het lekker is geworden. Rosbief is erg lekker met een klassiek sausje van creme fraiche (of vlotter cream) met mierikswortel trouwens. Zeker opnbrood!
Whatever...
pi_176072673
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Beetje tussen wal en schip gevallen, deze vraag.
Wat heb je er uiteindelijk mee gedaan? Is het nog goed gekomen?
Ik ben ook wel benieuwd. Ik heb kalsfssucade eigenlijk alleen maar gestoofd.
Whatever...
  donderdag 28 december 2017 @ 16:00:08 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176076021
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 13:40 schreef Pompelmoez het volgende:
Hey Piet. Ik heb een mooie grote kalfssucade gekocht. Paar maanden terug voor het eerst gegeten. Vriend kwam ermee aan zetten, van jij kan vast wel iets leuks mee. Toen maar t enige gedaan wat ik altijd doe met grote vleesdelen: in de stoofpan, bakken in boter en dan met een scheutje wijn e.d. Heerlijk mals als biefstuk, niet draadjesvleesachtig.
Nu voor de kerst lees ik alleen recepten waarin hij helemaal onder moet staan met fond?
Heb jij nog een goede tip? En wat is de kerntemperatuur die ik aan moet houden?
Sorry, heb deze helemaal gemist.
Is het goedgekomen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 28 december 2017 @ 22:12:13 #218
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_176089573
Ik moet voor een nieuwjaarsdineetje voor het nagerecht zorgen, waar kan ik mijn gasten echt mee imponeren?
Ik heb geen keukenmachine of ijsmaker, wel een staafmixer met garde en het gerecht moet vooraf gemaakt worden, evt ter plekke in de keuken daar afgemaakt worden.

Had wel een gerechtje met meloenbolletjes met Tequilla, honing en limoendressing in gedachten maar zou daar evt iets bij willen, een granita evt maar kan ik dat ter plekke maken of in een half uurtje van mijn vriezer in de vriezer ter plekke kunnen krijgen zonder dat 't smelt?
Of kan ik dan beter een bakje citroen-sorbetijs bij kunnen kopen voor het idee dat ik heb?
pi_176091149
Iets met zodanig veel drank erin dat als ze nog wat ongezellig waren het na het toetje niet meer zijn.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 28 december 2017 @ 23:54:03 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176094817
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:12 schreef SiGNe het volgende:
Ik moet voor een nieuwjaarsdineetje voor het nagerecht zorgen, waar kan ik mijn gasten echt mee imponeren?
Ik heb geen keukenmachine of ijsmaker, wel een staafmixer met garde en het gerecht moet vooraf gemaakt worden, evt ter plekke in de keuken daar afgemaakt worden.

Had wel een gerechtje met meloenbolletjes met Tequilla, honing en limoendressing in gedachten maar zou daar evt iets bij willen, een granita evt maar kan ik dat ter plekke maken of in een half uurtje van mijn vriezer in de vriezer ter plekke kunnen krijgen zonder dat 't smelt?
Of kan ik dan beter een bakje citroen-sorbetijs bij kunnen kopen voor het idee dat ik heb?
Koop echt goede kazen en serveer die op kamertemperatuur als kaasplank.
Kost weinig moeite maar is vreselijk lekker.
Als je meer moeite wil doen kan je Flan Caramel maken, of crème brulé


Flan Caramel
Suiker
eieren
melk
eventueel wat vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)
Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.
Heeeeeeel erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 00:00:06 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176095104
Hij wil zijn gasten écht imponeren en jij denkt aan Flan Caramel? Seriously?
  vrijdag 29 december 2017 @ 00:01:32 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176095171
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:00 schreef RobinOok het volgende:
Hij wil zijn gasten écht imponeren en jij denkt aan Flan Caramel? Seriously?
Ja, is een serieus lekker toetje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 00:02:43 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176095222
Als je ervan houdt is het vast een serieus lekker toetje. Maar imponeer je je gasten ermee?
  vrijdag 29 december 2017 @ 00:08:05 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176095410
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:02 schreef RobinOok het volgende:
Als je ervan houdt is het vast een serieus lekker toetje. Maar imponeer je je gasten ermee?
Jij denkt aan een gekocht fabrieks dessert met een sterretjes vulkaan erin die de bediening binnenbrengt terwijl het orkest hoempa pa speelt en iedereen opstaat een meeklapt? Cruiseschip ellende waar iedereen zoo onder de indruk is?
Ik denk aan mooie kazen, flan caramel, crème brulee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176098083
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Beetje tussen wal en schip gevallen, deze vraag.
Wat heb je er uiteindelijk mee gedaan? Is het nog goed gekomen?
Uiteindelijk gewoon heel rustig gestoofd, met deel jus van de rollade van de dag ervoor. Erg lekker, erg zacht vlees.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')