abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 3 mei 2017 @ 09:08:02 #51
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_170649448
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 13:03 schreef Meneertje_flapdrol het volgende:

[..]

LOL.

Maar de middeleeuwen was inderdaad wel een beetje een nare tijd volgens mij. Sowieso hier in Europa. Zo net na de hoogstaande beschaving van het Romeinse Rijk. Het was eigenlijk een terugval naar het barbarisme. Iets waar ik tegenwoordig ook wel eens bang voor ben die wij die kant langzaam maar zeker weer naar toe glijden.
Vergis je niet in het barbarisme van de Romeinen.
pi_170673368
je hebt ook een vriendelijke hel

nou je niet helemaal maar toch

eerst word je naar een hel gestuurd die 90 000 jaar duurt, en met alle ingredienten van jouw persoonlijkheid waar je een afkeer tegen hebt, dus echt gruwelijkkkkkk....

dan komt er op het allerlaatste moment een advocaat naar je toe, luistert naar je verhaal, en zeg : oke ik kan 70 jaar voor je regelen, werken in een duistere diamantenmijn, en dan mag je een natuurlijke dood sterven, en dus als je in reinacarnatie gelooft , dus ook gewoon reincarneren,

best wel een meevaller dan!
  vrijdag 5 mei 2017 @ 00:26:13 #53
410451 Telefoonvork
Telefoonvork
pi_170696672
Ben je ooit eenzaam geweest?

Bedenk je nu eens dat je helemaal niks waarneemt anders dan het passeren van de tijd, je eigen gevoel en gedachten?

Aan het begin even schrikken, in paniek slaan; Daarna kom je erachter dat je perfecte rust hebt en rustig na kan denken.

Vervolgens komt het gevoel en vroeg of laat komt er het verlangen om je te verbinden; om te communiceren, maar je kan niet. Je bent het station van paniek al gepasseerd en nu begin je je eenzaam te voelen.

Nog steeds is er niks anders dan je gedachten, gevoelens en de waarneming van het passeren van de tijd. De eenzaamheid groeit en trekt je algehele gevoel naar beneden. De ellende blijft voort duren en heeft geen einde. Je wordt depressief.

Je begint te denken dat je niks betekent en niks waard bent; Er is immers niemand die op jouw contactverzoek reageert. De eenzaamheid begint pijn te doen. Je voelt je totaal verlaten en begint te denken aan ontsnappen.

Ik kan wel even doorgaan in deze lijn, maar ik denk dat jullie wel begrijpen waar dit heen gaat.

Er is een reden dat mensen zelfmoord plegen; Ze willen van de ondraaglijke pijn af. Ze hebben zo veel pijn dat ze niet meer opmerken dat er anderen zijn.

Wil je weten wat hel is? Ga dan eens praten met iemand die een serieuze poging tot zelfmoord heeft gedaan.

Aan de andere kant is er ook hemel mogelijk. Dat zal ik hieronder beschrijven.

Je praat met iedereen en bent betrokken bij innovatie, educatie of hulpverlening in een constructieve setting. Je hebt structuur in je leven en hebt dingen waar je in gelooft en achter staat (hoeft nog niet per definitie religieus te zijn). Je bent lid van meerdere gemeenschappen (bijvoorbeeld: werk, familie, vrienden, uitgaansgelegenheden, tempel, buurt) en hebt regelmatig contact met mensen die iets toevoegen aan je leven. Je hebt een partner in je leven en je hebt twee of drie kinderen. Met jou en de belangrijkste mensen gaat het goed en jullie zijn gezond (zowel lichamelijk als geestelijk). Je bent in een positie om je ideeŰn effectief uit te dragen en toe te passen.

Valt je iets op aan het verschil tussen hemel en hel?
pi_170709724
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 mei 2017 00:26 schreef Telefoonvork het volgende:
Je praat met iedereen

werkt alleen als je mainstream caracter hebt

en bent betrokken bij innovatie, educatie of hulpverlening in een constructieve setting.

vreemde eend in de bijt word al snel weggeduwt

Je hebt structuur in je leven en hebt dingen waar je in gelooft en achter staat (hoeft nog niet per definitie religieus te zijn).

je kan ook je oude geloof of passie kwijtgeraakt zijn en dan zoekende zijn naar een nieuwe invulling, zit je er tussen in is het een soort leegte ala hiaat

Je bent lid van meerdere gemeenschappen (bijvoorbeeld: werk, familie, vrienden, uitgaansgelegenheden, tempel, buurt)

ja of je houd heel erg van cafe bezoek en hebt daar geen geld voor, beetje daar met mensen praten en luisteren naar hun ideeen

en hebt regelmatig contact met mensen die iets toevoegen aan je leven.

