Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.quote:Op vrijdag 29 december 2017 00:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij denkt aan een gekocht fabrieks dessert met een sterretjes vulkaan erin die de bediening binnenbrengt terwijl het orkest hoempa pa speelt en iedereen opstaat een meeklapt? Cruiseschip ellende waar iedereen zoo onder de indruk is?
Ik denk aan mooie kazen, flan caramel, crème brulee
Croquembouche?quote:Op vrijdag 29 december 2017 02:56 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
Pannacotta is een stuk simpeler dan een crème karamelquote:Op vrijdag 29 december 2017 02:56 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
Pannacotta is juist een van de makkelijkste dingen.quote:Op vrijdag 29 december 2017 02:56 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
Nja. Ik vind dat ook lekker. Het ziet er inderdaad niet echt spectaculair uit. Maar als het goed is gemaakt naakt de smaak des te meer indruk.quote:Op vrijdag 29 december 2017 00:00 schreef RobinOok het volgende:
Hij wil zijn gasten écht imponeren en jij denkt aan Flan Caramel? Seriously?
Ja, bloemige aardappels nemen en idd uitknijpen. 12 grote Aardappels en 3 uien raspen, zout peper en nootmuskaat erbij. 6-8 eetlepels bloem erbij, 2 - 3 eieren.quote:Op vrijdag 29 december 2017 15:55 schreef Spanky78 het volgende:
Piet, ik wil eens reibekuchen maken IPV rösti. Jij hebt vast een goed recept.
Belangrijkste vraag: moet ik de aardappels uitknijpen of niet?
Dank. Hoe dik moet het beslag zijn? Beetje Amerikaanse pannenkoeken? Of dunner?quote:Op vrijdag 29 december 2017 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, bloemige aardappels nemen en idd uitknijpen. 12 grote Aardappels en 3 uien raspen, zout peper en nootmuskaat erbij. 6-8 eetlepels bloem erbij, 2 - 3 eieren.
Deeg van maken, of liever, een beslag, en daar kleine pannenkoekjes van bakken in ruim neutrale olie. Klassiek is serveren met zelfgemaakte appelmoes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Lekkerste is direct opeten na het bakken, krokant.quote:Op vrijdag 29 december 2017 16:29 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dank. Hoe dik moet het beslag zijn? Beetje Amerikaanse pannenkoeken? Of dunner?
En kan ik ze vooraf maken en in de oven opwarmen? Of wordt dat taai?
Top thx. Gaat goed komen.quote:Op vrijdag 29 december 2017 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lekkerste is direct opeten na het bakken, krokant.
Moet zo dik zijn als kwark met muesli. Platdrukken met de achterkant van een lepel
Pannacotta gaat bij Masterchef nog best vaak mis en je kan 't inderdaad leuk versieren met divers fruit, dan ziet 't er op 't bord in principe al mooier uit dan een bakje met Creme Brulee.quote:Op vrijdag 29 december 2017 11:17 schreef Myraela het volgende:
[..]
Pannacotta is juist een van de makkelijkste dingen.
Moet je ver reizen of is iets met ijs wel een optie? Ik vond zelf een baked alaska wel mooi om op tafel te zetten. IJs kun je dan gewoon kopen, maar dan kun je zelf verder erin proppen wat je wil. Ik had het met chocolade/koffie/zoute caramel. Maar als ik het nog een keer zou maken, zou ik denk ik voor lemoncurd gaan met frambozen.
Sommige mensen stoppen bij de kaas. Is het dan ook geen dessert?quote:Op vrijdag 29 december 2017 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Kaas is geen dessert. Kaas is kaas.
Kaas is een gang vóór het dessert.
Nee. Inderdaad niet. Wij dienen daar heel consequent in te zijn om de dingen zuiver te houden. Dat ziet mevrouw Ook zeer goed. En laten we het alstublieft zuiver houden qua definitie. Het fenomeen "Kaas" is al zo kwetsbaar.quote:Op vrijdag 29 december 2017 23:31 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Sommige mensen stoppen bij de kaas. Is het dan ook geen dessert?
Om de "gecompliceerde" smaakbeleving te beschrijven. Meestal aanstellerij.quote:Op vrijdag 29 december 2017 23:44 schreef ErkendFokker het volgende:
Even een nieuwe totaal gerelateerde vraag:
In reguliere wijn zitten toch alleen druiven? Geen andere vruchten?
Hoe komen ze dan bij "hints van abrikoos en aardbei" bij het wijnproeven?
Inderdaad. Ik stop vaak bij het hoofdgerecht, dat maakt het hoofdgerecht ook geen dessert.quote:Op vrijdag 29 december 2017 23:31 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Sommige mensen stoppen bij de kaas. Is het dan ook geen dessert?
https://www.wijninstituut(...)-smaakjes-in-de-wijnquote:Op vrijdag 29 december 2017 23:44 schreef ErkendFokker het volgende:
Even een nieuwe totaal gerelateerde vraag:
In reguliere wijn zitten toch alleen druiven? Geen andere vruchten?
Hoe komen ze dan bij "hints van abrikoos en aardbei" bij het wijnproeven?
Dat ziet er erg lekker uit zo ja..quote:Op vrijdag 29 december 2017 18:48 schreef Spanky78 het volgende:
Ik maak per persoon een pavlova... je kunt er een prachtig bordje van maken. Dus prima te doen voor 4.
[ [url=
https://www.google.nl/img(...)=c&ictx=1]afbeelding[/url] ]
Naast dit soort lieve dingetjes kun je nog een leuk bolletje ijs geven of nog wat mousse. Krijg je vrij gemakkelijk een heel mooi bord.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |