abonnement Unibet Coolblue
  maandag 1 mei 2017 @ 20:55:30 #101
460259 kladderadatsch
MAKEaMEricAGREATaGAIN
pi_170618274
quote:
1s.gif Op maandag 1 mei 2017 20:53 schreef Perrin het volgende:

[..]

Volgens mij is de enige die hem serieus neemt hijzelf. Staat bekend om zijn conservatief-rechts geluid en de grote regelmaat waarmee hij de plank misslaat.
En om z'n drogredenaties, z'n columns zijn wat dat betreft goed oefenmateriaal.
An apatheist is someone who is not interested in accepting or rejecting any claims that gods exist or do not exist.
pi_170618874
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2017 20:33 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Interessant: over "de zaak" Hilda Pater en de fopuitkering van de Facultatieve. Ik hoopte al dat men dit zou oppikken. Als het verhaal klopt dan heeft Henry er nog een schandaal bij. Buiten het andere feit dat hij geen ondernemingsraad wenste. Een OR is immers verplicht binnen een bedrijf van deze omvang.
Dat is toch ook totaal ongeloofwaardig, dat hij "niets wist" over de regels mbt een OR. Hij is wel tot in de details op de hoogte van alle bedrijfskundige, juridische en fiscale wetten en regels, totaan de meest obscure, zolang het hem maar voordelig uitkomt, maar over iets basaals als de OR doet ie net alsof hij maar een onwetende boer is. "Oh is dat verplicht dan??" Dat gelooft toch geen hond.
pi_170619196
quote:
1s.gif Op maandag 1 mei 2017 21:09 schreef Farenji het volgende:

[..]

Dat is toch ook totaal ongeloofwaardig, dat hij "niets wist" over de regels mbt een OR. Hij is wel tot in de details op de hoogte van alle bedrijfskundige, juridische en fiscale wetten en regels, totaan de meest obscure, zolang het hem maar voordelig uitkomt, maar over iets basaals als de OR doet ie net alsof hij maar een onwetende boer is. "Oh is dat verplicht dan??" Dat gelooft toch geen hond.
Ik zou hem dat niet eens willen nadragen. Maar het is zeker dat er op HR vast wel iemand was die hem daar op gewezen heeft. En hij heeft dat vervolgens genegeerd stel ik me zo voor. Als we de bronnen moeten geloven heerste hij als een Zonnekoning over het bedrijf dus dat is niet "ondenkbaar". :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart2002 op 02-05-2017 05:24:55 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_170620045
http://www.quotenet.nl/Ni(...)-Henry-Keizer-195875

Dit soort dingen (ook de titel) vind ik dan weer lijkenpikkerij*. Hier worden fatsoensnormen overschreden. Maar ja "de zaak" is "hot" dus iedereen pikt zijn graantje mee, inhoudelijk of niet. Het is ook voer voor degenen die een lans breken voor Henry K. Die kunnen zeggen: zie je wel! En alle pers daarmee over 1 kam scheren. Dat is schadelijk.

* wel een fijne, onbedoelde woordspeling in deze.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  dinsdag 2 mei 2017 @ 00:43:56 #105
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_170624664
Wat was de rol van Hermans en Duthler in affaire-Keizer?

Bij de omstreden deal van VVD-voorzitter Henry Keizer speelden nog twee VVD'ers een rol: oud-minister Loek Hermans en senator Anne Wil Duthler. Beiden waren commissaris bij De Facultatieve, het uitvaartbedrijf dat Keizer in 2012 voor een schijntje zou hebben gekocht. Hermans was daarnaast ook als lid van de ledenraad betrokken. :D

Hermans en Duthler moesten als lid van de raad van commissarissen het algemeen belang van het bedrijf in de gaten houden. Het zijn toezichthouders, legt hoogleraar corporate governance Jaap Koelewijn uit. "Commissarissen vervullen een belangrijke rol. Zij controleren de partijen die de besluiten nemen en moeten erop toezien dat er zorgvuldig wordt gehandeld."