kwestie van pech of geluk hebben

Je hebt een partner in je leven en je hebt twee of drie kinderen.

jaja, de heeft dat geluk, de tweede heeft cupido misgeschoten

Met jou en de belangrijkste mensen gaat het goed en jullie zijn gezond (zowel lichamelijk als geestelijk).

klopt ja

Je bent in een positie om je ideeŰn effectief uit te dragen en toe te passen.

dat is wel een ideaal beeld !
pi_170753167
Hel is een door mensen bedacht strafwerktuig.
Puur om mensen geld af te kunnen pakken en onder controle te houden omdat ze anders bang zijn om in een hel te belanden.

In de Bijbel wordt geen enkele keer over een hel gesproken. Dan heb ik het voor de duidelijkheid over de oudst bekende documenten. Niet over 90/100 tegenwoordig bestaande aangepaste versies met vele fouten.

Ik geloof wel in het bestaan van een hemel.
Maar niet dat de mensen daar heen staan. De Bijbel is heel duidelijk dat er een aards paradijs zal komen waar de meeste mensen heen zouden gaan zodra dat paradijs er is.
  zondag 7 mei 2017 @ 22:54:50 #56
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_170762422
De hel is een bedenksel van de mens om (al dan niet voorbatelijk) afvalligen te straffen en volgelingen te overtuigen van hun gelijk. Het is alleen jammer voor ze dat er meerdere hellen gefabriceerd zijn (vaak met een andere naam en met (nuance)verschillen).

Ik heb uiteindelijk besloten het beste te maken in dit leven tot zover ik kan en m'n best daarvoor te doen, waarbij het onmogelijk is aan alle voorwaarden voor niet-toelating van -een- hel in aanmerking te komen.

Na mijn dood zullen er altijd wel entiteiten zijn die menen dat ik naar hun hel zou moeten en ik heb ooit besloten dat dit mijn ding niet is. Waarom zou ik me met dit soort futiliteiten bezig moeten houden? Waarom zou -ik- m'n leven moeten wijden aan de gevolgen van mijn inhiernamaalstoetreden?

Als ik een goede christen ben, dan stuurt Allah me wel naar zijn hel want ik was een slechte moslim. Als ik een goede moslim ben, stuurt God me naar zijn hel want ik was een slechte christen. En er zijn nog veel meer goden en andere entiteiten wiens hel een plekje voor me gereserveerd schijnt te hebben.

Zodra ik dood ben, mogen deze goden onderling uitvechten naar wiens hel ik moet. En tot die tijd doe ik gewoon m'n ding.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_170763973
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 7 mei 2017 18:49 schreef bianconeri het volgende:
Hel is een door mensen bedacht strafwerktuig.
Las een keertje een scifboek, en daarin was een man die zei dat de ergste nachtmerries in onze dromen die wij als mens soms hebben, ook een vorm zouden kunnen zijn van een soort geheugen van iets wat ooit in een ver verleden in de kosmos gebeurd is, een soort echo uit een verleden.
pi_170764789
Ps als er een hemel zou bestaan? Dan zou hij ws ook continue onder vuur liggen, vijanden hebben, ja tenzij er een 100% ondoordringbare muur is,

En ook wat doe doen met genotzucht in de hemel versus realiteit? Aan de ene kant wil je als je daar bent elke dag zoete opium achtige wijn drinken, aan de andere kant moet je ook weten wat er buiten de hemel gebeurd, anders zou je toch niet kunnen waken over wie er wel of niet naar binnen mag?
  maandag 8 mei 2017 @ 11:40:05 #59
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_170770031
quote:
0s.gif Op maandag 8 mei 2017 00:04 schreef possetje het volgende:
Ps als er een hemel zou bestaan? Dan zou hij ws ook continue onder vuur liggen, vijanden hebben, ja tenzij er een 100% ondoordringbare muur is,

