Ik zou hem heel houden. Als het goed is heeft de ossenhaas grofweg de vorm van een cilinder. Je kunt ook individuele stukken maken, maar ik vind een groot stuk mooier en het blijft sappiger.quote:Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden?
Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.
Wat zou jij doen?
quote:Op vrijdag 22 december 2017 19:16 schreef Unites het volgende:
Ik wil aankomende maandag rundertartaar (rauw) maken als voorgerecht.
..
Wat voor vlees moet ik dan pakken?
quote:Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden?
quote:
Voor bereiding heel houden. Aan tafel aansnijden. Mooie plakken van ongeveer 3 of 4 cm dik.quote:Op zaterdag 23 december 2017 11:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[..]
[..]
Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam.
Het gaat over tartaar he..quote:Op zaterdag 23 december 2017 16:57 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Voor bereiding heel houden. Aan tafel aansnijden. Mooie plakken van ongeveer 3 of 4 cm dik.
Nee over beef wellingtonquote:Op zaterdag 23 december 2017 17:03 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Het gaat over tartaar he..
Afijn, ik zou het niet te fijn doen, dus nog wel enige structuur.
Nope, dat was TjjWester. United maakt er tartaar van.quote:
Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.quote:Op zaterdag 23 december 2017 10:09 schreef Unites het volgende:
Dank voor alle reacties! Ik heb een stuk ossenhaas genomen! Beetje een lastige vraag misschien... maar hebben jullie misschien een goede indicatie (afbeelding) van hoe groot/klein ik het vlees moet snijden?
Nog een vraag: ik wil ook een smeltend chocoladetaartje maken. Nu heb ik dat in het verleden al wel eens een paar keer gedaan, maar ik kan het recept niet meer vinden wat ik heb gebruikt destijds. Nu bij het zoeken op internet zie ik recepten waarbij de een bijvoorbeeld 50 gram boter gebruikt en de ander 250 gram... datzelfde geldt voor de hoeveelheid eiwit.
Wat zou jij doen?
Oh, k dacht aan de Wellington..quote:Op zaterdag 23 december 2017 11:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[..]
[..]
Ja, lekker met zijn allen knagen aan zo'n boomstam.
Is kerst en zo verknal je het nooit.quote:Op zaterdag 23 december 2017 17:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
Joh!quote:Op zaterdag 23 december 2017 18:38 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Oh, k dacht aan de Wellington..
Gewassen lichamen en orale sex vond ze wel een goede combiquote:Op zaterdag 23 december 2017 18:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Ik ben voor orale sex.quote:Op zaterdag 23 december 2017 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewassen lichamen en orale sex vond ze wel een goede combi
Oh, heb ik het nou gedaan!?quote:Op zaterdag 23 december 2017 18:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is bij jou nooit goed eh. Ouwe fokfeeks.
Als het helpt: ik sta als een robuust Blok achter u mevrouw Ook. Of voor U indien noodzakelijk.quote:
Ha, ben je er weer?quote:Op zaterdag 23 december 2017 20:08 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als het helpt: ik sta als een robuust Blok achter u mevrouw Ook. Of voor U indien noodzakelijk.
Ik ga even teruglezen want het lijkt een heel bijzondere kant uit zijn gegaan. Altijd leuk.
Ik ga daar morgen blokjes van snijden van 1 kubieke millimeter. Gewoon omdat het kan.quote:Op zaterdag 23 december 2017 17:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Blokjes van ca. 0,3 cm snijden. Wel zonde van zo'n mooie ossenhaas. Ik zou de volgende keer eens proberen het met een diamanthaas te doen. Beetje kappertjes en ui er doorheen snijden en natuurlijk een eidooier erbij.
Ik vind je echt de ware heldin van CUL. Oprecht zonder flauwekul. En met een bepaalde zeer aanstekelijke humor. Vrouw naar mijn hart. Zo.quote:Op zaterdag 23 december 2017 20:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ha, ben je er weer?
Net op tijd om me te redden. Of zo.
quote:Op zaterdag 23 december 2017 20:15 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik vind je echt de ware heldin van CUL. Oprecht zonder flauwekul. En met een bepaalde zeer aanstekelijke humor. Vrouw naar mijn hart. Zo.
Zeg het ook tegen je kerel. Oude geluksvogel.quote:
Gerookte Makreeltartaar is ook lekker, en met vanalles te combineren, witlof, bietjes, creme fraiche...quote:Op zaterdag 23 december 2017 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Juist een grovere tartaar van ossehaas heeft veel charme vind ik. Ik eet zelf graag tonijntartaar
Ik vind het best lekker, maar ook zeker niet fantastisch. Maar ieder zijn smaak.quote:Op zaterdag 23 december 2017 20:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
Pommes dauphine bak je in de oven eigenlijkquote:Op zaterdag 23 december 2017 21:02 schreef sigme het volgende:
Whoeps. Mag ik pommes dauphine frituren in ossewit? Ik heb niet echt wat anders .