Keizer zou veel te weinig hebben betaald voor het bedrijf, waar hij zowel adviseur was van de verkopende partij als koper. Bij de verkoop van het bedrijf in 2012 werd de waarde geschat op 31 miljoen euro. Maar het werd voor 12,5 miljoen euro verkocht aan Keizer en zijn partners.

Wat was de rol van Hermans en Duthler in affaire-Keizer?
Dat Hermans naast commissaris van de kopende partij ook in de ledenraad van de verkopende partij zat, is opvallend, vindt Gerard van Vliet, directeur Nederlandse Vereniging Commissarissen en Directeuren. "Voor commissarissen zijn dat grote rode vlaggen waar je ver van weg moet blijven of waarvan je moet realiseren dat het problemen oplevert." :D

Volgens Van Vliet had Hermans een van de petten moeten opgeven. "Om ervoor te zorgen dat hij niet beticht kon worden van vermenging van belangen."

Ook bij Koelewijn roepen de twee functies vragen op. "Hij had primair het belang van de ledenraad moeten dienen waarbij hij een zo hoog mogelijke prijs eruit moest halen. Maar als commissaris van de koper moest hij juist tot het gaatje gaan. Dat is een situatie waarin ik niet zou willen verkeren."
De raad van commissarissen heeft zich te houden aan het wetboek.

Keizer verklaarde afgelopen vrijdag dat de commissarissen geen enkele rol speelden bij de verkoop omdat het bedrijf niet beursgenoteerd is. Maar volgens Van Vliet is dat niet waar. "De raad van commissarissen heeft zich te houden aan het wetboek. Mensen moeten zich behoorlijk gedragen. Het is een serieus belang en een serieuze rol."

Volgens Huub Willems, oud-voorzitter van de Ondernemingskamer, weegt de rol van de commissaris nog zwaarder als er sprake is van tegenstrijdige belangen. "De opvatting dat dat hier niet zou spelen, vind ik onbegrijpelijk."

Discutabel
De integriteitscommissie van de VVD gaat zich nu buigen over de aankoop van de crematievereniging. "Onverstandig", vindt Willems. "Als je wilt dat het na het onderzoek over is, laat dan iemand van buiten ernaar kijken die er onafhankelijk tegenover staat. Door iemand uit eigen kring te laten beoordelen blijft het discutabel."

Keizer blijft erbij dat hij integer heeft gehandeld en vindt dat hij kan aanblijven als voorzitter van de partij.

http://nos.nl/nieuwsuur/a(...)er-in-affaire-keizer

Tijdbom voor de VVD _O_
Tik tik tik hoe lang nog :? :P
  dinsdag 2 mei 2017 @ 00:48:56 #106
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_170624703
Even een eerder succes van Loek Hermans als toezicht houder :D :|W

'Toezichthouder werd slapend rijk bij Meavita'

Loek Hermans werd als toezichthouder van Meavita "slapend rijk". Dat zei de advocaat van Abvakabo FNV woensdag bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.

De vakbond verwijt de toenmalige voorzitter van de raad van toezicht van Meavita dat hij heeft nagelaten in te grijpen bij de zorginstelling terwijl er op bestuurlijk niveau veel misging. Het zorgbedrijf ging in 2009 failliet. Volgens Abvakabo FNV was er sprake van wanbeleid.

De advocaat van de bond becijferde dat Hermans indertijd 30.000 euro per jaar ontving voor zijn functie als toezichthouder "voor nog geen maandje werk per jaar''. Dat bedrag is alleen "bij uitstekend functioneren misschien nog verdedigbaar'', zei de advocaat. :o

De uitspraak over Hermans, momenteel fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, leidde woensdag tot protest van diens advocaat, die zich beklaagde over het taalgebruik. Bovendien kloppen volgens de raadsman de cijfers die Abvakabo noemde niet en kreeg Hermans maximaal 15.000 euro. De VVD-coryfee was woensdag wegens persoonlijke omstandigheden zelf niet aanwezig bij de zaak. :')

Bestuur
De advocaat van de vakbond had woensdag ook geen goed woord over voor het bestuur van het zorgconcern. Volgens hem had dat geen grip op de financiën, heerste er chaos en werden belangrijke beslissingen niet vastgelegd.