En ook wat doe doen met genotzucht in de hemel versus realiteit? Aan de ene kant wil je als je daar bent elke dag zoete opium achtige wijn drinken, aan de andere kant moet je ook weten wat er buiten de hemel gebeurd, anders zou je toch niet kunnen waken over wie er wel of niet naar binnen mag?
Ergo....
pi_170929412
de hel waarin je niet mag sterven, je wordt dan in een soort coma toestand gebracht, en dan gaan ze je lichaam extraheren, ze willen dan alle mooie elementen die je in je hebt, eruit halen en dan de rest * jij, gooien ze in een soort vuilnisbelt
  zondag 14 mei 2017 @ 05:45:04 #61
463796 bijstandboy
jij al uitkering heb?
pi_170929425
quote:
0s.gif Op zondag 14 mei 2017 05:36 schreef possetje het volgende:
de hel waarin je niet mag sterven, je wordt dan in een soort coma toestand gebracht, en dan gaan ze je lichaam extraheren, ze willen dan alle mooie elementen die je in je hebt, eruit halen en dan de rest * jij, gooien ze in een soort vuilnisbelt
en toen werd je wakker met een tientje in je hand en pijn in je kont :')
pi_170929437
Heb een goede beschermengel.
pi_170929455
Volgens mijn religie (het Hindoe´sme) wordt eenieder die geen Moksja heeft bereikt - de bevrijdende Verlichting van Ziel) gere´ncarneerd in een ander lichaam, dat zelfs een dier kan zijn of andere lage levensvorm (insect, plant). Wie na eenmaal mens te zijn geweest gedegradeerd wordt tot een dier bijv heeft dit te danken aan de cumulatieve waarde van al zijn zonden. Als deze niet opweegt tegen de weldaden (oftewel positieve balans) wordt diegene lager op de schaal van het leven hergeboren. Wie als een boom of plant wordt hergeboren heeft dan een zeer slecht leven geleid want de boom moet stil, hulpelooos, en lijdend alles waarnemen, ervaren, en voelen zonder weg te kunnen gaan of zichzelf te weren.
Mensen die meer weldaden dan zonden hebben gepleegd worden gere´ncarneerd als mens weer en krijgen opnieuw een kans. In welke kaste ze geboren worden ligt eraan hoe positief die balans is oftewel hoe 'goed' ze eigenlijk waren.
Soms maakt God vanzelf een uitzondering en bevrijdt die mensen die geen Moksja hebben gehaald, maar alsnog goede mensen waren of geestelijk of anderszins beperkt waren en die buiten hun controle om hebben gezondigd.

Dat is dus volgens de Heilige Schriften. Zelf geloof ik niet hierin volgens de letter van de tekst, oftewel ik ben de mening toegedaan dat de Bedoeling van God enigzins is verdraaid en verkeerd geinterpreteerd door de mens die de Schriften heeft opgeschreven of bewerkt.

Mijn geloof is als volgt (en ik ben verder geensziins religieus of vroom of een dagelijks praktiserende) maar dit is gewoon mijn opvatting van het hiernamaals waar je om vroeg:

Mensen die kwaad of slecht zijn geweest krijgen de verdiende straf. Dat kan van alles inhouden. Mensen die gehandicapt, beperkt, of invalide waren gaan sowieso naar de hemel. Mensen die goed waren in hun hart maar door omstandigheden kwaad hebben moeten plegen worden eveneens vergeven. Mensen die een uitermate moeilijk leven hebben geleid gaan eveneens naar de Hemel. De mensen die kwaad waren maar hun straf eenmaal hebben uitgezeten worden eveneens bevrijd. Want God is liefdevol en vergevingsgezind. En God begrijpt dat het leven op aarde allesbehalve eerlijk is.

En verder is God een Zij.

God wil juist dat eeineder zoveel mogelijk van het leven geniet. Daarom juist heeft God plezierige dingen geschapen zoals seks, eten, bedwelmings- en genotsmiddelen zoals koffie (mits met mate gebruikt), en andere soortgelijke dingen.

Dat was het zo'n beetje. c_/

[ Bericht 3% gewijzigd door Hdero op 14-05-2017 06:26:08 ]
pi_170929480
quote:
0s.gif Op zondag 14 mei 2017 05:45 schreef bijstandboy het volgende:

[..]

en toen werd je wakker met een tientje in je hand en pijn in je kont :')
soms, ze kunnen ook het laatste wat je hebt, het ik, ook nog vernietigen
pi_170929482
quote:
1s.gif Op zondag 14 mei 2017 06:20 schreef Hdero het volgende:
Mensen die kwaad of slecht zijn geweest krijgen de verdiende straf
ja op die manier kan je eeuwig doorgaan, zou een bepaalde muizengod dan een kat gaan straffen of een god van een koe, omdat je in haar uitzicht stond?
pi_170929483
Raak het beetje kwijt nu, tijd om te slapen.
pi_170934244
quote:
0s.gif Op zondag 14 mei 2017 06:46 schreef possetje het volgende:

[..]

ja op die manier kan je eeuwig doorgaan, zou een bepaalde muizengod dan een kat gaan straffen of een god van een koe, omdat je in haar uitzicht stond?
Ik heb er spijt van dat ik Řberhaupt heb gereageerd, als je er zo laconiek over doet.
pi_170951361
quote:
1s.gif Op zondag 14 mei 2017 13:54 schreef Hdero het volgende:

[..]

