abonnement Unibet Coolblue
pi_175978587
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 19:38 schreef nukes4life het volgende:

[..]

De hele ham op hoog zetten? Is ie dan wel helemaal goed warm van binnen? Bedankt voor de tips kan ik zeker wat mee! Steeds opnieuw basten was wel het plan haha.

Heb je nog tips om er wat bij in te pakken als je hem overdekt het eeerste anderhalf uur? Ik kan hem.Ook al marineren de hele dag of is dat niet nodig. Thanks Piet!
Ik ben piet niet hoor.

De ham gaar je eerst langere tijd op lage temperatuur. Bij het aflakken aan het eind zet je hem hoger.

Je zou de ham vooraf kunnen pekelen, dat maakt hem wat sappiger en geeft smaak. Een groot stuk vlees als zo'n ham zou ik 48 uur pekelen .

Ik doe bij zo'n groot stuk vlees vaak harde groenten (wortel, knolselderij, pastinaak, ui) die ik heb geblancheerd onderop. De groenten nemen dan de sappen van het vlees deels op en je baste het vlees met een steeds sterkere jus die ook weer meer smaak van de groente krijgt.

Je houdt het vlees afgedekt totdat je gaat aflakken.

[ Bericht 14% gewijzigd door Spanky78 op 24-12-2017 20:06:02 ]
Whatever...
pi_175978782
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 19:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ben piet niet hoor.

De ham gaar je eerst langere tijd op lage temperatuur. Bij het aflakken aan het eind zet je hem hoger.

Je zou de ham vooraf kunnen pekelen, dat maakt hem wat sappiger en geeft smaak. Een groot stuk vlees als zo'n ham zou ik 48 uur pekelen .
Haha sorry! Bedankt spanky! Ik heb maar een klein hammetje hoor, 1,6kilo ofzo. Hoe zou jij hem pekelen? Een vriend van mij marineerd hem in honing en whisky maar dat is iets anders zeker. Heel erg bedAnkt voor je tijd n al je tips
Spanky!!
pi_175979126
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 20:03 schreef nukes4life het volgende:

[..]

Haha sorry! Bedankt spanky! Ik heb maar een klein hammetje hoor, 1,6kilo ofzo. Hoe zou jij hem pekelen? Een vriend van mij marineerd hem in honing en whisky maar dat is iets anders zeker. Heel erg bedAnkt voor je tijd n al je tips
Spanky!!
Pekelen doe je in klassieke pekel. Zoek naar op op google.

Het hoeft trouwens zeker niet. Als je dit morgen wil maken ben je al te laat.

Braden in de oven. Oven op 150 graden. Kerntemperatuur naar 68 graden laten komen. Dan aflakken op 175 ofzo. Mengsels bevatten auto's wat zoet. Honing, ketjap... Bruine suiker samen met wat kruiden en smaakmakers.

Na het braden zeker een kwartier rusten uit de oven. Daarna pas aansnijden.
Whatever...
pi_175979317
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 20:21 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Pekelen doe je in klassieke pekel. Zoek naar op op google.

Het hoeft trouwens zeker niet. Als je dit morgen wil maken ben je al te laat.

Braden in de oven. Oven op 150 graden. Kerntemperatuur naar 68 graden laten komen. Dan aflakken op 175 ofzo. Mengsels bevatten auto's wat zoet. Honing, ketjap... Bruine suiker samen met wat kruiden en smaakmakers.

Na het braden zeker een kwartier rusten uit de oven. Daarna pas aansnijden.
Oké dan ga ik niet meer pekelen. Ik heb niet zon thermometer maar zal wel 1,5u laag doen en dan half uur hoog. Super man je bent een held! Heel erg bedankt en hele fijne kerstdagen!!
pi_175979490
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 20:30 schreef nukes4life het volgende:

[..]