Abvakabo FNV spande deze zaak aan omdat de bond het bestuur en de toezichthouders van Meavita aansprakelijk wil stellen voor de ondergang van het bedrijf. De Ondernemingskamer moet bepalen of er bij de zorginstelling inderdaad sprake was van wanbeleid.

Beeldvorming
Hermans' advocaat, die ook andere oud-toezichthouders en de oud-bestuurders van Meavita bijstond, verweet de vakbond negatieve beeldvorming te creëren rond zijn cliënten. Ook zijn feiten die Abvakabo in deze zaak aandraagt onjuist, aldus de raadsman.

De advocaat verwierp de beschuldiging van wanbeleid maar erkende dat er zaken fout zijn gegaan bij Meavita. Volgens hem betreuren het toenmalige bestuur en de toenmalige commissarissen de uitkomst. "Deze zaak kent geen winnaars'', aldus de raadsman.

http://www.nu.nl/economie(...)ijk-bij-meavita.html

Loek Hermans goed bezig kerel :') :') :') :') :') :|W :|W
  dinsdag 2 mei 2017 @ 00:54:04 #107
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_170624737
Hermans raakte tijdens zijn loopbaan verschillende malen in opspraak, :D

o.m. vanwege zijn rol als bestuurder bij het COA, bij het zorgbedrijf Meavita, en vanwege zijn grote aantal nevenfuncties ('bijbanen').[1] In 2013 raakte Hermans ook in opspraak binnen zijn eigen partij toen hij als mentor van beginnende VVD-politici door een van hen van machtsmisbruik werd beschuldigd.[2]

Ook was Hermans toezichthouder bij het Waarborgfonds Sociale Woningbouw, de waakhond van de woningbouwsector, in de tijd dat het miljarden kostende derivatendebacle bij Woningcorporatie Vestia naar buiten kwam :|W :|W

De afgelopen decennia had Hermans 96 nevenfuncties, daarvan gemiddeld tien en soms twintig gelijktijdig. :D :D

In januari 2016 had hij 12 bijbanen, te weten:
- Adviseur van de Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde;
- Voorzitter van het Nederlands Uitgeversverbond;
- Voorzitter van de Stichting Katholieke Universiteit Nijmegen;
- Lid van het bestuur van de Academie voor Wetgeving;
- Lid van de Raad van Advies van Koninklijke Horeca Nederland;
- Lid van de Raad van Advies van de Stichting Zeldzame Ziektenfonds;
- Voorzitter van Greenport Holland (een lobbyorganisatie van het tuinbouwbedrijfsleven);
- Voorzitter van het Platform Hout in Nederland;
- Voorzitter van de Stichting "Vrienden van het Nationaal Archief";
- Voorzitter van het Toezicht- en Adviescollege "CBRE Real Estate Funds";
- Lid van de Raad van Advies van het "Luzac College", en
- Lid van het bestuur van de Stichting Instituut GAK te Hilversum.

Eerder had Hermans 84 andere nevenfuncties (deels overlappend, deels niet), onder meer voorzitter van MKB Nederland en het Aids Fonds, bestuurslid bij werkgeversorganisatie VNO-NCW, de Sociaal-Economische Raad en de Wereldomroep. Ook was hij toezichthouder bij het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, de Free Record Shop, voetbalclub SC Heerenveen en het Korps Landelijke Politiediensten, en adviseur bij het Waddenfonds en de Stichting Voorlichtingscentrum Crematoriumbouw.[10][11]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Loek_Hermans

:') :') :') :')

Echt een pareltje :|W :|W :|W

Had al lang :R moeten krijgen ;)
pi_170624804
Hij was ook nog burgemeester van Zutphen geworden als de bewoners niet 'in opstand' waren gekomen. Volgens mij mogen ze daar heel blij mee zijn. :P
pi_170625492
Je zou kunnen zeggen dat als je willens en wetens een faalhaas als Hermans je bedrijf binnen haalt dat "integriteit" niet jouw eerste insteek is. Zo'n "besmette" man maak je dan commissaris en tevens lid van de ledenraad... :{

En dan krijg je onvermijdelijk dit:

http://politiek.tpo.nl/20(...)kken-toezicht-bloot/

Het verbaast me niets als dat nou precies de bedoeling was...

[ Bericht 34% gewijzigd door Bart2002 op 02-05-2017 05:22:31 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  dinsdag 2 mei 2017 @ 11:48:29 #110
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_170629037
Partijtop VVD spreekt vanavond weer over zaak-Henry Keizer :P

Partijtop VVD spreekt vanavond weer over zaak-Henry Keizer
De top van de VVD spreekt vanavond opnieuw over de zaak rond partijvoorzitter Henry Keizer. Bij het gesprek op het partijbureau zijn partijleider Mark Rutte, de fractievoorzitters van de Tweede en Eerste Kamer, Halbe Zijlstra en Annemarie Jorritsma, en regiobestuurders aanwezig.

"Het is een bijpraatsessie", zegt een woordvoerder van de partij. Er valt bij de partijtop blijkbaar een hoop te bespreken over de affaire: zondagmiddag werd er ook al over gesproken op het partijbureau. Daarbij waren onder andere Rutte en Zijlstra aanwezig.

Omstreden zakendeal
De integriteitscommissie van de VVD doet onderzoek naar een omstreden zakendeal van Keizer uit 2012. Hij kocht met zakenpartners voor een schijntje uitvaartbedrijf de Facultatieve, meldt nieuwswebsite Follow The Money vorige week.

De VVD-voorzitter heeft naar eigen zeggen een schoon geweten. Hij gaf afgelopen vrijdag de integriteitscommissie van de VVD de opdracht om de omstreden deal te onderzoeken. De commissie komt naar verwachting binnen enkele weken met een oordeel.

Rutte reageerde een dag later. Hij zei Keizer 'zeker een integere man' te vinden die 'adequaat' heeft gereageerd op mediaberichten over de zakendeal. Achter de schermen is de spanning rondom de positie van Keizer nu toch toegenomen.

Positie Keizer
''Het moge duidelijk zijn dat ze bij de VVD in hun maag zitten met de affaire rondom Keizer'', zegt politiek commentator Frits Wester. ''De druk neemt nu toe. Je ziet vaak in dit soort processen dat de feiten steeds minder belangrijk worden en dat het beeld de werkelijkheid gaat bepalen. Keizer en de VVD zullen dat beeld dus heel snel moeten corrigeren door met alle feiten naar buiten te komen. Als dat niet snel lukt, dan gaat de positie van Keizer onhoudbaar worden.''

Keizer wil later deze maand worden herkozen als partijvoorzitter. _O-

https://www.rtlnieuws.nl/(...)er-zaak-henry-keizer

Tik tik tik de tijdbom tikt verder *O* *O*
  dinsdag 2 mei 2017 @ 12:08:28 #111
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_170629370
Het integriteitsonderzoek wordt geleid door Willibrord van Beek, jarenlang financieel manager bij Philips en nu commissaris van de koning in Utrecht.

http://www.volkskrant.nl/(...)tie-keizer~a4491903/

Nu maar eens ff zoeken wie dat is :P

Edit
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Willibrord_van_Beek

Kansloos, deze man zit vuistdiep in de reet van Rutte :(
pi_170629530
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 12:08 schreef ikweethetookniet het volgende:
Het integriteitsonderzoek wordt geleid door Willibrord van Beek, jarenlang financieel manager bij Philips en nu commissaris van de koning in Utrecht.

