abonnement Unibet Coolblue
pi_170571487
Hey!

Voor m'n masterscriptie ben ik wat (kwalitatief) onderzoek aan het doen, maar heb e.e.a. overgezet in SPSS om wat sneller crosstabs te kunnen maken en wat verbanden te vinden. Lang geleden snapte ik het wel aardig maar moet er weer flink inkomen.

Weet iemand hoe ik bij de standaardfuncties (crosstabs, frequencies) kan ontdekken welke cases in welke cel horen? Voorbeeld: heb 41 cases (namen/id's) met verschillende kenmerken. Ik maak een crosstabje van herkomst en socioeconomic status. Dan zie ik de frequencies etc, maar ik wil weten wélke cases dan precies uit de VS komen en een hoge socioeconomic status hebben.

Kan dat op een of andere wijze? Of moet je dan al snel overschakelen op "select cases"?

Thanks!

(SPSS v20)
  zaterdag 29 april 2017 @ 21:04:40 #2
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_170571844
Mijn eerste scriptie is afgewezen omdat ik bij een kwalitatief onderzoek ging tellen.

Ik zou dus gewoon systematisch je concepten bespreken.
pi_170571901
SPSS }:|
pi_170571960
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2017 21:04 schreef Mishu het volgende:
Mijn eerste scriptie is afgewezen omdat ik bij een kwalitatief onderzoek ging tellen.

Ik zou dus gewoon systematisch je concepten bespreken.
Ja, de nadruk ligt ook zeker niet op de getallen, maar een paar verbanden vielen me op alvorens spss nog maar te installeren. Die moeten wel benoemd worden. Het is echt verkennend onderzoek en een ietwat numeriek beschrijvend deel hoort daar helaas bij ;)
Daarnaast is 't ook bedoeld voor mezelf om gewoon in beeld te krijgen of er bepaalde groepen/clusters gevonden kunnen worden. SPSS is daarbij nuttig, significantie etc is (gelukkig) niet aan de orde, zeker niet met 41 cases, maar de eventueel gevonden verbanden kan ik wel kwalitatief uitleggen/benoemen/betwijfelen :)

Heb het overigens enigszins opgelost door aan de crosstab een extra 'layer' toe te voegen met daarin de case numbers. Tabel wordt haast onbruikbaar, maar is wel handig om cases snel terug te vinden tijdens het proces. Liefst had ik een optie om rechtermuis op een cel te doen en dan de casenumbers op te vragen..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')