abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 donderdag 27 april 2017 @ 11:27:01 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_170516360
Dick Advocaat wordt de nieuwe bondscoach van Oranje. Dat was al langer de bedoeling, maar de afgelopen dagen ontspoorde het benoemingsproces volledig. Kandidaat-bondscoach Henk ten Cate voelt zich gepiepeld, technisch directeur van de KNVB Hans van Breukelen staat - alweer - in zijn hemd.



In een paar dagen tijd is die zoektocht compleet ontspoord, met een soort bloederige publicitaire oorlog tot gevolg. Kern van het verhaal: zowel Henk ten Cate als Dick Advocaat denkt bondscoach te worden, nadat beiden uitgebreid met Van Breukelen hebben gesproken.

Het is tien uur op de woensdagochtend, als Hans van Breukelen een groep F'jes toespreekt op de KNVB Campus in Zeist, bij wijze van officiële aftrap voor een voetbalkamp. De technisch directeur is enthousiast en opgewekt als altijd. ,,Zet hem op, jongens'', zegt Van Breukelen tegen de mannetjes. ,,En vooral: heel veel plezier!''

Het is een wonderlijk gezicht, juist binnen de context van het moment. Van Breukelen is - alweer - midden in een ongekende storm beland, deze keer over de aanstelling van een nieuwe bondscoach voor Oranje, de opvolger van Danny Blind.



In een paar dagen tijd is die zoektocht compleet ontspoord, met een soort bloederige publicitaire oorlog tot gevolg. Kern van het verhaal: zowel Henk ten Cate als Dick Advocaat denkt bondscoach te worden, nadat beiden uitgebreid met Van Breukelen hebben gesproken. De eerste in Abu Dhabi, de tweede in Istanboel.

De technisch directeur wil beide opties zo lang mogelijk open houden, blijkbaar, en geeft ze allebei het gevoel eerste keus te zijn. Verschillende media melden zondagavond al dat Ten Cate het wordt, maar Advocaat heeft op dat moment nog een streepje voor: voor hem is op de werkvloer in Zeist meer draagvlak. Van Breukelen zelf twijfelt. Het gesprek met Ten Cate is ook goed geweest.

Bij terugkeer in Zeist gaat de technisch directeur in gesprek met alle partijen. Zijn formele leidinggevenden uiteraard, onder wie de raad van commissarissen en directeur Jean-Paul Decossaux, en met mensen op de werkvloer rondom Oranje. Wie in het hele verhaal óók nadrukkelijk om advies wordt gevraagd door Van Breukelen: Louis van Gaal.

De oorspronkelijke droomkandidaat wordt de laatste weken nog meerdere keren gepolst of hij het écht niet wil doen, bondscoach worden. Van Gaal weigert steeds, maar geeft Van Breukelen wel een advies mee. Ofwel Ten Cate moet het gaan doen in een combinatie met Fred Rutten, ofwel gewoon Advocaat, in diens geval met een assistent naar eigen keuze.

Juist in dat advies ligt, direct gevolg of niet, ook de kiem van de chaos die zou volgen. Over de combinatie met Fred Rutten is ook Ten Cate enthousiast namelijk, dat is in Abu Dhabi besproken. Beide partijen spreken af daar werk van te maken. Het probleem blijkt alleen al snel: Rutten wil niet. De Tukker voert een goed gesprek met Ten Cate, maar wil zijn carrière vervolgen als hoofdtrainer.



De bal rolt daarmee weer terug naar waar hij oorspronkelijk lag: Dick Advocaat. Tenminste, dat zou je denken. Van Breukelen weegt en wikt nog steeds, en ondertussen heeft Ten Cate via de media zijn troepen gemobiliseerd. De spelers zouden faliekant tegen Advocaat zijn, de druk wordt opgevoerd, de ene publicatie volgt op de andere.

Van Breukelen houdt de lijn met Ten Cate steeds open, zegt het helemaal te zien zitten met hem en appt zich een ongeluk. Maar als Rutten het niet doet, wie is dan een geschikt alternatief naast Ten Cate? Wie kan voor balans, routine en rust zorgen naast de emotionele Amsterdammer? Opvallend gegeven: Ruud Gullit is in combinatie met Ten Cate nooit een serieuze optie geweest als assistent, maar in combinatie met Advocaat juist wél.

De Fenerbahçe-trainer wil Gullit graag in zijn staf, maar houdt zich vanuit Istanboel verder volledig afzijdig. De Hagenaar houdt de media op afstand en mengt zich ook niet in de discussie rond Ten Cate, of over wie er nu precies eerste keuze is. Hij heeft bij Van Breukelen de bevestiging dat híj de eerste man is. Daar vertrouwt hij op. Basta. Als ze er ook financieel uitkomen, doet Advocaat het.

Het definitieve afvallen van Rutten geeft hem daarin ook gelijk, uiteindelijk. Ten Cate voelt dat de twijfel in Zeist en bij Van Breukelen almaar groter is geworden, heeft tabak van de hele soap - en meldt de KNVB niet meer beschikbaar te zijn. Van Breukelen zegt dat jammer te vinden, maar ironisch genoeg lost het wel een probleem op: Advocaat staat nog altijd klaar om het te gaan doen.

Dat is geen onomstreden keuze in Zeist. Het sentiment dat Advocaat de boel in de steek heeft gelaten, toen hij nog geen jaar geleden naar Fenerbahçe vertrok, leeft wel degelijk. Van Breukelen was zich daar van bewust toen hij naar Istanboel ging, maar probeerde het ook los te laten. Hij wilde zo zorgvuldig en zuiver mogelijk kiezen.

Dat is - zeker naar buiten - volledig mislukt. Van Breukelen communiceert al weken niet met de pers, of slechts in korte abstracte zinnetjes, maar richting de hoofdrolspelers zegt hij juist te veel. Hij twijfelt, praat, wikt en weegt zo lang en uitvoerig, dat niemand nog weet waar hij aan toe is. Het grote publiek al helemaal niet.

Alles wat zij nog zien, is chaos, voor de zoveelste keer in de recente historie van de KNVB. Later op de woensdagmiddag wordt Van Breukelen nog verwacht bij de publicatie van een keepersboek voor kinderen, ook in Zeist, maar de technisch directeur blijft nu weg. Te veel media. Te veel uit te leggen.

Zo'n beetje de enige die het in het openbaar nog opneemt voor Van Breukelen, is Huub Stevens, feitelijk de derde bondscoach' in de rij. De Limburger wordt vrijblijvend gepolst door de technisch directeur, die openhartig uitlegt hoe de vlag er precies bij hangt met Advocaat en Ten Cate.



Stevens roemt Van Breukelen, maar vat het ook veelzeggend samen: ,,Misschien breekt de openheid en eerlijkheid van Hans hem in sommige situaties wel eens op.''

http://www.ad.nl/sport/kl(...)j-advocaat~a8ccb417/

Het is dus zeker. En FOK! is de eerste die het kan bevestigen.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator donderdag 27 april 2017 @ 11:38:34 #2
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_170516718
Volgens mij heb ik net al een soortgelijk topic gesloten
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')