Oké dan ga ik niet meer pekelen. Ik heb niet zon thermometer maar zal wel 1,5u laag doen en dan half uur hoog. Super man je bent een held! Heel erg bedankt en hele fijne kerstdagen!!
Laat de ham een uur voor bereiden uit de koelkast. Als je een zwoerd hebt ruitvormig insnijden en hij zal in totaal ongeveer 2,5 uur in de oven moeten. 2 uur laag , half uur hoog.
Whatever...
pi_175997027
https://www.jamieoliver.c(...)inter-pudding-bombe/

Hoe lang van te voren haal je zoiets uit de vriezer voor het serveren?
Er staat 20 minuten en dan buiten de koelkast bewaren, maar hij zegt ook dat je het eerst in de koelkast kan zetten... maar hoe lang dan?

Het moet natuurlijk lekker koud zijn, maar niet in en in bevroren lijkt me.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  maandag 25 december 2017 @ 20:30:50 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175998520
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 18:56 schreef -J-D- het volgende:
https://www.jamieoliver.c(...)inter-pudding-bombe/

Hoe lang van te voren haal je zoiets uit de vriezer voor het serveren?
Er staat 20 minuten en dan buiten de koelkast bewaren, maar hij zegt ook dat je het eerst in de koelkast kan zetten... maar hoe lang dan?

Het moet natuurlijk lekker koud zijn, maar niet in en in bevroren lijkt me.
Gewoon de stappen volgen

Welke stap raak je de weg kwijt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175998633
Die stap 8 vind ik onduidelijk.
20 min voor gebruik uit de vriezer is duidelijk. Maar dan in de koelkast of erbuiten? Doelt hij met 20 min op de tijd in de koelkast? Of is het dan langer 20 min buiten koelkast?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  maandag 25 december 2017 @ 20:50:25 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175998878
quote:
0s.gif Op maandag 25 december 2017 20:36 schreef -J-D- het volgende:
Die stap 8 vind ik onduidelijk.
20 min voor gebruik uit de vriezer is duidelijk. Maar dan in de koelkast of erbuiten? Doelt hij met 20 min op de tijd in de koelkast? Of is het dan langer 20 min buiten koelkast?
20 minuten voor serveren uit de vriezer halen, opmaken op de serveerschaal en het in de koelkast zetten zegt ie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 december 2017 @ 20:52:38 #210
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_175998916
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

20 minuten voor serveren uit de vriezer halen, opmaken op de serveerschaal en het in de koelkast zetten zegt ie
Nee, hij zegt dat hij het voor het serveren van het hoofdgerecht vast in de koelkast zet om het te laten beginnen met ontdooien.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 25 december 2017 @ 20:56:51 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175999002
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 20:52 schreef Leandra het volgende:

[..]

Nee, hij zegt dat hij het voor het serveren van het hoofdgerecht vast in de koelkast zet om het te laten beginnen met ontdooien.
Komtop hetzelfde neer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176019550
Bedankt beiden. Uiteindelijk een uur van te voren in de koelkast gezet, maar het was nog veel te hard. Volgende keer beter.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  donderdag 28 december 2017 @ 10:54:18 #213
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_176066779
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1. Vertel je slager dat je een rosbief maakt, er zijn meerdere stukken vlees geschikt
2. Vooraf garen in het waterbad. Garen op 50 graden voor een rode rosbief
3 daarna aanbraden
Kruiden zou ik zout, peper, foelie of muskaatnoot gebruiken\

40-45 ˚C is rauw (bleu)
50-55 ˚C is rood (saignant)
55-60 ˚C is rosé (a point)
65-70 ˚C is doorbakken (bien cuit)
Hoeveel voor 6 personen? Kleine eters 1 kilo, grote eters 2 kilo
Nog even terugkoppeling voor wie het interesseert: heb 1100 gram rosbief gehaald, flink bestrooid met zout en peper en kort aangebraden in roomboter met rozemarijn. Daarna vlees + boter/jus in een diepvrieszak en in water gelegd op 57,5 graden gedurende 9,5 uur. Daarna wederom nog even in een pan met roomboter afgebraden. Vlees was botermals en werd erg positief ontvangen.

Dingen waar ik volgende keer rekening mee houd:

• Vond 'm zelf ietwat te ver door, ik denk dat ergens tussen 52 - 55 graden het resultaat oplevert zoals ik 'm had willen hebben:
• 1100 gram is rijkelijk veel voor 5 personen, zeker als je het gebruikt als vleeswaren bij ontbijt. 600 gram was prima geweest voor een paar lekker dikke plakken.
• Ik ga er van uit dat het er geen 9+ uur in hoeft, maar anders had ik er midden in de nacht uit moeten gaan om alles aan te zetten. Ik vermoed dat 4 - 5 uur prima is.
• Heb de rozemarijn in de roomboter gegooid, maar las later dat je dat in principe niet mee (moet?) hoeft te bakken. Kan dat gewoon in de diepvrieszak gestrooid worden?
• Water van 57,5 graden is toch best heet om je handen in te steken.

Bedankt voor het meedenken ^O^ Heel fijn apparaat, zo'n Anova. Heb zin om een volgend gerecht te bereiden, suggesties?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  donderdag 28 december 2017 @ 13:13:26 #214
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176070137
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 13:40 schreef Pompelmoez het volgende:
Hey Piet. Ik heb een mooie grote kalfssucade gekocht. Paar maanden terug voor het eerst gegeten. Vriend kwam ermee aan zetten, van jij kan vast wel iets leuks mee. Toen maar t enige gedaan wat ik altijd doe met grote vleesdelen: in de stoofpan, bakken in boter en dan met een scheutje wijn e.d. Heerlijk mals als biefstuk, niet draadjesvleesachtig.
Nu voor de kerst lees ik alleen recepten waarin hij helemaal onder moet staan met fond?
Heb jij nog een goede tip? En wat is de kerntemperatuur die ik aan moet houden?
Beetje tussen wal en schip gevallen, deze vraag.
Wat heb je er uiteindelijk mee gedaan? Is het nog goed gekomen?
pi_176072646
quote:
14s.gif Op donderdag 28 december 2017 10:54 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Nog even terugkoppeling voor wie het interesseert: heb 1100 gram rosbief gehaald, flink bestrooid met zout en peper en kort aangebraden in roomboter met rozemarijn. Daarna vlees + boter/jus in een diepvrieszak en in water gelegd op 57,5 graden gedurende 9,5 uur. Daarna wederom nog even in een pan met roomboter afgebraden. Vlees was botermals en werd erg positief ontvangen.

Dingen waar ik volgende keer rekening mee houd:

• Vond 'm zelf ietwat te ver door, ik denk dat ergens tussen 52 - 55 graden het resultaat oplevert zoals ik 'm had willen hebben: [ afbeelding ]
• 1100 gram is rijkelijk veel voor 5 personen, zeker als je het gebruikt als vleeswaren bij ontbijt. 600 gram was prima geweest voor een paar lekker dikke plakken.
• Ik ga er van uit dat het er geen 9+ uur in hoeft, maar anders had ik er midden in de nacht uit moeten gaan om alles aan te zetten. Ik vermoed dat 4 - 5 uur prima is.
• Heb de rozemarijn in de roomboter gegooid, maar las later dat je dat in principe niet mee (moet?) hoeft te bakken. Kan dat gewoon in de diepvrieszak gestrooid worden?
• Water van 57,5 graden is toch best heet om je handen in te steken.

Bedankt voor het meedenken ^O^ Heel fijn apparaat, zo'n Anova. Heb zin om een volgend gerecht te bereiden, suggesties?
Rosbief op de foto is eerder 50 dan 55... ik ga zelf meestal voor 52 53.

En de rozemarijn kun je best even kort meebakken. Vind ik wel lekker' smaak komt dan goed vrij. Teentje knoflook kan er ook wel bij als je dat lekker vindt.

Maar helemaal zonder is ook best.

Goed dat het lekker is geworden. Rosbief is erg lekker met een klassiek sausje van creme fraiche (of vlotter cream) met mierikswortel trouwens. Zeker opnbrood!
Whatever...
pi_176072673
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Beetje tussen wal en schip gevallen, deze vraag.
Wat heb je er uiteindelijk mee gedaan? Is het nog goed gekomen?
Ik ben ook wel benieuwd. Ik heb kalsfssucade eigenlijk alleen maar gestoofd.
Whatever...
  donderdag 28 december 2017 @ 16:00:08 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176076021
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 13:40 schreef Pompelmoez het volgende:
Hey Piet. Ik heb een mooie grote kalfssucade gekocht. Paar maanden terug voor het eerst gegeten. Vriend kwam ermee aan zetten, van jij kan vast wel iets leuks mee. Toen maar t enige gedaan wat ik altijd doe met grote vleesdelen: in de stoofpan, bakken in boter en dan met een scheutje wijn e.d. Heerlijk mals als biefstuk, niet draadjesvleesachtig.
Nu voor de kerst lees ik alleen recepten waarin hij helemaal onder moet staan met fond?
Heb jij nog een goede tip? En wat is de kerntemperatuur die ik aan moet houden?
Sorry, heb deze helemaal gemist.
Is het goedgekomen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 28 december 2017 @ 22:12:13 #218
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_176089573
Ik moet voor een nieuwjaarsdineetje voor het nagerecht zorgen, waar kan ik mijn gasten echt mee imponeren?
Ik heb geen keukenmachine of ijsmaker, wel een staafmixer met garde en het gerecht moet vooraf gemaakt worden, evt ter plekke in de keuken daar afgemaakt worden.

Had wel een gerechtje met meloenbolletjes met Tequilla, honing en limoendressing in gedachten maar zou daar evt iets bij willen, een granita evt maar kan ik dat ter plekke maken of in een half uurtje van mijn vriezer in de vriezer ter plekke kunnen krijgen zonder dat 't smelt?
Of kan ik dan beter een bakje citroen-sorbetijs bij kunnen kopen voor het idee dat ik heb?
pi_176091149
Iets met zodanig veel drank erin dat als ze nog wat ongezellig waren het na het toetje niet meer zijn.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 28 december 2017 @ 23:54:03 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176094817
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:12 schreef SiGNe het volgende:
Ik moet voor een nieuwjaarsdineetje voor het nagerecht zorgen, waar kan ik mijn gasten echt mee imponeren?
Ik heb geen keukenmachine of ijsmaker, wel een staafmixer met garde en het gerecht moet vooraf gemaakt worden, evt ter plekke in de keuken daar afgemaakt worden.

Had wel een gerechtje met meloenbolletjes met Tequilla, honing en limoendressing in gedachten maar zou daar evt iets bij willen, een granita evt maar kan ik dat ter plekke maken of in een half uurtje van mijn vriezer in de vriezer ter plekke kunnen krijgen zonder dat 't smelt?
Of kan ik dan beter een bakje citroen-sorbetijs bij kunnen kopen voor het idee dat ik heb?
Koop echt goede kazen en serveer die op kamertemperatuur als kaasplank.
Kost weinig moeite maar is vreselijk lekker.
Als je meer moeite wil doen kan je Flan Caramel maken, of crème brulé


Flan Caramel
Suiker
eieren
melk
eventueel wat vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)
Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.
Heeeeeeel erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 00:00:06 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176095104
Hij wil zijn gasten écht imponeren en jij denkt aan Flan Caramel? Seriously?
  vrijdag 29 december 2017 @ 00:01:32 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176095171
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:00 schreef RobinOok het volgende:
Hij wil zijn gasten écht imponeren en jij denkt aan Flan Caramel? Seriously?
Ja, is een serieus lekker toetje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 00:02:43 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176095222
Als je ervan houdt is het vast een serieus lekker toetje. Maar imponeer je je gasten ermee?
  vrijdag 29 december 2017 @ 00:08:05 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176095410
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:02 schreef RobinOok het volgende:
Als je ervan houdt is het vast een serieus lekker toetje. Maar imponeer je je gasten ermee?
Jij denkt aan een gekocht fabrieks dessert met een sterretjes vulkaan erin die de bediening binnenbrengt terwijl het orkest hoempa pa speelt en iedereen opstaat een meeklapt? Cruiseschip ellende waar iedereen zoo onder de indruk is?
Ik denk aan mooie kazen, flan caramel, crème brulee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176098083
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Beetje tussen wal en schip gevallen, deze vraag.
Wat heb je er uiteindelijk mee gedaan? Is het nog goed gekomen?
Uiteindelijk gewoon heel rustig gestoofd, met deel jus van de rollade van de dag ervoor. Erg lekker, erg zacht vlees.
  vrijdag 29 december 2017 @ 02:56:16 #226
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_176098640
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij denkt aan een gekocht fabrieks dessert met een sterretjes vulkaan erin die de bediening binnenbrengt terwijl het orkest hoempa pa speelt en iedereen opstaat een meeklapt? Cruiseschip ellende waar iedereen zoo onder de indruk is?
Ik denk aan mooie kazen, flan caramel, crème brulee
Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
  vrijdag 29 december 2017 @ 08:46:15 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176100054
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 02:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
Croquembouche?
Soesjes maken, vullen met banketbakkersroom en met caramel dan er een toren van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176100426
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 02:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
Pannacotta is een stuk simpeler dan een crème karamel :P
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_176103539
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 02:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
Pannacotta is juist een van de makkelijkste dingen. :D