Ik heb er spijt van dat ik Řberhaupt heb gereageerd, als je er zo laconiek over doet.
owww sorry, zo bedoelde ik het niet,

iig dankje voor je bijdrage
pi_170953436
quote:
1s.gif Op zondag 14 mei 2017 06:20 schreef Hdero het volgende:
Volgens mijn religie (het Hindoe´sme) wordt eenieder die geen Moksja heeft bereikt - de bevrijdende Verlichting van Ziel) gere´ncarneerd in een ander lichaam, dat zelfs een dier kan zijn of andere lage levensvorm (insect, plant). Wie na eenmaal mens te zijn geweest gedegradeerd wordt tot een dier bijv heeft dit te danken aan de cumulatieve waarde van al zijn zonden. Als deze niet opweegt tegen de weldaden (oftewel positieve balans) wordt diegene lager op de schaal van het leven hergeboren. Wie als een boom of plant wordt hergeboren heeft dan een zeer slecht leven geleid want de boom moet stil, hulpelooos, en lijdend alles waarnemen, ervaren, en voelen zonder weg te kunnen gaan of zichzelf te weren.
Mensen die meer weldaden dan zonden hebben gepleegd worden gere´ncarneerd als mens weer en krijgen opnieuw een kans. In welke kaste ze geboren worden ligt eraan hoe positief die balans is oftewel hoe 'goed' ze eigenlijk waren.

Dus iedere hindoe is gere´ncarneerd? In een dier, een plant of mens? Maar ergens onderin zeg je dat er ook hemel is.... Wanneer krijgen ze re´ncarnatie en wanneer gaan ze naar de hemel?

quote:
Soms maakt God vanzelf een uitzondering en bevrijdt die mensen die geen Moksja hebben gehaald, maar alsnog goede mensen waren of geestelijk of anderszins beperkt waren en die buiten hun controle om hebben gezondigd.

Hoe bevrijdt hij ze?

quote:
Dat is dus volgens de Heilige Schriften. Zelf geloof ik niet hierin volgens de letter van de tekst, oftewel ik ben de mening toegedaan dat de Bedoeling van God enigzins is verdraaid en verkeerd geinterpreteerd door de mens die de Schriften heeft opgeschreven of bewerkt.

Mijn geloof is als volgt (en ik ben verder geensziins religieus of vroom of een dagelijks praktiserende) maar dit is gewoon mijn opvatting van het hiernamaals waar je om vroeg:

Mensen die kwaad of slecht zijn geweest krijgen de verdiende straf. Dat kan van alles inhouden. Mensen die gehandicapt, beperkt, of invalide waren gaan sowieso naar de hemel. Mensen die goed waren in hun hart maar door omstandigheden kwaad hebben moeten plegen worden eveneens vergeven. Mensen die een uitermate moeilijk leven hebben geleid gaan eveneens naar de Hemel. De mensen die kwaad waren maar hun straf eenmaal hebben uitgezeten worden eveneens bevrijd. Want God is liefdevol en vergevingsgezind. En God begrijpt dat het leven op aarde allesbehalve eerlijk is.

En verder is God een Zij.
Heeft ze een naam?

quote:
God wil juist dat eeineder zoveel mogelijk van het leven geniet. Daarom juist heeft God plezierige dingen geschapen zoals seks, eten, bedwelmings- en genotsmiddelen zoals koffie (mits met mate gebruikt), en andere soortgelijke dingen.

Dat was het zo'n beetje. c_/
Is koffie een bedwelmingsmiddel?
  maandag 15 mei 2017 @ 13:40:15 #70
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_170958449
quote:
1s.gif Op zondag 14 mei 2017 06:20 schreef Hdero het volgende:
Daarom juist heeft God plezierige dingen geschapen zoals seks, eten, bedwelmings- en genotsmiddelen zoals koffie (mits met mate gebruikt), en andere soortgelijke dingen.

Zijn kerk daarentegen ontraadt of verbiedt het gebruik van dezelfde plezierige dingen als (vrije) seks en genotsmiddelsn als drank en drugs.

Niet dat gelovigen zich daar veel van aantrekken overigens, het zijn ook maar mensen...
pi_171465816
Hel en hemel zijn realiteiten die gevormd worden door je eigen bewustzijn.
Iemand die op het moment staat zelfmoord te plegen, kan je precies vertellen hoe de hel aanvoelt.
'Hij die een slaaf bezit, is zelf ook een slaaf!'
pi_171466337
Mijn vermoeden is dat wanneer je op een natuurlijke wijze sterft, je hersenen stoffen aanmaken die de tijd doen vertragen, zodat je nog 1 keer je leven kan doormaken, a.d.v. alle opgeslagen emoties en herinneringen.

Hierbij komt vrij wat jij erin gestopt hebt. Als je verleden gevuld is met angsten, pijnen en schaamte, dan zal je overlijden aanvoelen als een hel, heb je overwegend positieve herinneringen en een schat aan warme emotionele verbindingen, dan trekken die als een mooie film aan je voorbij. Je ziet iedereen die je gedurende het leven bent kwijtgeraakt, weer terug. Wat aanvoelt als de hemel.

Ik denk dus dat je je eigen god bent, die zelf verantwoordelijk is voor het feit of de hemel of hel ervaren gaat worden. Universeel goed en kwaad lijkt mij niet te bestaan, dus kan er ook geen universeel oordeel geveld worden, alleen een oordeel op individueel niveau, waarbij rekening gehouden wordt met de individuele omstandigheden. Wie anders zou dit kunnen dan het individu zelf.

Voor de mensen die geloof hierbij nodig hebben, werd er al geschreven dat wij zijn geschapen naar Zijn evenbeeld. Dus als Hij oordeelt, dan moeten wij dit dus ook in onszelf kunnen terugvinden. O~)
pi_171569613
quote:
3s.gif Op maandag 5 juni 2017 06:57 schreef Jopie78 het volgende:
Mijn vermoeden is dat wanneer je op een natuurlijke wijze sterft, je hersenen stoffen aanmaken die de tijd doen vertragen, zodat je nog 1 keer je leven kan doormaken, a.d.v. alle opgeslagen emoties en herinneringen.

Hierbij komt vrij wat jij erin gestopt hebt. Als je verleden gevuld is met angsten, pijnen en schaamte, dan zal je overlijden aanvoelen als een hel, heb je overwegend positieve herinneringen en een schat aan warme emotionele verbindingen, dan trekken die als een mooie film aan je voorbij. Je ziet iedereen die je gedurende het leven bent kwijtgeraakt, weer terug. Wat aanvoelt als de hemel.

Ik denk dus dat je je eigen god bent, die zelf verantwoordelijk is voor het feit of de hemel of hel ervaren gaat worden. Universeel goed en kwaad lijkt mij niet te bestaan, dus kan er ook geen universeel oordeel geveld worden, alleen een oordeel op individueel niveau, waarbij rekening gehouden wordt met de individuele omstandigheden. Wie anders zou dit kunnen dan het individu zelf.

Voor de mensen die geloof hierbij nodig hebben, werd er al geschreven dat wij zijn geschapen naar Zijn evenbeeld. Dus als Hij oordeelt, dan moeten wij dit dus ook in onszelf kunnen terugvinden. O~)
Nog veel te zweverig voor mij.

Ik denk dat wanneer je dood gaat, je lichaamsfuncties stoppen. Je hersenen stoppen met werken omdat ze geen 'brandstof' meer krijgen. Ik kan een stuk met je meegaan. Er zit vast geen aan- en uit schakelaar op je hersenen, net zoals al je andere organen langzaam stoppen met werken. Dus als je hart (toch de motor) uiteindelijk gestopt is met het rondpompen van zuurstof, zullen je hersenen nog wel een poosje een klein beetje doordoen. En het schijnt dat je bij gebrek aan zuurstof een heel prettig en licht gevoel ervaart, alsof je drugs hebt gebruikt. Valerio en Dennis hebben dit ooit voor BNN nog eens uitgeprobeerd. En stel je eens voor dat je visuele en cognitieve functies al afgestorven zijn en enkel dit gevoel nog opgeroepen wordt, dan lijkt me dat wel een hemels gevoel. Maar toch ook gewoon een biologisch proces, want er is geen hemel of hel.
Je bent wel cool, maar dat komt doordat je in mijn schaduw staat
pi_171571138
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 02:22 schreef Begripvol het volgende:
Hel en hemel zijn realiteiten die gevormd worden door je eigen bewustzijn.
Iemand die op het moment staat zelfmoord te plegen, kan je precies vertellen hoe de hel aanvoelt.
Nuh. Ze kunnen hoogstens vertellen hoe het voelt om bijna zelfmoord te willen plegen.
Quod licet Iovi, non licet bovi
  maandag 12 juni 2017 @ 10:20:37 #75
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_171636531
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 13:07 schreef ems. het volgende:

[..]

Nuh. Ze kunnen hoogstens vertellen hoe het voelt om bijna zelfmoord te willen plegen.
Denk dat het het ongeveer hetzelfde is.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')