abonnement Unibet Coolblue
pi_175949602
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 16:57 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Voor bereiding heel houden. Aan tafel aansnijden. Mooie plakken van ongeveer 3 of 4 cm dik.
Het gaat over tartaar he..
Afijn, ik zou het niet te fijn doen, dus nog wel enige structuur.
  zaterdag 23 december 2017 @ 17:04:28 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175949626
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:03 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Het gaat over tartaar he..
Afijn, ik zou het niet te fijn doen, dus nog wel enige structuur.
Nee over beef wellington
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 17:22:15 #156
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175950237
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee over beef wellington
Nope, dat was TjjWester. United maakt er tartaar van.
Bijzonder dat mensen liever volhouden dan even terug te lezen. 8)7
  zaterdag 23 december 2017 @ 17:28:35 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175950391
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden? :)

Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.

Wat zou jij doen?
Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_175952256
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 11:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]


[..]


[..]

8)7

Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam. :s)
Oh, k dacht aan de Wellington..
Whatever...
pi_175952284
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
Is kerst en zo verknal je het nooit.

Ik zou ook gaan voor een mm of 2-3. Lukt alleen met een goed mes.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 18:45:24 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175952374
Juist een grovere tartaar van ossehaas heeft veel charme vind ik. Ik eet zelf graag tonijntartaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 18:46:20 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175952386
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:38 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Oh, k dacht aan de Wellington..
Joh!
pi_175952699
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:46 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Joh!
Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 19:09:54 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175952915
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Gewassen lichamen en orale sex vond ze wel een goede combi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175953744
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewassen lichamen en orale sex vond ze wel een goede combi
Ik ben voor orale sex.
Whatever...
  zaterdag 23 december 2017 @ 19:49:29 #165
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175953818
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Oh, heb ik het nou gedaan!? _O-
pi_175954259
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 19:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, heb ik het nou gedaan!? _O-
Als het helpt: ik sta als een robuust Blok achter u mevrouw Ook. Of voor U indien noodzakelijk. :)

Ik ga even teruglezen want het lijkt een heel bijzondere kant uit zijn gegaan. Altijd leuk. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:12:59 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175954381
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:08 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als het helpt: ik sta als een robuust Blok achter u mevrouw Ook. Of voor U indien noodzakelijk. :)

Ik ga even teruglezen want het lijkt een heel bijzondere kant uit zijn gegaan. Altijd leuk. :)
Ha, ben je er weer? :)
Net op tijd om me te redden. Of zo. _O-
pi_175954387
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 17:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
Ik ga daar morgen blokjes van snijden van 1 kubieke millimeter. Gewoon omdat het kan.

Edit: de rest was wat te zwaar aangezet. Dus weg.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_175954445
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ha, ben je er weer? :)
Net op tijd om me te redden. Of zo. _O-
Ik vind je echt de ware heldin van CUL. Oprecht zonder flauwekul. En met een bepaalde zeer aanstekelijke humor. Vrouw naar mijn hart. Zo.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:19:37 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175954612
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:15 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik vind je echt de ware heldin van CUL. Oprecht zonder flauwekul. En met een bepaalde zeer aanstekelijke humor. Vrouw naar mijn hart. Zo.
*O* *O* *O* *O*
pi_175954812
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

*O* *O* *O* *O*
Zeg het ook tegen je kerel. Oude geluksvogel. :)

Maar goed. Zo kan het wel weer. Het ging over Tartaar. Zoveel is zeker. De Beef W., vlees in een jasje wordt steevast overtroffen en voorbijgestreefd door ons eigen Saucijzenbroodje.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:44:42 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175955461
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
  zaterdag 23 december 2017 @ 20:51:15 #173
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_175955662
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Juist een grovere tartaar van ossehaas heeft veel charme vind ik. Ik eet zelf graag tonijntartaar
Gerookte Makreeltartaar is ook lekker, en met vanalles te combineren, witlof, bietjes, creme fraiche...
Kan je makkelijk een amuse van maken maar een voorgerecht of lunchgerecht kan je met bijna dezelfde ingredienten maken.
pi_175956073
Whoeps. Mag ik pommes dauphine frituren in ossewit? Ik heb niet echt wat anders :+.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_175961246
Ik heb een hammetje gekocht bij de slager maar deze adviseert hem 2 uur op 140 graden in de oven te doen met een glaze. Ik vroeg me af of ik hem eerst kon koken zoals het onderstaande filmpje en dan kort op hoge temperatuur met aardappelen in de oven kan doen met glaze.