Je, kan, maar in de oven vind ik lekkerderquote:Op zaterdag 23 december 2017 23:24 schreef nukes4life het volgende:
Ik heb een hammetje gekocht bij de slager maar deze adviseert hem 2 uur op 140 graden in de oven te doen met een glaze. Ik vroeg me af of ik hem eerst kon koken zoals het onderstaande filmpje en dan kort op hoge temperatuur met aardappelen in de oven kan doen met glaze.
Anders vroeg ik me af of ik de aardappels iets langer zou kunnen doen op 140 graden en of ze dan ook lekker knapperig worden Slager was super druk dus kreeg niet echt de kans om iets te vragen haha.
bedankt alvast en fijne kerst!
?quote:Op zondag 24 december 2017 00:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pommes dauphine bak je in de oven eigenlijk
Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.quote:Op zaterdag 23 december 2017 20:44 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind Beef Wellington ook nogal overrated. Eigenlijk gewoon een vergissing. Stom gerecht.
Ja, bedankt, Oma.quote:Op zondag 24 december 2017 09:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.
Echt, je ontstijgt met je te pas en te onpas roepen wat je stom vindt amper het niveau van een kutuser.quote:Op zondag 24 december 2017 09:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, bedankt, Oma.
Inderdaad veel kleuters met een mening over Beef Wellington.
Euh, ja, Blaim it on the gluhweinquote:Op zondag 24 december 2017 09:37 schreef sigme het volgende:
[..]
?
Ben je niet in de war met pommes duchesse?
Dat is een act waar ze niet mee lijkt te stoppen.quote:Op zondag 24 december 2017 09:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat gedraag jij je eigenlijk vaak als een vervelende kleuter.
quote:Op zondag 24 december 2017 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Euh, ja, Blaim it on the gluhwein
Arachideolie? Zonnebloemolie?quote:Op zondag 24 december 2017 10:31 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik frituur altijd alles in ossewit. Voor het familiekerstdiner neem ik pommes dauphine mee. Maar dan zijn ze dus niet heet meer, ze kunnen wel even weer opgewarmd worden. En dan is ossewit misschien niet de beste optie? Het maakt niet echt meer uit, ik heb niks anders dan ossewit in huis.
Maar dat is toch prima? Wat is het bezwaar precies? De Belg doet alles in ossewit.quote:
als je zaken koud eet neem je olie, geen ossewit, dat stolt namelijk en geeft een onaangenaam mondgevoelquote:Op zondag 24 december 2017 11:02 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar dat is toch prima? Wat is het bezwaar precies? De Belg doet alles in ossewit.
Ah. Men eet ze koud. Wat typisch... Zo uit de frituur lijkt mij lekkerder. Maar de Fransoos wil ze dus koud. Dan is het wel logisch.quote:Op zondag 24 december 2017 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
als je zaken koud eet neem je olie, geen ossewit, dat stolt namelijk en geeft een onaangenaam mondgevoel
ik sprak meer algemeen,quote:Op zondag 24 december 2017 11:07 schreef Vanyel het volgende:
Een paar posts geleden staat toch dat ze weer opgewarmd worden?
Heb ik nooit in huis . Er staat nog een jaren oude fles arachide, destijds gebruikt om een koe (in levende vorm) in te vetten op een beschadigd stuk huid.quote:Op zondag 24 december 2017 10:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Arachideolie? Zonnebloemolie?
Glazeer je hem dan de hele 2 uur of alleen laatste half uurtje/kwartier. Heb je misschien toevallig een recept want ik kon er niet echt vinden die het zo deden.quote:Op zondag 24 december 2017 00:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je, kan, maar in de oven vind ik lekkerder
Ik zou hem het eerste deel op lagere temperatuur afdekken. En bedruipen met zijn eigen vet dat uit de zwoerd komt.quote:Op zondag 24 december 2017 14:12 schreef nukes4life het volgende:
[..]
Glazeer je hem dan de hele 2 uur of alleen laatste half uurtje/kwartier. Heb je misschien toevallig een recept want ik kon er niet echt vinden die het zo deden.
Kan ik de aardappelen gewoon iets langer in de oven doen op een iets lagere temperatuur om ze toch knapperig te maken?
De hele ham op hoog zetten? Is ie dan wel helemaal goed warm van binnen? Bedankt voor de tips kan ik zeker wat mee! Steeds opnieuw basten was wel het plan haha.quote:Op zondag 24 december 2017 17:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik zou hem het eerste deel op lagere temperatuur afdekken. En bedruipen met zijn eigen vet dat uit de zwoerd komt.
Laatste halfuur oid wat hoger en dan aflakken/glaceren. Het mooist vind ik zelf als je het in laagjes doet. Dus insmeren en dan elke 5 minuten een laagje. Dan verbrandt er niets, krijg je een dikke laag smaak. Wel meer werk.
Ik geloof dat piet hem juist hard roostert om de zwoerd mooi krokant te krijgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |