abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 29 december 2017 @ 02:56:16 #226
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_176098640
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij denkt aan een gekocht fabrieks dessert met een sterretjes vulkaan erin die de bediening binnenbrengt terwijl het orkest hoempa pa speelt en iedereen opstaat een meeklapt? Cruiseschip ellende waar iedereen zoo onder de indruk is?
Ik denk aan mooie kazen, flan caramel, crème brulee
Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
  vrijdag 29 december 2017 @ 08:46:15 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176100054
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 02:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
Croquembouche?
Soesjes maken, vullen met banketbakkersroom en met caramel dan er een toren van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176100426
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 02:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
Pannacotta is een stuk simpeler dan een crème karamel :P
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_176103539
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 02:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ben het wel met Robin eens, Flan Caramel of Creme Brulee is wel lekker maar de moeilijkheidsgraad mag wel wat hoger.
Dan zou ik eerder aan een zelfgemaakte panacotta denken.
Pannacotta is juist een van de makkelijkste dingen. :D

Moet je ver reizen of is iets met ijs wel een optie? Ik vond zelf een baked alaska wel mooi om op tafel te zetten. IJs kun je dan gewoon kopen, maar dan kun je zelf verder erin proppen wat je wil. Ik had het met chocolade/koffie/zoute caramel. Maar als ik het nog een keer zou maken, zou ik denk ik voor lemoncurd gaan met frambozen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 11:21:50 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176103678
Pannacotta is de basis, je kunt dat heel imponerend opleuken. :+
  vrijdag 29 december 2017 @ 11:28:25 #231
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_176103885
Opleuken klinkt alsof je bij een knutselclub zit.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_176114032
Piet, ik wil eens reibekuchen maken IPV rösti. Jij hebt vast een goed recept.

Belangrijkste vraag: moet ik de aardappels uitknijpen of niet?
Whatever...
pi_176114237
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 00:00 schreef RobinOok het volgende:
Hij wil zijn gasten écht imponeren en jij denkt aan Flan Caramel? Seriously?
Nja. Ik vind dat ook lekker. Het ziet er inderdaad niet echt spectaculair uit. Maar als het goed is gemaakt naakt de smaak des te meer indruk.

Creme brulee is Dan overigens nog meer mijn smaak.

Als je voor visueel spektakel gaat is een pavlova met rode vruchten (frambozen zijn voor mij dan de belangrijkste smaak, licht en parfummig) erg geschikt. Goed doen is niet makkelijk. En vergeet vooral de wodka niet in de rode vruchten...

Je kunt het prachtig opmaken met het fruit en de sensatie van de slagroom met het zure fruit en zachtkrokante eiwitschuim maakt het voor mij een van mijn favorieten.
Whatever...
pi_176114940
Een parfait is ook lekker! Dat overleeft een half uurtje transport wel.

Deze bijvoorbeeld... https://uitpaulineskeuken(...)-met-kaneelroom.html

Je kan het prima ook in een cakevorm maken en dan daar in plakken snijden en garneren met slagroom, bitterkoekjes en gekarameliseerde amandelen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 16:22:07 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176115038
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 15:55 schreef Spanky78 het volgende:
Piet, ik wil eens reibekuchen maken IPV rösti. Jij hebt vast een goed recept.

Belangrijkste vraag: moet ik de aardappels uitknijpen of niet?
Ja, bloemige aardappels nemen en idd uitknijpen. 12 grote Aardappels en 3 uien raspen, zout peper en nootmuskaat erbij. 6-8 eetlepels bloem erbij, 2 - 3 eieren.
Deeg van maken, of liever, een beslag, en daar kleine pannenkoekjes van bakken in ruim neutrale olie. Klassiek is serveren met zelfgemaakte appelmoes



In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176115331
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 16:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, bloemige aardappels nemen en idd uitknijpen. 12 grote Aardappels en 3 uien raspen, zout peper en nootmuskaat erbij. 6-8 eetlepels bloem erbij, 2 - 3 eieren.
Deeg van maken, of liever, een beslag, en daar kleine pannenkoekjes van bakken in ruim neutrale olie. Klassiek is serveren met zelfgemaakte appelmoes


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dank. Hoe dik moet het beslag zijn? Beetje Amerikaanse pannenkoeken? Of dunner?

En kan ik ze vooraf maken en in de oven opwarmen? Of wordt dat taai?
Whatever...
  vrijdag 29 december 2017 @ 16:33:06 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176115463
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 16:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dank. Hoe dik moet het beslag zijn? Beetje Amerikaanse pannenkoeken? Of dunner?

En kan ik ze vooraf maken en in de oven opwarmen? Of wordt dat taai?
Lekkerste is direct opeten na het bakken, krokant.
Moet zo dik zijn als kwark met muesli. Platdrukken met de achterkant van een lepel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176115605
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekkerste is direct opeten na het bakken, krokant.
Moet zo dik zijn als kwark met muesli. Platdrukken met de achterkant van een lepel
Top thx. Gaat goed komen.
Whatever...
  vrijdag 29 december 2017 @ 17:53:12 #239
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_176118399
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 december 2017 11:17 schreef Myraela het volgende:

[..]

Pannacotta is juist een van de makkelijkste dingen. :D

Moet je ver reizen of is iets met ijs wel een optie? Ik vond zelf een baked alaska wel mooi om op tafel te zetten. IJs kun je dan gewoon kopen, maar dan kun je zelf verder erin proppen wat je wil. Ik had het met chocolade/koffie/zoute caramel. Maar als ik het nog een keer zou maken, zou ik denk ik voor lemoncurd gaan met frambozen.
Pannacotta gaat bij Masterchef nog best vaak mis en je kan 't inderdaad leuk versieren met divers fruit, dan ziet 't er op 't bord in principe al mooier uit dan een bakje met Creme Brulee.
en over Amsterchef gesproken, de Croquembouche gaat daar ook vaak mis, niet voor niets vaak gebruikt als pressure test of in de finales.

Baked Alaska is wel lekker maar lijkt me dan ook weer zoveel, of ik zou mini eenpersoons versies moeten maken.
Zo'n Baked Alaska ziet er op TV in elk geval altijd vrij groot uit en we zijn maar met z'n vieren.
Pavlova net zo, ook meer iets voor 6-8 personen denk ik.

Die parfaits zien er leuk uit, is ook wat makkelijker met vervoer inderdaad, makkelijk voor te bereiden ook omdat 't sowieso lang in de vriezer bewaard kan worden.
pi_176119960
Ik maak per persoon een pavlova... je kunt er een prachtig bordje van maken. Dus prima te doen voor 4.

[img]
https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fmoncheribridals.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F11%2Fpavlova5.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fmoncheribridals.com%2Fwedding-desserts%2Fpavlova-dessert%2F&docid=F5Q3sTUYshqmJM&tbnid=m_Ez9Qk_gX0hRM%3A&vet=1&w=720&h=480&client=ms-unknown&bih=616&biw=360&ved=0ahUKEwjv3_Ce46_YAhUP66QKHXH6APUQxiAIIigB&iact=c&ictx=1[/img]

Naast dit soort lieve dingetjes kun je nog een leuk bolletje ijs geven of nog wat mousse. Krijg je vrij gemakkelijk een heel mooi bord.
Whatever...
  vrijdag 29 december 2017 @ 18:49:14 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176120001
Toch zijn top restaurants heel trots op hun kaas als dessert
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 22:53:17 #242
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176130836
Kaas is geen dessert. Kaas is kaas.
Kaas is een gang vóór het dessert.
pi_176132596
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 22:53 schreef RobinOok het volgende:
Kaas is geen dessert. Kaas is kaas.
Kaas is een gang vóór het dessert.
Sommige mensen stoppen bij de kaas. Is het dan ook geen dessert?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_176132972
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 23:31 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Sommige mensen stoppen bij de kaas. Is het dan ook geen dessert?
Nee. Inderdaad niet. Wij dienen daar heel consequent in te zijn om de dingen zuiver te houden. Dat ziet mevrouw Ook zeer goed. En laten we het alstublieft zuiver houden qua definitie. Het fenomeen "Kaas" is al zo kwetsbaar.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 23:44:26 #245
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_176133263
Even een nieuwe totaal gerelateerde vraag:
In reguliere wijn zitten toch alleen druiven? Geen andere vruchten?
Hoe komen ze dan bij "hints van abrikoos en aardbei" bij het wijnproeven?
pi_176133355
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 23:44 schreef ErkendFokker het volgende:
Even een nieuwe totaal gerelateerde vraag:
In reguliere wijn zitten toch alleen druiven? Geen andere vruchten?
Hoe komen ze dan bij "hints van abrikoos en aardbei" bij het wijnproeven?
Om de "gecompliceerde" smaakbeleving te beschrijven. Meestal aanstellerij.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 29 december 2017 @ 23:54:56 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176133838
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 23:31 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Sommige mensen stoppen bij de kaas. Is het dan ook geen dessert?
Inderdaad. Ik stop vaak bij het hoofdgerecht, dat maakt het hoofdgerecht ook geen dessert.
  zaterdag 30 december 2017 @ 06:40:31 #248
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_176138338
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 23:44 schreef ErkendFokker het volgende:
Even een nieuwe totaal gerelateerde vraag:
In reguliere wijn zitten toch alleen druiven? Geen andere vruchten?
Hoe komen ze dan bij "hints van abrikoos en aardbei" bij het wijnproeven?
https://www.wijninstituut(...)-smaakjes-in-de-wijn
Laffe huichelaar
pi_176160380
Offtopic verwijderd.

Voor degenen die het willen weten, de CUL mods zijn de enigen die in dit topic hebben ingegrepen. Voor vragen en opmerkingen over moderatie kunnen jullie terecht in ons FB topic.
Spoilers!
  zaterdag 30 december 2017 @ 20:53:02 #250
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_176163299
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 18:48 schreef Spanky78 het volgende:
Ik maak per persoon een pavlova... je kunt er een prachtig bordje van maken. Dus prima te doen voor 4.

[ [url=
https://www.google.nl/img(...)=c&ictx=1]afbeelding[/url] ]

Naast dit soort lieve dingetjes kun je nog een leuk bolletje ijs geven of nog wat mousse. Krijg je vrij gemakkelijk een heel mooi bord.
Dat ziet er erg lekker uit zo ja..
Maar ik denk dat dat dan iets voor het paasdiner is over een paar maanden, kan ik er een goed recept bij zoeken.
Ik had het ook eerder voor moeten bereiden eigenlijk, zo'n pavlova heb ik nog nooit eerder gemaakt dus had dat dan liefst een keertje eerder willen maken.
Plus de "pantry" is gesloten, geen extra boodschappen meer.

Ik heb voor nu toch voor de makkelijkere optie gekozen en ben bij m'n eerste idee over die meloenballetjes met tequilla geleven.
Hoef ik ook niet te stressen in de keuken.
Voor erbij heb ik citroen-sorbet ijs genomen, dat past ook goed bij de tequilla dressing.
't wordt dus eigenlijk een remake van de tequilla-slammer (Flinke hoeveelheid tequilla in een whiskeyglas, fanta lemon erbij (de spaanse, die is minder zoet), bierviltje erop, 3 keer op de bar slaan en in een keer opzuipen) :D



• Step 1: Halve the melon and remove the seeds with a spoon. Using a melon baller, scoop the flesh into neat balls and place in a large bowl.

• Step 2: Mix the tequila, lime zest and juice, honey and salt together in a small pitcher. Taste and add a little more honey if dressing is too sour. Pour over the melon balls, toss gently to mix and chill for at least 10-15 minutes.

• Step 3: Divide the melon balls among serving glasses, grate over some lime zest and sprinkle with freshly chopped mint to serve.

Ingredients
1 honeydew melon, preferably chilled
2-3 tbsp cold tequila
Finely grated zest of 1/2 lime, plus extra to serve
Juice of 1/2 lime
2-3 tbsp runny honey
Tiny pinch of fine sea salt
Few mint sprigs (leaves only), chopped
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')