Anders vroeg ik me af of ik de aardappels iets langer zou kunnen doen op 140 graden en of ze dan ook lekker knapperig worden :o Slager was super druk dus kreeg niet echt de kans om iets te vragen haha.

bedankt alvast en fijne kerst!
pi_175961362
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
Ik vind het best lekker, maar ook zeker niet fantastisch. Maar ieder zijn smaak.

Goede tartaar maak je me blijer mee geloof ik. Als ik een groot stuk vlees mag kiezen voor dat geld heb ik liever een kalfslende (cote)
Whatever...
  zondag 24 december 2017 @ 00:36:00 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175963446
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 december 2017 21:02 schreef sigme het volgende:
Whoeps. Mag ik pommes dauphine frituren in ossewit? Ik heb niet echt wat anders :+.
Pommes dauphine bak je in de oven eigenlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 december 2017 @ 00:36:56 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175963473
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 23:24 schreef nukes4life het volgende:
Ik heb een hammetje gekocht bij de slager maar deze adviseert hem 2 uur op 140 graden in de oven te doen met een glaze. Ik vroeg me af of ik hem eerst kon koken zoals het onderstaande filmpje en dan kort op hoge temperatuur met aardappelen in de oven kan doen met glaze.

Anders vroeg ik me af of ik de aardappels iets langer zou kunnen doen op 140 graden en of ze dan ook lekker knapperig worden :o Slager was super druk dus kreeg niet echt de kans om iets te vragen haha.

bedankt alvast en fijne kerst!
Je, kan, maar in de oven vind ik lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175965814
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 00:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pommes dauphine bak je in de oven eigenlijk
?
Ben je niet in de war met pommes duchesse?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 24 december 2017 @ 09:41:42 #180
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175965857
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 20:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 24 december 2017 @ 09:42:50 #181
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175965868
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 09:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.
Ja, bedankt, Oma.
Inderdaad veel kleuters met een mening over Beef Wellington.
pi_175965870
Het lijkt me uitstekend om die aardappels te frituren in ossewit. Tenslotte krijg je zo ook de beste frieten. De Belg doet niet anders. Enig speuren leert ons dat je de oven- en de frituurvariant hebt.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 24 december 2017 @ 09:45:15 #183
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_175965894
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 09:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, bedankt, Oma.
Inderdaad veel kleuters met een mening over Beef Wellington.
Echt, je ontstijgt met je te pas en te onpas roepen wat je stom vindt amper het niveau van een kutuser.
The love you take is equal to the love you make.
pi_175965901
Vrede op aarde dames. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 24 december 2017 @ 09:46:47 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175965910
Nou, mooi zo. Nog iets?
  zondag 24 december 2017 @ 10:28:11 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175966447
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 09:37 schreef sigme het volgende:

[..]

?
Ben je niet in de war met pommes duchesse?
Euh, ja, Blaim it on the gluhwein
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 december 2017 @ 10:31:53 #187
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_175966516
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 09:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.
Dat is een act waar ze niet mee lijkt te stoppen.
Dit, dus.
pi_175966519
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh, ja, Blaim it on the gluhwein
:*

Ik frituur altijd alles in ossewit. Voor het familiekerstdiner neem ik pommes dauphine mee. Maar dan zijn ze dus niet heet meer, ze kunnen wel even weer opgewarmd worden. En dan is ossewit misschien niet de beste optie? Het maakt niet echt meer uit, ik heb niks anders dan ossewit in huis.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 24 december 2017 @ 10:50:47 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175966818
quote:
7s.gif Op zondag 24 december 2017 10:31 schreef sigme het volgende:

[..]