Moet je ver reizen of is iets met ijs wel een optie? Ik vond zelf een baked alaska wel mooi om op tafel te zetten. IJs kun je dan gewoon kopen, maar dan kun je zelf verder erin proppen wat je wil. Ik had het met chocolade/koffie/zoute caramel. Maar als ik het nog een keer zou maken, zou ik denk ik voor lemoncurd gaan met frambozen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 11:21:50 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176103678
Pannacotta is de basis, je kunt dat heel imponerend opleuken. :+
  vrijdag 29 december 2017 @ 11:28:25 #231
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_176103885
Opleuken klinkt alsof je bij een knutselclub zit.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_176114032
Piet, ik wil eens reibekuchen maken IPV rösti. Jij hebt vast een goed recept.

Belangrijkste vraag: moet ik de aardappels uitknijpen of niet?
Whatever...
pi_176114237
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:00 schreef RobinOok het volgende:
Hij wil zijn gasten écht imponeren en jij denkt aan Flan Caramel? Seriously?
Nja. Ik vind dat ook lekker. Het ziet er inderdaad niet echt spectaculair uit. Maar als het goed is gemaakt naakt de smaak des te meer indruk.

Creme brulee is Dan overigens nog meer mijn smaak.

Als je voor visueel spektakel gaat is een pavlova met rode vruchten (frambozen zijn voor mij dan de belangrijkste smaak, licht en parfummig) erg geschikt. Goed doen is niet makkelijk. En vergeet vooral de wodka niet in de rode vruchten...

Je kunt het prachtig opmaken met het fruit en de sensatie van de slagroom met het zure fruit en zachtkrokante eiwitschuim maakt het voor mij een van mijn favorieten.
Whatever...
pi_176114940
Een parfait is ook lekker! Dat overleeft een half uurtje transport wel.

Deze bijvoorbeeld... https://uitpaulineskeuken(...)-met-kaneelroom.html

Je kan het prima ook in een cakevorm maken en dan daar in plakken snijden en garneren met slagroom, bitterkoekjes en gekarameliseerde amandelen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 16:22:07 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176115038
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 15:55 schreef Spanky78 het volgende:
Piet, ik wil eens reibekuchen maken IPV rösti. Jij hebt vast een goed recept.

Belangrijkste vraag: moet ik de aardappels uitknijpen of niet?
Ja, bloemige aardappels nemen en idd uitknijpen. 12 grote Aardappels en 3 uien raspen, zout peper en nootmuskaat erbij. 6-8 eetlepels bloem erbij, 2 - 3 eieren.
Deeg van maken, of liever, een beslag, en daar kleine pannenkoekjes van bakken in ruim neutrale olie. Klassiek is serveren met zelfgemaakte appelmoes



In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176115331
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, bloemige aardappels nemen en idd uitknijpen. 12 grote Aardappels en 3 uien raspen, zout peper en nootmuskaat erbij. 6-8 eetlepels bloem erbij, 2 - 3 eieren.
Deeg van maken, of liever, een beslag, en daar kleine pannenkoekjes van bakken in ruim neutrale olie. Klassiek is serveren met zelfgemaakte appelmoes


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dank. Hoe dik moet het beslag zijn? Beetje Amerikaanse pannenkoeken? Of dunner?