http://www.volkskrant.nl/(...)tie-keizer~a4491903/

Nu maar eens ff zoeken wie dat is :P

Edit
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Willibrord_van_Beek

Kansloos, deze man zit vuistdiep in de reet van Rutte :(
Wat een aanfluiting :')
pi_170629894
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 12:08 schreef ikweethetookniet het volgende:
Het integriteitsonderzoek wordt geleid door Willibrord van Beek, jarenlang financieel manager bij Philips en nu commissaris van de koning in Utrecht.

http://www.volkskrant.nl/(...)tie-keizer~a4491903/

Nu maar eens ff zoeken wie dat is :P

Edit
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Willibrord_van_Beek

Kansloos, deze man zit vuistdiep in de reet van Rutte :(
Verwachte uitkomst: "wij van wc-eend vinden ook na het onderzoek wc-eend nog steeds heel integer ruiken."
pi_170629975
Het is natuurlijk niet houdbaar dat ze dit zelf organiseren. De voorspelbare uitkomst gaat niemand geloven. Ze snappen dat zelf ook wel.

Het verheugt me dat de media er blijk van geeft dat men wel een beetje genoeg heeft van deze foutemannenclubjes. Deze zaak compleet met spin-offs zou weleens een ommekeer kunnen zijn in het straffeloos mogen bedrijven van nepotisme en corruptie.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_170630159
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 12:40 schreef Bart2002 het volgende:
. Deze zaak compleet met spin-offs zou weleens een ommekeer kunnen zijn in het straffeloos mogen bedrijven van nepotisme en corruptie.
Het zou mooi zijn maar met de nog altijd overheersende neoliberale wind vermoed ik van niet.
pi_170630313
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 12:40 schreef Bart2002 het volgende:
Het is natuurlijk niet houdbaar dat ze dit zelf organiseren. De voorspelbare uitkomst gaat niemand geloven. Ze snappen dat zelf ook wel.

Het verheugt me dat de media er blijk van geeft dat men wel een beetje genoeg heeft van deze foutemannenclubjes. Deze zaak compleet met spin-offs zou weleens een ommekeer kunnen zijn in het straffeloos mogen bedrijven van nepotisme en corruptie.
FTM geeft in ieder geval vol gas. Op de voorpagina vandaag vier koppen over Keizer.

Mijn favoriet: 'de magere moraliteit van Keizer en co.'
  dinsdag 2 mei 2017 @ 14:36:46 #117
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_170632323
Zoek de verschillen :P


Prominent VVD lid, Willibrord van Beek


Prominent VVD lid, Henry Keizer

Bovenste gaat onderste onderzoeken :D

Rar ra wat zal de uitkomst nou worden :?
Om te :r :r :r :r :r :r :r :r
  dinsdag 2 mei 2017 @ 14:55:02 #118
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_170632768
Waar is toch het cv van Henry Keizer?

De VVD wil toch een onderzoek naar voorzitter Henry Keizer en zijn dubieuze zakendeal uit 2012. Er is echter ook een simpele vraag over de man te stellen: wat deed hij voordat hij voorzitter werd van de VVD? We vroegen de partij maandag om zijn volledige cv, maar de VVD kan deze nergens vinden. :D _O- _O-

Grondig onderzoek
Voordat de VVD'ers het bedrijf van Keizer en zakenvrienden grondig gaan doorzoeken, zouden ze zich eerst een veel eenvoudiger vraag moeten stellen. Te weten: wat deed Henry Keizer voordat hij in 1996 als adviseur bij crematie- en uitvaartconcern B.V. Beheermaatschappij de Facultatieve kwam?

Wij proberen het antwoord op deze vraag al twee maanden te achterhalen — en hoewel we steeds een stapje dichterbij komen, zijn er nog heel veel raadsels over zijn verleden. En wat blijkt: van dat verleden weten de VVD’ers die wij spreken zelf ook maar weinig af.