:*

Ik frituur altijd alles in ossewit. Voor het familiekerstdiner neem ik pommes dauphine mee. Maar dan zijn ze dus niet heet meer, ze kunnen wel even weer opgewarmd worden. En dan is ossewit misschien niet de beste optie? Het maakt niet echt meer uit, ik heb niks anders dan ossewit in huis.
Arachideolie? Zonnebloemolie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175966980
quote:
7s.gif Op zondag 24 december 2017 10:31 schreef sigme het volgende:
ik heb niks anders dan ossewit in huis
Maar dat is toch prima? Wat is het bezwaar precies? De Belg doet alles in ossewit.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 24 december 2017 @ 11:03:18 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175967002
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 11:02 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar dat is toch prima? Wat is het bezwaar precies? De Belg doet alles in ossewit.
als je zaken koud eet neem je olie, geen ossewit, dat stolt namelijk en geeft een onaangenaam mondgevoel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175967059
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

als je zaken koud eet neem je olie, geen ossewit, dat stolt namelijk en geeft een onaangenaam mondgevoel
Ah. Men eet ze koud. Wat typisch... Zo uit de frituur lijkt mij lekkerder. Maar de Fransoos wil ze dus koud. Dan is het wel logisch.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_175967083
Een paar posts geleden staat toch dat ze weer opgewarmd worden?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zondag 24 december 2017 @ 11:08:08 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175967099
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 11:07 schreef Vanyel het volgende:
Een paar posts geleden staat toch dat ze weer opgewarmd worden?
ik sprak meer algemeen,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175967112
Ik had het dan ook tegen Bart :D
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_175967640
Ik heb ze deze zomer voor het eerst gegeten, gekocht bij een Franse slager. Die waren dus koud.
Een beetje lauw (opgewarmd dus) vond ik ze lekkerder, en dat lijkt me nu met de ossewit dan ook de beste optie.
Eventueel doe ik volgend jaar wel een herkansing met olie ipv vet.

quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Arachideolie? Zonnebloemolie?
Heb ik nooit in huis :@. Er staat nog een jaren oude fles arachide, destijds gebruikt om een koe (in levende vorm) in te vetten op een beschadigd stuk huid.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_175970221
Hey Piet. Ik heb een mooie grote kalfssucade gekocht. Paar maanden terug voor het eerst gegeten. Vriend kwam ermee aan zetten, van jij kan vast wel iets leuks mee. Toen maar t enige gedaan wat ik altijd doe met grote vleesdelen: in de stoofpan, bakken in boter en dan met een scheutje wijn e.d. Heerlijk mals als biefstuk, niet draadjesvleesachtig.
Nu voor de kerst lees ik alleen recepten waarin hij helemaal onder moet staan met fond?
Heb jij nog een goede tip? En wat is de kerntemperatuur die ik aan moet houden?
pi_175970855
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 00:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je, kan, maar in de oven vind ik lekkerder
Glazeer je hem dan de hele 2 uur of alleen laatste half uurtje/kwartier. Heb je misschien toevallig een recept want ik kon er niet echt vinden die het zo deden.

Kan ik de aardappelen gewoon iets langer in de oven doen op een iets lagere temperatuur om ze toch knapperig te maken?
pi_175976053
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 14:12 schreef nukes4life het volgende:

[..]

Glazeer je hem dan de hele 2 uur of alleen laatste half uurtje/kwartier. Heb je misschien toevallig een recept want ik kon er niet echt vinden die het zo deden.

Kan ik de aardappelen gewoon iets langer in de oven doen op een iets lagere temperatuur om ze toch knapperig te maken?
Ik zou hem het eerste deel op lagere temperatuur afdekken. En bedruipen met zijn eigen vet dat uit de zwoerd komt.

Laatste halfuur oid wat hoger en dan aflakken/glaceren. Het mooist vind ik zelf als je het in laagjes doet. Dus insmeren en dan elke 5 minuten een laagje. Dan verbrandt er niets, krijg je een dikke laag smaak. Wel meer werk.

Ik geloof dat piet hem juist hard roostert om de zwoerd mooi krokant te krijgen.
Whatever...
pi_175978239
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 17:54 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik zou hem het eerste deel op lagere temperatuur afdekken. En bedruipen met zijn eigen vet dat uit de zwoerd komt.

Laatste halfuur oid wat hoger en dan aflakken/glaceren. Het mooist vind ik zelf als je het in laagjes doet. Dus insmeren en dan elke 5 minuten een laagje. Dan verbrandt er niets, krijg je een dikke laag smaak. Wel meer werk.