En kan ik ze vooraf maken en in de oven opwarmen? Of wordt dat taai?
Whatever...
  vrijdag 29 december 2017 @ 16:33:06 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176115463
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 16:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dank. Hoe dik moet het beslag zijn? Beetje Amerikaanse pannenkoeken? Of dunner?

En kan ik ze vooraf maken en in de oven opwarmen? Of wordt dat taai?
Lekkerste is direct opeten na het bakken, krokant.
Moet zo dik zijn als kwark met muesli. Platdrukken met de achterkant van een lepel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176115605
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekkerste is direct opeten na het bakken, krokant.
Moet zo dik zijn als kwark met muesli. Platdrukken met de achterkant van een lepel
Top thx. Gaat goed komen.
Whatever...
  vrijdag 29 december 2017 @ 17:53:12 #239
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_176118399
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 december 2017 11:17 schreef Myraela het volgende:

[..]

Pannacotta is juist een van de makkelijkste dingen. :D

Moet je ver reizen of is iets met ijs wel een optie? Ik vond zelf een baked alaska wel mooi om op tafel te zetten. IJs kun je dan gewoon kopen, maar dan kun je zelf verder erin proppen wat je wil. Ik had het met chocolade/koffie/zoute caramel. Maar als ik het nog een keer zou maken, zou ik denk ik voor lemoncurd gaan met frambozen.
Pannacotta gaat bij Masterchef nog best vaak mis en je kan 't inderdaad leuk versieren met divers fruit, dan ziet 't er op 't bord in principe al mooier uit dan een bakje met Creme Brulee.
en over Amsterchef gesproken, de Croquembouche gaat daar ook vaak mis, niet voor niets vaak gebruikt als pressure test of in de finales.

Baked Alaska is wel lekker maar lijkt me dan ook weer zoveel, of ik zou mini eenpersoons versies moeten maken.
Zo'n Baked Alaska ziet er op TV in elk geval altijd vrij groot uit en we zijn maar met z'n vieren.
Pavlova net zo, ook meer iets voor 6-8 personen denk ik.

Die parfaits zien er leuk uit, is ook wat makkelijker met vervoer inderdaad, makkelijk voor te bereiden ook omdat 't sowieso lang in de vriezer bewaard kan worden.
pi_176119960
Ik maak per persoon een pavlova... je kunt er een prachtig bordje van maken. Dus prima te doen voor 4.

[img]
https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fmoncheribridals.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F11%2Fpavlova5.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fmoncheribridals.com%2Fwedding-desserts%2Fpavlova-dessert%2F&docid=F5Q3sTUYshqmJM&tbnid=m_Ez9Qk_gX0hRM%3A&vet=1&w=720&h=480&client=ms-unknown&bih=616&biw=360&ved=0ahUKEwjv3_Ce46_YAhUP66QKHXH6APUQxiAIIigB&iact=c&ictx=1[/img]