De eigen website van Keizer is nogal summier over zijn achtergrond. Hij is 56, sinds 1998 bestuursvoorzitter van de Facultatieve. Hij werd geboren in Amsterdam en woonde van 1993 tot 1997 in New York. Wat hij deed — en voor wie — staat er niet bij. :D

In onze zoektocht naar alle gaten in zijn cv spraken we veel oud-medewerkers van de Facultatieve. Ze vertelden allemaal hetzelfde verhaal: ‘Keizer heeft een gladde babbel, maar is volstrekt onbetrouwbaar.’ Ineens werden we benieuwd of de VVD zélf wel inzicht heeft in het verleden van hun voorzitter. Dus vroegen we bij de partij zijn cv op — eerst via de mail, daarna gingen we bellen en sms’en.

‘Denk je soms dat hij een Russische mol is?’, reageert Kees Berghuis, voorlichter van de Kamerfractie, in eerste instantie op cynische toon. Hij verwijst ons door naar de voorlichter van het partijbureau, maar die is net op vakantie. Berghuis zegt zelf nog op zoek te gaan en contact te leggen met zijn collega op het partijbureau.

Weinig achtergrondkennis

Ondertussen vragen we de Rijksvoorlichtingsdienst of Keizer — de rechterhand van de premier — ooit gescreend is. ‘Dat is aan de partij’, luidt het antwoord, en die partij weet het dus niet. Ook voor het cv worden we weer naar de VVD verwezen.

Enige kennis van het verleden van de man in kwestie is op zijn plaats
Rond half een ‘s middags krijgen we het antwoord van Berghuis: hij weet niets. :D _O- _O-
Dat terwijl Keizer toch elke dinsdagochtend meevergadert met de VVD-fractie; in die vergadering wordt onder andere besloten hoe de VVD-Kamerleden over wetsvoorstellen zullen stemmen.

Daarnaast zit Keizer rond lunchtijd op donderdagmiddag bij het zogeheten kernteam. Daarin treft hij premier Rutte, de fractievoorzitters Zijlstra en Jorritsma, en Hans van Baalen, de delegatieleider in het Europees Parlement. In de vergadering worden de grote partij-lijnen en gevoelige zaken besproken. Op donderdagavond zit Keizer ook nog de vergadering van de VVD-bewindslieden voor; deze gaat vaak over wetsvoorstellen.

Juist omdat hij op zoveel plekken waar de macht bijeenkomt aanwezig is, zou enige achtergrondkennis van het verleden van Keizer op zijn plaats zijn. Voorlichters van de minister, met name de hoofden, krijgen een van de strengste screenings; kamerleden van de VVD worden door de partij zelf gemaand zich aan een extra controle te onderwerpen — een ideetje van Keizer. Maar we weten dus niet of Keizer zélf wel eens is gescreend.

De VVD blijft ons een uiteindelijk antwoord verschuldigd: op het partijbureau ligt niets. Berghuis verwijst ons door naar Keizer, dus we mailen en sms’en zijn voorlichter van De Facultatieve. Als daar een antwoord uitblijft, sms’en we Keizer zelf. Ook hij reageert niet, dus bellen we naar Berghuis. Het blijft stil. Een cv van de vertrouwensman van de premier komt niet boven tafel.
:|W :|W :|W

https://www.ftm.nl/artike(...)henry-keizer?share=1

Hoort dus gewoon in het gevang :7
  dinsdag 2 mei 2017 @ 16:41:16 #119
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_170635139
quote:
11s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 14:55 schreef ikweethetookniet het volgende:
Hoort dus gewoon in het gevang
Alleen daarom? Henny vd Most is toch ook geen crimineel omdat ie z'n school niet heeft afgemaakt?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 2 mei 2017 @ 17:28:37 #120
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_170635959
quote:
7s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 16:41 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Alleen daarom? Henny vd Most is toch ook geen crimineel omdat ie z'n school niet heeft afgemaakt?
Laat FIOD en OM naar zaak Henry Keizer kijken

Ilja Boelaars is gecertificeerd financieel risico manager en promovendus economie aan de University of Chicago.

https://www.rtlz.nl/opini(...)-henry-keizer-kijken

;) Daarom dus :7
  dinsdag 2 mei 2017 @ 18:36:19 #121
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_170637103
'De steun van Rutte voor VVD-voorzitter Keizer betekent weinig'

Vanavond komt de top van de VVD weer bij elkaar om over de zaak-Keizer te praten. Nu Henry Keizer in opspraak is geraakt, komt zijn herbenoeming als VVD-voorzitter in gevaar.
De integriteitscommissie van de partij is een onderzoek begonnen naar de vraag of hij integer heeft gehandeld bij de verkoop van uitvaartonderneming de vereniging voor Facultatieve crematie. Keizer was daar verkoper, koper en adviseur. Door traag en onhandig opereren kan die zaak hem de kop gaan kosten, zegt politiek redacteur Romana Abels.

Romana, waar praat de VVD-top vanavond over?

“De agenda is niet openbaar, dus moeten we gissen. Maar het lijkt me dat de vraag op tafel ligt of Keizer gedurende dat onderzoek voorzitter kan blijven, of dat hij terug moet treden. En waarschijnlijk gaat het ook over de vraag of hij überhaupt weer kandidaat moet zijn voor het voorzitterschap.”

Het VVD-congres kiest 20 mei een nieuwe voorzitter. Zijn er tegenkandidaten?
“Nee, en dat is best gek. Keizer heeft voor de verkiezingen gezegd dat hij opstapt als de VVD geen 51 zetels haalt. Nou, ze zijn niet verder gekomen dan 31, maar Keizer is gebleven. Hij had beter kunnen gaan, dan had hij deze ellende niet gehad.”

Wat is precies de kern van die ellende?
“Hij heeft bij de verkoop van het uitvaartbedrijf een goede deal gesloten. Dat is niet verboden, tenzij er iemand wordt benadeeld, en dat lijkt hier niet het geval. De integriteitskwestie zit hem erin dat hij tegelijk koper, verkoper en adviseur van de uitvaartvereniging was.”

Sinds wanneer is integriteit van bestuurders bij de VVD een punt? :D
“Dat is een heel groot punt, en dat is het sinds de vorige voorzitter, Benk Korthals, heeft gezegd dat er hard wordt opgetreden tegen VVD-bestuurders die niet integer handelen. Keizer heeft een nog strengere lijn ingezet. Hij wil absoluut geen zelfverrijking. Weliswaar ging dat over publiek geld, maar toch, ook hij is er fel op. Juist omdat VVD’ers heel snel worden gezien als mensen die makkelijk deals sluiten waar ze zelf beter van worden, wil Keizer daar mee breken. VVD-leider Mark Rutte heeft zelf trouwens ook geageerd tegen mensen met een dikke-ik, die alleen maar aan zichzelf denken.”

Rutte staat achter Keizer, hij vindt dat die integer heeft gehandeld en hij vindt ook dat zijn uitleg vrijdag aan journalisten adequaat was. Wat heeft Keizer dan nog te vrezen, als de hoogste man achter hem staat?“Stel je voor dat hij dat niet had gezegd, dat Rutte in het openbaar had getwijfeld aan Keizers integriteit. Dan was hij al weg geweest.

Maar die steun van Rutte betekent niet zoveel. De premier heeft tot nu toe achter elke falende bestuurder gestaan. Hij was lovend over minister van justitie Ivo Opstelten, hij zei dat ons land mensen als Fred Teeven keihard nodig heeft, hij vond de ophef over de declaraties van Kamerlid Mark Verheijen maar overdreven. Die mensen moesten allemaal toch vertrekken. De steun van Rutte betekent hoogstens dat iemand diezelfde nacht nog goed kan slapen.” :D :D :D

Wat voor gevolgen heeft deze affaire voor de VVD?
“De berichten over VVD-bestuurders zijn steeds hetzelfde. De VVD wil graag een brede volkspartij zijn, ze wil af van het beeld dat het een club is voor rijke mensen die goed voor zichzelf zorgen. Dat lukt door dit soort dingen niet en dat is heel vervelend. In maart zijn er al weer verkiezingen.”