Ik geloof dat piet hem juist hard roostert om de zwoerd mooi krokant te krijgen.
De hele ham op hoog zetten? Is ie dan wel helemaal goed warm van binnen? Bedankt voor de tips kan ik zeker wat mee! Steeds opnieuw basten was wel het plan haha.

Heb je nog tips om er wat bij in te pakken als je hem overdekt het eeerste anderhalf uur? Ik kan hem.Ook al marineren de hele dag of is dat niet nodig. Thanks Piet!
pi_175978587
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 19:38 schreef nukes4life het volgende:

[..]

De hele ham op hoog zetten? Is ie dan wel helemaal goed warm van binnen? Bedankt voor de tips kan ik zeker wat mee! Steeds opnieuw basten was wel het plan haha.

Heb je nog tips om er wat bij in te pakken als je hem overdekt het eeerste anderhalf uur? Ik kan hem.Ook al marineren de hele dag of is dat niet nodig. Thanks Piet!
Ik ben piet niet hoor.

De ham gaar je eerst langere tijd op lage temperatuur. Bij het aflakken aan het eind zet je hem hoger.

Je zou de ham vooraf kunnen pekelen, dat maakt hem wat sappiger en geeft smaak. Een groot stuk vlees als zo'n ham zou ik 48 uur pekelen .

Ik doe bij zo'n groot stuk vlees vaak harde groenten (wortel, knolselderij, pastinaak, ui) die ik heb geblancheerd onderop. De groenten nemen dan de sappen van het vlees deels op en je baste het vlees met een steeds sterkere jus die ook weer meer smaak van de groente krijgt.

Je houdt het vlees afgedekt totdat je gaat aflakken.

[ Bericht 14% gewijzigd door Spanky78 op 24-12-2017 20:06:02 ]
Whatever...
pi_175978782
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 19:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik ben piet niet hoor.

De ham gaar je eerst langere tijd op lage temperatuur. Bij het aflakken aan het eind zet je hem hoger.

Je zou de ham vooraf kunnen pekelen, dat maakt hem wat sappiger en geeft smaak. Een groot stuk vlees als zo'n ham zou ik 48 uur pekelen .
Haha sorry! Bedankt spanky! Ik heb maar een klein hammetje hoor, 1,6kilo ofzo. Hoe zou jij hem pekelen? Een vriend van mij marineerd hem in honing en whisky maar dat is iets anders zeker. Heel erg bedAnkt voor je tijd n al je tips
Spanky!!
pi_175979126
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 20:03 schreef nukes4life het volgende:

[..]

Haha sorry! Bedankt spanky! Ik heb maar een klein hammetje hoor, 1,6kilo ofzo. Hoe zou jij hem pekelen? Een vriend van mij marineerd hem in honing en whisky maar dat is iets anders zeker. Heel erg bedAnkt voor je tijd n al je tips
Spanky!!
Pekelen doe je in klassieke pekel. Zoek naar op op google.

Het hoeft trouwens zeker niet. Als je dit morgen wil maken ben je al te laat.

Braden in de oven. Oven op 150 graden. Kerntemperatuur naar 68 graden laten komen. Dan aflakken op 175 ofzo. Mengsels bevatten auto's wat zoet. Honing, ketjap... Bruine suiker samen met wat kruiden en smaakmakers.

Na het braden zeker een kwartier rusten uit de oven. Daarna pas aansnijden.
Whatever...
pi_175979317
quote:
1s.gif Op zondag 24 december 2017 20:21 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Pekelen doe je in klassieke pekel. Zoek naar op op google.

Het hoeft trouwens zeker niet. Als je dit morgen wil maken ben je al te laat.

Braden in de oven. Oven op 150 graden. Kerntemperatuur naar 68 graden laten komen. Dan aflakken op 175 ofzo. Mengsels bevatten auto's wat zoet. Honing, ketjap... Bruine suiker samen met wat kruiden en smaakmakers.

Na het braden zeker een kwartier rusten uit de oven. Daarna pas aansnijden.
Oké dan ga ik niet meer pekelen. Ik heb niet zon thermometer maar zal wel 1,5u laag doen en dan half uur hoog. Super man je bent een held! Heel erg bedankt en hele fijne kerstdagen!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')