Naast dit soort lieve dingetjes kun je nog een leuk bolletje ijs geven of nog wat mousse. Krijg je vrij gemakkelijk een heel mooi bord.
Whatever...
  vrijdag 29 december 2017 @ 18:49:14 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176120001
Toch zijn top restaurants heel trots op hun kaas als dessert
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 22:53:17 #242
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176130836
Kaas is geen dessert. Kaas is kaas.
Kaas is een gang vóór het dessert.
pi_176132596
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Kaas is geen dessert. Kaas is kaas.
Kaas is een gang vóór het dessert.
Sommige mensen stoppen bij de kaas. Is het dan ook geen dessert?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_176132972
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 23:31 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Sommige mensen stoppen bij de kaas. Is het dan ook geen dessert?
Nee. Inderdaad niet. Wij dienen daar heel consequent in te zijn om de dingen zuiver te houden. Dat ziet mevrouw Ook zeer goed. En laten we het alstublieft zuiver houden qua definitie. Het fenomeen "Kaas" is al zo kwetsbaar.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 23:44:26 #245
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_176133263
Even een nieuwe totaal gerelateerde vraag:
In reguliere wijn zitten toch alleen druiven? Geen andere vruchten?
Hoe komen ze dan bij "hints van abrikoos en aardbei" bij het wijnproeven?
pi_176133355
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 23:44 schreef ErkendFokker het volgende:
Even een nieuwe totaal gerelateerde vraag:
In reguliere wijn zitten toch alleen druiven? Geen andere vruchten?
Hoe komen ze dan bij "hints van abrikoos en aardbei" bij het wijnproeven?
Om de "gecompliceerde" smaakbeleving te beschrijven. Meestal aanstellerij.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 23:54:56 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176133838
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 23:31 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Sommige mensen stoppen bij de kaas. Is het dan ook geen dessert?
Inderdaad. Ik stop vaak bij het hoofdgerecht, dat maakt het hoofdgerecht ook geen dessert.
  zaterdag 30 december 2017 @ 06:40:31 #248
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_176138338
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 23:44 schreef ErkendFokker het volgende:
Even een nieuwe totaal gerelateerde vraag:
In reguliere wijn zitten toch alleen druiven? Geen andere vruchten?
Hoe komen ze dan bij "hints van abrikoos en aardbei" bij het wijnproeven?
https://www.wijninstituut(...)-smaakjes-in-de-wijn
Laffe huichelaar
pi_176160380
Offtopic verwijderd.

Voor degenen die het willen weten, de CUL mods zijn de enigen die in dit topic hebben ingegrepen. Voor vragen en opmerkingen over moderatie kunnen jullie terecht in ons FB topic.
Spoilers!
  zaterdag 30 december 2017 @ 20:53:02 #250
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_176163299
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 18:48 schreef Spanky78 het volgende:
Ik maak per persoon een pavlova... je kunt er een prachtig bordje van maken. Dus prima te doen voor 4.

[ [url=
https://www.google.nl/img(...)=c&ictx=1]afbeelding[/url] ]

Naast dit soort lieve dingetjes kun je nog een leuk bolletje ijs geven of nog wat mousse. Krijg je vrij gemakkelijk een heel mooi bord.
Dat ziet er erg lekker uit zo ja..
Maar ik denk dat dat dan iets voor het paasdiner is over een paar maanden, kan ik er een goed recept bij zoeken.
Ik had het ook eerder voor moeten bereiden eigenlijk, zo'n pavlova heb ik nog nooit eerder gemaakt dus had dat dan liefst een keertje eerder willen maken.
Plus de "pantry" is gesloten, geen extra boodschappen meer.

Ik heb voor nu toch voor de makkelijkere optie gekozen en ben bij m'n eerste idee over die meloenballetjes met tequilla geleven.
Hoef ik ook niet te stressen in de keuken.
Voor erbij heb ik citroen-sorbet ijs genomen, dat past ook goed bij de tequilla dressing.
't wordt dus eigenlijk een remake van de tequilla-slammer (Flinke hoeveelheid tequilla in een whiskeyglas, fanta lemon erbij (de spaanse, die is minder zoet), bierviltje erop, 3 keer op de bar slaan en in een keer opzuipen) :D



• Step 1: Halve the melon and remove the seeds with a spoon. Using a melon baller, scoop the flesh into neat balls and place in a large bowl.

• Step 2: Mix the tequila, lime zest and juice, honey and salt together in a small pitcher. Taste and add a little more honey if dressing is too sour. Pour over the melon balls, toss gently to mix and chill for at least 10-15 minutes.

• Step 3: Divide the melon balls among serving glasses, grate over some lime zest and sprinkle with freshly chopped mint to serve.

Ingredients
1 honeydew melon, preferably chilled
2-3 tbsp cold tequila
Finely grated zest of 1/2 lime, plus extra to serve
Juice of 1/2 lime
2-3 tbsp runny honey
Tiny pinch of fine sea salt
Few mint sprigs (leaves only), chopped
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')