Maar maakt het de VVD-kiezer wat uit?
Ondanks al die eerdere incidenten is de VVD toch de grootste partij geworden.
“Ze hebben nare geschiedenissen achter de rug, maar electoraal hebben die geen effect gehad. Dat kan ook dit keer meevallen. Maar ze moeten wel elke keer reageren, dat is niet fijn voor ze.”

En heeft het effect op de formatie van een nieuw kabinet?
“Rutte is een beetje afgeleid, maar hij is professioneel genoeg om daar mee om te gaan. Hij schaakt altijd op een paar borden tegelijk, zo’n dingetje in de partij kan hij er wel bij hebben. Maar hij is wel gehecht aan de mensen in zijn partij en Keizer deed het heel erg goed. Het is een leuke man, op congressen kan je echt vreselijk om hem lachen. Congressen werden voorheen pas gezellig bij de borrel, maar nu is het ook overdag leuk bij de VVD.”

Waarom treedt Keizer niet zelf terug, tot de integriteitscommissie de zaak heeft onderzocht?
“Dat zou mij logisch lijken. Maar ik heb de indruk – maar dat is echt niet meer dan een indruk – dat hij geen enkel idee heeft wat hij moet doen. Zijn voorlichter vanuit de VVD is met vakantie, hij laat zich nu adviseren door de woordvoerder van de uitvaartonderneming. Keizer heeft gedacht: ik krijg ze er wel onder. Hij is zo overtuigd van zijn onschuld dat hij er nu niet aan toe is om terug te treden, laat staan om af te treden. En er is kennelijk ook geen adviseur die nu tegen hem zegt dat hij dat het beste kan doen. Als hij sneller had gereageerd had hij nog een kans gehad. Maar hij heeft een week gewacht met een persconferentie, waar dan ook nog niet iedereen welkom was.”

En nu?
“Ook al is zijn verhaal prima, dan nog kan hij nu het best op een zijspoor gaan staan en zich ook niet meer herkiesbaar stellen. Misschien is er niet zoveel aan de hand, en dan is dat heel pijnlijk, maar nu is er volgens mij geen redden meer aan. Als hij dat zelf niet inziet, zal de top hem dat moeten vertellen.”

https://www.trouw.nl/demo(...)t-weinig-~a0f25554a/
  dinsdag 2 mei 2017 @ 20:51:09 #122
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_170640409
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 mei 2017 18:36 schreef ikweethetookniet het volgende:

En nu?
“Ook al is zijn verhaal prima, dan nog kan hij nu het best op een zijspoor gaan staan en zich ook niet meer herkiesbaar stellen. Misschien is er niet zoveel aan de hand, en dan is dat heel pijnlijk, maar nu is er volgens mij geen redden meer aan. Als hij dat zelf niet inziet, zal de top hem dat moeten vertellen.”

Daar ben ik het wel mee eens. Hij heeft het knullig aangepakt, wereldvreemd bijna, dat valt hem wel te verwijten. En wat kan het bommen, de buit is toch binnen. Zodra hij uit beeld is bij de VVD, is de hele kwestie niet meer interessant.
Never explain, never apologize.
pi_170641284
Was deze al voorbij gekomen? Leuke column van Sheila Sitalsing in Buitenhof afgelopen zondag. Filmpje in de tweet.

Buitenhoftv twitterde op zondag 30-04-2017 om 12:18:18 'Niks zou, niks ogenschijnlijk': @sheilasitalsing over de berichtgeving over Henry #Keizer, n.a.v. onthullingen… https://t.co/WBu9UolfHe reageer retweet
  dinsdag 2 mei 2017 @ 21:42:24 #124
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_170642321
Keizer legt functie tijdelijk neer :D


http://www.telegraaf.nl/b(...)ijdelijk_neer__.html
pi_170642962
KEIZER _O_
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')